![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
![]() Haniu a jaki jest mniej więcej koszt takiego wyjazdu dla dwojga na 14 dni ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
a propo żarcia dziewczyny, jutro przyjeżdża do mnie przyjaciółka na weekend i chcę zrobić jakieś dobre jedzonko, do tego duuuużo wina i będzie przyjemny weekend, bo się w końcu nagadamy, ale jakoś nie mam weny, co by tu zrobić fajnego, smacznego i żeby się nie narobić za dużo. Macie jakieś pomysły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam dwie sałatki, jedną z tuńczykiem - jak wczoraj opisywałam i drugą curry też wczoraj o niej pisałam. Zrobiłam jeszcze pieczywko czosnkowe z serem i peperonii, zawinęłam w folię, a około 12 w nocy nastawiłam piekarnik i upiekłam ![]() Na dzień dzisiejszy zrobiłabym sałatkę zasugerowaną przez L_V a zmodyfikowaną przeze mnie - czyli sałatka porcja na talerz jako danie- pięknie wygląda i smakuje jeszcze lepiej. No i coś jednak na stół jako przekąskę np. Deskę Serów z winogronami , albo to pieczywko w zanadrzu, bo jak sie pije i długo siedzi to zgłodniejecie na pewno. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Składniki : bagietka, ser żółty, kiełbaska peperonii z Morlin (tylko taką znam) Bagietkę kroisz restauracyjnie, ja nie umiem, ale tak wiesz na skos albo normalnie rozcinasz wzdłuż (jak zapiekankę),wielkość w zalezności od upodobań ![]() Smarujesz pieczywko masłem czosnkowym (ja kupuję gotowe bom leniwa, ale można zrobić samemu), następnie ser w plasterkach i na to kiełbaska peperonii. Można zrobić tylko z pieczarkami (ja wtedy pieczarki podsmażam na patelni z czosnkiem na pieczywko, na to ser) Można zrobić też pieczywko, mozarella, pomidor, na wierzch bazylia świeża (po wyjęciu z piekarnika) Do piekarnika TYLKO NA 5-6 minut, do 200* Wszystkie warianty lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzzisiaj tematy kulinarne twardo wioda prym. ![]() A za godzinę zaczyna mi się weekennddd! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: cos mi net szwankuje, wszystkie moje posty pojawiają się ze strasznym opoznieniem
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2008-11-20 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak do sałatek tak, ale jesli jako osobna pozycja w menu to można z czymś tam ![]() Jak to weekend, urlop masz ???? ![]() Miśkowa ja układam na blaszce normalnie, jak masz blachę jakąś nie teges..., to ułóż filię i na to pieczywo ....Ja właśnie papuguję z Pizzy Hut te pieczywka ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-20 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniasz się kobieto !!!!! ![]() ![]() ![]() Miskowa no problem ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-20 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jak bardzo jest się rozrzutnym i w jaki rejon sie jedzie. W zeszym roku wydalismy 5 tysi na tydzien. Ale wersja oszczednosciowa bo w Livigno jest bardzo tanie jedzenie i picie. Strefa bezclowa ratuje. alkohol jest tanszy niz woda. W tym roku bedzie cięzej liczę 6 tysi. Cytat:
Bardzo lubie obcje z miodem, musztardą i balsamicko ![]() Cytat:
Decha serow, sałatka i zapieczona bagietka z dodatkami to jest to ![]() Ja lubie bardzo bagietke z tunczykiem, oliwkami i serem zóltym ![]() Cytat:
Ja tez powinnam wziąc z Ciebie przykład
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Diana wszystkiego naj
![]() Dziewczyny, to było straszne! Zeszłam sobie do kuchni w celu wyskrobania tacek... Poszłam zobaczyć ciasto, jedno wyjęłam z zamrażarki... Wróciłam się po szpachelkę (to była może minuta) i... Na podłodze było pełno wody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w ogóle nie mam kiedy z Wami pogadać
![]() Znowu temat jedzenia ![]() ![]() Diana, wszystkiego naaaaajlepszego. Spełnienia wszystkich marzeń Kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
Poemi, wspolczuje przygody
![]()
#414 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie czytalam Was, jestem zmeczona, nie wiem po czym ale ledwo na oczy widze i ciagle mnie brzuch boli
![]() ale mam juz nowy kremik z vichy zaraz sie smarne i lece do wyrka ![]() dobranoc
#415 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
dziś byłam na pogrzebie, nie było fajnie, czułam się wyobcowana, niechciana jakbym była na pogrzebie obcej osoby. TŻ nie potrafił zrozumieć czemu się przejmuję, wiem że ojciec będzie miał do mnie pretensje że byłam tylko w kościele a na cmentarzu już nie. Ale Tż mnie wyprzytulał i zrobiło mi się lepiej. Codziennie Was podczytuję, uwielbiam Wasze przepisy kulinarne, te które mi sie podobają skrupulatnie spisuję i próbuję. I jestem bardzo wdzięczna bodajże Twin bo dzięki jej przepisowi na makaron ze szpinakiem (jeszcze w poprzedniej części) polubiłam szpinak którego nie jadłam od dzieciństwa. Piszę pracę mgr i normalnie zginęła mi książka na podstawie której pisałam plan jednego rozdziału muszę ją znaleźć bo inaczej leżę
#416 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Widzę, że dziś pierwsza się zgłaszam ![]() ![]() Podczytywałam Was ostatnio i dzięki temu sięgnęłam znów po moją Avene. Na niższe temperatury jest wspaniała. Szkoda, że ciężko ją stosować wtedy, kiedy najbardziej się powinno, czyli latem ![]() No i zaczęłam się zastanawiać nad kremem przeciwzmarszczkowym ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, ja dziś pracuję w domu, ale tak czy siak muszę siedzieć. Pocieszające jest to, że robię to w łóżku i w piżamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]()
#419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ciekwawa jestem jakie wrażenia po kremiku ![]() ![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza, że wczoraj byłam na zakupach z synem i kupiłam sobie boską piżamkę ![]() ![]() Kupiłam sobie jeszcze dwie czapy, jedna z daszkiem taka z wełenki w stylu retro a druga to totalny odlot taka "wielka czapa", pewnie wiecie, bo jest ich teraz mnóstwo w sklepach ![]() Tomkowi kupiłam 2 bluzy, sweterek i skarpetki....Fajnie się robi zakupy z moim synem, wciąż mnie zadziwia pod tym względem teraz dołożył jeszcze swoje doradztwo dla mnie, dzieciak 6 lat i opiniuje, w której czapce mama ładnie wygląda i co najciekawsze miał rację ![]() Fajnie, że weekend tuż tuż ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-21 o 08:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
fajnie masz dorinko - z moim synem zakupy wygladaja w ten sposob, ze biegam zanim po calym sklepie a najczesniej ukrywa sie miedzy wiszacymi ubraniami
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.