|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
Kurcze ale bym chciała mieć 24 oferty pracy w swoim miescie
|
|
|
#392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do banku już mniej Ale nie ma co wybrzydzać ![]() Cytat:
Życzę Ci żebyś miała z czego wybierać
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biuro to wiesz takie troche uwstecznianie się dla mnie, bo u nas w mieście to biura prowadzą głownie książki a ja bym chciała jednak pracować w pełnej księgowości
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak innego nie będzie to wezmę taką ofertę Pracowałaś w księgowości? ja jutro idę na rozmowę w sprawie pracy na księgowego do szkoły I tak wiem, ze nie mam szans
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pracowłam 2 lata w księgowości w firmie produkcyjnej. Jakoś budżetówka mnie nie ciągnie. Nie nastawiaj się że nie masz szans Szansa zawsze jest ![]() Powodzenia życzę jutro
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-13 o 14:54 |
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cóż stolica
w moim mieście rodzinnym niestety pracaw moim zawodzie pojawia się raz na kilka lat. Z jednej strony nie są to moje wymarzone miejsca pracy i nie wszystkie są do końca zgodne z moimi kwalifikacjam, ale z drugiej nie będe przecież zbytnio wybrzydzaćCytat:
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o księgowość, dlatego mam marne szanse
Szkoda, że nie mieszkam w tak dużym mieście jak stolica
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mieszkam w małym mieście. Niestety przy etatach w urzędach często z góry wiadmo kto je wygra, dlatego nie lubie chodzić na takie rozmowy.
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest, że wszędzie chca 2, 3 lata doświadczena... a jak człowiek ja sie pytam ma je w takim wypadku zdobyć jedym słowem MAKABRA
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja żałuje, że na studiach nie chodziłam na praktyki ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi jakich pytań mogę się jutro spodziewać na rozmowie na te księgową w szkole? Podobnych jak na stanowisko w firmie? ta rozmowa bedzie trwała raptem 15 minut.
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-01-13 o 19:12 Powód: Dopisek |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak coś ując w księgach, czy co np zalicza się do kosztów a co nie. W każdym razie z zakresu którego miało obejmować stanowisko. Aha i nie wspomnę że w publicznym urzędzie zapytano jej się czy ma dzieci, poprostu szok. Bravvurko orientujesz się może ile się zarabia na takim stanowisku??
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-13 o 20:53 |
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym ogłoszeniu o pracę nie było mowy o doświadczeniu i dlatego złożyłam
|
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
Byłam dziś w PUPie i było przede mna w kolejce ze 100 osób
Kolejka ciągnęła sie przez cały PUP i wystawała na dwór, ludzie powoli sie wykruszali, a ja stałam twardo w tej kolejce, no i 5 minut przed zamknieciem mnie przyjęli. Babka w okienku mnie zjechała, czemu sobie sama pracy nie znajdę, okazało sie, ze wszystkie szkolenia wstrzymali do odwołania, a ofert stażu nie mają.... Ogólnie - cudnie![]()
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Aha no to w sumie nie powinni pytać o konkrety, bo skąd niby masz to wiedzieć.
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny spadłam z krzesła ![]() Czy tym ludziom się w głowach porzewracało, to jej praca!! a ty jesteś kilientem.
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Misko, a jakiej pracy szukasz? To, że biurowa to wiem, ale jakaś konkretna?
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyn a to 1500zl brutto też jest śmieszne, człowiek 5 lat studiwoał, żeby dostać 1500zł brutto. Maje pierwsze wynagrodzenie też tyle wynoisło.
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
A ja się ostatnio pochwaliłam, ze u mnie nie ma kolejek
Dzis byłam w urzędzie, by sie dopytać czegoś o kursie na któy sie zapisałam. Najpierw stałam w długiej kolejce do stanowiska w któyrm sie zapisywałam tylko po to, by dowiedzieć się, ze teraz mnie obsługuje sie na innym stanowisku. Potem stałam w kolejce do tego drugiego stanowiska. Gdy się spytałam, czy jeśli w czasie trwania takiego kursu znajdę pracę, to będę musiała za niego płacić usłyszałam "chyba nie" Czyli dalej tego nie wiem ![]() Ale znalazłam ofertę pracy w PUPie. Nie mam dokładnie takich kwalifikacji jakich ode mnie wymagają (studia pedagogiczne lub psychologiczne i doswiadczenie zawodowe), ale i tak tam złoże podanie A swoja drogą, to kto w tym urzędzie miał takie kwalifikacje jak dostawał tam pracę? Chyba wszyscy, którzy tam pracują rozpoczeli pracę zaraz po szkole średniej (w małych miejscowościach wie sie takie rzeczy). Więc skąd oni maja takie wymagania? Ja po swojej dziennej ekonomii będę dla większości pracowników zagrożeniem chyba, że zrobili ten konkurs na stanowisko tylko tak o, by nikt sie nie zgłosił, bo maja już swojego kandydata...
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kandydata ktory akurat skonczyl takie studia więc to napisali ![]() Jeżeli w wymaganiach koniecznych jest wpisany ten kierunek studiów to z tego co mi wiadomo nawet nie zaproszą cie na rozmowę.
|
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
a co mi szkodzi spróbować
A co do studiów tego kandytdata, to chyba masz rację Szkoda, że jeszcze nie napisali, że np ma to być brunetka z zielonymi oczami i pryszczem na czole
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#413 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byleby siedzieć na tyłku Ostatnio pracowałam we wranglerze i stwierdziłam, ze za stara jestem na to by stać non stop 12 godzin Naprawdę nie robi mi jaka praca biurowa, i nawet za ile (na początek moga być grosze).Skończyłam resocjalizację i zawsze chciałam pracowac w wiezieniu, ale tam pól zakładu karnego ma to samo nazwisko Bez znajomości nie ma szans. Chcę tez startowac na aplikację kuratorską, ale od pół roku nie było ANI JEDNEGO konkursu na nią .A kobieta mnie zjechała, no bo skoro jestem młoda, zadbana to nie powinnam mieć jej zdaniem problemu z pracą i sama sobie poszukać. Gdy wyjaśniłam jej, ze nie chcę jakiejkolwiek pracy, ale pracę biurową (nie fizyczną) to stwierdzila, ze taką pracę to kazdy chciałby mieć No i chciałam w tym kierunku zrobic kurs na pracownika administracyjno-biurowego+obsługa programów komputerowych (bo są u mnie w mieście oferty dla kadrowych, sekretarek itp, no ale trzeba znać programy komp.), ale do odwołania nie realizują żadnych kursów..... |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
u mnie "realizują" kursy, ale jak sie dziś pytałam o szczegóły to jeszcze nie maja na nie przetargów i chociaz robią zapisy, to nie wiadomo, czy z nimi ruszą
Ale do tego czasu to ja mam nadzieję, że już będę miała jakąś pracę...
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
więc chyba nie ma co liczyć na znalezienie pracy dzięki PUP
zresztą wystarczy porównać ile ofert pojawi się w PUP a ile na zwykłych portalach
|
|
#416 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Mi kiedyś baba powiedziała, że nie zawracają sobie głowy szukaniem pracy dla konkretnych osób
![]() Ja też rozsyłam i rozsyłam..i jeszcze na żadnej rozmowie nie byłam Powoli schodzę poniżej moich preferencji ale to też nie dobrze bo przecież zbyt wykwalifikowanej osoby na marne stanowisko nie przyjmą ![]() Scyzoryk się otwiera
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy oferty na stronach internetowych urzędów są jedynymi ofertami czy podają jakieś inne na miejscu? Bo w większości ofert widzę wymaganie znajomości białoruskiego/ukraińskiego/koreańskiego/wietnamskiego (biegle
), i trochę mnie to zastanawia...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ofert stażu- zero (a ostatnim raem, gdy byłam było ze 20)... Co mnie zastanowiło bylo z 5 ofert dla księgowych i wymagane było jedynie LO No, ale jak osoba po LO może umiec robić te wszystkie rozliczenia??? Ja chce skończyć ten kurs, bo głupio mi, gdy dzwonię po ofertach i pytają mnie o obsługę komputera, a ja mówię - "word i internet" Czyli nic...
|
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daltego jeśli ktoś chce mało płacić to lepiej mu zatrudnić osobę ze średnim wykształceniem.
|
|
|
#420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No, a tak na zdrowy rozum to jaki pracodawca ma ochotę, czas i kase, by robic swojemu pracownikowi konkretne szkolenie, by jakos to ogarnął? Skoro sa dziesiątki osób, które wiedza o co chodzi i nie trzeba im wszyskiego tłumaczyć 100 razy![]() Ja stwierdziłam (dopiero w tym tygodniu mnie olśniło), że juz nie dzwonię po ofertach o pracy biurowej, bo robię z siebie po prostu idiotkę. Jeżeli ktoś nawet jakimś cudem przyjąłby mnie do pracy nie miałabym pojęcia co w niej robić |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Ale nie ma co wybrzydzać 

jedym słowem MAKABRA