|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
niestety dzis znowu zakupy zywnościowe, wydane 26 zł w tesco
- 2 serki wiejski 2 x 1,39 - biała rzodkiew - brokuł 1,99 - 3 filety z kurczaka 6,50zł - biała oranżada 0,89 gr - 20 dkg brukselki - pół selera -4 piwa żubr - gwiazdorek z terravity
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#395 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() jestem z Ciebie dumna ![]() Wczoraj 10 zł wydałam na paliwo do auta koleżanki [ćwiczenia], dziś nie wydałam ani grosza ![]() Dobry wieczór
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam 200, ale pociągiem jednym jadę, więc trochę mogę przywieźć, tym bardziej, że bilet do domu kosztuje mnie - na pociąg - 7,60 zł!!! A mleko kupuję 0,5% i kosztuje około 1,50 (chyba 1,57 albo 1,47 nie pamiętam). ![]() ---- Studiuję w Warszawie.
|
|
#397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam, że w biedronce jest najtaniej ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
ja to zawsze mało kupię, a tyle wydam...
|
||
|
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Ja przez ostatnie dni zaszalałam i trochę kasy wydałam
![]() 220 zł fryzjer 59 zł prezent dla chrześniaka W planie jeszcze: 50 zł szczepionka 30 zł bokserki dla Tżta Ale zarobiłam 189 zł (z tego muszę jeszcze pewnie z 20zł na przesyłki wydać)
|
#399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w mojej okolicy, najbliżej mam lidl, intermarche i biedronkę ![]() A co myślicie o LIDLU? ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#400 |
|
after hours
|
a ja tak się zastanawiam, czy nie obciąć włosów, tzn podciąć, bo dostałam kupon na targach -15%. w ogóle jakoś tanio w tej firmie było.. fryzura próbna 30 zł, właściwa 60 zł ze wszystkimi dodatkami typu spinki, wsuwki itd z salonu..
miałam okazję zrobić sobie też chyba żele za free, ale nie chciało mi się czekać tyle czasu, a na pewno TŻ by się nie chciało
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
ja Wrocław
![]() polecam teraz są jakieś promocje na 'produkty ekskluzywne' xDbyłam na tych 'nocnych zakupach' ale to jakaś ściema była. Wydałam 12.99zł na farbę do włosów i 7.50 na kawę dla Taty na święta aa no i 2.19zł na kinder bueno :/ |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie ja robię zakupy tylko w lidlu i biedronce
kiedyś była beka z biedronki, bo mieli tam produkty okropnej jakości ale teraz większość wyrobów się poprawiła. poza tym warto czytać "wyprodukowano dla Biedronka przez" i zdziwicie się jaka jest różnica w cenie np jogurty bakomy i biedronkowego |
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
CoffeeWithMilk niby tylko farbowanie + obcięcie, a tyle kasy
![]()
|
#404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o produkty "wyprodukowane przez..' toja polecam REAL. Serki homogenizowane pychotka, szkoda, że już nie mogę ich jeść. ;<
|
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam iść na targi ślubne w zeszłym roku, ale coś nie wyszło... Może w tym się przejdę... Ale w sumie mi się za bardzo nie spieszy ![]() Każde wytłumaczenie bałaganiarstwa jest dobre
|
|
|
#406 | |
|
after hours
|
Cytat:
jak dobrze pójdzie (czyt. uzbieramy na przyjęcie) to w przyszłym roku-lipiec/sierpień. ale to się jeszcze okaże. nie musimy rezerwować wszystkiego wcześniej, bo nie będzie wesela, tylko obiad w jakimś lokalu dla około 50 osób, lokal już mamy na oku, nie jest tak oblegany, gdyż jest to lokal kiedyś głównie z kurczakiem z rożna i hamburgerami, później doszły zestawy obiadowe itp, ale lokal jest bardzo ładnie i gustownie urządzony. zdjęcia nam zrobi znajomy, orkiestry nie będzie (chyba, że dj - nasz znajomy też, ale wątpię). |
|
|
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
poszłam do społem, musiałam bo nie miałam co jeść.
Wydałam 33,49zł Kupiłam: * reklamówka 0,10zł * pomidor - 0,82zł * pasztet - 2,27zł * pudding serduszko (4 jogurty) - 2,99zł * serek homogenizowany - 1,65zł * ciasteczka - 3,68zł * pierogi - 5,53zł * dżem - 4,36zł ![]() * serek do naleśników - 6,94zł * serek ze szczypiorkiem - 2,17zł * szynka konserwowa - 2,98zł ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- miałam wziąć jeszcze serek wiejski, ale jak zobaczyłam cenę!!! 2,65zł !! w biedronce kupiłam chyba za 1,39zł
|
|
|
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#409 |
|
after hours
|
gratuluję
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm ta reklamówka była zbędna, ja zawsze mam ze sobą jakąś ekologiczną, za te plastikowe nie dość że trzeba płacić to jeszcze potem zanieczyszczają środowisko...
a tak na marginesie to oglądałam kiedyś dokument o tych reklamówkach, koszt wyprodukowania jednej to 3 grosze (!!!) a niektóre prywatne sklepy pobierają za nie opłaty nawet 50 groszy (najdrożej było w jednej "ekskluzywnej" drogerii która za każdą reklamówkę pobierała opłatę w wysokości 1 zł), więc pomyślcie sobie jaki biznes ludzie na nich robią ![]() :b rzydal:
|
|
|
|
#411 |
|
after hours
|
ale koszt takiej reklamówki, jak koszt każdego innego towaru nie jest TYLKO kosztem wyprodukowania. marża producenta, podatki na każdym poziomie handlu, transport, magazynowanie, marże pośredników i sklep też musi coś zarobić.
|
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdaję sobie z tego sprawę, ale jednak przy większości produktów marże+podatki to ledwie kilka/kilkanaście procent wartości wyprodukowania produktu, a tutaj mamy ponad trzykrotne przebicie
Wiadomo że pojedynczy klient tego nie odczuje bo to tylko 10 gr ale przy rolce reklamówek na której jest ich 1000 to już marże+podatki wynoszą 70 złotych |
|
|
|
#413 |
|
after hours
|
ja nie twierdzę, że nie
![]() podejrzewam, że wydrukowanie paragonu i praca kasjerki jest więcej warta, niż ta reklamówka ![]() a wracając do oszczędzania: dzisiaj nie wydałam nic i nie wydam, bo mi zimno i siedzę w domu. mam nadzieję, że się nie rozchoruję znów, bo chorowałam w październiku (leki mnie kosztowały prawie 100 zł) i w listopadzie, ale korzystałam z leku zakupionego wcześniej i chyba teraz też Bioparox wykorzystam
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj też nic nie wydam bo nie wychodzę nigdzie. No chyba że z okazji Mikołajek zakupie sobie kubek termiczny, bo to ile wydaję pieniędzy na Uczelni w tych automatach z ciepłymi napojami to jakaś kpina
![]() ![]() no i właśnie! Wesołych Mikołajek! Żebyśmy były wytrwałe w naszym oszczędzaniu! ![]()
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle,ze od nowego roku bede musiała jakos porzadnie sie wziasc jeszcze za oszczedzanie, bo widze,ze jednak za duzo kasy wydaje na jedzenie.. nie tylko dla mnie, ale dla męza, a on bardzooo duzo je
![]() mimo izi tak kupuje tanie produkty np w tesco ![]() ale zawsze mozna na czyms przyoszczedzic np. jogurt Serduszko duzy 1,39 a tak to Jogobella by kosztował 3 zł ale nauczyłam go tego, ze do pracy dostaje zuple, owoc, jogurt i cos słodkiego i tak mnie doją teraz te zakupy ![]() ale dzis juz nigdzie nie wychodze ![]() ale mysle,ze we wtorek lub w srode obowiazkowo do tesco pojde na wieksze zakupy, robie w domu impreze sylwestrowa, kupie juz teraz kilka rzeczy, bo pozniej znowu przed swietami podniosą ceny a teraz np. filet z kurczaka 11,99 a pozniej znowu skoczy na 16,99
|
|
|
#416 |
|
after hours
|
ja już dzisiaj wyszłam z domu, ale się nie wybieram drugi raz.
poza tym: wszystko mam już zaliczone (tzn egzaminy zdane) w szkole policealnej i mam wolne aż do początku lutego wreszcie sobie przypomnę, co to znaczy wolny weekendżeby mi tak egzaminy na studiach dobrze poszły... <buja w obłokach> |
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co kupujecie swoim partnerom na święta??
bo ja nie wiem co kupić mężowi (odpadaja ciuchy, zegarek,portfel i duprelki ) ![]() poradźcie
|
|
|
#418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już nawet zaczęłam się uczyć, to co, że to dopiero w styczniu, ale wiem, że w święta książek nie ruszę, dopiero jak wrócę 4 stycznia, a wtedy już mi się zaczną niektóre zaliczenia ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
on chcę bokserki ale wydaję mi się, że to taki marny prezent pod choinkę, co myślicie?
|
||
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak on chce
![]() mój dostał bokserki w zeszłym roku od siostry ale ja sama kupuje mu praktycznie co miesiac jak sa promocje, dlatego bokserki odpadają !w sumie to myslalam nad czapka pumy lub nike zimowa, bo gdzies mu zginęła i mysle,ze pewnie przy tym zostane jesli nic innego nie wymysle.ale podstawa to praktyczny prezent!
|
|
|
#420 | |
|
przyczajony tygrys
|
Dziękujemy za życzenia i mam nadzieję, że wytrwamy
. Tobie również wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

A jak reszta?

w mojej okolicy, najbliżej mam lidl, intermarche i biedronkę