![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Jowiszku nie mogę mu przekazać tego komplementu, bo mu się w głowie poprzewraca
![]() ![]() obawiam się samolotu z Z., ja umieram na pawia, a z nią jeszcze nie wiadomo - biedny tż ![]() matko, Kristi, może za długo na słońcu byliście? bo objawy właśnie podobne ![]() w Pl ponoć szaleje ostatnio szkarlatyna, 2 dzieci mi znajomych chorowało. jedno na śląsku, 2gie w w-wie. Miki ma poważny wzrok rodowitego lodożercy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
wersta właśnie że wczoraj za długo na słońcu nie byliśmy w większość słonecznego czasu przesiedzieliśmy w aucie /i to z klimą wiec upałów nie odczuliśmy /potem w cieniu / wieczorkiem trochę na słoneczku ale ono już nie groźne było
co do szkarlatyny to ona chyba z jakąś wysypką jest nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze pytanie o angine
przy anginie gorączkuje się cały czas i gardło boli na maksa i jest zaczerwienione jeśli tak to moi chłopcy anginy nie mają bo gorączka była tylko wczoraj u Karolka jeszcze w nocy a raczej nad ranem na ból gardła nie narzekają i nie jest jakieś specjalnie zaczerwienione raczej wydaje mi się normalne |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Veronka a Borysek przechodizl juz szkarlatyne bo nie pamietam?
Kiedy robicie impreze i czy w ogole robicie, napisz jak obchodzicie urodzinki ![]() Wersta, to bede krok od Ciebie ![]() ![]() A ja sie wlasnei produkuje. Tak podliczam rachunek zyskow i strat, ze zagladam co chwila do was czy przypadkiem czegos nowego nie naskrobalyscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie każda angina jest z wysypką, mój lekarz mocno bordowe gardło uważa za anginę, Piter nigdy nie mial wysypki
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szkarlatyny, to na szczescie jeszcze nie mial. Mial tylko ospe wietrzna w wieku chyba 7 mies. Urodzinnki robie w ta niedziele. Zaleznie od pogody. Najchetniej to na dzialce, bo dzieciaki luzem beda latac, a my sie nie ugrzejemy w domu. Bedzie chyba 10osob+3 dzieciakow. Tzn my, babcie, chrzestni i tacy dobrzy znajomi z majowym dwulatkiem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Aniś, Veronce chodziło o objawy szkarlatyny: że takie jak anginy plus wysypka itp. ale też na początku myslałam, że pisze o anginie.
A powiedz mi jeszcze, po jakim czasie Piotrek wraca do normalnego życia - wychodzenie na pole itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Wersta, zapomnialam napisac, ze Zosienka w domku zupelnie juz inaczej wyglada, jakby twarz jej sie zmienila
![]() Marti, rozmawiasz z Mario po polsku?? Piszecie o chorobach...my mamy jutro bilans dwulatka ![]() ![]() Rozpakowalismy dzis kolejke Lego-prezent od chrzestnej, bo w tym upale nie bylo co juz robic z dzieckiem. Musimy dozowac prezenty, inaczej bedzie za duzo naraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio, to nawet go wzielo, ale ze jak mi zagoraczkowal to wezwalam tego wieczoru lekarza, dzieki temu na noc dostal juz antybiotyk i nastepny dzien goraczka utrzymywala sie na poziomie 38.5 a nie byla pod 40. No i kolejnego dnia juz normalnie z nim poszlam na spacerek ![]() ale oczywiscie leki to podstawa i nawadnianie go, bo Piter przy anginie w ogole nie jadl, gdyz go bolalo gardlo. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- on w ogole mial dziwna ta angine, bo bez kataru i kaszlu mial bordowe, bolace gardlo, wysoka goraczke i brak apetytu.. a pierwszym objawem bylo zwrocenie zupy w porze obiadowej, bo juz byl podrazniony osrodek wymiotny w przelyku.. (takze juz wiedzialam, ze cos zlapal) klemastyna jest wlasnie na powstrzymanie odruchu wymiotnego ![]() ![]()
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
aha... no mała nie kaszle i nie ma kataru. Trochę chrypi i źle się jej przełyka (na szczęście piła nawet)... i nie chce spać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Judi jak żyjesz dzisiaj?
Nam dzień zleciał, ledwo żywi dziś wszyscy jesteśmy bo upał niesamowity ![]() ![]() Werstunia super wycieczka Ci się szykuje ![]()
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spac jej moze goraczka nie pozwalac, nawet stan przedgoraczkowy powoduje, ze dziecku jest zbyt cieplo i ma problemy z zasnieciem.. u mnie z reguly 1 chorobowa noc byla do bani.. ![]() Piter mial ostatnio Ceclor, Calcium w syropie i oslonowka na zoladek acidolac baby calcium warto dawac, bo on ma dobre dzialanie przeciwzapalne ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- no i ladowalam mu w tylek czopka paracetamol 250mg dawka, bo on mial strasznie wysokie te goraczki, a syropku musialam dawac az 7ml, a on nie chcial tego pic, bo go gardlo bolalo.. czopek dziala po 15-30 min, a syrop po godzinie
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
dziecię usypia w bólach. przez te upały później chodzi spać bo i późny jest spacer 18-20
![]() ja jeszcze tylko 4 dni się tu sama kiszę!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- aaaa,jutro się postaram rano zapisać na bilans 2-latka. nie chce mi się ale chcę mieć z głowy ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- i straaaaaaaaaasznie wam współczuję tych chorób dzieci teraz. ja muszę do piątku porządną listę na wyjazd zrobić, także podstawowych leków do Cro na wszelki wypadek ale naprawdę mam nadzieję,że się nie przydadzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz nie wiem czy zapisywac dla swietego spokoju, czy olac i udac glupa, ze nie kazano ![]()
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
hm a co ma wspólnego katar i kaszel do anginy ?
angina to angina i ja nigdy nie mam nawet przy niej wysokiej temp. z reguły to mam tylko mega ból gardła , migdałkami mogę potrząsać jak kastanietami , jeśli nie przechodzi mi po 3 dniach to pędzę do lekarza, ale jak czytałam to zazwyczaj prawie każda angina bez czopków to jest wirusowa, a potem czasem przeradza się w dolegliwość na tle bakteryjnym i wtedy potrzebne są już antybiotyki muszę i ja umówić Mikiego na ten bilans dwulatka jutro mamy zamiar jechać z pufą, pufiątkiem i nastoletnią kanadyjką nad jezioro, mam nadzieję, że nie spadnie deszcz i nie popsuje nam szyków ![]() ![]() Anisia ortopeda sprawdza nie tylko chód ale i nózki w stawach, biodrach ![]() ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-07-12 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Kurczę... Piter i Miki jak zmężnieli
![]() ![]() ![]() My jutro wybieramy się znów nad wodę, dziś sobie odpuściliśmy bo mamy z TŻtem deczko ramiona przyjarane. Ale jutro już nie ma zmiłuj... tatuś panience obiecał i woda musi być ![]() Zdrówka dla chorujących bobasów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
tylko ze u nas sie czeka na wizyte i jeszcze musze mlodemu karte czipowa wyrobic, bo przeciez na slasku to mamy te chore czipy w przychodniach
![]()
#409 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
no ba u nas też nie przelewki z ortopedą dziecięcym na NFZ, jedna przychodnia na region
![]() ![]() ale jak pisałam wcześniej nie ma co się tak gorączkowąc, że bobasy krzywo jeszcze chadzają , wszystko ma swój czas na najście na odpowiednie tory ps. moj exsumo , ciutkę spadł z wagi , ale wzrostu za chiny nie moge sprawdzić, bo nic nie pozwala sobie przytykać, stawać na baczność itp. ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-07-12 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
mnie to się przede wszystkim nie chce do Poznania jeździć
![]() ![]() jak mi na bilansie zasugerują to się wybierzemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
