Płaski brzuch - walczymy razem :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-22, 21:30   #391
morelanka
BAN stały

Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

A ja znalazłam kilka ćwiczonek na brzuszek, muszę zacząć ćwiczyć http://www.schudnijmy.pl/cwiczenia/plaski-brzuch ale dopiero po sesji bo narazie brakuje mi na wszystko czasu!
morelanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 10:06   #392
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jahstina88 Pokaż wiadomość
no niestety u mnie też okres sesyjny ale jak na razie [o dziwo!] wszystko idzie po mojej myśli jeszcze 3 egzaminy łuhuhuhuhu. powodzenia na egzaminach
u mnie też sesja i brak czasu na dbanie o siebie , bo muszę się uczyć i jeszcze chodzić do pracy.
Powodzenia na sesji
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 10:13   #393
Aszkakaszka
Przyczajenie

noooo sesja zabija.... ale po się biorę.... tylko żeby mi tej motywacji starczyło i nie było jak zwykle....
Aszkakaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 11:37   #394
tucia09
Raczkowanie

ja tak samo sesja sie skonczy i biore sie za swoj brzuchh ehh ;/
Stary 2009-01-26, 12:19   #395
Merlieth
Raczkowanie

Dziewczyny ale sesja przecież nie przeszkadza w ćwiczeniach.Wręcz przeciwnie.Organizm dotleniony to organizm bardziej wydajny ;]
Ja ćwiczę cały czas i powiem wam ,że po treningu mam więcej siły na naukę niż przed nim.Pozatym sport może być miłym przerywnikiem naukowego maratonu.
Merlieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 17:47   #396
neliel
Raczkowanie

Dziewczyny, nie moglam znaleźc takiego tematu, a sądzę, że Wy, jako specjalistki będziecie wiedziały

Przy robieniu brzuszków( w których nie jestem zbytnio zaawansowana czułam ból- tak gdzieś w dole pleców, okolice kręgosłupa, mimo to, jako człowiek uparty i mądry po szkodzie kontynuowałam trening..było tak klika razy, ale teraz, mimo, że minęły już 3 dni, plecy bola nadal i nie jest to taki rodzaj bólu jaki odczuwam w przypadku zakwasów innych części ciała..zaczynam się bać, czy czasem czegoś sobie nie popsułam na stałe...

Czy któras z Was mogłaby powiedzieć coś na ten temat? Byłabym wdzięczna

Edytowane przez neliel
Czas edycji: 2009-01-26 o 17:49
neliel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 17:55   #397
anniaa

Cytat:
Napisane przez neliel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie moglam znaleźc takiego tematu, a sądzę, że Wy, jako specjalistki będziecie wiedziały

Przy robieniu brzuszków( w których nie jestem zbytnio zaawansowana czułam ból- tak gdzieś w dole pleców, okolice kręgosłupa, mimo to, jako człowiek uparty i mądry po szkodzie kontynuowałam trening..było tak klika razy, ale teraz, mimo, że minęły już 3 dni, plecy bola nadal i nie jest to taki rodzaj bólu jaki odczuwam w przypadku zakwasów innych części ciała..zaczynam się bać, czy czasem czegoś sobie nie popsułam na stałe...

Czy któras z Was mogłaby powiedzieć coś na ten temat? Byłabym wdzięczna
wykonywałas brzuszki na twardej powierzchni czy na jakies macie, dywanie ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 19:51   #398
neliel
Raczkowanie

Na macie...ból trochę zelżał, panika też, więc mam nadzieję, że tylko na strachu się skończy...

Słyszałam,że tak może się dziać, gdy przy wykonywaniu ćwiczeń nie napina się mięśni brzucha- czy macie podobne doświadczenia?
Stary 2009-01-26, 22:29   #399
Summer Vine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merlieth Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale sesja przecież nie przeszkadza w ćwiczeniach.Wręcz przeciwnie.Organizm dotleniony to organizm bardziej wydajny ;]
Ja ćwiczę cały czas i powiem wam ,że po treningu mam więcej siły na naukę niż przed nim.Pozatym sport może być miłym przerywnikiem naukowego maratonu.
całkowicie się z tym zgadzam!!!!!!

Doceń dar, jakim jest Twoje ciało....

Mój blog http://bebeatiful.blox.pl/
Summer Vine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 12:10   #400
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

może nie dociskasz pleców do podłogi
masz zbliżone łokcie do siebie
brode przyciągasz do mostka
to są błędy powodujące bóle kręgosłupa
Stary 2009-01-27, 12:39   #401
neliel
Raczkowanie

Okej, dziękuję za rady . Postaram się wyeliminować te błędy i kontynuuję walkę o płaski brzuch

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 13:20   #402
kilianna
Zakorzenienie

jak uważacie, czy szybki spacer, codzienny, też pomaga spalić tłuszcz z brzucha? Muszę przyznać, że od kiedy zrezygnowałam z jazdy samochodem do pracy, to lepiej jest z moim brzuchem, ale teraz zastanawiam się, czy to przypadkiem nie jest po prostu wpływ ćwiczeń i diety?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 13:24   #403
casidy86
Raczkowanie

neliel ja dziś zrobiłam 8min ABS i kręgosłup też strasznie boli, tylko że leżałam na podłodze i chyba przez to

casidy86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:33   #404
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez casidy86 Pokaż wiadomość
neliel ja dziś zrobiłam 8min ABS i kręgosłup też strasznie boli, tylko że leżałam na podłodze i chyba przez to
Hmm... To ciekawe qrcze, bo ja przy 8 min abs nie mam zadego bolu kregosłupa... Wrecz przeciwnie, kiedy sie połoze na podłodze czuje ulge
Ciekawe skad sie ten ból bierze...

Ja skupiam sie tez na brzuchu... Wiem mniej wiecej jaki rodzaj diety działa na mój brzuch, gorzej z realizacja. Cwicze abs i krece na twisterze, ale to juz bardziej jako ujedrnienie brzucha i wzmocnienie miesni. Tłuszcz traktuję dietą

Ja tam zawsze najpierw w brzuchu tyje... I te boczki wstretny wynalazek!

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:55   #405
casidy86
Raczkowanie

orisha ja dziś pierwszy raz ten abs robiłam i może też przez to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 15:06   #406
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez casidy86 Pokaż wiadomość
orisha ja dziś pierwszy raz ten abs robiłam i może też przez to
Hmm... moze postaraj sie skupic bardziej na tym, zeby ciagnąć w gore mięsniami brzucha. Czesto jest tak, ze ciagnie sie np za kark, albo nie dociska odcinka lędźwiowego do podłogi. Moze to jest przyczyna...

Dla mnie 8 min to świetna opcja. Nie zabiera mi bardzo duzo czasu, czytaj, nie mam wymówek ze nie zdażę etc. 8 minut zawsze jest!

Zainteresował mnie HIIT - w sumie trening nie przekracza 25 min i daje efekty pozwalając spalić tłuszcz. Warte uwagi

Stary 2009-01-27, 15:34   #407
neliel
Raczkowanie

Pytałam mojej instruktorki fittness - powiedziała, ze jedną z przyczyn bólu pleców może być nienapinanie mięśni brzucha podczas ćwiczeń. Rzeczywiście, jakoś tak bardziej pracowałam plecami niż brzuchem Mimo to pocieszyła mnie, że jest mała szansa na to, ze uszkodziłam sobie coś na dłużej. Niestety tyle nasłuchałam się o przypadkach skrzywdzenia samego siebie podczas treningu, że wole dmuchać na zimne.

