Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 22:25   #391
kaaasiuleczka
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Oj tak, jak sie pije tak po 5 litrow to sie umiera ;/ bo sie wszystkie elektrolity wyplukuje, byla historia ze ludzie umierali po konkursach picia wody
dlatego trzeba pic mineralki bo dostarczaja tego co wyplukuja troche
siedze caly dzien z butelka pod reka, jak mi sie chce spac to kawusia, w miedzyczasie ciepla herbata o boskim smaku i zapachu
jestem w szokuaż sie przestraszyłam bo ja generalnie dużo wody pije i to takiej z kranu i bardzo dużo herbat. i myslałam że to dobrze

zapraszam do ogladania i komentowania
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html
kaaasiuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 23:42   #392
201604250941
Konto usunięte

Pogooglowalam troche

Cytat:
Niedobrze, gdy jest to tylko woda źródlana. Woda tak jak pożywienie powinna dostarczać cennych składników odżywczych. Powinniśmy wycisnąć z niej, co się da - wapń, magnez, potas. Badania amerykańskie dowiodły, że kobiety, które piją dużo wody bogatej w minerały (czyli wodę mineralną), nie mają problemów z utrzymaniem prawidłowego poziomu tych pierwiastków w organizmie. Woda źródlana dostarcza ich w niewielkim stopniu.
To jest napisane na butelce zwykle, tylko ze co lekarz to opinia wiadomo.
Z kolei woda mineralna w nadmiarze powoduje kamice nerkowa XD Co lekarz to prawda.

Cytat:
Jeśli kupi pani butelkę wody źródlanej i ją wypije, w organizmie nie zostanie nic z pożytecznych składników mineralnych. Z butelki wody mineralnej z dużą zawartością minerałów pozostanie ich odpowiednia ilość. Wody źródlane to wody o śladowej ilości składników mineralnych, a im mniej w wodzie minerałów, tym wartość zdrowotna mniejsza. Ba, woda pozbawiona składników mineralnych jest dla zdrowia wręcz szkodliwa. Widziała pani kiedyś rury, którymi płynie woda zdemineralizowana? Są zeżarte od środka. Bo ta woda jest tak chłonna, że zabiera ze sobą wszystko, co się da.
Cytat:
Udowodniono, że po wypiciu pięciu litrów wody destylowanej człowiek umiera, bo ona rozrzedza elektrolity, wypłukuje wszystkie potrzebne składniki mineralne.
destylowanej 5 l, a takiej z niska zawartoscia czegokolwiek troche wiecej, ale widzicie jak to dziala

W dodatku napisali, że Żywiec jest niezdrowy bo ma wlasnie maleenko czegokolwiek i nadaje sie tylko dla niemowlat, których nerki jeszcze nie są wykształcone by znieść więcej.

PS: Maselko kakaowe
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 06:34   #393
Coldplay
Wtajemniczenie

Kurde, a ja piję Żywca . Trzeba będzie innej wody poszukać

Dzień dobry Kochane!
Za niecałe półtorej godziny trzeba się do szkoły zbierać, taka u mnie mgła że z okna ledwo widać wielkie drzewo rosnące na podwórku u sąsiada . Do tego 1 stopień powyżej zera.. matko, czuję zbliżającą się zimę .

No nic, miłego dnia życzę, pocieszam się że to ostatni dzień w tym tygodniu w którym idę do szkoły, czwartek, piątek wolne .

Buziaki
Coldplay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 06:40   #394
magne
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak, jak sie pije tak po 5 litrow to sie umiera ;/ bo sie wszystkie elektrolity wyplukuje, byla historia ze ludzie umierali po konkursach picia wody
dlatego trzeba pic mineralki bo dostarczaja tego co wyplukuja troche
siedze caly dzien z butelka pod reka, jak mi sie chce spac to kawusia, w miedzyczasie ciepla herbata o boskim smaku i zapachu

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Juz sie nie moge doczekac kiedy dojdzie moj alpecin, pewnie w czwartek lub piatek

Ja lubilam z mama ale aktualnie mam mame 400 km dalej wiec...

A co do TZ - jest szczery az do bolu. I to lubie. Wiem ze on mi najlepiej doradzi, bez zazdrosci i zawisci.
Bo wiem ze sa takie "kolezaneczki" ktore doradzaja w stylu "och jak uroczo, swietnie lezy itd, koniecznie bierz" a dana dziewczyna wyglada gorzej niz strach na wroble.

Co prawda mam fajne kolezanki ale raczej gadamy sobie przy kawie a na zakupy z TZ bo bardzo lubi ze mna chodzic a ja z nim wiec czemu pozbawiac nas tej przyjemnosci?

TZ zawsze mi szczerze mowi co mu sie podoba a co nie, co na mnie wyglada fantastycznie a co tak ze lepiej zebym to zdjela

Co do kosmetykow - tu akurat lubie chodzic sama bo lubie spokojnie poczytac etykiety

Dobranoc
Ha ha to ja jestem jak twój Tż, mówię od razu co mi sie podoba ,a co nie I ostatnio mama kupiła sukienkę na wesele, przychodzę do domu, ona mi ją pokazuje ,a ja wielkie oczy i mówię ,że ohydna( bo naprawdę mi się nie podobała ) Mama się zdenerwowała,chciała jechać odwieźć, powiedziała mi ,że się bardzo dobrze w niej czuje i była taka ucieszona,że ją kupiła. Więc jej powiedziałam,że ważne ,że ona się w tym dobrze czuje. Ale to i tak nic nie dało. A wieczorem pojechała do cioci , żeby jej powiedziała czy ładna ta sukienka A z tż jak chodzę na zakupy to też mu wybieram, jak on mi wybiera to porażka Sama wolę sobie wybierać , ale jak kupuję jakieś płaszcze ,czy kurtki to biorę mamę, żeby mi pomogła wybrać W ogóle to ja i mama mamy inny gust. Ale później jak zakładam ubrania to mi mówi,że ładnie wyglądam i dobrze zrobiłam,że kupiłam. Ale się rozpisałam,a nic konkretnego nie powiedziałam.
Jestem zachwycona swoimi włosami od kiedy ich nie suszę blask blask i jeszcze raz blask

Edytowane przez magne
Czas edycji: 2010-10-13 o 06:41
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 07:09   #395
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Co do tej wody to nawet sobie nie zdawałam sprawe, że w dużych ilościach może być niebezpieczna Ja mało pije, ale ostatnio powiedziałam sobie, że teraz to zmienie. Ale pije wode mineralną taką z butelki, więc to chyba nie jest źle? Żadnego żywca tylko cisowianke W każdym bądź razie od kiedy pije więcej, to co chwilke latam do wc

Wczoraj kupiłam sobie ten peelling morelowy i go wypróbowałam. Mam dzisiaj ślicznie gładką buźke Mam tylko nadzieje, że mnie po nim nie wysypie... Bo dzisiaj widziałam coś, co się tworzy na mojej twarzy, ale nie wiem czy to z tego powodu

Wczoraj oczywiście nic nie kupiłam (to co zamierzałam) i jestem troche podłamana Chce już mieć buty i kurtke, bo zima zbliża się wielkimi krokami Już mi w moim płaszczyku jest troche zimno, a gdzie tam śnieg Nigdzie nie umie znaleźć ładnych ocieplanych kozaczków... Wszystkie są ze skóry i g*wno w sobie mają, buty jak na jesień. Coś czuje, że ciężko bd z tymi zakupami

A dzisiaj mam w planie:
- solarium
- kąpiel
- żel pod prysznic głęboko nawilżający
- nafta kosmetyczna
- mycie włosków
- odżywka
- odżywka bez spłukiwania
- krem na twarz
- wazelina na usta

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:08   #396
buahhot
Marcelover ♥♥♥

dzień dobry dziewczyny
wklejam zdjęcie błyszczyków z nyxa oba na ustach są takie nude

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:52   #397
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny

W jakim sklepie internetowym kupiłaś? Ten różowy jest bossski

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 09:00   #398
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
W jakim sklepie internetowym kupiłaś? Ten różowy jest bossski
zamówiłam na zbiorowych zamówieniach w marrionaud te błyszczyki kosztuje 25 albo 35 złotych, nie pamiętam dokładnie

Stary 2010-10-13, 09:35   #399
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
zamówiłam na zbiorowych zamówieniach w marrionaud te błyszczyki kosztuje 25 albo 35 złotych, nie pamiętam dokładnie

Chyba sobie kupie ten różowy

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Stary 2010-10-13, 09:41   #400
ekomonika
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję pomocy
Otóż znalazłam na strychu starą, brązową ramoneskę mojej mamy, jest ładna, podoba mi się, ale kompletnie nie wiem co z nią zrobić... Owszem, lata świetności to ona ma już dawno za sobą [ moja mama by mnie chyba zabiła gdyby to przeczytała ], ale mimo to mi się podoba
P.S.: Przepraszam za mój "ubiór" na zdjęciach, ale ja jeszcze jestem w piżamie Aha, i zdjęcia nie oddają prawdziwego koloru kurtki, w rzeczywistości jest bardziej brązowa

Edytowane przez ekomonika
Czas edycji: 2010-10-13 o 09:43
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:02   #401
Inka_
Zadomowienie

Cześć!
W poprzednim wątku przywitałam się i dosyć regularnie was czytywałam (niestety nie miałam czasu nic pisać), potem chwilowo korzystałam z internetu u znajomych więc siłą rzeczy moje przesiadywanie na wizażu było ograniczone, dzisiaj wchodzę i patrzę -o, nowy watek.

