mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 21:34   #391
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

badanie glukozy jest bardzo wazne, cukrzyca jest niebezpieczna w ciazy wiec lepiej wiedziec jak sie ma poziom cukru.
Przezyje sie pare minut ochydy a przynajmniej badanie bedzie

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

a jeszcze wam powiem ze moja mama dzisiaj z ojcem dali mi 650 zl!
stwierdzili ze dla 1 dzidzi nie chcielismy by kupowali wozek wiec dla 2 nie odpuszcza
no i stwierdzili ze skoro taki wybralam to oni za niego placa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 21:49   #392
basiula19
Zadomowienie

o widzisz to ci chociaż troszke odciąży finansowo

my musimy poczekać z zakupem wózka narazie bo limit narazie wykorzystałam hehheh ale zadowolona jestem z pościeli dla małego

Dziewczyny mam pytanie bo tak myślałam i tą pościel całą to wezmę wypiorę w proszku dla maluszka no nie żeby jakiegoś uczulenia sie maleństwo nie nabawiło tylko nie wiem czy jak bym teraz gdzieś wyprała i wyprasowała (korzystając z ładnej pogody) czy nie za wcześnie i czy później nie trzeba będzie drugi raz odświarzyć może poczekam chociaż do wrześnie z tym praniem to przy okazji ciuszki zaczne przygotowywać tylko właśnie nie wiem ile mogą tak leżeć te ciuszki wyprane w szafie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 21:55   #393
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
21 tydzień i nie mam szyjki już prawie tzn. ma 2 cm, od wewnątrz na szczęście trzyma, ale od zewnątrz rozwarcie na... 1 cały palec!!! No załamka normalnie

Do tego od ostatniej wizyty przytyłam... 4 kg!!! Ważę 62 kg Glukoza na czczo wyszła mi źle, mam powtórzyć jeszcze raz i z obciążeniem, bo w pon. nie robiłam, mocz do poprawy i jak nadal będą bakterie to kolejny antyb.bo już raz brałam na ten mocz i dostałam żelazo na te niskie płytki i czerwone krwinki. No i leżeć i odpoczywać, żeby szyjka wytrzymała chociaż do 30 tyg.
:przytu l:

odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj !! L4 się należy

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Seona przykro mi z powodu skrócania się szyjki i rozwarcia leż jak najwięcej może poproś kogoś o pomoc przy małej

dziewczyny jak jest z siarką? kiedy powinna zacząć lecieć? wiem że u was niektórych już dawno leci a mi nie jest możliwe że dopiero będę miała pokarm po porodzie a siarka w ogóle mi nie będzie lecieć czy to oznacza że w ogóle nie będę miała pokarmu
mnie leci bardzoooo , nie przecieka przez biustonosz ale jest dosyć sporo. Natomiast żadna z moich koleżanek siary w ciąży nie miała, mam tylko ja Miały normalnie pokarm - jedne mniej drugie więcej, ale miały Nic się nie martw!!

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki melduje sie na nowym watku jak fajnie ze tytul normalny a nie jakies wierszowane wymyslanki:ju pi:

no i lekarz potwierdzil oficjalnie- 2 chlopcow...20 tc za nami
ten lekarz to jakiś nie wychowany przygłup
szok.....

no to glam będziesz miała dwóch małych przystojniaków !

Dziewczyny dziś na kolację zjadłam śledzia, melona,2 kromki z nutellą, ananasa i kromkę z polędwiczką :brzyda l:
Mówię Wam że dojdę do tej stówy jak nic basen basen basen!!!

Zrobiłam dziś zakupki na all:

1. http://allegro.pl/minoti-swietna-blu...709401135.html

2. http://allegro.pl/marks-spencer-nowa...709027265.html

3. http://allegro.pl/babaluno-sliniaki-...718878825.html

4.http://allegro.pl/disney-baby-sliczn...714161697.html

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 22:13   #394
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Poczytam za chwilę, bo teraz wyżalę się po wizycie

21 tydzień i nie mam szyjki już prawie tzn. ma 2 cm, od wewnątrz na szczęście trzyma, ale od zewnątrz rozwarcie na... 1 cały palec!!! No załamka normalnie

Do tego od ostatniej wizyty przytyłam... 4 kg!!! Ważę 62 kg Glukoza na czczo wyszła mi źle, mam powtórzyć jeszcze raz i z obciążeniem, bo w pon. nie robiłam, mocz do poprawy i jak nadal będą bakterie to kolejny antyb.bo już raz brałam na ten mocz i dostałam żelazo na te niskie płytki i czerwone krwinki. No i leżeć i odpoczywać, żeby szyjka wytrzymała chociaż do 30 tyg.

Dzieć waży 414 gram.

No i dostałam L4 A tak chciałam chociaż do końca lipca popracować

Rudominka ma 2 synków i spodziewa się 3? Czy pokręciłam?
Seona, staraj się oszczędzać jak najwięcej, zawsze to lepsze niż pobyt w szpitalu...
A ja faktycznie mam 2 synków, ale spodziewam się córeczki...przynajmniej na to na razie wygląda.
Myślałam, że dziś mam wizytę, dobrze że sprawdziłam jeszcze przed wyjściem z domu - idę jutro na 18

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak jest z siarką? kiedy powinna zacząć lecieć? wiem że u was niektórych już dawno leci a mi nie jest możliwe że dopiero będę miała pokarm po porodzie a siarka w ogóle mi nie będzie lecieć czy to oznacza że w ogóle nie będę miała pokarmu
Mi w poprzednich ciążach nic przed porodem nie leciało, a potem to już strumienie się lały, więc to o niczym nie świadczy. Teraz też (na szczęście) jeszcze nic się nie ruszyło

Cytat:
poza tym wsio OK, wizyta w poniedzialek mnie bardzo zbulwersowala...moze pamietacie- chcialam zaczac chodzic na NFZ bo mam wizyty co 2 tygodnie i troszke dosc placenia za kazdym razem prywatnie

i wiecie co- lekarz mi powiedzial prosto z mostu ze ODMAWIA prowadzenia mojej ciazy na tym etapie bo cytuje "to jest ciaza wysokiego ryzyka i jak pani dzieci umra to ja nie bede brac odpowiedzialnosci" no i jeszcze ogolnie ze on nie ma czasu bo ja szczegolniejszej opieki wymagam, a jak cos pojdzie nie tak to on nie bedzie po miescie oczami swiecil

pozostawie to wszystko bez komentarza- jeden lekarz na nfz mi mowi ze bede musiala placic podwojnie za usg w 2 i 3 trymestrze bo blizniaki- a "calej ciazy sie nie da na NFZ wiec bede bulic podwojnie"

generalnie w poniedzialek humor zwalony cale popoludnie ryczalam jak w ogole lekarz mogl mi tak powiedziec- jak pani dzieci umra to ja nie bede brac odpowiedzialnosci

no wiec chyba dla swietego spokoju bede chodzic prywatnie- chociaz wypadaloby zrobic jakas zadyme w NFZ bo cos mi to wszystko smierdzi...

Gratuluję chłopaków A z tym lekarzem to masakra! Jak można coś takiego w ogóle powiedzieć? I jak to się nie da na NFZ? To po co on w końcu jest? Jak masz siłę, to warto byłoby zrobić o to zadymę

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś na kolację zjadłam śledzia, melona,2 kromki z nutellą, ananasa i kromkę z polędwiczką :brzyda l:
Mówię Wam że dojdę do tej stówy jak nic basen basen basen!!!
Niezła kolacja Mam chyba łatwiej, od nutelli mnie mdli, do śledzia robiłam już parę podejść, ale coś mi nie idzie...
A jak do stówy dojdziesz, to pewnie i tak potem zrzucisz, nie ma co się na zapas stresować
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 22:19   #395
dygotka8
Zakorzenienie

glamourous-oj lekarz to faktycznie jakis taki ....brak słów po prostu

Myszeczka86
- mnie ogólnie mała mało kopie,ale teraz jak siedziałam i oglądąłm filmy to kopała raz mocniej raz słabiej.mnie ostrzegają,że potem to juz nie będę tak czekała na kopniaczki jak bobas podrośnie i będzie po wątrobie kopał,itd...a po której stronie ciebie kopie najczęsciej?

Olusia
-a na jakich zajęciach dla kobiat w ciązy byłaś???

Aniolina-to co 300zł kosztuje??bo sie pogubiłam..

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
badanie glukozy jest bardzo wazne, cukrzyca jest niebezpieczna w ciazy wiec lepiej wiedziec jak sie ma poziom cukru.
Przezyje sie pare minut ochydy a przynajmniej badanie bedzie
chyba paredziesiąt minut....
ja zwkle po max godzineie jestem głodna i jest mi niedobrze z głodu-i zastanawiam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzneia???

nie mogę spać bo jakieś debile robią imprezę w bloku-a tak mi się spać chce od kilku godzin...szkoda,że ludzie to tacy egosiści i nie liczą się z tym,że cisza nocna zaczyna się o 22 a nie o 3 w nocy...jak dzieci...czyli jakw akademiku..porażka

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-20 o 22:21
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 22:23   #396
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

glam nie popuszczaj chamowi!
zadzwon do nfz i powiedz ze chcesz zlozyc jawna skarge na lekarza i tak dalej...

ja uciekam spac bo mala sie cos przebudza!;/
niech ten tz wraca odpoczne troszke zanim kazde z nas bedzie mialo po oganku za soba

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

dygotka nie ty 1 nie ostatnia, tyle nas daje rade to i ty dasz
czego sie nie zrobi dla dzieciatka

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

dygotka dobrze ostrzegaja chociaz ie wszystkie mamusie tak ostro odczuwaja i nie wszystkie maluchy to takie wredoty jak moja - niemal 2 bite miechy po zebrach !
ja pierdziele oby ten byl grzeczniejszy bo chyba te zebra sama sobie wydlubie

co do wagi powiem wam ze mam to gdzies raz zrzucialm 20 kg to i 2 raz tez mi sie uda!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 22:30   #397
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
co do wagi powiem wam ze mam to gdzies raz zrzucialm 20 kg to i 2 raz tez mi sie uda!
no ja nigdy nie musiałam się jakoś odchudzać-tzn schizy miałam,że powinnam,ale to było ze 2-4 kg-nigdy więcej.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 22:53   #398
Tincia
Wtajemniczenie

Marejta- śliczny ten kombinezonik, ale to 6-9 miesięcy, a nasze niunie na 6-9 miesięcy to beda latem :/

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
no i czekam na nazwe mydełka.. to może to?http://allegro.pl/dalli-niemieckie-m...682072102.html
Raczej nie... moje ma inny ksztalt, ale może to też jest dobre

Seona- ja też dostałam zwolnienie szybciej niż planowałam, czasami tak trzeba. Oszczędzaj się kochana,

owieczka86- ja 13 słoiczków dziś, 4 większe, jakieś 3 średnia, reszta to chyba też litroweczki, a może mniejsze... ja nawet nie wiem Słoiki pozbieralam po buraczkach itp
A o wózku, to mówisz o jedo? Jak wagi porownywalam z niektorymi co tu dziewczyny pokazują, to wcale nie jest bardzo cięzki... raczej sredni.

ggoraa- ja dalam glukoze pielegniarce i ona mi rozrobila w kubku- cos ok 0,4L :/ Na wypicie jest 5min. Ledwo się zmieściłamw czasie :/

glam- z tego co wiem, to nie kazdy gin podejmuje się prowadzeni bliźniaczej ciąży. Może miał już jakąś przykrą sytuacje. Lepiej, żeby się przyznał, że czegoś do końca nie umie, niż ryzykował zdrowie Twoje i Twoich pociech. Może spróbuj do innego na nfz.

Oczy mi się zamykają, ale musiałam doczytac co tam u Was Tym bardziej, że jak wyjade na wakacje (sobota ) to będę miała odwyk od kompa

Dobranoc

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 23:03   #399
muffinka90
Zakorzenienie

DZIEWCZYNKI CZY W CIĄŻY MOŻNA STOSOWAĆ PREPARATY ODSTRASZAJĄCE KLESZCZE???
Znowu miałam dziś jednego w pachwinie i to tak wgryzionego, ze wyjąć nie mogłam żebym chociaż nie wiadomo gdzie chodziła, to praktycznie cały dzień w domu, bo burze i pada. Tak się boje, żebyśmy z malym jakiegoś paskudztwa nie złapali, bo nie wiem juz ile razy dziennie mam się oglądać

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Mufinka fajna karuzela, takie mi się podobają, nieprzesadzone, jakby jeszcze miała ze 3 melodie to by było super
Ja też lubie takie pluszowe, polowałam na nią kilka tygodni, obniżyli z prawie 20 euro do 4, więc byłam z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

Tottie większość moich znajomych po ciąży mówią, ze im biust przynajmniej o jedną miseczkę sie powiększył w stosunku do rozmiarów z przed ciąży - szczerze mówiąc też na to liczę
Jak ja na to licze, bo te moje pryszcze dwa to mnie zawsze dobijały

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
o w morde...w Lodzi taka burza, ze szok !!!!!! : eeek:

sciana deszczu to malo powiedziane !!!!
Właśnie widziałam w TV i miałam się pytać jak żyjecie. ja się od zawsze okropnie burzy boje, też była niezła u nas, ale bez porównania.

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
z tego wszystkiego zapomniałam wam powiedzieć ze byłam na 3d usg z moim tż! pierwszy raz był ze mną na usg wpatrzony był w monitor jak niewiem
mała sie wiercila i nie dało sie zrobic extra zdjecia... ale na tym widac oko nosek i buzie
Jaka rozdziawiona, chyba miała smaka na wody, co dobrego jadłaś?

Cytat:
Poczytam za chwilę, bo teraz wyżalę się po wizycie

Muffinka, ale od czego to krwawienie???? Nic Ci lekarz nie powiedział? Ja bym na zawał padła. Dobrze że już wszystko ok.
Ojej, masakra, oby się udało obyć bez szpitala trzymam mocno kciuki, żeby trzymała jak najdłużej A nie może ktos wpadać i cię troche odciążać przy małej? Wiadomo jak to z dziećmi, wszędzie ich pełno i nie ma mowy o odpoczynku

A no nie wiadomo dlaczego, staram się oszczędzać jak się da, bo dzidzia najważniejsza.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Ania zwariowałaś kochana, siara to zmora a nie radość mi w tamtej ciąży nie leciała i teraz też nie mam na szczęście. Jak z Matikiem leżałam w szpitalu, w ciąży, to dziewczyna z łóżka obok miała taką siare że pięć koszul miała na zmianę, przeciekało przez wkładki, ciągle miała plamy na ciuchach i ogólnie to było to dla niej mega uciążliwe.
Mnie też ta siara dobija, niby nie przecieka, jednego dznia nie ma prawie, następnego staniki się do mnie kleją, wrrr....

Cytat:

poza tym wsio OK, wizyta w poniedzialek mnie bardzo zbulwersowala...moze pamietacie- chcialam zaczac chodzic na NFZ bo mam wizyty co 2 tygodnie i troszke dosc placenia za kazdym razem prywatnie

i wiecie co- lekarz mi powiedzial prosto z mostu ze ODMAWIA prowadzenia mojej ciazy na tym etapie bo cytuje "to jest ciaza wysokiego ryzyka i jak pani dzieci umra to ja nie bede brac odpowiedzialnosci" no i jeszcze ogolnie ze on nie ma czasu bo ja szczegolniejszej opieki wymagam, a jak cos pojdzie nie tak to on nie bedzie po miescie oczami swiecil

No szok, jak lekarz, w dodatku ginekolog może powiedzieć coś takiego kobiecie w ciąży???

I gratuluje podwójnie synków, bęxziesz miała dwóch urwisów w domu, a córa na czele gromadki a co Sonia na to, że będzie miała braci?

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
chyba paredziesiąt minut....
ja zwkle po max godzineie jestem głodna i jest mi niedobrze z głodu-i zastanawiam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzneia???

Mi się nie chciało jeśc po glukozie całe popołudnie, jakies to syte jak dla mnie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 00:20   #400
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

Dreamnes mam wrażenie że skądś cię kojarzę, a może to tylko złudzenie, w każdym bądź razie wyglądacie cudownie, bosko, fantastycznie, eh ten urok ślubów.
nie wiem może się gdzieś zobaczyłysmy przypakiem a z jakiego województwa jestes?

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 05:52   #401
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Melduje się dziś pierwsza : idę na pobranie krwi.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 05:56   #402
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

Nawet nie widzialam, ze juz od wtorku nowa część ale się melduje

Ania21 moderatorzy w wolnej chwili napewno zamkną wątek, ja też tak czasami czekałam

Seona kobieto czemu masz taka krótka szyjkę? nadwyrężasz się za dużo czy jak? uwazaj na siebie i rozwarcie na jeden palec???

Dygotko ja też mam humory i ciągle płacziliwy humor, wszystko mnie potrafi maksymalnie zdołowac

Glamourus gratuluje synków i wszytskim pozostałym mamusiom, które ostatnio dowiedziałay się jaka płeć

Ja dzis na 16.30 ide do gina i będę wiedziała czy to on czy ona ale na 99,99999999% trzymam sie, ze synek. Czuje od poczatku tak, wiec nawet sie tym usg zbytnio nie stresuje, bo lekarz tylko potwierdzi

Basiula19 lepiej poczekaj do wrzesnia, tak z maximum dwa miesiace przed porodem lepiej wszytsko wyprac

Ania21 mi w poprzedeniej ciazy od 17 tyg sie lała siara a teraz 20 tydz i nic. Chyba raz kropelka była, ale nie wiem czy sie nie ochlapalam wtedy

U mnie 20 tydz i ok. 2 kg na plusie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 06:06   #403
truscafka
Zadomowienie

Hejka!!

Melduję się również i zmykam do pracy, a później na wizytę odnośnie tego HCV

napiszę wieczorkiem, pa

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 06:20   #404
Seona
Zakorzenienie

Dzięki Kochane za wsparcie Mam takiego doła, że spać nie mogę, chociaż dziecko u babci zostało i mam łóżko dla siebie!!

Glam, niezłe hasła ma lekarz Szok normalnie!!! Gratuluję synków Widziałaś na majowo-czerwcowych na odchowalni jak się rozmnażamy?

Cytat:
Seona nie podnoś małej to przede wszystkim, i w miarę się oszczędzaj.
Ela, z tym podnoszeniem najgorzej. Bo ona jest wielka pomocnica i jak coś robię przy kuchni to trzeba ją na krzesło postawić, albo przez okno chce patrzeć. Chyba mama będzie musiała się wprowadzić do mnie

To Ty też się oszczędzaj

A co naszych mam, to chyba tylko Myszeczka i Ggora będą miały parki

Cytat:
Seona wiem co mowisz, ja tez nie poleze NIE MA MOWY! musisz uwazac na siebie chociaz wiem ze to nie takie latwe...!!!!!;/

Dzisiaj testowalam wozek z mloda! ii.....zakochalam sie w jego prowadzeniu!
no po prostu malym palcem mozna go prowadzic, swietnie na prawde, bez porownania z tym espiro co mamy chociaz tez go lubie.
Ad.1. Jakos trzeba będzie leżeć

Ad.2. Wiem, co mówisz Ja zamierzałam kupować Quinny i jak po poprowadziłam po sklepie to Ale ta spacerówka wpinana tylko tyłem jakoś mnie odstraszyła. Wolę mieć wszystkie możliwe opcje Do tego mąż stwierdził, że"nie będzie jeździł czymś bez jednego koła a taczki to się pcha na budowie"

A później ten Graco z namiotem planowałam, bo lekki mi się wydawał, ale kształtem nie przypominał takiego jaki miałam wymarzony (czyli te z tradycyjną gondolą), ale w sklepie jeszcze Bebetto Vulcano kobieta mi poleciła i w tym już się zakochałam od pierwszego wejrzenia i wszystko mi w nim pasowało

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
tylko nie wiem czy jak bym teraz gdzieś wyprała i wyprasowała (korzystając z ładnej pogody) czy nie za wcześnie i czy później nie trzeba będzie drugi raz odświarzyć może poczekam chociaż do wrześnie z tym praniem to przy okazji ciuszki zaczne przygotowywać tylko właśnie nie wiem ile mogą tak leżeć te ciuszki wyprane w szafie
Basiu, ja ze wszystkim chciałam czekać do września. Właśnie po to, aby nie kurzyło się w szafie. Chociaż teraz boję się, żeby wcześniej nie urodzić (inne ciężarówki to tracą szyjkę w czasie porodu , ja już jej nie mam) i może w sierpniu wezmę się za wszystko

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
A ja faktycznie mam 2 synków, ale spodziewam się córeczki...przynajmniej na to na razie wygląda.
Myślałam, że dziś mam wizytę, dobrze że sprawdziłam jeszcze przed wyjściem z domu - idę jutro na 18
Trzymam kciuki, obyś miała odmianę teraz od chłopców

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI CZY W CIĄŻY MOŻNA STOSOWAĆ PREPARATY ODSTRASZAJĄCE KLESZCZE???
Znowu miałam dziś jednego w pachwinie i to tak wgryzionego, ze wyjąć nie mogłam
O masakra Nie wiem Muffinka

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Seona kobieto czemu masz taka krótka szyjkę? nadwyrężasz się za dużo czy jak? uwazaj na siebie i rozwarcie na jeden palec???

U mnie 20 tydz i ok. 2 kg na plusie
Ad.1. Domi7ks, właśnie nie wiadomo od czego!! W poprzedniej ciaży też tak miałam, z tym, że szyjka miała 2,7 cm i rozwarcie na opuszek. Od 7 m-ca chodziłam z 1,5 palca i w dzień przed porodem szyjki już nie było wcale, rozwarcie na 2, 5 palca Powiedziała, że to taka genetyczna niewydolność szyjki. Mam przyjść za 2 tyg. i zobaczymy. Nie chcę pessara

Ad.2. To Ty nic nie tyjesz!!! Zazdroszczę

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 06:35   #405
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

Aniolina-to co 300zł kosztuje??bo sie pogubiłam..
laserowanie 1 siarkowki, czyli naprawa oka, zeby rodzic naturalnie to musze to sobie zrobic

co do siary to ja tez nic nie mam i bardzo dobrze, mam 2 staniki w ktore wchodze to nie nadazylabym juz w ogole z praniem.

Muffinko ja mam taki preparat na kleszcze orinoko junior ze skladnikow naturalnych i tam pisze, ze mozna stosowac u dzieci od 1 miesiaca zycia, nie ma tez nic, zeby kobiety w ciazy nie mogly, wiec mysle, ze moglabys sprobowac, albo jakis inny dzieciecy. Ale to moje zdanie.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 07:30   #406
elf27
Zadomowienie

Dzień dobry

GLAM gratulacje syneczków!
SEONA dbaj o siebie!
DREAMNES ślicznie wyglądałaś, wszystkiego dobrego

Dziewczyny czy miewacie upławy żółte takie gęste? (nie chodzi mi o twarożek tylko taki budyń -sorry za dosadność). Nie mam żądnych dolegliwości, upławy bez zapchu a wizyta dopiero za tydzień. A nie wiem czy taki kolorek to norma hmm...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-07-21 o 07:32
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 07:39   #407
witaminkaccc
Zadomowienie

domik7s i truscafka trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 07:39   #408
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Jesteśmy po pobraniu. Same stare kaszaloty były. I nikt nie przepuści kobiety w ciąży wrr
Pogoda straszna tzn.nie pada ale ani jednej niebieskiej chmurki na niebie to nie widzę.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-07-21, 08:23   #409
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam
Wczoraj pobawiliśmy sie z małym latarką - było dość wesoło. Tż najbardziej sie cieszył, bo synio walił kopniaki chyba z całej siły, aż mu ręka na brzuchu podskakiwała. Tak mocno to kopie tylko wówczas jak mu moja pozycja nie pasuje. Pewnie będziemy sie częściej z dzieckiem bawić.

rojku przede mną też jeszcze glukoza - w poniedziałek dostanę skierowanie i do dzieła

joamic świetne rzeczy pokupiłaś
28242503]Proszę mi zablokować konto na allegro

ania21_21
oby Twoi sąsiedzi za mieszkanie płacili rozsądna cene - fajnie, ze zdarza się taka okazja

wiolqn taka wyprawa do kosmetyczki to swiatna sprawa, zwłaszcza jeśli ktoś sie zajmie stopami - dla mnie to zmora, jak mi bardziej brzuch urośnie to siostrzenice tzta będę wykorzystywać

Seona współczuję Ci z całego serca:pr zytul: - odpoczywaj jak najwięcej, może znasz kogoś zaufanego kto by Ci pomógł. Oby szyjka wytrzymała jak najdłużej

muffinka ja na kleszcze nic nie używam choć po trawach chodzę z psem, bo nie wiem czy te preparaty są bezpieczne. Nie dobrze, że Cię tak kleszcze lubią

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

elf27 ja miałam takie białawe, ale potem troskę sie rozrzedziły i zwiększyła ilość na skutek infekcji grzybiczej - teraz cały czas biorę globuli i upławy praktycznie przeszły. Jeśli Cię nic nie swędzi ani nie piecze to chyba nie ma powodów do obaw

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Pochwalę się Wam. Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra i powiedziała, ze jej sąsiadka robiła porządki i dała jej kilka worów ubranek ze swoich dzieci. Po segregacji okazała się że mnóstwo jest na takiego małego dzidziusia. Wobec tego ciuchów będę miała od groma i jeszcze trochę.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 08:35   #410
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

glam wspolczuje wizyty. Niektorzy lekarze czuja sie bezkarni. Na twoim miejscu nie zostawilabym tak tego tylko zglosila. Na tym polega problem ze za duzo osob milczy i takim lekarzom uchodzi wszystko bezkarnie.
Wydaje mi sie ze lekarz nei ma prawa odmowic prowadzenia Twojej ciazy, a juz na pewno nie z takiego powodu. Skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Pacjenta w miejscowym oddziale Narodowego Funduszu Zdrowia i zawiadom o incydencie. Zniszczyl ci cos co powinno byc pieknym doswiadczeniem a nei powodem do lez

Jutro rano idziemy w koncu na skan dowiedziec sie czy Tygrys to Tygrys. A potem kolejny skan szyjki. Jak na razie siedzi cicho i ani mi sie wazy skracac, ale jestem ciagle na progesteronie.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2011-07-21 o 08:40
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 08:41   #411
lina84
Rozeznanie

Witajcie mamusie w nowym wątku)
W poniedziełek ide na USG połówkowe i nie mogę się doczekać .
Od wczoraj zwariowałam na punkcie pościeli dla maluszka -przejrzałam pół allegro i sama już nie wiem .Odwiedze też sklepy w mieście -może coś znajdę.
Ps. od 3 dni z TŻ porządkujemy dom , przestawiamy meble ,a mój tatuś ma przyjść zrobić wielką szafe do zabudowy -jupiii w koncu się może pomieszcze ..

pozdrawiam was cieplutko
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 08:46   #412
muffinka90
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny chyba mi spanie wraca, bo drugi dzień po kolei wstałam koło ósmej, a nie 5, ale się czuje rześko

Czytam mój ulubiony kalendarz ciąży na ten tydzień i napisali, żeby mówić wolniej, to nie będzie zadyszki, skąd o ni wiedzą, że ze mnie kataryna?

Dzisiaj w nocy przyjeżdża mój TŻ-cik nie widzieliśmy się prawie trzy tygodnie, więc pewnie znikne na weekend (szkoda tylko, że przytulanki zakazane) Stęskniłam się, ale jemu chyba było ciężej, szczególnie jak opowiadałam, co malutki wyprawia. kazał mi nawet telefon przykładac do brzucha i do niego gadał... Na KTG dzwoniłam do niego, żeby serducha posłuchał.

Cytat:
Widziałaś na majowo-czerwcowych na odchowalni jak się rozmnażamy?
W jakim sensie? Że dużo nas? Luty miesiącem miłości

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Muffinko ja mam taki preparat na kleszcze orinoko junior ze skladnikow naturalnych i tam pisze, ze mozna stosowac u dzieci od 1 miesiaca zycia, nie ma tez nic, zeby kobiety w ciazy nie mogly, wiec mysle, ze moglabys sprobowac, albo jakis inny dzieciecy. Ale to moje zdanie.
Mam taki tylko dla dorosłych i się boje go używać. Nie wiem, chyba tylko z domu nosa nie wystawiać mi zostało

Cytat:

muffinka ja na kleszcze nic nie używam choć po trawach chodzę z psem, bo nie wiem czy te preparaty są bezpieczne. Nie dobrze, że Cię tak kleszcze lubią
Też mnie to dziwi, całe życie w leseie mieszkam, wiecznie na grzyby, jagody itd latałam, a jak jakiś jeden w sezonie się trafił, to nie było tragedii, ateraz się pilnuje, oglądam, nie łaże po trawach i lesie i

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 08:51   #413
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
glam wspolczuje wizyty. Niektorzy lekarze czuja sie bezkarni. Na twoim miejscu nie zostawilabym tak tego tylko zglosila. Na tym polega problem ze za duzo osob milczy i takim lekarzom uchodzi wszystko bezkarnie.
Wydaje mi sie ze lekarz nie ma prawa odmowic prowadzenia Twojej ciazy, a juz na pewno nie z takiego powodu. Skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Pacjenta w miejscowym oddziale Narodowego Funduszu Zdrowia i zawiadom o incydencie. Zniszczyl ci cos co powinno byc pieknym doswiadczeniem a nei powodem do lez
Tu się mylisz...
Lekarz ma prawo odmówić prowadzenia pacjenta, czy wykonania jakiegoś zabiegu, jeśli jest to "nie zgodne z jego sumieniem" .Bądź posiadaną wiedzą. Chyba, że przyszła by do niego ze stanem zagrażającym życiu- wtedy musi przyjąć, ale raczej jak ktoś ma stan zagrażający, to nie idzie do gabinetu tylko wzywa pogotowie.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-21 o 09:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 08:52   #414
ggoraa
Zadomowienie

Juz po badaniu Nie bylo zle- dobrze, ze wzielam swoja wode, bo tam nie bylo ani szklanki ani wody Rozpuscilam w cieplej, dalam cytryne i smakowalo jak sprite. A byla ze mna dziewczyna, co rozpuscila w zimnej wodzie i ledwo co wypila i dwa razy o malo nie zemdlala.
A pierwsze pobranie krwi bylo o 7:10 i o 8:50 juz mnie wezwaly na pobranie krwi. Dzis juz maja byc wyniki. Teraz wcinam sniadnako,bo mi sie odbijalo juz glukoza hehe.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny czy miewacie upławy żółte takie gęste? (nie chodzi mi o twarożek tylko taki budyń -sorry za dosadność). Nie mam żądnych dolegliwości, upławy bez zapchu a wizyta dopiero za tydzień. A nie wiem czy taki kolorek to norma hmm...
Na moje oko to poaczatek grzybicy- mnie tez nic nie swedzialo i nie pieklo. Zaczelo sie od takich uplawow i bylo ich coraz wiecej- musialam zmieniac wkladki 3 rayz na dzien. Dostalam globulki na 6 dni i znow mam sucho i czysto
Stary 2011-07-21, 08:55   #415
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze lekarz nei ma prawa odmowic prowadzenia Twojej ciazy, a juz na pewno nie z takiego powodu. Skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Pacjenta w miejscowym oddziale Narodowego Funduszu Zdrowia i zawiadom o incydencie. Zniszczyl ci cos co powinno byc pieknym doswiadczeniem a nei powodem do lez
Zgadzam się z tym, ale zachowania lekarza nie będę komentować.

Glamourus moze uda Ci się jednak chodzić na FNZ - możne znajdziesz jeszcze lekarza, który będzie człowiekiem.
Stary 2011-07-21, 08:55   #416
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Czytam mój ulubiony kalendarz ciąży na ten tydzień i napisali, żeby mówić wolniej, to nie będzie zadyszki, skąd o ni wiedzą, że ze mnie kataryna?
ha ha, mam to samo... i Tż zawsze do mnie "wolniej" Jak np ide po schodach i mam 1000 rzeczy do powiedzenia i zaczynam się zapowietrzać hehe...

A mi poranne mdlości wrocily, dzis znowu byl kibelek Ale czuje sie duzo lepiej niz przez 4 miesiace pierwsze. Tylko rano tak, a jak zjem śniadanie to juz dobrze

U nas szaro-buro i leje. A ja robie pranko i prasowanko czeka...

elf- wydaje mi się, że nie masz co wariowac, spokojnie, jesli grzybica to zacznie swędzieć, piec, Ja nie mam idealnie sucho. Bardziej jakbym miała "płodne dni" hehe,a jest wszystko ok.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-21 o 09:04
Stary 2011-07-21, 09:01   #417
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tincia no w sumie masz rację, lekarz ma prawo odmówić, ale czy straszenie śmiercią nienarodzonych dzieci nie było przesadą. Mi się wydaje, że mógł to jakoś delikatniej.

ggoraa jak dobrze rozumiem to ciepłą wodę wziełeś ze sobą z domu - czyli taką przegotowaną z czajnika? Pytam, bo mam to przed sobą.
Stary 2011-07-21, 09:07   #418
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tincia no w sumie masz rację, lekarz ma prawo odmówić, ale czy straszenie śmiercią nienarodzonych dzieci nie było przesadą. Mi się wydaje, że mógł to jakoś delikatniej.
No tak, to czy ktoś jest delikatny czy gruboskórny to już niestety inna kwestia.
Może chciał dać do zrozumienia, że na bliźniaki trzeba chuchać. A teraz jest na tyle zaawansowana ciąża, że nie których badań i pomiarów nie zrobi, a skąd ma mieć pewność, że lekarz przed nim wykonał prawidłowo? Lekarze nie lubią przejmować "przypadków" Łatwiej się prowadzi kogoś od początku do końca.
Tak tylko gdybam.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-21, 09:12   #419
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Ps. od 3 dni z TŻ porządkujemy dom , przestawiamy meble ,a mój tatuś ma przyjść zrobić wielką szafe do zabudowy -jupiii w koncu się może pomieszcze
U nas też duuuże zmiany. Opuszczamy z mężem mały pokój i z naszej sypialni robimy pokoik dla dziecka. Duże sypialniane łóżko sprzedajemy a do dużego pokoju kupujemy rozkładaną kanapę i ogromną szafę bo tą swoją oddaje dziecku na jego ciuszki, kocyki, pościel itp.
No i oprócz sosnowego łóżeczka planujemy umieścić w małym pokoiku małe rozkładane łóżeczko narożne. Przez pierwsze 2-3 m-ce będę na nim spała aby być niedaleko dziecka a potem będzie złożone i na nim będę karmiła
Stary 2011-07-21, 09:12   #420
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja na glukozę idę w następnym miesiącu robi się ją tak mi lekarz powiedział między 24-28tc więc mamy jeszcze czas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości