![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Azjatycka słodycz uzależnia
Cześć, Słodkości, co słychać?
Zerknęłam właśnie na adresy w 1 poście i nadziałam się na termin j-drama. Oglądacie to? Na czym to polega? Siostra mi podpowiada, że są to seriale (opery mydlane?) przeważnie o małych, uroczych dziewczynkach, które spotykają chłopaka, mają jakieś tam swoje problemy, ale wszystko kończy się jak zwykle uroczo. Jakie jest Wasze zdanie? Nie ukrywam, że potrzebuję czasem obejrzeć coś na odmóżdżenie, a tego typu "kino" chyba byłoby odpowiednie. Jednym słowem: oglądacie?
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o mnie, to nie zgadzam się z opinią, że dramy są o małych, uroczych dziewczynkach. Właśnie oglądam "i am legend" k-dramę dorosłej kobiecie która stara się zostać gwiazdą rocka, a niedawno skończyłam "secret garden" też o silnej, fajnej dziewczynie
![]() ![]() Jako 1 mangę polecam "hana yori dango", albo koreański odpowiednik "khobotja najmia", czy jakoś tam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
Właśnie trafiłam na wątek, nadal aktywny ? ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Jak widać walczymy ze wszystkich sił, chociaż pewnie niektórzy się mnie już boją
![]()
![]() |
#395 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
e tam, dobrą robote odwalasz ![]() A co do dram to ja polecam My name is Kim Sam Soon, fajna drama, bardzo śmieszna, ale głownej bohaterce stuka 30, w dodatku jest cukiernikiem i ma problemy z 'nadwaga' (btw mamy serio inne rozumienie nadwagi, ona jest normalna, moze nie jest szkieletem, no ale milo obejrzec troche kobiecego ciala zamiast samych szczuplutkich aktorek co wpedzaja w kompleksy) . Naprawde polecam ! Najlepsza drama, a troche juz tego widziałam ![]() Teraz oglądałam Tajwanska, poziom drmatyzmu i telenoweli to 10/10 ale przynajmniej sie poplakalam troche ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
ułaaa bajer <3 dziekować ![]() a do blogow warto dodac http://xiaxue.blogspot.com/ ![]()
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
A dziękuję za te parę tytułów! Ja już stara du...a jestem i filmy albo anime o problemach nastolatków mnie męczą, dlatego myślałam, że te dramy to nie dla mnie.
Ten blog xiaxue jest tak słodki, że już herbaty nie trzeba cukrować podczas jego przeglądania ![]()
![]() |
#397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sumie, nie przejrzałam, o czym tam rozmawiałyście, a co do dram, to aktualnie zwiecha, przez te ACTA posrane :/ Dobra, dziewczyny, polećcie mi jakieś dobre anime typy Kaichou wa Maid sama, Kimi ni Todoke, Bokura ga Iita itp, Plissss, bo już nie mam co oglądać ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Czuję się poruszona że mnie ktoś docenił
![]() Ale w końcu jako bezrobotna roku 2012 mogę się postarać ![]() Wchodzę na bloga xiaxue i... o matko... RÓŻOWE WŁOSY! ![]() Podziwiam za odwagę, naprawdę <aplauz> ![]() Co do słodkich animców to jak na razie cisza u mnie... Ale znam kilka przeeeeeuroczych mang ![]() Jakie macie plany na jutro? Bo ja sobie wszystko układam od rana, strony int niestety też ![]() ![]() Pochwalcie się też! ![]()
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Ja ze słodkich anime polecam Full Moon wo Sagashite ale sie naryczałam na niej
![]() A własnie zaczynam nową dramę jakąś Tajwańską ciekawe ![]() A w sumie to sie jeszcze pochwale, dzis dostałam maske Tony Moly do buzi Tomatox i jest cudowna , wygląda jak soczysty pomidorek i fajnie rozjaśnia buzie, aż miałam znaczną róznice miedzy twarza a szyją , lubie taki efekt <3 Ja jutro zajecia:/ może się przelece test kwalifikacyjny z Koreanskiego pisać do centrum kultury koreanskiej, tyle ze nic nie powtórzyłam, a poziom grupy jest chyba dość dobry:/ <3 jakas szybka szama i praca .... taaaa swietnie w walentynki :/ zamiast piwa wsrod samotnych kobit ja do roboty :/
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to niepojęte jak można rozumieć te ich krzaczki. Japoński to jeszcze, ale koreański to czysta magia ![]() W taki razie masz różyczkę i buziaka ode mnie! Udanego dnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ćwiczę tyłek i motywację: http://rozowydres.blogspot.com/ Jillian Shred: Level 1: 10 /10 ![]() ![]() Edytowane przez HarajukuChilli Czas edycji: 2012-02-14 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hikari91 Czas edycji: 2012-02-14 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
HarajukuChilli - jakie mangi ?
![]() sSsojeczek - ja raczej takiej kreski nie lubię... A oglądałyście dramę Koizora ?? Boże, co się uryczałam na koniec... Polecam też Hana Yori Dango ( mangi nie czytałam, anime też nie oglądałam, więc nie wiem czy jest dobrze zbliżona do pierwowzoru ), Atashinchi no Danshi - spoko, Hana Kimi i film Tenshi no Koi - bardzo mi się podobał ;p Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-02-14 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tych ostoatnio dodawanych mang "uroczych" to czytam np. Beauty Pop- cudo ![]() Jak długo się uczycie tego koreańskiego żeby było coś widać? I od czego zaczynacie? Bo mnie on trochę przeraża, ale chciałabym spróbować ![]()
![]() |
![]() |
#404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A te co podałaś, to sobie sprawdzę xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hikari91 Czas edycji: 2012-02-14 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chodzę na UW na lektorat teraz drugi rok już ![]() Mamy dużo konwersacji, właściwe co zajęcia dostajemy pytania, dialogi itd. wiec fajna sprawa ![]() A hangula nauczyłam się w weekend na tyle, żeby zdać na luzie test z czytania słowek ![]() ![]() ![]() ![]() Nauczyłam się w 2 dni, a zrobilam tak, wylepiłam cały pokój znaczkami pojedynczymi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A koreanistyka mi się marzy, chcę spróbować <3
![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
no wymowa jest kiepska :P szczegolnie nie przypadlo mi do gustu to kółeczko :/
no i potrzeba cierpliwosci, bo niestety podrecznikowa gramatyka odbiega mocno od takiej codziennej, i te stopnie honoryfikacji , ale nie ma rzeczy niemozliwych ![]() dla mnie najgorsze jest ze jedna rzecz ma milion funkcji i zastosowan, i te ich skroty , wszystko by skracali i zmieniali pierony ![]()
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Uważam, że wszystko się da, tylko trzeba mieć chęci i motywacje oraz czas. Dla chcącego nic trudnego.
Na przykład w moim przypadku jest ciężko, bo jestem bardzooo leniwa, ale walczę z tym :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem strasznym leniem i mimo, ze wczesniej nakupowalam ksiazek to wzielam sie dopiero jak zaczelam chodzic na lektorat, ale jak juz sie zacznie i zalapie podstawy to pozniej latwiej sie zmobilizowac samemu :P
![]()
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S Widzę,że na diecie Dukana jesteś, i widzę, że działa ;p Ile masz wzrostu ? Jak to jest na tej diecie ? Polecasz ? Normalnie jesz? Nie czujesz głodu ? W ogóle wow, chcesz schudnąć 25 kg !? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Kubki z emotikonkami
![]()
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Do Sorbet, o matko jakie słodkości
![]() ![]() do lovelyashley , hm spróbuj moze na jakiejs stronce interpals, albo cos w tym stylu znaleźć kogoś do wymiany językowej i na skype pogadać, ja studiuje anglistyke właściwie licencjat w tym roku, ale mam mało kontaktu z językiem, ostatnio był u mnie kolega z Korei i tak naprawdę to był mój pierwszy kontakt z kimś kto nic po polsku nie zrozumie i się przemogłam, mimo, że czasem nie mogliśmy się zrozumieć tak więc hehe jak pojedziesz dasz rade, bo będziesz musiała sie dogadać ! ale polecam skype ![]() Na Dukanie byłam pół roku na II fazie, do III nie doszłam skończyłam w maju zeszłego roku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jestem zalogowana na interplast hehe Ale pisanie a mówienie, to zupełnie inna bajka :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Fajne kubaski, prawda?
Obecnie dużo siedzę na pinspire.pl i znalazłam tam azjatycką wersję tej strony: http://www.duitang.com/ - dużo uroczych rzeczy się znajdzie, na takich portalach przeważnie młode dziewczyny siedzą ^^
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
O matko! Strasznie długo mnie nie było na wizażu, gomen
![]() ![]() Do koreańskiego się boję podejść ale za to szlifuję angielski jak tylko się da przez internet ![]() ![]() A te kubki mi przypomniały, że moja siostra ma jeszcze w domu farbki do szyb ![]() ![]() ![]() ![]() Duitang wrzucę do linków pod nazwą "azjatyckie inspiracje". Jak na razie jestem tam tylko na głównej i nie orientuję się w tych zamazanych znaczkach<nie mogę sobie zaktualizować napisów w innym języku bo zgubiłam płytę -_-''> ale na pewno będzie fajna. Pokażę wam za to za czym szaleję ostatnio (użytkownik, jego filmiki no i ta piosenka ![]()
Ćwiczę tyłek i motywację: http://rozowydres.blogspot.com/ Jillian Shred: Level 1: 10 /10 ![]() ![]() Edytowane przez HarajukuChilli Czas edycji: 2012-03-08 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
HarajukuChilli - którą z Girl's Generation lubisz najbardziej ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.