|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualne przyjaciółki cz.III
Cytat:
ja kochałam infe bo robiliśmy co chcieliśmy w takiej suuper pracowni komputerowej,był czas na zrobienie zadan z angola(bo nikt nie robił :P) albo niemca,bo wiadomo mielismy słowniki na necie, robiliśmy sciagi a gościu sie tylko śmiał ,on uczy też WFu.A teraz infe wywalili i bedziemy mieć jakąś głupia przedsiebiorczość :/ a ten koleś z chemii widzi doskonale,że sobie po prostu nie radzimy,a on dowala takie sprawdziany,że góra 2 osoby maja wyżej niz 1 bo są serio dobre z chemii...mówi,że jestesmy na rozszerzeniu czyli jakąś wiedze miec musimy,że część mieliśmy w gimnazjum i powinniśmy umieć itp itp ble ble znaczy jest śmiesznyma fajne teksty(o np ktos pyta czy może przyjść do niego albo umówić sie,nie pamietam ,chodziło o poprawe sprawdzianu a on z takim przerażeniem ale ja nie wiem czy moge...ja mam żone! albo ktoś mówi Panie Profesorze ale.. ale to taki rodzaj węgorzy teksty ma swietne),choc jak sie wkurzy bywa nieprzyjemny,ale jest bardzo wymagajacy. ja sie z chemii ucze praktycznie z lekcji na lekcje,zajmuje mi to pół dnia a i tak nie umiem totalnie nic.. a ściągać nie umiem..sie boje po prostu (no,pisze na rece,ale ile sie tam pomieści nie zapomne jak mieliśmy jeden z ostatnich spr z gegry w 3 klasie gimnazjum i siedziałam z przyjaciólka na koncu w rzędzie przy oknie,babka ma z tej strony biurko,ale oczywisćie nas przesiadła jak zawsze :/ i ja siedziałam też na koncu,ale w rzędzie środkowym i miałam taka duuża ściage,to wozyłam szybko pod kartke a ,że ta kartka ze spr sie okropnie podnosiła to mocno ją dociskałam
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2009-08-17 o 20:04 |
|
|
|
|
#392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i na tej uczelni większość ćwiczeń wygląda na zasadzie: za chodzenie 3 lub 4, jak ktoś chce więcej to referat. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Było jedno lub dwa koła i nie zmiłuj... |
|
|
|
|
#393 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz jakie swierze powietrzeCytat:
Cytat:
i jedno zadanie na lekcje oczywiscie nikt jej nie sluchal tylko jedlismy ale bardzo dobrze tlumaczyla i chodzac do niej na korki<nic sie nie placilo> umiala wszytskim wytlumacz tak prosto ze nawet nagorszy uczen umialCytat:
Chyba ze bedzie bardzo latwa i komisja przymnknie oko i bada moglo co nie co sie porozumiewac Cytat:
ze Ci sie udalo Danaeee
Edytowane przez wwweeerka Czas edycji: 2009-08-17 o 19:56 |
|||||
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie trudności wielu studentom sprawia, bo prowadzący uważa, że to było w liceum. Na przykład liczby zespolone, które podobno były w liceum... tylko żaden ze studentów siedzących na auli ich nie miał...Jak ja bym chciała dostawać oceny za chodzenie U mnie się dosłownie raz zdarzył przedmiot, gdzie facet powiedział, że za same obecności daje 3, a jak ktoś chce więcej, to odpowiada
|
|
#395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do matmy. Jak poszłam na ekonomiczną to mieliśmy matmę w pierwszym semestrze i to był pogrom. Dla mnie szokiem było, że ludzie w liceum pochodnych (!) nie mieli, o całkach i macierzach nie wspominając. Co u mnie było normą... |
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no 4 linijki w jednej kratce ale po co to nie wiem przeciez jakby same sobie napisaly to by sie juz czegos nauczyly a nie tak od kogos
|
||
|
|
|
#397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe, że umiała wytłumaczyć, a na lekcjach nie mogła do was dotrzeć... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Bezstresowe studia ![]() Na podstawie nie ma pochodnych, całek ani granic, to wszystko jest na rozszerzeniu, o ile jeszcze jest Więc jeśli byli tylko po podstawie, to nie mieli. Macierzy też nie miałam w liceum. Dla mnie zaskoczeniem były tylko te liczby zespolone, które rzekomo mieliśmy mieć w szkole średniej ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() A dokładnie tak jak mówisz, jak sobie samemu zrobisz ściągę, to mimo wszystko coś zostaje w głowie
|
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie swierzutkie powietrze w pokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczescie Ale wiecie co? znajomy TŻ musial zdac mature z matmy zeby dostac awans w wojsku<chyba> a on taki tlumok ze.... TŻ poszedl i napisal za niego ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Jak cos interesuje to sama przyjemnosc sie tego uczyc |
|||
|
|
|
#399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() Cytat:
Takie uczenie najwięcej daje, bo jak uczeń sam wpadnie na to, jak rozwiązać, zapamięta, a gdy mu się da gotowe rozwiązanie, w momencie uleci z głowy ![]() Cytat:
Da się tak? Nie sprawdzili dowodu?---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
#400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na chemii i biologii za to był w swoim zywiole ja też z polaka byłam najlepsza w klasie, ale z historii np. nie umiem nic, bo ile bym się nie uczyła zaraz to wszystko ucieka ![]() Cytat:
i "jak mogliście tego nei czytać" -no facet doprowadzał mnie do pasji taki typowy snob chwalący się czego to on nie czytał bo my oczywiście biegle znamy 15 języków i jesteśmy na filologii polskiej ![]() Cytat:
u mnie nie ma tak, ze jak chodzisz to masz zaliczone mamy po kilka kół w ciągu semestru z każdego przedmiotu, lub jedno porządne w przedostatnim tygodniu (te są najgorsze). Niektórzy nawet na wykładach sprawdzają obecności. No i z wielu przedmiotów sa refearty. Nam wszyscy powtarzają, ze studiujemy najtrudniejszy kierunek na uczelni u nas(na wydziale humanistycznym).
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do mnie
![]() Cytat:
![]() Tak tylko lukneli i troszke byli podobni ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- I jak fajnie czlowiek sie czuje z nowa nabyta wiedza |
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie uczyłaś się na pamięć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Gdybyś tylko bliżej mieszkała ![]() Cytat:
![]() Ale mnie zaskoczyłaś Myślałam, że teraz to tak tego pilnują, że to nie przejdzie.---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Zaraz będę tworzyć mądry meil do profesora Jak zwykle muszę to robić ja
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
U nas koleś na egzaminie wyrzucił kilka osób za ściąganie i będzie dążył do usunięcia ich z uczelni. Już tak w przeszłości robił, nawet po sądach się ciągał ze "studentami" i wygrywał
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech se prace zmieni a nie zachowuje sie jak jakiś co-to-ja-nie-jestem. Może ktos miał jakis ważny powód,czemu nie zdążył sie nauczyć? mozna nie zaliczyć tego egzaminu,zeby ktoś podchodził jeszcze raz a nie wywalac od razu z uczelni! edit: przypominają mi sie akcje z tego ostatniego roku w szkole :P bo na angielskim (w 1 semestrze niestety tylko) mieliśmy odpowiedzi do testów z angola,potem sie domyślił i zmienił. I z ta kolezanką co siedze na angielskim (mamy podział numerami na niektóre przedmioty-biologia,chemia,ang,niemi ecki,inf) sie zawsze umawiałysmy na grupy,ze przykładowo ona miała A ja B i pisałysmy odpowiedzi do całego testu na ręce.I np ona siadała przedemną.I koleś rozdawał te tesy,wiadomo grupy na zmiane i jak któraś miała nie te grupe co trzeba,rach ciach przekładamy kartki miedzy sobą i jest git
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2009-08-17 o 20:54 |
|
|
|
|
#407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To dopiero by bylo....
![]() Cytat:
Cytat:
ale ja bym sie nie zgodzilaCytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() nigdy nie slyszalam o takim czyms |
||||
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a historii to chyba inaczej niż na pamięć się nie da na studiach mam też głównie pamięciowkę ![]() nie ma to jak inteligentny wykładowca ahh uwielbiam ichja zwykle uczę sie do kół tylko,cały semestr czytam lektury, więc naukę odkładam. I potem takie całosemestrowe koło ciężko jest napisać, a tu jeszcze dochodzi nauka do sesji... ja się zawsze zastanawiam jak to jest, że nauczycielka nie umie opanować grupy... Niedługo pewnei sama się przekonam. Ale ja obiecuję sobie konsekwencję i ostre kary... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce mu się tak po sądach ich ciągać?
|
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie chcesz zamieszkać gdzieś bliżej?
Robiłybyśmy co drugi dzień babski wieczorek Co drugi, bo musiałabym się z Twoim TŻtem jeszcze podzielić ![]() Ale kiedyś zaczynała i skoro teraz tak to wyglądało, pewnie wcześniej też No chyba, że stwierdziła, że skoro już nie wiele jej zostało, to olała to po prostu. Ja też nie Hm myślę, że mnie lubi Ja przeważnie ustalam wszystko z profesorami, w końcu starościna Ale termin egzaminu to sprawa roku, nie grupy, więc to nie należy do moich "obowiązków" ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Facet ogólnie był ok. Umiał wytłumaczyć, był wymagający, do tego wzrok miał jak zabójca, ale dało się z nim w miarę dogadać Tylko z tą literaturą tak wyskoczył i że powinniśmy znać języki obce. I prawie przez cały semestr mu udowadniałam, że mimo że jestem kobietą nadaję się na te studia. Bo się okropnie czepiał, zawsze jak było pytanie było do mnie, szczególnie jeśli dotyczyło jakiś mechanizmów, mogła być cała aula studentów, raz nie przyszłam, od razu zauważył, że mnie nie ma A na sam koniec jak mi wpisywał 4, powiedział, że w przyszłym semestrze życzy sobie by tu było 5 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babski wieczor.... bo jeszcze by mi sie bardziej tee wieczory spodobaly i TŻ w odstawke na jakis czas ![]() Cytat:
Ciekawe jakby to wygladalo jakby go zlapali ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to źle zrozumiałam.
|
|
#414 |
|
Konto usunięte
|
Mnie dość często wykładowcy nie lubią... Ale nie mam pojęcia czemu
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze byłby zazdrosny o przyjaciółkę i mnie nie lubił A tak nie mogłoby być! Ja chyba nie chcę wiedzieć ![]() Dziękuję Bo ja to zołza jestem. Ale ciiii..... ![]() A wśród profesorów też się zdarzali, szczególnie ci, co uważają, że kobiety nie powinny być na takich studiach ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Od tak?
|
|
#416 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczyl 224 ![]() Oj nie.... ja tam sie boje ze moze bys mu sie jeszcze spodobala.... ![]() Ja tez nie ![]() Cytat:
ale nikt o tym nie wiem![]() Zdarza sie tak ze nie jest sie lubianym przez wszytskich ![]() Ale ze tobie to az dziwne? wrecz nie mozliwe |
||
|
|
|
#418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
może, ale to metoda tez jakaś -zz matmy by chyba tez na skojarzeniach umiał? Bo ja np. kojarzylam zadania, pamiętałam które były podobne itp.
Cytat:
ale tak samo na technicznych studiach jak i na fp wymaganie 5 języków obcych jest przegięciem ![]() Cytat:
ja to i tak czytam małą część tego co powinnam -czytam co najważniejsze moim zdaniem, przypominam lektury z liceum z danej epoki i te ktore sa na cwiczenia... A jak starcza czasu to biore sie za resztę (zwykle nie starcza ), ale jakos sobie radzę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() choć nauczycielka mi mówiła, ze wiele wiedzy zdobytej na studiach idzie na marne, bo w szkole sie juz tego nie stosuje ale i tak lepiej to wkuc niz sciagac---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- mnie teraz lubią -ale jako farbowana blondi nie bylam zbyt lubiana i zauwazana ![]() ale znam sporo przypadków, ze studentn nie jest lubiany ot tak
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mów tak
![]() Cytat:
Samochodem ze 3 godzinki pewnie. Nie, on ma Ciebie piękną! Zresztą o mnie nie miałabyś się co martwić, nie odbijam facetów koleżankom ![]() Cytat:
Choć to nie łatwo czasem ukryć Chyba nigdy nie da się zrobić tak, by wszyscy cie lubili. Hahaha niby dlaczego? Przecież mówiłam, że jestem zołza Nieraz okropna
|
|
#420 |
|
Konto usunięte
|
Najważniejsze, że mam jakieś tam stałe grono znajomych, na których mogę liczyć. Wprawdzie nie tutaj, a w domu, ale zawsze coś...
Chociaż tu mi przyjaciółki brakuje I mam coś takiego w moim charakterze, że zawsze znajomi moich facetów mnie nie lubili... Odkąd mój TŻ zamieszkał ze mną, to już nie ma kontaktu z ludźmi, z którymi chodził do liceum i mieszkał przez 5 lat studiów... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

bo siedzialam za kolezanka co umiala i wzrok wyostrzalam albo aparatem zdjecia robilam
i tak m.in dzieki mnie klasa wybrnela

Najśmieszniejsze jest to, że najpierw opowiadam, jak to mi się przedmiot nie podoba, a potem mam z niego 5
Podyskutujemy

Bezstresowe studia 

na chemii i biologii za to był w swoim zywiole
taki typowy snob chwalący się czego to on nie czytał