|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
chce taki obraz na przedpokoj... ale jeszcze troche a na gieldzie.. jesli chodzi o swieta to zatrzesienie rzeczy musze przejsc sie w sobote to zrobie te jajca ![]() aaa potem lakierem zeby utrwalic? hmm pomysle ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() :Cytat:
dziekuje za gratulacje.. Cytat:
![]() Cytat:
co dzien to inna fryzura,.... tzn kiedys bo teraz to ciezko mi sie czasem ubrac nie mowiac o robieniu wlosow
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
kolanka mąz bedzie kompresorem malował
juz go prze3krecilam ze nei bede sie w lakirze babrać i ma pistoletem pomalowac ale to jak zrobie wiecej sztuk zeby raz wszystko pomalował---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- to ruskie to pewnie macie polakierowane ... to trzeba papierem ściernym zmatowić bo sie ta farbka do ścian nie złapie na lakier
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zorbilam wczoraj mega pyszna fasolke po bretonsku. moja pierwsza
a dzis jak sie przegryzie to bedzie jeszcze lepsza ![]() brzuch mnie nawala. jako kobieta na bezorbociu dzis kolejny dzien sprzatania moieszkania. Obiekt salon pod lupe zis wzielam.Odkurzam, wycieram, zmywam, ukladam, wywalam. Nawet poduche zeszylam z naroznika bo nam sie poprula, zreszta siedzisko od naroznika tez sie rozwalilo.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-18 o 10:55 |
|
|
|
#394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz z kolei mam długie, ale rzadko mam rano czas się z nimi użerać ![]() Ale czasem znajdę czas na jakiś warkocz albo dwa itp Kiedyś furorę w pracy zrobił kok spięty 2 pałeczkami pomalowanymi w japońskie wzory (ale teraz już mam za długie i cięzkie włosy i mi się taki nie utrzyma )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-18 o 11:02 |
|||
|
|
|
#395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Co to takiego ? Jak sie zabiore za robote, to będę matowiła- dzięki za podpowiedz .Maja- furore zrobiła fryzura chinka czikulinka .Cytat:
Martucha, jeśli Ty sie pokusisz pierwsza, to napisz mi , jak wyjdą takie ruskie jajca. Czasem ciezko jest Ci się ubrać? Do południa w pizamie pomykasz ? ![]() A moze wystraczy całe jaja pomazać klejem i juz potem nie malować lakierem? Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-03-18 o 11:08 |
||
|
|
|
#396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie mam dostepu do kompresora i bede musiala cos wykabinowac zeby je na koniec polakierowac![]() ![]() Cytat:
wiec lkarz juz mnie uprzedzil zeby miec nospe w pogotowiu![]() a ja na l4 juz posprzatalam wszytko teraz zostalo mi tylko studiowe notatki poukladac i rzeczy z przedszkola... ale to nie teraz bo nie mam weny![]() tyle ze my tu mieszkamy od niedawna wiec za bardzo nie ma co srzatac... ![]() ja mialam dzis robic spagetti ale rodzice wczoraj dali znac zebysmy przyszli bo zrobili jakis dobry obiad i idziemy wiec mam teoretycznie wolne ![]() Cytat:
uwielbiam sie w takim balaganie na wlosach.. nigdy nieznosilam gladkich pieknych fryzur teraz jak a krotsze to je prostownica mecze i sie "glaskie proste" ale nie moge sie doczekac az odrosna zeby znowu poszalec juz teraz probuje ale jesczze sa ciut za krotkie
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, uciekam czytac książkę... jakoś nie mogę się wbić w temat
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piernicze ale ja mam stresa, mam na 13
ja dam plamę
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze do tego dorzuciłam bluzkę z chińską stójką tylko mi się oczu malować z rana na skośno nie chciało Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-18 o 11:19 |
||
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wynalazlam sobie taka super pozycje gdzie brzuch mi nic nieuciska i on sobie odpoczywa i moge tak popracowac... a;e zwykle kolo 12 wciagam na siebie leginsy i jakas luzna koszulke i gotuje ale ja mam gdzies wyjsc to wiesz ubiore sie![]() raz na jakis czas wskocze w jakies fajne ciuchy zrobie wlosy makijaz i maz ma wowwwwwwwwwww na wejsciu ale nie codziennie bo mi sie niechce... on i tak mowi ze najpiekniejsza jestem po przebudzeniu bez makijazu itd.. wiec luz tez pomyslalam zeby potem wszytko klejem pociagnac bo ie wiem skad lakier wykabinuje a calego nie chce mi sie kupowac na kilka jajec... a magic robi sie przezroczysty wiec....
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy - będzie lepiej, zobaczysz, ja na początku też w Krakowie czułam się zagubiona, a teraz tęsknię ...
Anika - cudne te jajka Martucha - w Krakowie też jest duża giełda kwiatowo - drobiazgowa. Jak szukałam materiałów na ślub i wesele, albo potrzebowałam kupić kwiaty to zawsze tam. Na obronę zamawiałam trzy bukiety i zapłaciłam jak za jeden, bukiety na stoły też przez pół, generalnie bardzo lubię to miejsce.
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Stanowisko dokładnie to samo, pracuje w tym samym projekcie co w czestochowie, ale cóż... pieniążki mniejsze. Teraz kończy mi sie 31.03 umowa na czas probny, mysallam ze dostanę podwyzke ale niestety.. ani grosza Ja jestem GAMOŃ że nie umiem się odezwac. Jeszcze nie dostałam na papierze umowy, ale juz wiem ze stanowisko i pensja narazie bedzie bez zmian....Mąż namawia abym sie odezwała o wiecej, a jak sie nei zgodza to po prostu podziekowac za "miła" 3 msc wspołprace i odejść od nich. Na dywaniku srednio jestem raz w tygodniu o takie pierdoły ze w głowie mi sie to nie miesci ! Ulewa mi się po prostu Krk Z męzem własciwie oki, ale cięzko mi sie przestawic, ze przedtem caluska pensje mialam tylko na swoje pierdoły i "widzimisię" a teraz jednak są i inne obowiązki i juz nie mozna miec zawsze wsyzstkiego co sie chce.. Ale cóż, to dorosłe zycie. Siąść i płakac.. chciałabym by czas sie cofnął
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj spokój..sprzątać będę jutro w salonie, w kuchni posprzątałam wczoraj włącznie z suszarką do naczyń (mamy taką ze stali nierdzewnej, myślałby kto że rdzewieć nie będzie
). Drugi dzień z rzędu sąsiad mnie budzi w nocy. Nie wiem z kim, ale awanturuje się tak głośno że każde słowo słyszę. Nie wiem czy on dywany usunął czy co, bo strasznie się niesie, a nigdy wcześniej nie było nic słychać. Drze papę. Dzisiaj o 2 w nocy aż mnie i tż obudził. I wiecie co..słychać tylko jego, chyba przez telefon się tak wydziera. Teraz też drze mordę.
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zapraszam do Krk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy nie obraź się, ale ja nie rozumiem. To po co braliście ślub
![]() Skoro Ty byś wolała mieszkać w Cz. osobno. Żal Ci, ze pieniądze trzeba dzielić, bo rozumiem, ze u rodziców byłaś na ich utrzymaniu. Na prawdę tego nie rozumiem. A pracę tak jak mówi Twój mąż możesz znaleźć inną, tym bardziej, ze Krk to duże miasto. ![]() Idę oglądnąć YCD |
|
|
|
#407 | |||
|
Zakorzenienie
|
dasz rade
![]() Cytat:
jestem totalnie antyczapkowa ![]() Cytat:
ja jak jestem na gieldzie to oczoplonsu dostaje i wsyztko chce kupic ale kwiaty serio taniutkie za 20 zl 20 tulipanow uwielbiam od tz dostawac takie bukiety wiosenne kolorowe uwielbiam gielde ![]() :Cytat:
pod drugie krak to nowe miasto przywkniesz zaczniesz wychodzic do ludzi i go polubisz a po trzecie maz - jestescie razem wiec to jest najwazniejsze.. a pieniazki no coz jestes dorosla dorosle zycie nie ma juz na pie rdoły... po to bralas slub zebyscie razem zyli a nie tu tam on tu czemu chcilabys cofnac czas? nieprzenosic sie czy brac slubu? jestes DOROSLA nie mzoesz cale zycie z rodzicami mieszkac i kase miec na pie rodoly a maz na papierku w wekendy... to jest absurd... musisz zmienic swoje nastawienie bo czarno to widze..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-18 o 11:33 |
|||
|
|
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Skasowało mi posta
Agatka - będzie dobrze AgataL - śliczne foto Maja - ja też kiedyś miałam boba - ale mnie denerwował, nie dało się spiąć włosów, zapuściłam. Bardzo podobają mi się takie luźne upięcia, ale moje włosy się zupełnie do nich nie nadają, są takie śliskie i moment jest po upięciu. Szkoda. A Twoja stylizacja: fryzura plus bluzka musiały świetnie wyglądać Cytat:
A wydatki - zdecydowałaś się na małżeństwo, dorosła decyzja, dorosłe życie. Na pewno nie będzie tak samo jak przed, a jak będą dzieci to już w ogóle. Nie mów że chciałabyś cofnąć czas, tylko ciesz się tym co masz. I dostrzeż dobre strony przeprowadzki - jesteś z mężem ![]() Ja Kraków odwiedzam kiedy tylko jestem w Polsce. Zostawiliśmy tam przyjaciół, których teraz nam strasznie brakuje i jak by nie było sporo lat życia.
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Grzechem byłoby narzekac... bo naprawde nie mam zle, jednak po pewnymi względami musze sie z mężem dotrzec. Powiedzcie mi prosze, jak robicie z domowym budzetem ?? Macie wspolne jedno konto, czy osobne? My poki co to na wspolne co miesiac 2 tys na wakacje odkładamy, a reszta co zostaje to kazdy ma dla siebie. Ze zawsze żyłam rozrzutnie to teraz połowa msc a ja mam 300 zł do 31 marca Zawsze tez byłam samodzielna i nie umiem się prosić meza, choc on nie wychodzi z założenia ze byłoby to proszenie. Chce mi przelewac CAŁĄ swoja pensja (zostawić sobie jedynie tysiaka na wydatki drobne) ale ja tak nie chce Brak mi pomysłu na gospodarowanie domowym budzetem. Musze sie oduczyć ze wszystko sama.... bo jest tak jak teraz, że jestem bez pieniedzy Mój mąż jednak ma do mnie złota ciepliwosc , co 2 dzien słyszy ode mnie jak mi jest zle i jak załuję ze zostawiłam czestochowe. Zdaje sobie sprawe.... Podrzuccie jakiś pomysł, ktory u Was z gospodarowaniem pieniążkami sie sprawdził Prosze Zmotywowałyscie mnie tym odezwaniem się o pieniadze. Przecież jak dostanę do podpisu papier to mogę powiedziec, ze jednak nie podpiszę tej umowy bo uważam ze powinnam dostac podwyzke, nie ????
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-03-18 o 11:43 |
||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
2 tysiace co miesiac odkladacie? chcialabym tyle zarabiac by moc co miesiac tyle odlozyc.
My mamy wspolne konto, oplatami zajmuje sie tz przez internet. Mamy dwie karty wiec jak ide do sklepu w ktorym mozna placic karta to place. i zawsze oboje mamy jakas 100zl w portfelu. |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
ja musze nosić czapę całą jesień, zimę i pół wiosny, bo bez, to od razu mi zatoki czołowe rozwala w mig
![]() Cytat:
moje włosy są ciężkie i sztywne i luźne upięcia w moment zmieniają się w nieartystyczny nieład
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrazu mowie ze wspolnekonto to dobry pomysl u nas sie sprawdza.. zarz po wyplacie placimy rachunki na oszczednosciowe przelewany to co chcemy odlozyc (my teraz nie na wakacje a na dziecko ) wiec to co zostaje jakos tam dziele ze mniejwejej tyle na zakupy a reszta na drobne wydatki ... zrob z mezem budzet my z moim robilismy wspolnie i naprawde jest latwiej bo juz na pocztaku miesiacawiemy ile musimy zaplacic ile mniejwiejcej pojdzie na jedzenie a ile zostanie... i wiemy czy odlozymy tyle co zawsze mniej czy jak...MUSISZ wziasc sie w garsc odezwac w pracy i zobaczysz ze bedzie dobrze...
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tys odkładamy na konto oszczednosciowo, odpowiednio procentowo - kazdy ze swojej wypłaty. To co zostanie mężowi ma dla siebie, to co mnie - mam dla siebie. Sęk w tym, ze ma 2,5 x wieksza pensje ode mnie Edit: a mąż sie nie czepia, ze cos tam sobie kupujecie ????? Chyba naprawde wspolne konto jest najlepszym rozawiazaniem.....
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-03-18 o 11:52 |
|
|
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
mam wisielczy humor Cytat:
Aguś z tego linku zamawialiśmy szkice http://allegro.pl/item955674588_port...matki_hit.html
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o ja Cię pierdziu toż to kupa kasy, wiele par nawet połowy tego nie ma ![]() Nie umiesz gospodarować pieniędzmi? To jazda się uczyć ![]() Najlepiej zrobić sobie po wypłacie liste wydatków - najpierw wszystkie opłaty itp, potem jedzenie, jakieś ciuchy itp... I twardo się tego trzymac ! Innej drogi nie znam
|
|
#416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem tez jaka praca Cie interesuje,ale np opiekunki do dzieci w Krakowie zarabiaja niesamowicie. 8zl/h to jest minimum i kazdy weekend, dluzsze zostanie liczy sie osobno. Ja gdybym tylko nie dostala tej pracy, to decydowalabym sie od razu! Cytat:
Dzięki dziewczynki za mile slowa. Juz popytalam kogo trzeba i czekam na rezultaty. Zabieg i tak w połowie maja,w iec mam jeszcze troche czasu!. DAISY KURCZE, ja tu z opiekunkami do dziecka wyjeżdżam, a Wy macie bardzo duże możliwości, tylko potrzeba troche samodyscypliny! I wspólne konto wcale do tego nie jest potrzebne. My mamy osobne, ale zarzadzamy nimi wspolnie, tez odkladamy a pozniej robimy spis rzeczy, ktore trzeba kupic w danym miesiacu
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2010-03-18 o 12:06 |
|||
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie czapek i tyle:Cytat:
ze wspolnej kasy latwiej wam bedzie.. i nie bedzies zczuc ze to od niego pozyczasz bierzesz czy cos.. pogadajcie o tym koncie i przedewszytkim powiedz mezowi co i jak bo z tego co czytam on chce jak najlepiej wiec czxemu mas zto w sobie dyusic jak zaltwicie sprawe finansowa bedzie wam lepiej
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Płące sobie sama za paliwo, sama sobie najczęściej kupuję jedzonko, czesto tez cosik męzowi jakies pierdołki ktore lubi, do tego płace za swoja komorke 150 zł, odkładam własnie na poczet wakacji i po chwili nie ma nic Brak u mnie silnej woli
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

aż zazdroszcze
ale jeszcze troche
Prawie co dzien płacze w rekaw jak mi zle 

a dzis jak sie przegryzie to bedzie jeszcze lepsza

)
? Co to takiego ? Jak sie zabiore za robote, to będę matowiła- dzięki za podpowiedz

ja dam plamę

a AMS bilboardy mniej