|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Hejka
Opiszę Wam tak na szybko choć cząstkę tego czego chciałabym Wam napisać. Nie mam zbyt wiele czasu, dlatego że wyjeżdżamy na urlop i wracamy dopiero w niedzielę. Opiszę Wam na początek kogo polecam a kogo nie:- bukiet ślubny: kwiaciarnia Ewa w Świdniku, nie polecam. Pani źle spisała moje zamówienie, miało być odwrotnie niż na zdjęciu jakie jej pokazałam, a Pani zrobiła identyczny bukiet jak ze zdjęcia. Chciałam różowy bukiet a zrobiono mi ecru. Ostatecznie po interwencji męża, drużby i przyjaciela, Pani oddała część pieniędzy i chłopaki zakupili mi bukiet w Lublinie, na Krakowskim w jednej z budek ![]() - fryzura ślubna: Fryzjernia w Świdniku , właścicielka wyczarowała mi piękną, boską i cudowną fryzurkę. - makijaż: Pani Marta Banach, piękny po prostu piękny - nasz lokal: Jubilatka, kucharki mieliśmy swoje, jedzonko było przepyszne. Stół wiejski przygotowany przez mojego tatę zrobił furorę ![]() - zespół: po wielu perypetiach grał u nas zespół ART z Bychawy. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, muzykę grali różną, i hity i nowości i stare przeboje. Oczepiny ciut mi się nie podobały i pewne gatki jednego z członków zespołu, ale to już teraz nie ma znaczenia. Mimo wszystko serdecznie ich polecam Nie polecam natomiast zespołu MODEST z Głuszczyzny. Wyszło na to że oszukiwali nas od samego początku gdyż podłapali wesele 2-dniowe za lepszą kasę. Ogólnie panowie lecący na kasę, którzy w oczy prosto kłamią. NIE POLECAM raz jeszcze.- paznokcie: robiła mi Pani Kasia z Cosmo, śliczny frenczyk ![]() - suknia ślubna: miała być szyta na wzór jednego z modeli z Giselle jednak ostatecznie zostało w niej dużo zmienione "po mojemu" z czego się bardzo cieszę. Suknia się wszystkim podobała . Polecam krawcową która mi ja wyczarowała- ciasta i tort: ciastkarnia Tadek, ciasta przepyszne, torcik cudowny. Była tylko mała wpadka z kwiatami na tort. Kupiłam różowe goździki do dekoracji i niestety zostawiłam je w domu. Obsługa uratowała całą sytuację i użyła jasnych eustom. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- cd. - dekoracja samochodu: kupiłam wszystko co potrzebne w piątek na Elizówce, samochód udekorowała mi koleżanka. Wszystko wyglądało pięknie, skromnie i tak jak chciałam - dekoracja stołów i kościoła: robiłam sama razem z koleżankami, użyłyśmy małych miseczek, które napełniałyśmy woda. Na wierzchu pływały jasne pączki eustomy i pływające świeczki. W wazony powkładałam białe margerytki i kaszkę. I znów było skromnie i elegancko Wszystko odbyło się wprost idealnie i rewelacyjnie (prócz tej wpadki z kwiaciarnią i dekoracjami na tort) , nawet nie marzyłam o tak idealnym ślubie i weselu . Dokładnie opiszę Wam Nasz dzień jak wrócimy bo teraz muszę się pakować. Buziaki i serdecznie Wam dziękuje za pamięć i zyczenia.
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
kamab22
A ten Modest to ja sobie zapamiętam i będę odradzac, jak tylko usłyszę, że ktoś takowy planuje miec ![]() Czekamy na dalszą szczegółową relację
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
kamab najważniejsze że zespół nie zawiódł
|
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
kamab ... tak się cieszę, że zespół stanął na wysokości zadania
i że mimo małych problemików wszystko było super miłego wypoczynku życzę i czekamy na relację i zdjęcia
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie! Super, że wszystko się udało i mimo małych wpadek, dobrze wszystko wspominasz
Raz jeszcze gratulacje!A gdybyś chciała się pochwalić dokładniej swoją krawcową, to ja poproszę na priv
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Kamab, jak dobrze, że zespół się spisał! A tamtemu to my już wyrobimy opinię!
Tenaya, też jesteście związkiem na odległość? |
|
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Kamab ja też się cieszę, że wszystko było tak jak powinno (no prawie wszystko, jak pisałaś).
Ja teraz zaczynam się stresować, że nie wyrobię się ze wszystkim i że nam czasu zbraknie...eh..
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Kamab super że zespół sie spisał
czekamy na zdjecia Wszystko NAJ NAJ NAJ![]() Ps.Dziewczynki jak sie ty wstawia zdjecia?
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2010-08-23 o 21:27 |
|
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
Moja droga
... pod okienkiem do wpisania tekstu odpowiedzi masz Dodatkowe opcje.. i tam masz coś takiego jak zarządzaj załącznikami... klikasz i dodajesz
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Dzięks
![]() kamab22 super, że jesteście zadowoleni ![]() Też |
|
|
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
kamab! super że (prawie) wszystko się udało! kurczę, szczerze to się troszkę bałam o ten twój zespół ale widać niepotrzebnie, super że wszystko się dobrze potoczylo
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Moja kochana co ja bym bez Ciebie zrobila
![]() ![]() ![]() wybaczcie mi-blondynka![]() Chcialam sie Was zapytac ktory jest ladniejszy bukiet?
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Mi bardziej podoba się pierwszy bukiet
|
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie pierwszy ładniejszy, żywsze kolory, bo ten drugi niby ładny ale smutny. z drugiej strony jakby dodać mu chociaż delikane różowe kwiatuszki to już inaczej by wyglądał. aa, i wydaje mi się że ten 1 pasuje raczej do wyższej dziewczyn. pomogłam?
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
dzieki wielkie
caly czas siedze przed tymi zdjeciami i dumam
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2010-08-23 o 22:16 |
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Kamab tak się cieszę że mimo nerwów przedślubnych wszystko się udało
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-08-24 o 00:17 |
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Magda_84, termin naszego ślubu zależy od wolnego terminu sali weselnej, którą wybierzemy. Na początku bardzo zależało mi na czerwcu, ale mam obronę magisterki i boję sie podwójnego stresiku
Sierpień, wrzesień, padziernik, rozważamy też grudzień, ale może być ciężko... Mam nadzieje, że do końca września salę już będziemy mieli i ruszą dalsze przygotowania![]() Fotograf raczej sprawdzony będzie, mój TZ z zawodu fotograf, więc nie powinno być żadnego problemu Tenaya24, no właśnie ja już jakaś "napalona" jestem na tą Czerwoną Oberżę heh i w duchu mam nadzieję, że okaże się wporządku a jezeli można wiedziec, to Ty gdzie będzies zmiała swoje wesele?A tak chciałam się zorientować jak kształtują sie ceny na 2011 rok? Bo jak na razie to najniższa oferta jedna- 90zł - brak wolnych terminów a reszta powyżej 145zł od osoby. Dzisiaj kolejny etap wykonywania wykonywania telefonów. Miłego dnia życzę wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- moniczkar_ drugi bukiet piękny, można by tylko dodać jakiś kolorek żywszy Skromny, ale ma swój romantyczny urok
|
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mniej niż 130 zł się nie spotkałam
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Orientuje się może któraś jaki jest koszt sesji zdjęciowej w Skansenie, tzn. ile się płaci za wejście i czy za kamerę i aparat też się płaci?
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Kamab uffffffff kamyk z serca, graatulacje młodej żonce, udanego wyjazdu z mężusiem, baardzo się cieszę że wszystko się udało
Może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, tamten z Głuszczyzny pewnie byłby lipny i chamski Ale i tak pod sąd ich!Teraz czekamy na wasze zdjęcia |
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
mufine a gdzie juz dzwonilas?Ja mam do odstąpienia 17 wrzesien 2011 w sali Katarzynka w Garbowie. 100 zl/od osoby za 2 dni a 80 bodajże za 1 dzien/od os. jak coos
jesttaka zasada-czym dalej od Lublina tym jednak taniej.Zalezy na ile osob chcesz jeszcze robic weseledzięki dziewczyny za pomoc
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2010-08-24 o 11:51 |
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
A ogólnie to dzwoniłam m.in. do:, , Zajazd w Tomaszowicach (interesująca oferta, czy któraś z Was wie coś o nim?),Zajazd Kaszteleński przy Piaseckiej, Soviva w Świdniku, Czarcia Łapa (tu zdziwienie - niskie ceny), Skowronek w Snopkowie (brzmiało obiecująco), no i Katarzynka oraz Czerwona Oberża- w tych przypadkach ceny były przystępne.
A pozostałe Dworek Lwowski w Bogucinie, Fiesta (PZMot stary?), Hotel Akropol, Gościniec Horyzont w Niedrzwicy, Dom królewski i sonatina na Abramowickiej, itd... ale jeszcze dużo lokali do obdzwonienia zostało Od niedzieli zaczynam osobiste wizyty
|
|
|
|
#415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w Domu Królewskim ja będę miała wesele, ale dopiero za rok
Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2010-08-24 o 13:38 |
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Tenaya, mój jest w Gdańsku i tak już ciągniemy ponad dwa lata...
Chatka, gdzie będziesz miała wesele? Bo Ty chyba w moje okolice przyjeżdżasz . Może masz jakiś sprawdzony lokal? Jak sobie pomyślę, ile to dzwonienia, chodzenia z tym wszystkim jest to odciągam w czasie, ile tylko się da .No i chyba wesele będzie 26 maja 2012, więc jeszcze trochę czasu mam
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajny jest też zajazd "Drob" w Urszulinie ( http://www.zajazddrob.pl/drob/index.html ), pięknie zrobiony, będzie rozbudowywany, tylko jeszcze mają mało pokoi no i lokalizacja jak dla naszych gości gorsza. Ale poważnie się zastanawialiśmy się nad nim, no i obok ma kaplicę, co jest sporym ułatwieniem ![]() Poza tym jest jeszcze lokal w Ciechankach, w lesie nie mają swojej strony, więc nie pokażę Ci, jak wygląda w środku, ale jest parę zdjęć z zewnątrz - http://www.puchaczow.pl/asp/pl_start...u=100&strona=1 - widok i okolica są tam przecudne, ale jak dla nas trochę za mało miejsca, no i brak zaplecza hotelowego. Za to piękny ogromny taras. Właściciele się starają, ale widać, że brak im polotu i elastyczności, trochę nie wykorzystują tego pięknego miejsca, a szkoda.Reszta miejsc, jakie oglądaliśmy w okolicy w ogóle się do niczego nie nadaje. Tzn. nie oglądaliśmy w samej Łęcznej, bo nie chcieliśmy w mieście, więc może tam jest coś godnego zainteresowania dla Ciebie
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2010-08-24 o 16:10 |
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Ech, wszystko co napisałam się skasowało
...To od nowa - Chatko, dziękuję. W Łęcznej jest hotel, w którym jednak nie chcę mieć wesela i jest też dom weselny, ale na jego temat są sprzeczne opinie. Poza tym nie wiem, czy mają pokoje. Już się nawet tym nie interesuję, bo ich przez te opinie skreśliłam . Co do Droba, słyszałam negatywne opinie - na początku było super, teraz podobno jedzenie zeszło na psy. Zajazd w Ciechankach, nie słyszałam opinii, ale nie wygląda to, moim zdaniem, zbyt ciekawie. Może pojadę tam osobiście i pooglądam.W okolicy Łęcznej powstały teraz dwa lokale, w których można urządzać wesela - Applause i Eskapada. Jednak są nowe i opinii na ich temat brak... I musi być sporo pokoi, bo dużo gości będzie z daleka. Kiepsko wygląda sytuacja w Łęcznej i okolicy jeśli chodzi o miejsce na wesele. |
|
|
|
#419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dom weselny Skowronek tambedzi emoj brat mial wesele 11 wrzesnia takze moge zdac relacje robili tam moi znajomi wesele i byli zadowoleni.Mysle ze tam najlepiej jak jest wesele na 130 osob chcoiaz mowil nam wlasciciel ze bylo ostatnio 170. Moj brat placi 120zl/os. Nie podobalo mi sie ze sa tam 2 sale (oddzielna do tanczenia,oddzielna do jedzenia) ale zmienilam zdanie jak pojechalam tam ostatnio w sobote tuż przed weselem ....sala bardzo ladna,fajny taras-czesciowo kryty czesciowo nie,barierki na schodac ozdabiane tiulem z kwiatami... mi sie osobiscie spodobalo bardzo ....jest telebim na sale gdzie sie tanczy i jest taka kamerka ze najpier jest na cala sale taneczna a pozniej zblizenie na poszczegolne pary na razie mi sie bardzo spodobalo a po 11 wrzesnia bede mogla zdac bardziej relacje![]() to sie rozpisalam nie wiem czy pomoglam czy nie ... ja bym naprawde odradzala Ci ten zajazd w Tomaszowicach ... sala ładna ale mała i tam naprawde nie beda goscie mieli nawet gdzie wyjsc i zaparkowac samochodow pozdrawiam
|
|
|
|
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
Mufine my będziemy mieć wesele w Domu Królewskim. Cena jest przystępna
A jakiego będziecie mieć fotografa? Możesz mi polecić kogoś niedrogiego i dobrego? ![]() To kawał drogi i niech ktoś nam powie, że związki na odległość nie mają szans! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

chociaż tż ma siostrę w Warszawie więc może akurat się zdecydujemy
my sie zapisaliśmy na 27-28 listopada

... pod okienkiem do wpisania tekstu odpowiedzi masz Dodatkowe opcje.. i tam masz coś takiego jak zarządzaj załącznikami... klikasz i dodajesz 

...
i niech ktoś nam powie, że związki na odległość nie mają szans!