![]() |
#391 |
BAN stały
|
Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych
roksana111 jestes super! nie przejmuj sie ciocia, tez bym jej nie zaprosila!! ja chrzestnego nie zapaszam za o wiele mniejsze przewinienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#393 |
BAN stały
|
jest totalnym alkoholikiem, od czasu gdy zaprosiłam go na osiemnastkę (nie przyszedł, siedział zachlany pod sklepem) nie odzywa się do mnie, ostatnio spotkaliśmy się na osiemnastce kuzyna (jest też jego chrzestnym) to udawał, że mnie nie zna, że wcale nie widzi, tak jakbym coś mu zrobiła. tata mówi, że głupio mu po tym jak nie przyszedł wtedy (broni go bo to jego daleki kuzyn i jest mu głupio, że takiego patola wybrał mi na chrzestnego) ale wystarczyłoby przeprosić, szczególnie, że jak byłam mała to przez jego wyczyny po %% nigdy nie chciałam urodzin, tak bardzo nienawidziłam tego co robił po pijaku... nie wiem, to jedyny alkoholik w rodzinie i akurat musiał przytrafić się mi.
w ogóle na tej osiemnastce przywitał się z moim ojcem, moją mamą, moim tżtem (którego nigdy na oczy nie widzał) i........... odwrócił się i poszedł sobie ![]() no ale to się nijak nie ma do sytuaji Roksany, bo ja w porównaniu do niej nie mam czym się przejmować. z tym, że ten człowiek tak działa mi na nerwy, że szkoda mojego spokoju ducha jakbym miała go zaprosić, bo albo powiedziałby, że przyjdzie (jak te 5 lat temu) i olałby sprawę, albo tak by się schlał, że narobiłby mi wstydu. tak jak jestem pewna reszty (swojej) rodziny, że nie nałoją się jak pekaesy, tak u niego jestem w 100% pewna, że to zrobi + dołoży jakieś wymiotowanie na stół i bełkot GRATIS mój tż też swojego chrzestnego nie zaprasza... także same matule zostaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Roksana niezwykla historia
![]() ![]() ja tez mam dylematy z chrzestna. to jest dokladnie siostra cioteczna mojego taty. no i wiecie... ja sie wychowalam na wsi (w ktorej zreszta jej matka i moja babcia tez sie wychowaly - moja babcia miala 7 rodzenstwa), jak szlam do 1 klasy podstawowki to przeprowadzilismy sie do malego miasta niedaleko krakowa. no a ona... wielka hrabianka. mieszka w krakowie i jest nauczycielka. prawda jest taka ze gdyby nie maz to co ona by mogla z nauczycielskiej pensji? o ironio wujek to bardzo fajny facet, zawsze go lubilam i to wlasnie on zawsze tak cieplo do mnie podchodzil. ale my jestesmy wiesniaki a ona jest wielka arystokratka wiec ona sie z takim plebsem nie zadaje. widywalysmy sie glownie na pogrzebach w rodzinie. i zawsze wujek podszedl i cos tam zagadal a ona nic. i troche mam zal o to do niej. ale glownie chodzi mi o to ze ja nie lubie takich ludzi. nie utrzymuje z nia kontaktow. mimo wszystko - mam wrazenie ze mialabym niedosyt gdybym jej nie zaprosila na swoj slub. caly czas sie waham i nie wiem. chyba bym miala czystsze sumienie gdybym ja zaprosila i by odmowila niz gdybym jej wcale nie zaprosila. a gdyby przyszla to bym sie nawet cieszyla bo to w koncu moja chrzestna, jest jaka jest ale ja jestem taka bardzo rodzinna osoba i ja bym chciala ze wszystkimi z rodziny utrzymywac kontakty.
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Ale od tematu Panie odbiegłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
U nas było tylko od jednego znajomego
,, Nie mogę przyjść, bo mi się krowa będzie cielić" Myśleliśmy, że ze śmiechu pękniemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma powiedzieć krowie, że ma się ocielić w innym terminie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo za postawe i dążenie do celu
![]() |
![]() |
#400 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się Kochana!!!. To cudownie, że na swojej drodze spotkałaś wspaniałych ludzi, którzy Ci pomogli. No cóż, potwierdzają się słowa "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Tak też było i w Twoim przypadku. Będę trzymała kciuki za Twoje powodzenie w życiu i wierzę, że będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
jedna z nielicznych wymówek gości jakie nas spotkały- na moje miejsce zaproście sobie kogos mlodszego kto napewno przyjdzie bo ja juz za stara jestem ato zima więc będzie klopot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Wymówki:
- my na pewno nie przyjdziemy, wiecie było wesele X i Y i nas już w tym roku nie stać - wiesz, ja to nie przyjdę, pies jest chory i nie może sam zostać, a samemu na wesele iść nie wypada (nie, ze ciotunia miała przyjść z psem, po prostu bez wujka się nie ruszy) - nie, wiesz nie było was na ślubie X ( no pewnie, fakt, że byliśmy wtedy w pierwszym tygodniu żałoby to żadna wymówka ) - czekam na paczkę od X jak przyjdzie to przyjdziemy Te najbardziej zapadły mi w pamięć, ale powiem szczerze, że mniej zabolały mnie te odmowy, niż koperty w których były stare kalendarze czy pocięte gazety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Masakra, ludzie są naprawdę bezczelni. U nas na ślubie też nie było takich wpadek, w ogóle dla mnie to coś niewyobrażalnego i szczyt chamstwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że wiemy od kogo
![]() Koleżanka która zamiast kwiatów poprosiła o kupony lotto, ostała kupony "przeterminowane", i to tak solidnie ![]() Wracając do tematu przypomniała mi się jeszcze jedna wymówka: od razu mówię, że chodziło o rodzinkę z drugiego końca polski. Nie przyjechali, bo pociągiem czy autobusem to kłopot, a oni samochód sprzedają i o ma już bardzo dużo na liczniku to nie chcą jeszcze bardziej licznika nabijać bo wartość samochodu spadnie. Ale jak sprzedadzą stary przed naszym weselem i kupią nowy to na pewno przyjadą. (jakby powiedzieli, że boją się wypadku czy stłuczki to bym zrozumiała, ale licznik? ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Odmówiły mi kolejne 2 osoby:
1. "wiesz mamy dla was bardzo przykrą wiadomość ale nie przyjdziemy na wasz slub bo w styczniu znajomi planują przyjęcie za granicą i nie wiemy kiedy dokladnie mamy wylot" 2. przyjaciolka nie przyjdzie bo jest sama a ja biorę slub z jej bylym facetem i stwierdzila ze nie chce na weselu spotkac się z jego rodziną ani znajomymi i bedzie jej glupio bez partnera. ( jej odpowiedz akurat rozumiem bo tez nie chciałabym uczestniczyc jako gosc na weselu mojego pierwszego powaznewgo faceta, więc podejrzewam, że to wymówka a powod jest taki iż nbaprawdę nie chce na to patrzeć. Choć w sumie powiedziała że na slubie napewno będzie więc sama nie wiem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
" ja się dorobiłem sam to Wy też dacie radę" Jak to miał być żart to ja dziękuję...ehh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy na urodzinach też takie bzdury wszystkim wypisuje ![]()
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#413 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2011-11-03 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie :tak:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Weź nie żartuj. Nie wyobrażam sobie nie podpisać kartki z życzeniami czy to na ślub czy na urodziny/imieniny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.