Moje dzisiejsze zakupy
Tonik AA
krem matujący Nivea Visage
masło kakaowe poprawiające koloryt cery Ziaja (ten zapach, mmm )

Dziewczyny, a wypróbowałyście może te dwa kosmetyki do włosów?
Pettenon Cosmetici, Dolce Latte (Maska z proteinami mlecznymi)
Dabur, Amla, Hair Oil (Olejek do włosów z wyciągiem z owoców amla)
Jeśli tak, to możecie mi coś o nich powiedzieć? Warto kupować?
(do tego muszę wreszcie zamówić Waxa i już niedługo kupić szampon brzozowy)
Stary 2010-10-13, 11:22   #402
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Hehehe caate, ktos stawia kropki na koncu zdania, stawia wszystkie przecinki i juz sprawia wrazenie ze jest profesor doktor magister filologii XD takie czasy
nie o to mi tak chodzilo, tylko o jej jezyk,slowa, nie powtarza sie, jakos tak milej sie czyta sama pisze szybko, bez znakow interp. wiec moze przez to takie mam wrazenie dla mnie po prostu,przyjemniej sie czyta

samaraNW -dopiero teraz zastanawiam sie, czy Ty przypadkiem nie jestes z Nowego Dworu?
Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
caate - i dobrze zrobiłaś Niestety, ale jak sobie pościelił tak się teraz będzie wysypiał - musi naprawić to co nabroił i zrozumieć swój błąd i starać się o Ciebie, Twoje zaufanie, wybaczenie itd.itp.Nie można mu tak od razu pobłażać, tylko właśnie 'przetrzymać', bo jak się tak popuści raz i to w dość poważnej sprawie , to potem będzie to zlewał, no bo przecież jak raz dała mi spokój to czemu nie miałaby dać i drugi Więc dobrze robisz I najważniejsze, to słuchać swojego serducha - dobrze, że się stara, ale trzeba obserwować jak ten jego zapał będzie dalej się zachowywał

rano zrobil mi pobudke, ponad h rozmawialismy przez tel, no nie poznaje,milutki jak malo kiedy, jakbym jeszcze kwiatki dostala to bylby full wypas ale w to watpie, on mi malo kiedy kwiatki kupuje.
Podoba mi sie to uczucie jak ktos sie stara, zobaczymy ile to potrwa i z jakim efektem
Cytat:
Pogooglowalam troche

To jest napisane na butelce zwykle, tylko ze co lekarz to opinia wiadomo.
Z kolei woda mineralna w nadmiarze powoduje kamice nerkowa XD Co lekarz to prawda.

destylowanej 5 l, a takiej z niska zawartoscia czegokolwiek troche wiecej, ale widzicie jak to dziala

W dodatku napisali, że Żywiec jest niezdrowy bo ma wlasnie maleenko czegokolwiek i nadaje sie tylko dla niemowlat, których nerki jeszcze nie są wykształcone by znieść więcej.

PS: Maselko kakaowe
a ja uwielbiam Zywca i tylko go pije
Cytat:
dzień dobry dziewczyny
a sephorze czy douglasie wiesz ile moze kosztuja? ten rozowy,musze miec!
Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję pomocy
Otóż znalazłam na strychu starą, brązową ramoneskę mojej mamy, jest ładna, podoba mi się, ale kompletnie nie wiem co z nią zrobić... Owszem, lata świetności to ona ma już dawno za sobą [ moja mama by mnie chyba zabiła gdyby to przeczytała ], ale mimo to mi się podoba
P.S.: Przepraszam za mój "ubiór" na zdjęciach, ale ja jeszcze jestem w piżamie Aha, i zdjęcia nie oddają prawdziwego koloru kurtki, w rzeczywistości jest bardziej brązowa
cos z rekawami trzeba zrobic, bo brzydko sie marszcza, moze krawcowa cos doradzi?

Ps. juz od h tu odpisuje,ale zagadalam sie z kolega i zapomnialam ze zacytowalam i mialam Wam odpisac

dzis:
mikrofibra
scrub spa z avonu na twarz
peeling pupy i ud
serum na biust i posladki
regulacji brwi
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:03   #403
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość
Cześć!
W poprzednim wątku przywitałam się i dosyć regularnie was czytywałam (niestety nie miałam czasu nic pisać), potem chwilowo korzystałam z internetu u znajomych więc siłą rzeczy moje przesiadywanie na wizażu było ograniczone, dzisiaj wchodzę i patrzę -o, nowy watek.

Moje dzisiejsze zakupy
Tonik AA
krem matujący Nivea Visage
masło kakaowe poprawiające koloryt cery Ziaja (ten zapach, mmm )

Dziewczyny, a wypróbowałyście może te dwa kosmetyki do włosów?
Pettenon Cosmetici, Dolce Latte (Maska z proteinami mlecznymi)
Dabur, Amla, Hair Oil (Olejek do włosów z wyciągiem z owoców amla)
Jeśli tak, to możecie mi coś o nich powiedzieć? Warto kupować?
(do tego muszę wreszcie zamówić Waxa i już niedługo kupić szampon brzozowy)
Cześć
Ja nie używałam tych kosmetyków, ale wiem że kilka dziewczyn bardzo chwaliło sobie tą maskę Dolce Latte
Stary 2010-10-13, 13:38   #404
angelwithoutsoul
Raczkowanie

buahhot Pooglądałam sobie jakie są dostępne kolory tych błyszczyków i właśnie jakiś różowy mnie interesuje... Może SweetHeart, albo Candy Shop takie cieliste się wydają Ale zaś nie wiem jaki może być w rzeczywistości... Jakie Ty masz?

catee Z tego co wiem to firma NYX nie jest dostępna w Polsce, można ją kupić tylko za granicą lub przez internet

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Edytowane przez angelwithoutsoul
Czas edycji: 2010-10-13 o 13:42
Stary 2010-10-13, 14:25   #405
_Alessandra
Zakorzenienie

