Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-20, 09:31   #391
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Śnieżynka, od kiedy wróciłam do pracy, Grzesiem opiekuje się mama TŻ-ta, znaczy moja teściowa. Jestem szczęśliwa, że się zgodziła.
Dziś akurat mam luźniejszy dzień, dlatego piszę.
Grześ śpi w dzień już tylko raz, jakieś 2-2,5 godzinki po zupce. Od tygodnia za to przesypia całe noce Twoja niunia nadal jest śpiochem?

Widzę, że świąteczne przygotowania idą pełną parą. Ja sprzątanie zostawiam sobie na sobotę. Teraz nie ma sensu, za dużo ludzi mieszka u nas w domu, żeby to opanować i utrzymać porządek. Zakupy za to mam zrobione, prezentowe też. Tylko to, co musi być świeże, kupię na końcu.
Grześkowi kupiłam łososia i zamroziłam. Na święta będzie też miał rybkę.
Dziewczyny, stawiacie choinkę na podłodze? Ja się boję, że Grześ się dobierze i chyba kupię mniejszą, taką, żeby postawić wyżej. Mam taki stary kredens i na nim chyba ją ulokuję... Chociaż wolę dużą.
U nas też jest taka tradycja, że ubieramy w Wigilię. W tedy już tylko pierożki i uszka są do zrobienia i przygotowanie stołu. Zawsze na choince wieszamy własnoręcznie robione pierniczki i suszone plasterki cytrusów, złote orzechy, słomiane ozdoby, cukierki. Przeważają ekologiczne ozdoby. Uwielbiam zapach pierniczków i cynamonu na święta.

Doridee, ja też maluję się od podstawówki, tylko wtedy tak, żeby tata nie widział. No i bez kremu ani rusz, a przeciwzmarszczkowy to już od dobrych kilku lat... No i nie używam do zmywania twarzy wody. Ale ja mam 36 lat więc już widać pierwsze zmarszczki niestety... Ale do panny ze zdjęcia jeszcze mi daleko haha!
Jeśli mogę Cię pocieszyć, to powiem, że wracam o 16 z pracy i Grzecho już wtedy nie śpi. Usypia 20-21 i dopiero wtedy mam czas dla siebie

Monka, rzeczywiście, ja też pierwszy raz słyszę o czarnej choince. Zrób fotkę, jak ją gdzieś zobaczysz. Jak Twój katarek?
Aha, chętnie zobaczę, jak wygląda owłosiony baleron

Monika, ja podaruję sobie noworoczne postanowienia. I tak nie dotrzymam słowa hehe...
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 09:48   #392
djamelka
Rozeznanie

dziewczynypomocy rece mi opadaja z naszenia Kevina-tyle roboty w domu a on tylko po rekach(chyba tali marudny przez ta chorabe)-plakac mi sie chce,dzien ledwo sie zaczal a ja niemam sily. Baleron wsawaj wsawaj!hi hi hi Choinke tez mam na niebiesko srebrno ,ale czarnej tez jeszcze nie widzialamkurde nawet klikac nie mam sily
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 10:36   #393
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ

djamelka, wyciągaj garnki i patelnie, drewniane łyżki miski i wiaderka i Kevinek zapomni, że w ogóle chciał na ręce
Przejrzałam Twoje posty do przedwczoraj, ale nie znalazłam postu o chorobie Kevina? Co się dzieje?
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 12:09   #394
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Ajjajjaj!troche sie dzis zagapilam ale juz jestem,w miedzyczasie gotuje obiadek i robie bigos a potem bede robic pierogiwiec duzo mnie tu nie bedzie moze pozniej!

Daria ja tez nie dotrzymam a raczej nie wytrzymambez wcinania batonikowale co tam-postanowienie tez wazne nie?

Monka pokazuj te choinki pokazuj!!!!!
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 12:22   #395
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Cześć laski.
Nie wiem ile juz czasu przybieram się do tego posta i napisać nie mogę .
Zapieprz w pracy taki ,że nie miałam chyba jeszcze nigdy takiego .
Więc jak mam chwilę to podczytuję ,ale pisać to już mi się nie chce.

Ale do rzeczy.
Wzięłam sobie na głowę Wigilię i robię w domu.
Nie chce jechać do teściowej ,wole spędzić ten wieczór ze swoją rodziną .
Nie wiem tylko kiedy cokolwiek zrobię bo nie mam siły na nic po przyjściu z pracy.
Ale jak mus to mus i zrobię na pewno.
DZis stawiamy choinkę ,ale taką w doniczce .
mąż ( z racji zawodu ) przywiózł mi z lasu ,potem wsadzi się ja ,albo do ziemi ,albo na balkonie będzie rosła.
Nie stawiam dużej ,bo Ninka wczoraj była bardzo zainteresowana choinka u mnie w pracy i na pewno w dom utez by ją tarmosiła ,a tak będzie stała na barku i ok. Kupiłąm dziś złotą doniczkę i będzie ładnie.

Prezent dla Oskara kupiony i czeka na święta ,Nince kupiłam konia na biegunach ,ale takiego ,który rusza pyskiem i ogonem oraz rży i udaje galop. W sklepie była zachwycona takim.
mąż dostał kurtkę skórzana już wcześniej ,więc teraz tylko szalik i czapkę do kompletu ,ale to muszę iść z nim ,żeby przymierzył .

Ja mam niby dostać komplet seksi bielizny. tylko nie wiem czy znowu nie będzie zaliczał szuflady ,bo jednak ostatnio przedkładam wygodę nad seksowność.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 14:32   #396
Sniezynka21
Zakorzenienie

Nic nie czytalam, wrocilam z miasta, kupe kasy stracilam a naprawde nic nie kupilam :-/ Na domiar zlego, kupujac perfum dla TZ zle popatrzylam i zamiat kupic za 25 € kupilam za 50 €, no niby nie szkodzi, ale troche duzo Doridee tylko inwestuje w takie rzeczy Ehhh i musze jeszcze isc do pracy, do kitu ten dzien...

Monka gdzie jestes???? Czyzby uszka sie robily???

Po pracy wpadne na bajere Tschüß
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 18:29   #397
djamelka
Rozeznanie

Daria moj Kevin ma zapalenie oskrzeli i ucha-juz prawie po wszystkim bo jest duzo lepiej,ale znowu wychodza mu zeby -te oczne(klaki)ja nie wiem jak wy je nazywacie po nunerkachale klaki(chyba rozumiesz?) nio i bidulek marudny jest bo pewnie go fest boli. W tej chwili spi a ja zupe ogorkowa jem.A wy gdzie wszystkie?Monka pewnie lata po sklepach za choinka czarna z aparatem w rekach-Monka jak nie znajdziesz to nie wracaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 18:29   #398
MONIKA1850
Zakorzenienie

Popatrzcie sobie dziewczyny jak ten przystojniak Jared Leto zrobil z siebie "to cos"ohyda a byl taki fajny...

No i znowu pusto...:boks :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jared_leto_06.jpg (21,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn2_jared_leto_2.jpg (17,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25158011.jpg (8,9 KB, 3 załadowań)
Stary 2007-12-20, 19:15   #399
monka23
Zakorzenienie

Wrocilam i nie mam fotek bo po pierwsze zapomnialam aparatu a po drugie to Fotka miala byc choinki gdzie sa powsadzane babki taka dlugaaaa i waska W centrum Exeter stoji ale ja bylam na zapleczu miasta haha w makro bo chcialam malemu jakies zabawki pokupowac i kupilam taka gitare ,Tz wybral Naciska sie na nia i ona uczy po angielsku i francusku( moj dzidek to biedny z tymi jezykami haha czwarty mu dolozyl tz-t hehe) Nie mieli fajnych zabawek Juz prezent dostal i jeste zla bo my bedziemy prezenty rozpakowtywac a on co? i chyba jutro pojade kupie mu znowu cos i tz-towi tele musze kupic zeby mial drugi na ta tania karte .Rachunki telefoniczne kosmiczne nam przychodza.

Czarna choinke moze jutro w tesco szczaje , ale oby nie bo sie wkurze Normalna choinka tylko klaki ma czarne jak na necie znajde to wam linka wrzuce.

Amelka no masz pech ze malego tak zlapalo akurat teraz kiedy masz pelno roboty .Biedaczek sie meczy tragedia Ja widzialam dzidka jak sie meczyl i dziekuje na nastepne 100 lat.Trzymaj sie dasz rade niedlugo bedzie po wszystkim.

Sniezynka haha kupilas wieksze opakowanie tych perfum? to sie nie martw bedzie na dluzej ale i tak mi sie wydaje ze perfumki za granica sa tansze No ba przyajmniej zarobki lepsze i tego sie tak nie odczuwa

Daria noczadowoa masz chionke musi swietnie wygladac i czadowo pachniec Ja sobie kupilam lancuszek z galkami cynamonu ale nic nie pachnie no chyba ze nos przyloze to czuc

Monika zmienil sie troche chopak i widac tez sie konserwuje haha
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 19:29   #400
djamelka
Rozeznanie

Mi choinki zywe podobaja sie -ale nie usiebie.Ja mam zwykla sztuczna przynajmniej igly niebeda sie sypac.Malemu kupialam samochod sterowany(ale dla takich malych dzieci od 18stu miesiecy)jezdzi do 7metrow-bedzie pewnie zadowolony bo on kocha samochody.Corce wzielam karoce z koniem i para mladych barbie i do tego sukienke a mezowi ta silownie(tez ma zachcianki-ciekawe co bedzie na niej cwiczyl-chyba zajoba)wiec prezety mam juz z glowy,zostal mi jeszcze szwagierale on to taki gosciu ze niewiem czym mu dogodze Wiecie co z tymi swietami to takie zamieszanie-a tak szybko zleca ze szok tu w Fr nie ma drugiego dnia swiat
Stary 2007-12-20, 19:38   #401
djamelka
Rozeznanie

Daria piszesz zebym wyciagala lyzki patelnie-ze on sie zajmnie!!!!!Ja niemam zamiaru spedzac swiat obsiniaczona moj synus to maly terorysta napewno wiedzialby co z tym zrobicpowaznie ci pisze taki jakis waleczny sie zrobil ze szok!!!! Monika ty sie tam na przystojniaczkow nie gap bo jak maz cie przelapie to ci klawiaturke zaleje rosolkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 19:42   #402
MONIKA1850
Zakorzenienie

DjAmelka
Stary 2007-12-20, 19:43   #403
monka23
Zakorzenienie

Amelak moj maly to pierwsze co jak do kuchni wchodzi to patelnia drewniana lyzeczka nawet spi czasem z calym sprzetam Jak mu zabiore to placz i krzyk

Maly mi jeszcze nie spi Nie spal po poludniu i teraz sie to tak odbija Zato moj tz tak chrapie ze tv nie slysze tylko go szturcham Nie chrap bo nic nie slysze hehe .
Stary 2007-12-20, 20:51   #404
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Cześć laski, ja sie marnie czuje bo okres dostałam... bleee

Snieżynka ano nie mamy samochodu.. Na co dzień nam nie potrzebny, stałby tylko pod blokiem i rdzewiał, potrzebny nam tylko w przypadku wyjazdu do teściów... No ale transport juz załatwiony. Tak czy siak w przyszłym roku na wakacje kupimy jakieś autko, po pierwsze bo sie latem przyda, chociażby żeby wyskoczyć nad morze a po drugie jak Ala pójdzie od września do żłobka to też będę musiała ja czymś wozić Ale to jeszcze jest trochę czasu.

Monka to weź jutro aparat, żeby Cie tylko ochroniarze nie pogonili bo chyba nie wolno robić fotek w centrach handlowych?? Chcę kupić Andrzejowi gruby frotte szlafrok, jutro wybieram sie na poszukiwania.

My na Sylwestra pojedziemy chyba do znajomych nad morze Chyba umrę tyle dni bez Ali, teściowa ma do niej przyjechać...
Stary 2007-12-20, 21:18   #405
monka23
Zakorzenienie

Doridee a ja tam nie wiem czy mozna fotki w tym tesco pstrykac czy nie W razie czegos cos sciemnie Cos mi sie wydaje ze tej choinki i tak nie bedzie ze wykupili Zostaly tylko zielone i biale. Plany sylwestrowe szuperowe a na ile dni macie jechac? z tesciowka bedzie jej pewnie dobrze nic sobie nie zaluj baw sie szybko zleci sama zobaczysz.

