![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
niestety dzis znowu zakupy zywnościowe, wydane 26 zł w tesco
- 2 serki wiejski 2 x 1,39 - biała rzodkiew - brokuł 1,99 - 3 filety z kurczaka 6,50zł - biała oranżada 0,89 gr - 20 dkg brukselki - pół selera -4 piwa żubr ![]() - gwiazdorek z terravity
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj 10 zł wydałam na paliwo do auta koleżanki [ćwiczenia], dziś nie wydałam ani grosza ![]() ![]() Dobry wieczór ![]()
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam 200, ale pociągiem jednym jadę, więc trochę mogę przywieźć, tym bardziej, że bilet do domu kosztuje mnie - na pociąg - 7,60 zł!!! ![]() ![]() A mleko kupuję 0,5% i kosztuje około 1,50 (chyba 1,57 albo 1,47 nie pamiętam). ![]() ---- Studiuję w Warszawie.
![]() |
#397 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Ja przez ostatnie dni zaszalałam i trochę kasy wydałam
![]() 220 zł fryzjer 59 zł prezent dla chrześniaka W planie jeszcze: 50 zł szczepionka 30 zł bokserki dla Tżta Ale zarobiłam 189 zł (z tego muszę jeszcze pewnie z 20zł na przesyłki wydać)
#399 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co myślicie o LIDLU? ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
after hours
|
a ja tak się zastanawiam, czy nie obciąć włosów, tzn podciąć, bo dostałam kupon na targach -15%. w ogóle jakoś tanio w tej firmie było.. fryzura próbna 30 zł, właściwa 60 zł ze wszystkimi dodatkami typu spinki, wsuwki itd z salonu..
miałam okazję zrobić sobie też chyba żele za free, ale nie chciało mi się czekać tyle czasu, a na pewno TŻ by się nie chciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
ja Wrocław
![]() polecam ![]() byłam na tych 'nocnych zakupach' ale to jakaś ściema była. Wydałam 12.99zł na farbę do włosów i 7.50 na kawę dla Taty na święta ![]() aa no i 2.19zł na kinder bueno :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
w sumie ja robię zakupy tylko w lidlu i biedronce
![]() kiedyś była beka z biedronki, bo mieli tam produkty okropnej jakości ale teraz większość wyrobów się poprawiła. poza tym warto czytać "wyprodukowano dla Biedronka przez" i zdziwicie się jaka jest różnica w cenie np jogurty bakomy i biedronkowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
CoffeeWithMilk niby tylko farbowanie + obcięcie, a tyle kasy
![]()
#404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o produkty "wyprodukowane przez..' toja polecam REAL. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam iść na targi ślubne w zeszłym roku, ale coś nie wyszło... Może w tym się przejdę... Ale w sumie mi się za bardzo nie spieszy ![]() ![]() Każde wytłumaczenie bałaganiarstwa jest dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
after hours
|
Cytat:
![]() jak dobrze pójdzie (czyt. uzbieramy na przyjęcie) to w przyszłym roku-lipiec/sierpień. ale to się jeszcze okaże. nie musimy rezerwować wszystkiego wcześniej, bo nie będzie wesela, tylko obiad w jakimś lokalu dla około 50 osób, lokal już mamy na oku, nie jest tak oblegany, gdyż jest to lokal kiedyś głównie z kurczakiem z rożna i hamburgerami, później doszły zestawy obiadowe itp, ale lokal jest bardzo ładnie i gustownie urządzony. zdjęcia nam zrobi znajomy, orkiestry nie będzie (chyba, że dj - nasz znajomy też, ale wątpię). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
poszłam do społem, musiałam bo nie miałam co jeść.
Wydałam 33,49zł Kupiłam: * reklamówka 0,10zł * pomidor - 0,82zł * pasztet - 2,27zł * pudding serduszko (4 jogurty) - 2,99zł * serek homogenizowany - 1,65zł * ciasteczka - 3,68zł * pierogi - 5,53zł * dżem - 4,36zł ![]() * serek do naleśników - 6,94zł * serek ze szczypiorkiem - 2,17zł * szynka konserwowa - 2,98zł ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- miałam wziąć jeszcze serek wiejski, ale jak zobaczyłam cenę!!! 2,65zł !! w biedronce kupiłam chyba za 1,39zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
after hours
|
gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm ta reklamówka była zbędna, ja zawsze mam ze sobą jakąś ekologiczną, za te plastikowe nie dość że trzeba płacić to jeszcze potem zanieczyszczają środowisko...
a tak na marginesie to oglądałam kiedyś dokument o tych reklamówkach, koszt wyprodukowania jednej to 3 grosze (!!!) a niektóre prywatne sklepy pobierają za nie opłaty nawet 50 groszy (najdrożej było w jednej "ekskluzywnej" drogerii która za każdą reklamówkę pobierała opłatę w wysokości 1 zł), więc pomyślcie sobie jaki biznes ludzie na nich robią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
after hours
|
ale koszt takiej reklamówki, jak koszt każdego innego towaru nie jest TYLKO kosztem wyprodukowania. marża producenta, podatki na każdym poziomie handlu, transport, magazynowanie, marże pośredników i sklep też musi coś zarobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Zdaję sobie z tego sprawę, ale jednak przy większości produktów marże+podatki to ledwie kilka/kilkanaście procent wartości wyprodukowania produktu, a tutaj mamy ponad trzykrotne przebicie
Wiadomo że pojedynczy klient tego nie odczuje bo to tylko 10 gr ale przy rolce reklamówek na której jest ich 1000 to już marże+podatki wynoszą 70 złotych |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
after hours
|
ja nie twierdzę, że nie
![]() podejrzewam, że wydrukowanie paragonu i praca kasjerki jest więcej warta, niż ta reklamówka ![]() a wracając do oszczędzania: dzisiaj nie wydałam nic i nie wydam, bo mi zimno i siedzę w domu. mam nadzieję, że się nie rozchoruję znów, bo chorowałam w październiku (leki mnie kosztowały prawie 100 zł) i w listopadzie, ale korzystałam z leku zakupionego wcześniej i chyba teraz też Bioparox wykorzystam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj też nic nie wydam bo nie wychodzę nigdzie. No chyba że z okazji Mikołajek zakupie sobie kubek termiczny, bo to ile wydaję pieniędzy na Uczelni w tych automatach z ciepłymi napojami to jakaś kpina
![]() ![]() no i właśnie! Wesołych Mikołajek! Żebyśmy były wytrwałe w naszym oszczędzaniu! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Zakorzenienie
|
Ja mysle,ze od nowego roku bede musiała jakos porzadnie sie wziasc jeszcze za oszczedzanie, bo widze,ze jednak za duzo kasy wydaje na jedzenie.. nie tylko dla mnie, ale dla męza, a on bardzooo duzo je
![]() mimo izi tak kupuje tanie produkty np w tesco ![]() ale zawsze mozna na czyms przyoszczedzic np. jogurt Serduszko duzy 1,39 a tak to Jogobella by kosztował 3 zł ale nauczyłam go tego, ze do pracy dostaje zuple, owoc, jogurt i cos słodkiego i tak mnie doją teraz te zakupy ![]() ale dzis juz nigdzie nie wychodze ![]() ale mysle,ze we wtorek lub w srode obowiazkowo do tesco pojde na wieksze zakupy, robie w domu impreze sylwestrowa, kupie juz teraz kilka rzeczy, bo pozniej znowu przed swietami podniosą ceny ![]() a teraz np. filet z kurczaka 11,99 a pozniej znowu skoczy na 16,99
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
after hours
|
ja już dzisiaj wyszłam z domu, ale się nie wybieram drugi raz.
poza tym: wszystko mam już zaliczone (tzn egzaminy zdane) w szkole policealnej i mam wolne aż do początku lutego ![]() ![]() żeby mi tak egzaminy na studiach dobrze poszły... <buja w obłokach> |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
dziewczyny co kupujecie swoim partnerom na święta??
bo ja nie wiem co kupić mężowi (odpadaja ciuchy, zegarek,portfel i duprelki ) ![]() poradźcie ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#418 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Już nawet zaczęłam się uczyć, to co, że to dopiero w styczniu, ale wiem, że w święta książek nie ruszę, dopiero jak wrócę 4 stycznia, a wtedy już mi się zaczną niektóre zaliczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
jak on chce
![]() mój dostał bokserki w zeszłym roku od siostry ![]() ![]() w sumie to myslalam nad czapka pumy lub nike zimowa, bo gdzies mu zginęła i mysle,ze pewnie przy tym zostane ![]() ale podstawa to praktyczny prezent! ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
przyczajony tygrys
|
Dziękujemy za życzenia i mam nadzieję, że wytrwamy
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.