przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-23, 12:32   #391
kasienka2883
Rozeznanie

Dot.: "Kuracja" na przetłuszczające się włosy

Tak cała seria Seboradin niger to dobry pomysł, nie dość, że włosy mniej się przetłuszczają, to szybciej rosną i są ładne zadbane, dodatkowo polecam maseczkę z glinki kambryjskiej Dermaglinu do przetlusczającej sie skóry glowy, reguluje nadmierne wydzielanie sebum.
Pozdrawiam
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 12:42   #392
singielka1
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

na mnie ten Seboradin wogóle nie działał, ot tak jak zwykłe szampony.. Już nie wiem co mam robić.. szkoda mi myć włosy codziennie , bo są długie i strasznie się przez to przesuszaja na końcach
A próbowałyście może przetrzymać włosy? Tzn nie myć ich kilka dni? Bo w innych wątkach o tym dziewczyny pisały. Ja kiedyś nie myłam włosów przez 5 dni, bo była chora i ledwo co mogłam chodzic i potem myłam je rzadziej, ale teraz wszystko wróciło do normy, czyli myje prawie codzien..
singielka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 16:08   #393
*Natalia*
Raczkowanie

co do odżywki to nakładaj tylko na końcówki, tak samo jak kosmetyki do prostowania. Nałożenie na całą długość tylko niepotrzebnie dodatkowo obciąży fryzurkę.
*Natalia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 16:54   #394
chocolatin
Przyczajenie

Za tłuste włosy.

Mam długie wlosy i jestem zalamana, ponieważ muszę je myć codziennie, gdyż się bardzo przetłuszczają. Dodatkowym problemem jest dobór szamponu, bo wloski są bardzo suche. Czy jest jakiś sposób, by sprawić, żeby wlosy się nie przetłuszczały i nie trzeba byłoby ich myć codziennie??
chocolatin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 17:30   #395
iziaczek
Zadomowienie

Dot.: Za tłuste włosy.

Ja mam włosy troche za ramiona,rozjasniane i zniszczone na koncach(siano) a u nasady bardzo tłuste-zawsze takie miałam.I myje je szamponem do włosków tłustych a potem nakładam na same koncówki,ta zniszczona częsc(!!) odzywkę do spłukiwania.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 20:29   #396
leukon
Raczkowanie

Moje włoski też są bardzo tłuste i musze je myć codziennie...
Niestety w moim przypadku na przetłuszczanie włosów nie pomaga żaden cud szampon .Włosy troszkę mniej się przetłuszczają gdy odżywkę nakłada się na ok.3/4 odległości od końców (czyli omijając skórę głowy).

pozdrawiam
leukon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 20:36   #397
leukon
Raczkowanie

Przetłuszczanie się włosów a dojrzewanie...

Nie wiem czy był taki wątek (ja przynajmniej nie znalazłem takiego ).
A teraz do rzeczy....mam 15 lat i bardzo przetłuszczają mi się włosy (tzn. muszę je myć codziennie)i skórę twarzy też mam tłustą.
I teraz moje pytanie....czy po zakończeniu okresu dojrzewania powyższe problemy znikną lub przynajmniej zmniejszą się??
Proszę o odpowiedzi gdyż bardzo mnie to interesuje

pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 21:19   #398
madzia1324
Raczkowanie

Dot.: Przetłuszczanie się włosów a dojrzewanie...

wiesz w sumie chyba czasem tak jest. Ja tez jeszcze niedawno mialam strasznie przetłuszczające się włosy. Mi to przeszło ale znam osoby która ciagle mają takie problemy i chyba nigdy się ich nie pozbędą. Mi zawsze też powtarzają, że czym częsciej bedziesz myć włosy to tym szybciej będą sie tluścić...
O wielkich, silnych, czarnych skrzydłach,
One unoszą człowieka ponad życie
(...)

Edith Sodergan
"w zwierciadle, niejasno"
madzia1324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 21:28   #399
młodaa
Wtajemniczenie

Popieram wypowiedz madzi-im czesciej myjesz, tym bardziej skora sie broni.
Czy problem zniknie? raczej powinien (choc moze i dopiero kiedy bedziesz mila babcia ). A powazniej, takie problemy ma bardzo duzo osob w tym wieku, potrzebna jest delikatna pielegnacja. Moze spobuj czasami, jesli np nie wychodzisz z domu, myc najwyzej co drugi dzien, srednio estetyczne, ale naprawde pomaga i uspokaja skore.
młodaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 22:15   #400
leukon
Raczkowanie

Właśnie dzisiaj wieczorkiem stwierdziłem, że ich nie umyję W końcu ile można tak dzień w dzień.......to się już pomału nudne robi

Może nie będę jutro straszyć na ulicy
Stary 2006-05-07, 22:19   #401
martiniątko
Zadomowienie

Dziewczyny, polecam Wam wyprobowac nafte kosmetyczna. Bardzo czesto jest tak, ze wlosy przetluszczaja sie, bo skora glowy jest przesuszona i chce sie obronic reagujac nadprodukcja loju. Bywa, ze skora jest sucha wlasnie od tych wysuszajacych szamponow "do tlustych wlosow" , ktore zawieraja duzo detergentow zmywajacych tluszcz i fantastycznie zachecajacych gruczoly lojowe do akcji A nafta swietnie je uspokaja, bo nawilza skore. A dodatkowo pieknie odzywia wlosy. Ja zazwyczaj musze myc glowe co 2 dni (drugiego dnia wieczorem sa juz nieestetyczne). Po zastosowaniu nafty mam zupelnie czyste przez 4-5 dni naprawde polecam. Mozna wyprobowac, zwlaszcza ze kosztuje ok. 4 zl Ja uzywam tak: wmasowuje nafte (dosc duza ilosc) mocno i dokladnie w skore glowy a potem we wlosy, spinam i trzymam na glowie jak najdluzej (co najmniej godzine) a potem dokladnie myje glowe 2 razy.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 22:30   #402
martiniątko
Zadomowienie

Przed chwila pisalam w podobnym watku: sprobuj moze nafty kosmetycznej Mimo ze jest tlusta, znakomicie dziala na przetluszczajace sie wlosy, bo nawilza skore glowy i uspokaja gruczoly lojowe (przynajmniej moje )
Stary 2006-05-08, 06:05   #403
iziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martiniątko
Dziewczyny, polecam Wam wyprobowac nafte kosmetyczna. Bardzo czesto jest tak, ze wlosy przetluszczaja sie, bo skora glowy jest przesuszona i chce sie obronic reagujac nadprodukcja loju. Bywa, ze skora jest sucha wlasnie od tych wysuszajacych szamponow "do tlustych wlosow" , ktore zawieraja duzo detergentow zmywajacych tluszcz i fantastycznie zachecajacych gruczoly lojowe do akcji A nafta swietnie je uspokaja, bo nawilza skore. A dodatkowo pieknie odzywia wlosy. Ja zazwyczaj musze myc glowe co 2 dni (drugiego dnia wieczorem sa juz nieestetyczne). Po zastosowaniu nafty mam zupelnie czyste przez 4-5 dni naprawde polecam. Mozna wyprobowac, zwlaszcza ze kosztuje ok. 4 zl Ja uzywam tak: wmasowuje nafte (dosc duza ilosc) mocno i dokladnie w skore glowy a potem we wlosy, spinam i trzymam na glowie jak najdluzej (co najmniej godzine) a potem dokladnie myje glowe 2 razy.
Juz tak robiłam,i nie pomogło mi niestety,taki juz urok tłustych włosów chyba,trzeba je myc codziennie i koniec
Stary 2006-05-08, 09:07   #404
smerfeta01
Zakorzenienie

ja kiedyś też miałam włosy dość mocno przetłuszczające się i myłam je wszelkimi szamponami przeznaczonymi dla takich włosów, a one i tak nadal były tłuste w końcu przeczytałam gdzieś, że takie włosy potrzebują dobrego nawilżenia i kupiłam szampon nawilżający Dove efekt - mój problem zniknął i teraz myję włosy co ok.3 dni
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-08, 10:10   #405
młodaa
Wtajemniczenie

Leukon, jesli nie musisz, nie myj, przetrzymaj je czasami chwile i moze rzeczywiscie sprobuj proponowana przez Martiniatka nafte
Stary 2006-05-08, 14:10   #406
leukon
Raczkowanie

Cytat:
sprobuj moze nafty kosmetycznej
Już próbowałem i było jeszcze gorzej.... Ale cóż każdy środek działa inaczej na innej osobie...
W każdym razie dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam
Stary 2006-05-08, 14:27   #407
młodaa
Wtajemniczenie

Jasne, ja opisanym pierwszym sposobem troszke pomoglam skorze, wiec probuj
Stary 2006-05-08, 22:54   #408
martiniątko
Zadomowienie

Tylko przy nafcie naley umyc glowe baaardzo dokladnie zeby sie dobrze splukalo. Jezeli zaraz po umyciu masz jakby tluste, ciezkie wlosy to znaczy ze nie wyplukalas. Ale jak na Ciebie mimo dobrego zastosowania to nie dziala to mi przykro moze sprobuj myc wlosy szamponem fiitomedu? Ma malo detergentu wiec nie przesusza skory. Sa wersje dla wlosow suchych i dla przetluszczajacych sie - z jakimis ziolami regulujacymi przetluszczanie. I plukanie w zimnej wodzie tez troche dziala Ale przede wszystkim to nie radze uzywac zwyklych "sklepowych" szamponow do wlosow przetluszczajacych sie...
Stary 2006-05-17, 18:06   #409
asieenka
Raczkowanie

Tłuste włosy- rada?!

hej!. Mam do was spraawe powiedzcie mi czy wy tez musiscie myc wlosy codziennie czy to ze mna jest cos nie tak?? mam grzywke na czoło i codziennie musze myć włoski bo następnego ranka jak ich nie umyje jest..masakra ;/..nie dotykam często włosów ani nic wiec juz nie wiem . Kiedys uzywałam szamponów do przetłuszczających sie włosów ale jeszcze gorzej było albo nic nie pomogło czyli nic z tego nie wyszło ;/. Może jakies odzywki czy coos?? z góry dziękuje za odp...pozdrawiam

Matura 2011
polski PP
matematyka PP+PR
angielski PP+PR
geografia PR

asieenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 18:08   #410
Macia
Raczkowanie

Dot.: Tłuste włosy- rada?!

ja tez mam ten problem włosy bardzo mi sie przetłuszczają, mam nadzieje ze to wina hormonow ( wiek dojrzewania ) i niedlugo mi to przejdzie, pozdrawiam
Stary 2006-05-17, 18:20   #411
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Moja koleżanka myje samą grzywkę, a resztę włosów związuje w kucyk Nie pytajcie jak na to wpadła A ja włoski codziennie myję i to jest normalne
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 18:38   #412
asieenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malwinka
Moja koleżanka myje samą grzywkę, a resztę włosów związuje w kucyk Nie pytajcie jak na to wpadła A ja włoski codziennie myję i to jest normalne
To ja już wole myć całe niż samą grzywke . A tak pozatym to bardzo możliwe ze to wiek dojrzewania . Ja sie tam przyzwyczaiłam od 9 miesięcy myje codziennie. Już mi weszło w nawyk . A uzywacie jakis odzywek?? czy nie?? bo nie wiem czy jak zaczne używać to nie zrobia sie cieższe te włooski...Ale musimy o siebie przecież dbać buuźka dla was

Matura 2011
polski PP
matematyka PP+PR
angielski PP+PR
geografia PR

asieenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 21:30   #413
czarna-nirvanka
Raczkowanie

chyba jedyna rada to myć myć i jeszcze raz myć...
czarna-nirvanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 21:39   #414
bawarka
Przyczajenie

Ja myję głowę codziennie rano. Schodzi na to sporo czasu, ale wolę wcześniej wstać, niż cały dzień zastanawiać się nad tym, jakie mam nieświeże wlosy

A odżywki potrzebują nawet przetłuszczające się włosy. Trzeba tylko wybierać takie, które nie obciążaja i nakładać je na końcówki. Absolutnie nie przy skórze glowy.
bawarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 21:54   #415
gosbo
Raczkowanie

duzo dziewczyn ma ten problem,ja tez niestety jedyne co na mnie podzialalo i to bardzo ze moglam myc wlosy nawet po 3 dniach i byly fajne to stosowanie tabletek hormonalnych a dokladniej Diana-35 teraz mam inne i niestety nie jest tak dobrze jak po tamtych,a wierzcie mi warto miec Diane chyba wroce do nich
gosbo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 22:25   #416
bawarka
Przyczajenie

Oj nie radze...

Lekarz przepisał mi Diane35 na bolesne miesiączki i narobil tym strasznych problemów m.in. z krążeniem. Jak przestałam brać, to się wszystko posypało, rozregulowało i bardzo dużo czasu zajęło wyjście z tego bagna.
Nie warto eksperymentować z hormonami, jeśli nie ma ku temu poważniejszych powodów.
bawarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 06:47   #417
iziaczek
Zadomowienie

Spłukujcie włoski zinmą woda,niektórym pomaga przedłuzyc swiezośc włosków i nie nalezy ich myc szamponami wygładzajacymi z silikonami,bo to dodatkowo obciąza wlosy,ja myje jakims zwykłym timotei'jem i jest ok a odzywki oczywiscie tylko na koncówki
Stary 2006-05-18, 07:36   #418
smerfeta01
Zakorzenienie

ja myję włosy do drugi lub trzeci dzień. Choć też mam zdolne do przetłuszczania się, ale myję je szamponem przeznaczonym do włosów suchych i zniszczonych

faktycznie szampony służące i mające zapobiegać przetłuszczania często tego nie robią a nawet zwiększają ten problem. Radzę więc abyś kupiła sobie jakiś dobry szampon nawilżający, np. Dove
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 11:20   #419
MoOoNiA
Raczkowanie

ja mam ten sam problem:P codziennie musze je umyc, chociaz czasami tak jak ktos juz wyzej to napisal myje tylko grzywke a wlosy zwiazuje i wtedy nie wiedac ze sa tłuste

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 11:50   #420
czuczenka
Zakorzenienie

tez codziennie raczej musze myc wlosy, tzn jak chodzilam do szkoly to tak robilam, teraz mamt roche luzku myje co drugi dzien

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości