![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Witam nową mamę
![]() Moja Natala najczęściej śpi w rampersie pod "misiowym" kocykiem...ona go uwielbia, nawet jak było super gorąco to nie zasnęła bez niego. Czasami budzi się w nocy i na śpiocha wstaje i płacze. Więc ją kładę, daję wody do picia, smoka i przykrywam kocykiem i dalej śpi. Mi niestety też zostało trochę brzucha po ciąży, ale bez rozstępów czy celulitu...w ciąży smarowałam się oliwką jak oszalała bo tak mnie wszystko swędziało (szczególnie w 9 m-cu). Ulubionym zajęciem Natalki jest zabawa kablami...tż siedzi przed tv i gra a ona przychodzi i ciągnie kabel, albo wstaje i chce klikać po myszce...."tatusiu pomogę Ci grać" ![]() Fajny ten pomysł z balonem...muszę spróbować.. My walczymy z dziwną alergią. Jak podaje małej zwykłe mm, to tam gdzie jej się uleje to zostają malutkie czerwone plamki. Ale szybko znikają. Dlatego do tej pory podawałam tylko mm HA ale teraz zaczęłam mieszać ze zwykłym i owszem czasem się pojawiają, ale chyba coraz rzadziej.Raczej nie jest to skaza białkowa bo poza tymi plamkami to nic jej nie było.. Czy wasze dzieciaczki też miały coś podobnego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kubolek dzis sam siedzial w wannie. mamy onde i z ciekawosci posadzilam go i siedzial z 5 min, w ogole sie nie chwiał i ni przewracal. pytanie do dziewczyn, ktore mi odpisaly nt karmienia w krzeselku (sorki, nie pamietam ktora to z was a nie chce mi sie szukac) pisala, ze jej dziecko jeszcze samo nie siedzi. Samo= posadzone przez kogos i nie upadajace czy samo w sensie, ze samo z siebie usiadzie? moja Hania usiadla sama dopiero jak miala skonczone 9 miesiecy, pamietam, bo to bylo w drugi dxzien swiat bozego narodzenia, a ona urdzila sie 23 marca. pozno raczkowala i poznio tez za to siadanie sie zabrała. Kuba nadal nie raczkuje, ale bardzo chetnie lezy na brzuchu (Hania nie chcuala i musiala byc rehabilitowana) i sie przemieszcza po swojemu, czasami ta dupke podnosi i cos kombinuje. co do wagi: z hania przytylam ok 28 kg ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny z tym siedzeniem to może nie dajmy się aż tak zwariować
![]() Każde dziecko rozwija się indywidualnie w wieku ok.7 miesięcy ma jeszcze czas na to żeby samodzielnie usiąść. Niektóre dają sobie z tym radę szybciej a inne wolniej.Ja osobiście uważam że nie trzeba w żaden sposób tego przyspieszać,a tak naprawdę pod słowami "moje dziecko już siedzi" kryją się przeróżne znaczenia. Owszem jeśli dziecko ma 10 miesięcy i nawet nei podejmuje prób samodzielnego wstawania to wtedy możnaby się czegoś doszukiwać,ale teraz to chyba jeszcze nie. Takie jest moje zdanie na ten temat,nie wiem czy mam rację czy nie mam,ale czasem poprzez naczytanie się różnych artukułów w internecie,zaczynamy wariować. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nie jestem pewna ale u Ciebie to chodzi raczej o to że jak się małej uleje to napewno ją wycierasz,przez to delikatna skórka może się podrażniać i przez to mogą pojawiać się czerwone plamki,które tak jak piszesz za chwilę znikają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
P.S.Czytałam tak samo jak i słyszałam że 9-cio miesięczne niemowlaki już "biegają".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
witajcie!
![]() o tym że 9cio miesięczne dziecko już "biega" to nie słyszałam, ale u mnie w rodzinie jest dziecko które zaczęło chodzić w 10tym miesiącu ![]() a co do siedzenia to mój Karolek sam siada, tak od ok 2-3 tyg, oczywiste jest to że każde dziecko jest inne i w różnym tempie się rozwija ![]()
![]() |
#397 | |||
Zakorzenienie
|
Nie, pediatra mi odradził, bo najbardziej uczulają. Ale kiedyś muszę w końcu spróbować.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki!
Mogę się dołączyć? Mój Marcel urodził się 31 stycznia 2011r. Tak jak już na początku było wspomniane był już wątek styczniowo - lutowy i ja tam w czasie ciąży nawet sporo się udzielałam. Dziewczyny przeniosły się do Klubu, a mi niestety brakowało czasu na Wizaż i przestałam je odwiedzać. Ostatnio postanowiłam się odezwać, ale niestety nie zostałam zauważona ![]() Widzę nawet znajomą osóbkę, witaj gosiaczek071 ![]()
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
gosiaczek071 nie pisałam w przenośni. Moja już stoi a nawet chodzi przy sofie czy wspina się na mały stolik i tłucze w niego ręką
![]() ![]() O LA LA zgadzam się z Tobą, że nie trzeba nic przyspieszać. Moim zdaniem każde dziecko jest inne i wszystko robi w swoim czasie. Mój Tż podobno w 8 m-c siedział tylko podparty poduszkami...a później nie raczkował tylko zaraz zaczął chodzić...zaś moja siostra pierwsze samodzielne kroczki robiła w 10 m-cu....Co do mojej małej wychodzę z założenia...jak chcesz sobie chodzić czy się wspinać to bardzo proszę ale ja ci tego ułatwiać nie będę.... pytanko do wszystkich ![]() czy wasze maluchy dalej śpią z wami w sypialni? ja się zastanawiam kiedy powinnam przenieść łóżeczko do pokoju dziecka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do raczkowania to też nie wszystkie dzieci raczkują,akurat w takim moim kręgu (rodzina,znajomi) raczkowanie u ich dzieci było omijane,odrazu wstawały ![]() Mój maluch dalej śpi w sypialni z nami,ale on strasznie się kręci w nocy i jak jest blisko to mogę szybko zareagować dać smoczka czy pić i on się wtedy nie rozbudza. No ale trzeba się już porządnie zastanowić nad tym przeniesieniem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
Mój Marcel wymaga jeszcze asekuracji przy siedzeniu, bo leci w bok albo do tyłu, ale coraz dłużej udaje Mu się utrzymać równowagę
![]() bdw: mam taki pomysł, żeby założycielka wątku zrobiła na początku listę mamusiek i ich pociech. Wyglądałoby to mniej więcej tak: Marcel ur. 31.01.2011r. (SN) 4110g/59cm // Kasia (24l.) Co Wy na to? katz, Marcel śpi jeszcze w naszej sypialni, mało tego - większość nocy przesypia w naszym łóżku z cyckiem w buzi ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-08-18 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia, witaj. nie masz czego zalowac, ze nie udzielasz sie w tamtym klubie. Tam bylo ciagle tylko o prywatnych sprawach, problemach z mezami, tesciami itp a malo o dzieciach. Posty stukane w tempie predkosci swiatla i ciezko bylo sie doszukac czegos sensownego.
co do przenoszenia, ja to zeobilam juz dawno. i z doswiadczenia wiem, ze im szybciej tym lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
hej!
moja mloda tez sama nie siada ani sama nie siedzi...cos tam sie pobuja na boki i zaraz pada...ale ja tez jej nie ulatwiam..pamietam jak bylam na spotkaniu z rehabilitantka to ona mowila zeby nie pomagac bo dziecko musi sie samo nauczyc- a najczesciej robi to z pozycji na brzuchu, niby zaczyna raczkowac i bujasie buja a pozniej siada... w kazdym razie nasza na razie nie siada i nie siedzi,ale obraca sie wokol wlasnej osi jak wskazowki w zegarku..tyle jej umiejetnosci ![]() mamy juz zeba- dolna jedynke ![]() ja po ciazy tez nie mam rozstepow,ale niestety po cc brzuch mi zostal..w sypialni czeka przyrzad do brzuszkow-tylko weny zeby cwiczyc brak :P od 16.08 juz wrocilam do pracy-moze pomyslicie ze wyrodna matka ze mnie,ale dobrze moc sie wyrwac troche z takiego kieratu -pieluchy,kuchnia,dom...wr acam steskniona za mala a nie zmeczona jej obecnoscia... nasza juz od 2 tygodni spi u siebie...nie bylo wiekszych problemow z przeniesieniem...zasypia okolo 19 a wstaje najwczesniej o 5 rano na mleko i dosypia jeszcze gdzies do 8 ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2 razy w tygodniu daję zółtko. Raz w tygodniu dorzucam gotowanego indyka(kurczaka nie polecam bo one są bardzo nafaszerowane hormonami). Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio mały pi tylkow pajacyku z długim rękawkiem. Tuż przed spaniem wietrzę pokój dzieci by tam było rześko i świerzo |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Tak, nasza córcia śpi jeszcze z nami w sypialni w swoim łóżeczku, ale ja jeszcze w nocy karmię piersią, więc jest mi tak wygodniej ![]() Cytat:
![]() O tej liście, to ja już też myślałam, tylko, że założycielka wątku gdzieś się nam zagubiła? ![]() Cytat:
Byłam dziś w Tesco i kurcze nie widziałam tej siateczki na owoce... ![]() ![]() Aha, moja córa ma już 5 zębów! ![]() Simia, Alishia...gdzie się podziewacie? ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Może ta pani doktor miała na myśli DANONKI? Bo to faktycznie, chyba niezbyt ciekawy produkt? Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-08-18 o 20:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wróciłam już od 4.07. ![]() ![]() Jejku, jak ja Ci zazdroszczę tego dosypiania ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
wlasnie tezmi sie wydaje, ze ta lekarka mogla myslec o danonkach i tego typu jogurtach. mam przed soba jogurty z humany i sa na zsiadlym mleku. skladniki to : 76 % zsiadle mleko, natura;ny cukier gronowy, skrobia modyfikowana (cos zlego???) syrop galaktooligosacharydowy (matko co to... zaraz sprawdze) bialka mleka, srodek zageszczajacy: pektyny, jako srodek zakwaszajacy kwas mlekowy i naturalnt aromat. bo ja wiem, czy jakies niedobre rzeczy tu sa? w koncu to srodek specjalnego przeznaczenia zywieniowego...
5 zebow, OMG ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- o znalazlam: Galaktooligosacharydy mają działanie prebiotyczne, co oznacza że stanowią doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych i stymulują ich wzrost. Wytwarzają tym samym środowisko nieprzychylne szkodliwym mikroorganizmom. czyli samo dobro (chyba) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Skład Danonka: twarożek odtłuszczony, śmietanka, wsad smakowy (woda, cukier, oligofruktoza, syrop glukozowo-fruktozowy, wapń, aromaty, wit. D3),cukier, białka mleka.
Zna się ktoś na składach? Chyba po prostu najważniejszy będzie umiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Witam!
katey gratulujemy ząbka ![]() co do spania w innym pokoju, Karolek spał u nas w sypialni do ukończenia pierwszego miesiąca, tak mi doradziła położna. Często brałam go do łóżka bo karmiłam piersią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Zawsze znajdą się zwolennicy i przeciwnicy produktów dla dzieci (jogurty, serki słoiczki). Mi gastrolog zaleciła podawać dzieciom żywność jak najmniej przetworzoną. Walczę z zaburzeniami gastrycznymi u córki już trzeci rok i bardzo jej się poprawiło od kiiedy nie je żadnych serków dla dzieci.zamiast tego dostaje produkty zawierające tylko mleko (owoce sama dodaję). Ja widzę ,że jest tego efekt
![]() magdalenka 5 zębów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ząbków to u nas jak narazie tylko dwa : dwie dolne jedyneczki ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- A jeszcze mam pytanie do Was : Jakim firmom ( jesli chodzi o produkty dla niemowląt) najbardziej ufacie? Bo ja zdecydowanie Bobovita i Gerber. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Karolina czyli jakie jogurty podajesz? Naturalny i wkrajasz owoce? Jeśli tak to czy to jest w miarę słodkie i czy te owoce kroisz w kostkę, trzeszczał, no i jakie to są owoce? Ccialabym mojej hani tak dawać ale nie wiem czy zje bo niesety jest przyzwyczajone do słodkich jogurcikow dla dzieci :/
Mój Kuba od skończenia 2 miesięcy spał cała nic potem na jakiś czas mu przeszło i teraz budzi się ok 5 lub 6 i dostaje mleko, odkladam go do lozeczka daje zabawki i on się bawwi dopóki nie zasnie. Śpi tak ok godziny. Nauczyłam go żeby się sam sobą zajmował, Hania nie potrafiła bo non stop przy niej byłam. Wiadomo ze inaczej się chowa pierwsze a inaczej drugie dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Ja tez wychodze z założenia że jak przyjdzie czas to sam usiadzie,jak nie w tym miesiacu to w nastepnym. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#415 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas masakra. Niania przyszła dziś do nas, a że padało to została z nami w domu. Mała nie chciała do niej iść, płakała strasznie, chciała tylko do mnie na ręce...Potem się wypogodziło i jak mała się uspokoiła to poszły na spacerek. Zaraz wrócą, mam nadzieję, że nie było tak źle... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Nie było mnie jeden dzień i już sie zgubiłąm w czytaniu-szalejecie.Mam do Was pytanko:
CO Z CHODAKAMI-ODRZUCAMY??? Wszyscy mówią i wszędzie piszą że są złe-pamietam że moja mama stosowała przy najmłodszej siostrze,nic jej nie jest.Wiadomo-mówię o włożeniu na pól godzinki dziennie a nie na siedzeniu w nim caly Boży dzien.Co myślicie?Warto?
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
chodaki????? czy chodziki? jesli chodziki to zdecydowanie ODRZUCAMY, nie kupujemy tego badziewa koslawiacego stopy i wykrzywiajacego nogi. jesli chodzi ci o chodaki, to nie mam pojecia o czym mowisz.
moj mlody ma taki skoczek, to nie chodzik bo w tym sie tylko skacze, daje go na gora 10 min i nie codziennie tylko jak nie mam co z nim zrobic: http://allegro.pl/fisher-price-skocz...745926807.html dostalam od przyjaciolki, sama bym tego nie kupila. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-08-19 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100% CHODZIKOM mówię stanowcze NIE!!! ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam gastrolog z Ligoty powiedział, że jak najbardziej mogę kupować obiadki w słoiczkach, że to lepsze, niż gotowanie warzyw kupionych w markecie (czyli nie z upraw ekologicznych). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Taki skoczek dla mojej też absolutnie odpada, bo ma zbyt duże napięcie mięśniowe w nogach. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.