Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 16:03   #391
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nasza Majeczka

śliczna Majeczka

miamore trzymam kciuki

zapomniałam się pochwalić że moja klusia waży już 3180 u mnie pępek też jeszcze jest, a mała ma już 2 tyg

blackrose ale ci się trafiło lekarze fuszerkę odstawili a niech ich za to poskręca

dziewczyny czy wy też tyle jecie ?? ja to chyba jem więcej jak w ciąży :/

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 16:18   #392
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
u mnie jutro ważny dzień - badania Oleńki po których okaże się czy jest juz zdrowa i czy możemy wracac do domku.. chciałabym przespać dzisiejszy dzień żeby już było jutro...
trzymamy kciuki bardzo mocno
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
blackrose ale ci się trafiło lekarze fuszerkę odstawili a niech ich za to poskręca

zobaczymy jak to będzie wyglądało za jakiś czas jestem zła bo nie robił mi tego cc mój lekarz tylko tak jak mi się trafiło

też zauważylam że potrafię więcej zjeść, ale to może dlatego że dzieciaczki już nam nie uciskają na żołądek i możemy swobodnie jeść.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 16:31   #393
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też słyszałam że nocne mleko jest tłuściejsze
sama widzę, że Malwinka w nocy sie budzi co 4 h a w dzień musi szamać co 2h

wlasnie moja kolezanka była na szczepieniu pierwszym. nie brała tego 5w1 ani 6w1 tylko wzieła 2w1 za 120zł dwa kłucia jakoś tak i nastepna szczepionka jest jedno kłucie. tego 3w1 pielegniarka nie polecała ono jest za 180zł.

nas nie stać na tego rarytasa 5w1 wiec tez albo weźmiemy całkowicie bezpłatne albo 3w1 lub 2w1.
jak narazie to tez te szczepienia dla mnie to czarna magia
To moje mleko chyba tłuste nie jest, bo Lenka jak w zegarku w nocy co 2 godziny je, no chyba że żarłoczne stworzenie lubi tłuściutkie

Co do szczepień, to nie słyszałam o 2 w1, co to jest??
My chyba też weźmiemy podstawowe, tamte strasznie drogie odpuścimy Z dodatkowych to zaszczepimy na rotawirusy i pneumokoki, ale nie wiem czy już teraz czy można później

87czarna - śliczna ta Twoja Majeczka

miamore999 - zobaczysz jutro Ola będzie już z WAmi w domku - trzymam kciuki

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:

zapomniałam się pochwalić że moja klusia waży już 3180 u mnie pępek też jeszcze jest, a mała ma już 2 tyg

Pięknie rośnie Twoja córcia!!!

Jadłabym cały czas, ciągle wydaje mi się, że jestem głodna, może to i przez to, że więcej miejsca, ale myślę, że również wina tych mało konkretnych smaków Brakuje mi "normalnego" jedzenia
Stary 2011-03-21, 17:12   #394
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
My chyba też weźmiemy podstawowe, tamte strasznie drogie odpuścimy Z dodatkowych to zaszczepimy na rotawirusy i pneumokoki, ale nie wiem czy już teraz czy można później
Na rotawirusy trzeba z dwoma dawkami do 6-go m-ca życia się wyrobić. A na pneumokoki masz kilka opcji. My np. stwierdziliśmy, że Mikołaj nie będzie miał na początku jakiegoś dużego kontaktu z innymi dziećmi i czekaliśmy, aż skończy 2 latka. Wtedy jest jedna dawka. A i tak 290 zł kosztuje.
Stary 2011-03-21, 17:56   #395
żurawinka
Zakorzenienie

Wiola własnie poszła spać i mam czas dla siebie.
Własnie jak to jest z tym żywieniem - ja nie odmawiam sobie za wiele - zresztą to chyba w Polsce takie restrykcyjne diety się stosuje przy karmieniu , przerobiliśmy już ryby, nabiał, pomidory... dobrze jest
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:05   #396
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Na rotawirusy trzeba z dwoma dawkami do 6-go m-ca życia się wyrobić. A na pneumokoki masz kilka opcji. My np. stwierdziliśmy, że Mikołaj nie będzie miał na początku jakiegoś dużego kontaktu z innymi dziećmi i czekaliśmy, aż skończy 2 latka. Wtedy jest jedna dawka. A i tak 290 zł kosztuje.
Dziękuję za informację. Nie orientuję się w temacie, bo kiedy 10 lat temu szczepiłam syna były zupełnie inne realia
Stary 2011-03-21, 18:40   #397
Ewelqa1985
Zadomowienie

oto nasza Emilka Liliana ma czarne włoski i jest z niej głodomorra ze hoho

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Emilka

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-03-21 o 18:57
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 19:00   #398
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość

I kto u Was wstaje do dzidzi w nocy , jak dzielicie sie opieką ? Tzn. u nas ja w tygodniu, czasem raz w nocy zajrzy mąż i pomoże, a w weekendy mąż zazwyczaj a ja spię jak suseł ( no z małymi wyjątkami)
u nas paktycznie 50 na 50, tż pomaga dużo nawet w nocy wstaje przewija, ja karmie , on odbija ubiera też, itp itd duże obciążenie jakbym sama była to bym nie dala rady chyba..

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ja podaję KiD-Vitum
Czekam aż Alanek wstanie, nakarmię go, przebiorę i idziemy na spacerek
Musimy się troszkę dotlenić zwłaszcza, że jestem blada jak ściana przez anemię poporodową Biorę żelazo już trzy tygodnie a wydaje mi się, że efektów brak.

Moja pralka to zwariuje zawsze pranie robiłam raz w tygodniu a teraz co drugi dzień

Castia ale ten czas teraz szybko leci co? My już mamy 3tyg i 5 dni po porodzie a wydaje mi się jakby to było wczoraj
ja tez taka blada..jak chora!;/

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
WITAM!!!

Chciałabym się zameldować z moją kruszyną
Wreszcie rozpakowane
Będe powoli nadrabiać, bo pewnie już mnóstwo tematów tu poruszyłyście....
Ja zabieram się za szukanie laktatora
jeżeli oczywiście moja córa da mi chwilkę bo uwielbia cycusia-to Jej mega przyjaciel

Tak na szybko mam pytanko odnośnie soli fizjologicznej do noska-moja Mała kicha, połozna kazała podawać krople, ale mój małż już trzęsie sie, że przecież ona się "utopi" jaj Jej się tak poda kropelki i nie wiem..

Odezwę się niebawem
Buziaki
witaj skarbie !

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też słyszałam że nocne mleko jest tłuściejsze
sama widzę, że Malwinka w nocy sie budzi co 4 h a w dzień musi szamać co 2h

wlasnie moja kolezanka była na szczepieniu pierwszym. nie brała tego 5w1 ani 6w1 tylko wzieła 2w1 za 120zł dwa kłucia jakoś tak i nastepna szczepionka jest jedno kłucie. tego 3w1 pielegniarka nie polecała ono jest za 180zł.

nas nie stać na tego rarytasa 5w1 wiec tez albo weźmiemy całkowicie bezpłatne albo 3w1 lub 2w1.
jak narazie to tez te szczepienia dla mnie to czarna magia
my tez zwykle..a ta 3w1 czyli odra swinka rozyczka to dodatkowa nie? na to zaszczepimy

Cytat:
Kochane,melduję się rozpakowana.

Dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala i nawet nie mam czasu,żeby wszystko opisac. W każdym bądź razie u nas wszystko w porządku- mała zdrowa i śliczna ,a ja powoli dochodzę 'do siebie'.

Wrzucam fotki
witaj skarbie piekna cora!!!!
Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
u mnie jutro ważny dzień - badania Oleńki po których okaże się czy jest juz zdrowa i czy możemy wracac do domku.. chciałabym przespać dzisiejszy dzień żeby już było jutro...
trzymam kciuki !!

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Z pewnością wyniki będą dobre i zabierzesz jutro Oleńkę do domu. Trzymamy kciuki z moim Olaskiem za jej imienniczkę.

A nam właśnie odpadł pępuś!!!
gratki !!

Cytat:
Wiola własnie poszła spać i mam czas dla siebie.
Własnie jak to jest z tym żywieniem - ja nie odmawiam sobie za wiele - zresztą to chyba w Polsce takie restrykcyjne diety się stosuje przy karmieniu , przerobiliśmy już ryby, nabiał, pomidory... dobrze jest
ja jem wszystko przeciez bym zwariowala na samych sucharkach i gotowanych warzywkach

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
oto nasza Emilka Liliana ma czarne włoski i jest z niej głodomorra ze hoho

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Emilka
pieknosci !!!

A u nas powtórka...zasnął o 23 i wstał o 6 rano ! 7 h snu...karmienie i spał dalej do 9..
Niby mówią żeby wybudzać ale jak ja go wybudzam to jest płacz,zmierzluch i ogólnie armagedon... no cóż, niech śpi... ale zobaczymy jak będzie dzisiaj ...

jok3r Ty stosujesz karmienie mieszane wiec jak jest z witaminami K i D?
bo wiem,ze jak sama butla to nie trzeba witamin, jak cyc to tak..a jak mieszane? mam wrazenie,ze mam coraz mniej pokarmu .. moja mama miala tak przy trójce dzieci.. po 3 tygodniach niet i koniec...oby tak nie bylo u mnie ;/

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:30   #399
żurawinka
Zakorzenienie

Ja mam mieszane karmienie i daję tylko D - jednak w MM jest sporo K a nie chcę żeby dziecko dostało złótaczki od nadmiaru :-/ ( przepraszam że się wtrącam )
Stary 2011-03-21, 20:29   #400
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Blackrose a kto robił ci cc jesli mozna wiedzieć?
Śliczne dzieciaczki macie kochane
Nam pępek odpadł w 15 dobie

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2011-03-21 o 21:00
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 21:35   #401
diatoma
Zadomowienie

czy któras z was stosuje tylko MM?
ja zaczynam miec dosc, placze dzis bez powodu. boli mnie tyłek przez hemoridy, cyce jak balony, odciagamtroszke i wylewam, bo dzis na apapacch i ketonalu, masci chlodzace, masakra jakas i stan podgoraczkowy. pije ta herbatke z szałwi na zatrzymanie laktacji, zobaczymy kiedy sie skonczy. polozna mowila zeby nie odciagac to po 4 dniach sie skonczy, ale sa twarde jak kamien i boli a jedyna ulga to odciaganie, mam tez dreszcze . a wszystko przez ten nawał
boje sie sama z dzidzia zostac, jak karmie butla ze sie zachlysnie itd. chyba ze przejdzie mi dół i uczucei ze jestem niepotrzebna

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 21:53   #402
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam mieszane karmienie i daję tylko D - jednak w MM jest sporo K a nie chcę żeby dziecko dostało złótaczki od nadmiaru :-/ ( przepraszam że się wtrącam )
ej no jakie wtrącam
dziekuję za odpowiedź!!!

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja zaczynam miec dosc, placze dzis bez powodu. boli mnie tyłek przez hemoridy, cyce jak balony, odciagamtroszke i wylewam, bo dzis na apapacch i ketonalu, masci chlodzace, masakra jakas i stan podgoraczkowy. pije ta herbatke z szałwi na zatrzymanie laktacji, zobaczymy kiedy sie skonczy. polozna mowila zeby nie odciagac to po 4 dniach sie skonczy, ale sa twarde jak kamien i boli a jedyna ulga to odciaganie, mam tez dreszcze . a wszystko przez ten nawał
boje sie sama z dzidzia zostac, jak karmie butla ze sie zachlysnie itd. chyba ze przejdzie mi dół i uczucei ze jestem niepotrzebna
biedactwo a duzo odciagasz? czy tylko do uczucia ulgi? czytalam,zeby odciagac mniej, nie opróżniać całej piersi..no ale nie wiem...trzymam kciuki
ja za to piję herbatki na wieksza laktacje
a mam coraz mniej mleka nosz ku...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 21:55   #403
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

u mnie ciag dalszy niepowoidzen tak bym chiala spokojnie ciesyzc sie obecnoscia malucha ale widac nie dane mi to
malemu zwiekszyl sie poziom bilirubiny i dizs wyladowalismy w warszawie u lekarza, ktory zalecil odciaganie pokarmu i podgrzewanie go przed podaniem malemu w butli a juz sie cieszylam ze maly od 3 dni je z cyca, no moze torche uciazliwe bylo to bo jadl co godzine ale teraz to jzu wogole nic nie zrobie w domu, tlyko laktator, garnek i karmienie, przeiwjanie i tak w kolko.... eh i znow mi sie odzywczai od cyca i bedzie na butli.. i nie wroci do cyca
no plus jest taki ze pepuch odpadl wczoraj

Cytat:
kasiapruszkow jaki smak dżemu jadasz ?? mam ochotę i nie wiem jaki smak wybra
też już zaczęłam pić herbatkę z kopru, mała pierdzi aż miło
mam pytanie jak u was z krwawieniem po porodzie ?? u mnie zaczynało zanikać a przed chwilą wypadł ze mnie wielki skrzep i znowu krwawię, jenyy żeby mi się tam coś nie porobiło
ja jem truskawkowy bo innych nie lubie , jeszce jablkowy mi podchodzi
co do krqwawienia to juz sie balam ze mi za wczensie zaniknie ale jakso jeszcze sie torche saczy ale jzu takei bezoworozowe..

Cytat:
cześć kobietki
ależ się stęskniłam. jakoże jesteście doświadczone juz o wiele bardziej ode mnie, podpowiedzcie mi co zrobic bo umre!!!
dzis zaczynam 5 dobe, i mam piersi twarde jak kamienie, az sie guzki robia i nie moge sie do nich dotknac. aha no i ja nie karmiłam w ogole, bo nie mialam pokarmu. piersi byly jak flaki, dopiero dzis w nocy zobaczylam ze cos sie z nimi dzieje, a spece od lakatacji w szpitalu powiedzieli ze nie bede miala mleka, wiec maly je z butli.l poza tym nie wyksztalcil mu sie jeszcze za bardzo odruch ssania.nawet z butla troszke mu trzeba pomgac zeby ciagnal. nie wiem czy zaczac dostawiac w tej sytuacji laktator bo zeby nie pogorszyc sprawy. poradzcie cos
i druga kwestia,maly jest zakatarzony, i kicha. boje sie ze cos zlapal w tym pszitalu bobyly prezciagi. temperatury nie ma. i w sumie czy cos moge zrobic???odciagnelam mu glutka to mu ulzylo. ale slychac ze oddech ma zmieniony.
masaz pod ciepla woda, laktator, oklad z zimnych lisci kapusty roztluczonej od wewnatrz, i tak w kolko ja to przeszlam i pomoglo

Cytat:
Dziewczyny zastanawiałyście się nad szczepionkami?? Jakie wybieracie - podstawowe, czy któryś z programów 5w1, lub 6w1?? Niedługo przyjdzie nasz czas na szczepienia więc zaczynam o nich intensywnie myśleć..
my tez skojazone beirzemy

Cytat:
Nasza Majeczka
slicznosci

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
bo wiem,ze jak sama butla to nie trzeba witamin, jak cyc to tak..a jak mieszane? mam wrazenie,ze mam coraz mniej pokarmu .. moja mama miala tak przy trójce dzieci.. po 3 tygodniach niet i koniec...oby tak nie bylo u mnie ;/
ja mialam zalecenie od pediatry ze jak nawet sie nie uda karmic tlyko piersia to mam dawac obie wit bo zimowe dziecko i nie zaszkodzi

dobrej nocki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 23:35   #404
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
śliczna Majeczka

miamore trzymam kciuki

W sumie jem normalnie. Kolacji nie jadam specjalnie, bo mi sie nie chce wieczorem jesc.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
u nas paktycznie 50 na 50, tż pomaga dużo nawet w nocy wstaje przewija, ja karmie , on odbija ubiera też, itp itd duże obciążenie jakbym sama była to bym nie dala rady chyba..

ja tez taka blada..jak chora!;/

witaj skarbie !

my tez zwykle..a ta 3w1 czyli odra swinka rozyczka to dodatkowa nie? na to zaszczepimy

witaj skarbie piekna cora!!!!

trzymam kciuki !!

gratki !!

ja jem wszystko przeciez bym zwariowala na samych sucharkach i gotowanych warzywkach

pieknosci !!!

A u nas powtórka...zasnął o 23 i wstał o 6 rano ! 7 h snu...karmienie i spał dalej do 9..
Niby mówią żeby wybudzać ale jak ja go wybudzam to jest płacz,zmierzluch i ogólnie armagedon... no cóż, niech śpi... ale zobaczymy jak będzie dzisiaj ...

Cytat:
Dokladnie to samo robie. Nadmiar wit tez nie jest za dobry.

Cytat:
Koniecznie odciagaj, ale tylko do odczucia ulgi. Mnie tez z kazdym dniem piersi bola coraz bardziej. Odciagam, masuje, ale sutkow to juz nawet dotknac nie moge. Od wczoraj lykam Antilactin. Jest bez recepty i dalam 14zl. Podobno po 2 tyg laktacja calkiem ustaje, zobaczymy.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 23:42   #405
bosti
Zadomowienie

Anika z mamą witają się z ciociami na odchowalni
co prawda jak na razie sił i czasu na czytanie trochę brak, ale postaram się zaglądać i podczytywać
moje dziecko na szczęście jest raczej bezproblemowe, ładnie je z cyca i prawie cały czas śpi. a ja dochodzę do siebie po ciężkim porodzie z powikłaniami

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:56   #406
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
To moje mleko chyba tłuste nie jest, bo Lenka jak w zegarku w nocy co 2 godziny je, no chyba że żarłoczne stworzenie lubi tłuściutkie

Pięknie rośnie Twoja córcia!!!

Jadłabym cały czas, ciągle wydaje mi się, że jestem głodna, może to i przez to, że więcej miejsca, ale myślę, że również wina tych mało konkretnych smaków Brakuje mi "normalnego" jedzenia
położna też mi mówiła że mleko w nocy jest tłuściejsze i bardziej kaloryczne, młoda do tej pory budziła się co ok 3,5 a dziś zdarzył się cud bo obudziła się tylko o 3 a potem po 7 już sama ją musiałam obudzić

my chyba zdecydujemy się na szczepionki skojarzone gdzie są tylko dwa ukłucia a nie 3 albo 4 żeby oszczędzić małej bólu, koszt ok 120 zł a tamte są darmowe
co do szczepień na rotawirusy to słyszałam że trzeb się zmieścić z wszystkimi dawkami w 24 tyg życia dziecka więc chyba musiałabyś zacząć szczepić razem z obowiązkowymi a na pneumokoki to nie mam pojęcia

ano rośnie nam nasza kluseczka jak tak dalej pójdzie to niezły klocuszek z niej będzie w dwa tyg 0,5 kilo ło rany

ewelqa
nie widzę zdjęcia Emilki
edit: widziałam na ogólnym - śliczna jest

diatoma biedactwo mam nadzieję że lepiej się już czujesz, mleko ściągaj tylko do uczucia ulgi, nie z całej piersi to powinno zmniejszyć laktację po jakimś czasie

montii
ponoć na zwiększenie laktacji najlepiej działa częste przystawianie dziecka do cyca, może przez to że mało w nocy karmisz laktacja troszkę się zmniejszyła ?? a po czym poznajesz że masz coraz mniej mleka ?

bosti mam nadzieję że nie było aż tak źle jak będziesz miała siły i ochotę to podziel się z nami opisem porodu i koniecznie pochwal się Aniką

my mamy problem z kupkami bo młoda ostatnio nie robi codziennie i nie wiem czemu nie zrobiła przez sobotę i niedzielę (dopiero w nocy z niedzieli na poniedziałek) wczoraj nic i na razie dziś też nic no szok ale sika za to na potęgę, udało jej się nawet huggisa przesikać a miała go na sobie nie całe dwie godziny

dziś idziemy na pierwszy spacerek, ładnie jest a ja już nie mogę w domu wytrzymać, połazimy jakieś pół godz i wrócimy żeby nie przesadzać na pierwszy raz

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-03-22 o 10:54
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:22   #407
szymelka
Rozeznanie

Witam po ciężkiej nocy (kolejnej!!!)
Moja Lenka znowu dała czadu Tej nocy budziła się już nie co 2 godz, a co 1,5 i 1 Ja normalnie już nie wiem o co chodzi Zastanawiałam się czy mam pokarm, ale mała ciągnie i się nie złości, poza tym jak przycisnę to mi leci, więc pokarm jest. Może jakiś wodnisty Ja już nie wiem co to przespane kilka dobrych godzin w nocy. Brak mi już pomysłów...
Stary 2011-03-22, 10:52   #408
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Blackrose a kto robił ci cc jesli mozna wiedzieć?
Śliczne dzieciaczki macie kochane
Nam pępek odpadł w 15 dobie
Pani dr Wieczorek z panem dr Krufczykiem.

Nam pępuszek się odrywa tylko wczoraj krwawił a dzisiaj rano już to połowy odpadnięty

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-03-22 o 10:54
Stary 2011-03-22, 10:59   #409
Ewelqa1985
Zadomowienie

nie widac zdjecia to wrzucam raz jeszcze moze teraz sie uda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030860.jpg (33,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030883.jpg (44,4 KB, 41 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Stary 2011-03-22, 12:43   #410
żurawinka
Zakorzenienie

Melduję się po pierwszym spacerze - zamiast pół połaziłyśmy godzinkę, mała przespała wszystko, był też test wózka - nie wiem jak będziemy wnosić same bo póki co mama pomogła. Na dworze pieknie i żal nie wykorzystać, a mała zaliczyła pierwszą wizytę w lumpie
Stary 2011-03-22, 13:04   #411
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna
A my byliśmy dzisiaj na ważeniu....w 2 tygodnie mały przybrał prawie kilogram

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:38   #412
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Śliczna
o to calkiem sporo

mam pytanie jak dlugie sa wasze pierwsze spacery z dzieckiem ?? bo my dzis mialysmy 2 razy werandowanie i jutro chcemy pojsc na pierwszy spacer o ile pogoda pozwoli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Stary 2011-03-22, 13:53   #413
Agattek33
Raczkowanie

My po wczorajszym kryzysie mamy nieco lepszy dzien, mala spi nawet udalo mi sie rano dospac i troche ogarnac pokoj.

Nasza polozna nic nie wspominala o tlusciejszym pokarmie w nocy ale poki je to sie nie martwie. Moze w dzien nadrabia zaleglosci z nocy bo spala od 23 do 4 rano wiec mysle ze po prostu byla glodna. Je krocej ale czesciej wiec mysle ze sie szybciej najada. Ale fajnie przeczytac ze nie tylko ja dostawiam do cyca co 2 godziny.

Na pupce nam sie zrobila mala wysypka wiec wprowadzilam sudocrem. Pewnie dlatego ze tak spala dlugo.
Czym dziewczyny smarujecie pupencje maluszkow?

co do nawalu pokarmu to ja przed karmieniem oklad cieply, a po karmieniu zimny zelowy kompres, pomoglo. Popijalam tez miete bo tak w szpitalu polozne radzily.

Spokojnego dnia dla maluszkow i mam
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:18   #414
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Śliczna
Super rośnie

Czarna Maja jest śliczna

Ewelqa córcia piękna

Monti a bierzesz żelazo ? Ja biorę i dalej blada jestem

Bosti witaj kochana

diatoma mam nadzieję bidulko, że czujesz się już lepiej

Tak się właśnie zastanawiam jak długo używać Pampersów 1 a kiedy przejść na 2. Jedynki są od 2-5kg a dwójki od 3-6kg a mój Alanek waży już 4kg. Jak robicie kochane od ilu kg przechodzicie na dwójki? ??

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-03-22 o 14:22
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:39   #415
Szara Myszka
Raczkowanie

Ale się zlękłam. Poszłam do wc, a tam na podpasce takie gęste coś jakby śluz, ale taki zwarty (sorki za dosłowność). Strasznie to duże było. Od kilku dni już plamiłam raczej na brązowo, a po tej dzisiejszej akcji znowu żywą krwią. Miałyście tak???

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:19   #416
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczności
Cytat:
o to calkiem sporo

mam pytanie jak dlugie sa wasze pierwsze spacery z dzieckiem ?? bo my dzis mialysmy 2 razy werandowanie i jutro chcemy pojsc na pierwszy spacer o ile pogoda pozwoli
nasz pierwszy spacer był 15 min bez wcześniejszego werandowania a dzisiaj już 25 minut.

Agattek33 my narazie używamy próbek. Zużyliśmy z Hippa i jest ok, konsystencja też fajna. Teraz używamy z Nivei przeciw odparzeniom. Jest trochę gęstszy i też narazie nam pasuje

patrycja_22 my od początku mamy pampersy 2. No i w planach zmiany nie ma.

oczekujemy
Stary 2011-03-22, 15:42   #417
Castia
Wtajemniczenie

Montii też zauważyłam ze z moim pokarmem licho ale nie wiem czemu
mała dość często je, co 2-3h. pije też herbatkę na laktacje ale nie widze poprawy, za to wypiłam Karmi i mi się cos ruszyło. cycole się napełniły mlekiem no ale tez nie chce czesto go pic
piersi juz nie mam pelnych takich jak na poczatku i cieplych takie flaki sie zrobily. kurcze tez nie wiem czemu.
zatanawiam sie czy to nie ten słynny kryzys laktacyjny tylko piszą że on pojawia sie w 3 tyg a u nas 2 minął dopiero. o tu np. o nim
http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html

sama nie wiem

u nas też nocka okropna. malwinka wstała o 4 i koniec spania, do południa sie darła okropnie. ale zasnela o 12 i jeszcze spi. odsypia a ja zasnac nie moge. wygladam jak zombie dzisiaj. no nic nikt nie mówił że będzie łatwo

ewelqa śliczności maleńkie

agatek ja używam Bepanthenu, i czasem zasypuje pudrem. jak narazie pupcia ładna

bosti witaj mamuniu

dziewczyny zapisywałyście sie już na USG bioderek???
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:15   #418
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

ja na laktatorze wisze a maly zapomina jak sie piers ssie czy ja jeszcze wyjde na prosta z tym wszystkim???? jeszce do tego mojemu Tz nerwy puszczajai sie wczoraj poklucilismy chyba oglosze kapitulacje i odpuszcze z tym karmieniem iersia bo przeciez maly po odwyku zoltaczkowym w zyciu nie przekona sie 2-gi raz do cyca....

z pozytywnych rzeczy to Kinga urodzila dzis Blazejka 3990g, 55cm, 10pkt przez CC

Cytat:
slicznosci

co do spacerow to mnie czeka w poniedzialek przychodnia i mam zamiar isc sama z Rafciem, mam nadzieje ze jakos mi pojdzie najgorsze to schody ze stromym podjazdem dla wozkow

a z tymi bioderkami to pediatra kieruje czy samemu sie trzeba zainteresowac?

milego dzionka

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-03-22 o 16:17
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:04   #419
blackrose4u
Wtajemniczenie

nam już w szpitalu kazali się zapisać, bo trzeba czekać na takie usg. Natalka jest zapisana na 13.04 a mąż zapisywał w zeszłym tygodniu. Do zapisania nie trzeba mieć skierowania ale potem trzeba po nie iść do pediatry by na wizyte usg już je mieć

oczekujemy
Stary 2011-03-22, 17:06   #420
Agattek33
Raczkowanie

Kasiapruszkow, co do usg bioderek to my dostalismy skierowanie przy wyjsciu ze szpitala.
Nie wiem jak u was ale u mnie w Poznaniu sie okazalo ze termin na NFZ mam za 2 miesiace, wiec sie zapisalismy prywatnie o dziwo w tej samej przychodni. Trzeba zrobic to usg miedzy 4 a 6 tyg wiec nie wiem po co bylo pytanie pani w rejestracji 'na fundusz czy prywatnie' skoro wie ze na fundusz nie ma miejsc. U nas stowke kasuja za to usg.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości