Betterware - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 15:20   #391
A_neska
BAN stały

GG do A_neska
Dot.: Betterware

lena - tak jakoś się dzieje ostatnio; te braki marcowe to niestety w szczególności braki ciągnące się jeszcze z lutego
A_neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:40   #392
bryanka
Raczkowanie

a czy jak dzwonicie do coku albo do stwoich liderów etc to mają jakiekolwiek info czy te braki się skończą i kiedy albo w ogóle co się tam dzieje?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

jest teraz info na blogu

Braki magazynowe

wtorek, 02 marca 2010 19:34

Jak poinformował Dyrektor Zarządzający Betterware Poland, Michał Mierzwiński, problem braków magazynowych, który doskwierał przedstawicielom w ostatnim czasie, zostanie zminimalizowany w ciągu miesiąca. Już od kwietnia przedstawiciele powinni odczuć poprawę.

Brak wielu produktów w wystarczającej ilości spowodowany był nagłym bardzo dużym przyrostem liczby przedstawicieli w ostatnich miesiącach. W związku z tym, że produkty zamawiane są przez firmę z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, nie można było szybko zareagować na tę sytuację.

Firma dołoży wszelkich starań, aby przedstawiciele oraz ich klienci mogli otrzymywać wszystkie zamawiane produkty.
bryanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:38   #393
lena832
Raczkowanie

Dzieks właśnie przeczytałam maila od firmy, że przepraszają za braki i że od kwietnia ma być lepiej
Pozdrawiam cała ekipę betterware
lena832 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:58   #394
Tarquin
BAN stały

Też własnie przeczytałem mejla Zobaczymy, czy naprawdę się coś zmieni.
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:10   #395
bryanka
Raczkowanie

zmieniłam maila, jest poprawnie dodany bo otrzymałam taką informację na maila a maili jak nie było od firmy tak nie ma. Nie bardzo podoba mi się ten bałagan
Stary 2010-03-03, 00:08   #396
purple
Zadomowienie

Witam wszystkich przedstawicieli Do Betterware zapisałam się ponad 1,5 roku temu - zainteresowanie było ogromne, jednak braki magazynowe dobijały mnie z każdym katalogiem coraz bardziej, wielu klientów się zniechęciło gdy co chwile mówiłam im, że czegoś znów nie ma, a szalę przeważyła postawa firmy jakoś przełom listopada/grudnia 2008 - zamówień miałam bardzo dużo, zamówienie złożone i czekam, czekam...5 dni minęło, minęło 7 dni w końcu dzwonie, pytam a miła Pani ze stoickim spokojem informuje mnie "kiedy Pani złożyła zamówienie ? tydzień temu ? - a to jeszcze nie wysłane, nie wiadomo kiedy wyślą, proszę czekać " Myślałam, że mnie trafi, paczka przyszła po ok 14 dniach i to było moje ostatnie duże zamówienie, od tamtego czasu składałam sporadycznie po kilka produktów.
Firma wówczas tłumaczyła się tym, że są nowi na rynku, intensywnie przybywa im przedstawicieli, mają małe powierzchnie magazynowe i nie wyrabiają, pomyślałam - ok, poczekam rok może coś się zmieni - ale widzę, że z brakami nadal takie jazdy, a tłumaczenia podobne Mam nadzieję, że chociaż wysyłki są na czas a jeśli nie to informują człowieka jak się opóźni ?

Przepraszam za przydługiego i nudnego posta ale musiałam się wyżalić, bo Betterware ma naprawdę świetną ofertę i chciałabym się tym zająć na poważnie, a ich postawa wobec własnych przedstawicieli nieco zniechęca.
Stary 2010-03-03, 05:17   #397
Sudik
BAN stały

GG do Sudik

No tak, samymi obietnicami się klientom produktów nie uda zapewnić Po lutowej czystce magazynowej też się trochę obawiam o przyszłość, bo jak tu się rozpędzać, jak działa wielki hamulec o nazwie: "brak w magazynie" lub "In Stock".

Nie pozostaje się pożalić bo pewnie ten wątek jest już w "ulubionych" dyrekcji Betterware Poland i może przyniesie to jakiś pozytywny skutek.
Sudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 15:33   #398
purple
Zadomowienie

Jeszcze mam pytanko jak teraz przedstawiają się koszty wysyłki paczek ? Bo dość dawno już nie zamawiałam i nie wiem czy jakieś zmiany nastąpiły ?

Kiedyś było tak:
do 99 pkt - 12 zł
100 - 199 pkt - 6 zł
powyżej 200 pkt - bezpłatnie

Jak jest teraz ?
Stary 2010-03-03, 16:41   #399
madusiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez purple Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanko jak teraz przedstawiają się koszty wysyłki paczek ? Bo dość dawno już nie zamawiałam i nie wiem czy jakieś zmiany nastąpiły ?

Kiedyś było tak:
do 99 pkt - 12 zł
100 - 199 pkt - 6 zł
powyżej 200 pkt - bezpłatnie

Jak jest teraz ?
Witam
Przesyłke zmienili do 99pkt jest 10 zł a powyżej 100 pkt jest bezpłatnie Pozdrawiam
madusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 18:32   #400
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

teraz jest troszkę inaczej:

do 99 pkt - koszt przesyłki 10 zł
100pkt i więcej - bezpłatnie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

przepraszam madusiaa, nie wyświetliło mi twojej odpowiedzi i dlatego napisałam
Stary 2010-03-03, 19:08   #401
purple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madusiaa Pokaż wiadomość
Witam
Przesyłke zmienili do 99pkt jest 10 zł a powyżej 100 pkt jest bezpłatnie Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez A_neska Pokaż wiadomość
teraz jest troszkę inaczej:

do 99 pkt - koszt przesyłki 10 zł
100pkt i więcej - bezpłatnie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

przepraszam madusiaa, nie wyświetliło mi twojej odpowiedzi i dlatego napisałam
Dzięki dziewczyny Czyli teraz jest znacznie fajniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 20:10   #402
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

No znacznie lepiej

Oprócz tego z nowości: "kredyt" podwyższyli do 600 zł i można mieć teraz dwie faktury "otwarte" - to jest bardzo dobrym posunięciem ze strony firmy , ponieważ czasami ksiegowanie płatności się przedłużało i nie można było zamówić kolejnego towaru "na kredyt"
Stary 2010-03-03, 22:47   #403
Tarquin
BAN stały

Byłem dziś na szkoleniu. Oto czego się dowiedziałem:

Firma posiada program i kilka osób go kontrolujących, który analizuje rozwój firmy i sprzedaż produktów. Określa on (a ludzie kontrolują) ile osób dołączy i co się w jakiej ilości sprzeda. No i ludzie i produkt zawiedli - rozwój firmy nastąpił tak intensywnie, że nie przewidzieli takiego zainteresowania. Braki mogą być jeszcze w tym miesiącu, ale od kwietnia ma być już wszystko bez problemów. Firma prosi o odrobinę cierpliwości. Braki świadczą o dynamicznym rozwoju i popularności firmy a nie o olewaniu przedstawicieli.

Możliwe, że będzie zlikwidowane wstrzymywanie towaru, żeby nie było blokowania go innym. W pierwszej paczce przysłanej w marcu powinien być katalog na kwiecień.
Stary 2010-03-03, 22:57   #404
Sudik
BAN stały

GG do Sudik

Cytat:
Napisane przez Tarquin Pokaż wiadomość
Możliwe, że będzie zlikwidowane wstrzymywanie towaru, żeby nie było blokowania go innym. W pierwszej paczce przysłanej w marcu powinien być katalog na kwiecień.
Chyba nie tędy droga bo zbankrutujemy na przesyłki ;( ale jakby można zamówić i opóźnić wysyłkę (tak żeby raz na tydzień wysyłali a fakturować mogą każde podzamówienie) to by było bardzo korzystne ...pewnie dla obu stron nawet
Sudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:23   #405
bryanka
Raczkowanie

Mnie się pomysł zlikwidowania wstrzymywania towaru bardzo podoba i tyle w tym temacie

Szkolenie faktycznie było bardzo interesujące, omówiliśmy dokładnie wszystkie nowości z katalogu i plan marketingowy.

Teraz faktycznie firma jest na zakręcie z brakami, ale z drugiej strony to dobrze, że się tak intensywnie rozwijamy
Stary 2010-03-04, 09:43   #406
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tarquin Pokaż wiadomość
Byłem dziś na szkoleniu. Oto czego się dowiedziałem:

A nie wiesz kiedy będzie możliwośc zamawiania katalogu na kwiecień??
Też dopiero po 20 albo wcześniej??

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:54   #407
MagdalenaB29
Raczkowanie

Dostalam dzisiaj paczkę i fakturę do zapłacenia. robiąc przelew przez internet co mam wpisac w tytule przelewu??
MagdalenaB29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 20:36   #408
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

numer przedstawiciela, imię i nazwisko i numer faktury
Stary 2010-03-04, 21:18   #409
kasiunia1664
Raczkowanie

ta cała firma zaczyna mi działać na nerwy ;/ powiedzcie mi o co chodzi w sferze przedstawiciela w zakładce "Zobacz strukturę"? ponieważ mam tam podaną kwotę -22,07 zł, dlaczego ten minus? co on ma oznaczać? Jeśli chodzi o reklamacje to owszem reklamowałam towar, ponieważ otrzymałam pismo, iż przysyłają zamiennik pasów magnetycznych i jeżeli nie znajdzie on zastosowania u moich klientów to mogę go zwrócić i tak właśnie postąpiłam, ale jeśli w tej zakładce "Zobacz strukturę" jest podana kwota mojej reklamacji to dlaczego -22,07 zł skoro pas kosztował 26,92 zł? no czegoś tu nie rozumiem.

Nic już tutaj nie rozumiem, zero zaangażowania z ich strony, choćby potwierdzenia mailem, że otrzymali reklamowany pas i co należy dalej robić ;/

kasiunia1664 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 22:14   #410
Tarquin
BAN stały

Kwietniowy katalog przyjdzie jeden w pierwszym marcowym zamówieniu. Dostępny będzie pod koniec miesiąca, ale docelowo maja byc dostepne dwa - zawsze na obecny miesiąc i już na przyszły.
Stary 2010-03-05, 07:38   #411
Iza_B
Raczkowanie

GG do Iza_B
Talking Dot.: Betterware

Cytat:
Napisane przez kasiunia1664 Pokaż wiadomość
ta cała firma zaczyna mi działać na nerwy ;/ powiedzcie mi o co chodzi w sferze przedstawiciela w zakładce "Zobacz strukturę"? ponieważ mam tam podaną kwotę -22,07 zł, dlaczego ten minus? co on ma oznaczać? Jeśli chodzi o reklamacje to owszem reklamowałam towar, ponieważ otrzymałam pismo, iż przysyłają zamiennik pasów magnetycznych i jeżeli nie znajdzie on zastosowania u moich klientów to mogę go zwrócić i tak właśnie postąpiłam, ale jeśli w tej zakładce "Zobacz strukturę" jest podana kwota mojej reklamacji to dlaczego -22,07 zł skoro pas kosztował 26,92 zł? no czegoś tu nie rozumiem.

Nic już tutaj nie rozumiem, zero zaangażowania z ich strony, choćby potwierdzenia mailem, że otrzymali reklamowany pas i co należy dalej robić ;/

Pewnie kwota jest niższa, ponieważ odjęli kwotę za przesyłkę odrazu tak mi się wydaje
Iza_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:35   #412
kasiunia1664
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza_B Pokaż wiadomość
Pewnie kwota jest niższa, ponieważ odjęli kwotę za przesyłkę odrazu tak mi się wydaje

Ale to ja płaciłam za przesyłkę więc powinnam dostać z porwotem 26,92 zł za pas plus 5,70 za przesyłke;/
kasiunia1664 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:36   #413
bryanka
Raczkowanie

Kasiu myślę, że szybciej będzie jak zadzwonisz i się zapytasz.

Ja póki co nie narzekam na brak zainteresowania z firmy, wysłali mi ostatnio paczkę, której nie zamawiałam, nie przyjełam jej. Za kilka dni zadzwonili do mnie i pytają co się stało, wyjaśniliśmy sytuację, u nich po prostu ktoś wydrukował maila dwa razy bo robiły to 2 różne osoby i poszła paczka dwa razy - prosty przypadkowy błąd. Paczkę rozpakowali, wykasowali z systemu i wszystko jest ok. Reklamację też bardzo szybko mi rozpatrzyli, wysłali zamiennik i rabat był na koncie w 3 dni. Nie ma co narzekać

A teraz mam kilka podstawowych pytań dot. budowania grupy:

1. O co chodzi z tym wpisowym? Jak kogoś wpisuję pod swój numer to ten ktoś mi zostawia tą opłatę czy jak to wygląda bo nie rozumiem.

2. Podpisuję z kimś umowę i co dalej z nią robię?

ew. napiszcie proszę gdzie to można doczytać?

Dziękuję!
Stary 2010-03-05, 09:42   #414
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Cześć !
Dzisiaj chce złożyć zamówienie ale czekam na dostępność:
-spray do czyszczenia powierzchni silnie zabrudzonych
-pojemników na ubrania
Denerwują mnie te braki

Rano udało mi się "złapać" produkty,które były niedostępne wczoraj tzn:
-mydelniczkę
-gąbkę samochodową

Na razie mam zamówienie na 186zł (47pkt).
A Wam jak idzie zbieranie zamówień z marcowego katalogu?

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:12   #415
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxwitchyouxxx Pokaż wiadomość
Cześć !
Dzisiaj chce złożyć zamówienie ale czekam na dostępność:
-spray do czyszczenia powierzchni silnie zabrudzonych
-pojemników na ubrania
Denerwują mnie te braki

Rano udało mi się "złapać" produkty,które były niedostępne wczoraj tzn:
-mydelniczkę
-gąbkę samochodową

Na razie mam zamówienie na 186zł (47pkt).
A Wam jak idzie zbieranie zamówień z marcowego katalogu?
Ja już jedna na 102 pp złożyłam teraz mam jeszcze na ok50 pp ale czekam czy komuś z mojej grupy nie braknie do 100pp aby mogli kontynuować program lojalnościowy a ja odebrać kubeczki w serduszka

Stary 2010-03-05, 10:18   #416
babulenka
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkich sympatyków ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
Jestem menadżerem w tej firmie, a w ogóle to pracuje tu od roku.
Spodobało mi się od samego początku , że tak szybko grupa rośnie - na dzien dzisiejszy mam ponad 300 osób/ i że jest wiele świetnych produktów potrzebnych w każdym domu.
Te problemy z brakami również i nas dotknęły - mnie szczególnie boleśnie - niemniej potwierdzam to co wcześniej tu zostało napisane - nastąpił szybszy rozwój aniżeli to przewidziano przez Zarząd. Towar zamawiany jest z 6 -miesięcznym wyprzedzeniem, więc nie jest możliwe na bieżąco korygować zamówień. Musimy wziąść to pod uwagę i zrozumieć. I utrzymajmy sie na tym zakręcie ze spokojem; sytuacja unormuje sie na dobre dopiero od maja/czerwca.
Klienci zareagują na braki tak, jak wy im zasugerujecie - proponuje rozwagę, bo w tej Firmie naprawdę mozna zarobić konkretne pieniądze. Nie panikujmy więc, w sklepie tez nie ciągle jest pełny asortyment....

Kasiu, zwroty są odejmowane w punktach i złotówkach netto w miesiącu w którym tego zwrotu dokonasz. Na strukturze jest podany zawsze obrót netto bez VAT, tak że otrzymałaś całość

Ania, jeśli miałas w tamtym miesiącu 100 pkt a w tym zrobisz 125 pkt to w kwietniu przy pierwszym zamówieniu dostaniesz komplet dużych różnych łyżek na stojącym wieszaku za 4,99 zł / wartość ok 100 zł/

Edytowane przez babulenka
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:20
babulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:31   #417
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babulenka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich sympatyków ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
Jestem menadżerem w tej firmie, a w ogóle to pracuje tu od roku.
Spodobało mi się od samego początku , że tak szybko grupa rośnie - na dzien dzisiejszy mam ponad 300 osób/ i że jest wiele świetnych produktów potrzebnych w każdym domu.
Te problemy z brakami również i nas dotknęły - mnie szczególnie boleśnie - niemniej potwierdzam to co wcześniej tu zostało napisane - nastąpił szybszy rozwój aniżeli to przewidziano przez Zarząd. Towar zamawiany jest z 6 -miesięcznym wyprzedzeniem, więc nie jest możliwe na bieżąco korygować zamówień. Musimy wziąść to pod uwagę i zrozumieć. I utrzymajmy sie na tym zakręcie ze spokojem; sytuacja unormuje sie na dobre dopiero od maja/czerwca.
Klienci zareagują na braki tak, jak wy im zasugerujecie - proponuje rozwagę, bo w tej Firmie naprawdę mozna zarobić konkretne pieniądze. Nie panikujmy więc, w sklepie tez nie ciągle jest pełny asortyment....
Witaj
300 osób... Jestem pod dużym wrażeniem.

Stary 2010-03-05, 10:36   #418
Ania1367
Rozeznanie

Ania, jeśli miałas wtamtym miesiącu 100 pkt a w tym zrobisz 125 pkt to w kwietniu przy pierwszym zamówieniu dostaniesz komplet dużych różnych łyżek na stojącym wieszaku za 4,99 zł / wartość ok 100 zł/[/QUOTE]

Wiem wiem
Miałam nawet te 125 pp które wymagali w zeszłym do spełnienia warunków promocji
Ja jeszcze będą zamawiać tylko czekam aż mi poskładają zamówienia zarówno klienci jak i konsultanci
narazie mam ich aż 4 Ale któż wie jak dalej będzie
Bądż co bądż próbuję coś stworzyć samodzielnie z moją grupą i awansować w tym katalogu na 6%

Edytowane przez Ania1367
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:39
Stary 2010-03-05, 10:41   #419
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Ania życzę powodzenia i awansowania na 6%
Ja zamierzam od kwietnia/maja zacząć budować grupę...zobaczymy co z tego będzie

Stary 2010-03-05, 10:49   #420
babulenka
Rozeznanie

Dzięki Witch - od początku nastawiłam sie na pracę z ludzmi - uczę, jak mogą zarabiac pieniądze, pomagam spełniac ich marzenia, a przy okazji spełniam swoje. Im więcej zadowolenia i pieniędzy z tej pracy będą mieli oni, tym więcej i ja. Lubię widzieć radość w ich oczach i patrzeć jak rosną w siłę, czekam na wszystkich, którzy chcą coś zmienic w swoim życiu. I ja im w tym po prostu pomagam

Purple, zobacz tylko, półtora roku temu dostałas numer 5493 - teraz rejestruje się ponad 32000 - czyli w ciągu pierwszych półtora roku działalności Firmy zarejestrowało sie 5500 osób, natomiast w kolejnych czyli ostatnich półtora roku ile?? Ano aż prawie 27 000 ludzi.
Widzisz różnicę? Widzisz w jakim tempie to rośnie? Bierz sie do roboty, bo jak jeszcze troche poczekasz to Ci ludzi zabraknie

Edytowane przez babulenka
Czas edycji: 2010-03-05 o 11:11
babulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości