|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie dodatki do... (wszelkie porady dotyczące dodatków do danej kreacji) - ZBI
|
|
|
|
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie dodatki do... (wszelkie porady dotyczące dodatków do danej kreacji) - ZBI
Doradźcie mi jakieś dodatki do sukienek. Wybieram sie na wesele i po pierwsze nie wiem w której iść, i w której wypada bardziej. No i jakie dodatki dobrać Mam już buty i torebkę niestety czarne ;/
Doradźcie proszę :/ |
|
|
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
Druga nie nadaje sie na wesele,jesli nasz czarna torebke i buty to pozostaje ci tylko kolorowa bizuteria i ewentualnie makijaż,chyba że chcesz to zmienić,nie zrozumiałam za bardzo
|
|
|
|
|
#394 |
|
Przyczajenie
|
Do koralowej sukienki mam buty nude, a dodatki jakiego koloru będą pasowały? Chodzi głównie o torebke , kolczyki, bransoletka? Może szare lub jakies jasne? Pomóżcie
Edytowane przez izkas85 Czas edycji: 2010-08-19 o 15:02 |
|
|
|
|
#395 |
|
Przyczajenie
|
może taką, http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...9c_500x640.jpg a buty jakie masz?? |
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Idę na wesele w szmaragdowej sukience i nie mam pojęcia w jakim kolorze dobrać dodatki: torebka, buty, biżuteria?
Myślałam o: fiolecie czarnym czerwieni Kolor sukienki podobny do tej w załączniku. Krój inny (jedno ramiączko- będę je ozdabiać koralikami, przewiewna z szyfonu coś na styl grecki). Złoto odpada, ponieważ jestem bladą szatynką o niebieskich oczach. |
|
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
niewiem jakiej jesteś urody ale ja do tej szmaragdowej dobrałabym niebieskie, fioletowe albo srebrne dodatki....
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy w takiej sukience wypada iść na wesele ? Teraz w weekend byłam na weselu jako narzeczona świadka więc byłam bardzo wystrojona
a tym razem jako "zwykły" gośc wolałabym troche swobodniej. Dodam, że w moim przypadku sukienka ze zdjęcia sięga kolana więc nie jest bardzo krótka, co oczywiście jest plusem
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. No cóż srebro odpada, bym czuła się zbyt "choinkowo". Zatem pozostaje przy czerwieni. Niestety muszę z czernią połączyć, gdyż butów czerwonych nie kupię (będą leżeć w szafie). zatem. Buty i bolerko czarne. Torebka, kolczyki i bransoletka czerwono-czarne.
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Mam jeszcze jeden pomysł może ktoś zajrzy i mi doradzi
mam fajną spódnicę amisu, bombka, jakościowo fajny materiał i pomysłam żeby ją założyc, dodaję buty jakie posiadam na wesele, myślę aby dodać białą lub czarną bluzkę, wkasać i jakiś paseczek, jak myślicie będzie pasować na wesele...jestem znajomą pary młodej
Edytowane przez slonce00 Czas edycji: 2010-08-26 o 13:35 |
|
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na twoim miejscu bym została przy czarnych dodatkach... ale i tak zrobisz jak chcesz... |
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
ok. idę niedługo na wesele, mam już kupioną czarną sukienkę {załączone zdjęcia}. jest to prosta w kroju, długa do ziemi sukienka na ramiączkach z marszczeniem na biuście, cała pokryta delikatnymi malutkimi błyszczącymi cosiami {mam nadzieję, ze widać to w miarę na zdjęciach}.
i nie chodzi o to, czy mogę iść w takiej sukience, bo jestem już zdecydowana. chodzi o to, że sukienka jest... hm... bardzo wieczorowa, a ja nie jestem jakimś super ważnym gościem na weselu i chciałam ją trochę... przytłumić, jeśli wiecie co mam na myśli. i wczoraj wpadłam na pomysł {z racji że i tak muszę kupić jakieś bolerko}, żeby było ono ecru/nude/coś w ten deseń i do tego kopertówka w tym samym kolorze. bo wydaje mi się, że czarne dodatki sprawią, że cały strój będzie już mega wieczorowy, a jeśli pozostałe kobiety na weselu ubiorą się w garsonki i kwiaciaste kiecki, to będę zdecydowanie zbyt wystrojona. czy nie? o_o no i teraz pytanie - czy to będzie ok? |
|
|
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu pomyślałabym nad zmianą sukienki, bo czarna, prosta suknia do ziemi zakryje wszystkie Twoje atuty... Poza tym jest trochę za szykowna. Myślę że takie suknie na żadnej sylwetce nie prezentują się dobrze. Takie jest moje zdanie, ale jeśli już zdecydowałaś, że idziesz w niej, to będziesz mieć rzeczywiście nie lada problem aby dobrać buty, dodatki i bolerko/żakiet.... Buty na pewno muszą być na obcasie, lekkie delikatne sandałki, żeby nie przytłaczały Cię na dole (ponieważ suknia jest do ziemi). Do czarnego pasuje każdy kolor, sądzę że idziesz dobrym tropem - kolor nude jest faktycznie modny i elegancki, z klasą Pewnie poszlabym też w tym kierunku. Tylko postaw na gładkie materiały, skoro cała sukienka się mieni. I raczej zrezygnowałabym z kompletowania - buty: kolor nude, bolerko/żakiet: kolor nude. kopertówka: kolor nude. Na moje oko do takiej sukni bardziej pasuje żakiet do talii, niż bolerko do połowy pleców. Daj znać jak to połączyłaś
|
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
buty już mam, czarne sandałki na wysokiej szpilce. no zdecydowanie gładkie i jak najprostsze, nie chcę przecież wyglądać jak choinka. jeśli chodzi o żakiet, to wydaje mi się, że taki do talii sprawi, że moja talia gdzieśtam zniknie i będę wyglądać od pasa w górę jak klocek.... mam straszny problem. czyli jesli to bolerko będzie nude to kopertówka już czarna? czy też nude... kurczaczki no. ah no i jeszcze jeśli chodzi o dodatki typu biżuteria, to myślę że z czegokolwiek na szyję zrezygnuję i postawię na jakąś delikatną bransoletkę i małe kolczyki, dobrze myslę? |
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że żakiety do talii podkreślają ją - jeśli jest odpowiednio zarysowana. Sama taki posiadam i na pewno nie mogę powiedzieć, że moja talia zniknęła. Jeśli masz długą, prostą suknię bez wcięcia w talii, to lepiej byłoby żebyś ją zaznaczyła żakietem. Bolerko pasuje mi bardziej do krótszej sukienki. Z kolorem żakietu/bolerka i torebki zrobiłabym tak: żakiet jaśniejszy nude, a torebka trochę "ciemniejsza", trochę ciemniejszy, bardziej wyrazisty odcień tego koloru ![]() PS. Jaką mas figurę? Muszę sobie to wyobrazić
|
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#410 |
|
Przyczajenie
|
witam,
pomóżcie proszę. Idę za tydzień na wesele. Jakie dodatki mam założyć do tej sukienki? Buty mam, są to szpilki w kolorze naturalnym/beż. Chodzi mi o biżuterię i torebkę. Proszę pomóżcie bo nie mam koncepcji.. Z góry dzięki. pozdrawiam |
|
|
|
|
#411 |
|
Przyczajenie
|
Kochane wizażanki poradzcie jakie dodatki do tej sukienki? Chciałam buty nude, beżowe, ale nie wiem czy to dobry pomysł? a torebka ? czerwona mogła by być? no i marynarka-tu zupełnie nie mam pomysłu na kolor
Włosy mam rudawe, podobne do tej modelki cera raczej nie opalona, oczy niebieskie. [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Setting s/Admin/Pulpit/sukienka.JPG[/IMG] |
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
witam :} pod koniec września wybieram się na wesele przyjaciółki( ale i kuzynki 7 woda po kisielu;] ). I zachwyciła mnie ta kiecunia;] więc od razu kupiłam. tylko co do niej? przede wszystkim buty- tyle, że muszą być na płaskim obcasie:| i chyba takie bardziej sandałkowate? http://moda.allegro.pl/next-japonki-...6.html#gallery http://moda.allegro.pl/szare-skorzan...6.html#gallery wisiorek na szczęście nie( sukienka ze stójką). ale bransoletka- kilka cieniutkich albo jedna-dwie takie grube, takie bardzo-ciemnoszare? torebka i jakaś narzutka na wierzch;| nie mam pojęcia a może jeszcze podpowiecie jak faceta podpasować?;p proszę o pomoc i serdecznie pozdrawiam;] |
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pierwszy raz proszę o taka pomoc
Ide niedługo na wesele mojej przyjaciółki. Kupiłam taką czerwoną kieckę i teraz myślę nad dodatkami. Może coś Wam wpadnie do głowy?![]() Czarne buty- tylko jakie? czarna narzutke i torebeczkę bym miała. Myślałam nad dłuższymi cyrkoniowymi kolczykami i bransoletką ale nie wiem? itd itp. A mam 174 cm wzrostu. Załącznik 3379104 Załącznik 3379105 Załącznik 3379106
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beżowa torebka? szare kolczyki albo srebrne? albo korale beżowe... |
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
no i co teraz
Witam,
Kupiłam sobie beżową sukienkę na wesele. Właśnie doczytałam się na forum, że ten kolor nie jest odpowiedni na tego rodzaju okazje. Jest bardzo wygodna, czuję się w niej bardzo kobieco więc proszę podpowiedzcie mi czy mogę jakoś ożywić ją dodatkami tak aby nie czuć się niezręcznie w tym kolorze? z góry dziękuję |
|
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: no i co teraz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny pomóżcie
mam sukienkę na wesele (ciemny fiolet, tutaj może trochę inaczej wyglądać) i 3 pary butów i jest problem, bo nie wiem które mam założyć. Zamierzałam iść w tych pierwszych, ale biorąc pod uwagę, że jest już chłodno trzeba założyć rajstopy, a do tych rajstopy nie pasują;/ drugie są takie samego koloru jak sukienka i nie bardzo mi się to widzi, wiec pozostają 3. Pomóżcie teraz proszę, które buty jakie rajstopy do tego i dodatki
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

a tym razem jako "zwykły" gośc wolałabym troche swobodniej. Dodam, że w moim przypadku sukienka ze zdjęcia sięga kolana więc nie jest bardzo krótka, co oczywiście jest plusem