Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe?
poniżej 20 lat 168 74,01%
powyżej 20 lat 59 25,99%
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-11, 15:48   #391
goha80
Zadomowienie

Dot.: ????? MICROGYNON 21 ??????

heh myślę że twoja ironia już się nie przyda bo dziewczyna pytała o to w 2004 roku. do tej pory to pewnie sama ma coś niecoś do powiedzenia
Stary 2008-01-13, 09:45   #392
Ania2xlc
Przyczajenie

Red face Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne

Mam pytanie, od dwóch dni stosuję tabletki Microgynon, zaczęłam stosować je od 6 dnia cyklu, a teraz dowiedziałam się, że zaczyna się je brać od 1 do 5 dnia... W ulotce napisane było, że jeśli zacznie się je jeść w 1 dniu to działają od razu, natomiast jak zażywa sie je od 2 do 5 dnia to przez pierwszy tydzień trzeba dodatkowo używać innych środków antykoncepcyjnych... Więc jeśli ja zaczęłam je jeść od 6 dnia to czy po upływie tego tygodnia mogę się już spokojnie kochać bez prezerwatywy? Z góry dziękuję za odpowiedź
Ania2xlc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-13, 10:00   #393
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne

Cytat:
Napisane przez Ania2xlc Pokaż wiadomość
Mam pytanie, od dwóch dni stosuję tabletki Microgynon, zaczęłam stosować je od 6 dnia cyklu, a teraz dowiedziałam się, że zaczyna się je brać od 1 do 5 dnia... W ulotce napisane było, że jeśli zacznie się je jeść w 1 dniu to działają od razu, natomiast jak zażywa sie je od 2 do 5 dnia to przez pierwszy tydzień trzeba dodatkowo używać innych środków antykoncepcyjnych... Więc jeśli ja zaczęłam je jeść od 6 dnia to czy po upływie tego tygodnia mogę się już spokojnie kochać bez prezerwatywy? Z góry dziękuję za odpowiedź
Naprawdę nierozumiem osób, które zamiast przeczytać najpierw ulotkę biorą tabletki w sposób całkowicie dowolny
Stary 2008-01-13, 21:03   #394
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiąc szczerze ja też nie wiem. Najlepiej chyba zapytać lekarza, który te tabletki przepisał. Nie wytłumaczył Ci jak je brać?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 08:26   #395
Ania2xlc
Przyczajenie

Lekarz to jedynie wspomniał mi o 7-dniowej przerwie, szczerze mówiąc jem po raz pierwszy tabletki antykoncepcyjne, a wcześniej czytając ulotkę jakos mi to umknęło :/ ehh... w razie czego do końca tego cyklu będę stosować jeszcze inne środki antykoncepcji
Ania2xlc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 09:26   #396
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz to jedynie wspomniał mi o 7-dniowej przerwie, szczerze mówiąc jem po raz pierwszy tabletki antykoncepcyjne, a wcześniej czytając ulotkę jakos mi to umknęło :/ ehh... w razie czego do końca tego cyklu będę stosować jeszcze inne środki antykoncepcji
Ciśnie mi się na usta tylko jedno: lekarze...
Stary 2008-01-14, 10:24   #397
88mada
Przyczajenie

ja tylko z zapytaniem.na moj rozum to jestem zabezpieczona w trakcie tej 7 dniowej przerwy, ale nie wiem jak jest naprawde bo w ulotce nie ma takiej informacji.
88mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 10:41   #398
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88mada Pokaż wiadomość
ja tylko z zapytaniem.na moj rozum to jestem zabezpieczona w trakcie tej 7 dniowej przerwy, ale nie wiem jak jest naprawde bo w ulotce nie ma takiej informacji.
Przy prawidłowym przyjmowaniu tabsów - tak, jesteś.
Stary 2008-01-25, 10:33   #399
aigieltre
Przyczajenie

GG do aigieltre

Twoja też. napisałam to 11 stycznia....

aigieltre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 12:55   #400
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aigieltre Pokaż wiadomość
Twoja też. napisałam to 11 stycznia....
w wypowiedzi gohy ironii nie bylo. Chciala tylko napisac, ze Twoja ironiczna wypowiedz nie byla potrzebna, gdzyz autorka tego watku zadala to pytanie 4 lata temu, bo sama widac tego nie zauwazylas i to, ze odpisalas 11 stycznia tego roku nie ma tu nic do znaczenia. Mozna by rzec, ze pytanie autorki jest juz przedawnione. Do tego czasu autorka byc moze na wlasnej skorze przekonala sie lub tez nie o skutkach brania tego preparatu... 4 lata to jednak kupa czasu.

A co do watkow. Nie ma ani glupich watkow ani glupich pytan, moga byc tylko glupie odpowiedzi. Takie jest przyslowie.

Lacze.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 13:21   #401
matriksia17
Raczkowanie

Dot.: tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON

Biore te tabletki od pół roku. Na początku coś przytyłam nie wiele ale wróciłam do swojej wagi samoistnie. Poczatkowo miałam duży obrzęk piersi bolały mnie teraz wszystko mineło... czuje sie po nich dobrze.... wczesniej brałam przez 2 miesiace yasminelle ale strasznie bolał mnie po nich brzuch i głowa.... poza tym były drogie jak na kieszeń uczennicy;/ z rigevidionu jestem bardzo zadowolona libido mam duze wiec kiedy tylko z partnerem chcemy to sie kochamy bez obaw ze ja nie mam ochoty)
matriksia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 21:48   #402
damiankowa
Przyczajenie

Dot.: MICROGYNON 21 - wątek zbiorczy

Ja brałam pare lat temu przez rok nie przytyłam dużo ale bolała mnie głowa ciągle i nie wiedziałam od czego a tu masz tabletki jak odstawiłam wszystko mineło
damiankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 10:34   #403
Kluseczka
Przyczajenie

Witam. Czy którejś z Was się zdarzyło, żeby dostać większych plamień w trakcie brania pigułek? Nie choidzi mi o 7 dniowa przerwę, tylko o połowę listka, że tak powiem. NIe jest to moje pierwsze opakowanie, tylko chyba 6. Raz jeden wzięłam 2 listki bez przerwy, ale to było 5 miesięcy temu... nie sądzę, żeby to miało jakiś wpłayw na to co się dzieje dzisiaj....
Jak myślicie, to jakiś skutek uboczny czy problem?
Wcześniej wszystko było w porządku, nic mnie nie bolało, libido na normalnym poziomie. Ale teraz się wystraszyłam..... Bo ciąża to to chyba nie jest....
POzdrawiam
Kluseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 10:36   #404
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kluseczka Pokaż wiadomość
Witam. Czy którejś z Was się zdarzyło, żeby dostać większych plamień w trakcie brania pigułek? Nie choidzi mi o 7 dniowa przerwę, tylko o połowę listka, że tak powiem. NIe jest to moje pierwsze opakowanie, tylko chyba 6. Raz jeden wzięłam 2 listki bez przerwy, ale to było 5 miesięcy temu... nie sądzę, żeby to miało jakiś wpłayw na to co się dzieje dzisiaj....
Jak myślicie, to jakiś skutek uboczny czy problem?
Wcześniej wszystko było w porządku, nic mnie nie bolało, libido na normalnym poziomie. Ale teraz się wystraszyłam..... Bo ciąża to to chyba nie jest....
POzdrawiam
Ja bym się przeszła do lekarza. Takie plamienia są np. przy nadżerkach.
Stary 2008-02-19, 10:38   #405
Kluseczka
Przyczajenie

Nie strasz mnie porsze..... Jak byłam ostanio, czyli te przepisowe poł roku temu wszystko było ok. Okaz zdrowia....
Kluseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 10:55   #406
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kluseczka Pokaż wiadomość
Nie strasz mnie porsze..... Jak byłam ostanio, czyli te przepisowe poł roku temu wszystko było ok. Okaz zdrowia....
Ja Cię nie straszę. Po prostu idź i sprawdź.
Stary 2008-02-19, 21:10   #407
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

ja juz dawno przestalam tu zagladac. jak czytam niektore "problemy" i pytania dziewczyn to nie wiem czy sie smiac czy plakac. juz wiem skad te wpadki i zdziwienie ze sa w ciazy.

jesli nie wiecie co do czego to sie nie bierzcie za to. zamiast kombinowac z sexem to siedzcie na du.. spokojnie.

rece opadaja
a wystarczy przeczytac ulotke, chociaz dziwie sie ze jakis lekarz wypisuje recepte i nie tlumaczy jak zazywac, o skutkach i problemach.

biore microgynon juz chyba z 8 lat, nigdy nie mialam problemow. od czasu do czasu [czyli np o roku] robie przerwe.
jeden lekarz zaleca robic przerwe ,zrobic badania, moj lekarz mowi ze nie trzebai nawet nie powinno sie bo skoro zazywa sie regularnie, i nic sie nie dzieje to nawet lepiej bo przy przerwie rozregulowywuje sie cykl i latwiej wpasc. oczywiscie jak sie nie ma partnera to mozna robic przerwy albo w ogole odstawic tabletki. ja jestem tak "uzalezniona" od tabletek ze biore je po porstu z wygody. nie musze zastanawiac sie kiedy mam okres bo zawsze wiem.

zdarzylo mi sie ze przed ostatnia przerwe pojawilo sie krwawienie przed okresem mniej wiecej na tydzien przed okresem w trakcie brania tabletemk. bprawdopodobnie dlatego ze w tym miesiacu co to sie stalo bralam tabletki bardzoooo nieregularnie np raz rano raz wieczorem, czasem zapomnielam jednego dnia to zjadlam drugiego 2 albo czasem w ogole sie okazalo ze ominelam jakas. dobrze ze nie mialam nikogo wtedy hihi
Stary 2008-02-20, 09:37   #408
klaudiaaa86
Zadomowienie

Microgynon zaczelam jesc jakies 2,5 roku temu...Niestesty byly wypisane na moja prosbe,z racji tego ze byly refundowane a ja wtedy jako uczennica niepracujaca nie mialam 50zl na miesiac zeby wydawac na tabletki.Teraz zastanawiam sie czy to nie byl blad... jezeli chodzi o skutki uboczne to hmmm pamietam ze pierwszy okres mialam miesiac! boze! ale poza tym,troszke schudlam,cera sie poprawila.minusami bylo to ze strsznie zrobilam sie leniwa,najchetniej siedzialabym w domu ciagle i nic nie robila albo tylko spala:P libido spadlo tak ze heej...czesto tez na byle filmach sie wzruszam i placze z byle powodow(czego nigdy nie mialam)..nie wiem czy to przez tabletki hmm...zastanawiam sie czy odlozyc cyz moze wymienic na cos innego??

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 20:33   #409
Melka88
Zakorzenienie

Ja brałam microgynon ze 4 miesiace.. 4 opakowania.. Popadłam wręcz w depresje. Siedziałam w domu, nie spotykałam się z nikim, ciągle było mi słabo. Zmieniłam na Evre, bo mama już nie mogła na mnie patrzec. I nie żałuje. Czuje się rewelacyjnie
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 14:43   #410
minis
Przyczajenie

ja brałam microgynon przez 3 lata i są to tabl starej generacji podobno..ja po nich nie przytułam wspaniale moj organizm je tolerował tylko jeden minus...ma dużą dawke hormonalną i staram sie zajść w ciążę i nic :-( boje sie ze to po tabsach
minis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 22:45   #411
milusiaam
Wtajemniczenie

Wink Dot.: MICROGYNON 21 - wątek zbiorczy

ja brałam je pol roku jak dla mnie one maja tylko jedna...zalete
sa tanie...
Odradzam te tabletki naprawde sa jak kolezanka wczesniej powiedziała starej generacji...lekarze szczegolnie panstwowi przepisuja je bo sa to jedyne tabletki refundowane przez NFZ ,ja czułam sie po nich fataklnie bolała mnie glowa ,piersi byly obolałe brzuch mi napeczniał czulam jakby klucie w macicy,dla jednych kolejny pus dla mnie ogromny minus to to ze urosły mi i tak moje duze piersi bleee...nigdy wiecej zadnych hormonów chyba ze po ciazy i upragnionym dzidziusiu tzn upragnionym za kilka latek
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 16:08   #412
lady_madzia7
Raczkowanie

Question Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy

Od niedawna biorę micro (2listek) i zastanawiam się, czy nie ma innych tabsów po podobnej niskiej cenie które by powiększyły piersi? po micro mam tylko trochę pełniejsze i bardziej nabrzmiale... u niewielu chyba osób zdołał powiększyć rozmiarek....proszę o odp
Stary 2008-03-04, 16:15   #413
lady_madzia7
Raczkowanie

Dot.: STEDIRIL 30-dlaczego wycofano??kiedy wroci do aptek??

wiecie może czy stedirill jest jeszcze w aptekach? z góry dzięki za odp
Stary 2008-03-04, 16:20   #414
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez lady_madzia7 Pokaż wiadomość
Od niedawna biorę micro (2listek) i zastanawiam się, czy nie ma innych tabsów po podobnej niskiej cenie które by powiększyły piersi? po micro mam tylko trochę pełniejsze i bardziej nabrzmiale... u niewielu chyba osób zdołał powiększyć rozmiarek....proszę o odp
chyba żartujesz ? Po pierwsze piersi nie rosną po tabletkach, mogą jedynie napuchnąć w okresie ich brania, bądź można utyć i przez to rozmiar się powiększy wraz z resztą części ciała.
Po drugie, nikt kto rozsądnie podchodzi do gospodarki swojego organizmu, chyba nie katuje się tak wysoką dawką hormonów by coś mu urosło. Po trzecie, każdy organizm reaguje inaczej i nie ma tabletek po których puchniesz i takich po których nie puchniesz. Mogą po prostu wystąpić skutki uboczne bądź nie.
Stary 2008-03-04, 20:25   #415
Justy
Zakorzenienie

tak. jest normalnie dostępny.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 08:08   #416
lady_madzia7
Raczkowanie

nie biorę ich tylko po to aby mi "coś urosło" to ma być miły dodatek. Czytałam już wiele komentarzy i dziewczynom rosły po tym. Jednym mniej drugim więcej.
Stary 2008-03-05, 08:09   #417
lady_madzia7
Raczkowanie

A można go kupić bez recepty? nie chce mi się już latać do mojego gina po receptę :/ dziękuję za odp
Stary 2008-03-05, 08:11   #418
Justy
Zakorzenienie

wszystkie hormony są na receptę.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 14:06   #419
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

chyba że tak

ale tak jak mówię, to tylko puchnięcie, wizażanki wiele razy pisały że po odstawieniu piersi wracają do normy, no chyba że komuś się roztyje, a na microgynonie znam więcej schudniętych niż utytych
Stary 2008-03-06, 07:19   #420
lady_madzia7
Raczkowanie

ja też po nim chyba schudłam. Ale chciałabym choć trochę nacieszyć się większymi piersiami jak go skończę to przerzuce się może na coś innego, tylko nie wiem na co.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości