|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :)
kurcze, co dziecko winne w takiej sytuacji? powienien sie cieszyc,ze mu przybedzie jeszcze jedno dziecko Boże a nie
juz pomijajac te zasady wiary i koscielne to jakos inni nie robia z tym problemu i chrzcza normalnie,a nie jak jakiegos odmienca-nie dziwie sie ja tez bym trzasnela![]() moj tata wyszedl jak poslzismy omowic sprawe pogrzebu babci...no straszny jest i nie rozumiem jak taki ktos moze byc ksiedzem ![]() mojemu TŻ strasznie tez dziala na nerwy i to on probowal odciagac mnie od pomyslu,zeby w tej parafii byl slub.ale tu slubowali moi rodzice, ja przyjmowalam wszystkie sakramenty....i naprawde, kiedys to byl moj ukochany kosciol, kiedy byli w nim super ksieza.teraz bywam tam raz do roku i chodze gdzie indziej... ale zdziwilas mnie,ze byl w olsztynie...no tak, przez pewien czas mielismy innego proboszcza <tez niezbyt,ale o zmarlych sie zle nie mowi,wiec...;p>i R. przyszedl na jego miejsce.ale za czasow mlodosci rodzicow tez byl tutaj. wiem,ze tez niefajnie zachowal sie w stosunku do mojej kumpeli i jej narzeczonego-jakos przed slubem jest rozmowa z ksiedzem i siostra dala im karteczke z obowiazkowymi modlitwami, ktore musza znac.trafili na Romka wlasnie, ktory nie dosc,ze zadal im te z kartki to jeszcze drugie tyle! i wkurzal sie jak czegos nie znali....niemily byl strasznie.tak jakby znajomosc modlitw i ich "wyklepanie" o czyms swiadczylo. chyba lepiej by zapamietali wizyte gdyby ksiadz po prostu serdecznie z nimi porozmawial... boje sie go normalnie ![]() a ile wczensiej rezerwowaliscie termin?bo my chcemy isc w listopadzie...<slub mamy w lipcu>bo pewnie wczesniej nie bedzie mial kalendarza... a co do "cennika"- w sierpniu 2007 pogrzeb kosztowal 450zł, w grudniu 2007 już 500zl ![]() takze nie zdziwie sie jak zapoda nam stowe wiecej Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2010-05-28 o 23:31 |
|
|
|
|
#392 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O dobrze wiedzieć Ja nie jestem zwolenniczką tradycyjnych wesel z wodzirejem "zmuszającym" ludzi do zabawy,okrzykami "gorzko".Nie chciałabym też oczepin i tych wszystkich dziwnych zabaw Więc ta informacja jest dla mnie bardzo cenna .Teraz będę miała 3 wesela i zamierzam na czas tych zabaw ulotnić się z imprezy![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Czytając takie rzeczy i mając własne doświadczenia odechciewa mi sie kościelnego...Najchętniej to bym brała w kościele w Redzie (30 min od Gdyni) ,gdzie mieszkał mój tato.Tam trafiłam na księdza ,który był nim z powołania..A w Olsztynie to myślę o Kościele Chrystusa Króla,bo choć należę do NSPJ ,ale tam właśnie przez niemiłe doświadczenia z Księżami nie mam ochoty..Po za tym ten pierwszy robi imponujące wrażenie na mnie
Edytowane przez Lila_Róż Czas edycji: 2010-05-29 o 10:50 |
||
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
lusesita23 byliśmy w styczniu z terminem na sierpień, nie było żadnego problemu, myslę, że możecie szybciej iśc i rezerwować, jeśli chcielibyście koniecznie o określonej godzinie...
ja nie wyobrażam sobie np. ślubu o 14 czy nawet 16 bo dla mnie to zbyt wcześnie. Lila_Róż ja już nie znam takiego księdza z powołania, szkoda, że ich coraz mniej... |
|
|
|
|
#394 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dla mnie 14 czy 16 to tez wczesnie |
|
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
No nie tak mało popularna, bo my też mamy na 18, a jest jeszcze para przed nami na 17. I wg mnie to są najbardziej popularne godziny.
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
ja myslalam,ze na 16 albo 17 wlasnie wszyscy chca...a na 18 nikt z moich znajomych/rodziny nie mial...ale lepiej pojdziemy wczesniej, dzieki z ainfo
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam,że kolega miał na 16 chyba i po prostu ok 1 w nocy byliśmy już tak zmęczeni tym weselem ,że wróciliśmy do domu.Mało osób zresztą zostało..Ja też bym brała tak o 19.Póki co jestem po cywilnym,ale to inaczej.Mieliśmy na 13.30,a potem obiad dla najbliższych.Skończyło się po 17,ale potem zaprosiliśmy znajomych
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Mi te pozniejsze godziny baaardzo odpowiadaja
![]() bo chce sie bawic do 5-6 no i w dzien wiecej czasu na przygotowania
|
|
|
|
|
#400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najbardziej podoba mi się ta z konfetii i tymi cukierkami dla dzieci Czekam na więcej fajnych rad
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem na którą
bo w sumie jak wcześniej ślub to i wesele z obiadkiem a tak jak późno to by trzeba było i obiad jakiś zrobić a goście pewnie od rana będą zjeżdżać.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez beda przyjezdni,ale nie martwie sie obiadem zbytnio
mysle,ze i tak bede tak zaganiania, ze nawet nie bede rejestrowac kto kiedy przyjedzie...a jesli na zaproszeniu beedzie godz. 18 to beda najwczesniej po podludniu.tak mysle.no i "obiad" na sali juz pewnie |
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj mika158. Dziękuję za ciekawe porady ![]() Wczoraj kupiłam konfetti o którym pisałaś.Musze powiedzieć,że nie drogo zapłaciłam bo tylko 5,99 za jedną tube Na allegro zapłaciłabym z 12zł+koszt przesyłki(konfetti wystrzela nam tuż przed wejściem na salę weselną.Mam 2 dziewczynki do sypania kwiatków.Wczoraj załatwiałam żywe płatki kwiatków dla dziewczynek i dla gości.Fotografa będę prosiła o zdjęcie koło kościoła z Całą rodzinką wtedy mamy zamiar z narzeczonym wypuścić dwa gołąbki Co do podziękowań dla rodziców robimy kosze delikatesowe.Może wiecie czy w marketach olsztyńskich można takie kupić????Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Kasiella7 gdzie kupiłaś tak tanio tuby z konfetti?
|
|
|
|
|
#405 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!
Mam pytanie do dziewczyn z Mrągowa...czy któryś salon w mrągowie zajmuje się również poprawkami krawieckimi suknii ślubnej? I czy warto im zaufać i bezpiecznie powierzyć suknię? |
|
|
|
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem z Mrągowa i mogę Ci polecić Salon Mari nad Iglo.Możesz tam spokojnie iść robić poprawki.Tez tam byłam ze swoja suknią.Wszystko zrobiły tak jak powinno być.Odradzam Salon na Wojska Polskiego.Pani robi wszystko tak jak w swoim świetle widzi.Nie zrobi jak Ty będziesz chciała.Najlepszy Salon w Mrągowie to właśnie Marii doradzą,podpowiedzą.Warto |
|
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
W sklepach po 5,99 są takie tuby z konfetti bynajmiej u nas w Mrągowie.Dokładnie w sklepie koło rynku...Bardzo dużo rzeczy tam kupiłam na wesele(misy.świeczki pływające)itd.
Ja robię takie misy na stoły z świeczkami pływającymi A co u Was z podwórkiem na wesele Stroicie czy nie??? Ja kupiłam balony na girlande w takich kolorkach(oczywiście będę robiła sama I mam jeszcze balony w kształcie serc kilka dam przed domem reszte na salę |
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
A co u Was z podwórkiem na wesele Stroicie czy nie???
Ja kupiłam balony na girlande w takich kolorkach(oczywiście będę robiła sama I mam jeszcze balony w kształcie serc kilka dam przed domem reszte na salę[/QUOTE] Ja nie stroje bo mieszkam w bloku Ale widziałam, że ludzie przed blokiem też czasami zawieszają pare balonów i jakies tablice w stylu "Witamy gości" itp. Ale ja nie wiem, czy będę robiła coś takiego ;/
|
|
#410 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za pomoc!!! Wrazie czego, najpierw zadzwonię i zapytam się czy robią tego typu poprawki...o pani z Wojska Polskiego już słyszalam...kiepskie opinie niestety. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE
kasiella7 masz może numer telefonu do tego salonu? szukam w internecie i nic...będe wdzięczna![/QUOTE] Hej ja mam,mierzylam tam suknie 605 450 916
|
|
#412 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w kamienicy, ale nic nie będę ozdabiać przy wyjściu
jakoś nie za bardzo mi się to podoba ![]() Ale wiadomo, że każdy ma inny gust
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie Ty sie podziewasz?dawno Cie na watku nie bylo ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mieszkam w kamienicy, i ozdabiac nie mam zamiaru.
A powiedzcie mi czy do butów z odkrytymi palcami tzw. czółenek nie powinno się zakładać pończoch? |
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
O a ja myslałam, że te świeczki będą takie okrągłe, a tu miłe zaskoczenie, i śliczne kwiatki
A misy to sobie przypomniałam, że podobne można kupić w Ikei, ale to kawał drogi. kasiella7 bardzo ładna kompozycja z tego będzie
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Specjalnie na moją salę posiałam na ogródeczku słoneczniki z których zrobię kompozycję na stół wiejski O to Moja Sala
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Przyłożyłaś się do każdego szczegółu
![]() A nie odpowiedziałaś mi, na jakiej ulicy ten sklep się mieści w Mrągowie? |
|
|
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ul.Ratuszowa2A 11-700Mragowo Tak przyłożyłam się Zobaczymy jakie będą efekty mojego wysiłku ![]() Mam nadzieję,że słoneczniki mi wyrosną Dziewczyny A jaką Piosenkę na Pierwszy Taniec Wybrałyście??? Mi się Bardzo podoba piosenka Celine Dion Because you loved me i chyba przy niej zostaniemy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

juz pomijajac te zasady wiary i koscielne to jakos inni nie robia z tym problemu i chrzcza normalnie,a nie jak jakiegos odmienca-nie dziwie sie ja tez bym trzasnela

ale pochodze z tego samego wojewodztwa, moge Wam udzielic kilku rad odnosnie tego aby na weselu nic nienawalilo jako osoba ktora ma juz kilka organizacji takich imprez za soba

20.12.2008 - nasze zaręczyny
13.08.2011 - ślub
a goście pewnie od rana będą zjeżdżać.