|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
osobiście najbardziej lubię własnoręcznie pzygotowane warzywa, ale te też mogą być ja swoje duszę na wywarze z 1/2 kostki wołowej i 0,75ml wody - część już odparowałam ![]() a kilbaska na grill - w cienkie plasterki i na teflon bez oleju i może trochę cebulki ja nie wiem kiedy się odezwę bo znowu brak normalnej klawiatury życzę smacznego
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Hej dziewczyny
![]() Ja to sie dzis podlamalam, poszlam do miasta i przy okazji sie zwazylam w aptece i mi doszlo 1.9kg i jestem zla na siebie i chyba znowu bede musiala przestac jesc i narazie zaprzestane pisac co jem zeby nie dawac ZLEGO przykladu , cwiczyc bede dalej hmm codziennie cwicze i tak mnie bola miesnie calymi dniami ale czekam bo tylko w niedziele sobie robie wolne caly dzien od cwiczen . No nic zla jak cholera jestem a wcale nie jadlam nie wiadomo ile , wlasnie ze malo ehh
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
cwaniara takim postępowaniem doprowadzisz do tego, że będziesz tyć od liścia salaty
Sama nie jestem jakąś specjalistką, czasami też błędy popełniam, ale kurcze biorąc się za odchudzanie chociaż podstawy trzeba znać, wszyscy dookoła trąbią o podstawach ! to kurcze a jak widzę jak ktoś takie głupoty wypisuje to się cała trzęsę... Idę pobiegać a później książki, książki, książki ojjj 2 ciężkie egzaminy mnie czekają a ja jeszcze nic nie ruszyłam
|
|
|
#394 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
giovinezza znam podstawy wyczytalam juz tyle rzeczy o ktorych byc moze kiedys nie mialam pojecia badz nie zwracalam na nie uwagi , wszystkie watki artykuly co sa tu na wizazu dotyczace jedzenia dowiedzialam sie SPORO rzeczy ale widzisz jednak majac ta wiedze na temat jedzenia co i jak to moglabym komus najwyzej doradzic , pomoc ale zeby samej sobie to jakos tak nie bardzo
wiem jak sie powinno jesc i co , te wszystkie laczenia ,nielaczenia ,bialka ,,wegle ,tluszcze itp ale hmm ciagle mi sie wydaje ze jak zaczne tak jesc to nie schudne mimo ze tak sie powinno na diecie prawidlowo odzywiac , latwiej jest mi nie zjesc czegos niz to zjesc niestety
|
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Ja już wróciłam, chociaż puścił nas wcześnie, trochę mi przeszło, jak mam ciężkie dni to jestem okropna i sama nie mogę z sobą wytrzymać. Zaraz jadę do miasta coś zjeść. Cwaniara, nie martw się wagą, często podczas ćwiczeń mięśnie wiążą wodę i przez to jest się cięższym (nie zauważyłaś, że po wysiłku mięśnie są jakby spuchnięte?). Nie każdy powinien się często ważyć, bo niektórzy nie potrafią się zdystansować. Mi też waga skacze z dnia na dzień, to nie tycie, to chwilowe wahania. Głowa do góry.
|
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
Na poczatek muszę wam powiedziec ze wczorajszy dzień i dzisiejszy to jest dla mnie jakas masakra nie moge się powstrzymac od podjadania. Oczywiście to nie są jakies tak tłuste rzeczy ale jednak. Wczoraj wieczorkiem zjadłam 3 kostki czekolady milki i parę orzeszków ziemnych i potem miałam straszne wyrzuty sumienia. ![]() a dzis moje jedzonko wyglądało tak śniadanko 8 :00 kawa 9:00 2 kromeczki razowego z serkiem kanapkowym szyneczką pomidorkiem i ogórkiem 2 szklanki wody 14:00 4 szaszłyki wiem duzo ale tam było: papryka, marchewka, seler, cebula i troszke fileta z kurczaka i strasznie się tym teraz napchałam. Paula jak najbardziej bym chciała jakieś przepiski na fajne sałatki jakbyś mogła to cos jeszcze napisz oki![]() a tak wogóle to super z tymi pomiarami 12 stego jak najbardziej większa bedzie motywacja ![]() Co sie tyczy mojego T Ż kocham go strasznie, ale czasmi mam ochote mu przylać hii . Smieje się czasami z mojego brzuszka, ale tak żeby mnie nie urazic jednak wiem że jakbym się odchudziła to by mu się bardzo podobało. Oczywiście zawsze mówi " Kochanie dobrze wyglądasz" a jednak to dobrze mnie nie zadowala. To dobrze nie znaczy że pięknie![]() Coś w ogólę czuję się ociężała mam brzuch jak balon i nie wiem czemu zaraz idziemy na spacer więc może wieczorkiem się lepiej poczuję. dzis tylko 20 brzuszków zrobiłam bo mi się jakoś tak dziś nic nie chce. |
|
|
|
|
#398 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
: 10x brzuszki na wprost + 10x brzuszki na lewo + 10x brzuski na prawo + 20 nożyc ![]() Może powiedziałabyś mi, z jakim podstawowym składnikiem? Będzie mi prościej np. tuńczyk, wędzony kurczak, gyros, jajko, itp ![]() 4 takie szaszłyki to nie dużo ![]() A Twój TZ zachowuje takt i może to nie tylko takt? Mój brzuch zawsze wygląda jak mały balonik ![]() ale już nie długo
|
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Ahoj dziewoje
![]() Aleście się rozpisały! cwaniara - nie sugeruj się wagą. Paula ma rację, przecież ważysz się z ubraniami, jesteś np. po śniadanku, obiedzie. To wcale nie znaczy, że utyłaś. Nie łam się! moncia - ojj czasami każdemu się zdarzy sobie pofolgować. Nie powinnyśmy być wobec siebie aż takie surowe. Wszak jesteśmy tylko ludźmi ![]() Cytat:
Mam jeszcze sporo czasu, ale już czuję stalowe ostrze na gardle Mój dzisiejszy jadłospis: 1) 2 kanapki z serkiem i pomidorem, kawa czarna. 2) 2 jabłuszka. 3)warzywa chińskie z patelni i kotlet z piersi kurczaka (bez panierki) 4) tuńczyk w warzywkach, jogurt z otrębami, 2 kromeczki chlebka typu wasa z serkiem i pomidorem. No i to by było na tyle. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie słoneczka
![]() Jak dobrze że jesteście, bo mnie dzisiaj kuszą wszyscy naokoło ale się nie dałam, pomyślałam co ja Wam tu napiszę, spalę się ze wstydu chyba jednak czuwacie nade mną Powiem Wam czego nie zjadłam: michałków i rafaello ![]() nie dałam się córce co usmażyła czekoladowe naleśniki! ![]() nie zjadłam szarlotki u ,teraz mam przerąbane, pomysli że jestem... piiiiii... ale co tam![]() i nie zjadłam czekolady z orzechami , mojej ulubionej![]() A teraz co dzisiaj jadłam: 1/ omlet z pomidorową sałatką (dzięki za inspirację )2/ kawa z mlekiem, jabłko 3/ warzywa pieczone w piekarniku+kefir+ogórki świeże 4/ kromka razowca +sałatka z pomidora i selera naciowego z sosem vinegret +herbata z mlekiem 5/ jajko na twardo+sałata+ogórek+pomi dor+herbata no i oczywiście woda, woda, woda... ale za to mało dzisiaj wysiłku , nie miałam czasu ani na rower ani bieganie, były tylko spacery z psem(z mężem więc nie mogłam biegać )Jeśli chodzi TŻ to mnie dopinguje, bo zawsze byłam jednak szczuplejsza , a teraz jestem cięższa od niego![]() nawet nie przyznaję się ile ważę bo by się załamał , chociaż są momenty że mówi : kochanie ty i tak jesteś dla mnie najpiękniejsza!!!Paula ja też podjadam orzechy włoskie lub laskowe i polecam parę dziennie wszystkim mają dużo fosforu (pamięć ) i nienasyconych kwasów tłuszczowych(czyli dobrych i zdrowych )Kochane muszę kończyć bo wybywam z domu , jutro wpadnę ![]() ![]() ![]() całusy
|
|
|
|
|
#401 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ojjjj ciężko mi się przyznać, ale mama upiekła dzisiaj 2 rodzaje ciast....Chyba już wszystko jasne?? Cholera no!! Nie mogłam się powstrzymać, nie panowałam nad tym. Ale dzisiaj sobota- należało mi się!! . Więc jako tako 'spaliłam'. Ale na karę się zgadzam, wymierzcie mi sprawiedliwość...Mój podwieczorek: 2 kanapki z pieczywkiem chrupkim z wędliną i ogórkiem Kolacja: activia i te nieszczęsne ciasto. Życzę miłego wieczoru. Ja spędzę go u boku... mojej ślicznej psinki oglądając uwspółcześnioną wersję Romea i Juli. Z Leonadro DiCaprio w roli głównej .Buziaki- zajrzę tu jeszcze |
|
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Tak, konflikt zażegnany, czasem każdemu puszczają nerwy, tak już niestety jest. Ale grzecznie przeprosiłam i zostało mi wybaczone
Mam gorszy problem, właśnie jedzie do nas kolega z kubełkiem z KFC i kupiłam dla niego też ciastka...Yh. A ja muszę się uczyć więc chętnie bym coś sobie podjadła na poprawienie humoru. Pocieszające jest to, że późno pójdę spać, ale kurcze, ciężko sobie odmawiać wiedząc jeszcze, że mam cholerny egzamin jutro rano. :/ Może dam sobie dyspensę chwilową, bo co, ja będę się uczyć a oni sobie będą gadać, pić piwko, ciastka i kurczaki? Gdzie tu sprawiedliwość??
|
|
|
|
|
#403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łudzę się, że już za miesiąc będę mieć wakacje (pominę fakt, iż każdego dnia mam zamiar uczyć się 3h angielskiego...)Co do jadłospisu - ma on ponad 100kalorii? Bo jakoś nie brzmi na tyle ![]() Cytat:
A TŻ mówi prawdę - miłość sprawia, że dla niego i tak jesteś piękna ![]() Jakoś tak mało węgli w Twoim dzisiejszym jadłospisie ![]() No i z wymienionych przez Ciebie powodów codziennie jadam te 5 orzechów Cytat:
Gdzie fotka?! ![]() Dobrze, że zmusiłaś się do ćwiczeń Cytat:
Jakoś tak nawet cudze kłótnie ostatnio na mnie w jakimś stopniu oddziałują ![]() Spróbuj oprzeć się tym smakołykom, a jutro przed egzaminem zjeśc pare kostek czekolady, która przez magnez dobrze wpływa na koncentracje, a jak dziś nie dasz rady wytrzymać, to staraj się jak najmniej Kobiety... mam problem ![]() Chciałam jeść 5x/dzień, ale to trochę za dużo, zwłaszcza w dni treningowe. Wiem, jak się ćwiczy trzeba więcej jeść, tylko że jak dziś zjadłam na kolacjo-podwieczorek (po 17) ok. 10cm kiełbaskę na grilla (pokrojona cienko w plasterki i na teflonie bez tłuszczu, aby jak najwięcej z niej wytopić) + trochę sałaty z pomidorem, solą i pieprzem to jak wybrałam się biegać przed 21, było mi ciężko na żołądku; nie miałam kolki, ale nie biegło mi się tak lekko, jak gdy biegałam o tej samej porze, ale ostatni posiłek jadłam 15-16... W dodatku po ćwiczeniach nie chcę już jeść, bo nie dość, że mi się nie chce, to niedługo idę spać... I nie wiem jak teraz rozplanować sobie posiłki, może jeść 4x/dzień i kolację łączyć z podwieczorkiem? I wcześniej jeść śniadanie? np. 7.00 I śniadanie 9.45 II śniadanie 12.35 obiad 15.00 -16. 00 kolacjo-podwieczorek ? I wiecie co? Poszłam dziś biegać 5' rozgrzewka + 30' nieprzerwanego biegu (ok. 6km) + 5-7' ćwiczeń na partie ciała + 15' rozciągania = 55' ![]() ![]() Już nie mogę doczekać się poniedziałku, kiedy znowu pójde biegać i ćwiczyć ![]() I jeszcze! Mama zrobiła na kolację naleśniki z utartym białym serem + żółtko + cukier + olejek cytrynowy i one podsmażane na patelni ze śmietaną i cukrem => moje ulubione! Ale popatrzyłam, powąchałam troszkę z żalem i powiedziałam: NIE
|
|
|
#404 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sporo ćwiczonek mi wyszło tak coś ponad 60 minut, koło 75? chyba coś takiego . Dzisiaj dałam czadu, to przez tą szarlotkę zmusiła mnie do działania!!![]() A co do twojego jadłospisu, do dla mnie też 5 posiłków to za dużo. Wolę miedzy poszczególnymi posiłkami przekąsić jabłko, albo zjeść kromkę pieczywka chrupkiego, tym bardziej że coraz więcej ćwiczę . Damy radę!!Musimy!!Dobranoc dziewoje, ja zmykam oglądać film i do snu . Jutro rano wrzucę kreacje i dam znać co do śniadania. Dobranoc słodkich snów laskyy!! |
||
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) No właśnie muszę pomyśleć nad tym ogólnym jadłospisem... Bo to też nie zdrowo, aby jeść między 15-16 i potem nic, a do tego ćwiczenia ![]() Ja osobiście, np. jabłko, marchew itp. liczę jako posiłek ![]() Ja po napisaniu wiad. na wizażu poszłam pod prysznic i zgodnie z postanowieniami miocham siateczką w kółko i do tego wcieram piling, a za chwilę wysmaruję policzki kremem, na reszte paste cynkową i do ciała krem ujędrniający ![]() Normalnie złapałam konkretnego bakcyla ![]() I muszę mniej więcej zaplanować sobie jutrzejsze posiłki, żeby wyrobić kaloriami odpowiednio ![]() Właśnie, kobiety, co byście zaproponowały - bardzo lekkiego [!] po ćwiczeniach, jak zaczęłabym czuć głód, ssanie żołądka itp? Chciałabym, aby było to tylko, że tylko, bo niedługo po ćwiczeniach prysznic, jakies tam drobnostki i spanie... Czy marchewka byłaby dobrym rozwiązaniem? tylko, że to węglowodan, choć w sumie co to za węglowodan, który w 100g ma 7% węgli (no i dlatego zaliczany do grupy neutralnej ) no ale nie wiem czy to dobry pomysł... A może po prostu kilka łyżeczek wieśniaka albo jogurtu naturalnego?
|
|
|
#406 | ||
|
Raczkowanie
|
MaZa3 brawo za dzisiejszą aktywność. Zuch dziewczyna! Jak na mój gust obyłoby się i bez kary
![]() Cytat:
![]() Osobiście nie mam złudzeń,co do swoich wakacji. Podejrzewam, że obleję ten mega trudny egz, jako i 80% ludzi na roku. Co do nauki języka, to nie wiem jaką masz metodę... Ja rosyjskiego uczyłam się oglądając filmy i seriale na YT. Oprócz tego czytałam jakieś fan fiction. Bardzo przyjemnie i efektywnie W marcu zdałam certyfikat na poziomie B2 Brawo za NIE dla naleśników! A w sprawie posiłków, to nie wiem szczerze mówiąc. Lepiej mniej i częściej, ale jeśli nie wyrabiasz, to chyba i 4 posiłki będą ok. lauhau trzymaj się tam dzielnie w tej jaskini pokus! Kciuki za egz. zaciśnięte. I jeszcze małe pytanko. Wcześniej był chyba jakiś spór w doktrynie, co do tego, czy robić sobie dzień luzu od diety, czy nie... Ktoś pamięta jakie było stanowisko większości? Nie chce mi się przeglądać tylu postów ![]() Właśnie się zastanawiam, czy w niedzielę pozwolić sobie na coś słodkiego. W ramach nagrody za ciężki tydzień oczywiście... Np. skoro zjadam 1200 kcal od pon do soboty, to w niedzielę zjem np. 1400-1500. Mój organizm nie zeświruje? Jak myślicie? edit Cytat:
a z tym jedzeniem do 16, to nie jest zbyt dobry pomysł. ja kiedyś próbowałam. owszem sporo schudłam, ale potem organizm się przyzwyczaja i jeśli zjeść coś więcej, to całe odchudzanie idzie psu pod ogon.
"W szalonym świecie tylko szaleńcy są rozsądni" Edytowane przez jowi46 Czas edycji: 2010-05-29 o 23:09 |
||
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Jowi, u nas, jeśli chodzi o taki jeden dzień odstępstwa, to w sumie nie było za/przeciw
ten, kto chce, robi sobie taki jeden dzień jako nagrodę i urozmaicenie, część dziewczyn np. w sobotę pozwala sobie na słodkie ![]() Myślę, że jak jednego dnia zjesz 200, max. 300kalorii więcej to nie powinno być coś nie tak zwłaszcza, jeśli będzie to regularne, to wtedy organizm zrozumie, zaakceptuje i przystosuje się do takiej kolei rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
To nie jest tak, że ja nie chcę - ja po prostu nie mogę. Jak idę ćwiczyć i zjem później niż o 16 to albo kolka, albo uczucie ciężkości, które naprawdę nie jest fajne i myślę też, że nie wskazane. No i dlatego też chciałabym coś lekkiego zjeść po treningu, przed snem
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Hej, zaraz dopijam kawkę i pędzę na egzamin. Troszkę zjadłam ale nie jakoś dużo, a spać poszłam dopiero koło 2 w nocy, więc zjadłam jakieś 4 godziny przed snem. Wczoraj zamiast się uczyć oglądałam walkę bokserską
Ale mam nadzieję, że pójdzie dobrze. Dzisiaj zjem mniej i więcej poćwiczę. Miłego dnia bez pokus, jedzcie zdrowo.
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzisz, wyszłaś jakoś z dietowej sytuacji Ja od godziny jestem po śniadanku ![]() 2kromki ciemnego pieczywa (50g=100kcal) + 100g wieśniaka (100kcal) + sałatka z: sałata + pomidor + cebula (15kcal) = 215kcal Może być? Bo się najadłam i to bardzo
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sałatki jakie się da lubie wszystko, tuńczyk jak najbardziej i kurczak.Mam nadzieję ze to nie tylko takt ale cóż ihih dam radę. Masz rację za niedługo nie będziemy miały baloników Dziewczyny jesteście super dzięki wam na prwdę czuję opanowanie do yego jedzenia, a juz bardzo długo nie miałam takiej motywacji i siły woli ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- MaZa3 dzięki czuję się troszkę rozgrzeszona hihi ale trzymam się dzielnie ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- moje dzisiejsze jedzonko na razie ![]() Śniadanko 8:00 herbatka z cytrynką + 2 kromki razowego + szynka z indyka 2 plastry + pomidorek ze szczypiorkiem teraz kawa Potem napiszę co dalej w planie mam na obiad ![]() kaszę z potrawką z pieczarkami , piękiem i papryka oczywiście ja bez sosu wszytko dostanie mój TŻ. hihi , potem wam napiszę czy mi się udało aha i do tej pory 1 szklanka wody idę sie napić jeszcze jedną ![]() Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za nasze zdrowe odchudzanie ![]() Ps. dzis jestem jakoś nastawiona optymistycznie do wszytkiego
![]() |
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie postaram się napisać Ci dziś wieczorkiem kilka przepisów Może dzięki temu jakąś nową skomponuję ![]() Jedzonko jak zwykle brzmi smacznie, ale u nas to tylko smaczne ![]() Moje śniadanie, które zjadłam niecałe 2h temu dalej mnie trzyma kto by pomyślał, że 200kcal można się tak najeść!A optymistyczne i pozytywne podejście jest jak najbardziej wskazane Jak Ci go chwilowo zabraknie to pisz, My na pewno doładujemy Ci energii ![]() Kochane Panie, życzę dobrych śniadanek i obiadków ![]() A ja mykam robić mamie żelowe pazurki
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też wczoraj się jadłospis pozmieniał troszkę, w sumie to przesadziłam z fistaszkami i na ten i następny tydzień ograniczam do 0.
Dziś wlazłam na wagę i 61,9:ekk: jestem przed @ i chyba dlatego, z resztą czuję się strasznie ociężale jak słonica nie mam na nic ochoty, mam ogromną nadzieję, że po tygodniu coś na wadze zleci bo jak na razie to tylko rośnie w gorę
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
tak czytam te posty i powiem Wam, że Was nie rozumiem.. Ciągle któraś ma jakieś grzeszki, non stop tylko a to jakieś ciastko, a to czekoladka a to jeszcze coś innego.. i zaraz czytam, że ta sama osoba jest na diecie i próbuje schudnąc od tygodni, a efektów nie widac... Kurcze, weźcie się w garśc!! Chodzi o to, żeby na diecie byc "krótko", ale twardo trzymac sie postanowień, nie poddawac słabościom i wtedy raz dwa dieta sie skończy, bo osiągniecie swój cel. Wtedy przejdziecie w fazę utrzymania i na grzeszki będziecie sobie mogły pozwalac.. A jak czytam , to albo któras je racje głodowe albo prawie codziennie spowiada sie z grzeszków.. Szczerze? Postępując w ten sposób będziecie na diecie do końca życia.. Pewnie zostanę zlinczowana za te słowa, ale skoro ja dałam radę i nie ulegam żadnym pokusom, to znaczy, że się da i Wy też możecie!! Naprawdę wierzę, że każdej z Was się uda, ale potrzeba do tego jednak trochę silnej woli! Ja dietę potraktowałam jak wyzwanie, żebym mogła samej sobie udowodnic, że potrafię! Gdybym uległa jakiejś pokusie, to byłaby to moja osobista porażka. "Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy." Lew Tołstoj
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic dodać - nic ująć Także jestem żywym dowodem, że jak się chce, to można -> każde z moich postanowień jest przeze mnie realizowane a uwierzcie, jedzenie to moja miłość... i zrezygnowałam ze wszystkich przyjemności oraz dodałam to, czego do tej pory nie lubiłam, ale trzymam się i jest ok więc Wy mniejsze postanowienia również jesteście w stanie zrealizować
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-05-30 o 14:02 Powód: Literówka ;) |
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie popadajmy w paranoję. Świat się nie zawali od zjedzenia 1 kostki czekolady. Jeśli człowiek jadł 3 tabliczki dziennie, a ogranicza się do kilku gram, to nie sądzę aby miało to jakiś kolosalny wpływ na jego odchudzanie.
Przyznaję Wam rację, co do tego, że można zagryźć zęby i dać radę. Ja 8 kilogramów temu, też umiałam żyć bez słodyczy - jakieś 1,5 roku. Tru świetny cytat z Tołstoja.
|
|
#417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wiadomo aby dojść do celu potrzebne są wyrzeczenia, a nie każdy tak potrafi, niestety.Cytat:
Tylko, że nawet te kilka gr wpływa na efekty diety i opóźnia je i ze lepiej moim zdaniem wziąć się za to raz a porządnie bo tak jak trututu pisała inaczej na diecie będzie się przez całe życie...Poza tym jedno wyklucza drugie: chcę schudnac, ale przecież trochę słodyczy nie zaszkodzi, właśnie ZASZKODZI ! a później pojawiają się posty dlaczego nie chudnę, znów przytyłam itp. Nie dziwie się osobą, ktore mocno trzymają się zasad, że ich to denerwuje i mam cichą nadzieje, że niedługo sama stanę się tak mocna, ze nie będą mnie kusić pierdoły (małe diabełki) ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Już po obiadku: leżę na wyrze i się byczę zamiast uczyć się na egzamin ![]() Na dziś planuję: późno wstałam I owsianka z bananem i jabłkiem (standard) + kromka z serkiem topionym obiad: fasolka po bretońsku 500g podwieczorek: 1/3 woreczka ryżu z jogurtem owocowym kolacja: wieśmak z warzywami
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-05-30 o 14:44 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W dodatku można tu zaobserwować: "A to tylko jedno ciastko" z którego wychodzą 3 jednego dnia, a potem kolejnego dnia ponownie 'A to tylko coś tam" i tak codziennie Powoli można to ograniczyć, zawziąć się i jazda ![]() Cytat:
![]() Widzę, że smacznie dziś jadłaś Ja za chwilę idę jeść kolację, ale póki co nie mam jakiegoś konkretnego pomysłu. Bo to, co bym sobie zjadła, to już za późno ![]() Choć mam do wykorzystania sporo kalorii, to może jednak skuszę się na jakiegoś węglowodana... Jak myślicie, mogę koło 17 spokojnie zjeść węgle? Na obiad: Posolona sałata z jogurtem naturalnym (100g) i 1/2 łyżeczki octu jabłkowego + kotlet z piersi kurczaka (nie do końca schab: mięsko pokrojone w kosteczkę, wymieszane z otrębami, troszkę mąki, obtoczone w jajku i usmażone - niestety na tłuszczu, bo mama robiła dla całej rodziny, ale nie było tragicznie) + później 5orzechów włoskich Wiem, że mogłoby być więcej, ale szczerze mówiąc, to jeszcze czuję się najedzona i gdyby nie to, że postanowiłam jeść regularnie, to nie jadłabym koło 17... No i przed obiadem, jako IIśn zjadłam duże jabłko
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Trutu ma rację, trzeba się wziąć w garść, a podjadać na UTRZYMANIU. Ale oczywiście jak się komuś zdarzy raz w tygodniu kawałeczek czekoladki, czy mały paseczek ciasta to też nic się nie stanie w ogólnym bilansie. Ja staram się powstrzymywać od podjadania i w sumie raz mi się zdarzyło zgrzeszyć, ale podczas @ mała dyspensa jest ok, moim zdaniem, ponieważ to nieprzyjemny czas dla kobiety, a poza @ za to jestem bardziej skrupulatna. No i na pewno mniej rzeczy mnie kusi, nie mam ochoty takiej, a w te dni jest gorzej. W każdym razie ja dzisiaj zjadłam:
-kromka chleba orkiszowego z serkiem grzybowym, kawa z mlekiem x2 (egzamin) -duża makrela grillowana z cytryną, surówką, 1 ziemniakiem podpiekanym, kawa z mlekiem -mały kawałek kiełbasy wędzonej, bez chleba (swojski produkt) Dzisiaj jeszcze zjem trochę tych specjałów (mam szynkę, schab i coś tam jeszcze, wszystko swojskie ) zjem bez chleba oczywiście, z jakimś warzywkiem.PS. Co to ten wieśniak czy wieśmak? Bo często to słyszę, ale nie wiem co się konkretnie za tym kryje. |
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O serek wiejski Swojskie najlepsze Ja właśnie pożeram na kolację: 6 łyżek płatków owsianych (138kcal) + 3 łyżki otrąb [w tym 1,5 ze śliwkami] (ok. 20kcal) + 1,5 łyżki siemienia lnianego + 200g jogurtu naturalnego (200kcal) = ok. 360 Dobrze czy źle?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Pewnie, mięso mus jeść, ja dzisiaj też chyba na podwieczorek skonsumuję jedną kanapeczkę z wędliną i z pieczywkiem chrupkim. A warzywka dusisz na patelni?? Bo ja to chyba ugotuję sobie takie warzywka z torebki (zamrożone) są pyszne 250g ma 125 kcal chyba, ale nie zjem 250 gram raczej i do tego kaszka gryczana. Co myślisz?

i mi doszlo 1.9kg
i narazie zaprzestane pisac co jem zeby nie dawac ZLEGO przykladu , cwiczyc bede dalej hmm codziennie cwicze i tak mnie bola miesnie calymi dniami ale czekam bo tylko w niedziele sobie robie wolne caly dzien od cwiczen . No nic zla jak cholera jestem
ehh

. Smieje się czasami z mojego brzuszka, ale tak żeby mnie nie urazic jednak wiem że jakbym się odchudziła to by mu się bardzo podobało. Oczywiście zawsze mówi " Kochanie dobrze wyglądasz" a jednak to dobrze mnie nie zadowala. To dobrze nie znaczy że pięknie

ale się nie dałam, pomyślałam co ja Wam tu napiszę, spalę się ze wstydu

. Jutro rano wrzucę kreacje i dam znać co do śniadania. Dobranoc słodkich snów laskyy!!