|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Niestety dziewczyny, nie tym razem... wyszła jedna krecha. Mam nadzieje, ze @ szybko przyjdzie
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Z tego zmeczenia, umieram dzis w pracy. Mdlosci na maksa, ale wiem, ze to ze zmeczenia. Juz nie umiem sie doczekac 4 i do domku...do wyreczka...pod pierzynke....
chlip, chlip, jeszcze tyle czasu a ja lece z nóg... Poza tym, zlozylam mamie zyczenia i nic nie mowila, wiec karki z wiesciami jeszcze nie dostala, moze jutro, szkoda ale mialaby prezent na dzien mamy ![]() co sie odwlecze to nie uciecze, nie moge doczekac sie ich reakcji... |
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
whyata trzymamy kciuki za nast cykl, co sie odwlecze to nie uciecze
![]() a ja nie mam mdlosci od wczoraj (tylko cichooooo)
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
A ja wcale nie mam mdłości za to cycki nie mieszczą mi się już w staniku
za chwilę nie będę pewnie też dopinać spodni, bo żrę jak opętana. Dziewczynki, czy Was też czasami pobolewa brzych albo jajniki? Bo zaczynam się martwić... |
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
na poczatku mnie pobolewalo, troche jakby tak ciagnelo w dol, ale to normalne bo jajocho sie zagniezdza
i miednica sie chyba poszerza mozna nawet lekko krwawic, ale wtedy oczywiscie do gina i to sprawdzic
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś byłam na kolajnych badankach i morda mi się cieszy...
![]() Moje beta HCG: 19.05.2008 - 32dc/15dfl = 489 mIu/ml 21.05.2008 - 34dc/17dfl = 905 mIu/ml 26.05.2008 - 39dc/22dfl = 7380 mIu/ml progesteron i morfologia w normie |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kolezanki ciezaroweczki
![]() Jestem starsza stazem ciazowym kolezanka z watku probowac do skutku a takze z mamus lipcowo-sierpniowych i tak sobie pomyslalam ze czas najwyzszy pogratulowac swiezo upieczonym mamom a takze zycze wam wszystkiego najlepsiejsiego w dniu Matki Ja do konca ciazy mam raptem 5 tyg, jedno wam moge powiedziec - cholernie szybko to minelo.. ani sie nie obejrzycie a bedziecie leciec na porodowke ![]() Roxi, beta imponujaca!
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super Ja wybieram sie na badania w środę, ale zrobię chyba tylko morfologię, bo jak wiecie, 3 tygodnie temu miałam beznadziejne wyniki, dlatego chcę je teraz powtórzyć. Bety chyba nie zrobię, bo u mnie w laboratorium nie robią, musiałabym śmignąć do Katowic, a za bardzo nie mam kiedy. |
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, mordka ma powód do zacieszania
![]() Ja dzis byłam u gina. Ciaża potwierdzona. Maluszek ma 3 mm i ciąża jest bardzo wczesna. Wszystko prawidłowo osadzone, umieszczone i juz zagniezdzone. Mam jeśc tylko kwas foliowy, lekarz mówi że inne witaminy w pierwszym trymestrze nie sa wskazane. Bardzo jestem happy. Za 2-3 tyg kolejna wizyta. Pytałam lekarza- jeszcze pracuje w Lubaniu, trochę mnie uspokoił. I załaczam zdjęcie mojego bejbi |
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka Mamusiu
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
ostatnią @ miałam 21.04.2008 Wygląda na to że z powodu choroby cykl lekko sie poprzestwiał, ale najwazniejsze że Owu zgrała sie z plemniczkami
![]() Czyli mam skonczony 5 tydz. ciaży. Ale ciąza jest młodcza niż mozna wyliczyć na podstawie otatniej @ |
|
|
|
#404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No kurcze bo ja mialam ostatnia @ 24.04.08 i tez mialam cykl troche przesuniety tzn zawsze skok temki mam ok 14-16 dnia bo mialam krotkie cykle (27dni) a tym razem skok byl dopiero 20 dnia... dzisiaj bylam u gina i pokazalm mi malutka czarna kropke(mniejsza niz twoja) i powiedzial ze narazie nic konkretnego mi powiedziec nie moze tylko ze ta kropka jest obiecujaca i BYC MOZe wyksztalci sie z niej cos wiecej puki co wszystko jest przygotowane na przyjecie dzidzi, szyjka rozpulchniona, miesnie powiekszone... I tym samym nie wiem czy jestem w ciazy czy nie... wszystko moze sie wydarzyc jeszcze i to mnie przeraza
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basieńko - gratuluję Może i ja za tydzień wkleję takie fajowe foto...
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Glizda, w ciąży jesteś na pewno. Musisz teraz dbac o siebie aby fasolka zdrowo rosła i za jakieś 2-3 tyg do lekarza oglądać ja w powiekszeniu
![]() Kasiu, to ja juz się nie mogę fotki doczekać. A wiecie że ten wydruk z maszyny ma "aż" 3,5 cm wysokosci. Nic prawi na nim nie widzać, dobrze że mam skaner.
|
|
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
No to mnie uspokoilyscie troche
dzieki dziewczyny, nie wiem jak ja bym bez was wytrzmala... Nerwy mnie zjadaja poprostu... Dla swietego spokoju odczekam do konca tygodnia zanim sie tutaj zapisze...
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry mamuski!
![]() Tak mi sie przypomniało , więc napiszę. Mój lekarz doradził: - zrezygnowac z uzywania microfalówki - nie przebywac w pomieszczeniach gdzie używa sie ksero |
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za strzalke
myslalam ze wszedzie zaznaczaja tak samo 2 krzyzykamikurde moja ginka powiedziala zebym brala witaminy moze dlatego ze tak duzo wymiotujestanelam dzis na wage i pokazuje mniej o 3.5kg, no w zadne spodnie sie nie mieszcze ![]() bosz dopiero wtorek a w sobote przylatuja moi rodzice
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam jeszcze na zbyciu 5 opakowan "Luteiny", moze ktoras z Was potrzebuje, chetnie oddam za darmo. Piszcie na PW
|
|
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
znacie jakies nieinwazyjne sposoby zwalczania zgagi?? pali mnie bez przerwy...;/
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
na zgage w ciazy mozna brac Rennie
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zgaga na poczatku ciąży to jeszcze mały pikus ,zobaczycie co bedzie pod koniec ciąży
to dopiero bedzie zgaga!!!
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
migdały
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam do Was intymne pytanie ...czy też macie przez te ciągłe mdłości i ogólne zmęczenie mniejszą ochotę na seks.....bo mnie ostatnio łóżko kojarzy się tylko ze spaniem
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Uuuffffff.. Byłam dziś na USG.Widziałam fasoleczkę!! A raczej fasolę bo aż ! 17 mm.Jestem przeszczęśliwa i uspokojona , bo po ost nieudanej ciąży ciągle schizowałam.Poszliśmy z TŻ to uczcić , obżarłam się jak prosię , ledwo do domu wróciłam.Teraz mogę już spać spokojnie.
A co do sexu to mam największą ochotę rano jak TŻ smacznie śpi.Wieczorem jestem tak padnięta że nie mam na nic sił.Ale zobaczycie jak te całe zmęczenie i mdłości się skończą (II trymestr) to męże nie będą nadążać w zaspokajaniu potrzeb. |
|
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

(tylko cichooooo)
za chwilę nie będę pewnie też dopinać spodni, bo żrę jak opętana. 

moze dlatego ze tak duzo wymiotuje
to dopiero bedzie zgaga!!!
Adaś
...czy też macie przez te ciągłe mdłości i ogólne zmęczenie mniejszą ochotę na seks.....bo mnie ostatnio łóżko kojarzy się tylko ze spaniem