ja zadzwonie do ortopedy i pojde na bilans
![]() jak co to powiem, ze czekam na wizyte ![]()
#413 |
Zakorzenienie
|
ja na bilans dopiero za miesiąc
a do ortopedy idziemy jakoś końcem roku //tak nam kazała // jowiszku jakie wykupujesz ubezpieczenie na Chorwację jakie się opłaci aa i wykupujesz na was wszystkich czy tylko na dziecko i kiedy to się robi na świeżo przed samym wyjazdem czy może być wcześniej Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2010-07-12 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice mają pzu voyager i my też się nad nim zastanawiamy. rodzice zapłacili niecałe 180zł za siebie bodajże. edit. na razie wyrobiony mamy EKUZ na naszą trójkę: http://www.nfz.gov.pl/ue/index.php?katnr=5&dzialnr=5 ale to tylko kraje UE więc wyrobiliśmy na przejazdy w razie czego,bo to nic nie kosztuje. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-07-12 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na gorączkę mam panadol w syropku - chętnie go wcina (nawet z bolącym gardłem) i dobrze reaguje. I całe szczęście, bo nie lubię czopkowatych medykamentów... Cytat:
Z mojego doświadczenia (sprawdzone wielokrotnie na sobie) to wirusowe gardło jest tylko czerwone, ale jak migdały wywala, to już na 90% angina. Zresztą trochę inaczej boli. Ja jestem przeciwna antybiotykom jako lekom "na wszystko", ale myślę, że w tej sytuacji są zasadne. Dostała go pierwszy raz więc nie będę cykać się i czekać. Lekarz twierdzi, że ostatnio to dzieciaki z bakteryjnymi zapaleniami gardła szaleją - wirusówki rzadko. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- a z tych kastanietów, to się posikałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszlym roku wykupilam ubezp. w mbanku i niestety musielismy z niego skorzystać. Ale na szczescie nie bylo zadnych problemow, u lekarza byl moj tz i borys, obydwaj dostali leki. Po powrocie napisalam pismo do ubezpieczyciela, ksero rachunku od lekarza i z apteki i po tyg. mialam kaske na koncie. W sumie malo zaplacilismy bo cos kolo 80zl za nasza 3-ke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
My już po spacerku, najadłam się bobu i wcinam borówkę amerykańską i nie wiem jak namówić to moje dziecko do jedzenia owoców nic nie chce dosłownie nic!!!!!!!!!! a borówka amerykańska taka pyszna ![]() Dziewczyny zdrówka dla dzieciątek chorowanie w taki upał to koszmar! Zaliczyłam dziś tesco i jak wróciłam spływałam potem niesamowity upał, ale oby trwał jak najdłużej nie chcę marznąć i nie chcę deszczu! ![]() Jowiszkowa super, już niedługo będziesz na dłuuuuugi czas w pełnym towarzystwie ![]() Co do bilansu to ja pójdę pewnie gdzieś w sierpniu na pewno będę namawiana po raz enty na szczepienie na pneumo ![]() ![]()
#419 |
Zakorzenienie
|
hej. padam na twarz, chałupa nagrzewa mi się jak nigdy
![]() kurier doniósł już kostium, starsznie szybko, i pasuje ![]() poza tym mam odfajkowany bilnas, inaczej nie można tego nazwać bo w mojej przychodni wszystko trwało 5 min. 3 u internisty i 2 u pielęgniarki,która młodą zmierzyła (89cm) i zważyła (wyszło jej kilo mnie niż na mojej wadze a ja uznaję swój wynik 13kg ![]() Iga udaje,że usypia ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Verona jak w mbanku wykupiłaś ? za pośrednictwem ? przez net i opłata przez mbank ? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- padłam ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1148300451 |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jowiszowaaaaa, sikam przez ciebie ze smiechu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.