|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Cytat:
Byłoby dobrze, gdyby z tą pracą wypaliło. Dzięki za kciuki Ciekawe kiedy ja coś znajdę ![]() Cytat:
Od jakiegoś czasu rozglądam się za spacerówkami, bo ten to jest z głębokiego. Tylko trochę mi szkoda, bo gdy go kupowaliśmy, to właśnie sposób przerobienia na spacerówkę bardzo mi się podobał, no i możliwość wpięcia foteliko-nosidełka na stelaż. Nie przewidziałam tylko, że jako wersja spacerowa taki ciężki będzie. Ale i tak jestem zadowolona z tego wózka. No widzisz jaka Oliwka jest szczęśliwa z powodu biszkopta Dziecku dużo do szczęścia nie trzeba. Oby nic jej nie było.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7009077]ewa, masz śliczny płaszczyk. A dziękuję A firma taka "bezfirmowa" Już 2 lata w nim śmigam.
|
|
#392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w swoim wrodzonym strachu o zadławienie dawałam Werci po kawałeczku, zjadła kilka kęsów i podziękowała . Bałam się dac całego,że go wepchnie na raz.Właśnie moje dziecko demoluje łyżką cedzakową swój firmowy zestaw chicco
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
eve Hania też szczerbata, a pediatra powiedziała, ze mimo to mam jej zaczac dawac kanapki, bo mimo braku uzębienia ma się uczyć radzić z większymi kawałkami
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Widać że zabawka sie podoba
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7007683]minisiu, też o tym słyszałam, że dziewczynki powinny mieć samochodziki, a chłopcy jakieś lalki. [/quote] Sylwia uwielbiała samochody. A teraz wyłącznie lalki Cytat:
Mi też sie podoba Już 18 dochodzi a na dworzu widno jeszcze. Super, przynajmniej wieczory się tak nie dłużą. Klaudia już chyba na stałe zmieniła drzemki. Dziś też była tylko jedna. Od 12 do 13.30. Teraz się świetnie bawi więc myślę że te dwie godz.do kąpieli to spokojnie wytrzyma.
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
a biszkopt tez taki normalny dajecie czy jakis specjalny
![]() ![]() Anula jak nie marudzi ze zmeczenia to chyba OK mój jak jest zmeczony to marudzi memememe i trze oczy i ciagnie za ucho wtedy wiem, ze musze połozyc bo jak przetrzymam to bedzie jeszcze gorzej
|
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja MEGA Gapa
![]() Mikołajku Nasz Kochany; Duuuzo Zdrówka, Pociechy z Rodziców i Samych Radości Hmm Minisiu to może jak Liwka przeżyje atak biszkopcika to dam jej taki większy kawałek chlebka Iwka, no Oliwka ładnie poradziła sobie, złapała w rączki i najpierw lizała a potem po kawałeczku wcinała, ale i tak prawie połowę to zjadła kanapa ![]() Dzisiaj mieliśmy dzień rodzinny, TŻ miał wolne i połaziliśmy troszkę, byliśmy popytać o szafę wnękową bo chcemy ją wreszcie zrobić, no i jak na razie cena nas nie zabiła ![]()
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
ufff ale produkcja
![]() odnośnie jedzenia dziewczyny czy pamiętacie jeszcze początki powiedzcie mi kiedy mam wiedzieć ze Pola ma dość kaszki np ona je z łyżeczki dziś jadła i jadła skończyło sie nie protestowała, ale jak siadła przy mnie to jeszcze piersią popiła, bo ona pokazuje jak chce pierś nie wiem skąd mam wiedzieć, że jest pełna obiadku nie pluje nie odwraca głowy ![]() ewa.nea mam ten sam problem z wózkiem ciężki cholernie i regulacja oparcia mnie wnerwia wszystko na siłę ... szukam idealnego, ale chyba nie znajdę może jakbym miała 2000
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
kanciu ja biszkopty daję takie zwykłe.
Ostatnio to Klaudia jakoś mniej marudzi, mniej upierdliwa jest. Dorośleje?
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla podciaga Ci bluzkę do gory
moj jak nie chce to pluje i nie otwiera kopary wiec moze spróbuj dac jej tyle az sama powie NIE ![]() Pati chyba sie nie obraziłas
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Ale macie dziewczyny wenę twórczą dzisiaj
Nasza nocka była podobna do wczorajszej, więc pogoniliśmy do lekarza. Potwierdził nasze przypuszczenia, zęby będą już niedługo, ale mała infekcja też się wdała. Nic dziwnego, mi leje się z nosa, a to jak zwykle tatuś zniósł. Dostał kropelki i do noska sprey, ale już w dzień ładnie pospał. Patrilla no trudno może już niedługo się wyśpimy . Eva Mikołaj widzę nie tylko siedzi jak aniołek, bo tak jak Kancia wspomniała to dziecko tylko siedziało na fotkach. Oczywiście mały urwis też i wam rośnie.
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie jestem obrażalska ale ola też nie jets taka niedyskretna porostu szuka piersi dziobkiem i nosem szoruje po koszulce
myślę, że tak długo by mi podciągała sama bluzkę karmić nie będę ![]() Kanciu tylko boje sie "rozepchać" brzuszek
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Pati ale jak mówisz, ze dojada cycem to na jedno wychodzi
![]() jeeeeeeeee jeszcze 4599 postów i bedzie nowy watek pobijemy rekord ![]() Dyta co tam słychac nic nie piszesz |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilko zgadzam sie z Kancia
z tym rozpychaniem brzuszka to wg mnie tez nie musisz sie tak bardzo martwic. w koncu Pola rosnie to zoladeczek tez musi rosnac. Jak dla mnie to ona jest boska. jest sliczna, urocza i slodka Mikolaj kochany szkrabku
|
#404 |
|
Konto usunięte
|
jak dla mnie też.
![]() O, ja tez gapa straszna, zapomniałam o Mikim. ![]() Mikołajku nasz kochany najlepszości z okazji miesięcznicy, dużo zdrówka i radości, od cioci lei i Maksia. Moje dziecko ucięło sobie drzemkę. Anula, Maks chyba tez dorośleje, bo już od jakiś trzech tygodni ma wyeliminowana jedna drzemkę. Wcześniej spał o 12:00-14:00, 16:16:30, i od 19:00-19:30. A teraz 13:15:00 i od 18:30 do 19:00. A co Wam, dziewczyny tak te ciężkie wózki przeszkadzają? Nasz Roan Marita też ciężki, ale bardzo wygodny dla mnie, i mam nadzieje, że dla maksa też. Kanciu, biszkopty najzwyklejsze.
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
MIKOłAJKU, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ZDROWEGO I RADOSNEGO DZIECIńSTWA, MNóSTWO BUZIAKóW
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7011087]A co Wam, dziewczyny tak te ciężkie wózki przeszkadzają? Nasz Roan Marita też ciężki, ale bardzo wygodny dla mnie, i mam nadzieje, że dla maksa też. [/quote] Mi przeszkadza, bo w bloku to wcale nie jest tak fajnie z ciężkim wózkiem .Dzięki dziewczyny za pocieszenia Patrilko, Mati jak jest już najedzony to tylko patrzy na łyżeczkę i przestaje otwierać buzie.
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
juleczko trzymam kciuki, żeby ta noc była lepsza
Klaudia nadal pełna życia. Jeszcze dam jej pół godzinki i kąpiel. Moje dziewczyny kąpią sie razem. Mają sporo frajdy a ja później sporo sprzątania
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
oj wierze
![]() u nas zwykle Adi kapie sie z tz a ja im towarzysze bawiac sie ksieciunia zabawkami i szorujac mu te 4 zabki ![]() sprzatania jest potem pewnie niewiele mniej niz po twoich dziewczynach
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
O my God, padam. Po całym dniu marudzenia moja bidulka usnęła a teraz co 5 min ma atak kaszlu.Mam nadzieję,że jak zaśnie mocno to się uspokoi.
Niniejszym współczuję wszystkim Mamom marudzących /z powodu ząbkowania, skoku rozwojowego, brzydkiej pogody, itp./ dzieci. Moja zawsze pogodna córcia uświadomiła mi dzisiaj jaki skarb mam zazwyczaj. kanciu- ja jednak daję Petitki, potem pewnie przejdę na zwykłe eve- a kanapie biszkopcik smakował ![]() patrilla- z Werką jest różnie, czasami zamknie buźkę,że nic się nie prześlizgnie i już. A czasami to zje tyle ile jej dam, a nawet więcej i nadmiar jednak uleje. Ja po słoiczku nie daję już piersi, ma się najeśc posiłkiem. Z tym, że nasze dziewuszki to inna waga to i pewnie potrzeby żywieniowe zupełnie inne. mój spacerowy chicco też raczej ciężki, ale my mamy windę ![]() kaszle i kaszle, szkoda mi jej .
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
bidulinda
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
my jemy biszkopty SAN
![]() iwka trzymam kciuki ze sie przespi biedulka maluska
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
iwka ja również ślę buziaczka
![]() Anula no i jak tam Vectra ???Kurcze mogłaby być już fajna pogoda to bym fotki naszej porobiła i wam wkleiła ![]() kropka no ja od zawsze od samego początku zaczęłam Hani dawać kaszki tylko łyżeczką. Z butli pije tylko mleko z kleikiem I z małej buteleczki soczek, bo do niekapaka dalej nie chce się przekonać
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Iwka
Kanapa to swoje dzisiaj przeszła Oliwci bokiem niespodzianka się wypsnęła ![]() Anula ale za to jak wesoło masz ![]() Mój dzidz oszalał na wieczór, od godziny 19 śpiewy gregoriańskie odstawia aż uszy puchną a teraz akrobatykę uprawia w łóżeczku w rytm melodyjek karuzelki ![]() edit: Aaa o DZIĘKUJEMY za komplemenciki
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Wercia po pierwszym karmieniu przez sen. śpi, ale po ataku kaszlu aż płacze biduleńka przez sen. Idę jutro do pediatry niech ją osłucha i da coś do nosa.
Zmykam się ochlapac i na wartę przy łóżeczku. Spokojnej nocki.PAPA!!!
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Apolonia śpi od 20 ufff choć dziś był naprawdę dobry dzień oby noc tez była lepsza - wszystkim nie śpiącym mamom też tego życzę
uciekam dalej oglądać (przytulać się) filmy z mężem
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
Kolorowych snów
|
#418 |
|
Konto usunięte
|
Kobietki, śpijcie spokojnie,
My mamy kąpiel rodzinną. Wciąż kąpiemy Maksa razem, TŻ odgrywa role główna, a ja jestem statysta. A sprzatania potem tez co niemiara.
|
|
|
|
#419 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
To się cieszę
![]() Normalny. Cytat:
![]() No widzisz, dała radę. Cytat:
Mikołaj jak już nie chce, to głowę odwraca, a jak jeszcze głodny, to mimo pustej miseczki, patrzy na nią i łyżeczkę i rusza dzióbkiem. Ja to w sumie w sklepie jeszcze nie byłam, tylko na all oglądam i na ulicy się rozglądam, kto czym jeździ. Dopiero jak się zrobi naprawdę ciepło to zmienimy wózek. Cytat:
![]() Jak to dziecko - ciągnie go do kabli, szuflad, płyt, sprzętu rtv itd. Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7011087] O, ja tez gapa straszna, zapomniałam o Mikim. ![]() Mikołajku nasz kochany najlepszości z okazji miesięcznicy, dużo zdrówka i radości, od cioci lei i Maksia. Moje dziecko ucięło sobie drzemkę. Anula, Maks chyba tez dorośleje, bo już od jakiś trzech tygodni ma wyeliminowana jedna drzemkę. Wcześniej spał o 12:00-14:00, 16:16:30, i od 19:00-19:30. A teraz 13:15:00 i od 18:30 do 19:00. A co Wam, dziewczyny tak te ciężkie wózki przeszkadzają? Nasz Roan Marita też ciężki, ale bardzo wygodny dla mnie, i mam nadzieje, że dla maksa też. [/quote] No ładnie to tak ? Dziękujemy ![]() Z pewnością Maks dorośleje. A Mikołaj spał od 16 do 18 ![]() Ciężki wózek przeszkadza we wnoszeniu po schodach czy do autobusu. U mnie w bloku nie dźwigam, bo na parterze mamy pomieszczenie do wózków, ale jak idę do mamy i wnosimy na drugie piętro, to dziękuję bardzo. A z autobusu korzystam już tylko w w nagłych przypadkach. Cytat:
To dobrze, że lepiej. No właśnie. Cytat:
My na Mikołaja też narzekać nie możemy. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7014243] My mamy kąpiel rodzinną. Wciąż kąpiemy Maksa razem, TŻ odgrywa role główna, a ja jestem statysta. A sprzatania potem tez co niemiara.[/quote]My też ![]() Zmieniłam dziś wieczoną taktykę. Po kąpaniu wzięłam Mikołaja na kolana i dałam butelkę. Złapał dosłownie po chwili i wypił wszystko. Przysnął pod koniec, przeniosłam go do łóżeczka, ale za chwilę już siedział i śpiewał swoje wieczorne arie Ale nie płakał nic. Trochę tak powariował i zasnął.Dobrej nocy wszystkim
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
8.18 a ja pierwsza
. Witam, witam.Nocka do kitu przez zawalony nos, właśnie próbuję sie dodzwonic do przychodni-co nie jest prostą sprawą. Już dzisiaj to i Wercia wygląda jak ZOmbie i od kataru i ze zmęczenia pewnie.Dobrze,że ładnie je. Co prawda nieco mniejsze porcje , ale nie narzekam. Pogoda słoneczna choc zimnawo. Zastanawiam się czy wziąc taxi czy jednak wózkiem sie wybrac dla świeżego powietrza. W sumie gorączki nie ma. Pomślę. U nas wieczorne zasypianie dalej przy pomocy cyca i na razie nie martwię się tym. Patrilla- a u Ciebie? No to zdrówka i miłego dzionka.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Może to taki okres 

mam nadzieję, że będzie ok

kuoil mi tz gripex max i robi mi do picia goraca cytryne z miodem a ja smaku nie czuje
nie wiem skąd mam wiedzieć, że jest pełna obiadku