![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kuracja odmładzajaca....Wit.C
niestety na biochemie nie moge sie zalogowac od kiedy zaszly tam zmiany i nie wiem dlaczego.
wyslalam mejla z pytaniem,ale nie dostalam odpowiedzi. szkoda,bo bardzo sobie cenilam to miejsce w necie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Na biochemii jest nowy watek, ze mogą być kłopoty z logowaniem - wyczyść porządnie cookies i pliki cache i znowu spróbuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziękuję za juvit, dzięki Wam go odkryłam.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Wysłałam Ci PW z 'instrukcją'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Dot.: Serum Basi z wit.C, pytanko
Mam pytanie do Piti jako,ze jest nasza moderatorka
![]() Czy mozna tu oficjalnie podac info dla osob ,ktore maja trudnosci z zakupem wit C w proszku gdzie jest dostepna? Chodzi o to,ze sprzedaje to osoba na Allegro i nie wiem czy podanie strony jest naruszeniem regulaminu ![]() ![]() W kazdym razie juz jest dostepna w opakowaniach po 100g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam tego źródła, pamietajmy, ze do serum potrzebujemy kwasu L- askorbinowego (alfa askorbinowego) nie wiemy, czy ta forma z allegro to jest to. Jeśli to ustalimy - to OK. Ja osobiście własnie zamówiłam 250 g za 18 zł w centro-chemie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
![]()
<Ja osobiście własnie zamówiłam 250 g za 18 zł w centro-chemie>
Przez internet kupilas? Jak? Powiedz prosze cos blizej, bo juvit jest co prawda całkiem dobry, ale wolalabym serum tresciwsze w witaminkę C. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Ha!
Znalazłam na allegro tę witaminę C, o której pisała Marita ![]() ![]() Ps. ktoś wywęszył interes, bo pisze - "idealna do serum" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lenno ja widzialam juz ta strone i sama bardzo bylam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zamówienia: info@centro-chem.pl pod ten mail możecie też wywysłać wszelkie zapytania. Aha, zapomniałam o dość istotnej sprawie - koszt przesyłki to 12 zł... I tak jednak wolę to niż zakupy z allegro - jakoś tak tu mi się wydaje pewniejsze źródło |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli jest mozliwosc zamowienia takiej ilosci to napewno warto,a na allegro ta pani chyba przesadzila z cena i mysle ,ze moglo miec to zwiazek z informacja o zastosowaniu jej do serum ,czytalam ze wysyla przepis na serum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Marita5, jeśli trzeba zamówić więcej to ja sie piszę do spółki
![]()
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem tylko, że oni mają fabrycznie opakowania najmniejsze chyba 1 kg, czy 5 kg, a takie małe ilości odsypują i wysyłają... Ja zapytałam w mailu o 250 g, bo dziewczyny, które kupowały wcześniej brały po pól kilo - więc to już ilość astronomiczna - Pani z centro chemu napisał mi, że 250 g też można; więc jeśli chcecie po 100 g to trzeba też zapytać. Ja zamówiłam 250 g i będę się tym dzielić z Agnieszką z biochemii. Ja nie sądzę, zebyście mialy problem z rozsprzedaniem nawet większej ilości proszku - przecież nigdzie tego nie można kupić, a serum budzi ogromne zainteresowanie. Marita, a gdzie ty cytałaś, ze ta cwaniara od wit C z Allegro wysyla przepis? Przecież przepis jest autorstwa Basi i ona podała go nam bezinteresowanie - proponuję bojkotować tę babę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Edii
![]() Ja narazie nie bede zamawiac bo mam juz witamine,ale moze napisz na adres podany przez Piti i zapytaj ile moga najmniej wyslac bo cena jest OK,jesli odpisza ,ze wysla ,ale w wiekszej ilosci to moze znajda sie chetne osoby do wspolnego zakupu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak zamawiam w centrochemie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
jeszcze w temacie Juvitu...
kończę pierwszą buteleczkę, stosuję rano i wieczorem, ok 3 tyg temu odstawiłam filtry bo primo: cholernie się świeciłam, secundo: i tak wychodzę z domu jak jest 'jeszcze' ciemno i wracam jak jest 'już' ciemno ![]() I jeszcze jedno pytanie: czy nie ma przeciwwskazań do stosowania Juvitu pod podkład? Na razie tak robię i jestem ok, nie ma żadnych podrażnień, zapychania, ale też nie wiem jaki może to mieć długofalowe skutki. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam lotta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
^ Jesli Cie nie zapycha, to stosuj pod odklad, z filtrow bym jednak nie rezygnowala, chyba, ze pracujesz w pomieszczeniu bez okien i bez komputera albo jarzeniowek - wszystko to emituje promieniowanie UVA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam wątek bo cicho tu jakoś
![]() Jak tam wasze kuracje serumowe? Od niedawna mam wit C w proszku , zrobiłam serum według podawanego przepisu i używam go od tygodnia.Na noc stosuję Retin A ,a rano serum i na nie po 10 min filtry.Jak na razie nie widzę żadnych pozytywnych zmian a nawet powiedziałabym jest gorzej, ponieważ miejsca podskórnych małych krosteczek zrobiły się czerwone. Kiedyś przez kilka dni używałam Juvitu i tam efekt był od razu in plus ale potwornie mnie zapychał (mam mieszaną cerę i wiem że on nie dla mnie). Nie wiem czy serum na każdego tak działa, że najpierw jest czas adaptacji skóry do takiej dawki wit C a dopiero póżniej są efekty o które nam chodzi. Może robię jakieś błędy , już sama nie wiem proszę napiszcie jak to u Was było na początku kuracji. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Kuracja odmładzajaca....Wit.C
Dzięki Pitipel,to było bardzo jasne.Bo mnie już głowa boli od tych wszystkich receptur.Buziak ogromny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
Lola, w początkowym okresie serum i retinoidy - sytosoawane z osobna, a zwłaszcza w duecie mogą podrażniać. Mozesz zaobserwować łuszczenie się skóry, podrażnienia, przesuszenie...
Niemniej doczekanie się pozytywnych efektów wymaga samozaparcia i cierpliwości, nie zniechecaj się i nie przerywaj kuracji; no, chyba że w wypadku jakichś naprawdę wielkich podrażnień. POamiętaj, zę Twoja skóra teraz się przestawia na nową pielegancję, porzebuje czasu, by przywyknąć. W razie zbyt wielkiego łuszczenia czy przesuszenia zmniejsz częśtotliwość retinu na np. co drugą noc. W razie czego pytaj, pytaj, pytaj! ![]() Aha - jakie serum robisz? Jakie stężenie AA? Mozesz też sterować stęzeniem, zawsze warto je stopniować, zacząć od niższego i stopniowo podnosić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
![]()
Od niedawna regularnie używam serum z wit. c i Ystheal+ na noc i twarz od niedawna mi się przesusza i delikatnie łuszczy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam wrazenie ,że skóra już jako tako przyzwycziła się do Retinu A . Jest widoczne łuszczenie ,szczególnie rano kiedy nakładam filtry...jestem w stanie to przeboleć. Natomiast po aplikacji serum (zrobilam 15%) buzia robi sie czerwona , skóra jest sciągnięta tak jak po nałożeniu maseczki z białka i cytryny(kiedyś robiłam sobie takie maseczki sciagająco-rozjaśniające jak byłam młodziutką nastolatką ![]() Czuję wyrazny dyskomfort , ściągnięcie , pieczenie , zaczerwienienie, mam ochotę to zaraz zmyć .Być może, tak jak piszesz, steżenie jest zbyt silne , może mam przecierpieć tą fazę a potem będzie lepiej? Acha , jeszcze mam pytanie jaką porcję serumiku robicie jednorazowo , bo ja w ciągu tygodnia nie jestem w stanie zużyć nawet połowy z 10ml przy codziennej aplikacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serum 15% jest po prostu widocznie za silne dla Twojej skóry - spróbuj 10%, albo nawet słabsze, obserwuj reakcje skóry. Ściągnięcie skóry po apolikacji serum jest normalne przy tym steżeniu... Nie zniechęcaj się, zrób słabsze serum i aplikuj np. co drugi dzień. Nakładasz serum baaardzo oszczędnie - ja nakłądam na twarz, szyję i dekolt, robię 10 ml serum i zuzywam je w ciągu ok 5-6 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie "uzależnione" od wit C
![]() Za niecale pół roku dołacze do grona 30 latek i cosik mnie wczoraj skusiło by poszukać małe co nieco na temat kremów i innych specyfików, które pomogą choć na chwilku zatrzymać czas... Iiiiii właśnie poczytałam calusieńki wątek o serum i juvicie i nie musze Wam mówić, że popołudniu poleciałam do apteki... Mam cerę mieszaną ale mimo to spróbuje na poczatek sam juvit! Wczoraj była 1 dawka... Jak cosik bedzie się działo dobrego czy zlego będę meldować. A póki co pozdrawiam serdecznie i wytrwałosci w walce ze zmarchami i nie tylko życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
do ewunia2:
ja dodałam 2 krople wit. E400 do całej buteleczki. Jest to mój pierwszy Juvit, ale póki co sprawuje się świetnie na mojej skórze (cera mieszana w kierunku suchej) i nie zauważyłam, żeby zapychał. Na stronie, chyba Kosmetyka Naturalna, widziałam w ofercie glicerynę i obok podpis "każdy rodzaj cery", więc najwidoczniej nie ma zastrzeżeń co do stosowania przy cerze tłustej, aczkolwiek lepiej dmuchać na zimne i ja początkowo smarowałam naprawdę znikome ilości Juvitu. Nie mam już obaw odnośnie gliceryny, że może mi zatkać pory, ale bardziej sama wit.E, która jest potencjalnie komedogenna - zapobiegawczo więc dodałam jej mniej do Juvitu, czyli wspomniane 2 krople (podkreślam, że mam wit.E 400 , nie 200)
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.