Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-06, 07:45   #391
mujer
Zadomowienie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

Cytat:
Napisane przez Hexxana
Wlasnie tez zauwazylam,ze zaczela sie skora luszczyc akurat na nosie....i tak sie zastanawiam jakby te partie dobrze nawilzyc i omijac to moze da to pozytywny efekt???
Zreszta dzisiaj zauwazylam,ze lekko mnie wysypalo tylko,ze stosuje tez Biodermine dodatkowo no i przed okresem jestem a wtedy to zawsze wyskoczy cos,co nie powinno,przeczekam jeszcze kilka dni i zobacze jak bedzie sie zachowywac skora.
Jednak duzym plusem jest wygladzenie skory i tonik faktycznie oczyszcza cere.
Tak swoją drogą to zdarzają się osoby, u których olejki eteryczne powodują zaostrzenie zmian i duże porażnienie skóry. Jest to niewielki procent, ale jest. Podobno jeśli po tygodniu widać tylko nasilone zmiany, to lepiej odstawić miksturkę. Tak słyszałam.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 07:50   #392
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rene_artua
Ten specyfik Petroleum + olejek to jedno wielki badziewie - wogóle nie pomaga ( cały czas mi wyskakują czarne kropki na kicholu ) tylko śmierdzi niesamowicie. Szkoda, że dalem się nabrac na takie ustrojstwo. Widocznie ktoś za to kase wziął i wprowadził ludzi w błąd.
Gdy wcieram ten specyfik w mój kichol to wacik dalej pozostaje biały ( jakas dziewczyna na forum mówiła, że gdy zaczyna wcierac ten specyfik w swoją twarz to wacik robi się czarny - bez komentarza )
Nie jestem pewna czy kolor wacika świadczy o skuteczności mikstury. Poza tym, widać masz bardzo grubą i niewrażliwą cerę i możesz zrobic sobie większe stężenie. Dodatkowo proponuję Ci zrobić peeling, ktory zetrze wierzchnią warstwę naskórka i pozwoli składnikom mikstury lepiej się wchłonąć. Podejrzewam też, ze Twoje zaskórniki są głęboko osadzone i u Ciebie wszystko trwać może dłużej.
"Widocznie ktoś za to kase wziął i wprowadził ludzi w błąd." buehehehe - ale kto przepraszam? Chyba żartujesz! Nie widziałam jakoś, żeby ktoś opatentował tę metodę, nie wymyślaj chłopie
Stary 2005-11-06, 09:11   #393
rene_artua
BAN stały

Nie nie nie. Dzięki za pomoc ale maseczek to ja robić nie będe a to z racji tego, że jestem innej płci.
W jakim wieku te czarne kulki zejdą z mojego kichola ? Czy będe je miał do końca życia ? ( mam 21 lat )
rene_artua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 09:25   #394
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Nie nie nie. Dzięki za pomoc ale maseczek to ja robić nie będe a to z racji tego, że jestem innej płci.
W jakim wieku te czarne kulki zejdą z mojego kichola ? Czy będe je miał do końca życia ? ( mam 21 lat )
Płeć to akurat kiepski argument. Skoro tak uważasz, to tez nie powinieneś tej mikstury używać, bo to nie wypada panom Powinieneś raczej zapuścić plantację wągrów i czekać aż same miną, dlatego, ze płci przeciwnej nie wpada zajmowac się zdrowiem swojej skóry Przecież tutaj nikt Cię nie namawia na makijaż, czy noszenie sukienek
Po trzydziestce poinny zejść, choć niekoniecznie. Moja matka na przykład do pięćdziesiątki miała zanieczyszczony nos i nawet jak zniknęły wągry, to pozostały wielkie rozszerzone pory.
Stary 2005-11-06, 11:31   #395
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez guia
Ja Ci powiem, że u mnie tak samo.. tzn nie jest ten wysyp jakiś straszny (przedokresowy taki), no ale zawsze te kilka krostek.. Gdyby nie acnefan, to ja bym chyba zginęła Nie wyobrażam sobie używać samego olejku pichtowego.. On jako tonik ok, ale na to jeszcze krem (notabene też pichtowy) i coś punktowego, i straszenie domowników

Zaciekawilas mnie tym Acnefanemmozesz mi cos wiecej powiedziec na jego temat,jak sie u Ciebie sprawuje?
Wstrzymam sie jeszcze z rozstaniem z mikstura pichtowa ale obawiam sie,ze olejek uczulil mnie.
Nie wiem czy dobrze zrobilam,ze polaczylam te mieszanke z Biodermina a odstawilam moje apteczne cudo od dermatologa-robiony plyn w aptece,ktory faktycznie mi wczesniej pomogl i uzywalam go tylko punktowo.
Poza tym druga sprawa jest niecierpliwosc,zawsze chcialoby sie miec efekt od razu chociaz to nie realne,ale...
W kazdym razie teraz ratuje sie czym sie da i sprobuje wyczaic co moglo mnie podraznic,uczulic
Stary 2005-11-06, 11:50   #396
mujer
Zadomowienie

Tylko nie mow, że nakładałaś na miksture biodermine? Może wcale nie uczulił Cię olejek tylko po prostu coś z czymś się pochrzaniło. Zalecam ostrożność z nakładaniem kremu na krem, czy kremu na toniki itp. Wiem, że to popularne, ale czasem może dojść do jakiejś reakcji. Oczywiście, nie musi się zdarzyć nic złego z połączenia danych preparatów, ale też moze się zdarzyć. Nie wiem jak w tym wypadku, bo nie znam się na tyle.
A czy mogę zapytać o ten robiony płyn? Masz taki na bazie alkoholu, z rezorcyną, chyba dedreomycyną i czymś tam jeszcze?
Stary 2005-11-06, 12:16   #397
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer
Tylko nie mow, że nakładałaś na miksture biodermine? Może wcale nie uczulił Cię olejek tylko po prostu coś z czymś się pochrzaniło. Zalecam ostrożność z nakładaniem kremu na krem, czy kremu na toniki itp. Wiem, że to popularne, ale czasem może dojść do jakiejś reakcji. Oczywiście, nie musi się zdarzyć nic złego z połączenia danych preparatów, ale też moze się zdarzyć. Nie wiem jak w tym wypadku, bo nie znam się na tyle.
A czy mogę zapytać o ten robiony płyn? Masz taki na bazie alkoholu, z rezorcyną, chyba dedreomycyną i czymś tam jeszcze?

Biodermine nie nakladam prosto na miksture..chociaz przyznam sie,ze zastanawialam sie taka metoda ale nie odwazylam sie.
I teraz sie jeszcze tak zastanawiam bo w sumie ten tonik pictowy jest tylko na bazie nafty kosmetycznej i olejku pichtowego-w sumie wedle opisu ze strony dr Rozanskiego to powstala nafta pichtowa
Jezeli pytasz o plyn od dermatologa to jezeli na tyle dobrze odczytuje sklad to pierwsze 3 pozycje to Detreomycini,Hydrocortiso ni,Ac.Salicylici...
Stary 2005-11-06, 12:22   #398
Hexxana
Zakorzenienie

Mam skan skladu plynu

Edytowane przez Hexxana
Czas edycji: 2005-11-06 o 20:54
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 12:40   #399
mujer
Zadomowienie

Wow dzięki za skan ))) Teraz widzę, że mam ten sam płyn tzn taki sam skład ten mój ma, bo proporcji nie pamiętam. Tylko że mi on jakoś nie pomagał. Może za krótko go stosowałam? Już sama nie wiem :/ mam pól flachy jeszcze, to może kiedyś wrócę do niego...
Bardzo możliwe, że u Ciebie to miksturka nawala, ale też może to nie olejek tylko nafta. Np ja nie toleruję nafty w dużej ilości (sprawdzałam).
Stary 2005-11-06, 13:14   #400
Hexxana
Zakorzenienie

W sumie chyba narazie dam sobie spokoj z ta mikstura,olejek pewnie sie przyda jeszcze w sumie ma szerokie zastosowanie,nafte zawsze mozna wykorzystac do wlosow-sprobuje polaczyc olejek pichtowy z olejem awokado-zamowilam go sobie przez net,jezeli to tez zawiedzie to odstawie na dobre zabawe z miksturami.
Jak dla mnie ten plyn jest bomba od pierwszego zastosowanie skutecznie pomogl uporac sie z niespodziankami,pozniej stosowalam go tylko punktowo ale teraz na cala twarz i widze,ze zalagodzil te stany zapalne.Mam nadzieje,ze szybko wroce do formy z twarza.
Z drugiej strony jestem sobie winna bo moglam najpierw sprawdzic testowo,jak sie ma ta mieszanka dla mojej cery tymbardziej,ze jest sklonna do alergii i podraznien.No ale coz....madra po szkodzie.
Stary 2005-11-06, 14:28   #401
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:
Napisane przez Hexxana
Zaciekawilas mnie tym Acnefanemmozesz mi cos wiecej powiedziec na jego temat,jak sie u Ciebie sprawuje?
Wstrzymam sie jeszcze z rozstaniem z mikstura pichtowa ale obawiam sie,ze olejek uczulil mnie.
Nie wiem czy dobrze zrobilam,ze polaczylam te mieszanke z Biodermina a odstawilam moje apteczne cudo od dermatologa-robiony plyn w aptece,ktory faktycznie mi wczesniej pomogl i uzywalam go tylko punktowo.
Poza tym druga sprawa jest niecierpliwosc,zawsze chcialoby sie miec efekt od razu chociaz to nie realne,ale...
W kazdym razie teraz ratuje sie czym sie da i sprobuje wyczaic co moglo mnie podraznic,uczulic
Acnefan (wcześniej acnofan) to kremik (nie wiem, czemu się tak nazywa, bo stosuje się go punktowo..) z olejkiem herbacianym uwielbiam go ladnie wszystko lagodzi, zmniejsza zaczerwienienia. Przez pierwszy tydzien dzialal genialnie potem sie skora troszke przyzwyczaja, ale i tak jest najlepszy ze znanych mi punktowców do kupienia w aptece za 7zl
guia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-06, 14:34   #402
Hexxana
Zakorzenienie

Dzieki
Stary 2005-11-06, 19:44   #403
rene_artua
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mujer
Płeć to akurat kiepski argument. Skoro tak uważasz, to tez nie powinieneś tej mikstury używać, bo to nie wypada panom Powinieneś raczej zapuścić plantację wągrów i czekać aż same miną, dlatego, ze płci przeciwnej nie wpada zajmowac się zdrowiem swojej skóry Przecież tutaj nikt Cię nie namawia na makijaż, czy noszenie sukienek
Tak zapuszcze plantacje bo i tak nic mi nie pomaga więc na jedno wyjdzie. Zaoszczędze przy tym pieniądze i stracony czas. Jakbyś nie zauważyła to zajmuje się swoją skórą. Nie noszę na sobie białych potówek tak jak niektórzy,
Drogie panie zajmijcie się także swoimi stopami a nie tylko twarzą ---- > http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78965

do Hexxana z

Usuń nazwiska z tego skanu, ktoś może sobie tego nie życzy z
Stary 2005-11-06, 20:57   #404
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zapuszcze plantacje bo i tak nic mi nie pomaga więc na jedno wyjdzie. Zaoszczędze przy tym pieniądze i stracony czas. Jakbyś nie zauważyła to zajmuje się swoją skórą. Nie noszę na sobie białych potówek tak jak niektórzy,
Drogie panie zajmijcie się także swoimi stopami a nie tylko twarzą ---- > http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78965

do Hexxana z

Usuń nazwiska z tego skanu, ktoś może sobie tego nie życzy z
Skanu juz nie ma ale masz racje,zreszta wrzucalam je na szybko po,to by pokazac sklad.
Druga sprawa to,obsesyjnie czepiasz sie stop-zreszta tam dziewczyny juz wypowiedzialy sie dostatecznie i zbyteczny komentarz ale....dziala to tez w druga strone u mezczyzn.
I jak to zabrzmialo"zapuszcze plantacje"-masz poczucie humoru byle nie jak u Rumcajsa
Pozdrawiam
Stary 2005-11-06, 23:37   #405
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:

do Hexxana z
uuu jakis wirtualny romans nam sie tu rozwija
ja tam lubie swoje stópki i na szczescie wymagaja mniej troski niz twarz
co do maseczki- zapewniam, ze nie odejmie Ci ona meskosci
Stary 2005-11-06, 23:43   #406
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guia
uuu jakis wirtualny romans nam sie tu rozwija
ja tam lubie swoje stópki i na szczescie wymagaja mniej troski niz twarz
co do maseczki- zapewniam, ze nie odejmie Ci ona meskosci

Jestes niemozliwa,wirtualny romans w bardzo romantycznej atmosferze
Stary 2005-11-07, 14:10   #407
anna_k
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hexxana
To musi byc 100% olejku z syberyjskiej jodly (Oleum Abies Sibirica),najlepiej kupic go w sklepie zielarskim lub aptece wtedy bedzie pewnosc,ze kupujemy wlasciwy
Olejek,ktorego uzyjemy do tej mikstury powinien miec jednoczesnie przeznaczenie spozywcze by mozna go bylo uzywac zewnetrznie i wewnetrznie.Mam nadzieje,ze co nieco pomoglam,napisz moze jakiej firmy masz ten swoj olejek?
Mój olejek jest firmy KEJ :/ I właśnie nie daje żadnych efektów. Tak więc byłam dziś w 3 aptekach i nie mają tam olejku do uzytku wewnętrznego. A w sklepie zielarskim są i owszem do użytku wewnętrznego, ale kosztują
40 zł!! Daisydee pisała, że można taki kupić za ok 8 zł- 10 ml. A babka w zielarskim mi powiedziała że te 10ml są właśnie do ZEWNĘTRZNEGO. A jakiej firmy są wasze olejki i ile kosztuja za ile ml??? Kurcze jestem zawiedziona bo tak mi zależało na tej miksturce
anna_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 14:26   #408
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_k
Mój olejek jest firmy KEJ :/ I właśnie nie daje żadnych efektów. Tak więc byłam dziś w 3 aptekach i nie mają tam olejku do uzytku wewnętrznego. A w sklepie zielarskim są i owszem do użytku wewnętrznego, ale kosztują
40 zł!! Daisydee pisała, że można taki kupić za ok 8 zł- 10 ml. A babka w zielarskim mi powiedziała że te 10ml są właśnie do ZEWNĘTRZNEGO. A jakiej firmy są wasze olejki i ile kosztuja za ile ml??? Kurcze jestem zawiedziona bo tak mi zależało na tej miksturce

Olejek jaki mam to firma Varia-kupiony w sklepie zielarskim,10ml z tej firmy kosztuje 12zl a 30ml kosztuje 25zl i bez wzgledu na pojemnosc olejek pichtowy,ktory ma przeznaczenie zywieniowe jest jednoczesnie srodkiem do uzycia zewnetrznego i wewnetrzenego a babka plotla bzdury,ze male pojemnosci sa tylko do uzytku zewnetrznego.
Robilam tez zamowienie w Pollena Aroma i tam olejek pichtowy 10ml kosztuje chyba ok 7zl,poszukaj dobrze bo moze gdzies w Twoim miescie bedzie dobrze zaopatrzone stoisko zielarskie lub apteka,ktora prowadzi tez sprzedaz lekow homeopatycznych
Stary 2005-11-07, 16:38   #409
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:
Napisane przez Hexxana
Jestes niemozliwa,wirtualny romans w bardzo romantycznej atmosferze
koledze to chyba nie przeszkadza kazdy lubi co innego
Stary 2005-11-07, 16:40   #410
guia
Zadomowienie

GG do guia

A ja Wam powiem, ze moj olejek nie jest spozywczy, ale krzywda mi sie po nim nie stala wrecz przeciwnie
Stary 2005-11-07, 16:57   #411
Athenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna_k
Ja w aptekach też dostałam taka sama informację jak ty. Ja zakupiłam kilka dni temu w aptece ten olejek http://www.laboratorianatury.pl/produkt.php?id=6 i musze przyznać ze daje efekty (rozjaśnia wągry, goi krosty), ale ja dodaje krople do porcji kremu który jednorazowo wykorzystuje na twarz szyje i dekolt (propozycja z książeczki dołączonej do opakowania), jakos boje sie tej nafty na twarz. Jeszcze przed posmarowaniem kremem dodaje krople lub dwie na nasączony tonikiem (ogórkowy lub aloesowy Ziaja) płatek i lekko przecieram. Stosuje rano i wieczorem. Nie wiem jakie firmy ale jest wiele producentów oszukujacych ten olejek dodajac substancje z zywicy jodły albo inne chemiczne i wtedy działanie jest inne. Ten jest zrobiony tylko z igieł młodych pędów, 100% olejku.
Athenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 18:25   #412
sylwusiaczek
Wtajemniczenie

ja też mam olejek formy varia właśnie ten 30ml a dałam za niego 19zł i jest spożywczy dziś zazczynam stosować miksturke pozdrawiam i

http://pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

sylwusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 18:55   #413
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiaczek
ja też mam olejek formy varia właśnie ten 30ml a dałam za niego 19zł i jest spożywczy dziś zazczynam stosować miksturke pozdrawiam i

Rozbieznosc cenowa jak zwykle jest norma,niestety....ale wazne,ze kupione
Stary 2005-11-07, 19:25   #414
agatka-a
Zakorzenienie

tojak czy ten nie spożywczy można stosować na twarz? bo już zgłupiałam
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 20:44   #415
guia
Zadomowienie

GG do guia

no oczywiscie lepszy bylby 100%naturalny, ale ten tez jest niezly ten moj przynajmniej dziala
Stary 2005-11-08, 13:09   #416
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

działa ! działa działa !
ale jestem hepi
ja za swoj olejek dalam ponad 20 zł ale nie żałuję
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-08, 19:41   #417
rene_artua
BAN stały

do martina@

Opisz mi ( jak możesz bo widze, że jestem znienawidzony na tym forum ) efekty stosowania tej mieszanki ( stosuje ją 2 tyg i efektów nie widze)
Najlepszym sposobem jest pójście na solarium na 20 min raz na 2,3 tygodnie ( włosów na żelu nie mam / zimowej czapki dla szpanu teraz nie nosze )
Stary 2005-11-08, 21:45   #418
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:
Najlepszym sposobem jest pójście na solarium na 20 min raz na 2,3 tygodnie ( włosów na żelu nie mam / zimowej czapki dla szpanu teraz nie nosze )
Na co przepraszam jest najlepszym sposobem ''pójście na solarium''?!?!
Stary 2005-11-08, 22:35   #419
anna_k
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez guia
no oczywiscie lepszy bylby 100%naturalny, ale ten tez jest niezly ten moj przynajmniej dziala
Czyli co jest napisane na opakowaniu/buteleczce? Bo u mnie że używa się go do kąpieli, masaży, aromatyzacji powietrza etc... No i właśnie o cenę mi chodzi, bo DAISYDEE pisała że ma olejek 10 ml za ok 8 zł to wychodziłoby na to że tez ma do użytku ZEWNĘTRZNEGO, bo te do wewn. są o wiele droższe!
Stary 2005-11-08, 22:43   #420
anna_k
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez guia
A co jest napisane na twojej buteleczce? bo u mnie że olejek stosuje sie do kąpieli, masaży, klimatyzacji powietrza etc.
I właśnie chodzi mi też o cenę, bo DAISYDEE pisała, że ma olejek za ok 8 zł 10 ml, więc wychodziłoby na to, że też miała do uzytku ZEWNĘTRZNEGO bo te do wewn. sa o wiele drosze!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości