|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? :)
Czekamy na szczegółowe sprawozdanie
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
jak zwykle torride Givenchy
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
"casmir' Chopard. ostatnio często nim pachnę
|
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę dziś na pogrzeb
I naprawdę nie wiem, co wybrać. Gdybym miała na stanie oryginalny Scent, to użyłabym pewnie właśnie jego. Chociaż z drugiej strony, po co się dobijać? Pewnie ubiorę się w WLB, żeby zapach nikomu (w tym mnie samej) się nie narzucał...
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Smutek, zaduma, słońce nieśmiało wychylające się zza chmur i świdrujące nos kadzidło...Pachniałam bardzo delikatnie Cristobalem, ale gdybym miała, to użyłabym pewnie Scenta, który mnie ostatnio zafascynował... albo Black Cashmere... .
|
|
|
|
|
#398 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Dzisiaj pachne Chick Carolina Herrera |
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj testuję po raz enty panterkę D&G i cholera wychodzi na to, że trzeba ją jednak kupić.
Ojjj, tak.
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Teraz jeszcze pachne Pumka, ale wieczorem wypsikam sie Cacharel Amor Amor- boszzzzz jak one slicznie pachna- nie zaluje ani grosza- a nie byly tanie blebleble.
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie na pogrzeb pasuje coś spokojnego i mało ekspansywnego, chętnie drzewnego, kadzidlanego - u mnie zapachy z kadzidłem trzymają się zdecydowanie blisko ciała. Tak jak stara Mania, bosssska...
A ja dziś pachnę Dune ale uwaga w wersji esprit de parfum, czyli niezwykle silnie skoncentrowana woda perfumowana kiedyś uwielbiałam Dune i używałam namiętnie ale to było milion lat temu. Mam próbke od Dori która pokazała mi kiedyś tę wersję Dune - jest niesamowita, bardzo bogata, zapach wibruje na skórze w obłędny sposób
|
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Cóz dziś Lolita w wersji EDT - jeden z trwalszych zapachów z mojej kolekcji...dzien zapowiadał sie deszczowo...niestety wyszło słonce
Teraz na lewym testuje Sweet Sun, a na prawym J'adore tak dla przypomnienia... SS zdecydowanie nie dla mnie jest zbyt banalny, zbyt prosty...zdecydowanie w tym starciu wygrywa J'adore
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się podciągnąć w tym temacie, koniecznie. |
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu wybrałam na ten pogrzebowy dzień zapach melancholijny z lekka i bardzo dyskretny: Hiris. Idealny. Nauczyłam się go trochę lepiej (dłużej!) wyczuwać, ale i tak w ciągu dnia musiałam się doperfumować.
Nie chce mi się dzisiaj już nic nowego testować, zmęczona jakaś jestem... |
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Desnuda Ungaro
) uwielbiam jej slodycz i cieplo w taki deszczowy dzien ...
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stara Mania Armaniego. Bardzo lubię ją właśnie w takiej pogodzie - u nas dziś chłód, wiaterek, deszczyk, jesień, nostalgia i zaduma
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja otowrzylam wlansie moje pudlo z perfumami
I popsikalam sie Envy Gucci, tym klasycznym. Na razie jakos go zniose, otoczenie za chwile zacznie mi mowic, ze znow tym swinstwem pachne, ale co tam. Mam nadzieje, ze mnie tym razem nie uczuli Notabene chcialam wspomniec, ze psikalam sie nim namietnie w perfumeriach w okolicach Swieta Zmarlych, rok temu I juz zawsze bedzie mi sie z ta pora kojarzyc, mimo, ze dostalam go na Mikolaja. Jest to takie moje trofeum - klasyk, ktorego czasem uzywam, ale mimo wszystko nie nalezy do moich faworytow.
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dziś obudził deszcz i ponura myśl, że to już naprawdę koniec lata (wczoraj było jeszcze b. ciepło i słonecznie)... Ale już przestępuję z nóżki na nóżkę, bo dzisiaj lokalny zlocik Wizażanek!
Więc zasatanwiam się gorączkowo nad wyborem zapachu, myślałam o Le Feu (albo WLB, żeby zadość stało się moim forumowym peanom ), chyba jednak pójdę "goła", skoro planujemy nalocik na przydrożne Sephory. ![]() Póki co od rana próbuję sobie z fioleczek od Hybris i Silencio - dziś "Esencia de Duende" i "Oriental Summer". Pierwszy bardzo liściasty, zielono-kwiatowy, lekki i wietrzny, lekko wilgotny. Trochę przywodzi mi na myśl "Intrusion", choć mniej tu ziół a wiecej niebezpiecznych jaśminów i lilii. Przyjemny, wiosenny, ale słabo trwały, no i nie rozwija się, jest doś płaski, a już w drugiej godzinie robi się lekko mdły. "Oriental Summer" zaś zupełnie mi się nie spodobał! Jest z tej samej bajki, co większość moich znienawidzonych straszliwych, "ciotkowatych" (bez urazy- to siła skojarzeń..) słodyczy ("Attraction", "Sensi", "Tuscany per Donna", "J'Adore", "Rush", "Giorgio Beverly Hills" - ktoś go jeszcze pamięta?...). Aż kapie. W dodatku jest to słodycz ostra, drapiąca w gardle, przytłaczająca. O nie, nie, to nie dla mnie zapach. I całe szczęście! Fajnie jednak, że miałam okazję się z nim zapoznać. (Hybris... )
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w ramach dalszego testowania - ponownie Rodriquez.
Za pierwszym niuchem bardzo mi się spodobał lecz dzisiaj mnie męczy niemiłosiernie - nie wiedzieć czemu Dzisiaj czuję w nim jakąś "plastikową" nutę Czy ktoś z tego coś rozumie???
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
"Shalimar" Guerlain. Mąż dziś wraca
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Dzis w ramach testów Blue RL jednak to zapach nie dla mnie z racji swej kwiecistości...przypomina mi Foliflorę której się pozbyłam,poza tym bardzo ulotny...zdecydowanie wole Glamourous...
Na nadgarstku wciąż niegasnacy zachwyt Her R.Cavalli Wczoraj ok 17 w ramach dodania sobie "kopa" zaaplikowałam Opium ... najlepiej leżał na mnie ok 00:00 obudziłam sie i ciagle go czułam...nie pasujemy póki co do siebie...ciekawi mnie natomiast 2 wersja...
|
|
#412 |
|
Konto usunięte
|
A ja Miss Dior-piękny klasyk, już druga butla, pan mąż kupił niedawno, mniam
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Sicily D&G.Mrauuu.
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Nadgarstki Alien - a przed wyjściem psiknęłam sie Kingdom.....
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Kokos i papaja ,na spróbowanie z paczki Avonu
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Envy Me
|
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
Balsamik Nivea... mhmmm
|
|
|
|
#418 |
|
BAN stały
|
Angel le Lys. Zakochana w zapachu i flakoniku. Kojarzy mi się z najprzyjemniejszymi wieczorami tych wakacji...
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
A ja wreszcie pachnę długo wyczekiwanym Alienem Thierrego Muglera
Jest po prostu przepiękny... |
|
|
|
#420 |
|
Konto usunięte
|
Prawy nadgarstek Alien, lewy nowośc Cacharel - testy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

I naprawdę nie wiem, co wybrać. Gdybym miała na stanie oryginalny Scent, to użyłabym pewnie właśnie jego. Chociaż z drugiej strony, po co się dobijać? Pewnie ubiorę się w WLB, żeby zapach nikomu (w tym mnie samej) się nie narzucał...
.

Ojjj, tak. 

)