Jade jutro bez dzidka na zakupy szybko z kolezanka Tz sie zgodzil malym zajac mam nadzieje ze szybko wrocimy i go jeszcze na drzemke popludniowa poloze bo ten jeszcze nie spi Przespal kilkanascie minut i teraz nie wiem co tworzy Nie placze ale czasem sie odezwie Narazie cisza ale nie chwale .
Stary 2007-12-20, 21:25   #406
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka no to dziwne, u Ali to juz norma ze nie śpi w dzień ale wieczorem zasypia w 5 min i śpi do 8.00 - 9.00 Dlatego później w dzien nie chce spać Ale ja chyba wolę pospać dłużej i później się z nią pomęczyć niż zrywać sie o 6.00

Oj z teściową nie będzie tak kolorowo bo Ala jej nie zna Ostatnio jak była przed slubem i wyskoczylismy na dwie godzinki szukać sukienki dla mnie to Ala ryczała cały czas a ona z nią Na szczęście ma wpadać moja mam w której Ala jest wręcz zakochana No i przecież teraz jedziemy do teściów to moze Alunia sie troche oswoi Pojedziemy chyba 30 a wrócimy 2 Wyjdzie w praniu
Stary 2007-12-20, 21:29   #407
MONIKA1850
Zakorzenienie

A moje maluchy juz spiaa ja mam chwile dla siebie i dla was rzecz jasnaale zaraz mykam do wyrka

Doridee ja tez zawsze zle znosze okresboli mnie brzuch i mam zly humorwtedy lepiej ze mna nie zadzieracale to tylko pierwszy dzien potem juz ok.

Monka czekamy na focie...ale choinki nie aresztu!!!!
Stary 2007-12-20, 21:41   #408
monka23
Zakorzenienie

Doridee my spimy dalej dwa razy dziennie no chyba ze sa takie przypadki jak dzis Ale juz sie tak zdarzylo i normalnie zasnol no nic spi teraz bo cisza Uuuu to tez bym sie martwila z ta tesciowka ale moze Aluska sie przyzwyczaji no oby bo ciezko wam bedzie wszystkim A twoja mamuska nie moz sie Aluska zajac w koncu to kilka dni No chyba ze pracuje ale jak bedzie wpadac to mala bedzie czuc sie pewniej

Monika haha jak bedzie to bedzie hehe
Stary 2007-12-20, 21:47   #409
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka Kartal śpi dwa razy Łał!!! Ja Ty to robisz? U mnie nie ma szans Czasem przysnie na spacerku ale to rzadko a tak to żywczyk z niej taki że nie ma mowy o spaniu
Moja mam pracuje, ale 1 ma wolne i wtedy spędzi pewnie cały dzień z nimi, a tak to będzie przychodzić po południu i zostawać na noc

Idę spać - Dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 21:51   #410
Sniezynka21
Zakorzenienie

No, wreszcie mam spokoj z prezentami, wszystko pokupione Chionke tez juz skonczylam ubierac teraz pozostalo mi sprzatanie i gotowanie

Doridee nic sie nie martw, Ali sie nic nie stanie, jak od czasu do czasu zostanie pod opieka babc, Tobie tez sie cos od zycia nalezy, prawda??? Bedziesz sie swietnie bawic zapewne

Monka nawezt nie wiesz, jak ja na ta czarna choinke czekalam, i juz sie w tym roku pewnie nie dowiem Ale w nastepnym nie zapomnij

Wachalam dzisiaj nowy zapach Dolce Gabbana dla kobiet, swietnie pachnie, Doridee pewnie, wiesz o ktorym mowie Jak sie nie myle to Kate Moss go reklamuje, boski jest

Monika nie za wczesnie to Ty chodzisz spac???
Stary 2007-12-20, 21:52   #411
MONIKA1850
Zakorzenienie

Slodkich snow Doridee

Sniezynka no wiesz ...spac mi sie chce kurcze!A ty zawsze wpadasz jak ja ide do lozka i potem siedzisz do pozna
Stary 2007-12-20, 22:02   #412
monka23
Zakorzenienie

Doridee no spimy dwa razy ale wrocilismy do smoka Jak juz mowilam Maly bez smoka meczyl sie nie ze plakal ale nie mogl zasnac Choc w nocy zasypial bez Rano mu zowu smok zebym ja dospala i po poludniu No nic mielismy chwilowe oduczenie Zaczne go oduczac jak przestanie mi spac dwa razy albo wogule Nie zrezygnuje z tyli godzin gdzie moge cos zrobic albo sie polenic

Siezynka no sorki wlasnie sprawdzam na tesco na stronie to ta i jak sama widzisz zostaly tylko dwa rodzaje http://direct.tesco.com/search/defau...black+6ft+tree jakbym to mogla powiedziec Ta czarna wygladala tak samo jak ta biala ale byla czarna haha I mi sie spodobala Taka inna Bardzo ladnie wygladala z dekoracja rozwa i fioletowa bez babek tylko takich klimacikow hehe tak ja reklamowali w katalogu no nic gram w zielone tego roku

Monika przyznaj sie ze tam idziesz z tz-tem majstrowac a nie spac hehe
Stary 2007-12-20, 22:04   #413
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monika, ale tez mi sie chce spac Ale nie ide, mam jeszcze robote.

A zla jestem, jak nie wiem co, dzisiaj mi kolezanka z pracy mowila, ze musze przyjsc w poniedzialek do pracy i to najprawdopodobniej na 17:00 ciekawe, jak??? Ja chce do kosciola isc i wogole przeciez to Wigilia a malo tego to w biurach nikogo nie ma, maja dzien wolny od pracy, wiec nie wiem po co mam tam isc Piczka jedna...

O ktorej Wy wstajecie rano ???
Stary 2007-12-20, 22:11   #414
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka moj tz juz chrapiechociaz bym chciala to juz go nie zachece!!!!musi wstac o 4rano bo wyjezdza...

Sniezynka ja od poczatku grudnia codziennie wstaje o 6.00 poniewaz chodze z Wercia na roraty jeszcze dwa dni i sie wyspie

Widze ze spotykamy sie na kilku watkach zrobili mi jakos te fotki ale chcialam co innego...

Jak ciezko mi sie z wami rozstac...ale teraz to juz naprawde spadamDOBRANOC!!!!
Stary 2007-12-20, 22:13   #415
monka23
Zakorzenienie

Siezynka no bez sensu totalnie jak macie wolne nastepego dnia A potem idziecie sprzatac przed ludzmi jak beda pracowac czy to bedzie ostatni raz -sprzatanie i potem oni kiedys tam wpadaja No to sie troche nie dziwie ale wes cos sciemnij
Stary 2007-12-20, 22:18   #416
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka dam sobie rade hehehehehhe

Ide sprzatac Szkoda ze nie mam aparatu, tyle rzeczy chcialabym Wam pokazac, a tu lipa...

Edytowane przez Sniezynka21
Czas edycji: 2007-12-20 o 22:48
Stary 2007-12-20, 22:23   #417
monka23
Zakorzenienie

Siezynka to narysuj

Bedzie dobrze idz sprzataj a ja ogladam silikony hehe z doktorem 90210
Stary 2007-12-20, 23:03   #418
edytcia
Zakorzenienie

No i ja sie dorwalam do komputera. Zosia i tz spia.

Bylam na zakupach i kupilam w reserved sukienke czarna, do tego obcasy i takie krotkie bolerko-sweterek. Nie mam zdjec, moze jutro, a predzej nawet po imprezie.

Ehh... nie chce mi sie nic. Jutro przylatuje brat z angli, nie bylo go od wielkanocy br. Takze jutro juz bedzie w domu male swieto

Monika nieoceniona jestes, lezka w oku mi sie kreci i mam nadzieje, ze bede moglaCi tak napisac, jak Ty napisalas mi na PW.

Noo... widze, ze to "okresowy czas" - ja tez czekam, bo mam dostac wlasnie. I juz mam podly humor - sama z soba wytrzymac nie moge - dzien, dwa przed okresem zewsze jestem nieznosna, wszystko mnie wkurza.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 00:05   #419
Sniezynka21
Zakorzenienie

Edytciu No to jestesmy ciekawe zdjec A tak swoja droga to humor powinnas mies dobry, mi zawsze zakupki poprawiaja humor
Fajnie, ze brat wraca, strasznie dlugo jednak Go nie bylo...swietuj ile wlezie
Ide spac Dobranoc...
Stary 2007-12-21, 00:44   #420
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ja odpisalam na tego posta i juz go nie ma. Jak to sie stalo ?? hm..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości