|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
śliczna Majeczka miamore trzymam kciuki ![]() zapomniałam się pochwalić że moja klusia waży już 3180 u mnie pępek też jeszcze jest, a mała ma już 2 tyg blackrose ale ci się trafiło lekarze fuszerkę odstawili a niech ich za to poskręcadziewczyny czy wy też tyle jecie ?? ja to chyba jem więcej jak w ciąży :/
|
#392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jestem zła bo nie robił mi tego cc mój lekarz tylko tak jak mi się trafiło ![]() też zauważylam że potrafię więcej zjeść, ale to może dlatego że dzieciaczki już nam nie uciskają na żołądek i możemy swobodnie jeść. |
||
|
|
|
#393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do szczepień, to nie słyszałam o 2 w1, co to jest?? My chyba też weźmiemy podstawowe, tamte strasznie drogie odpuścimy ![]() 87czarna - śliczna ta Twoja Majeczka miamore999 - zobaczysz jutro Ola będzie już z WAmi w domku - trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Jadłabym cały czas, ciągle wydaje mi się, że jestem głodna, może to i przez to, że więcej miejsca, ale myślę, że również wina tych mało konkretnych smaków Brakuje mi "normalnego" jedzenia
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Na rotawirusy trzeba z dwoma dawkami do 6-go m-ca życia się wyrobić. A na pneumokoki masz kilka opcji. My np. stwierdziliśmy, że Mikołaj nie będzie miał na początku jakiegoś dużego kontaktu z innymi dziećmi i czekaliśmy, aż skończy 2 latka. Wtedy jest jedna dawka. A i tak 290 zł kosztuje.
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola własnie poszła spać i mam czas dla siebie.
Własnie jak to jest z tym żywieniem - ja nie odmawiam sobie za wiele - zresztą to chyba w Polsce takie restrykcyjne diety się stosuje przy karmieniu , przerobiliśmy już ryby, nabiał, pomidory... dobrze jest
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
oto nasza Emilka Liliana
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Emilka Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-03-21 o 18:57 |
|
|
|
#398 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przeciez bym zwariowala na samych sucharkach i gotowanych warzywkach Cytat:
A u nas powtórka...zasnął o 23 i wstał o 6 rano ! 7 h snu...karmienie i spał dalej do 9.. Niby mówią żeby wybudzać ale jak ja go wybudzam to jest płacz,zmierzluch i ogólnie armagedon... no cóż, niech śpi... ![]() ale zobaczymy jak będzie dzisiaj ...jok3r Ty stosujesz karmienie mieszane wiec jak jest z witaminami K i D? bo wiem,ze jak sama butla to nie trzeba witamin, jak cyc to tak..a jak mieszane? mam wrazenie,ze mam coraz mniej pokarmu .. moja mama miala tak przy trójce dzieci.. po 3 tygodniach niet i koniec...oby tak nie bylo u mnie ;/
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mieszane karmienie i daję tylko D - jednak w MM jest sporo K a nie chcę żeby dziecko dostało złótaczki od nadmiaru :-/ ( przepraszam że się wtrącam
)
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Blackrose a kto robił ci cc jesli mozna wiedzieć?
Śliczne dzieciaczki macie kochane Nam pępek odpadł w 15 dobie
IGOREK 3.03.2011 ZĄBKI _______________________ Dukan start 14.05.2012 było 64 kg jest 55 kg ![]() faza III od 13.08.2012 Edytowane przez agus235 Czas edycji: 2011-03-21 o 21:00 |
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
czy któras z was stosuje tylko MM?
ja zaczynam miec dosc, placze dzis bez powodu. boli mnie tyłek przez hemoridy, cyce jak balony, odciagamtroszke i wylewam, bo dzis na apapacch i ketonalu, masci chlodzace, masakra jakas i stan podgoraczkowy. pije ta herbatke z szałwi na zatrzymanie laktacji, zobaczymy kiedy sie skonczy. polozna mowila zeby nie odciagac to po 4 dniach sie skonczy, ale sa twarde jak kamien i boli a jedyna ulga to odciaganie, mam tez dreszcze . a wszystko przez ten nawał boje sie sama z dzidzia zostac, jak karmie butla ze sie zachlysnie itd. chyba ze przejdzie mi dół i uczucei ze jestem niepotrzebna
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję za odpowiedź!!! Cytat:
a duzo odciagasz? czy tylko do uczucia ulgi? czytalam,zeby odciagac mniej, nie opróżniać całej piersi..no ale nie wiem...trzymam kciuki ja za to piję herbatki na wieksza laktacje a mam coraz mniej mleka nosz ku...
|
|
#403 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
u mnie ciag dalszy niepowoidzen tak bym chiala spokojnie ciesyzc sie obecnoscia malucha ale widac nie dane mi to malemu zwiekszyl sie poziom bilirubiny i dizs wyladowalismy w warszawie u lekarza, ktory zalecil odciaganie pokarmu i podgrzewanie go przed podaniem malemu w butli ![]() no plus jest taki ze pepuch odpadl wczoraj Cytat:
co do krqwawienia to juz sie balam ze mi za wczensie zaniknie ale jakso jeszcze sie torche saczy ale jzu takei bezoworozowe.. Cytat:
Cytat:
slicznosci Cytat:
dobrej nocki |
||||
|
|
|
#404 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Anika z mamą witają się z ciociami na odchowalni
co prawda jak na razie sił i czasu na czytanie trochę brak, ale postaram się zaglądać i podczytywać ![]() moje dziecko na szczęście jest raczej bezproblemowe, ładnie je z cyca i prawie cały czas śpi. a ja dochodzę do siebie po ciężkim porodzie z powikłaniami
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my chyba zdecydujemy się na szczepionki skojarzone gdzie są tylko dwa ukłucia a nie 3 albo 4 żeby oszczędzić małej bólu, koszt ok 120 zł a tamte są darmowe co do szczepień na rotawirusy to słyszałam że trzeb się zmieścić z wszystkimi dawkami w 24 tyg życia dziecka więc chyba musiałabyś zacząć szczepić razem z obowiązkowymi a na pneumokoki to nie mam pojęcia ano rośnie nam nasza kluseczka jak tak dalej pójdzie to niezły klocuszek z niej będzie w dwa tyg 0,5 kilo ło rany ewelqa nie widzę zdjęcia Emilki edit: widziałam na ogólnym - śliczna jest diatoma biedactwo mam nadzieję że lepiej się już czujesz, mleko ściągaj tylko do uczucia ulgi, nie z całej piersi to powinno zmniejszyć laktację po jakimś czasie montii ponoć na zwiększenie laktacji najlepiej działa częste przystawianie dziecka do cyca, może przez to że mało w nocy karmisz laktacja troszkę się zmniejszyła ?? a po czym poznajesz że masz coraz mniej mleka ? bosti mam nadzieję że nie było aż tak źle my mamy problem z kupkami bo młoda ostatnio nie robi codziennie i nie wiem czemu nie zrobiła przez sobotę i niedzielę (dopiero w nocy z niedzieli na poniedziałek) wczoraj nic i na razie dziś też nic no szok ale sika za to na potęgę, udało jej się nawet huggisa przesikać a miała go na sobie nie całe dwie godziny dziś idziemy na pierwszy spacerek, ładnie jest a ja już nie mogę w domu wytrzymać, połazimy jakieś pół godz i wrócimy żeby nie przesadzać na pierwszy raz
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-03-22 o 10:54 |
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Witam po ciężkiej nocy (kolejnej!!!)
Moja Lenka znowu dała czadu Ja normalnie już nie wiem o co chodzi Zastanawiałam się czy mam pokarm, ale mała ciągnie i się nie złości, poza tym jak przycisnę to mi leci, więc pokarm jest. Może jakiś wodnisty Ja już nie wiem co to przespane kilka dobrych godzin w nocy. Brak mi już pomysłów...
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam pępuszek się odrywa Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-03-22 o 10:54 |
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
nie widac zdjecia to wrzucam raz jeszcze moze teraz sie uda
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po pierwszym spacerze - zamiast pół połaziłyśmy godzinkę, mała przespała wszystko, był też test wózka - nie wiem jak będziemy wnosić same bo póki co mama pomogła. Na dworze pieknie i żal nie wykorzystać, a mała zaliczyła pierwszą wizytę w lumpie
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
A my byliśmy dzisiaj na ważeniu....w 2 tygodnie mały przybrał prawie kilogram |
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam pytanie jak dlugie sa wasze pierwsze spacery z dzieckiem ?? bo my dzis mialysmy 2 razy werandowanie i jutro chcemy pojsc na pierwszy spacer o ile pogoda pozwoli
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
My po wczorajszym kryzysie mamy nieco lepszy dzien, mala spi nawet udalo mi sie rano dospac i troche ogarnac pokoj.
Nasza polozna nic nie wspominala o tlusciejszym pokarmie w nocy ale poki je to sie nie martwie. Moze w dzien nadrabia zaleglosci z nocy bo spala od 23 do 4 rano wiec mysle ze po prostu byla glodna. Je krocej ale czesciej wiec mysle ze sie szybciej najada. Ale fajnie przeczytac ze nie tylko ja dostawiam do cyca co 2 godziny. Na pupce nam sie zrobila mala wysypka wiec wprowadzilam sudocrem. Pewnie dlatego ze tak spala dlugo. Czym dziewczyny smarujecie pupencje maluszkow? co do nawalu pokarmu to ja przed karmieniem oklad cieply, a po karmieniu zimny zelowy kompres, pomoglo. Popijalam tez miete bo tak w szpitalu polozne radzily. Spokojnego dnia dla maluszkow i mam
|
|
|
|
#414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czarna Maja jest śliczna Ewelqa córcia piękna Monti a bierzesz żelazo ? Ja biorę i dalej blada jestem Bosti witaj kochana diatoma mam nadzieję bidulko, że czujesz się już lepiej Tak się właśnie zastanawiam jak długo używać Pampersów 1 a kiedy przejść na 2. Jedynki są od 2-5kg a dwójki od 3-6kg a mój Alanek waży już 4kg. Jak robicie kochane od ilu kg przechodzicie na dwójki? ??
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-22 o 14:22 |
|
|
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
Ale się zlękłam. Poszłam do wc, a tam na podpasce takie gęste coś jakby śluz, ale taki zwarty (sorki za dosłowność). Strasznie to duże było. Od kilku dni już plamiłam raczej na brązowo, a po tej dzisiejszej akcji znowu żywą krwią. Miałyście tak???
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
śliczności
Cytat:
Agattek33 my narazie używamy próbek. Zużyliśmy z Hippa i jest ok, konsystencja też fajna. Teraz używamy z Nivei przeciw odparzeniom. Jest trochę gęstszy i też narazie nam pasuje patrycja_22 my od początku mamy pampersy 2. No i w planach zmiany nie ma. |
|
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii też zauważyłam ze z moim pokarmem licho ale nie wiem czemu
![]() mała dość często je, co 2-3h. pije też herbatkę na laktacje ale nie widze poprawy, za to wypiłam Karmi i mi się cos ruszyło. cycole się napełniły mlekiem no ale tez nie chce czesto go pic ![]() piersi juz nie mam pelnych takich jak na poczatku i cieplych takie flaki sie zrobily. kurcze tez nie wiem czemu. zatanawiam sie czy to nie ten słynny kryzys laktacyjny tylko piszą że on pojawia sie w 3 tyg a u nas 2 minął dopiero. o tu np. o nim http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html sama nie wiem ![]() u nas też nocka okropna. malwinka wstała o 4 i koniec spania, do południa sie darła okropnie. ale zasnela o 12 i jeszcze spi. odsypia a ja zasnac nie moge. wygladam jak zombie dzisiaj. no nic nikt nie mówił że będzie łatwo ewelqa śliczności maleńkie agatek ja używam Bepanthenu, i czasem zasypuje pudrem. jak narazie pupcia ładna bosti witaj mamuniu dziewczyny zapisywałyście sie już na USG bioderek??? |
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
ja na laktatorze wisze a maly zapomina jak sie piers ssie czy ja jeszcze wyjde na prosta z tym wszystkim???? jeszce do tego mojemu Tz nerwy puszczajai sie wczoraj poklucilismy z pozytywnych rzeczy to Kinga urodzila dzis Blazejka 3990g, 55cm, 10pkt przez CC slicznosci co do spacerow to mnie czeka w poniedzialek przychodnia i mam zamiar isc sama z Rafciem, mam nadzieje ze jakos mi pojdzie najgorsze to schody ze stromym podjazdem dla wozkow ![]() a z tymi bioderkami to pediatra kieruje czy samemu sie trzeba zainteresowac? milego dzionka Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-03-22 o 16:17 |
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
nam już w szpitalu kazali się zapisać, bo trzeba czekać na takie usg. Natalka jest zapisana na 13.04 a mąż zapisywał w zeszłym tygodniu. Do zapisania nie trzeba mieć skierowania ale potem trzeba po nie iść do pediatry by na wizyte usg już je mieć
|
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Kasiapruszkow, co do usg bioderek to my dostalismy skierowanie przy wyjsciu ze szpitala.
Nie wiem jak u was ale u mnie w Poznaniu sie okazalo ze termin na NFZ mam za 2 miesiace, wiec sie zapisalismy prywatnie o dziwo w tej samej przychodni. Trzeba zrobic to usg miedzy 4 a 6 tyg wiec nie wiem po co bylo pytanie pani w rejestracji 'na fundusz czy prywatnie' skoro wie ze na fundusz nie ma miejsc. U nas stowke kasuja za to usg. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

u mnie pępek też jeszcze jest, a mała ma już 2 tyg
lekarze fuszerkę odstawili
a niech ich za to poskręca
jestem zła bo nie robił mi tego cc mój lekarz tylko tak jak mi się trafiło 

a duzo odciagasz? czy tylko do uczucia ulgi? czytalam,zeby odciagac mniej, nie opróżniać całej piersi..no ale nie wiem...trzymam kciuki