Hej Kochane
A ja sobie dziś wróciłam ze szkoły okrężną drogą - przez park i jakoś mi to tak bardzo poprawiło nastrój, tylko ja zauważyłam, że nie potrafię..spacerować - cały czas się śpieszę, szybko idę itd. Co chwilę się zatrzymywałam, żeby zwolnić, no bo przecież chciałam odetchnąć trochę wśród tej całej plejady jesiennych kolorów i jesiennego słoneczka Ogólnie dawno już nie byłam nigdzie tak, żeby pospacerować - zawsze jak już wychodzę to mam jakiś cel do którego idę A, że mój Tż nie przepada za spacerami, a sama tak średnio lubię, więc chyba już zapomniałam troszku jak to jest wolno chodzić..Ale to jest takie przykre, naprawdę, że obecnie ludzie nawet przestają pamiętać jak się wolnoo spaceruje,bo każdy gdzieś pędzi.....

A i właśnie - dziewczyny Wy też tak macie, że jak wracacie do domu, to zaczynają Was, że tak to nazwę - "uwierać" spodnie ? Bo ja jak przekraczam próg domu, to momentalnie nawet najwygodniejsze spodnie zaczynają mnie drażnić i jak najszybciej muszę przebrać się w dres - taki machinalny odruch, dziwne to , jakoś tak mi źle w dżinsach w domu, nawet jak cały dzień poza nim w nich spędzam

buahhot
- czyli nic kompletnie nie zrobił tak ?
A co do błyszczyków - śliczne odcienie!! Zamieściłabyś jak się prezentują na ustach? A ten róż i jeszcze jak mówisz jak taki nude jest - na taki właśnie poluję! I nie jest aż tak drogi , chociaż na pewno nie kupię go już w tym miesiącu..

Talullah - oj tak, "koleżaneczki" są cudne na zakupach - zwłaszcza widzę takie sytuacje w przymierzalniach, jak czekam np. w kolejce i słyszę tylko 'no tak, pięknie wyglądasz, ślicznie naprawdę, bierz, bierz, ja bym wzięła!" i się patrzę a tam tak tragicznie wyglądająca dziewczyna w tych ciuchach masakra Pewnie, jak ma się takiego Tż'a, to czemuż z tego nie korzystać?! To byłby grzech No niestety u mnie Tż to się okropnie nudzi bo ja wszystko muszę przymierzyć, dotknąć itd. i co chwilę się pytam jak wyglądam i się okropnie długo zastanawiam i on zawsze mówi, żebym brała to co mi się podoba bo dla niego zawsze wyglądam pięknie Ale czasami biorę go na sposób i przy np. przeglądaniu jakiegoś katalogu z ciuchami albo jak idzie jakaś dziewczyna ulicą to się pytam czy mu się to ubranie podoba czy nie i on wtedy szczerze odpowiada, a ja mam takie wyobrażenie, co mu się widzi a co nie

candycotton, coldplay - ja też zazwyczaj Żywca aaaa Zmiennie z Kroplą Beskidu. No to ciekawych rzeczy można się dowiedzieć..To która woda, jest najlepsza, czyli najbogatsza w minerały? Chodzi mi o firmę-orientujecie się może?

coldplay - zazdroszczę wolnego Ja jutro tylko 3 lekcji nie mam, bo apel jest z okazji Dnia Nauczyciela, i w piątek wolne też mamy

magne - ja to samo mam, jeśli chodzi o szczerość - jak ktoś, nawet mi bliski wygląda w czymś źle to mu o tym mówię A mama to się już zna - jak pyta , czy dobrze wygląda a ja robię taką specyficzną minę wtedy,to znak, że lepiej żeby zdjęła i tego nie kupowała ani nie nosiła Tak samo , jak kiedyś postanowiła w końcu się pomalować(jakieś hmm..4lata temu?) na chrzest i siedzi w tej łazience, i siedzi - jak nigdy i wychodzi a ja " jezus chryste coś ty sobie zrobiła" a ona no makijaż a co nieładnie a ja ekhym mogłabyś to zmyć, ja Cię pomaluję co..? A jej się tak przykro chyba zrobiło, bo tyle siedziała a tu taka porażka,ale naprawdę to była konkretna tragedia I od tamtej pory ja ją maluje na jakieś wyjścia, bo tak to ona tylko codziennie róż+tusz+błyszczyk i czasami lekko rozświetlający podkład I tym sobie krzywdy nie robi, chociaż tuszu też ją uczyłam używać
A co do włosów - to kładziesz się spać z mokrymi czy jak??

angelwithoutsoul - ja też mam zawsze problem z ocieplanymi butami na zimę - wszędzie ten zamsz i zamsz, nawet porządnych skórzanych ładnych w rozsądnej cenie nie ma A co dopiero ocieplane - same buty a'la emu w których wyglądam jak chodzący koszmar...

Cytat:
Napisane przez caate
Podoba mi sie to uczucie jak ktos sie stara, zobaczymy ile to potrwa i z jakim efektem
Dokładnie A co do kwiatków - ja dostaję różę zazwyczaj jak się ostro pokłócimy i na dzień kobiet i na rocznicę ewentualnie, więc u mnie to samo z rzadkim dostawaniem habazi

Inka_
- hej Ja nie używałam, ale z tego co pamiętam, to dziewczyny z forum tutaj wspominały i o Amli i o Latte i były to opinie pozytywne

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:26   #406
hanamici
Raczkowanie

GG do hanamici

hej kobitki!

jestem tak zmęczona nauką, nie wysypiam się, mam podkrążone oczy ciągle, masakra, ale jutro mam na szczęście wolne, bo to oznacza, że... ?
posprzątam w końcu swój pokój i zdąrzę zrobić wszystko na przyszły tydzień. niestety cały wolny czas mam zawalony, także chcę jak najlepiej wykorzystać dzisiejszy wieczór na spotkaniu z moim Tż. idziemy na jakiś fajny deserek do grycana! a potem film u mnie cieszę się strasznie, bo odstresuję się troszkę.

byłam dzisiaj w rossmannie i naturze, bo skończył mi się żel do twarzy (mój zachwalany Lirene granatowy do cery tłustej i mieszanej) i co? nigdzie nie ma, jeden był to kosztował 17złotych, jak ja go, bez promocji, kupiłam w rossmannie kiedyś za 5 i żałuję, że nie wzięłam chociaż dwóch. na szczęście, rozpromieniłam się, gdyż znalazłam żel Nivea do mojego rodzaju skóry, o czym nie wiedziałam, że istnieje, także super. zobaczymy jak się sprawdzi.

ostatnio mam taką fajną cerę, może dlatego, że na nowo zaczęłam używać st.ives - peeling morelowy. fajny jest -polecam gorąco.
teraz czekam na moje zamówienie z avonu - w końcu jakiś porządny peeling do stópek. jestem ciekawa zapachu połączenia granatu z czekoladą! musi pachnieć nieziemsko

lecę trochę porobić rzeczy do szkoły. wy też tak macie, że nie możecie być spokojne, jeśli macie wiele rzeczy na głowie?

buziaki. wpadnę do was później i mam nadzieję, że coś niecoś nadrobię, chociaż:

buahhot super te błyszczyki. kurcze, z tego co widzę, zawsze coś fajnego wyczaisz :p

ekonomika dopytaj się krawcowej, jak ją odświeżyć. może niewielkim kosztem zrobić coś fajnego z tej kurteczki

co do wody, nie rozumiem tego, że woda, która uznana jest przez instytut matki i dziecka, czy coś takiego, jest zarówno "śmiertelna". nie wiadomo już w co wierzyć, a przede wszystkim, co jeść. teraz wszystko jest tak chemicznie zmodyfikowane, a takie całkiem naturalne rzeczy - masakrycznie drogie. przecież kiedyś było odwrotnie, prawda? to co człowiek sam wychodował, wysiał, czy zebrał było o wiele tańsze niż to, co musiał kupić i co było przetworzone.

angel ja kupiłam sobie buty na zimę, które są tak ocieplane, że jeny matko ! całe w korzuszku w środku. to są takie same jak na zdjęciu, ale czarne, bo były jeszcze takie kremowe... i wybrałam ciemniejsze. szkoda, że nie było w granacie.
mimo wszystko można odgiąć but, tak, żeby nie było widać korzyszka.

dobra, nie plotę już, a mykam! paaaa

Edytowane przez hanamici
Czas edycji: 2010-10-13 o 14:37
hanamici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:48   #407
_Alessandra
Zakorzenienie

caate - z tego co wspominała buahhot można nabyć je w Marionnaud(tak jak i inne kosmetyki Nyx'a) i z tego co wyczytałam to we Wrocławiu perfumeria ta jest w Magnolii

hanamici - znam ten ból związany ze zmęczeniem naukowym - makabra A ja niestety po ST.Ives mam masakrę na twarzy - wysypuje mnie, wyskakują gule itd. a po innych peelingach tego nie mam A tak cudownie wygładza buźkę i nie ściąga ani nic ahhh... Ale mam teraz moją mikrofibrę i jestem zadowolona
Ooo i widzę, że ktoś się też tu skusił na granata z czekoladą z Avonu - tyle, że ja wzięłam sobie krem do stóp U mnie już za niedługo ma być, także zdam relację - wzięłam ze względu na zapach , a ciekawe jak działanie i jaki w rzeczywistości będzie
I tak, też tak mam, że mam takiego wewnętrznego stresa, że coś się stanie, świat się zawali jak nie zrobię wszystkiego...
I co do jedzenia to prawda , święta prawda...Ostatnio miałam zajęcia z obsługi konsumenta i mieliśmy właśnie jak robią różne rzeczy, co tam dosypują, przekręty różne takie z jedzeniem, że aż mi niedobrze było...Większość z mięsem wspólnego była, fakt , faktem - ja go nie jem, ale obrzydliwe było to co mówiła nam nauczycielka bleeeh!

Ja spadam ogarnąć trochę pokój, bo Tż za pół godzinki wpadnie na chwilę, a potem nauka na jakże cudowną chemię i napisanie listu motywacyjnego i życiorysu na ekonomikę ..... Aa i jeszcze oferta mini przedsiębiorstwa w którym jestem dyrektorem ds.reklamy - zakładamy w naszej szkole takie coś co roku, po 8 osób i w tym roku ja też w tym jestem, w sumie pani mnie wpisała zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć, bo się nadaję...:rolle yes: I teraz oprócz zwykłych lekcji mam jeszcze na głowie dzwonienie, pisanie - reklamowanie naszego "biznesu"...

Wpadnę później, miłego popołudnia Kochane!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

hanamici - dopiero zauważyłam te buty - świetne!!!! Od razu mów, gdzie kupiłaś i za ile normalnie właśnie się w nich chyba zakochałam, a jeszcze jak można odgiąć but, to już w ogóle bomba! A dla takiego zmarźlucha jak ja to byłyby idealne!!

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
Stary 2010-10-13, 14:51   #408
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Chyba sobie kupie ten różowy
ten kolor akurat oglądałam w sklepie i jest naprawdę ładny tylko jest to taki chłodny odcień, ale cudowny

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
nie o to mi tak chodzilo, tylko o jej jezyk,slowa, nie powtarza sie, jakos tak milej sie czyta sama pisze szybko, bez znakow interp. wiec moze przez to takie mam wrazenie dla mnie po prostu,przyjemniej sie czyta

samaraNW -dopiero teraz zastanawiam sie, czy Ty przypadkiem nie jestes z Nowego Dworu?

rano zrobil mi pobudke, ponad h rozmawialismy przez tel, no nie poznaje,milutki jak malo kiedy, jakbym jeszcze kwiatki dostala to bylby full wypas ale w to watpie, on mi malo kiedy kwiatki kupuje.

a ja uwielbiam Zywca i tylko go pije

a sephorze czy douglasie wiesz ile moze kosztuja? ten rozowy,musze miec!

cos z rekawami trzeba zrobic, bo brzydko sie marszcza, moze krawcowa cos doradzi?

Ps. juz od h tu odpisuje,ale zagadalam sie z kolega i zapomnialam ze zacytowalam i mialam Wam odpisac

dzis:
mikrofibra
scrub spa z avonu na twarz
peeling pupy i ud
serum na biust i posladki
regulacji brwi
są dostępne w marrionaud za 25 lub 25 zlotych za sztukę, właśnie nie wiem dokładnie ile, bo oglądałam jeszcze ich inne kosmetyki i się pogubiłam z cenami już , ale nie mieli zbyt dużego wyboru w kolorach i rodzajach kosmetyków

Cytat:
buahhot Pooglądałam sobie jakie są dostępne kolory tych błyszczyków i właśnie jakiś różowy mnie interesuje... Może SweetHeart, albo Candy Shop takie cieliste się wydają Ale zaś nie wiem jaki może być w rzeczywistości... Jakie Ty masz?

catee Z tego co wiem to firma NYX nie jest dostępna w Polsce, można ją kupić tylko za granicą lub przez internet
ja mam kolorki Frosteed Beige i Sugar Pie, może wrzuce jakies foto jak wyglądają na ustach tutaj na ustach innej pani frosteed beige http://nudelipstick.bloog.pl/id,6415...ian,index.html
ja jestem zakochana w obu ale ten frosteed jest cieplejszy i... bardziej nude
wklejam zdjęcia na swoich ustach, mam nadzieje że będzie coś widać
2 pierwsze zdjęcia frosteed (na pierwszym z lampą więc troche inaczej wyszedł, faktyczny kolor jest na drugim zdj) na 2 kolejnych sugar pie

Stary 2010-10-13, 14:52   #409
buahhot
Marcelover ♥♥♥

_Allesandra tak, mi nie pomógł, stoi gdzieś na półce, bo szkoda wyrzucić.

Stary 2010-10-13, 14:53   #410
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
Hej Kochane
A ja sobie dziś wróciłam ze szkoły okrężną drogą - przez park i jakoś mi to tak bardzo poprawiło nastrój, tylko ja zauważyłam, że nie potrafię..spacerować - cały czas się śpieszę, szybko idę itd. Co chwilę się zatrzymywałam, żeby zwolnić, no bo przecież chciałam odetchnąć trochę wśród tej całej plejady jesiennych kolorów i jesiennego słoneczka Ogólnie dawno już nie byłam nigdzie tak, żeby pospacerować - zawsze jak już wychodzę to mam jakiś cel do którego idę A, że mój Tż nie przepada za spacerami, a sama tak średnio lubię, więc chyba już zapomniałam troszku jak to jest wolno chodzić..Ale to jest takie przykre, naprawdę, że obecnie ludzie nawet przestają pamiętać jak się wolnoo spaceruje,bo każdy gdzieś pędzi.....
Mam dokładnie to samo, nie potrafię (i chyba nie lubię) chodzić powoli, nawet jak idę do sklepu i przecież nie muszę się spieszyć to idę przyspieszonym krokiem

Cytat:
Napisane przez hanamici Pokaż wiadomość

lecę trochę porobić rzeczy do szkoły. wy też tak macie, że nie możecie być spokojne, jeśli macie wiele rzeczy na głowie?

angel ja kupiłam sobie buty na zimę, które są tak ocieplane, że jeny matko ! całe w korzuszku w środku. to są takie same jak na zdjęciu, ale czarne, bo były jeszcze takie kremowe... i wybrałam ciemniejsze. szkoda, że nie było w granacie.
mimo wszystko można odgiąć but, tak, żeby nie było widać korzyszka.
Hah, ja mam dokładnie odwrotnie, wszystko zostawiam na ostatnią chwilę, obowiązki typu jakieś referaty czy po prostu zadania domowe do szkoły robię zawsze dzień przed wyznaczonym terminem. Tak skutecznie potrafię je wymazać z pamięci że bywa że prawie o nich zapomnę..

Fajne te buty gdzie kupiłaś?
Stary 2010-10-13, 15:16   #411
samaraNW
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
nie,ale aktualnie mieszkam osiedle obok
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 15:20   #412
magne
Zadomowienie

Alessandra- tak ,chodzę spać w mokrych włosach. .. napisałaś ,ze po peelingu st.ives pogarsza ci sie cera ,a mi też .. I nie wiem, czy go odstawić już się gubię , bo na pewno troche wysypuje mnie po ha-pantotenie ,a po st.ives trudno stwierdzić
Stary 2010-10-13, 15:27   #413
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny dzięki za rady, no właśnie myślałam o krawcowej ale u mnie nie dość że jest tylko jedna, to jeszcze marnie szyje... Muszę poszukać gdzieś dalej Te rękawy są strasznie dziwne, a sama kurtka taka przykrótka jakby

Edytowane przez ekomonika
Czas edycji: 2010-10-13 o 15:29
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 15:49   #414
hanamici
Raczkowanie

GG do hanamici

butki kupiłam w Bydgoszczy na Dworcowej za 79zł. wiem, że za 149 są w sklepie Glamour, ale generalnie poszukajcie w takich tanich sklepach na mieście...
jestem strasznie zadowolona, ale,póki co, jest na nie za ciepło.

a powiedz mi Alessandra gdzie i za ile kupiłaś mikrofibrę i jakie dokładnie efekty daje? a poza tym, dziwnie, że na moeją cerę coś działa super, a na inną daje zupełnie inny efekt do zamierzonego.
Stary 2010-10-13, 15:57   #415
samaraNW
Zakorzenienie

hanamici używasz kremu nawilżającego do twarzy z biedronki przy cerze tłustej,dobrze kojarzę?

dzisiaj zrobiłam sobie maseczkę złuszczającą peel-off i dotleniającą + podstawa.

dostałam już glico-a i nie mogę się doczekać,aż skończy mi się skinorem,bo już mam ochotę go poużywać
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:01   #416
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
dzień dobry dziewczyny
Bardzo ładne kolory mają te błyszczyki.

hanamici super masz te buty. Sama bym takie chciała. A zdradzisz gdzie kupiłaś?

Ja kupiłam dzisiaj peeling z Joanny o zapachu truskawek. Uwielbiam te peelingi za ich zapachy. W ogóle stwierdziłam, że Natura zawsze wszystko ma drożej już taniej jest w drogerii u mnie na osiedlu.

A caate ja nie pisze wolno na komputerze. Nauczyłam się tak pisać ze znakami i tak mi już zostało.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:31   #417
Annika92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
Alessandra- tak ,chodzę spać w mokrych włosach. .. napisałaś ,ze po peelingu st.ives pogarsza ci sie cera ,a mi też .. I nie wiem, czy go odstawić już się gubię , bo na pewno troche wysypuje mnie po ha-pantotenie ,a po st.ives trudno stwierdzić
Magne, a może masz jakieś ropne zmiany (pryszcze) na buzi ? Bo jeśli tak to peeling nie jest wskazany z tego względu,że roznosisz sobie to wszystko na inne partie twarzy i niestety później może wysypywać ;/ Sama to przerabiałam,dlatego gdy mam jakiegoś ropniaka to wstrzymuję się z peelingiem dopóki mi się nie zagoi. A co do st. Ives to miałam go i nie zauważyłam,żeby pogarszał stan cery,ale wiadomo,że u każdego będzie inna reakcja .

A tak w ogóle to mam pytanie do posiadaczek grzywek jesli już jesteśmy przy temacie cery. Czy po noszeniu grzywki na czole wysypuje Was? Cholerka mnie tak, ale rozważam też opcję,że to może nie sama grzywka jest winowajczynią,ale lakier do włosów, którym ją utrwalam....co myślicie kochane?
Stary 2010-10-13, 16:32   #418
Kitka:)
CABIN CREW

znalazłam chwilę na mały shopping, byłam w SP- kupiłam krem oliwkowy ziai duuuży; skrzyp - tabletki i krem dla mamy i w sephorze kostki takie zapachowe które się do wanny wrzuca
ale dziś się nachodziłam, nogi mnie taaaak bolą....

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:35   #419
_Alessandra
Zakorzenienie

buahhot - dziękuję bardzo za zdjęcia A jakie masz białe śliczne ząbki Ale jednak po tych zdjęciach bardziej widzi mi się ten Frosteed - piękny efekt nude !! A ten róż jest jednak jak dla mnie za hmm..słodki? No nie wiem uwielbiam go na innych osobach a na mnie takie kolory wyglądają dość dziwnie Frosteed spisałam na straty ze względu na to, że jestem jasna i zazwyczaj wyglądają u mnie mdło wszelkie wpadające w brąz, nude itd. ale ten ma idealny kolor! Ajj ja nie mogę tu wchodzić na ten wizaż , bo już bankrutuję

coldplay - taak, ja mam to samo ciągle gdzieś biegnę Ja też dzień przed zazwyczaj, albo dwa jak muszę coś wydrukować - a drukarkę posiadam, ale o tuszu jakoś zawsze zapominam i daję mamie, żeby w pracy druknęła. Ale chodziło mi raczej o to, że niektórzy to tak na lajcie przychodzą, przepisują, uczą się na przerwach, a ja zadania spisuję jedynie z fizyki,chemii i matematyki bo z tego jestem noga i nie potrafię, ale wszelkie referaty, nauka , inne zadania muszę mieć zrobione, tak samo jak załatwianie różnych spraw - inaczej nie zasnę i się stresuję..

magne - a ja zawsze jak chodziłam spać w mokrych, to miałam taką masakrę na głowie, że z dwojga złego wolę zrezygnować z prostownicy na dni szkolne
Wiesz, co do peelingu to spotkałam się już z wieloma negatywnymi opiniami o nim pod względem wypryszczania i zapychania, więc nie wiem od czego to jest zależne No bo inne gruboziarniste też stosowałam i nic mi nie było, a ten jeden najlepszy ścieracz wywołuje u mnie pryszcze, krostki, gule itd.

hanamici
- właśnie szukałam już chyba we wszystkich sklepach w moim mieście nawet takich właśnie mniej znanych i odwiedzanych i nic, nic zupełnie - same a'la emu ehh..A te są boskie
Mikrofibrę znajdziesz we wszystkich sklepach, gdzie mają ściereczki i inne takie rzeczy do sprzątania - Biedronka, Tesco , ja akurat swoje kupiłam przy okazji w Rossmanie i to jest jakaś niemiecka firma i okazało się potem, że jest to ściereczka z mikrofibry do..okien Ale to chyba bez różnicy do czego najważniejsze, żeby była z mikrofibry I dałam jakieś 3 zł? A wiem, że dziewczyny często kupują takie pakowane po parę sztuk Koszt do 5zł. Są też jakieś takie z firm kosmetycznych mikrofibry, ale to droższe jest i wiem, że różnica jest tylko w tym, że są bardziej mięciutkie i ładniej wyglądają, ale po co to komu - najważniejszy efekt, a różnica cenowa jest ogromna a efekt taki sam
Co do korzyści - ja dzięki niej odstawiłam peelingi , czasami tylko używam żelu peelingującego takiego z Neutrogeny, żeby nie przesadzać z mikrofibrą - bo trzeba uważać, mięciutka ona jest i delikatna jak się nią ściera twarz, ale to efekt zwodzący bo działa ostro i jak się przedobrzy to można przewrażliwić skórę, nałapać się podrażnień itd.-ja stosuję ją prawie codziennie, czasami co 2 dni jak mi się przypomni przy wieczornym demakijażu - po mleczku do twarzy nalewam na nią odrobinę żelu , złuszczam twarz, przemywam tonikiem i krem i nic mi się nie dzieje, a skórę jednak trochę wrażliwą mam
Przede wszystkim super idealnie oczyszcza - zawsze mam po niej taki efekt bardzo dobrze oddychającej twarzy, naprawdę czuję się jakby brała taki głęboki oddech po tym hehe Buźka jest taka zdrowo błyszcząca, taka wypolerowana, ale nie tłusta , do tego minimalnie ściąga, ale nie jest to niekomfortowe - to ten efekt oczyszczania. Zauważyłam, że skóra lepiej też po tym odbiera kremy i maseczki - działanie ich jest lepsze,dogłębniejsze. Tak jakby wyrównuje koloryt nawet lekko, nie jest ona czerwona jak po zwykłych peelingach i nie pogarsza stanu cery. Pięknie też "ściera" suche skórki, nie pogarsza stanu ran, co mnie zadziwiło, że ich tak jeszcze bardziej nie "rozwala", że tak powiem, a nawet ładniej się goją. Ogólnie - to moje odkrycie wszech czasów chyba

Dobra, idę sobie robić zieloną herbatę i zabieram się za szkołę...
Do zobaczenia później

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
Stary 2010-10-13, 16:46   #420
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annika92 Pokaż wiadomość
Magne, a może masz jakieś ropne zmiany (pryszcze) na buzi ? Bo jeśli tak to peeling nie jest wskazany z tego względu,że roznosisz sobie to wszystko na inne partie twarzy i niestety później może wysypywać ;/ Sama to przerabiałam,dlatego gdy mam jakiegoś ropniaka to wstrzymuję się z peelingiem dopóki mi się nie zagoi. A co do st. Ives to miałam go i nie zauważyłam,żeby pogarszał stan cery,ale wiadomo,że u każdego będzie inna reakcja .
o i to może być to dzięki teraz zacznę po prostu omijać okolice gdzie mam wypryski po prostu chciałam robić peeling systematycznie i nie zważałam na to ,czy mam krostki czy nie ,a teraz będę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości