|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Drugi dzień diety i już zgrzeszyłam bo wymiękam ,niby można wiele ,ale brakuje mi tych cholernych weglowodanow ,jestem taka słaba
moje grzechy to łyk coli ,plasterek banana i 4 rodzynki wstyd mi....a poza tym moj dzisiejszy jadłopis to ... śń mlet z pieczarkami cebula ,plasterkiem szynki z kurczaka posypany serem i poł kubka kefirkuII śn: talerz kapusty kiszonej z grochem i grzybami oraz łyk kefirku obiad: duuuuży kawałek pieczonej piersi z kuraka z sałatka z pekinskiej i fety polane wszystko tzatziki [podwieczorek 10 orzechow wloskich kolacja : zjem fileta małego z makreli do tego może jajko ??? hmmm bambi No to serdeczne gratki
|
#392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ech wkurzona jestem bo nie pojechałam na stepa, bo moje autko nie wyjechało z garazu, mamy w budynku taki podziemny i sniegu po pachy i auto ni chu chu, woli stac ukryte w ciepelku, ale za to wlaczylam plyte z shapea i pocwiczylam 35 min w domku. trudno sie mowi. ide na watek z przepisami poszukac inspiracji na jutrzejszy obiad...
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
Bambi no to po cichu gratulacje serdeczne
![]() ja dzisiaj na obiadek zrobilam jednak ta rybke a;la po grecku bo nie dawal mi zyc haahaha ![]() normalnie miod w gebie!!! :d oj chyba czesto bede ja jadala ![]() na jutro mam jeszcze jedna porcje tej rybki i jedna porcje tez salatki z tunczyka, fasoli bialej i czerwonej, papryki i cebuli z dodatkiem majonezu light i doradzcie co na ktore danie najlepiej zjesc? moge zjesc 2 razy tego samego dnia to samo? bo np jak chcialabym zrobic sobie rano jajca to wtedy jakby odpada mi porzadniejsze sniadanie w pracy i wzielabym sobie np mniej tej salatki tunczykowej na II a reszte zjadlabym np na kolacje?a jak nie to ile w ogole moze taka salatka stac w lodowce? :P ale jestem padnieta... taki wycisk nam dzisiaj dala nasza instruktorka na aero ze szok :O ledwo co do samochodu sie doczolgalam hehehehe |
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
GARDŁO!!-witam kochne jstem chora byłam u lekarza mam antybiotyk .Bardzo chce mi się jeść leże i maże ....bita śmietana galaretka Macie ta macie łeeee... ![]() trzymam jednak diete ale nestety będe musiała zapisywać co jem bo takie lajtowe podjadanie może mnie zgubić.Dziś kupiłam mojej rodzinie na kolacje chlebek orkoszowy może o jednej kromeczce z masełkiem ale jestem na I fazie i nie mogę chlebka... Byłam w LIdlu i kupiłam mnustwo produktów Laht naprawde wybór niespotykany nawet bita śmietana czytałam gdzieś o serniku muszę poszukać przepisu może pomożecie Masakra boje się o te kg.A mam pytanie znajoma która teraz rozpoczeła I faze planuje na niej pozostać dłużej ???jak to ma się do dietki |
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
z tego co wiem to max mozna 3 tyg na I fazie bo za bardzo sie wyniszczy organizm..?
a maka orkiszowa to to samo co razowa??? |
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Uff jestem. Jeszcze po 40 min spacerze, bo mialam spotkanie z klientka i poszlam sobie na pieszo i z nia na pieszo, ale nalezy mi sie, bo wegle po poludniu wciagnelam
![]() U mnie dzis: ś: jablkoowsianka p: jogurt nat +dynia i orzechy II ś: salatka - brokuly, warzywa, cieciorka i feta o: klopsiki i brokuly p: i tu te wegle - gofry maslankowe by Ilona, dwa zezarlam z dzemikiem k: resztka salatki, do ktorej dorzucilam jeszcze mozzarelle, co by tego bialka po nalesnikach bylo wiecej - jestm obzarta jak dziki reks, pomimo spaceru ![]() Agee jasne, ze mozna to samo Kasiamaja no ale wlasnie chodzi o nastawienie, I faza ma nas odzwyczaic od takich grzeszkow, czyli zlych wegli, zwlaszcza, ze to dopiero 2 dzien... Mysle, co by tu zrobic w kuchni...
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Prawde mówiąc nie zatanawiałam się nad tym ale na pewno coś zbliżonego napewno jest pycha
W przyszłym tygodniu piekę ten orkiszowy co prawda w pekarniku jak mi zasmakuje to kupie maszynkę do pieczenia chleba |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 | ||
|
Rozeznanie
|
dziekuje kochane dziewczynki, za mile slowka, na Was zawsze mozna liczyc!!!
NINA, AGEE, KASIAMAJA, EFFA, TELIK ![]() Cytat:
Cytat:
a ja teez dzisiaj nie poszlam na aerobik, pomslalam ze chyba trzeba odpuscic a z tego mojego podniecenia wymyslilam fajna przekaske-danie, ja jadlam na kolacje, przypomnialo mi sie o nim, bo u nas na impreze robili przyjaciele i troche zmodyfikowalam: pomidora kroimy na grube plastry, a na to kladziemy paste: jajko, ser feta, starty zolty ser(ja dalalam ten linessy)i duzo czosnku i odrobinka majonezu!!!!! rany dla mnie miod w gebie!!!!!!polecam!!!!teg o jeszcze tu nie cwiczylysmy ![]() i klade sie spac, trzeba o siebie dbac, caluje mocno!!!
W grupie raźniej ![]() 67 .....77 ...... ? ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2009-01-14 o 21:59 |
||
|
|
|
#399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ojej no to GRATULACJE WILGACHNE!!!!!!!!!!!!!!!! ale sie ciesze! no to teraz z takim fajnym humorek sie zegnam i ide lulu ![]() ehh... az mi sie przypomnialy wszystkie (4) moje pierwsze testy ciazowe ale o tym kiedy indziej... ![]() teraz jest chwila Bambi
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
A co z herbatą ja ostatnio pije jej dość trochę owocowe i z dzikiej róży nie słodze
ale czy I fazie mogę je pić teraz się zastanawiam -fajnie dziękuje za stronki i przepisy |
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny..
Mam do Was pytanie. Co ja robię zle, bo cos na pewno jest nie tak. Mam taki ogromny przymus zjedzenia czegos slodkiego, ze ostatnio zdarzyło mi się zjesc i czekolady troche i piernika. Wrzucam szybko, zeby nawet nie myslec co robie, a pozniej czuje sie fatalnie, bo zoladek mnie boli, brzuch (pecznieje jak oszalaly) ale, to naprawde nie jest ochota zwykła na słodycze, tylko po prostu jakiś "amok" i nie do opanowania. Jakbym co najmniej byla uzalezniona od cukru..Dodam, ze po takiej akcji zdrarzyło mi się zwymiotować. Jestem na diecie 2 miesiace.3 tygodnie bylam na I fazie, zrzuciłam 12 kilo.Czy możliwe jest , ze jadam zle i dlatego tak sie dzieje?
Edytowane przez dagirll Czas edycji: 2009-01-15 o 00:29 |
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
bry
Wlasnie skonczylam karton mleka wypilam dzis juz caly litr obiecuje - juz nie bede ![]() Bambi no nie ma totamto ![]() znowu sie zakochalam tym razem w Cieciorce ten groszek jest obledny smialo moze zastapic solone orzeszki juz jak o nim pisze to slinotoku dostaje a mam go w pudelku na dzisiejsza przekaske ![]() Ciekawe jak bedzie sie w daniu obiadowym spisywal - ale wizja zestawienia go ze szpinakiem i feta juz mi sie podoba ![]() milego dnia ![]() Dagirl 12kg piekny wynik wspolczuje dolegliwosci niestety nie umiem odpowiedziec na Twoje pytanie, ale jedno jest pewne - cukier jest uzalezniajacy
Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-15 o 07:56 |
|
|
|
#403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Podaj jakieś Twoje przykładowe jadłospisy- spróbujemy coś doradzić |
||
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() ja po lekkiej przeksce z rana ( 2 lyzki ryby po grecku i 2 lyzki tej salatki z tunczyka )nocka ciezka bo Majka nie dawala spac ale juz przywyklam kurcze u mnie waga jeszcze w ogole nie drgnela i zastanawiam sie czy nie jem za duzo ![]() ![]() oki uciekam do pracy poki co ![]() milego dzionka plazowiczki
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-15 o 08:27 |
|
|
|
#405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze za mało weglowodanów jesz i organizm wpada w głód węglowy jesli juz tyle czasu jestes na diecie i osiagnełas taki wspaniały wynik szkoda tego niszczyc popychajac sie ku bulimi, moja rada jest taka zeby juęś dietetyczne słodkosci, oczywiscie nie z marketu tylko własnorecznie przygotowane np ciastka owsiane, muffinki no i zostają pyszne owocki, niesłodzone dzemy i multum możliwości aha no i nie warto w kółko wracac do I fazy bo to ponoc niebezpieczne dla organizmu Cytat:
Cytat:
bambi o ktorej idziesz do tego lekarza bo nie moge sie doczekac ![]() dzis wskoczyłam na II faze póki co to tylko na sniadanie wrzucam płatki owsiane trzymajcie kciuki zeby waga spadała![]() no i spowiedz wczoraj
![]() no ale koniec tej gadaniny bo praca czeka buziam was mocno
|
|
#406 | |||
|
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
![]() wczoraj wieczorem pojechałam szlifować angielski a jak wróciłam net padł ![]() dziękuję wszystkim za Cytat:
Djana nie wiem czy pyka, bo namoczyłam na noc ![]() a brukselkę lubię, ale tylko gorącą Cytat:
na lekarza jeszcze za wcześnie, chociaż ja tam wiedziałam za każdym razem już w terminie @, taka jakaś intuicja ![]() gratulować będę jak się potwierdzi Cytat:
właśnie z tym pomaga walczyć I faza świat się nie zawalił, dużo nie zjadłaś, trzymaj się i kontunuuj |
|||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
a, jeszcze mój wczorajszy jadłospis
ś: omlet z grzybami i serem Hit, sok wielowarzywny IIś: nie pamiętam ![]() o: wczorajszy kurczak z cieciorką p: pianka czekoladowa zastąpiłam część jogurtu ricottą, niestety to połączenie sera z kakao jest dla mnie zbyt mdłe, już wolę kostkę gorzkiej czekolady k: sałatka z puszki tuńczyka w/w, soczewicy, ogórków konserwowych i czerwonej cebuli z winegretem chilli [na pół z TŻ] podana na sałacie lodowej, czerwona herbata |
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Wielkie gratulacje Mozesz zrobic badanie krwi, a lekarz moze zaczekac. Najlepiej isc w 7 - 8 tygodniu, licz od ostatniego @, bo teraz to nic ci nie powie, tylko zobaczy moooze malutki pecherzyk CO do klopsikow to nie bedziesz zalowacPlets herbatki owocowe nie bardzo na I fazie, a nawet na II fazie wskazane jest je ograniczac... Djana - ja tez jestem fanka cieciorki, wczorajsze pytanie o pykaniu pozwalilo mnie wczoraj Ja tez nie wiem, czy u mnie pyka, bo mocze na noc W lodowce mam miseczke ugotowane i albo dorzucam sobie do salatek, czy innych potraw, albo podjadam![]() Dagirll mysle jak dziewczyny, ze moze za malo wegli jesz w ogole. I organizm sie po prostu domaga wiekszej ilosci. Stad te napady. DObrze sobie upic muffinki, albo piernik, keksa, czy zrobic jakis lekki deser - chociazby Tiramisu wg Ska bodajze. Pisz jadlospisy, to zobaczymy, co i jak Agee spokojnie - waga ruszy. Ja zdecycodwanie lepiej sie czuje i mam wrazenie, ze chudne na II fazie, te obre wegle podkrecaja mi metabolizm na maksa Ja wczoraj dzien zakonczylam jeszcze lampka czerwonego wina Zupelnie zapomnialam, ze moge je pic, a wczoraj mialam taka ochote... I spalam jak zabita, tz biegal w nocy. Kurcze cos tej moje chlopaki nocki maja niespokojne ostatnio, jak nie jeden to drugi![]() A ze stesknilam sie za omletem, to dzis omlecik z pieczarkami, cebulka, szyneczka i serem plus warzywka, plus dwa gofry z dzemem, ktore schowalam przed chlopakami i pychota.Na obiad klopsiki - tylko obawiam sie, ze moze nic z nich nie zostac, nim wroce z pracy, wiec alternatywnie zupe cebulowo - czosnkowa wczoraj w nocy jeszcze zrobilam ![]() Aaaa i moj zakwas na chleb gotowy
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Może, faktycznie za malo wegli i dlatego tak..
Przykladowy jadłospis: ś: serek wiejski ze szczypiorkiem śII: kilka orzechów o: mała pierś albo pół piersi z kurczaka pieczona z plastrem mozarelli i cwiartką jabłka p: orzechy znów ew. kubeczek jogurtu (niestety najczesciej nic )k: jajko na twardo z łyzką jogurtu ze szczypiorkiem +wasa To tak najczesciej wygląda u mnie. A własnie ostatnio dostaje takich napadów na słodkości, że zywcem chce mi sie plakac Oczywscie nie jem tak codziennie, jem roznie, napisze pod koniec dnia.
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
dagirill moja droga, to co podałaś to zdecydowanie za mało - i za mało węgli, i ogólnie kalorii. I brak warzyw
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dagirll nie ujedziesz tak daleko i z tych -12 kg zrobi ci sie zaraz +15 kg Czemu pol piersi - zjedz cala, to zrodlo bialka, wskazane do jedzenia duzej ilosci. No wegli nie ma tu wcale, a ty na pewno nie jestes juz na I fazie. A gdzie pieczywo pelnoziarniste - mozesz nawet na podwieczorek zjesc z szynka, czy warzywkami, jedno jajko??? Zjedz dwa plus jakies warzywo do tego zamiast wasy nawet. Mam nadzieje, ze jesz platki owsiane, zytnie, czy mussli, ze jesz owoce - mozesz je podjadac i glod za weglami na pewno nie bedzie tak wielki, ja sobie wczoraj zrobilam gofry, zjadlam z dzemem slodzonym jedynie fruktoza i nie mam ochoty na paczki, ktore leza dzis w pracy.Mam nadzieje, ze jadasz od czasu do czasu makaron, ryz, bo twoj organizm najnormalniej w swiecie tego potrzebuje. Pomyl o tym
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze.
Ja zjadam duza piers z kurczaka, cala mozzarelle i cale jablko i chudne
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
"Może, faktycznie za malo wegli i dlatego tak..Przykladowy jadłospis: ś: serek wiejski ze szczypiorkiem śII: kilka orzechów o: mała pierś albo pół piersi z kurczaka pieczona z plastrem mozarelli i cwiartką jabłka p: orzechy znów ew. kubeczek jogurtu (niestety najczesciej nic )k: jajko na twardo z łyzką jogurtu ze szczypiorkiem +wasa " doznałam szoku, przeciez tu nie ma 800 kcal, nie gniewaj sie kochana ale serek wiejski to przekąska a nie śniadanie na śniadanie zdrowe wegle (płatki, albo chlebek, owoce itd) w przeciwnym wypadku spowolnisz metabolizm orzechy same w sobie nie sa posiłkiem, z jogutrem juz owszem no i całkowity brak warzyw nie masz problemów z kibelkiem ze tak sie spytam ![]() nie gniewaj sie ze krzycze ale sie zdenerwowałam
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
effa79 te gofry robiłaś z mąki razowej? Bo ja planowałam zrobić, alejakoś nie mam przekonania, że z takiej mąki wyjdą zjadliwe
![]() na dniach wysyłam zamówienie do bogutynmlyn . No a jeszcze jedna dziewczyna dołączy się do zamówienia - tak, że do pracy przyjdzie paczka 20 kg chyba
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
dagirll,
wcale nie jestem zdziwiona reakcją Twojego organizmu on żąda tego czym najszybciej można zaspokoić głód czyli węgli prostych, żeby się zbyt nie namęczyć musisz dołożyć węglowodany złożone i więcej warzyw, możliwe, że waga Ci chwilowo wzrośnie dopóki organizm nie przekona się, że nie zamierzasz go więcej głodzić - potem zacznie spadać ninaad, jest w wątku przepisowym Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-15 o 11:26 |
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaP dzięki
|
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() ja dalej na proteinkach i czuje sie... swietnie!!! ale warzywka dodam szybciej, od poniedziałku, moze od niedzieli bo chudne za szybko... nie powiem ile bo bedziecie krzyczały ![]() wczoraj jednak sie wyłamałam - zjadłam 3 łyżeczki torta i pomidorki i wypiłam kieliszek wina a drugi rozlałam na sciane, podłogwe, krzesło i zbiłam kieliszek mój TŻ przygotował kolacje na moje urodzinki i kupił torta - wez tu nie zjedz poza tortem i pomidorkami wszystko było przez niego przygotowane zgodnie z moją dietą - tak sie wysilił dagirl - i ja Cie ochrzanie!!! ja jestem wg mnie na zbyt drastycznej diecie teraz (po konsultacji z lekarzem i dietetykiem), a jem o niebo wiecej niż Ty! a Ty jestes na SB wiec słuchaj sie mądrych koleżanek i zjadaj więcej, przede wszystkim warzywek!!! no! powodzenia!
wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-01-15 o 11:51 |
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co wzięłaś ![]() Natalaplo, to pewnie woda, no ale o to wszak chodziło ta ściana to w akcie desperacji??? dla TŻ wielkie brawa! właśnie piekę paprykę i będę robić eksperymentalną sałatkę z tego nowego warzywka Tatsoi Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-15 o 11:51 |
|
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Kochane Plazowiczki,
dziekuje za cenne porady, wlasnie tak zrobie jak piszecie, jutro ide na badanie krwi, a z lekarzem jeszcze troszke poczekam dzisiaj na sniadanko zjadlam owsianke na mleku, z cynamonem i kilka mandarynek, powiem Wam tyle, ze wygladalam przy tym sniadaniu jak male dziecko, heheh, zajelo mi to chyba pol godziny, tak mi wchodzilo!!!! ![]() potem na przekaske zjadlam jogurt i mandarynke, i za chwile na 2 sniadanie zrobie sobie salatke z sera fety i papryki , potem druga przekadka i na obiadek pulpeciki z przepisu EFFY!!!, no i oczywiscie kolacje bialkowa , mam nadzieje, ze dzidziusiowi sie spodoba taie zdrowe odzywianie![]() ![]() wychodzi mi zatem 6 posileczkow
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
bambii, na bank się spodoba, i jeszcze odwdzięczy Ci się brakiem zachcianek na słodycze w środku nocy
![]() ja jedząc w ten sposób przytyłam jedynie 9kg, miałam full energii, wszystkie babcie, ciocie itd patrzyły na mnie z lekkim przerażeniem w oczach rany, ile ja się naczytałam i nasłuchałam o wyprawach "ciężarówek" na nocne wymiatanie szafek i lodówek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

moje grzechy to łyk coli ,plasterek banana i 4 rodzynki
wstyd mi....
mlet z pieczarkami cebula ,plasterkiem szynki z kurczaka posypany serem i poł kubka kefirku

, a można łączyć kakao z serkiem homogenizowanym?

a reszte zjadlabym np na kolacje?
GARDŁO!!-witam kochne jstem chora byłam u lekarza mam antybiotyk .
Masakra boje się o te kg.

A co inaczej sie czujesz???
...... ? 

ten groszek jest obledny
niestety nie umiem odpowiedziec na Twoje pytanie, ale jedno jest pewne - cukier jest uzalezniajacy

Ja tez nie wiem, czy u mnie pyka, bo mocze na noc