![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Jestem jestem..
więc pierwszy raz w życiu widziałą fasolinkę i to cos co znikało i pojawiało sie - BIJĄCE SERDUSZKO! A podczas USG wypatrywałąm czy przypadkiem drugiej fasolki nie ma hihihi Następna wizyta za 3 tygodnie 31 sierpnia akurat przed samym wyjazdem.. narazie nie mam przeciwskazan do wyjazdu na dwa tygodnie w polske i wesela ;p;p Mam badania porobic.. i do konca ciązy bede brałą jakies tabsy bo mam dośc spora nadżerkę. Ale po powrocie od gina.. dowiedziałam sie że jednemu znajomemu urodziło sie martwe dziecko.. w środe miała wizyte i lekarz nic nie stweirdził że niby ok a zrobili cesarke chyba wczoraj i 0 punktów dostało odrazu.. masakra!! ja myslę że to wina lekarza! Nawet w głowie mi się nie mięsci1 Ale to nie jest tak że do póki nie urodzisz to nie ma co sie cieszyć! G.. prawda.. a co jak urodzisz to tez moze coś sie stac.. za dzioen dwa tydzien miesiac rok czy 10 lat!!! całe życie człowiek sie bedzie martwił o dziecko..
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
Witam !
Milczałam na forum bo sieć mi padła akurat na całe 2 dni ![]() tylkooliwka słuchaj u mnie w firmie to składałam podanie do szefa a on przekazywał do księgowości i baka co się zajmuje naliczaniem pensji mi ti przeliczła i wypłaciła. Mysia1234 moja pierwsza pociecha ma bardzon popularne teraz imiona: Julia Wiktoria - to wszystko przez mojego nmężusia, który się strasznie uparł i o innych imionach nie chciał słyszec. Powiedzieliśmy rodzine są w szoku |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Oliwka, dogisia, toxo oczywiście zrobiłam- wyniki mam jutro po południu. Szczerze mówiąc bardzo bym się zdziwiła gdyby był pozytywny, czyli że byłam/jestem chora. Od listopada, kiedy to zrobiłam to badanie po raz pierwszy i wyszło, że nie miałam styczności z nią uważam na kontakty z kotami i wszystkie warzywno-owocowo-mięsne historie, więc teraz nie powinnam tego nigdzie załapać. Jutro będzie wszystko jasne, chociaż muszę się przyznać, że się denerwuję.
![]() A poranek faktycznie miałam rewelacyjny- może komuś chociaż humor poprawił, bo takiego nie miał ![]() My wczoraj powiedzieliśmy moim nie-teściom (moi rodzice jeszcze nie wiedzą). Nie-teściowie prawie mnie udusili ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
mrowak fajnie!! Widzisz tylko pozazdrościć tesciów!1 ciesz sie a kiedy rodzicom powiecie??
a ten twoj opis to myslałąm że jakis kawał czy cos ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
madziwnia, ale który opis, bo ja przez tą ciążę to niekumata się też zrobiłam
![]() Moim rodzicom właśnie nie wiem jak będzie lepiej powiedzieć, bo tak: obecnie są u nich na wakacjach dzieci mojego brata, który odbiera je za dwa tygodnie. Pomyślałam, że fajnie byłoby się spotkać z nimi w szystkimi i wtedy im powiedzieć, ale z drugiej strony nie-teściowie już wiedzą, no i sama nie wiem teraz ![]() A nie-teściów mam naprawdę genialnych! Tacy normalni, spokojni i strasznie fajni ludzie. Jak w dzień teściowiej spontanicznie do niej zadzwoniłam z życzeniami to podobno wspomina to do dziś, bo tak jej się miło zrobiło. A wczoraj nie-teść takiego mi całusa w czoło strzelił, że myślałam, że mi się do mózgu przebije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam dzisiaj na usg
![]() Z dzidzią wkraczamy w 12 tydzień. Na początku badania maluch odepchnął się nóżkami od ściany macicy i pokazał mi, jaki jest już silny (chociaż od czubka głowy do pupy ma niewiele ponad 4 cm), później machał rączkami ![]() Ma malutkie i chudziutkie paluszki, bardzo w normie przezierność karkową, malutką kość nosową i pięknie bijące serduszko ![]() Aż z chęcią nie wychodziłabym z gabinetu. Raptem te mdłości i inne atrakcje stały się takie nieważne. Cudownie ![]() Pozdrawiam Wam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Megi ja mam wizyte na 20-stego i juz sie doczekac nie moge jak zobacze brykajace malenstwo
![]() ![]() ![]()
#398 |
Rozeznanie
|
Najważniejsze jest wpsarcie rodziców. A tu już teraz zapowiada sie że dzidzia będzie oczkiem w głowie teściów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Megi, Moje gratulację
![]() I muszę przyznać że bardzo zazdroszczę Ci. Jako pierwsza masz to już za sobą. Ja termin mam dwa dni po Tobie ale badania będę miała dopiero 21 i bardzo się ich boję. Czy lekarz skierował Cię jeszcze na inne badania prenatalne? Np. krew czy inwazyjne? |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.....dzis dopadly mnie kosmiczne mdlosci....jeszcze w kibelku nie wyladowalam dzieki gumie do zucia ale chyba nie wytrzymam i zaraz pobiegne...
Co do imion moj Tz wymyslil dla chlopca Teodor po jego ukochanym dziadku a dla dziewczynki Jagoda |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
mrowak... z kalendarza cięzarówki
![]() Megi jej super wieści!! chyba jestes najdłużej w ciązy z nas.. Super strasznie zazdroszcze widoków maleństwa ![]() ![]() ita wiem co to znaczy.. strasznie wsspółczuje
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2009-08-11 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
ita83 i Katalin witam na wątku
![]() dzień doberek laseczki ![]() wstałam dzis z ogromnym usmiechem na twarzy, naladowana energia po czubki palców;D ![]()
#403 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ale wam zazdroszczę, że na USG możecie sobie maluszka pooglądać, bo ja co najwyżej tył monitora
![]() mdłości mnie dopadają ale takie malutkie dopiero wieczorem jak kładę się spać, w dzień cisza, no oprócz tego, że na nic nie mam siły jak sobie nawet pomyślę, że mam coś zrobić to już czuje się słabo ![]() ![]() ![]() ale cieszę się bo jestem już zdrowa ![]() w niedzielę byłam u babci i mierzyłam ciśnienie 95/61- ale słabo się czułam, a jak jest z waszym? chociaż jak byłam w przychodni kilka dni wcześniej to miałam 127/74
#404 |
Konto usunięte
|
Oczywiście byłam wczoraj u lekarza, ciąży jeszcze nie widzi , mam przyjść 24.08. Moja lekarka nie robi USG wcześniej niż w 3 mc, a tu czytam , że prawie każda z Was miała.
Termin 06.04.2010 ![]() Dostałam dużo zaleceń, nie wskazana zmiana klimatu ,basen, unikać nabiału, soków,chyba , że robione ze świeżych owoców , ogólnie mam mętlik w głowie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia, z kalendarza ciężarówki było z życia mego wzięte żywcem
![]() Gdybym miała dziś dopisać kolejną kartkę to wyglądałaby tak: - 4.00 rano oczy ![]() ![]() - 4.00-5.00 "właśnie że zasnę!" "a właśnie że zasnę!" "ZASNĘĘĘĘĘ!!!" - 8.00 o, jakiż poranek desczowy (ale to mnie akurat cieszy w sumie, bo upały znoszę wyjątkowo niefajnie w tym roku) - od wczorajszego wieczora do teraz boli mnie głowa i waham się czy sięgnąć po Apap (chyba będę musiała, bo muszę trochę popracować jeszcze) - wstałam po 9-tej Tyle na dziś. Aha! Słuchajcie, polecam fajną książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" To nie jest zwykła kolejna książka o ciąży- napisana jest nieco z przymrużeniem oka, ale zawiera jednocześnie wszystkie ważne informacje. Innymi słowy lekko i fajnie się ją czyta, a zarazem jest lżejsza. Oto cytat: "Chociaż rady zawarte w większości poradników dla ciężarnych są zwykle bezcenne, to ich lektura jest równie przyjemna jak mieszanie cementu rękami." ![]() Polecam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Katalin - dziwna ta Twoja gin hmmmmm mnie od razu na usg wzieto w celu okreslenia dokladnego wieku ciazy...zmierzenia jej itd....
Nio ale widocznie kazdy lekarz jest inny Mrowak- mnie moja kropka budzi codziennie o 5 rano a potem o 6:30 za cholere nie chce mi dac wstac z lozka bo by jeszcze chciala pospac....... |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też głowa nawala odkilku dni bleeeee ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
To co, Apap
![]() Ja mam wizytę u gina w ten piątek, to będzie końcówka 8 tygodnia więc nie wiem ile uda się podejrzeć. Widzę, że nie jestem jedyna, która o nieprzyzwoitych porach w nocy rzuca się po łóżku "Zasnę, zasnę, zasnę, a właśnie, że zasnę!" Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-08-11 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - ja śpię, jak niemowlę
![]() Przeszłam jak do tej pory milion badań głównie krwi - zlecał je prywatny lekarz, więc nieco zaszalał sobie (spróbuję przytoczyć): morfologia, b. ogólne moczu, WR, HBs, TOXOplazmoza, CMV (cytomegalia), glukoza, TSH... no - to chyba na tyle - jednak nieco mniej niż milion ![]() Grupy krwi nie robiłam, bo jestem honorowym dawcą krwi, więc to jest już pewne. Niestety ja mam RH-, a TZ RH+ . Lekarz powiedział, że w takim przypadku 3 razy sobie zbadamy poziom przeciwciał. Dostałam też już skierowanie na próbę glukozową - trzeba będzie pić glukozę - fuj... Dalej mam mdłości - jednak mniejsze, słabsze, mniej zapachów drażni. A brzuszek... hmmm.... już 2 dziewczyny mi powiedziały, że taki miały w 5 miesiącu, a ja kończę trzeci. Bosko to wygląda, z dumą paraduję z brzucholem, ale... nie mieszcze się już w żadne spodnie, bielizna mnie uciska, ciężko siedzi się, jak się pochylam do przodu. Jejku - ja naprawdę jestem w ciąży!!!! P0P70 - lekarz zlecił tylko badania krwi, mówił mi o różnych parametrach oceny malucha prócz przezierności karkowej - istotne jest to, czy mały ma kość nosową, jak bije serce, później np. powiększony pęcherz maluszka może świadczyć o jakiś wadach. Mówił też, że zlecają więcej badań po 30stce - więc nie bój się - zadbają o to, żeby sprawdzić wszystko u Ciebie, tzn. u Was ![]() To się rozpisałam nieco - skutek tego wczorajszego usg i podkoków malucha - dalej uśmiecham się jak świrnięta. Buziaczki ![]() Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2009-08-11 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Megi, co dokładnie powiedział CI lekarz na wiadomość, że masz Rh- a TZ Rh+? Bo u mnie też tak jest. Kiedy masz robić ten poziom przeciwciał? I czy coś jeszcze w związku z tym mówił? Ja idę dopiero w piątek na wizytę, więc może się czegoś dowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() madziwnia bardzo sie ciesze,ze wszystko ok ![]() megi super,ze juz masz to za sobą ja nie moge sie wlasnie doczekac tego badania z przeziernoscia obecnie jest to dla mnie najwazniejsze musze jeszcze poczekac 2 tyg. ![]() asienka a skąd masz taki boski nastrój od rana czyzby.......... ![]() ![]() mrowak ale sie usmialam z tych Twoich tesciow ![]() Co do tej ksiazki to super ze napisalyscie,mozecie podac jeszcze jakies fajne tytuly uwielbiam czytac,wlasnie jutro sie wybieram do biblioteki ![]() Dzisiaj cos z moja pamiecia jest nie tak ![]() ![]() ![]() I znalazlam sposob na moje nudnosci odkrylam ze najbardziej pomaga mi cieple kakao ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-11 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
ja od dzis przeszlam na dania z owocow - kropek sie zbuntowal i nic innego nie chce przyjmowac.....
mam nadzieje ze to nie grozi jakas anemia |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Mam swoje wyniki toxo: IgM 0,03; IgG 2,0 czyli na mój mały rozumek wychodzi, że nie chorowałam i nie choruję. Czy mam sprawny rozumek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze wydaje mi sie ze bedzie Ci kazala to powtorzyc ![]() Znajoma tak mi tak narobiła ochoty na leczo,że musialam leciec do sklepu i wlasnie sie za nie biore,mam nadzieje ze wyjdzie pyszne ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-11 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
a ja sie dzisiaj ciulowo czuję... chyba w pracy się przemęczyłam czy cos, cos zrobiłam nie tak ... brzuch mnie pobolewa i lekkie krwawienie jest
![]() na dodatek jeszcze tz mnie zdenerwował na sam koniec dnia, pozegnalismy sie praktycznie wcale ![]()
#417 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - nie mogłam się oprzeć
![]() A badanie na przeciwciała anty Rh robi się w 16 tyg., później w 28 i ostatnie w 36tygodniu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
isis23 nie martw sie wszystko bedzie dobrze,a jesli zaczynaja sie plamienia to napewno sie nie przemęczaj,leż jak najwięcej i oczywiscie sie nie denerwuj ![]() ja wrocilam od lekarza narazie jest wszystko ok,2.09 mam usg genetyczne i test papp-a a 3.09 wizyte u mojej gin,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka, przepisuję z wyników: IgM 0,03 - wartości prawidłowe: <0,55 ujemny; >0,65 dodatni (więc rozumiem, że ujemny=nie chorowałam) IgG 2,0 - wartości prawidłowe: < 4 IU/ml ujemny; >8 IU/ml dodatni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.