Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 09:02   #391
malinka_070190
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)

A ja mimo tego, że zanim coś zjem to patrze ile to ma kalorii, to nie wyliczam ile mam zjeść. Nie mam żadnego ogranicznika czy w ciągu dnia 1500 czy 1000. Jem po prostu mniej ale częściej! I widać już efekty! Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa jak zobacze nawet 10 dkg mniej na wadze! Bo od roku próbowałam zrzucić to głupie ponad 8 kg, które przytyłam biorąc tabletki anty i nie wychodziło mi! A teraz wszystko jest na dobrej drodze i co najważniejsze to dzięki mojej pracy i waszemu wsparciu bo bez Was chyba bym nie dała rady! Dziękuję!

Ach i mam dziś taki smutny dzień... Dowiedziałam się, żę moja rodzina która miała jechać z anglii do polski na święta zostaje w anglii, a co za tym idzie nie zajadą tu do mnie do niemiec... A tak się cieszyłam, że chociaż przez kilka godzin będę mogła być z moimi rodzicami, siostrą, szwagrem i moim słodkim malutkim chrześniakiem! Ach... To moje pierwsze święta bez rodziców...
No ale mam tu swojego narzeczonego i ciesze się, że z nim spędze te święta chociaż...
Ale pocieszam się myślą, że w styczniu wracam do Polski na stałe, tylko znowu zostawiam ty moją miłość...
Ach jakie to wszystko pogmatwane jest...;/

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 10:25   #392
neserere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
A ja mimo tego, że zanim coś zjem to patrze ile to ma kalorii, to nie wyliczam ile mam zjeść. Nie mam żadnego ogranicznika czy w ciągu dnia 1500 czy 1000. Jem po prostu mniej ale częściej! I widać już efekty! Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa jak zobacze nawet 10 dkg mniej na wadze! Bo od roku próbowałam zrzucić to głupie ponad 8 kg, które przytyłam biorąc tabletki anty i nie wychodziło mi! A teraz wszystko jest na dobrej drodze i co najważniejsze to dzięki mojej pracy i waszemu wsparciu bo bez Was chyba bym nie dała rady! Dziękuję!

Ach i mam dziś taki smutny dzień... Dowiedziałam się, żę moja rodzina która miała jechać z anglii do polski na święta zostaje w anglii, a co za tym idzie nie zajadą tu do mnie do niemiec... A tak się cieszyłam, że chociaż przez kilka godzin będę mogła być z moimi rodzicami, siostrą, szwagrem i moim słodkim malutkim chrześniakiem! Ach... To moje pierwsze święta bez rodziców...
No ale mam tu swojego narzeczonego i ciesze się, że z nim spędze te święta chociaż...
Ale pocieszam się myślą, że w styczniu wracam do Polski na stałe, tylko znowu zostawiam ty moją miłość...
Ach jakie to wszystko pogmatwane jest...;/
Przykro to słyszeć, kurde coraz więcej rodzin jest w rozjazdach za granicą - u mnie na szczęście już są wszyscy razem w Szkocji, ale też to długo trwało zanim wszyscy się zebrali, że tak powiem do kupy.

Głowa do góry będzie dobrze i ani się nie obejrzysz jak będziesz siedzieć z familią w komplecie
neserere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 10:29   #393
malinka_070190
Zakorzenienie

No tak pierwszy moment jest najgprszy, ale jak już się oswoiłam z tą myślą to jest już troszkę lepiej... Dzięki!

30/30 shred
Stary 2010-12-17, 12:24   #394
olesnati89
Raczkowanie

Hey dziewczynki . Juz czuje sie lepiej Brzuszek przestaje boleć . Prawdopodobnie mam zespół jelita Drażliwego (to co Moja mamusia ) Mam tego wszystkie objawy i wszystko by się zgadzało . Musze pilnwać tego co jem . Dziś jak narazie wypiłam tylko Dan mleko rano i czekam na pizze bo chłopak zamówił . Myślicie że mogłabym zjeść jeden kawałek pizzy 30 cm na cienkim cieście z gyrosem ogórkiem kiszonym i cebulką ? Tylko jeden bo mam taka ochotę że nie wytrzymam tym bardziej że od dwóćh dni to jogurty i owoce tylko jadłam .

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

I zmienilam sobie cel na 62 kg bo jak spojrzałam na zdjęcia jak ważyłam 62 kg wyglądałam idealnie . Zejde do 62 z wagi a potem zastanowie sie czy jeszcze zrzucic te 2 kg . Schudłam o.5 kg Calkiem niezły wynik
olesnati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 12:38   #395
neserere
Raczkowanie

Kawałek pizzy nie powinien chyba zaszkodzić ... chociaż kurde nie wiem. Jak nie powrzucają tam nic starego to powinno być okej. Z tymi fast foodami to różnie bywa i na różne rzeczy można trafić.

Zawsze się zastanawiałam jak oni to robią, że to śmieciowe żarcie jest tak cholernie dobre. Ale jeszcze do tego nie doszłam
Stary 2010-12-17, 12:45   #396
olesnati89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neserere Pokaż wiadomość
Kawałek pizzy nie powinien chyba zaszkodzić ... chociaż kurde nie wiem. Jak nie powrzucają tam nic starego to powinno być okej. Z tymi fast foodami to różnie bywa i na różne rzeczy można trafić.

Zawsze się zastanawiałam jak oni to robią, że to śmieciowe żarcie jest tak cholernie dobre. Ale jeszcze do tego nie doszłam
Juz zjadłam Było mnustwo ogóreczka , mega cienkie ciasto więc jeden kawałek nie powinien mi zaszkodzić Tym bardziej że zamierzam zjeść 2 kiwi i duzy jogurcik jeżeli chodzi o mój jadłospis dziś. A co Oni tam dodaja cholera ich wie ale kocham pizze itp niezdrowe jedzenie
Stary 2010-12-17, 12:52   #397
neserere
Raczkowanie

Aaaa żadnego tematu o pizzy ! Dosyć ! O takich rzeczach nie można rozmawiać, bo wtedy już tylko krok od załamania się

A sobie wczoraj tak chadzałam po sklepie ... i były pączki. Przecenione na 7pensów ! Za 5 pączków ... To była próba nie ma co ... Prawie się złamałam. Na szczęście chłopak mnie postawił do pionu ( co nie zmienia faktu, że sam opanował dwie paczki) a ja się musiałam zadowolić jabłuszkiem

Hop hop

Stary 2010-12-17, 13:04   #398
olesnati89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neserere Pokaż wiadomość
Aaaa żadnego tematu o pizzy ! Dosyć ! O takich rzeczach nie można rozmawiać, bo wtedy już tylko krok od załamania się

A sobie wczoraj tak chadzałam po sklepie ... i były pączki. Przecenione na 7pensów ! Za 5 pączków ... To była próba nie ma co ... Prawie się złamałam. Na szczęście chłopak mnie postawił do pionu ( co nie zmienia faktu, że sam opanował dwie paczki) a ja się musiałam zadowolić jabłuszkiem
Biedactwo Szcególnie okres przedświateczny i Świeta to dla Nas ogromna próba Trzeba byc twardym . Ja obiecałam sobie że nie dam się złamać na Wigili zjem jakąs rybke i wsio . A w pierwszy i drugi dzień Świąt najnormalniej Jak na codzień i tyle .Święta szybko minął a nabyte kg nam zostaną więc nie mozna dać się złamać
Stary 2010-12-17, 13:10   #399
neserere
Raczkowanie

Dokładnie, ja też zjem troche ryby po grecku, bo czego jak czego, ale tego sobie nie będę umiała odmówić.
Trzeba trzymać formę tym bardziej, że zaraz po świętach sylwester a nie chciałabym wyglądać jak nadmuchany balon
tym bardziej, że to będzie mój pierwszy, że tak powiem imprezowy sylwester od dwóch lat (dwa lata temu chwile, przed nowym rokiem zaszłam w ciąże, a rok temu dzidzia była na tyle mała, że nie chciałam jej z kimś zastawiać). Teraz przyjeżdża teściowa, która zdeklarowała się, że może zostać z Maluchem dlatego chciałabym to wykorzystać jak najbardziej się da

Hop hop

Stary 2010-12-17, 13:27   #400
malinka_070190
Zakorzenienie

Ach jejciu dziewczyny nieładnie narobić komuś ochoty rozmawiając o pyszniutkiej pizzy... ach...
Aluś weź się w garść i nie myśl już!! hehe zawsze tak sobie mówie jak chce się do porządku przywołać!
kurde a ja na same święta okres będę miała!;/ ale w sumie to nie tak źle bo wtedy nie mam apetytu przed okresem mogłabym zjeść konia z kopytami, ale jak już dostane okres to apetyt spada;D
mam nadzieje, że wytrzymam

Ja od 2 lat też nie miałam za udanego sylwestra... no ale mam nadzieje, że w tym roku będzie wszystko super!

tylko troszke mi się dziś popłakało... rozmawiałam z mamą na skypie dziś i pytała czy przyjade do nich na święta. Bardzo bym chciała, ale z drugiej strony mam tu mojego narzeczonego, a on nie dostanie wolnego!
wiem jak będą wyglądały nasze święta, anglia, polska, niemcy- połączenie na skypie i wszyscy będziemy płakać...
ach mam nadzieje, że wszystko się ułoży i będzie dobrze! Pocieszeniem jest to, że w każdym z domów będą małe dzieci więc nie zabraknie uśmiechu!

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

przepraszam, że zawracam Wam głowe Moimi problemami, ale czasami lepiej się komuś wygadać, odrazu się robi lżej na serduszku...

30/30 shred
Stary 2010-12-17, 13:40   #401
neserere
Raczkowanie

Pewnie, że warto się komuś wygadać a już w ogóle na takim forum można szczerze i o wszystkim pogadać.
Może to nie będą dla Ciebie najbardziej udane święta ... Ja zawsze pocieszałam się, że jest na świecie mnóstwo ludzi, którzy są w o wiele gorszej sytuacji. Zawsze mi to w jakiś sposób pomagało. i choć święta bez całej rodziny do najlepszych nie należą, trzeba się cieszyć tym co się ma
Także głowa do góry, a święta są co rok także nic straconego

W moim wypadku to teraz pierwsze od jakiś 4 lat święta gdzie wszyscy jesteśmy razem - i akurat w te musiałam sobie diete wymyślić

Hop hop

Stary 2010-12-17, 13:54   #402
malinka_070190
Zakorzenienie

No tak prawda...
No nic głowa do góry i pozytywne myślenie!
a co do diety to dasz radę, ważne, że będzie super atmosfera!

30/30 shred
Stary 2010-12-17, 14:33   #403
agusia814
Zadomowienie

Dziewczyny, ale zrobiłyście nastrój smutny! Głowa do góry! Niektórzy nawet nie spędzają świąt, bo czasami brakuje pieniędzy. Albo wyobraźcie sobie tych, którzy nie mają z kim ich spędzić... Wtedy dopiero musi być smutno... Także nie smućcie się, bo święta to okres radości!

olesnati Co to za jadłospis?! Dan mleko, kawałek pizzy, kiwi, jogurt ?! Tak się nie odżywia! Może i schudniesz, ale zniszczysz sobie tym organizm, spowolnisz metabolizm, a w efekcie wrócisz do poprzedniej masy ciała [ a nawet większej], kiedy tylko skończysz dietę i zaczniesz jeść normalnie... Jedz trochę więcej, ale zdrowiej

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 14:36   #404
windbag
Wtajemniczenie

o rany, dziewczyny, ja ledwo żyję, chyba za dużo sie najadłam. zbyt duzy obiad i podjadłam bułkę niepotrzebnie. echhh, brzuch jak balon
windbag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 15:03   #405
olesnati89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale zrobiłyście nastrój smutny! Głowa do góry! Niektórzy nawet nie spędzają świąt, bo czasami brakuje pieniędzy. Albo wyobraźcie sobie tych, którzy nie mają z kim ich spędzić... Wtedy dopiero musi być smutno... Także nie smućcie się, bo święta to okres radości!

olesnati Co to za jadłospis?! Dan mleko, kawałek pizzy, kiwi, jogurt ?! Tak się nie odżywia! Może i schudniesz, ale zniszczysz sobie tym organizm, spowolnisz metabolizm, a w efekcie wrócisz do poprzedniej masy ciała [ a nawet większej], kiedy tylko skończysz dietę i zaczniesz jeść normalnie... Jedz trochę więcej, ale zdrowiej
Ja wieem . Ale przez te chorubsko wstretne nabrałam takiego apetytu na ta pizee . A co do jogurtów to tylko po tym brzuszek mnie nie boli i po kiwi wiec jem narazie to . Co bym nie zjadla ból sie nasila więc wole narazie jest to przy czym ból się zmiejsza
Stary 2010-12-18, 08:29   #406
agrr
BAN stały

hej dziewczyny.. widzę, że nie tylko ja przechodzę załamanie..
nie mogę ćwiczyć, bo mam @, a wcinam za trzech.
dziś ładnie zaczęłam - serek wiejski i miejmy nadzieję, że tak ładnie pójdzie dalej.
agrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 08:34   #407
malinka_070190
Zakorzenienie

Ojj ja też to bym dziś zjadła konia z kopytami, no ale narazie się trzymam a to dopiero początek dnia...;/ ale cały dzień rozplanowany więc nie będzie czasu na podjadanie

30/30 shred
Stary 2010-12-18, 08:46   #408
windbag
Wtajemniczenie

ja dzis tez mam ochotę na duuuuużo jedzenia. Jakiś potwór we mnie wstąpił ! śniadanie zjadlam całkiem spore, zaraz biorę się za sprzątanie, będę miała sporo ruchu to będzie mozna sobie pozwolić na troche wieksze posilki
Stary 2010-12-18, 09:00   #409
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

A ja dzisiaj kanapeczki chlebek razowy + serek+ pomidorek+ mieszanka kiełków
A na drugie bedzie jogurt + otręby owsiane + zarodki

Powiem Wam, że kiedyś jak nie brałam tabletek anty to chudłam bardzo szybko jak ćwiczyłam i jadłam mniej kalorycznie ale nawet nie tak jak teraz tyle, że kolacja to był tylko serek wiejski albo jakies warzywo i schudłam w miesiąc 8kg .. czułam się super i utrzymałam wage ale potem na studiach z chłopakiem sobie zaczeliśmy dogadzać a to słodycze ( bo on je ubóstwia) a to razem pizza kebaby zapiekanki wieczorami i mi wróciło . A potem dowiedziałam się, że mam zespół policystycznych jajników i musiałam zacząć brać tabletki anty, po których mi jest teraz schudnąć trudno strasznie bo jjem naparwde zdrowo mało kalorycznie i zero słodyczy i ćwicze i w 2 miesiace schudłam dopiero ledwo 3 kg..

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 09:13   #410
agrr
BAN stały

strasznie jest. szczególnie zimą, gdy zmarzięta wpadam do domu zjem wszystko co jest ciepłe i to w ilościach przeogromnych..
agrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 09:21   #411
windbag
Wtajemniczenie

nie dam się, nie dam się, nie dam się !!
Stary 2010-12-18, 10:15   #412
neserere
Raczkowanie

Jakieś grupowe załamanie ? Przestańcie, bo zaczyna mi się od Was udzielać

Teraz widze, że sama nie jestem - ja też wczoraj zgrzeszyłam, bo wieczorem zjadłam wieeelkiego pączka

no ale mam nadzieję, że wytrwam, chociaż musze Wam powiedzieć, że powoli powoli mi się odechciewa, dieta to nic fajnego

Straaasznie się ciesze, że mam Was na tym forum, pociesza mnie myśl, że nie tylko ja się dietuje

Hop hop

Stary 2010-12-18, 11:14   #413
malinka_070190
Zakorzenienie

Ach... małe smutaski dziś co??
Ja o dziwo mam dziś super humor
posprzątałam całe mieszkanie, zaraz robie obiad a potem na zaaaaakupy

30/30 shred
Stary 2010-12-18, 12:57   #414
agusia814
Zadomowienie

HEJ CO TO MA BYĆ?!
Proszę, przestańcie! Nie załamujcie się i nie poddawajcie! Ja się wzięłam w garść i idzie mi teraz świetnie! I mam mega motywację. Dostałam dwa zaproszenia na studniówkę ok. 20 stycznia. Więc mam miesiąc, żeby dojść do wagi 48 kg! I wiem, że mi się uda! A potem mój półmetek 28 stycznia, więc też muszę wyglądać bosko!

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 15:22   #415
olesnati89
Raczkowanie

No ja juz sie biore w garść chociaz nie łatwo bo mam taki humor ze szkoda gadać . Ale nie piszmy o smutnych rzeczach , bo sie napedzamy i na dobre nam to nie wyjdzie
Stary 2010-12-18, 17:02   #416
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

A ja nie robie nic złego i już przytyłam 2kg od niewiem czego ;( już mam dość tych tabletek a musze to dziadostwo brać ;(

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 17:29   #417
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Ja mam też jakieś załamanie, bo od 3 dni nie ćwiczę.Piję tylko herbatę odchudzającą. Może wieczorem poćwiczę jak nie padnę.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 17:35   #418
windbag
Wtajemniczenie

a mnie boli brzuch bo mam nawyk jedzenia w pośpiechu. Ech
Stary 2010-12-18, 17:38   #419
malinka_070190
Zakorzenienie

Ach dziwczynki głowy do góry! Nie można się załamywać!!
Ojj ja wiem jakim dziadostwem są tabletki antykoncepcyjne! Ja brałam przez pół roku i przytyłam ponad 8 kg... masakra! Nie dość, że przytyłam, bo źle mi dobrał tabletki to jeszcze jakieś stane zapalne miałam przez nie w okolicach intymnych! To masakra była!
No ale teraz wszytsko idzie ku dobrem i waga powoli idzie w dół!

30/30 shred
Stary 2010-12-18, 22:09   #420
neserere
Raczkowanie

A ja cały czas brałam plasterki antykoncepcyjne, które były naprawde okej jak dla mnie niestety musiałam zmienić na tabletki, bo okres wydłużał mi się bardzo i w ogóle miałam jakieś plamienia.
Mam nadzieję, że nie przytyje, chociaż to dopiero jakieś dwa tygodnie jak biore tabletki także jeszcze nie wiadomo jakie będą efekty

Ja dzisiaj trzymam się nawet dobrze i jestem z siebie dumna mimo że chłopak się objadał pizzą i jakimiś ciastami i plackami ...
Ba nawet pobiegać poszłam ! I stwierdzam, że kondycję to mam godną pożałowania

Hop hop

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości