|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
|
|
|
|
#393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego aspartamu, to muszę zacząć czytać etykiety, chociaż wolę tego nie robić, bo skład większości produktów mnie przeraża. ![]() Cytat:
.
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
ale w dół. jak już wiem
![]() Mnie też ![]() Cytat:
Tylko kroiłam w grube plastry, lekko wydrążone... Trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach, kupiłam wszystko co potrzebne do pomidorowej i placków i mięso już się gotuje.
A dajecie do pomidorowej świeże pomidory? Bo ja mam sporo, a zawsze dawałam krojone z puszki i koncentrat. Tak myślałam że może je sparzyć obrać i pociapciać blenderem (coś dzisiaj mam ochotę go użyć ).Kupiłam jeszcze loda (nie jadłam chyba z dwa lata bo nie lubię) i chispy solone ![]() Idę trzeć ziemniaki ![]() Cytat:
ee, chyba nigdy nie jadłam kabaczka, ale myślę że może być dobre - dla mnie wszystko co zapiekane z mielonym to dobre kasiahexe
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
no to robię
![]() mam nadzieję, że jak już będzie gotowe to nadal będę miała ochotę na pomidorową i placki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- wszystkie obiad jedzą???
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam wierzyć w to co piszecie- nadrobienie forum po 11 dniach bez waszej pomocy (czyt. streszczenie) jest niemożliwe! Siadłam aby poczytać co tu od 12 i czytam 20 min
a ja bardzo szybko czytam ,Ja na placki mam sprawdzony patent- puszczam ziemniaki przez sokowirówke. Miąż używam do placków+ to co się ustoi w garnku z sokiem ziemnieczanym czyli krochmal . Zaleznie od zapotrzebowania dodaję też wyciśniety sok zagęszczająć mąką. Oczywiście jajka, sól, dużo pieprzu cebula- też ją puszczam przez sokowirówkę i dodaje i wiórki i sok, który osobno łapie do garnuszka aby się z sokiem z zieminaków nie wymieszał. Dodaje jeszcze czosnek. A najlepiej aby jednego czy dwa ziemniaki zetrzeć dodatkowo na tarce z grubymi oczkami i dodać do całości. Wtedy na bank wyjdą chrupkie![]() Moj teściowa to robi jakieś na slodko - dodaje płatki kukurydziane i je się to u nich z cukrem. Mnie osobiście nie bardzo smakują. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Leje a ja miałam do sklepu lecieć po kokos i margaryny bo wieczór teściówce torta na imieniny piekę. Uwielbiam piec ale z tortem mi Mama pomoże bo ona jest mistrzynią od tortu ![]() Pranie mi nie wyschło przez ten deszcz. |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmm, patent z sokowirówką dobry, chociaż ja mam taką malutką i nie wiem czy lepiej by nie wyszło po prostu trzeć. Ale nieskromnie się pochwalę że zupa wyszła supeeeer, a za placki się nie zabierałam bo mi się nie chce :/ będą może na kolacje a jak nie to na jutro
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiahexe, ale ja nie rozumiem, dlaczego nie chcesz nas uraczyć swoim kiepskim nastrojem?! przecież my tu po to jesteśmy, aby Cię wysłuchać, poradzić i posmucić razem z Tobą!! Nie wszystko ma tu być różowe!!
Pamiętaj po co tu jesteśmy Jestem ledwo żywa. O 16:00 położyłam się się, bo oczy same mi się zamykały, ale nie mogłam spać :/ Zrobiłam sobie kawę zbożową. Może mnie trochę pobudzi :/ |
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Orzechow0-kokosowy- orzechy nałuskane już ![]() dziewczyny jaka burza przeszła z gardem...myślałam, że koniec świata, normalnie gromnice zapaliliśmy a trwało to niecałe 5 minut.... I wyszło na to, że ja nas musze spakować....Tz chciał sam i mówił że jemu pakowane w czwartek wieczór zajmie 10 minut. No ale jak mu wytłumaczyłam, że może coś trzeba będzie wyprać i wyprasować a na ostatnią chwilę to nie bardzo bo i tak się znajdzie na koniec 100 innych spraw to poprosił abym go pakowała...Przejrzałam garderobe- postanowił, że mimo żałoby weźmie jasne ciuchy więc przeglądałm je bo podobnie jak moje letnie kolorowe nie były tego lata używane. Co trzeba przeprałam -jeśli doschnie wieczór poprasuję, Moje ciuchy juz przygotowane. Teraz tylko zacząć znosić do pokoju wszystko inne po kolei co trzeba zabrać i zapisywać co na ostatnią chwilę będzie trzeba dopakować - ładowarki itp.. Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2011-07-19 o 17:27 |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
zebra, a przypomnij mi, gdzie jedziecie?
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Do Tunezji - nie będzie nas od piątku
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
i szybko zaszłam![]() No i odkryłam, że Wy wto już większości od dawna sobie tak gadusiacie na forum . Fajnie tak. Trochę Was podczytałam i się uśmiechałam i wruszałam na przemian...
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
oooo jak Wam fajnie, ja tez juz czekam na urlop z utesknieniem
![]() niestety nie jestem tak ambitna jak Wy, żeby torty piec, ale zabieram się właśnie za jabłecznik, koleżanka przyniosła mi całą siatę jabłek z ogródka, małe są i przez to dużo obierania ale co tam, zawsze chętnie się zje coś słodkiego kasiahexe to wyżal się, zobaczysz, że zrobi Ci się lepiej, w końcu od tego tu jesteśmy ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
ale jak się zaczęliśmy starać, to gdzieś mi to tak przemknęło, że się tak robi i nie wiem czemu głupio mi było powiedzieć TŻ o tym, teraz w sumie to nie wiem czemu chyba bałam się, że on pomysli, że ja sprowadzam nasze zbliżenia tylko do kwestii zapołdnienia no więc po przytulankach mówię mu "kochanie jakoś pić mi się zachciało, przyniesiesz mi coś?" no to on wstał, poszedł do kuchni a ja dup świece odwalam na łóżku przy ścianie
moja pasja Edytowane przez Elcia85 Czas edycji: 2011-07-19 o 17:57 |
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=inutil;28225739
Ale nieskromnie się pochwalę że zupa wyszła supeeeer[/QUOTE] ![]() a ja poszłam po pracy po kabaczka, ale nie było małych więc mam leczo. Tyż pyszne ![]() Cytat:
też zarzucam nogi i też mam poczucie sprowadzanie sexu do starań. heh |
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
jadłam coś podobnego, pycha. ja uwielbiam kabaczka w każdej formie.
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- ja dzisiaj na obiad serwuje pierś z kurczaka po chińsku z ryżem
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boje sie jak cholera musze doczekac do czwartkowej wizyty i moze humor mi sie porawi :/ do tego moj biedny mezulek cały czas za mnie pracuje i w pracy i w domu wyglada juz jak cien cienia a ja nic nie moge zrobić :/ dzisiaj wiekszosc dnia przespałam musze sie troche ogarnac wrzucic jakies pranie i zrobic zupe :/
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, że mam takie do połowy szyji to bez mycia nie nadaję się na pokazanie ![]() Ratunku oko mnie boli
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
ja włosy też myję codziennie rano, bo w nocy się strasznie pocę w głowę. ale jestem bardzo leniwa, że susze je tylko lokosuszarką a przez resztę dnia nie czeszę.
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem jak się stresujesz przed wizytą. Czas się dłuży niemiłosiernie, prawda? ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze To że jesteś zmęczona, to normalne! ja też mam straszne wyrzuty sumienia, bo mój Tż musi mnie wyręczać w większości robót. Od zmywania naczyń, po gotowanie. Momentami wstyd mi, bo siedzę w domu cały dzień, a nic nie robię
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie
nie dam rady tego nadrobic , bede podczytywac bo widze ze jest nas wiecej jakieś niusy ? wczasy udane , było cudownie , jestem padnieta po 16h jazdy, ale fajowsko sie wybyczylam. |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezły pomysł z tą wodą u mnie by nie przeszło bo zawsze mamy wode obok łózka - musiałabym schować ale mój Tz wie o tym, że jak się staramy to ja będę święcę robić i krzyczeć żeby uważał bo się wszystko zmarnuje jak świecy nie zrobię![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Nita- chciałam się przywitać i przedstawić - zebrawpaski jestem ![]() Na forum od paru dni i dziewczyny mnie tu miło przyjęły. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Niestety to co mamy miedzy biustem a kolanami chudnie na końcu |
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
zebrawpaski wspominałaś nie dawno, że jesteś w żałobie, nie było mnie jakiś czas i nie miałam jak nadrobić zaległości, więc jeśli mogę pytać po kim nosicie żałobę?
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
hej
byłam na zakupach z siostrą, kupiłam buty, obtarły mnie, że brak słów a miały być wygodniejsze ![]() spodnie dresowe, ale to do chodzenia po domu potem poszłyśmy na kawę i było fajnie ![]() a teraz mnie brzuch boli za dużo chyba chodziłam
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Idę posiać pierwiosnki i stokrotki żeby mi pieknie na wiosnę kwitły bo już od czerwca powinny być w ziemi ale mi się o nich zapomniało. A potem jeszcze tort i prasowanie ciuchów Tz na wyjazd. Zajrze w nocy a jak tu będę wcześniej proszę mnie wygonić do roboty
![]() Co do diety ŻP to całkiem nieźle się trzymam - dzisiaj dzien z kalafiorem; mam jeszcze w lodówce trochę gotowanego więc schrupię na kolację
|
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane.
Nita - witaj w domku! Może uda mi się potem jakieś zdjęcia obejrzeć na tym wolnym necie jak wrzucisz. Pewnie jesteś super opalona. zebrawpaski - miłego wypoczynku! I innym dziewczynom, które wyjeżdżają, nie docztałam niestety wszystkiego. Dziś plażowaliśmy bo pogoda była super, wczoraj w Gdyni też było fajnie, wybierzemy się tam raz jeszcze, bo nie wzięliśmy aparatu a było co fotografować. Pojedziemy tam pociagiem a wrócimy statkiem, z Helu nie da się wyjechać nie stojąc w korkach. 50 km wczoraj jechaliśmy 3 godziny myślałam że umrę. TŻ dziś serfował na falach a zaraz zmykamy posiedzieć gdzieś przy piwku, soczku. Pozdrawiam Was i trzymajcie się Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2011-07-19 o 20:09 |
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
zebrawpaski ja zawsze Tża pakuję. On to by wszystko wrzucił jak leci i może nawet udeptał.
Cytat:
![]() kasiahexe taki masz widać etap . Mam nadzieję, że po wizycie odzyskasz dobry humor. Nita wróciłaś! Opowiadaj.amilcia korzystajcie z dobrej pogody i wypoczywajcie.
[*]29.11.2011 Dominika Edytowane przez shehzadi Czas edycji: 2011-07-19 o 20:11 |
|
|
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Efekt w nowych był podobny ale chyba zaczynają się docierać bo ostatnio wyciągnęlam z tych butów całe stopy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

A co do tego aspartamu, to muszę zacząć czytać etykiety, chociaż wolę tego nie robić, bo skład większości produktów mnie przeraża. 
jakdojde do siebie to napewno cos popisze 

a ja bardzo szybko czytam