A propos brzuszków i sesji- to świetna wymówka,żeby zawiesić naukę choć na chwilę. Ja na szczęście moją sesję zdałam, ale w trakcie- ćwiczyłam ciężej niż dotychczas :P

Edytowane przez neliel
Czas edycji: 2009-01-27 o 15:36
neliel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 18:50   #408
malenka834
Przyczajenie

Hej dziewczyny podziwiam was za wasza wytrwalosc.mi rowniez kazdy zbedny kilogram idzie w brzuszek-najbardziej w dolna oponke i boczki :/ rowniez chcialabym zaczac cwiczyc ale nie wiem co tak naprawde mam robic.widze ze polecacie jakies ABS, moglby mi wytlumaczyc ktos co to jest, czy jest skuteczne itp? robilam brzuszki kiedys-i lipa...zaczelam nawet a6w ale tak jak wielu osobom szybko sie znudzilo a po drugie dowiedzialam sie ze tym tluszczu nie spale, wyrobie jedynie miesnie. i juz mam metlik w glowie.zaczynam sie nienawidzic przez ten brzuch...esh...pomocy...
malenka834 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 18:54   #409
neheszta
Zakorzenienie

Ja zaczynam od tego momentu jak mój TZ pojedzie do dietetyka i mu da dietę. Chcę równo z nim wtedy mi i jemu będzie łatwiej Może razem nawet będziemy ćwiczyć
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 08:21   #410
casidy86
Raczkowanie

malenka834 wpisz na youtube: 8min ABS ;

orisha
może rzeczywiście coś źle robiłam, ale mam straszne zakwasy dziś na brzuchu, to chyba mięśnie dobrze pracowały

Stary 2009-01-28, 09:54   #411
anniaa

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
jak uważacie, czy szybki spacer, codzienny, też pomaga spalić tłuszcz z brzucha? Muszę przyznać, że od kiedy zrezygnowałam z jazdy samochodem do pracy, to lepiej jest z moim brzuchem, ale teraz zastanawiam się, czy to przypadkiem nie jest po prostu wpływ ćwiczeń i diety?
najwiekszy wpływ na brzuch ma dieta tak jak kiedys pingwin powiedział brzuch cwiczy sie w kuchni

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2009-01-28, 11:26   #412
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
najwiekszy wpływ na brzuch ma dieta tak jak kiedys pingwin powiedział brzuch cwiczy sie w kuchni
Białko białko?

Ja wiem, ze mi brzuch spadł, kiedy jadłam chude mieso i warzywa, jajka - generalnie więcej białka...

No ale anniaa sama powiedz - cwiczenie brzucha pomaga - dieta + ćwiczenia to chyba najlepsza opcja mimo wszystko

Ja wczoraj kręciłam na twisterze i zrobiłam abs - to na brzuch, reszta była na biust i ramiona

Stary 2009-01-28, 13:42   #413
eifersucht
Zadomowienie

A ja nie ćwiczę, bo nie mam kiedy - gópia sesja

Ale dietkę naszczęście trzymam i nie zjadam w stresie tony słodkości i tłustego jak to było przy poprzednich sesjach

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 16:31   #414
Free0028
Przyczajenie

Ja tez się dołączam!!!
A co to jest 8 min ABS i... te drugie????
Pzdr ;]
Free0028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 16:43   #415
Majeczka993xy
Rozeznanie

czy jestem chora ?? zjadam ok 600kcal dziennie i po kazdym wiekszym posilku czuje wyrzuty sumienia .... mam 16 lat i 168cm wzrostu . waze przy tym, 50kg. moim celem bylo dojscie do 47 ale teraz obawiam sie ze popadne w anoreksje... czy jestem juz chora?? czy moge utrzymac ta wage jedzac wiecej ?? jesli tak to w jaki sposob ?? dodam ze wogole nie uprawiam sportu... bardzo prosze o szybka odpowiedz
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 17:08   #416
kukkurydza
Przyczajenie

Ja podobnie jak wiele z Was zaliczam się do osób szczupłych, ale brzuchatych :/ Ponieważ skończył się mocno stresujący okres w moim życiu, mam w końcu więcej czasu dla siebie i postanowiłam powalczyć z oponką Od jutra rana ruszam z szóstką (podejście 3 ).

Mogę też szczerze polecić pasy wibrujące. Ja nigdy nie używałam systematycznie, ale u mojej mamy po 3 miesiącach używania ( około 20 min dziennie) efekt jest niesamowity.

POWODZENIA WSZYSTKIM !!
kukkurydza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 18:54   #417
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Ja skupiam sie tez na brzuchu... Wiem mniej wiecej jaki rodzaj diety działa na mój brzuch, gorzej z realizacja. Cwicze abs i krece na twisterze, ale to juz bardziej jako ujedrnienie brzucha i wzmocnienie miesni. Tłuszcz traktuję dietą

Ja tam zawsze najpierw w brzuchu tyje... I te boczki wstretny wynalazek!
a jaką dietką? kurcze, mam dylemat, który męczy mnie od kilu tygodni. jestem chuda, chcę przytyć, ale z drugiej strony chcę zrzucić trochę z brzucha. wiem, że tego tłuszczu jest tam mało, ale jednak mnie to wnerwia ;p
boję się, że jak zastosuję jakąś dietę to schudnę.. ale jak zacznę jeść za trzech to znowu cały tłuszcz pójdzie mi w brzuch i nie dam rady tego zrzucić
pomożecie?

Cytat:

Zainteresował mnie HIIT - w sumie trening nie przekracza 25 min i daje efekty pozwalając spalić tłuszcz. Warte uwagi
http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5..._-t268582.html
- chodzi o te 'biegi'?
Stary 2009-01-28, 19:48   #418
anniaa

Cytat:
Białko białko?

Ja wiem, ze mi brzuch spadł, kiedy jadłam chude mieso i warzywa, jajka - generalnie więcej białka...

No ale anniaa sama powiedz - cwiczenie brzucha pomaga - dieta + ćwiczenia to chyba najlepsza opcja mimo wszystko

Ja wczoraj kręciłam na twisterze i zrobiłam abs - to na brzuch, reszta była na biust i ramiona
tak generalnie zdrowe odzywianie opiera sie o spora ilosc białka nie powiedziałam , że ćwiczenia nic nie dodaja , jasne ze pomagaja
Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
czy jestem chora ?? zjadam ok 600kcal dziennie i po kazdym wiekszym posilku czuje wyrzuty sumienia .... mam 16 lat i 168cm wzrostu . waze przy tym, 50kg. moim celem bylo dojscie do 47 ale teraz obawiam sie ze popadne w anoreksje... czy jestem juz chora?? czy moge utrzymac ta wage jedzac wiecej ?? jesli tak to w jaki sposob ?? dodam ze wogole nie uprawiam sportu... bardzo prosze o szybka odpowiedz
prosze Cie nie wpisuj wszędzie tego samego postu.
Cytat:
Treninh hiit jest super sama go wykonuje, trzeba miec bardzo dobra kondycje , mnie wykancza w 100%

Edytowane przez anniaa
Czas edycji: 2009-01-28 o 19:50
Stary 2009-01-28, 20:07   #419
malenka834
Przyczajenie

Wszyscy pisza ze najwazniejsza jest dieta...esh...z tym mam problem...moglby mi ktos napisac np na emaila malenka834@wp.pl jaka dieta powinnam zastosowac by zrzucic zbedne kilogramy?bo wszyscy pisza cos o bialkach, weglowodanach itp a ja nie mam o tym zielonego pojecia wiec nie wiem jak mam sie wziasc za siebie PROSZE O POMOC
malenka834 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 11:06   #420
anniaa

Cytat:
Napisane przez malenka834 Pokaż wiadomość
Wszyscy pisza ze najwazniejsza jest dieta...esh...z tym mam problem...moglby mi ktos napisac np na emaila malenka834@wp.pl jaka dieta powinnam zastosowac by zrzucic zbedne kilogramy?bo wszyscy pisza cos o bialkach, weglowodanach itp a ja nie mam o tym zielonego pojecia wiec nie wiem jak mam sie wziasc za siebie PROSZE O POMOC
zapraszam na forum dietetyka , poczytaj podwieszone wątki a na wszystkie pytania uzyskac odpowiedz

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości