Azjatycka słodycz uzależnia - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 09:01   #391
Sorbet
Zadomowienie

Dot.: Azjatycka słodycz uzależnia

Cześć, Słodkości, co słychać?
Zerknęłam właśnie na adresy w 1 poście i nadziałam się na termin j-drama. Oglądacie to? Na czym to polega? Siostra mi podpowiada, że są to seriale (opery mydlane?) przeważnie o małych, uroczych dziewczynkach, które spotykają chłopaka, mają jakieś tam swoje problemy, ale wszystko kończy się jak zwykle uroczo. Jakie jest Wasze zdanie? Nie ukrywam, że potrzebuję czasem obejrzeć coś na odmóżdżenie, a tego typu "kino" chyba byłoby odpowiednie. Jednym słowem: oglądacie?
Stary 2012-02-12, 17:45   #392
HarajukuChilli
Zadomowienie

Jeśli chodzi o mnie, to nie zgadzam się z opinią, że dramy są o małych, uroczych dziewczynkach. Właśnie oglądam "i am legend" k-dramę dorosłej kobiecie która stara się zostać gwiazdą rocka, a niedawno skończyłam "secret garden" też o silnej, fajnej dziewczynie Wogóle to bardziej polecam k-dramy, nie chciałam się do nich przemóc, ale moim zdaniem koreańczycy są duużo lepszymi aktorami niż japończycy
Jako 1 mangę polecam "hana yori dango", albo koreański odpowiednik "khobotja najmia", czy jakoś tam A najlepiej zobaczyć sobie obie, bo historia jest urocza! Odrobinkę w stylu, o jakim opowiadałaś, ale zapewniam cię, jeśli ją zobaczysz to już nie wyjdziesz z oglądania dram
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 20:44   #393
lovelyashley
Rozeznanie

Właśnie trafiłam na wątek, nadal aktywny ? ;p
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 21:57   #394
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
Właśnie trafiłam na wątek, nadal aktywny ? ;p
Jak widać walczymy ze wszystkich sił, chociaż pewnie niektórzy się mnie już boją
Stary 2012-02-13, 00:04   #395
sSsojeczek
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do sSsojeczek

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
Jak widać walczymy ze wszystkich sił, chociaż pewnie niektórzy się mnie już boją

e tam, dobrą robote odwalasz

A co do dram to ja polecam My name is Kim Sam Soon, fajna drama, bardzo śmieszna, ale głownej bohaterce stuka 30, w dodatku jest cukiernikiem i ma problemy z 'nadwaga' (btw mamy serio inne rozumienie nadwagi, ona jest normalna, moze nie jest szkieletem, no ale milo obejrzec troche kobiecego ciala zamiast samych szczuplutkich aktorek co wpedzaja w kompleksy) . Naprawde polecam ! Najlepsza drama, a troche juz tego widziałam

Teraz oglądałam Tajwanska, poziom drmatyzmu i telenoweli to 10/10 ale przynajmniej sie poplakalam troche

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Próbuję jakoś segregować blogi w 1 poście, dużo ich się zrobiło
tak więc przy okazji podałam stronki, na których można przeglądać azjatyckie gazetki Podaję też tu:
http://www.shishangzazhi.com/ - niecałe gazetki, po kilka stron z każdej, za to zwykle dodają gazetki bardzo szybko i są to naprawdę nowości Ja robię tak, że przeglądam, która gazeta jest ciekawa, a potem szukam jej na nast. stronie
(często muszę jej wyczekiwać)
http://www.vvshu.com/ -całe gazetki
V'oila, oczekuję pięknych podziękowań albo przynajmniej relacji, jak się czyta

ułaaa bajer <3 dziekować

a do blogow warto dodac http://xiaxue.blogspot.com/ kiedys wpadlam w ciag i cała noc przeglądałam jej posty

춤추라 , 아무도 바라보고 있지않은것처럼.
사랑하라, 한번도 상처받지않은 것처럼.
노래하라, 아무도 듣고 있지 않은 것처럼.
일하라, 돈이 필요하지 않은 것처럼.
살라, 오늘이 마지막 날인것처럼.
sSsojeczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 13:38   #396
Sorbet
Zadomowienie

A dziękuję za te parę tytułów! Ja już stara du...a jestem i filmy albo anime o problemach nastolatków mnie męczą, dlatego myślałam, że te dramy to nie dla mnie.

Ten blog xiaxue jest tak słodki, że już herbaty nie trzeba cukrować podczas jego przeglądania
Stary 2012-02-13, 18:06   #397
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
No to super
W sumie, nie przejrzałam, o czym tam rozmawiałyście, a co do dram, to aktualnie zwiecha, przez te ACTA posrane :/

Dobra, dziewczyny, polećcie mi jakieś dobre anime typy Kaichou wa Maid sama, Kimi ni Todoke, Bokura ga Iita itp, Plissss, bo już nie mam co oglądać ;(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 21:32   #398
HarajukuChilli
Zadomowienie

Czuję się poruszona że mnie ktoś docenił
Ale w końcu jako bezrobotna roku 2012 mogę się postarać
Wchodzę na bloga xiaxue i... o matko...
RÓŻOWE WŁOSY!
Podziwiam za odwagę, naprawdę <aplauz>
Co do słodkich animców to jak na razie cisza u mnie... Ale znam kilka przeeeeeuroczych mang
Jakie macie plany na jutro? Bo ja sobie wszystko układam od rana, strony int niestety też Sprawdzę za 100 razy Azjatyckicukier, kawaiimaniaca, blogi o gyaru, potem może zrobię jakiś pudding japoński, przetopię czekoladę... i to tylko do 12, o ile wstanę oczywiście
Pochwalcie się też!
Stary 2012-02-13, 23:00   #399
sSsojeczek
Raczkowanie

Ja ze słodkich anime polecam Full Moon wo Sagashite ale sie naryczałam na niej I kreska dokładnie taka jaką lubię <3
A własnie zaczynam nową dramę jakąś Tajwańską ciekawe

A w sumie to sie jeszcze pochwale, dzis dostałam maske Tony Moly do buzi Tomatox i jest cudowna , wygląda jak soczysty pomidorek i fajnie rozjaśnia buzie, aż miałam znaczną róznice miedzy twarza a szyją , lubie taki efekt <3

Ja jutro zajecia:/ może się przelece test kwalifikacyjny z Koreanskiego pisać do centrum kultury koreanskiej, tyle ze nic nie powtórzyłam, a poziom grupy jest chyba dość dobry:/ <3 jakas szybka szama i praca .... taaaa swietnie w walentynki :/ zamiast piwa wsrod samotnych kobit ja do roboty :/

춤추라 , 아무도 바라보고 있지않은것처럼.
사랑하라, 한번도 상처받지않은 것처럼.
노래하라, 아무도 듣고 있지 않은 것처럼.
일하라, 돈이 필요하지 않은 것처럼.
살라, 오늘이 마지막 날인것처럼.
Stary 2012-02-14, 11:25   #400
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sSsojeczek Pokaż wiadomość
Ja ze słodkich anime polecam Full Moon wo Sagashite ale sie naryczałam na niej I kreska dokładnie taka jaką lubię <3
A własnie zaczynam nową dramę jakąś Tajwańską ciekawe

A w sumie to sie jeszcze pochwale, dzis dostałam maske Tony Moly do buzi Tomatox i jest cudowna , wygląda jak soczysty pomidorek i fajnie rozjaśnia buzie, aż miałam znaczną róznice miedzy twarza a szyją , lubie taki efekt <3

Ja jutro zajecia:/ może się przelece test kwalifikacyjny z Koreanskiego pisać do centrum kultury koreanskiej, tyle ze nic nie powtórzyłam, a poziom grupy jest chyba dość dobry:/ <3 jakas szybka szama i praca .... taaaa swietnie w walentynki :/ zamiast piwa wsrod samotnych kobit ja do roboty :/
Jeju uczysz się koreańskiego? Długo już? A może to twoje studia?
Dla mnie to niepojęte jak można rozumieć te ich krzaczki. Japoński to jeszcze, ale koreański to czysta magia
W taki razie masz różyczkę i buziaka ode mnie! Udanego dnia

Edytowane przez HarajukuChilli
Czas edycji: 2012-02-14 o 11:28
Stary 2012-02-14, 15:08   #401
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie to niepojęte jak można rozumieć te ich krzaczki. Japoński to jeszcze, ale koreański to czysta magia
uwierz, że kiedyś tak samo myślałam ^^ ogarniam tylko hiragane ^^" ale teraz mogę powiedzieć, że hangul wcale nie jest taki trudny serio ja np nie uczę się słówek, gramatyki itp tylko nauka hangula jakoś tak sama wychodzi xD np jak widzę jakiś tytuł, zespół czy coś i teraz już umiem dużo rzeczy przeczytać gdzie kiedyś wydawało mi się to nierealne ^^ i teraz uważam, że koreański jest dużo łatwiejszy od japońskiego jeśli chodzi o pismo.

Edytowane przez hikari91
Czas edycji: 2012-02-14 o 15:10
hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 18:14   #402
lovelyashley
Rozeznanie

HarajukuChilli - jakie mangi ? na jakim kierunku studiów jesteś ? ;>

sSsojeczek - ja raczej takiej kreski nie lubię...

A oglądałyście dramę Koizora ?? Boże, co się uryczałam na koniec...
Polecam też Hana Yori Dango ( mangi nie czytałam, anime też nie oglądałam, więc nie wiem czy jest dobrze zbliżona do pierwowzoru ), Atashinchi no Danshi - spoko, Hana Kimi i film Tenshi no Koi - bardzo mi się podobał ;p

Edytowane przez lovelyashley
Czas edycji: 2012-02-14 o 18:24
Stary 2012-02-14, 20:37   #403
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
HarajukuChilli - jakie mangi ? na jakim kierunku studiów jesteś ? ;>

sSsojeczek - ja raczej takiej kreski nie lubię...

A oglądałyście dramę Koizora ?? Boże, co się uryczałam na koniec...
Polecam też Hana Yori Dango ( mangi nie czytałam, anime też nie oglądałam, więc nie wiem czy jest dobrze zbliżona do pierwowzoru ), Atashinchi no Danshi - spoko, Hana Kimi i film Tenshi no Koi - bardzo mi się podobał ;p
Hany znam, Hana Yori Dango w wersji amngowej jest SUPER UROCZE
Z tych ostoatnio dodawanych mang "uroczych" to czytam np.
Beauty Pop- cudo, Kyou Koi wo Hajimemasu, czy to mi tam wpadnie w ręce. Czekam z uwielbieniem na 1/2 Prince, naprawdę KOOOOCHAM tą mangę całym sercem
Jak długo się uczycie tego koreańskiego żeby było coś widać? I od czego zaczynacie? Bo mnie on trochę przeraża, ale chciałabym spróbować
Stary 2012-02-14, 20:54   #404
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Hany znam, Hana Yori Dango w wersji amngowej jest SUPER UROCZE
Z tych ostoatnio dodawanych mang "uroczych" to czytam np.
Beauty Pop- cudo, Kyou Koi wo Hajimemasu, czy to mi tam wpadnie w ręce. Czekam z uwielbieniem na 1/2 Prince, naprawdę KOOOOCHAM tą mangę całym sercem
Jak długo się uczycie tego koreańskiego żeby było coś widać? I od czego zaczynacie? Bo mnie on trochę przeraża, ale chciałabym spróbować
Kyou Koi wo Hajimemasu, też czytam a raczej czekam aż wyjdą kolejne chaptery :/ mało do końca, a tu muszę czekać, bo w sumie znalazłam, to niedawno, szybko przeczytałam, a się okazało, że nie ma kilka chapterów
A te co podałaś, to sobie sprawdzę xD
Stary 2012-02-14, 21:30   #405
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Kyou Koi wo Hajimemasu, też czytam a raczej czekam aż wyjdą kolejne chaptery :/ mało do końca, a tu muszę czekać, bo w sumie znalazłam, to niedawno, szybko przeczytałam, a się okazało, że nie ma kilka chapterów
A te co podałaś, to sobie sprawdzę xD
Ostatnio na m-center dają dużo takich Od twojej wiadomości zaczęłam czytać Nisekoi i muszę przyznać że też jest suuuper śmieszne i urocze
Stary 2012-02-14, 22:03   #406
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
u mnie ta nauka nie jest taka intensywna xD ale zaczęłam zwracać uwagę na nazwy zespołów, imiona, zaczęłam je sobie pisać itp. i jak np oglądam music bank to coś tam już umiałam rozróżnić potem siostra kupiła książkę do koreańskiego i jakoś tak sobie ćwiczę nie znam jeszcze wszystkich liter ale to na prawde nie jest aż tak straszne jak się wydaje (np kanji to dla mnie samobójstwo :x). Ja tak zaczynałam ale każdy musi znaleźć jakiś swój sposób

Edytowane przez hikari91
Czas edycji: 2012-02-14 o 22:04
hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 12:11   #407
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio na m-center dają dużo takich Od twojej wiadomości zaczęłam czytać Nisekoi i muszę przyznać że też jest suuuper śmieszne i urocze
O oneshot, może przeczytam
Stary 2012-02-15, 14:38   #408
sSsojeczek
Raczkowanie

Cytat:
Jeju uczysz się koreańskiego? Długo już? A może to twoje studia?
W taki razie masz różyczkę i buziaka ode mnie! Udanego dnia
A dziękuję dziękuję
Ja chodzę na UW na lektorat teraz drugi rok już gramatyka jest okej, z tym, że ja zawsze kochałam gramatyke (studiuje anglistyke i gramatyke <3)
Mamy dużo konwersacji, właściwe co zajęcia dostajemy pytania, dialogi itd. wiec fajna sprawa
A hangula nauczyłam się w weekend na tyle, żeby zdać na luzie test z czytania słowek Ja dołaczyłam do grupy 3 tygodnie po rozpoczeciu, bo wczesniej bylam na hiszp i franc, nie mialam najpierw odwagi na kor, ale pomyslalam ze co tam mi zalezy i poszlam i przez tydzien konczylismy hangul i bylo mi straaasznie ciezko T T bo wszyscy juz jakos klecili a ja nic
Nauczyłam się w 2 dni, a zrobilam tak, wylepiłam cały pokój znaczkami pojedynczymi podzieliłam na te podwójne, samogłoski, spółgłoski, i przydechowe i zrobilam sb tez plakat ze schematami ukladania ich w sylabie i codziennie sie wgapialam caly czas jak bylam w pokoju :P Pomogło super, potem pocwiczylam na prostych słowkach i tada

A koreanistyka mi się marzy, chcę spróbować <3

춤추라 , 아무도 바라보고 있지않은것처럼.
사랑하라, 한번도 상처받지않은 것처럼.
노래하라, 아무도 듣고 있지 않은 것처럼.
일하라, 돈이 필요하지 않은 것처럼.
살라, 오늘이 마지막 날인것처럼.
Stary 2012-02-18, 21:21   #409
Narsha
Raczkowanie

Cytat:
Tak "profesjonalnie" to uczę się krótko, ale już po takim krótkim czasie można rozumieć niektóre rzeczy i składać proste zdania, więc nie jest aż tak źle ;D Pisać uczyłam się sama, bo to akurat jest bardzo proste Nie przerażaj się na zapas bo to nie jest taki trudny język, on tylko groźnie wygląda ;D Jedyne, co jest takie niefajne to wg mnie wymowa itd. ale jeżeli ja (kompletne beztalencie w tej dziedzinie) sobie z tym poradziłam to chyba każdy sobie da z tym radę ;>

Małe porzucone kotki szukają domu: klik!
Narsha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 22:36   #410
sSsojeczek
Raczkowanie

no wymowa jest kiepska :P szczegolnie nie przypadlo mi do gustu to kółeczko :/
no i potrzeba cierpliwosci, bo niestety podrecznikowa gramatyka odbiega mocno od takiej codziennej, i te stopnie honoryfikacji , ale nie ma rzeczy niemozliwych

dla mnie najgorsze jest ze jedna rzecz ma milion funkcji i zastosowan, i te ich skroty , wszystko by skracali i zmieniali pierony

춤추라 , 아무도 바라보고 있지않은것처럼.
사랑하라, 한번도 상처받지않은 것처럼.
노래하라, 아무도 듣고 있지 않은 것처럼.
일하라, 돈이 필요하지 않은 것처럼.
살라, 오늘이 마지막 날인것처럼.
Stary 2012-02-19, 16:39   #411
lovelyashley
Rozeznanie

Uważam, że wszystko się da, tylko trzeba mieć chęci i motywacje oraz czas. Dla chcącego nic trudnego.
Na przykład w moim przypadku jest ciężko, bo jestem bardzooo leniwa, ale walczę z tym :P
Stary 2012-02-24, 09:41   #412
sSsojeczek
Raczkowanie

Ja też jestem strasznym leniem i mimo, ze wczesniej nakupowalam ksiazek to wzielam sie dopiero jak zaczelam chodzic na lektorat, ale jak juz sie zacznie i zalapie podstawy to pozniej latwiej sie zmobilizowac samemu :P

춤추라 , 아무도 바라보고 있지않은것처럼.
사랑하라, 한번도 상처받지않은 것처럼.
노래하라, 아무도 듣고 있지 않은 것처럼.
일하라, 돈이 필요하지 않은 것처럼.
살라, 오늘이 마지막 날인것처럼.
Stary 2012-02-24, 20:21   #413
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Ja też jestem strasznym leniem i mimo, ze wczesniej nakupowalam ksiazek to wzielam sie dopiero jak zaczelam chodzic na lektorat, ale jak juz sie zacznie i zalapie podstawy to pozniej latwiej sie zmobilizowac samemu :P
Ja muszę się ang uczyć, bo planuję wyjazd jako au-pair, ale tak mi ku*wa opornie idzie, że nie wiem, no nic kompletnie... Nie wiem co ja zrobię jak wyjadę, ani beee ani cee

P.S Widzę,że na diecie Dukana jesteś, i widzę, że działa ;p Ile masz wzrostu ? Jak to jest na tej diecie ? Polecasz ? Normalnie jesz? Nie czujesz głodu ? W ogóle wow, chcesz schudnąć 25 kg !?
Stary 2012-03-04, 11:36   #414
Sorbet
Zadomowienie

Kubki z emotikonkami
Stary 2012-03-05, 04:48   #415
sSsojeczek
Raczkowanie

Do Sorbet, o matko jakie słodkości mi nałogowej pijaczce kawy i herbaty by się przydały

do lovelyashley , hm spróbuj moze na jakiejs stronce interpals, albo cos w tym stylu znaleźć kogoś do wymiany językowej i na skype pogadać, ja studiuje anglistyke właściwie licencjat w tym roku, ale mam mało kontaktu z językiem, ostatnio był u mnie kolega z Korei i tak naprawdę to był mój pierwszy kontakt z kimś kto nic po polsku nie zrozumie i się przemogłam, mimo, że czasem nie mogliśmy się zrozumieć tak więc hehe jak pojedziesz dasz rade, bo będziesz musiała sie dogadać ! ale polecam skype

Na Dukanie byłam pół roku na II fazie, do III nie doszłam skończyłam w maju zeszłego roku przez rok przytyłam około 7 kg plus minus obecnie wpierdzielam jak dzika świnia, tak wiec normalnie to z 5 kg ale nie cwicze i jem niezdrowo wiec chyba do jakiejs dietki wróce, ale juz drugi raz Dukana mi sie nie chce :P brak motywacji

춤추라 , 아무도 바라보고 있지않은것처럼.
사랑하라, 한번도 상처받지않은 것처럼.
노래하라, 아무도 듣고 있지 않은 것처럼.
일하라, 돈이 필요하지 않은 것처럼.
살라, 오늘이 마지막 날인것처럼.
Stary 2012-03-05, 11:13   #416
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Do Sorbet, o matko jakie słodkości mi nałogowej pijaczce kawy i herbaty by się przydały

do lovelyashley , hm spróbuj moze na jakiejs stronce interpals, albo cos w tym stylu znaleźć kogoś do wymiany językowej i na skype pogadać, ja studiuje anglistyke właściwie licencjat w tym roku, ale mam mało kontaktu z językiem, ostatnio był u mnie kolega z Korei i tak naprawdę to był mój pierwszy kontakt z kimś kto nic po polsku nie zrozumie i się przemogłam, mimo, że czasem nie mogliśmy się zrozumieć tak więc hehe jak pojedziesz dasz rade, bo będziesz musiała sie dogadać ! ale polecam skype

Na Dukanie byłam pół roku na II fazie, do III nie doszłam skończyłam w maju zeszłego roku przez rok przytyłam około 7 kg plus minus obecnie wpierdzielam jak dzika świnia, tak wiec normalnie to z 5 kg ale nie cwicze i jem niezdrowo wiec chyba do jakiejs dietki wróce, ale juz drugi raz Dukana mi sie nie chce :P brak motywacji
A ile masz cm wzrostu ?

A jestem zalogowana na interplast hehe Ale pisanie a mówienie, to zupełnie inna bajka :/
Stary 2012-03-05, 19:11   #417
Sorbet
Zadomowienie

Fajne kubaski, prawda?
Obecnie dużo siedzę na pinspire.pl i znalazłam tam azjatycką wersję tej strony: http://www.duitang.com/ - dużo uroczych rzeczy się znajdzie, na takich portalach przeważnie młode dziewczyny siedzą ^^
Stary 2012-03-07, 16:47   #418
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Fajne kubaski, prawda?
Obecnie dużo siedzę na pinspire.pl i znalazłam tam azjatycką wersję tej strony: http://www.duitang.com/ - dużo uroczych rzeczy się znajdzie, na takich portalach przeważnie młode dziewczyny siedzą ^^
Tymi fotami, to się tylko zdołować idzie ! Takie fajne rzeczy... Też chcę ;(
Stary 2012-03-08, 09:11   #419
HarajukuChilli
Zadomowienie

O matko! Strasznie długo mnie nie było na wizażu, gomen
Do koreańskiego się boję podejść ale za to szlifuję angielski jak tylko się da przez internet Chcę na studiach zabłyszczeć na angielskim
A te kubki mi przypomniały, że moja siostra ma jeszcze w domu farbki do szyb Tak więc tylko kupić kubeczki i będzie szczęście absolutne Dodaję dzisiaj dużo emotkikonek, zabijcie mnie
Duitang wrzucę do linków pod nazwą "azjatyckie inspiracje". Jak na razie jestem tam tylko na głównej i nie orientuję się w tych zamazanych znaczkach<nie mogę sobie zaktualizować napisów w innym języku bo zgubiłam płytę -_-''> ale na pewno będzie fajna. Pokażę wam za to za czym szaleję ostatnio (użytkownik, jego filmiki no i ta piosenka)

Edytowane przez HarajukuChilli
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:33
Stary 2012-03-09, 21:28   #420
lovelyashley
Rozeznanie

HarajukuChilli - którą z Girl's Generation lubisz najbardziej ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości