Zabrzeńskie Panny Mlode - Witajcie. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 13:56   #391
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Zabrzenskie Panny Mlode - Witajcie.

bardzo ładna i ciekawa suknia

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 09:46   #392
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lokata83 Pokaż wiadomość
czesc PM-ki zabrzańskie! dawno mnie tu nie było bo...biegałam za sukienką ślubną...i kupiłam już mam tą wymarzoną!!!to jednak jest prawda że jak się trafi na tą właściwą to się to czuje. ja przymierzyłam chyba w sumie z 50 sukienek w trakcie całych moich poszukiwań ,ale w końcu trafiłam...i poczułam to coś!poniżej obrazek...co o niej myslicie??
prosta a jednak nietypowa przy mojej figurze nie mogłabym sobie pozwolic na takie poziome paski ale ogólnie sukienka ładna
dottta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 10:15   #393
lokata83
Raczkowanie

Ja też myślałam że poziome paski nie wchodzą w grę, bo jestem niska raczej i nie bardzo szczupła, ale okazało się że sukienka pieknie modeluje sylwetkę. doradzcie dziewczyny , bo mam kręcone pół-długie brązowe włosy i nie wiem czy welon będzie pasował?czy moze wyprostować włosy i obciąć na ładnego boba i tylko jakiś mały stoik do włosów i duże zdobne kolczyki do tego? i powiedzcie czy bukiet z miniaturowych słoneczników będzie pasował??wydaje mi się że tak, ze względu na prostotę sukienki, bo jak była by bardziej barokowa to już odpada. bede wdzięczna za wszelkie porady.
lokata83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 15:58   #394
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też myślałam że poziome paski nie wchodzą w grę, bo jestem niska raczej i nie bardzo szczupła, ale okazało się że sukienka pieknie modeluje sylwetkę. doradzcie dziewczyny , bo mam kręcone pół-długie brązowe włosy i nie wiem czy welon będzie pasował?czy moze wyprostować włosy i obciąć na ładnego boba i tylko jakiś mały stoik do włosów i duże zdobne kolczyki do tego? i powiedzcie czy bukiet z miniaturowych słoneczników będzie pasował??wydaje mi się że tak, ze względu na prostotę sukienki, bo jak była by bardziej barokowa to już odpada. bede wdzięczna za wszelkie porady.
to wszystko zależy od tego co Ci sie podoba, co lubisz i w czym się dobrze czujesz Ja osobiście nie obcinałabym włosów bo wydaje mi się ze do tej sukienki pasowałoby jakieś "romantyczne" upięcie z kręconych włosów a welon to już wg Twojego uznania - ja osobiście w welonie czułam się źle
Stary 2010-10-14, 05:56   #395
ultraradiola
Wtajemniczenie

ja to bym widziała do tej sukni jakiś ładny kwiat we włosach i włosy tak jak dotta mówi romantycznie upięte

a my mamy dzisiaj z TZ juz 2 miesiące po ślubie

kule ale mgła u mnie z rana prawie nic nie widać ...

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-10-14 o 05:57
Stary 2010-10-14, 06:16   #396
lokata83
Raczkowanie

Ja sobie welon też chyba podaruje...pare razy próbowano mi go na głowe wcisnąć ale zawsze sie w nim źle czułam...więc musze poszukać czegoś extra do włosów. Co do pogody to poprostu masakra ja czuję się jak by był listopad a nie połowa października, ale dobrze że mam co robić, załatwiać i obmyslać (ślub, wesele)to bynajmniej jakoś leci. Ultra serdeczne gratulacje z okazji miesięcznicy!!!!!:w inko:
Stary 2010-10-14, 16:14   #397
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja to bym widziała do tej sukni jakiś ładny kwiat we włosach i włosy tak jak dotta mówi romantycznie upięte

a my mamy dzisiaj z TZ juz 2 miesiące po ślubie

kule ale mgła u mnie z rana prawie nic nie widać ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 07:19   #398
potterka
Zakorzenienie

w sobote wyruszyłam na rajd po salonach i co? tylko 2 były czynne adesso i sophia..

w adesso babka bardzo miła, fakt wielkiego wyboru sukien nie ma ale można przeglądać, mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć no i suknie spokojnie do 2 tyś. można mieć.. nawet chyba droższych nie ma

w sophi babka też miła, jednak trzeba wiedzieć czego się chce i nie za wiele proponuje, dobrze że akurat zaciekawiłą mnie keicka z manekina bo inaczej chyba bym nic nie zmierzyła... a no i suknia była za wielka i nie spieła mi jej ciaśniej tylko miałam sobie wyobrazić jak wygląda dopasowana.. jednak zapropponowała że mniejszą z drugiego salonu mi przywiozą... co do cen to dość drogawo, manekinową za 2 tyś proponują...

classa była zamknięta, żadnej kartki ani nic w tym stylu,
madea (czy jakoś tak) niestety też zamknięta akurat tego jednego dnia ale informacja o tym wisiała na drzwiach więc ok

chciałam wejść do jeszcze jednego, nazwy niestety nie znam, jak się jedzie wolności w stronę gliwic to kawałek za kosciołem św Andrzeja zaraz obok żabki... bardzo ładne suknie na manekinach (tzn w moim typie ) jednak żadnej informacji o godzinach otwarcia.. no i drzwi o godzinie 12 były zamknięte a w środku ciemno...

ogólnie jestem zawiedziona tym, że salony są w więklszości pozamykane... dziś pojadę do gliwic i może tam będzie lepiej..

a na chwilę obecną wiem, że góra koniecznie prosta,m bo serduszka itp strasznie zmniejszają brakujący biust u mnie
no i koniecznie tren a już koronkowy to dopiero
potterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 08:06   #399
ultraradiola
Wtajemniczenie

a u mnie dziś rok jak ja kupiłam swoja suknie
pierwsza przymierzona potem wiele innych ale żadna nie dorównywała tej pierwszej
ah jak ten czas zleciał teraz pozostało tylko milo powspominać

potterka jeśli mogę polecić przejedz się do Katowic jest tam bardzo dużo salonow slubnych

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-10-18, 08:31   #400
potterka
Zakorzenienie

mnie niestety pierwsza mierzona nie urzekła ogólnie myślałam że będzie większy wow przy mierzeniu.. jedynie ostatnia w adesso miała to coś jednka nie do końca jestem rpzekonana
Stary 2010-10-18, 10:17   #401
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
w sobote wyruszyłam na rajd po salonach i co? tylko 2 były czynne adesso i sophia..

w adesso babka bardzo miła, fakt wielkiego wyboru sukien nie ma ale można przeglądać, mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć no i suknie spokojnie do 2 tyś. można mieć.. nawet chyba droższych nie ma

w sophi babka też miła, jednak trzeba wiedzieć czego się chce i nie za wiele proponuje, dobrze że akurat zaciekawiłą mnie keicka z manekina bo inaczej chyba bym nic nie zmierzyła... a no i suknia była za wielka i nie spieła mi jej ciaśniej tylko miałam sobie wyobrazić jak wygląda dopasowana.. jednak zapropponowała że mniejszą z drugiego salonu mi przywiozą... co do cen to dość drogawo, manekinową za 2 tyś proponują...

classa była zamknięta, żadnej kartki ani nic w tym stylu,
madea (czy jakoś tak) niestety też zamknięta akurat tego jednego dnia ale informacja o tym wisiała na drzwiach więc ok

chciałam wejść do jeszcze jednego, nazwy niestety nie znam, jak się jedzie wolności w stronę gliwic to kawałek za kosciołem św Andrzeja zaraz obok żabki... bardzo ładne suknie na manekinach (tzn w moim typie ) jednak żadnej informacji o godzinach otwarcia.. no i drzwi o godzinie 12 były zamknięte a w środku ciemno...

ogólnie jestem zawiedziona tym, że salony są w więklszości pozamykane... dziś pojadę do gliwic i może tam będzie lepiej..

a na chwilę obecną wiem, że góra koniecznie prosta,m bo serduszka itp strasznie zmniejszają brakujący biust u mnie
no i koniecznie tren a już koronkowy to dopiero
nie wzięłaś mnie

co do sophi to trzeba na babkę trafić bo są dwie z tego co pamiętam, obie tak samo maja na imię i ta jedna jest super - mi proponowała kiecki, wyszukiwała itd. a druga taka niemrawa Do kiecki zazwyczaj dają dodatki gratis ale to chyba w większości salonów

W Katowicach sporo salonów ale suknie trochę droższe z resztą w większości tych salonów kiecki podobne w calssie w kato widziałam dwie identyczne kiecki jakie mierzyłam w sophi

W adesso mi nawet nie otwarli więc niech żałują

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2010-10-18 o 10:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 10:28   #402
potterka
Zakorzenienie

Dotta w adesso nie znalazłabyś nic dla siebie bo ryb nie mają

no w tej Sophii babka mila ale tak patrzała na nas "co byście chciały" nawet nie zaproponowała żebyśmy sobie obejrzały co na wieszakach wisi... ale pójdę na przymiarkę tej rozmiar mniejszej to zobaczę może ktoś mi coś jeszcze zaproponuje

dziś pojadę do gliwic... może tam więcej salonów będzie otwarte?

boje się że na nic się ne zdecyduję
tzn w adesso mam jedną faworytkę, ze starej kolekcji... tyle, że nie do końa przemawia do mnie przód na dole ale jak się ją zmniejszy to zostałąby koronka i może dałoby się to pozmieniać no i kusi też cena bo duużo mniej niż zamierzałam dać
Stary 2010-10-18, 10:32   #403
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Dotta w adesso nie znalazłabyś nic dla siebie bo ryb nie mają

no w tej Sophii babka mila ale tak patrzała na nas "co byście chciały" nawet nie zaproponowała żebyśmy sobie obejrzały co na wieszakach wisi... ale pójdę na przymiarkę tej rozmiar mniejszej to zobaczę może ktoś mi coś jeszcze zaproponuje

dziś pojadę do gliwic... może tam więcej salonów będzie otwarte?

boje się że na nic się ne zdecyduję
tzn w adesso mam jedną faworytkę, ze starej kolekcji... tyle, że nie do końa przemawia do mnie przód na dole ale jak się ją zmniejszy to zostałąby koronka i może dałoby się to pozmieniać no i kusi też cena bo duużo mniej niż zamierzałam dać
nie wiem o której byłaś ale w soboty to większość do 12 góra 13 otwarte My z mama jakoś o 10 chodziłyśmy i wszystko było pootwierane.

a w ogóle to z kim byłaś? z justii?

Rybę w końcu chcesz?

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2010-10-18 o 10:35
Stary 2010-10-18, 12:44   #404
lokata83
Raczkowanie

Potterka:Ja swoją kupiłam w Tąpkowicach w salonie Xymena, teraz są tam wyprzedaże zeszłorocznych kolekcji i ja swoja kupiłam 1000zł taniej. Mają tam naprawde duuuuuuuużo sukienek, panie przemiłe, zmierzyłam tam chyba z 15 kiecek, ale 2 okazała sie ta jedyna. także może zamiast jechac do katowic wybierz się tam. aaaa i duży plus bo bardzo długo otwarte mają bo az do 19!!!!może skorzystasz!
Stary 2010-10-18, 19:02   #405
potterka
Zakorzenienie

powiem Wam, że w gliwicach to porażka jakaś panie jak usłyszały mój "lipiec" to automatycznie było "noo to prosze sobie pooglądać, tu jest katalog" zero propozycji mierzenia :/tak więc wróciłam z niczym.. znów atakowałam salon koło św Andrzeja Belissima się chyba nazywa.. kurde podobają mi się te keice, ale pod salonem byłam o 16 i patzre a tam kartka "w dniu 18... czynne do 16:00" spróbuje ejszcze może jutro albo w piątek

Lokata te Tąpkowice to troszkę daleko a jakie tam ceny mają?
Stary 2010-10-18, 20:52   #406
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Wam, że w gliwicach to porażka jakaś panie jak usłyszały mój "lipiec" to automatycznie było "noo to prosze sobie pooglądać, tu jest katalog" zero propozycji mierzenia :/tak więc wróciłam z niczym.. znów atakowałam salon koło św Andrzeja Belissima się chyba nazywa.. kurde podobają mi się te keice, ale pod salonem byłam o 16 i patzre a tam kartka "w dniu 18... czynne do 16:00" spróbuje ejszcze może jutro albo w piątek

Dziwne, ja też mam ślub w lipcu, a w żadnym z Gliwickich salonów, w których byłam, panie mi nie powiedziały, że za wcześnie szukam czy coś. Nawet mówiły, że to dobrze, bo mam teraz szanse kupić troszkę taniej suknie ze starej kolekcji, a nowa będzie droższa.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 06:07   #407
ultraradiola
Wtajemniczenie

ja swoja suknie kupowałam 10 miesięcy wcześniej i w żadnym salonie takich slow nie słyszałam "za wcześnie" Te salony to chyba jakaś porażka Ja do swojego przyszłam poczęstowano nas kawusia pokazano katalogi i zaproszono do mierzenia pomimo ze suknie były mniejsze od mojego rozmiaru. Fajnie wspominam poszukiwanie sukni

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-10-19, 07:18   #408
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:

ja szyje suknie w bellisima wlasnie kolo swietego andrzeja. Pani cudowna bardzo mila, ja mam swoja wymarzona na wzor maggie sottero, panni doradzi i mierzyc mozna do woli.. jeden minus ze suknia ktora mierzylam poleciala do niemiec ;/ bo ktos ja kupil czy cos i nie moge pokazac chrzestnej ajj ale ogolnie jestem bardzo zadowolona. i polecam.

i gliwicach ja sciemnialam z data ;d tylko po to zeby pomierzyc

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 08:44   #409
lokata83
Raczkowanie

Potterka: ja swoją kupiłam za 1800zł przecenioną z 2800zł, bo to sukienka z firmy wings, ze stanów. a koleżanka kupiła tam kieckę z welonem całą z koronki z annais za 2000zł także myslę że ceny z tych wyprzedażowych bardzo fajne.jadąc tam masz praktycznie pewnośc że coś wybierzesz, jak tam byłam były przede mną 3 dziewczyny, wszystkie kupiły sukienki!!! tylko te modele z wyprzedaży to wiadomo że tylko dopasowują do figury, nie szyją na miarę, ale jak masz rozmiar koło 38 to we wszystkie wejdziesz. nie wiem jakie są tam ceny sukienek ja bys chciała szyc ale możesz tam sobie np zadzwonić to wszystkiego się dowiesz no i na mierzenie też lepiej się umówic.
Stary 2010-10-20, 16:56   #410
dottta
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie może gdzie w Zabrzu można sobie zrobić żel na paznokciach? Chciałabym jakiś sprawdzony salon a nie iśc do pierwszego lepszego Po pracy bym sobie kiedyś skoczyła
Stary 2010-10-21, 05:52   #411
ultraradiola
Wtajemniczenie

ja na Zabrzu kompletnie się nie znam chociaż tu pracuje

macie juz jakieś plany na sylwestra

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-10-21, 09:32   #412
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja na Zabrzu kompletnie się nie znam chociaż tu pracuje

macie juz jakieś plany na sylwestra
ja też właśnie w ogóle Zabrza nie znam a po pracy bym mogła szybciutko skoczyć

Myśmy mieli jechać ze znajomymi ale w tym roku ich fundusze znacznie przekraczają nasze i Tzn. moglibyśmy jechać ale szkoda nam kasy jak za parę miesięcy ślub i wydatki Pewnie będziemy w domku przed tv
Stary 2010-10-21, 11:03   #413
ultraradiola
Wtajemniczenie

dziś jakieś święto ??
o 12.00 w całym Zabrzu syreny zaczęły wyć WTF??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 12:39   #414
lokata83
Raczkowanie

ultraradiola: te syreny to pewnie jako znak żałoby po tym co sie w łodzi we wtorek stało. zabito tego posła z pisu

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dotta a w jakiej cześci zabrza pracujesz??bo jeśli chodzi o żele to moge polecić 2 salony, jeden na mikulczycach na ul. strażackiej tam jest fryzjer i kosmetyka-ja osobiście tam nie robiłam żeli ale bywam tam w innych celach i zawsze jest ktos na zleach no i często te same kobitki to musi być tam ok. a drugi na rokitnicy na jordana tam pracuje moja znajoma, kiedyś do niej chodziłam i ślicznie dziewczyna robi, cen nie znam bo to dawno było.
Stary 2010-10-21, 16:31   #415
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
ultraradiola: te syreny to pewnie jako znak żałoby po tym co sie w łodzi we wtorek stało. zabito tego posła z pisu

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dotta a w jakiej cześci zabrza pracujesz??bo jeśli chodzi o żele to moge polecić 2 salony, jeden na mikulczycach na ul. strażackiej tam jest fryzjer i kosmetyka-ja osobiście tam nie robiłam żeli ale bywam tam w innych celach i zawsze jest ktos na zleach no i często te same kobitki to musi być tam ok. a drugi na rokitnicy na jordana tam pracuje moja znajoma, kiedyś do niej chodziłam i ślicznie dziewczyna robi, cen nie znam bo to dawno było.
pracuję w centrum - niedaleko stadionu Górnika W ogóle to szukam już powoli jakiejś kosmetyczki na makijaż polecicie kogoś ?
Stary 2010-10-25, 07:28   #416
lokata83
Raczkowanie

dziewczyny zwariowałam!!! zaczynam się zastanaiwać nad zmianą lokalu na przyjęcie weselne, zaczyna ograniac mnie strach ze w sląskim ranczo- bo tam may zarazerwowaną sale, jedzenie bedzie nie smaczne znalaz łam kiedys na zabrzańskim forum wątek o tym lokalu i ciągle tam piszą że nie polecają jedzenia- masakra!!!!!!!!! Wy tutaj piszecie o Veronie i mi smaka robicie że tam wszystko takie dobre. jak tam ceny wygladają??moze jeszcze będzie tam wolny 10 wrzesnia 2011?? na wesele ok 60 osób!spać po nocach z tego powodu nie mogę, wybraliśmy ranczo ze wzgledu na bliskośc, no i w sumie klimat tez sie nam podobał ale te opinie mnie zaczęły martwić poradzcie cos dziewczyny
Stary 2010-10-25, 09:11   #417
ultraradiola
Wtajemniczenie

co do obaw do sali to jest zupelnie naturalne. Tez tak miala tym bardziej ze naczytalam sie na forum tez bardzo duzo negatywnych opini: ze jedzienie zimne malo i nie dobre ale mama mnie uspokoila w jakis sposob i olalam sprawe a tez mialam mysli zmienic sale takze nie martw sie na zapas i nie czytaj tych opini

co do wesela w Veronie ciężko z terminami przynajmniej tak mi sie wydaje ja zamawiałam sale prawie 2 lata przed i miałam straszne szczęście bo para zrezygnowała najlepiej zadzwonic Cenowo u mnie bylo 230 zl ale w ciagu tych dwoch lata cena wzrosla o 30 zl jak bedzie w 2011 nie wiem ale wesele warte swojej ceny

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-10-25, 16:49   #418
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zwariowałam!!! zaczynam się zastanaiwać nad zmianą lokalu na przyjęcie weselne, zaczyna ograniac mnie strach ze w sląskim ranczo- bo tam may zarazerwowaną sale, jedzenie bedzie nie smaczne znalaz łam kiedys na zabrzańskim forum wątek o tym lokalu i ciągle tam piszą że nie polecają jedzenia- masakra!!!!!!!!! Wy tutaj piszecie o Veronie i mi smaka robicie że tam wszystko takie dobre. jak tam ceny wygladają??moze jeszcze będzie tam wolny 10 wrzesnia 2011?? na wesele ok 60 osób!spać po nocach z tego powodu nie mogę, wybraliśmy ranczo ze wzgledu na bliskośc, no i w sumie klimat tez sie nam podobał ale te opinie mnie zaczęły martwić poradzcie cos dziewczyny
Nie wiem jak tam jedzenie na weselu w Ranczo, ale kiedyś zamówiliśmy z rodzinką "korytko" i było bez rewelacji. Za to komary najadły się moją krwią

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 19:02   #419
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
My w Veronie termin na maj 2011 zamawialiśmy w styczniu tego roku - był wówczas luz na okres maj-czerwiec. Jak późniejsze terminy to nie wiem Może akurat data będzie wolna - zadzwoń i zapytaj bo za chwilę na serio wyboru nie będzie.

My płacimy 230zł (Ultra Ty chyba 200zł miałaś, nie ) to cena ze stycznia na rok 2011. Jak jest teraz to nie wiem. W cenie tort i ciasta/owoce oraz woda z cytryną/kawa/herbata. Alko, soki we własnym zakresie. Napoje gazowane u nich wg zużycia. Tyle pamiętam

Ja się moją salą nie stresują - wiem że będzie super
Stary 2010-10-26, 06:02   #420
ultraradiola
Wtajemniczenie

ja w dniu podpisywania umowy miałam 200 zł od osoby w dniu wesela 230 zł. Ciekawa jestem jak będzie na 2011 rok .

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości