![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Śnieżynka, od kiedy wróciłam do pracy, Grzesiem opiekuje się mama TŻ-ta, znaczy moja teściowa. Jestem szczęśliwa, że się zgodziła
![]() Dziś akurat mam luźniejszy dzień, dlatego piszę. Grześ śpi w dzień już tylko raz, jakieś 2-2,5 godzinki po zupce. Od tygodnia za to przesypia całe noce ![]() Widzę, że świąteczne przygotowania idą pełną parą. Ja sprzątanie zostawiam sobie na sobotę. Teraz nie ma sensu, za dużo ludzi mieszka u nas w domu, żeby to opanować i utrzymać porządek. Zakupy za to mam zrobione, prezentowe też. Tylko to, co musi być świeże, kupię na końcu. Grześkowi kupiłam łososia i zamroziłam. Na święta będzie też miał rybkę. Dziewczyny, stawiacie choinkę na podłodze? Ja się boję, że Grześ się dobierze i chyba kupię mniejszą, taką, żeby postawić wyżej. Mam taki stary kredens i na nim chyba ją ulokuję... Chociaż wolę dużą. U nas też jest taka tradycja, że ubieramy w Wigilię. W tedy już tylko pierożki i uszka są do zrobienia i przygotowanie stołu. Zawsze na choince wieszamy własnoręcznie robione pierniczki i suszone plasterki cytrusów, złote orzechy, słomiane ozdoby, cukierki. Przeważają ekologiczne ozdoby. Uwielbiam zapach pierniczków i cynamonu na święta ![]() Doridee, ja też maluję się od podstawówki, tylko wtedy tak, żeby tata nie widział. No i bez kremu ani rusz, a przeciwzmarszczkowy to już od dobrych kilku lat... No i nie używam do zmywania twarzy wody. Ale ja mam 36 lat ![]() Jeśli mogę Cię pocieszyć, to powiem, że wracam o 16 z pracy i Grzecho już wtedy nie śpi. Usypia 20-21 i dopiero wtedy mam czas dla siebie ![]() Monka, rzeczywiście, ja też pierwszy raz słyszę o czarnej choince. Zrób fotkę, jak ją gdzieś zobaczysz. Jak Twój katarek? Aha, chętnie zobaczę, jak wygląda owłosiony baleron ![]() Monika, ja podaruję sobie noworoczne postanowienia. I tak nie dotrzymam słowa hehe...
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
djamelka, wyciągaj garnki i patelnie, drewniane łyżki miski i wiaderka i Kevinek zapomni, że w ogóle chciał na ręce
![]() Przejrzałam Twoje posty do przedwczoraj, ale nie znalazłam postu o chorobie Kevina? Co się dzieje?
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Ajjajjaj!
![]() ![]() ![]() Daria ja tez nie dotrzymam a raczej nie wytrzymam ![]() ![]() ![]() ![]() Monka pokazuj te choinki pokazuj!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Cześć laski.
Nie wiem ile juz czasu przybieram się do tego posta i napisać nie mogę . Zapieprz w pracy taki ,że nie miałam chyba jeszcze nigdy takiego . ![]() Więc jak mam chwilę to podczytuję ,ale pisać to już mi się nie chce. Ale do rzeczy. Wzięłam sobie na głowę Wigilię i robię w domu. Nie chce jechać do teściowej ,wole spędzić ten wieczór ze swoją rodziną . Nie wiem tylko kiedy cokolwiek zrobię bo nie mam siły na nic po przyjściu z pracy. Ale jak mus to mus i zrobię na pewno. DZis stawiamy choinkę ,ale taką w doniczce . mąż ( z racji zawodu ) przywiózł mi z lasu ,potem wsadzi się ja ,albo do ziemi ,albo na balkonie będzie rosła. Nie stawiam dużej ,bo Ninka wczoraj była bardzo zainteresowana choinka u mnie w pracy i na pewno w dom utez by ją tarmosiła ,a tak będzie stała na barku i ok. Kupiłąm dziś złotą doniczkę i będzie ładnie. Prezent dla Oskara kupiony i czeka na święta ,Nince kupiłam konia na biegunach ,ale takiego ,który rusza pyskiem i ogonem oraz rży i udaje galop. W sklepie była zachwycona takim. mąż dostał kurtkę skórzana już wcześniej ,więc teraz tylko szalik i czapkę do kompletu ,ale to muszę iść z nim ,żeby przymierzył . Ja mam niby dostać komplet seksi bielizny. tylko nie wiem czy znowu nie będzie zaliczał szuflady ,bo jednak ostatnio przedkładam wygodę nad seksowność. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Nic nie czytalam, wrocilam z miasta, kupe kasy stracilam a naprawde nic nie kupilam :-/ Na domiar zlego, kupujac perfum dla TZ zle popatrzylam i zamiat kupic za 25 € kupilam za 50 €, no niby nie szkodzi, ale troche duzo
![]() ![]() ![]() Monka gdzie jestes???? Czyzby uszka sie robily??? ![]() Po pracy wpadne na bajere ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Rozeznanie
|
Daria moj Kevin ma zapalenie oskrzeli i ucha-juz prawie po wszystkim bo jest duzo lepiej,ale znowu wychodza mu zeby -te oczne(klaki)ja nie wiem jak wy je nazywacie po nunerkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Popatrzcie sobie dziewczyny jak ten przystojniak Jared Leto zrobil z siebie "to cos"ohyda a byl taki fajny...
![]() No i znowu pusto... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam i nie mam fotek bo po pierwsze zapomnialam aparatu a po drugie to Fotka miala byc choinki gdzie sa powsadzane babki
![]() ![]() Czarna choinke moze jutro w tesco szczaje , ale oby nie bo sie wkurze Normalna choinka tylko klaki ma czarne ![]() ![]() Amelka no masz pech ze malego tak zlapalo akurat teraz kiedy masz pelno roboty .Biedaczek sie meczy tragedia Ja widzialam dzidka jak sie meczyl i dziekuje na nastepne 100 lat.Trzymaj sie dasz rade niedlugo bedzie po wszystkim. Sniezynka haha kupilas wieksze opakowanie tych perfum? to sie nie martw bedzie na dluzej ale i tak mi sie wydaje ze perfumki za granica sa tansze No ba przyajmniej zarobki lepsze i tego sie tak nie odczuwa Daria noczadowoa masz chionke musi swietnie wygladac i czadowo pachniec Ja sobie kupilam lancuszek z galkami cynamonu ale nic nie pachnie ![]() ![]() Monika zmienil sie troche chopak i widac tez sie konserwuje haha |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Mi choinki zywe podobaja sie -ale nie usiebie.Ja mam zwykla sztuczna przynajmniej igly niebeda sie sypac.Malemu kupialam samochod sterowany(ale dla takich malych dzieci od 18stu miesiecy)jezdzi do 7metrow-bedzie pewnie zadowolony bo on kocha samochody
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Rozeznanie
|
Daria piszesz zebym wyciagala lyzki patelnie-ze on sie zajmnie!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
DjAmelka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Amelak moj maly to pierwsze co jak do kuchni wchodzi to patelnia drewniana lyzeczka nawet spi czasem z calym sprzetam Jak mu zabiore to placz i krzyk
Maly mi jeszcze nie spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski, ja sie marnie czuje bo okres dostałam... bleee
Snieżynka ano nie mamy samochodu.. ![]() ![]() Monka to weź jutro aparat, żeby Cie tylko ochroniarze nie pogonili bo chyba nie wolno robić fotek w centrach handlowych?? Chcę kupić Andrzejowi gruby frotte szlafrok, jutro wybieram sie na poszukiwania. My na Sylwestra pojedziemy chyba do znajomych nad morze ![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
Doridee a ja tam nie wiem czy mozna fotki w tym tesco pstrykac czy nie W razie czegos cos sciemnie Cos mi sie wydaje ze tej choinki i tak nie bedzie ze wykupili Zostaly tylko zielone i biale. Plany sylwestrowe szuperowe a na ile dni macie jechac? z tesciowka bedzie jej pewnie dobrze nic sobie nie zaluj baw sie
![]() Jade jutro bez dzidka na zakupy szybko z kolezanka Tz sie zgodzil malym zajac mam nadzieje ze szybko wrocimy i go jeszcze na drzemke popludniowa poloze bo ten jeszcze nie spi Przespal kilkanascie minut i teraz nie wiem co tworzy Nie placze ale czasem sie odezwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Monka no to dziwne, u Ali to juz norma ze nie śpi w dzień ale wieczorem zasypia w 5 min i śpi do 8.00 - 9.00
![]() ![]() ![]() Oj z teściową nie będzie tak kolorowo bo Ala jej nie zna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
A moje maluchy juz spia
![]() ![]() ![]() Doridee ja tez zawsze zle znosze okres ![]() ![]() ![]() Monka czekamy na focie... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Doridee my spimy dalej dwa razy dziennie no chyba ze sa takie przypadki jak dzis Ale juz sie tak zdarzylo i normalnie zasnol no nic spi teraz bo cisza Uuuu to tez bym sie martwila z ta tesciowka ale moze Aluska sie przyzwyczaji
![]() ![]() Monika haha jak bedzie to bedzie hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Monka Kartal śpi dwa razy
![]() ![]() ![]() Moja mam pracuje, ale 1 ma wolne i wtedy spędzi pewnie cały dzień z nimi, a tak to będzie przychodzić po południu i zostawać na noc ![]() Idę spać - Dobranoc ![]()
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
No, wreszcie mam spokoj z prezentami, wszystko pokupione
![]() ![]() ![]() Doridee nic sie nie martw, Ali sie nic nie stanie, jak od czasu do czasu zostanie pod opieka babc, Tobie tez sie cos od zycia nalezy, prawda??? ![]() ![]() Monka nawezt nie wiesz, jak ja na ta czarna choinke czekalam, i juz sie w tym roku pewnie nie dowiem ![]() ![]() Wachalam dzisiaj nowy zapach Dolce Gabbana dla kobiet, swietnie pachnie, Doridee pewnie, wiesz o ktorym mowie ![]() ![]() Monika nie za wczesnie to Ty chodzisz spac??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Slodkich snow Doridee
![]() Sniezynka no wiesz ...spac mi sie chce kurcze! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Doridee no spimy dwa razy ale wrocilismy do smoka Jak juz mowilam Maly bez smoka meczyl sie nie ze plakal ale nie mogl zasnac Choc w nocy zasypial bez Rano mu zowu smok
![]() ![]() Siezynka no sorki wlasnie sprawdzam na tesco na stronie to ta i jak sama widzisz zostaly tylko dwa rodzaje http://direct.tesco.com/search/defau...black+6ft+tree jakbym to mogla powiedziec Ta czarna wygladala tak samo jak ta biala ale byla czarna haha I mi sie spodobala Taka inna Bardzo ladnie wygladala z dekoracja rozwa i fioletowa bez babek tylko takich klimacikow hehe tak ja reklamowali w katalogu ![]() ![]() Monika przyznaj sie ze tam idziesz z tz-tem majstrowac a nie spac hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Monika, ale tez mi sie chce spac
![]() A zla jestem, jak nie wiem co, dzisiaj mi kolezanka z pracy mowila, ze musze przyjsc w poniedzialek do pracy i to najprawdopodobniej na 17:00 ![]() ![]() O ktorej Wy wstajecie rano ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Monka
![]() ![]() ![]() Sniezynka ja od poczatku grudnia codziennie wstaje o 6.00 poniewaz chodze z Wercia na roraty jeszcze dwa dni i sie wyspie ![]() Widze ze spotykamy sie na kilku watkach ![]() ![]() Jak ciezko mi sie z wami rozstac... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Siezynka no bez sensu totalnie jak macie wolne nastepego dnia A potem idziecie sprzatac przed ludzmi jak beda pracowac czy to bedzie ostatni raz -sprzatanie i potem oni kiedys tam wpadaja No to sie troche nie dziwie ale wes cos sciemnij
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Monka dam sobie rade
![]() Ide sprzatac ![]() Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2007-12-20 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Siezynka to narysuj
![]() ![]() Bedzie dobrze idz sprzataj a ja ogladam silikony hehe z doktorem 90210 |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
No i ja sie dorwalam do komputera. Zosia i tz spia.
Bylam na zakupach i kupilam w reserved sukienke czarna, do tego obcasy i takie krotkie bolerko-sweterek. Nie mam zdjec, moze jutro, a predzej nawet po imprezie. Ehh... nie chce mi sie nic. Jutro przylatuje brat z angli, nie bylo go od wielkanocy br. Takze jutro juz bedzie w domu male swieto ![]() Monika ![]() ![]() Noo... widze, ze to "okresowy czas" - ja tez czekam, bo mam dostac wlasnie. I juz mam podly humor - sama z soba wytrzymac nie moge ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Edytciu No to jestesmy ciekawe zdjec
![]() ![]() Fajnie, ze brat wraca, strasznie dlugo jednak Go nie bylo...swietuj ile wlezie ![]() Ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Ja odpisalam na tego posta i juz go nie ma. Jak to sie stalo ?? hm..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.