Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 23:29   #391
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :)

kurcze, co dziecko winne w takiej sytuacji? powienien sie cieszyc,ze mu przybedzie jeszcze jedno dziecko Boże a nie juz pomijajac te zasady wiary i koscielne to jakos inni nie robia z tym problemu i chrzcza normalnie,a nie jak jakiegos odmienca-nie dziwie sie ja tez bym trzasnela i chyba mu w pape

moj tata wyszedl jak poslzismy omowic sprawe pogrzebu babci...no straszny jest i nie rozumiem jak taki ktos moze byc ksiedzem

mojemu TŻ strasznie tez dziala na nerwy i to on probowal odciagac mnie od pomyslu,zeby w tej parafii byl slub.ale tu slubowali moi rodzice, ja przyjmowalam wszystkie sakramenty....i naprawde, kiedys to byl moj ukochany kosciol, kiedy byli w nim super ksieza.teraz bywam tam raz do roku i chodze gdzie indziej...

ale zdziwilas mnie,ze byl w olsztynie...no tak, przez pewien czas mielismy innego proboszcza <tez niezbyt,ale o zmarlych sie zle nie mowi,wiec...;p>i R. przyszedl na jego miejsce.ale za czasow mlodosci rodzicow tez byl tutaj.

wiem,ze tez niefajnie zachowal sie w stosunku do mojej kumpeli i jej narzeczonego-jakos przed slubem jest rozmowa z ksiedzem i siostra dala im karteczke z obowiazkowymi modlitwami, ktore musza znac.trafili na Romka wlasnie, ktory nie dosc,ze zadal im te z kartki to jeszcze drugie tyle! i wkurzal sie jak czegos nie znali....niemily byl strasznie.tak jakby znajomosc modlitw i ich "wyklepanie" o czyms swiadczylo. chyba lepiej by zapamietali wizyte gdyby ksiadz po prostu serdecznie z nimi porozmawial...

boje sie go normalnie

a ile wczensiej rezerwowaliscie termin?bo my chcemy isc w listopadzie...<slub mamy w lipcu>bo pewnie wczesniej nie bedzie mial kalendarza...

a co do "cennika"- w sierpniu 2007 pogrzeb kosztowal 450zł, w grudniu 2007 już 500zl

takze nie zdziwie sie jak zapoda nam stowe wiecej

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-05-28 o 23:31
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 10:38   #392
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika158 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako patriotka mimo iz nie zaliczam sie do PM jeszcze ale pochodze z tego samego wojewodztwa, moge Wam udzielic kilku rad odnosnie tego aby na weselu nic nienawalilo jako osoba ktora ma juz kilka organizacji takich imprez za soba
po pierwsze jesli szukacie zespolu to polecam ACAPULCO a to ich adres
www.acapulco-show.pl pochodza z Ostrody, swietnie spiewaja i impreza rewelacja ale zaznaczam ze jest to dosc nowoczesny zespol ktory nie spiewa przy stolach i nie ma takiego wodzireja z prawdziwego zdazenia, ale jesli stawiacie na bardziej nowoczesna zabawe to polecam bo sa rewelacyjni!
Pamietajcie o tym aby przygotowac podziekowania dfla rodzicow wczesniej bo nie kazdemu w ostatniej chwili przychodzi cos do glowy, nerwy swoje robia Aby oszczedzic nerwow mamom pamietajcie rowniez aby przygotyowac slowa błogoslawienstwa bo z nerwow czasem czlowiek moze gadac glupoty albo zapomniec kilku slow np. W imie Ojca i Ducha Swietego Bardzo efektowne jest rowniez konfetti ktore wystrzela sie przed kosciolem z tym ze nalezy pamietac zakupujac cos takiego aby Para Mloda wychodzila z kosciola jako ostatnia, jesli chodzi zas o konfetti to polecam aby byly to cztery rury z blyszczacymi bialo czerwonymi papierkami( polecam blyszczace poniewaz pieknie mienia sie w sloncu) Jesli np chodzi o cukierki dla dzieci: polecam kupienie foli przezroczystej w wiekszych arkuszach, wtedy wycina sie z tego kwadraty wklada do srodka po kilka cukierkow i zawiazuje kokardka,(ladnie i estetycznie to wyglada i latwiej rozdawac je dzieciom)
Kurcze rozpisalam sie juz troche wiec narazie dam se na spokoj jesli macie jakies pytania piszcie tu albo na priv
pozdrawiam

O dobrze wiedzieć Ja nie jestem zwolenniczką tradycyjnych wesel z wodzirejem "zmuszającym" ludzi do zabawy,okrzykami "gorzko".Nie chciałabym też oczepin i tych wszystkich dziwnych zabaw Więc ta informacja jest dla mnie bardzo cenna.Teraz będę miała 3 wesela i zamierzam na czas tych zabaw ulotnić się z imprezy

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aniagran Pokaż wiadomość
Kościelne formalności załatwi się na 3 miesiące przed ślubem. Papierki są po prostu tyle max ważne.
Ja za nauki przedmałżeńskie nie płacę, w tym jest jedno spotkanie w poradni.
Przyznam, że chodziłam ze swoim TZ oddzielnie, bo mamy małe dziecko. I czasem mi się nie chciało iść, to on poszedł też za mnie
W kościele gdzie biorę ślub jest proboszcz delikatnie mówiąc hamski, potrafi prosto w oczy powiedzieć ile się należy. Moja świadkowa kiedyś od niego brała zaświadczenie, że mężatka, a on do niej że 100 zł się należy, to ona do niego fakture poprosze Wystawił jej, ale był tak wściekły...
Ja z nim tez miałam na pieńku jak chciałam ochrzcić córkę. W końcu ochrzciłam w katedrze w Olsztynie, bo tam nikt nie pytał co, dlaczego i za ile. W Ostródzie bez ślubu rodzicom się proponuje ochrzczenie dziecka w zachrystii...
No więc wyobraźcie sobie co to będzie jak stanę przed ołtarzem ja z świadkową
W sumie to nie chciałam w tym kościele ślubu, ale mój TZ się uparł i robię to tylko dla niego.
Tu żądają za zapowiedzi po 40 zł os osoby i 490 zł za ślub (w to wchodzi organista i wystrojenie). Nam zaznaczyli, żeby na miesiąc przed zapłacić za ślub.
Znak księży co wezmą co łaska, albo i nic.

A ja mam do was pytanie. Czy wiecie gdzie sprzedają bieliznę Lupoline w Olsztynie czy okolicach? Upatrzyłam sobie jeden komplet na necie, a w ciemno nie chciałabym kupować.

Czytając takie rzeczy i mając własne doświadczenia odechciewa mi sie kościelnego...Najchętniej to bym brała w kościele w Redzie (30 min od Gdyni) ,gdzie mieszkał mój tato.Tam trafiłam na księdza ,który był nim z powołania..A w Olsztynie to myślę o Kościele Chrystusa Króla,bo choć należę do NSPJ ,ale tam właśnie przez niemiłe doświadczenia z Księżami nie mam ochoty..Po za tym ten pierwszy robi imponujące wrażenie na mnie

Edytowane przez Lila_Róż
Czas edycji: 2010-05-29 o 10:50
Lila_Róż jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 15:49   #393
aniagran
Raczkowanie

lusesita23 byliśmy w styczniu z terminem na sierpień, nie było żadnego problemu, myslę, że możecie szybciej iśc i rezerwować, jeśli chcielibyście koniecznie o określonej godzinie...
ja nie wyobrażam sobie np. ślubu o 14 czy nawet 16 bo dla mnie to zbyt wcześnie.
Lila_Róż ja już nie znam takiego księdza z powołania, szkoda, że ich coraz mniej...
aniagran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 16:23   #394
Anouk.
BAN stały

Cytat:
Wtedy sugerował, że powinnam z moim TZ najpierw wziąść ślub, a dopiero potem ochrzcić dziecko i ciągle powtarzał, że ślub to tylko 450 zł więc nic nie stoi na przeszkodzie by go wziąśc skoro się kochamy. Ale jak mi dziecka nie chciał ochrzcić, i zaczął piep... o grzechu zgorszenia publicznego, że to wstyd jakby chrzcił przed ołtarzem to mnie rozniosło.
Szok! wierzyc sie nie chce ze taki gość jest proboszczem gdziekolwiek...
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 23:58   #395
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
lusesita23 byliśmy w styczniu z terminem na sierpień, nie było żadnego problemu, myslę, że możecie szybciej iśc i rezerwować, jeśli chcielibyście koniecznie o określonej godzinie...
ja nie wyobrażam sobie np. ślubu o 14 czy nawet 16 bo dla mnie to zbyt wcześnie.
Lila_Róż ja już nie znam takiego księdza z powołania, szkoda, że ich coraz mniej...
dzieki za info, chcemy isc w listopoadzie a godz. 18 chcemy wiec jest malo popularna no dla mnie 14 czy 16 to tez wczesnie
Stary 2010-05-30, 10:30   #396
aniagran
Raczkowanie

No nie tak mało popularna, bo my też mamy na 18, a jest jeszcze para przed nami na 17. I wg mnie to są najbardziej popularne godziny.
Stary 2010-05-30, 11:39   #397
lusesita23
Zakorzenienie

ja myslalam,ze na 16 albo 17 wlasnie wszyscy chca...a na 18 nikt z moich znajomych/rodziny nie mial...ale lepiej pojdziemy wczesniej, dzieki z ainfo
Stary 2010-05-31, 12:55   #398
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ja myslalam,ze na 16 albo 17 wlasnie wszyscy chca...a na 18 nikt z moich znajomych/rodziny nie mial...ale lepiej pojdziemy wczesniej, dzieki z ainfo
Moja koleżanka ma na 19 i bardzo dobrze Pamiętam,że kolega miał na 16 chyba i po prostu ok 1 w nocy byliśmy już tak zmęczeni tym weselem ,że wróciliśmy do domu.Mało osób zresztą zostało..Ja też bym brała tak o 19.Póki co jestem po cywilnym,ale to inaczej.Mieliśmy na 13.30,a potem obiad dla najbliższych.Skończyło się po 17,ale potem zaprosiliśmy znajomych
Lila_Róż jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 14:11   #399
lusesita23
Zakorzenienie

Mi te pozniejsze godziny baaardzo odpowiadaja
bo chce sie bawic do 5-6

no i w dzien wiecej czasu na przygotowania
Stary 2010-06-03, 21:51   #400
izaa1916
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no dobra, to moja suknia. na zdjęciu jest nie na maxa ściśnięta w pasie. poza tym zdjęcia niezbyt jeśli chodzi o jakość- światło kiepskie.
no ale czekam na opinie
Suknia bradzo ładna, super w niej wyglądasz

Cytat:
Napisane przez mika158 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako patriotka mimo iz nie zaliczam sie do PM jeszcze ale pochodze z tego samego wojewodztwa, moge Wam udzielic kilku rad odnosnie tego aby na weselu nic nienawalilo jako osoba ktora ma juz kilka organizacji takich imprez za soba
po pierwsze jesli szukacie zespolu to polecam ACAPULCO a to ich adres
www.acapulco-show.pl pochodza z Ostrody, swietnie spiewaja i impreza rewelacja ale zaznaczam ze jest to dosc nowoczesny zespol ktory nie spiewa przy stolach i nie ma takiego wodzireja z prawdziwego zdazenia, ale jesli stawiacie na bardziej nowoczesna zabawe to polecam bo sa rewelacyjni!
Pamietajcie o tym aby przygotowac podziekowania dfla rodzicow wczesniej bo nie kazdemu w ostatniej chwili przychodzi cos do glowy, nerwy swoje robia Aby oszczedzic nerwow mamom pamietajcie rowniez aby przygotyowac slowa błogoslawienstwa bo z nerwow czasem czlowiek moze gadac glupoty albo zapomniec kilku slow np. W imie Ojca i Ducha Swietego Bardzo efektowne jest rowniez konfetti ktore wystrzela sie przed kosciolem z tym ze nalezy pamietac zakupujac cos takiego aby Para Mloda wychodzila z kosciola jako ostatnia, jesli chodzi zas o konfetti to polecam aby byly to cztery rury z blyszczacymi bialo czerwonymi papierkami( polecam blyszczace poniewaz pieknie mienia sie w sloncu) Jesli np chodzi o cukierki dla dzieci: polecam kupienie foli przezroczystej w wiekszych arkuszach, wtedy wycina sie z tego kwadraty wklada do srodka po kilka cukierkow i zawiazuje kokardka,(ladnie i estetycznie to wyglada i latwiej rozdawac je dzieciom)
Kurcze rozpisalam sie juz troche wiec narazie dam se na spokoj jesli macie jakies pytania piszcie tu albo na priv
pozdrawiam
Bardzo fajne rady Najbardziej podoba mi się ta z konfetii i tymi cukierkami dla dzieci Czekam na więcej fajnych rad
J
izaa1916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 23:07   #401
skimos
Zakorzenienie

a ja nie wiem na którą bo w sumie jak wcześniej ślub to i wesele z obiadkiem a tak jak późno to by trzeba było i obiad jakiś zrobić a goście pewnie od rana będą zjeżdżać.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 23:11   #402
lusesita23
Zakorzenienie

u nas tez beda przyjezdni,ale nie martwie sie obiadem zbytnio
mysle,ze i tak bede tak zaganiania, ze nawet nie bede rejestrowac kto kiedy przyjedzie...a jesli na zaproszeniu beedzie godz. 18 to beda najwczesniej po podludniu.tak mysle.no i "obiad" na sali juz pewnie
Stary 2010-06-06, 17:59   #403
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izaa1916 Pokaż wiadomość
Suknia bradzo ładna, super w niej wyglądasz

Bardzo fajne rady Najbardziej podoba mi się ta z konfetii i tymi cukierkami dla dzieci Czekam na więcej fajnych rad

Witaj mika158.
Dziękuję za ciekawe porady
Wczoraj kupiłam konfetti o którym pisałaś.Musze powiedzieć,że nie drogo zapłaciłam bo tylko 5,99 za jedną tubeNa allegro zapłaciłabym z 12zł+koszt przesyłki(konfetti wystrzela nam tuż przed wejściem na salę weselną.Mam 2 dziewczynki do sypania kwiatków.Wczoraj załatwiałam żywe płatki kwiatków dla dziewczynek i dla gości.Fotografa będę prosiła o zdjęcie koło kościoła z Całą rodzinką wtedy mamy zamiar z narzeczonym wypuścić dwa gołąbkiCo do podziękowań dla rodziców robimy kosze delikatesowe.Może wiecie czy w marketach olsztyńskich można takie kupić????
Pozdrawiam
kasiella7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-06, 22:23   #404
aniagran
Raczkowanie

Kasiella7 gdzie kupiłaś tak tanio tuby z konfetti?
Stary 2010-06-07, 15:00   #405
paulinaduszak
Przyczajenie

Witam dziewczyny!
Mam pytanie do dziewczyn z Mrągowa...czy któryś salon w mrągowie zajmuje się również poprawkami krawieckimi suknii ślubnej? I czy warto im zaufać i bezpiecznie powierzyć suknię?
paulinaduszak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 08:12   #406
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinaduszak Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Mam pytanie do dziewczyn z Mrągowa...czy któryś salon w mrągowie zajmuje się również poprawkami krawieckimi suknii ślubnej? I czy warto im zaufać i bezpiecznie powierzyć suknię?
Cześć
Ja jestem z Mrągowa i mogę Ci polecić Salon Mari nad Iglo.Możesz tam spokojnie iść robić poprawki.Tez tam byłam ze swoja suknią.Wszystko zrobiły tak jak powinno być.Odradzam Salon na Wojska Polskiego.Pani robi wszystko tak jak w swoim świetle widzi.Nie zrobi jak Ty będziesz chciała.Najlepszy Salon w Mrągowie to właśnie Marii doradzą,podpowiedzą.Warto
Stary 2010-06-08, 08:21   #407
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
Kasiella7 gdzie kupiłaś tak tanio tuby z konfetti?
W sklepach po 5,99 są takie tuby z konfetti bynajmiej u nas w Mrągowie.Dokładnie w sklepie koło rynku...Bardzo dużo rzeczy tam kupiłam na wesele(misy.świeczki pływające)itd.
Ja robię takie misy na stoły z świeczkami pływającymi

A co u Was z podwórkiem na wesele Stroicie czy nie???
Ja kupiłam balony na girlande w takich kolorkach(oczywiście będę robiła sama
I mam jeszcze balony w kształcie serc kilka dam przed domem reszte na salę
Stary 2010-06-08, 09:13   #408
izaa1916
Raczkowanie

A co u Was z podwórkiem na wesele Stroicie czy nie???
Ja kupiłam balony na girlande w takich kolorkach(oczywiście będę robiła sama
I mam jeszcze balony w kształcie serc kilka dam przed domem reszte na salę[/QUOTE]

Ja nie stroje bo mieszkam w bloku Ale widziałam, że ludzie przed blokiem też czasami zawieszają pare balonów i jakies tablice w stylu "Witamy gości" itp. Ale ja nie wiem, czy będę robiła coś takiego ;/
J
izaa1916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 11:11   #409
lusesita23
Zakorzenienie

ja mieszkam w domku jednorodzinnym, ale nie bede stroic
Stary 2010-06-08, 15:41   #410
paulinaduszak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiella7 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja jestem z Mrągowa i mogę Ci polecić Salon Mari nad Iglo.Możesz tam spokojnie iść robić poprawki.Tez tam byłam ze swoja suknią.Wszystko zrobiły tak jak powinno być.Odradzam Salon na Wojska Polskiego.Pani robi wszystko tak jak w swoim świetle widzi.Nie zrobi jak Ty będziesz chciała.Najlepszy Salon w Mrągowie to właśnie Marii doradzą,podpowiedzą.Warto

Dzięki za pomoc!!! Wrazie czego, najpierw zadzwonię i zapytam się czy robią tego typu poprawki...o pani z Wojska Polskiego już słyszalam...kiepskie opinie niestety.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiella7 Pokaż wiadomość
Cześć
kasiella7 masz może numer telefonu do tego salonu? szukam w internecie i nic...będe wdzięczna!
Stary 2010-06-08, 23:49   #411
silvyetta
Raczkowanie

[QUOTE

kasiella7 masz może numer telefonu do tego salonu? szukam w internecie i nic...będe wdzięczna![/QUOTE]
Hej ja mam,mierzylam tam suknie 605 450 916
silvyetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 11:14   #412
paulinaduszak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez silvyetta Pokaż wiadomość
[QUOTE

kasiella7 masz może numer telefonu do tego salonu? szukam w internecie i nic...będe wdzięczna!
Hej ja mam,mierzylam tam suknie 605 450 916[/QUOTE]

Super dzięki!
Stary 2010-06-09, 13:05   #413
madzius90
Zakorzenienie

Ja mieszkam w kamienicy, ale nic nie będę ozdabiać przy wyjściu jakoś nie za bardzo mi się to podoba
Ale wiadomo, że każdy ma inny gust
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 13:07   #414
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w kamienicy, ale nic nie będę ozdabiać przy wyjściu jakoś nie za bardzo mi się to podoba
Ale wiadomo, że każdy ma inny gust
no to jestesmy dwie

a gdzie Ty sie podziewasz?dawno Cie na watku nie bylo
Stary 2010-06-09, 14:18   #415
aniagran
Raczkowanie

Ja też mieszkam w kamienicy, i ozdabiac nie mam zamiaru.

A powiedzcie mi czy do butów z odkrytymi palcami tzw. czółenek nie powinno się zakładać pończoch?
Stary 2010-06-09, 17:55   #416
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silvyetta Pokaż wiadomość
[QUOTE

Hej ja mam,mierzylam tam suknie 605 450 916[/QUOTE]

Numer telefonu do Salonu Ślubnego Marii
89-741-21-10
A tu zdjęcia świeczek pływających mis oraz konfetti...
Stary 2010-06-09, 18:38   #417
aniagran
Raczkowanie

O a ja myslałam, że te świeczki będą takie okrągłe, a tu miłe zaskoczenie, i śliczne kwiatki A misy to sobie przypomniałam, że podobne można kupić w Ikei, ale to kawał drogi. kasiella7 bardzo ładna kompozycja z tego będzie
Stary 2010-06-09, 19:18   #418
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
O a ja myslałam, że te świeczki będą takie okrągłe, a tu miłe zaskoczenie, i śliczne kwiatki A misy to sobie przypomniałam, że podobne można kupić w Ikei, ale to kawał drogi. kasiella7 bardzo ładna kompozycja z tego będzie

Specjalnie na moją salę posiałam na ogródeczku słoneczniki z których zrobię kompozycję na stół wiejski

O to Moja Sala
Stary 2010-06-09, 19:29   #419
aniagran
Raczkowanie

Przyłożyłaś się do każdego szczegółu
A nie odpowiedziałaś mi, na jakiej ulicy ten sklep się mieści w Mrągowie?
Stary 2010-06-09, 19:59   #420
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
Przyłożyłaś się do każdego szczegółu
A nie odpowiedziałaś mi, na jakiej ulicy ten sklep się mieści w Mrągowie?
Adres:Salon ,,Mari''
ul.Ratuszowa2A 11-700Mragowo

Tak przyłożyłam się Zobaczymy jakie będą efekty mojego wysiłku
Mam nadzieję,że słoneczniki mi wyrosną
Dziewczyny A jaką Piosenkę na Pierwszy Taniec Wybrałyście???
Mi się Bardzo podoba piosenka Celine Dion Because you loved me i chyba przy niej zostaniemy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości