![]() |
#391 |
BAN stały
|
Dot.: Betterware
lena - tak jakoś się dzieje ostatnio; te braki marcowe to niestety w szczególności braki ciągnące się jeszcze z lutego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
a czy jak dzwonicie do coku albo do stwoich liderów etc to mają jakiekolwiek info czy te braki się skończą i kiedy albo w ogóle co się tam dzieje?
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- jest teraz info na blogu Braki magazynowe wtorek, 02 marca 2010 19:34 Jak poinformował Dyrektor Zarządzający Betterware Poland, Michał Mierzwiński, problem braków magazynowych, który doskwierał przedstawicielom w ostatnim czasie, zostanie zminimalizowany w ciągu miesiąca. Już od kwietnia przedstawiciele powinni odczuć poprawę. Brak wielu produktów w wystarczającej ilości spowodowany był nagłym bardzo dużym przyrostem liczby przedstawicieli w ostatnich miesiącach. W związku z tym, że produkty zamawiane są przez firmę z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, nie można było szybko zareagować na tę sytuację. Firma dołoży wszelkich starań, aby przedstawiciele oraz ich klienci mogli otrzymywać wszystkie zamawiane produkty. |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Dzieks właśnie przeczytałam maila od firmy, że przepraszają za braki i że od kwietnia ma być lepiej
![]() Pozdrawiam cała ekipę betterware ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
BAN stały
|
Też własnie przeczytałem mejla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
zmieniłam maila, jest poprawnie dodany bo otrzymałam taką informację na maila a maili jak nie było od firmy tak nie ma. Nie bardzo podoba mi się ten bałagan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich przedstawicieli
![]() Firma wówczas tłumaczyła się tym, że są nowi na rynku, intensywnie przybywa im przedstawicieli, mają małe powierzchnie magazynowe i nie wyrabiają, pomyślałam - ok, poczekam rok może coś się zmieni - ale widzę, że z brakami nadal takie jazdy, a tłumaczenia podobne ![]() Przepraszam za przydługiego i nudnego posta ale musiałam się wyżalić, bo Betterware ma naprawdę świetną ofertę i chciałabym się tym zająć na poważnie, a ich postawa wobec własnych przedstawicieli nieco zniechęca. ![]()
#397 |
BAN stały
|
No tak, samymi obietnicami się klientom produktów nie uda zapewnić
![]() Nie pozostaje się pożalić bo pewnie ten wątek jest już w "ulubionych" dyrekcji Betterware Poland ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mam pytanko jak teraz przedstawiają się koszty wysyłki paczek ? Bo dość dawno już nie zamawiałam i nie wiem czy jakieś zmiany nastąpiły ?
Kiedyś było tak: do 99 pkt - 12 zł 100 - 199 pkt - 6 zł powyżej 200 pkt - bezpłatnie Jak jest teraz ? ![]()
#399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przesyłke zmienili do 99pkt jest 10 zł a powyżej 100 pkt jest bezpłatnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
BAN stały
|
teraz jest troszkę inaczej:
do 99 pkt - koszt przesyłki 10 zł 100pkt i więcej - bezpłatnie ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- przepraszam madusiaa, nie wyświetliło mi twojej odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
BAN stały
|
No znacznie lepiej
![]() Oprócz tego z nowości: "kredyt" podwyższyli do 600 zł i można mieć teraz dwie faktury "otwarte" - to jest bardzo dobrym posunięciem ze strony firmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
BAN stały
|
Byłem dziś na szkoleniu. Oto czego się dowiedziałem:
Firma posiada program i kilka osób go kontrolujących, który analizuje rozwój firmy i sprzedaż produktów. Określa on (a ludzie kontrolują) ile osób dołączy i co się w jakiej ilości sprzeda. No i ludzie i produkt zawiedli - rozwój firmy nastąpił tak intensywnie, że nie przewidzieli takiego zainteresowania. Braki mogą być jeszcze w tym miesiącu, ale od kwietnia ma być już wszystko bez problemów. Firma prosi o odrobinę cierpliwości. Braki świadczą o dynamicznym rozwoju i popularności firmy a nie o olewaniu przedstawicieli. Możliwe, że będzie zlikwidowane wstrzymywanie towaru, żeby nie było blokowania go innym. W pierwszej paczce przysłanej w marcu powinien być katalog na kwiecień. |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
BAN stały
|
Chyba nie tędy droga bo zbankrutujemy na przesyłki ;( ale jakby można zamówić i opóźnić wysyłkę (tak żeby raz na tydzień wysyłali a fakturować mogą każde podzamówienie) to by było bardzo korzystne ...pewnie dla obu stron nawet
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Mnie się pomysł zlikwidowania wstrzymywania towaru bardzo podoba i tyle w tym temacie
![]() Szkolenie faktycznie było bardzo interesujące, omówiliśmy dokładnie wszystkie nowości z katalogu i plan marketingowy. Teraz faktycznie firma jest na zakręcie z brakami, ale z drugiej strony to dobrze, że się tak intensywnie rozwijamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też dopiero po 20 albo wcześniej?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Dostalam dzisiaj paczkę i fakturę do zapłacenia. robiąc przelew przez internet co mam wpisac w tytule przelewu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
BAN stały
|
numer przedstawiciela, imię i nazwisko i numer faktury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
ta cała firma zaczyna mi działać na nerwy ;/ powiedzcie mi o co chodzi w sferze przedstawiciela w zakładce "Zobacz strukturę"? ponieważ mam tam podaną kwotę -22,07 zł, dlaczego ten minus? co on ma oznaczać? Jeśli chodzi o reklamacje to owszem reklamowałam towar, ponieważ otrzymałam pismo, iż przysyłają zamiennik pasów magnetycznych i jeżeli nie znajdzie on zastosowania u moich klientów to mogę go zwrócić i tak właśnie postąpiłam, ale jeśli w tej zakładce "Zobacz strukturę" jest podana kwota mojej reklamacji to dlaczego -22,07 zł skoro pas kosztował 26,92 zł? no czegoś tu nie rozumiem.
Nic już tutaj nie rozumiem, zero zaangażowania z ich strony, choćby potwierdzenia mailem, że otrzymali reklamowany pas i co należy dalej robić ;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
BAN stały
|
Kwietniowy katalog przyjdzie jeden w pierwszym marcowym zamówieniu. Dostępny będzie pod koniec miesiąca, ale docelowo maja byc dostepne dwa - zawsze na obecny miesiąc i już na przyszły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Kasiu myślę, że szybciej będzie jak zadzwonisz i się zapytasz.
Ja póki co nie narzekam na brak zainteresowania z firmy, wysłali mi ostatnio paczkę, której nie zamawiałam, nie przyjełam jej. Za kilka dni zadzwonili do mnie i pytają co się stało, wyjaśniliśmy sytuację, u nich po prostu ktoś wydrukował maila dwa razy bo robiły to 2 różne osoby i poszła paczka dwa razy - prosty przypadkowy błąd. Paczkę rozpakowali, wykasowali z systemu i wszystko jest ok. Reklamację też bardzo szybko mi rozpatrzyli, wysłali zamiennik i rabat był na koncie w 3 dni. Nie ma co narzekać ![]() A teraz mam kilka podstawowych pytań dot. budowania grupy: 1. O co chodzi z tym wpisowym? Jak kogoś wpisuję pod swój numer to ten ktoś mi zostawia tą opłatę czy jak to wygląda bo nie rozumiem. 2. Podpisuję z kimś umowę i co dalej z nią robię? ew. napiszcie proszę gdzie to można doczytać? ![]() Dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
Cześć !
Dzisiaj chce złożyć zamówienie ale czekam na dostępność: -spray do czyszczenia powierzchni silnie zabrudzonych -pojemników na ubrania Denerwują mnie te braki ![]() Rano udało mi się "złapać" produkty,które były niedostępne wczoraj tzn: -mydelniczkę -gąbkę samochodową Na razie mam zamówienie na 186zł (47pkt). A Wam jak idzie zbieranie zamówień z marcowego katalogu?
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkich sympatyków ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
Jestem menadżerem w tej firmie, a w ogóle to pracuje tu od roku. Spodobało mi się od samego początku , że tak szybko grupa rośnie - na dzien dzisiejszy mam ponad 300 osób/ i że jest wiele świetnych produktów potrzebnych w każdym domu. Te problemy z brakami również i nas dotknęły - mnie szczególnie boleśnie - niemniej potwierdzam to co wcześniej tu zostało napisane - nastąpił szybszy rozwój aniżeli to przewidziano przez Zarząd. Towar zamawiany jest z 6 -miesięcznym wyprzedzeniem, więc nie jest możliwe na bieżąco korygować zamówień. Musimy wziąść to pod uwagę i zrozumieć. I utrzymajmy sie na tym zakręcie ze spokojem; sytuacja unormuje sie na dobre dopiero od maja/czerwca. Klienci zareagują na braki tak, jak wy im zasugerujecie - proponuje rozwagę, bo w tej Firmie naprawdę mozna zarobić konkretne pieniądze. Nie panikujmy więc, w sklepie tez nie ciągle jest pełny asortyment.... Kasiu, zwroty są odejmowane w punktach i złotówkach netto w miesiącu w którym tego zwrotu dokonasz. Na strukturze jest podany zawsze obrót netto bez VAT, tak że otrzymałaś całość ![]() Ania, jeśli miałas w tamtym miesiącu 100 pkt a w tym zrobisz 125 pkt to w kwietniu przy pierwszym zamówieniu dostaniesz komplet dużych różnych łyżek na stojącym wieszaku za 4,99 zł / wartość ok 100 zł/ Edytowane przez babulenka Czas edycji: 2010-03-05 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 300 osób... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
Ania, jeśli miałas wtamtym miesiącu 100 pkt a w tym zrobisz 125 pkt to w kwietniu przy pierwszym zamówieniu dostaniesz komplet dużych różnych łyżek na stojącym wieszaku za 4,99 zł / wartość ok 100 zł/[/QUOTE]
Wiem wiem ![]() Miałam nawet te 125 pp które wymagali w zeszłym do spełnienia warunków promocji ![]() Ja jeszcze będą zamawiać tylko czekam aż mi poskładają zamówienia zarówno klienci jak i konsultanci ![]() narazie mam ich aż 4 ![]() ![]() Bądż co bądż próbuję coś stworzyć samodzielnie z moją grupą i awansować w tym katalogu na 6% ![]() Edytowane przez Ania1367 Czas edycji: 2010-03-05 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
Ania życzę powodzenia i awansowania na 6%
![]() Ja zamierzam od kwietnia/maja zacząć budować grupę...zobaczymy co z tego będzie ![]()
#420 |
Rozeznanie
|
Dzięki Witch - od początku nastawiłam sie na pracę z ludzmi - uczę, jak mogą zarabiac pieniądze, pomagam spełniac ich marzenia, a przy okazji spełniam swoje. Im więcej zadowolenia i pieniędzy z tej pracy będą mieli oni, tym więcej i ja. Lubię widzieć radość w ich oczach i patrzeć jak rosną w siłę, czekam na wszystkich, którzy chcą coś zmienic w swoim życiu. I ja im w tym po prostu pomagam
![]() Purple, zobacz tylko, półtora roku temu dostałas numer 5493 - teraz rejestruje się ponad 32000 - czyli w ciągu pierwszych półtora roku działalności Firmy zarejestrowało sie 5500 osób, natomiast w kolejnych czyli ostatnich półtora roku ile?? Ano aż prawie 27 000 ludzi. Widzisz różnicę? Widzisz w jakim tempie to rośnie? Bierz sie do roboty, bo jak jeszcze troche poczekasz to Ci ludzi zabraknie ![]() ![]() Edytowane przez babulenka Czas edycji: 2010-03-05 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.