Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-10, 18:37   #391
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Jestem jestem..
więc pierwszy raz w życiu widziałą fasolinkę i to cos co znikało i pojawiało sie - BIJĄCE SERDUSZKO!
A podczas USG wypatrywałąm czy przypadkiem drugiej fasolki nie ma hihihi

Następna wizyta za 3 tygodnie 31 sierpnia akurat przed samym wyjazdem.. narazie nie mam przeciwskazan do wyjazdu na dwa tygodnie w polske i wesela ;p;p

Mam badania porobic.. i do konca ciązy bede brałą jakies tabsy bo mam dośc spora nadżerkę.

Ale po powrocie od gina.. dowiedziałam sie że jednemu znajomemu urodziło sie martwe dziecko.. w środe miała wizyte i lekarz nic nie stweirdził że niby ok a zrobili cesarke chyba wczoraj i 0 punktów dostało odrazu.. masakra!! ja myslę że to wina lekarza!
Nawet w głowie mi się nie mięsci1
Ale to nie jest tak że do póki nie urodzisz to nie ma co sie cieszyć! G.. prawda.. a co jak urodzisz to tez moze coś sie stac.. za dzioen dwa tydzien miesiac rok czy 10 lat!!! całe życie człowiek sie bedzie martwił o dziecko..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 18:53   #392
gosieg1
Przyczajenie

Witam !
Milczałam na forum bo sieć mi padła akurat na całe 2 dni
tylkooliwka słuchaj u mnie w firmie to składałam podanie do szefa a on przekazywał do księgowości i baka co się zajmuje naliczaniem pensji mi ti przeliczła i wypłaciła.
Mysia1234 moja pierwsza pociecha ma bardzon popularne teraz imiona: Julia Wiktoria - to wszystko przez mojego nmężusia, który się strasznie uparł i o innych imionach nie chciał słyszec.
Powiedzieliśmy rodzine są w szoku
gosieg1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 20:20   #393
mrowak
Zakorzenienie

Oliwka, dogisia, toxo oczywiście zrobiłam- wyniki mam jutro po południu. Szczerze mówiąc bardzo bym się zdziwiła gdyby był pozytywny, czyli że byłam/jestem chora. Od listopada, kiedy to zrobiłam to badanie po raz pierwszy i wyszło, że nie miałam styczności z nią uważam na kontakty z kotami i wszystkie warzywno-owocowo-mięsne historie, więc teraz nie powinnam tego nigdzie załapać. Jutro będzie wszystko jasne, chociaż muszę się przyznać, że się denerwuję.

A poranek faktycznie miałam rewelacyjny- może komuś chociaż humor poprawił, bo takiego nie miał

My wczoraj powiedzieliśmy moim nie-teściom (moi rodzice jeszcze nie wiedzą). Nie-teściowie prawie mnie udusili, ale takiej reakcji się po nich spodziewałam Wiedzieliśmy, że się bardzo ucieszą.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 20:40   #394
madziwnia
Zakorzenienie

mrowak fajnie!! Widzisz tylko pozazdrościć tesciów!1 ciesz sie a kiedy rodzicom powiecie??

a ten twoj opis to myslałąm że jakis kawał czy cos

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-08-10, 20:49   #395
mrowak
Zakorzenienie

madziwnia, ale który opis, bo ja przez tą ciążę to niekumata się też zrobiłam

Moim rodzicom właśnie nie wiem jak będzie lepiej powiedzieć, bo tak: obecnie są u nich na wakacjach dzieci mojego brata, który odbiera je za dwa tygodnie. Pomyślałam, że fajnie byłoby się spotkać z nimi w szystkimi i wtedy im powiedzieć, ale z drugiej strony nie-teściowie już wiedzą, no i sama nie wiem teraz

A nie-teściów mam naprawdę genialnych! Tacy normalni, spokojni i strasznie fajni ludzie. Jak w dzień teściowiej spontanicznie do niej zadzwoniłam z życzeniami to podobno wspomina to do dziś, bo tak jej się miło zrobiło. A wczoraj nie-teść takiego mi całusa w czoło strzelił, że myślałam, że mi się do mózgu przebije
Stary 2009-08-10, 20:58   #396
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny, byłam dzisiaj na usg Ech....
Z dzidzią wkraczamy w 12 tydzień. Na początku badania maluch odepchnął się nóżkami od ściany macicy i pokazał mi, jaki jest już silny (chociaż od czubka głowy do pupy ma niewiele ponad 4 cm), później machał rączkami
Ma malutkie i chudziutkie paluszki, bardzo w normie przezierność karkową, malutką kość nosową i pięknie bijące serduszko
Aż z chęcią nie wychodziłabym z gabinetu. Raptem te mdłości i inne atrakcje stały się takie nieważne.
Cudownie

Pozdrawiam Wam mocno
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 21:30   #397
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Megi ja mam wizyte na 20-stego i juz sie doczekac nie moge jak zobacze brykajace malenstwo Pewnie cudowne uczucie Dobranoc

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 07:42   #398
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Najważniejsze jest wpsarcie rodziców. A tu już teraz zapowiada sie że dzidzia będzie oczkiem w głowie teściów.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 07:44   #399
P0P70
Zakorzenienie

Megi, Moje gratulację
I muszę przyznać że bardzo zazdroszczę Ci. Jako pierwsza masz to już za sobą.
Ja termin mam dwa dni po Tobie ale badania będę miała dopiero 21 i bardzo się ich boję. Czy lekarz skierował Cię jeszcze na inne badania prenatalne? Np. krew czy inwazyjne?
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 08:06   #400
ita83
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.....dzis dopadly mnie kosmiczne mdlosci....jeszcze w kibelku nie wyladowalam dzieki gumie do zucia ale chyba nie wytrzymam i zaraz pobiegne...
Co do imion moj Tz wymyslil dla chlopca Teodor po jego ukochanym dziadku a dla dziewczynki Jagoda
ita83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 08:19   #401
madziwnia
Zakorzenienie

mrowak... z kalendarza cięzarówki

Megi jej super wieści!! chyba jestes najdłużej w ciązy z nas..
Super strasznie zazdroszcze widoków maleństwa

ita wiem co to znaczy.. strasznie wsspółczuje

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2009-08-11 o 08:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 09:17   #402
asienka240
Rozeznanie

ita83 i Katalin witam na wątku

dzień doberek laseczki
wstałam dzis z ogromnym usmiechem na twarzy, naladowana energia po czubki palców;D
Stary 2009-08-11, 09:26   #403
zosia21
Raczkowanie

dziewczyny ale wam zazdroszczę, że na USG możecie sobie maluszka pooglądać, bo ja co najwyżej tył monitora liczę na to, że od października to się zmieni
mdłości mnie dopadają ale takie malutkie dopiero wieczorem jak kładę się spać, w dzień cisza, no oprócz tego, że na nic nie mam siły jak sobie nawet pomyślę, że mam coś zrobić to już czuje się słabo 0 wymiotów. U mnie w rodzinie nikt się nawet nie domyśla, że będzie jednego lokatora więcej na wiosnę. Chociaż szwagier mnie zaskoczył, bo w żartach kilka dni temu stwierdził, że może ja w ciąży jestem, ale mnie zatkało wtedy. Skąd takie podejrzenia
ale cieszę się bo jestem już zdrowa
w niedzielę byłam u babci i mierzyłam ciśnienie 95/61- ale słabo się czułam, a jak jest z waszym? chociaż jak byłam w przychodni kilka dni wcześniej to miałam 127/74

http://s1.suwaczek.com/201003254980.png
zosia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 09:38   #404
201607291951
Konto usunięte

Oczywiście byłam wczoraj u lekarza, ciąży jeszcze nie widzi , mam przyjść 24.08. Moja lekarka nie robi USG wcześniej niż w 3 mc, a tu czytam , że prawie każda z Was miała.
Termin 06.04.2010 Mam zrobić badania, byłam prywatnie i pewnie sporo za nie zapłacę.. trudno.
Dostałam dużo zaleceń, nie wskazana zmiana klimatu ,basen, unikać nabiału, soków,chyba , że robione ze świeżych owoców , ogólnie mam mętlik w głowie.
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 10:08   #405
mrowak
Zakorzenienie

Madziwnia, z kalendarza ciężarówki było z życia mego wzięte żywcem
Gdybym miała dziś dopisać kolejną kartkę to wyglądałaby tak:
- 4.00 rano oczy -dziękujemy, już nie śpimy
- 4.00-5.00 "właśnie że zasnę!" "a właśnie że zasnę!" "ZASNĘĘĘĘĘ!!!"
- 8.00 o, jakiż poranek desczowy (ale to mnie akurat cieszy w sumie, bo upały znoszę wyjątkowo niefajnie w tym roku)
- od wczorajszego wieczora do teraz boli mnie głowa i waham się czy sięgnąć po Apap (chyba będę musiała, bo muszę trochę popracować jeszcze)
- wstałam po 9-tej

Tyle na dziś. Aha! Słuchajcie, polecam fajną książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" To nie jest zwykła kolejna książka o ciąży- napisana jest nieco z przymrużeniem oka, ale zawiera jednocześnie wszystkie ważne informacje. Innymi słowy lekko i fajnie się ją czyta, a zarazem jest lżejsza. Oto cytat: "Chociaż rady zawarte w większości poradników dla ciężarnych są zwykle bezcenne, to ich lektura jest równie przyjemna jak mieszanie cementu rękami."

Polecam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 10:18   #406
ita83
Wtajemniczenie

Katalin - dziwna ta Twoja gin hmmmmm mnie od razu na usg wzieto w celu okreslenia dokladnego wieku ciazy...zmierzenia jej itd....
Nio ale widocznie kazdy lekarz jest inny

Mrowak- mnie moja kropka budzi codziennie o 5 rano a potem o 6:30 za cholere nie chce mi dac wstac z lozka bo by jeszcze chciala pospac.......
Stary 2009-08-11, 10:36   #407
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Tyle na dziś. Aha! Słuchajcie, polecam fajną książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" To nie jest zwykła kolejna książka o ciąży- napisana jest nieco z przymrużeniem oka, ale zawiera jednocześnie wszystkie ważne informacje. Innymi słowy lekko i fajnie się ją czyta, a zarazem jest lżejsza. Oto cytat: "Chociaż rady zawarte w większości poradników dla ciężarnych są zwykle bezcenne, to ich lektura jest równie przyjemna jak mieszanie cementu rękami."

Polecam.
Kochana w zeszłym roku jak zaszłam w ciąze to byłą pierwsza kasiązka jaka kupiłam.. POLECAM z czystm sumieniem.. to nie jest typowy poradnik nie!! Aż chce sie czytac!!!

Mnie też głowa nawala odkilku dni bleeeee

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-08-11, 10:44   #408
mrowak
Zakorzenienie

To co, Apap
Ja mam wizytę u gina w ten piątek, to będzie końcówka 8 tygodnia więc nie wiem ile uda się podejrzeć.

Widzę, że nie jestem jedyna, która o nieprzyzwoitych porach w nocy rzuca się po łóżku "Zasnę, zasnę, zasnę, a właśnie, że zasnę!"

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-08-11 o 10:47
Stary 2009-08-11, 11:42   #409
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny - ja śpię, jak niemowlę Hihi... Kładę się o 21szej i z bólem wstaję przed 6 do pracy.
Przeszłam jak do tej pory milion badań głównie krwi - zlecał je prywatny lekarz, więc nieco zaszalał sobie (spróbuję przytoczyć):
morfologia, b. ogólne moczu, WR, HBs, TOXOplazmoza, CMV (cytomegalia), glukoza, TSH... no - to chyba na tyle - jednak nieco mniej niż milion
Grupy krwi nie robiłam, bo jestem honorowym dawcą krwi, więc to jest już pewne. Niestety ja mam RH-, a TZ RH+ . Lekarz powiedział, że w takim przypadku 3 razy sobie zbadamy poziom przeciwciał. Dostałam też już skierowanie na próbę glukozową - trzeba będzie pić glukozę - fuj...
Dalej mam mdłości - jednak mniejsze, słabsze, mniej zapachów drażni.
A brzuszek... hmmm.... już 2 dziewczyny mi powiedziały, że taki miały w 5 miesiącu, a ja kończę trzeci. Bosko to wygląda, z dumą paraduję z brzucholem, ale... nie mieszcze się już w żadne spodnie, bielizna mnie uciska, ciężko siedzi się, jak się pochylam do przodu. Jejku - ja naprawdę jestem w ciąży!!!!

P0P70 - lekarz zlecił tylko badania krwi, mówił mi o różnych parametrach oceny malucha prócz przezierności karkowej - istotne jest to, czy mały ma kość nosową, jak bije serce, później np. powiększony pęcherz maluszka może świadczyć o jakiś wadach. Mówił też, że zlecają więcej badań po 30stce - więc nie bój się - zadbają o to, żeby sprawdzić wszystko u Ciebie, tzn. u Was

To się rozpisałam nieco - skutek tego wczorajszego usg i podkoków malucha - dalej uśmiecham się jak świrnięta.
Buziaczki

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2009-08-11 o 11:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 12:08   #410
mrowak
Zakorzenienie

Megi, co dokładnie powiedział CI lekarz na wiadomość, że masz Rh- a TZ Rh+? Bo u mnie też tak jest. Kiedy masz robić ten poziom przeciwciał? I czy coś jeszcze w związku z tym mówił? Ja idę dopiero w piątek na wizytę, więc może się czegoś dowiem.
Stary 2009-08-11, 13:31   #411
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez gosieg1 Pokaż wiadomość
Witam !
Milczałam na forum bo sieć mi padła akurat na całe 2 dni
tylkooliwka słuchaj u mnie w firmie to składałam podanie do szefa a on przekazywał do księgowości i baka co się zajmuje naliczaniem pensji mi ti przeliczła i wypłaciła.
Mysia1234 moja pierwsza pociecha ma bardzon popularne teraz imiona: Julia Wiktoria - to wszystko przez mojego nmężusia, który się strasznie uparł i o innych imionach nie chciał słyszec.
Powiedzieliśmy rodzine są w szoku
acha rozumie u mnie jest inaczej bo bylo zatrudnionych ponizej 5 osob a wtedy zus bezposrednio wypłaca za chorobowe a nie pracodawca

madziwnia bardzo sie ciesze,ze wszystko ok
megi super,ze juz masz to za sobą ja nie moge sie wlasnie doczekac tego badania z przeziernoscia obecnie jest to dla mnie najwazniejsze musze jeszcze poczekac 2 tyg.

asienka a skąd masz taki boski nastrój od rana czyzby..........

mrowak ale sie usmialam z tych Twoich tesciow szczegolnie z tego całusa ja tez mam podobnie,najchetniej to juz by cos kupowali ale narazie nie pozwalam.
Co do tej ksiazki to super ze napisalyscie,mozecie podac jeszcze jakies fajne tytuly uwielbiam czytac,wlasnie jutro sie wybieram do biblioteki

Dzisiaj cos z moja pamiecia jest nie tak szykowalam sie na wizyte do lekarza na 14.45 zostalo mi 10 min do wyjscia i cos mnie podkusilo zeby sprawdzic tą godzine cale szczescie ze to zrobilam bo wizyta jest na 17.45bym sobie pojechala na marne.
I znalazlam sposob na moje nudnosci odkrylam ze najbardziej pomaga mi cieple kakao

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-08-11 o 13:34
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:50   #412
ita83
Wtajemniczenie

ja od dzis przeszlam na dania z owocow - kropek sie zbuntowal i nic innego nie chce przyjmowac.....
mam nadzieje ze to nie grozi jakas anemia
Stary 2009-08-11, 16:48   #413
mrowak
Zakorzenienie

Mam swoje wyniki toxo: IgM 0,03; IgG 2,0 czyli na mój mały rozumek wychodzi, że nie chorowałam i nie choruję. Czy mam sprawny rozumek?
Stary 2009-08-11, 17:55   #414
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Madziwnia, z kalendarza ciężarówki było z życia mego wzięte żywcem
Gdybym miała dziś dopisać kolejną kartkę to wyglądałaby tak:
- 4.00 rano oczy -dziękujemy, już nie śpimy
- 4.00-5.00 "właśnie że zasnę!" "a właśnie że zasnę!" "ZASNĘĘĘĘĘ!!!"
- 8.00 o, jakiż poranek desczowy (ale to mnie akurat cieszy w sumie, bo upały znoszę wyjątkowo niefajnie w tym roku)
- od wczorajszego wieczora do teraz boli mnie głowa i waham się czy sięgnąć po Apap (chyba będę musiała, bo muszę trochę popracować jeszcze)
- wstałam po 9-tej

Polecam.
Mam tą książke w sklepie i tez do niej czesto zaglądam
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 18:26   #415
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Mam swoje wyniki toxo: IgM 0,03; IgG 2,0 czyli na mój mały rozumek wychodzi, że nie chorowałam i nie choruję. Czy mam sprawny rozumek?
mrowak no chyba nie bo Igm masz super ale IgG< 1,0 ujemny ;1,0-30 wątpliwy ; >30 dodatni
takze wydaje mi sie ze bedzie Ci kazala to powtorzyc mam nadzieje,ze sie mylę....

Znajoma tak mi tak narobiła ochoty na leczo,że musialam leciec do sklepu i wlasnie sie za nie biore,mam nadzieje ze wyjdzie pyszne

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-08-11 o 18:28
Stary 2009-08-11, 18:48   #416
Isis23
Zakorzenienie

a ja sie dzisiaj ciulowo czuję... chyba w pracy się przemęczyłam czy cos, cos zrobiłam nie tak ... brzuch mnie pobolewa i lekkie krwawienie jest do lekarza sie umówiłam ale zapisała mnie dopiero na wtorek.... jakos bede musiała przetrzymac...
na dodatek jeszcze tz mnie zdenerwował na sam koniec dnia, pozegnalismy sie praktycznie wcale(cos tam nie chciałam mu powiedzieć, a on mi mówi ze jak nie chcem z nim gadac to tam mam przystanek a on sobie pójdzie do domu... no to ja mu mówię: ide on: no to idz... no to sie uniosłam duma i poszłam... heh. głupota ale humor się popsuł).... a teraz zmykam sie połozyc i odpocząc......

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 18:58   #417
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny - nie mogłam się oprzeć
A badanie na przeciwciała anty Rh robi się w 16 tyg., później w 28 i ostatnie w 36tygodniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1DSC00489.jpg (48,5 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 19:07   #418
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Oczywiście byłam wczoraj u lekarza, ciąży jeszcze nie widzi , mam przyjść 24.08. Moja lekarka nie robi USG wcześniej niż w 3 mc, a tu czytam , że prawie każda z Was miała.
Termin 06.04.2010 Mam zrobić badania, byłam prywatnie i pewnie sporo za nie zapłacę.. trudno.
Dostałam dużo zaleceń, nie wskazana zmiana klimatu ,basen, unikać nabiału, soków,chyba , że robione ze świeżych owoców , ogólnie mam mętlik w głowie.
wiesz co dziwne rzeczywiście że tak późno pierwsze USG. Ja dzięki temu dowiedziałam się że sa bliźniaki, no co prawda jeszcze nic pewnego. A co do badań to nie jest tak źle za komplet ppodstawowych badań typu WR, morfologia, glukoza, mocz zapłaciłam ok 30 zł. Ja następne USG mam 22 sierpnia wiec wtedy już moze bedzie coś więcej wiadomo o mojej fasolce/fasolkach
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 19:15   #419
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
a ja sie dzisiaj ciulowo czuję... chyba w pracy się przemęczyłam czy cos, cos zrobiłam nie tak ... brzuch mnie pobolewa i lekkie krwawienie jest do lekarza sie umówiłam ale zapisała mnie dopiero na wtorek.... jakos bede musiała przetrzymac...
na dodatek jeszcze tz mnie zdenerwował na sam koniec dnia, pozegnalismy sie praktycznie wcale(cos tam nie chciałam mu powiedzieć, a on mi mówi ze jak nie chcem z nim gadac to tam mam przystanek a on sobie pójdzie do domu... no to ja mu mówię: ide on: no to idz... no to sie uniosłam duma i poszłam... heh. głupota ale humor się popsuł).... a teraz zmykam sie połozyc i odpocząc......

isis23 nie martw sie wszystko bedzie dobrze,a jesli zaczynaja sie plamienia to napewno sie nie przemęczaj,leż jak najwięcej i oczywiscie sie nie denerwuj

ja wrocilam od lekarza narazie jest wszystko ok,2.09 mam usg genetyczne i test papp-a a 3.09 wizyte u mojej gin,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Stary 2009-08-11, 19:17   #420
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mrowak no chyba nie bo Igm masz super ale IgG< 1,0 ujemny ;1,0-30 wątpliwy ; >30 dodatni
takze wydaje mi sie ze bedzie Ci kazala to powtorzyc mam nadzieje,ze sie mylę....

Oliwka, przepisuję z wyników:

IgM 0,03 - wartości prawidłowe: <0,55 ujemny; >0,65 dodatni (więc rozumiem, że ujemny=nie chorowałam)
IgG 2,0 - wartości prawidłowe: < 4 IU/ml ujemny; >8 IU/ml dodatni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości