|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Migotka81, karolka1980-80 - chyba dobrze kojarzę, że obie piszecie o farbach drogeryjnych, a my tu rozprawiamy o farbach fryzjerskich - profesjonalnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na marginesie to jak napisałam o farbach opalizujących to miałam na myśli jakieś profesjonalne... niestety w drogeryjnych pomimo że mają taką czy siaką nazwę nigdy nie wiadomo co siedzi i jak to wyjdzie... A ogólnie jako chwilowa akcje ratunkową polecam zaopatrzyć się w niebieski szampon/odżywkę ![]() [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;28592153]Dzięki za informacje ![]() ![]() ![]() Jesli nei chcesz jaśniejszych włosów to nie rób tej kąpieli bo tylko je zniszczysz... A Palett, jak napisała Izane nie jest farbą profesjonalną więc ten wątek nie jest odpowiednim miejscem na pisani o niej
![]() |
![]() |
#393 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oglądałam stronę z takimi farbami, jestem zainteresowana Majiblond i Matrixem, ale obawiam się dwóch rzeczy, tzn. czy jedna farba (ok. 60ml) wystarczy na włosy dość gęste do pasa i czy jasny blond złapie na rudych włosach, jest kilka farb i odcieni, które mnie interesują, są to właśnie jasne blondy, ale boję się trochę zaryzykować, bo nie wiem czy sama farba coś da (tzn. czy złapie bez wcześniejszego rozjaśniania) ![]() viki1988 Chce jaśniejsze włosy ![]() ![]() Pozwolę sobie dołączyć zdjęcia mojego aktualnego koloru oraz takich, które mnie interesują, może ktoś będzie wiedział jaką farbę nałożyć żeby mi taki kolor złapał ![]() Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2011-08-06 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;28593127]Faktycznie raz wspomniałam o Palette co nie należy do farb fryzjerskich, z Migotką widziałam się już na innym wątku dlatego tak wyszło, że zaczęłyśmi pisać trochę nie na temat, ale to nie oznacza, że nie jestem zainteresowana farbami profesjonalnymi
![]() Oglądałam stronę z takimi farbami, jestem zainteresowana Majiblond i Matrixem, ale obawiam się dwóch rzeczy, tzn. czy jedna farba (ok. 60ml) wystarczy na włosy dość gęste do pasa i czy jasny blond złapie na rudych włosach, jest kilka farb i odcieni, które mnie interesują, są to właśnie jasne blondy, ale boję się trochę zaryzykować, bo nie wiem czy sama farba coś da (tzn. czy złapie bez wcześniejszego rozjaśniania) ![]() viki1988 Chce jaśniejsze włosy ![]() ![]() Na gęste do pasa raczej nie starczy, przypuszczam że będzie potrzebne 1,5 do 2 tubek, pamiętaj że farbę mieszasz jeszcze z utleniaczem czyli np. jeśli się miesza 1:1 to z tubki 60 ml będziesz mieć 120 ml farby ![]() ![]() Edit: no jak chcesz prawie biały to na 100% będzie trzeba rozjaśnić i to pewnie dosyć mocno... liczysz się z tym że zniszczą Ci się włosy i będziesz musiała je podciąć?
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2011-08-06 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Liczę się z tym, że będe musiała podciąć jakieś 10 cm ale więcej wolałabym nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;28593281]Tak, wiem, że trzeba z utleniaczem mieszać
![]() ![]() Liczę się z tym, że będe musiała podciąć jakieś 10 cm ale więcej wolałabym nie ![]() ![]() Tego niestety nikt Ci nie powie, bo po pierwsze nie wiemy co dokładnie masz na włosach (nawet gdybyś wstawiła zdjęcia ro często kolor jest przekłamany + zalezny od ustawień monitora), a po drugie każde włosy inaczej się rozjaśniają np. moje najpierw do rudości a dopiero potem do kurczakowego blondu, a są dziewczyny którym włosy w ogóle nie rudzieją przy rozjaśnianiu ![]() No i rozjaśniacz (zwłaszcza nie profesjonalny) jest znacznie bardziej inwazyjny niż jakakolwiek farba ![]()
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
karolka nie wiem jak geste masz te wlosy, ale 60-tki mi nie starczaja przy wlosach do lopatek
![]() ![]() prawie bialy blond na tak dlugich wlosach moze sie skonczyc tragedia, nie wiem czy ryzykowalabym tak dlugie wlosy ![]() ![]() ![]() ![]() izane moze zle sie wyrazilam bo nie doradzam strzepienia tak delikatnych pasm, raczej delikatne pasma ukldajace sie w pazurki. natomiast jak pisalam wczesniej takich wlosow nie powinno sie cieniowac, po prostu na krotkich wloskach pewny sposob ciecia daje lepsze efekty ![]() jesli naturalnie jestes ciemnowlosa to nawet lepiej, z czasem mozesz przejsc na ciemniejsze tony. skoro siwiejesz czemu nie uzylas farby do siwych? supreme ma piekne ciemne kolory, drogie nie jest powinno dac rade. http://www.kobieta.pl/drukuj/artykul/czas-na-impreze/ dla Ciebie myslalam o fryzurce w stylu famme fatale lub "seksownych pazurakch", ale z tego artykulu ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julianna, Farbowałam 7.43 tydzień temu początkowo kolor wyszedł ciemny a nawet bardzo ![]() ![]() Jest ładnie i naturalnie ale to nie mój ideał ten 7.43.
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
viki1988,julianna-p Pewnie macie rację z tym rozjaśnianiem i robieniem jasnego blondu, a ja się jak dziecko uparłam, bo kiedyś bardzo jasny blond miałam ( w sumie tylko pasemka, ale gęste i włosy tak się układały, że wyglądało jakbym miała całe białe), ale wtedy miałam włosy do ramion. Ciągle przez ostatnie 2 lata farbowałam na brąz, którego mam już dość, za rudym też jakoś specjalnie nie przepadam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;28594488]viki1988,julianna-p Pewnie macie rację z tym rozjaśnianiem i robieniem jasnego blondu, a ja się jak dziecko uparłam, bo kiedyś bardzo jasny blond miałam ( w sumie tylko pasemka, ale gęste i włosy tak się układały, że wyglądało jakbym miała całe białe), ale wtedy miałam włosy do ramion. Ciągle przez ostatnie 2 lata farbowałam na brąz, którego mam już dość, za rudym też jakoś specjalnie nie przepadam
![]() ![]() ![]() to moze to ombre?? ![]() ![]() ![]() kathy tez mi sie ta mieszanka u Ciebie podobala najbardziej ![]() ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-08-06 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tak wiem czego dotyczy wątek i na poradę odnośnie takich farb liczyłam ale że na mój post odpowiedziała tylko viki1988 i coś mnie podkusiło dziś na eksperymentowanie skusiłam się na farbę drogeryjną i wyszło jak wyszło ![]() ![]() viki1988 taki kolorek właśnie chciałam osiągnąć może nieco ciemniejszy a wiedziałam że i tak nigdy nie wychodzi tak jak na opakowaniu to po raz pierwszy wyszedł mi tak zbliżony odcień
![]() Edytowane przez Migotka81 Czas edycji: 2011-08-06 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;28593127]Faktycznie raz wspomniałam o Palette co nie należy do farb fryzjerskich, z Migotką widziałam się już na innym wątku dlatego tak wyszło, że zaczęłyśmi pisać trochę nie na temat, ale to nie oznacza, że nie jestem zainteresowana farbami profesjonalnymi
![]() Jeśli jesteś zainteresowana farbami profesjonalnymi, to OK ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() A Supreme to farba L'oreala, nie byłam zadowolona ani z tych drogeryjnych L'oreal ani z Majirel...więc nie będę próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#404 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
A ja mam mój wymarzony karmel. Niby poziom 8 ale wyszlo ciemniej niz się spodziewałam. Nic nie szkodzi i tak zaraz sie wypłucze i będzie taki jak miał być od początku
![]() Dla marzących o karmelku moge polecić z powodzeniem Color Touch 8.3 Cześć Melinka ![]()
![]() |
#406 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A stan włosków jak, wyszło równo na tych pechowych ostatnio końcówkach? I jak się czujesz nie-ruda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie ja się cały czas czuję ruda ![]() ![]() Karmel ma w sobie sporo z rudości, tylko nie takiej żywej neonowej, ale złoto-brązowej. A co u Ciebie na główce teraz się szykuje?
![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
Agusiaki, a jasny ten karmel masz czy ciemny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie póki co bez zmian, Vitality's 6/1 + 7/1/ Jestem zadowolona, choć nigdy bym nie powiedziała, że będe się dobrze czuła w takim kolorku (jest raczej stonowany, a ja zawsze lubiłam mocne, zdecydowane, czy to rudości, czy bardzo ciemne) i podobam się publiczności ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziała, że raczej jasny. Poziom 8. Na farbie pisało "jasny blond naturalny" co mnie nieco rozbawiło
![]() Melinka - bardzo dzięki za słowa uznania ![]() Widziałam tą Twoja foteczkę. Śliczny, naturalny popielaty kolorek. Wstaw jeszcze jakąś fotkę ![]()
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Agusiaki, nie mogę się już doczekać fotek! Właśnie taki karmel mi się marzy! A na jaki kolor kładłaś? Ja mam teraz delikatnie spłukany Matrix 8CC, chwyci mi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
agusiaki, to jaką farbę użyłaś, bo z wcześniejszego postu wywnioskowałam, że Color Touch 8/3...jak to Wella to na palecie ten kolor opisany jest jako "Koniak".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ania - ja z Matrixem mam mexykańsko złe doświadczenia, więc nie odpowiem na pytanie czy cokolwiek pokryje to. Mi matrix bardzo zniszczył włosy i długo nie mogłam z nimi dojść do ładu. Zdjęcia jutro wstawię. Kładłam na jasny i żywy rudy. Mój kolor jest najbardziej zbliżony do tego http://www.clickandcare.ch/images/ar...25b07316_5.png, choć jednak ja mam nieco jaśniejszy.
Rudy to nie kolor włosów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-08-06 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
A macie może paletę gdzieś na wierzchu bo szukam i nie mogę znaleźć.
Znalazłam, fajny!! http://allegro.pl/wella-color-touch-...633217977.html Edytowane przez AniaAga Czas edycji: 2011-08-06 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu lepiej widać i można sobie powiększyć: http://allegro.pl/wella-color-touch-...746638061.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam i czytam i az sie boje schodzic z mojego rudego bo za Boga nie wiem jakim kolorem uzyskac Jenniferke wymarzony taki popiel brazik lekko złoty....ahhhhhhhhhhhhh
![]() Agusiaki czekam takze na Twoje zdj bo pamietam ze myslałam o tym Koniaku ![]() Melinka ide do Twojego albumku pozerkac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melina, Pięknie wyglądasz - a kolor na ciemny to za bardzo nie wygląda na zdjęciu (jak na poziom 6). Agusiaki, Super że jesteś zadowolona, kolor rzeczywiście inny i rozumiem was dziewczyny że wolicie bardzie stonowane kolory ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam fotki, ale niestety nie sposób oddac tego koloru na zdjęciu. Nie udało mi się pstryknąć ani jednego, który by oddawał to jaki na prawde jest ten kolor. A jest głęboki, wielotonowy, karmelkowy i śliczny
![]() Wstawiam dwie - jedna wieczorem z fleshem (to nie ten kolor), druga rano w świetle dziennym (ciągle nie ten kolor)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.