|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
badanie glukozy jest bardzo wazne, cukrzyca jest niebezpieczna w ciazy wiec lepiej wiedziec jak sie ma poziom cukru.
Przezyje sie pare minut ochydy a przynajmniej badanie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- a jeszcze wam powiem ze moja mama dzisiaj z ojcem dali mi 650 zl! stwierdzili ze dla 1 dzidzi nie chcielismy by kupowali wozek wiec dla 2 nie odpuszcza no i stwierdzili ze skoro taki wybralam to oni za niego placa
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
o widzisz to ci chociaż troszke odciąży finansowo
![]() my musimy poczekać z zakupem wózka narazie bo limit narazie wykorzystałam hehheh ale zadowolona jestem z pościeli dla małego ![]() Dziewczyny mam pytanie bo tak myślałam i tą pościel całą to wezmę wypiorę w proszku dla maluszka no nie żeby jakiegoś uczulenia sie maleństwo nie nabawiło tylko nie wiem czy jak bym teraz gdzieś wyprała i wyprasowała (korzystając z ładnej pogody) czy nie za wcześnie i czy później nie trzeba będzie drugi raz odświarzyć może poczekam chociaż do wrześnie z tym praniem to przy okazji ciuszki zaczne przygotowywać tylko właśnie nie wiem ile mogą tak leżeć te ciuszki wyprane w szafie
|
#393 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj !! L4 się należy Cytat:
, nie przecieka przez biustonosz ale jest dosyć sporo. Natomiast żadna z moich koleżanek siary w ciąży nie miała, mam tylko ja Miały normalnie pokarm - jedne mniej drugie więcej, ale miały Nic się nie martw!!Cytat:
szok..... no to glam będziesz miała dwóch małych przystojniaków ! Dziewczyny dziś na kolację zjadłam śledzia, melona,2 kromki z nutellą, ananasa i kromkę z polędwiczką ![]() :brzyda l:Mówię Wam że dojdę do tej stówy jak nic basen basen basen!!!Zrobiłam dziś zakupki na all: 1. http://allegro.pl/minoti-swietna-blu...709401135.html 2. http://allegro.pl/marks-spencer-nowa...709027265.html 3. http://allegro.pl/babaluno-sliniaki-...718878825.html 4.http://allegro.pl/disney-baby-sliczn...714161697.html
|
|
|
#394 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja faktycznie mam 2 synków, ale spodziewam się córeczki...przynajmniej na to na razie wygląda. Myślałam, że dziś mam wizytę, dobrze że sprawdziłam jeszcze przed wyjściem z domu - idę jutro na 18 Cytat:
![]() Cytat:
A z tym lekarzem to masakra! Jak można coś takiego w ogóle powiedzieć? I jak to się nie da na NFZ? To po co on w końcu jest? Jak masz siłę, to warto byłoby zrobić o to zadymę ![]() Cytat:
Mam chyba łatwiej, od nutelli mnie mdli, do śledzia robiłam już parę podejść, ale coś mi nie idzie...A jak do stówy dojdziesz, to pewnie i tak potem zrzucisz, nie ma co się na zapas stresować
|
||||
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
glamourous-oj lekarz to faktycznie jakis taki ....brak słów po prostu
Myszeczka86- mnie ogólnie mała mało kopie,ale teraz jak siedziałam i oglądąłm filmy to kopała raz mocniej raz słabiej.mnie ostrzegają,że potem to juz nie będę tak czekała na kopniaczki jak bobas podrośnie i będzie po wątrobie kopał,itd...a po której stronie ciebie kopie najczęsciej? Olusia-a na jakich zajęciach dla kobiat w ciązy byłaś??? Aniolina-to co 300zł kosztuje??bo sie pogubiłam.. Cytat:
ja zwkle po max godzineie jestem głodna i jest mi niedobrze z głodu-i zastanawiam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzneia??? nie mogę spać bo jakieś debile robią imprezę w bloku-a tak mi się spać chce od kilku godzin...szkoda,że ludzie to tacy egosiści i nie liczą się z tym,że cisza nocna zaczyna się o 22 a nie o 3 w nocy...jak dzieci...czyli jakw akademiku..porażka
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-20 o 22:21 |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
glam nie popuszczaj chamowi!
zadzwon do nfz i powiedz ze chcesz zlozyc jawna skarge na lekarza i tak dalej... ja uciekam spac bo mala sie cos przebudza!;/ niech ten tz wraca odpoczne troszke zanim kazde z nas bedzie mialo po oganku za soba ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- dygotka nie ty 1 nie ostatnia, tyle nas daje rade to i ty dasz czego sie nie zrobi dla dzieciatka ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- dygotka dobrze ostrzegaja chociaz ie wszystkie mamusie tak ostro odczuwaja i nie wszystkie maluchy to takie wredoty jak moja - niemal 2 bite miechy po zebrach ! ja pierdziele oby ten byl grzeczniejszy bo chyba te zebra sama sobie wydlubie co do wagi powiem wam ze mam to gdzies raz zrzucialm 20 kg to i 2 raz tez mi sie uda!
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
no ja nigdy nie musiałam się jakoś odchudzać-tzn schizy miałam,że powinnam,ale to było ze 2-4 kg-nigdy więcej.
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marejta- śliczny ten kombinezonik, ale to 6-9 miesięcy, a nasze niunie na 6-9 miesięcy to beda latem :/
Cytat:
Seona- ja też dostałam zwolnienie szybciej niż planowałam, czasami tak trzeba. Oszczędzaj się kochana, owieczka86- ja 13 słoiczków dziś, 4 większe, jakieś 3 średnia, reszta to chyba też litroweczki, a może mniejsze... ja nawet nie wiem Słoiki pozbieralam po buraczkach itp A o wózku, to mówisz o jedo? Jak wagi porownywalam z niektorymi co tu dziewczyny pokazują, to wcale nie jest bardzo cięzki... raczej sredni. ggoraa- ja dalam glukoze pielegniarce i ona mi rozrobila w kubku- cos ok 0,4L :/ Na wypicie jest 5min. Ledwo się zmieściłamw czasie :/ glam- z tego co wiem, to nie kazdy gin podejmuje się prowadzeni bliźniaczej ciąży. Może miał już jakąś przykrą sytuacje. Lepiej, żeby się przyznał, że czegoś do końca nie umie, niż ryzykował zdrowie Twoje i Twoich pociech. Może spróbuj do innego na nfz. Oczy mi się zamykają, ale musiałam doczytac co tam u Was Tym bardziej, że jak wyjade na wakacje (sobota ![]() Dobranoc
|
|
#399 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNKI CZY W CIĄŻY MOŻNA STOSOWAĆ PREPARATY ODSTRASZAJĄCE KLESZCZE???
Znowu miałam dziś jednego w pachwinie i to tak wgryzionego, ze wyjąć nie mogłam żebym chociaż nie wiadomo gdzie chodziła, to praktycznie cały dzień w domu, bo burze i pada. Tak się boje, żebyśmy z malym jakiegoś paskudztwa nie złapali, bo nie wiem juz ile razy dziennie mam się oglądać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki, żeby trzymała jak najdłużej A nie może ktos wpadać i cię troche odciążać przy małej? Wiadomo jak to z dziećmi, wszędzie ich pełno i nie ma mowy o odpoczynkuA no nie wiadomo dlaczego, staram się oszczędzać jak się da, bo dzidzia najważniejsza. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() I gratuluje podwójnie synków, bęxziesz miała dwóch urwisów w domu, a córa na czele gromadki a co Sonia na to, że będzie miała braci?Cytat:
Mi się nie chciało jeśc po glukozie całe popołudnie, jakies to syte jak dla mnie
|
||||||||
|
|
|
#400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem może się gdzieś zobaczyłysmy przypakiem a z jakiego województwa jestes?
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się dziś pierwsza : idę na pobranie krwi.
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Nawet nie widzialam, ze juz od wtorku nowa część ale się melduje ![]() Ania21 moderatorzy w wolnej chwili napewno zamkną wątek, ja też tak czasami czekałam ![]() Seona kobieto czemu masz taka krótka szyjkę? nadwyrężasz się za dużo czy jak? uwazaj na siebie i rozwarcie na jeden palec???Dygotko ja też mam humory i ciągle płacziliwy humor, wszystko mnie potrafi maksymalnie zdołowac ![]() Glamourus gratuluje synków ![]() i wszytskim pozostałym mamusiom, które ostatnio dowiedziałay się jaka płeć Ja dzis na 16.30 ide do gina i będę wiedziała czy to on czy ona ale na 99,99999999% trzymam sie, ze synek. Czuje od poczatku tak, wiec nawet sie tym usg zbytnio nie stresuje, bo lekarz tylko potwierdzi ![]() Basiula19 lepiej poczekaj do wrzesnia, tak z maximum dwa miesiace przed porodem lepiej wszytsko wyprac Ania21 mi w poprzedeniej ciazy od 17 tyg sie lała siara a teraz 20 tydz i nic. Chyba raz kropelka była, ale nie wiem czy sie nie ochlapalam wtedy ![]() U mnie 20 tydz i ok. 2 kg na plusie
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!!
Melduję się również i zmykam do pracy, a później na wizytę odnośnie tego HCV napiszę wieczorkiem, pa
|
|
#404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane za wsparcie
Glam, niezłe hasła ma lekarz Szok normalnie!!! Gratuluję synków Widziałaś na majowo-czerwcowych na odchowalni jak się rozmnażamy?![]() Ela, z tym podnoszeniem najgorzej. Bo ona jest wielka pomocnica i jak coś robię przy kuchni to trzeba ją na krzesło postawić, albo przez okno chce patrzeć. Chyba mama będzie musiała się wprowadzić do mnie ![]() To Ty też się oszczędzaj A co naszych mam, to chyba tylko Myszeczka i Ggora będą miały parki ![]() Cytat:
![]() Ad.2. Wiem, co mówisz Ja zamierzałam kupować Quinny i jak po poprowadziłam po sklepie to Do tego mąż stwierdził, że"nie będzie jeździł czymś bez jednego koła a taczki to się pcha na budowie" ![]() A później ten Graco z namiotem planowałam, bo lekki mi się wydawał, ale kształtem nie przypominał takiego jaki miałam wymarzony (czyli te z tradycyjną gondolą ), ale w sklepie jeszcze Bebetto Vulcano kobieta mi poleciła i w tym już się zakochałam od pierwszego wejrzenia i wszystko mi w nim pasowało Cytat:
, ja już jej nie mam ) i może w sierpniu wezmę się za wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem MuffinkaCytat:
W poprzedniej ciaży też tak miałam, z tym, że szyjka miała 2,7 cm i rozwarcie na opuszek. Od 7 m-ca chodziłam z 1,5 palca i w dzień przed porodem szyjki już nie było wcale, rozwarcie na 2, 5 palca Powiedziała, że to taka genetyczna niewydolność szyjki. Mam przyjść za 2 tyg. i zobaczymy. Nie chcę pessara Ad.2. To Ty nic nie tyjesz!!! Zazdroszczę
|
|||||
|
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
laserowanie 1 siarkowki, czyli naprawa oka, zeby rodzic naturalnie to musze to sobie zrobic
co do siary to ja tez nic nie mam i bardzo dobrze, mam 2 staniki w ktore wchodze to nie nadazylabym juz w ogole z praniem. Muffinko ja mam taki preparat na kleszcze orinoko junior ze skladnikow naturalnych i tam pisze, ze mozna stosowac u dzieci od 1 miesiaca zycia, nie ma tez nic, zeby kobiety w ciazy nie mogly, wiec mysle, ze moglabys sprobowac, albo jakis inny dzieciecy. Ale to moje zdanie. |
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() GLAM gratulacje syneczków! SEONA dbaj o siebie! DREAMNES ślicznie wyglądałaś, wszystkiego dobrego ![]() Dziewczyny czy miewacie upławy żółte takie gęste? (nie chodzi mi o twarożek tylko taki budyń -sorry za dosadność). Nie mam żądnych dolegliwości, upławy bez zapchu a wizyta dopiero za tydzień. A nie wiem czy taki kolorek to norma hmm...
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-07-21 o 07:32 |
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
domik7s i truscafka trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty
![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy po pobraniu. Same stare kaszaloty były. I nikt nie przepuści kobiety w ciąży wrr
Pogoda straszna tzn.nie pada ale ani jednej niebieskiej chmurki na niebie to nie widzę.
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wczoraj pobawiliśmy sie z małym latarką - było dość wesoło. Tż najbardziej sie cieszył, bo synio walił kopniaki chyba z całej siły, aż mu ręka na brzuchu podskakiwała. Tak mocno to kopie tylko wówczas jak mu moja pozycja nie pasuje. Pewnie będziemy sie częściej z dzieckiem bawić. rojku przede mną też jeszcze glukoza - w poniedziałek dostanę skierowanie i do dzieła joamic świetne rzeczy pokupiłaś 28242503]Proszę mi zablokować konto na allegro ![]() ania21_21 oby Twoi sąsiedzi za mieszkanie płacili rozsądna cene - fajnie, ze zdarza się taka okazja wiolqn taka wyprawa do kosmetyczki to swiatna sprawa, zwłaszcza jeśli ktoś sie zajmie stopami - dla mnie to zmora, jak mi bardziej brzuch urośnie to siostrzenice tzta będę wykorzystywać ![]() Seona współczuję Ci z całego serca :pr zytul: - odpoczywaj jak najwięcej, może znasz kogoś zaufanego kto by Ci pomógł. Oby szyjka wytrzymała jak najdłużej![]() muffinka ja na kleszcze nic nie używam choć po trawach chodzę z psem, bo nie wiem czy te preparaty są bezpieczne. Nie dobrze, że Cię tak kleszcze lubią ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- elf27 ja miałam takie białawe, ale potem troskę sie rozrzedziły i zwiększyła ilość na skutek infekcji grzybiczej - teraz cały czas biorę globuli i upławy praktycznie przeszły. Jeśli Cię nic nie swędzi ani nie piecze to chyba nie ma powodów do obaw ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Pochwalę się Wam. Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra i powiedziała, ze jej sąsiadka robiła porządki i dała jej kilka worów ubranek ze swoich dzieci. Po segregacji okazała się że mnóstwo jest na takiego małego dzidziusia. Wobec tego ciuchów będę miała od groma i jeszcze trochę. |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
glam wspolczuje wizyty. Niektorzy lekarze czuja sie bezkarni. Na twoim miejscu nie zostawilabym tak tego tylko zglosila. Na tym polega problem ze za duzo osob milczy i takim lekarzom uchodzi wszystko bezkarnie.
Wydaje mi sie ze lekarz nei ma prawa odmowic prowadzenia Twojej ciazy, a juz na pewno nie z takiego powodu. Skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Pacjenta w miejscowym oddziale Narodowego Funduszu Zdrowia i zawiadom o incydencie. Zniszczyl ci cos co powinno byc pieknym doswiadczeniem a nei powodem do lez Jutro rano idziemy w koncu na skan dowiedziec sie czy Tygrys to Tygrys. A potem kolejny skan szyjki. Jak na razie siedzi cicho i ani mi sie wazy skracac, ale jestem ciagle na progesteronie.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2011-07-21 o 08:40 |
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie w nowym wątku
)W poniedziełek ide na USG połówkowe i nie mogę się doczekać . Od wczoraj zwariowałam na punkcie pościeli dla maluszka -przejrzałam pół allegro i sama już nie wiem .Odwiedze też sklepy w mieście -może coś znajdę. Ps. od 3 dni z TŻ porządkujemy dom , przestawiamy meble ,a mój tatuś ma przyjść zrobić wielką szafe do zabudowy -jupiii w koncu się może pomieszcze .. pozdrawiam was cieplutko
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Czytam mój ulubiony kalendarz ciąży na ten tydzień i napisali, żeby mówić wolniej, to nie będzie zadyszki, skąd o ni wiedzą, że ze mnie kataryna? Dzisiaj w nocy przyjeżdża mój TŻ-cik W jakim sensie? Że dużo nas? Luty miesiącem miłości ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz ma prawo odmówić prowadzenia pacjenta, czy wykonania jakiegoś zabiegu, jeśli jest to "nie zgodne z jego sumieniem" .Bądź posiadaną wiedzą. Chyba, że przyszła by do niego ze stanem zagrażającym życiu- wtedy musi przyjąć, ale raczej jak ktoś ma stan zagrażający, to nie idzie do gabinetu tylko wzywa pogotowie.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-21 o 09:02 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Juz po badaniu
Nie bylo zle- dobrze, ze wzielam swoja wode, bo tam nie bylo ani szklanki ani wody Rozpuscilam w cieplej, dalam cytryne i smakowalo jak sprite. A byla ze mna dziewczyna, co rozpuscila w zimnej wodzie i ledwo co wypila i dwa razy o malo nie zemdlala. A pierwsze pobranie krwi bylo o 7:10 i o 8:50 juz mnie wezwaly na pobranie krwi. Dzis juz maja byc wyniki. Teraz wcinam sniadnako,bo mi sie odbijalo juz glukoza hehe. Cytat:
![]()
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Glamourus moze uda Ci się jednak chodzić na FNZ - możne znajdziesz jeszcze lekarza, który będzie człowiekiem. |
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe... A mi poranne mdlości wrocily, dzis znowu byl kibelek Ale czuje sie duzo lepiej niz przez 4 miesiace pierwsze. Tylko rano tak, a jak zjem śniadanie to juz dobrze U nas szaro-buro i leje. A ja robie pranko i prasowanko czeka... elf- wydaje mi się, że nie masz co wariowac, spokojnie, jesli grzybica to zacznie swędzieć, piec, Ja nie mam idealnie sucho. Bardziej jakbym miała "płodne dni" hehe,a jest wszystko ok.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-21 o 09:04 |
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Tincia no w sumie masz rację, lekarz ma prawo odmówić, ale czy straszenie śmiercią nienarodzonych dzieci nie było przesadą. Mi się wydaje, że mógł to jakoś delikatniej.
ggoraa jak dobrze rozumiem to ciepłą wodę wziełeś ze sobą z domu - czyli taką przegotowaną z czajnika? Pytam, bo mam to przed sobą. |
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może chciał dać do zrozumienia, że na bliźniaki trzeba chuchać. A teraz jest na tyle zaawansowana ciąża, że nie których badań i pomiarów nie zrobi, a skąd ma mieć pewność, że lekarz przed nim wykonał prawidłowo? Lekarze nie lubią przejmować "przypadków" Łatwiej się prowadzi kogoś od początku do końca. Tak tylko gdybam.
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i oprócz sosnowego łóżeczka planujemy umieścić w małym pokoiku małe rozkładane łóżeczko narożne. Przez pierwsze 2-3 m-ce będę na nim spała aby być niedaleko dziecka a potem będzie złożone i na nim będę karmiła
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Ja na glukozę idę w następnym miesiącu robi się ją tak mi lekarz powiedział między 24-28tc więc mamy jeszcze czas
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

może poczekam chociaż do wrześnie z tym praniem to przy okazji ciuszki zaczne przygotowywać tylko właśnie nie wiem ile mogą tak leżeć te ciuszki wyprane w szafie
tzn. ma 2 cm, od wewnątrz na szczęście trzyma, ale od zewnątrz rozwarcie na... 1 cały palec!!! 
czy to oznacza że w ogóle nie będę miała pokarmu

Czy pokręciłam?

żebym chociaż nie wiadomo gdzie chodziła, to praktycznie cały dzień w domu, bo burze i pada. Tak się boje, żebyśmy z malym jakiegoś paskudztwa nie złapali, bo nie wiem juz ile razy dziennie mam się oglądać
A nie może ktos wpadać i cię troche odciążać przy małej? Wiadomo jak to z dziećmi, wszędzie ich pełno i nie ma mowy o odpoczynku
ale się melduje
i rozwarcie na jeden palec???