|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
Biedna musisz smigac do pracy kiedy to wiekszosc z nas ma weekend.. 3maj sie
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-08-05 o 17:25 |
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Bluesky89
Druga ![]() To ta strona ( trzeba luknąć w kolekcje 02 na model 10-20) http://www.modaslubna-agora.pl/kolekcje6.html
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-08-05 o 17:19 |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że tak !!!!!
bardzo podobają mi się te serduszka. są z tego samego materiału co ucho ?
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
nastala cisza
to ja Wam cos napisze czego oczywiscie czytac nie musicie, bo to taka ciekawostka tylko ostatnio pytam sie mojego TZta czy wie wogole jakie są rodzaje sukinek slubnych a On na to: no jasne ze wiem! rozkloszowana, bombka i ... hm.. jeszcze jedna byla o! rzymska czy grecka!
|
|
|
|
#395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne ze pasuje jedno do drugiego![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
heh dobrze ze chociaż tyle wie. ja tam mojemu nawet nie mówię nic o sukniach bo On i tak się na tym nie zna:P zresztą uważam że pan mlody nie powinien widziec sukni PM przed ślubem
|
||
|
|
|
#396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładna ![]() Sztuczka Ja ostatnio też się ciągle sprzeczam z Tż. Wczoraj byłam tak wściekła na niego i myślałam nawet, że gdybym nie kupowała sukni to bym przełożyła na jeszcze później ślub Późnym wieczorkiem na szczęście już wszystko się ułożyło
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i tak wie więcej niż mój tż ale z ciekawości go zapytam o to samo
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety ale lepiej teraz niż przed samym ślubem albo po ślubie
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Panie
![]() Cytat:
element zaskoczenia musi być
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
lecę papa
miłego wierczorku
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie.... ale jak tak sobie pomyślę.... patrzcie mamy swoich tżcików są kochani jedyni itd na zawsze... ona też tak myślała a teraz co chłopa nie ma... ależ to wszytko takie nieprzewidywalne jest... mam nadzieję że żadna z nas nie będzie miała takiej sytuacji. Oraz o to że nie będzie u nas rozstań, separacji i rozwodów.
|
#403 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam po przymiarce
![]() Cytat:
Ja mam 172cm wzrostu i kupiłam suknię idealną dla siebie, choć kto wie czy nie będę jej nawet leciutko skracała ![]() Oj tak... jeste straszną szczęściarą Cytat:
Jeśli chodzi o tę drugą kieckę (co parę postów wcześniej wkleiłaś jako pierwszą) to racja, mnie serduszka urzekają wręcz (sama też mam ;p) ale kiecka chyba mniej fajna No a dla tego obrzydliwego bolerka i paskudnych rękawiczek (ola boga!!!) to po prostu bez komentarza ![]() LAAASKIIII No więc miałam przymiarkę z samą szefową salonu (a co ) - sprytnie mnie w nią ubrała, no i tu załamka = po zdjęciu biustonosza moim oczom ukazała się RÓWNINA MORENY DENNEJ Także dziewczynki, trudno - będą wszywane push-up'y Ale tragedii nie ma - to w sumie będzie taki efekt jakbym po prostu miała na sobie staniczor No i tak mnie dobrze związała, że stwierdziłyśmy, że bez sensu zwężać suknię. Specjalnie wzięłam ze sobą buciki moje taneczne (bo identyczej wysokości zamawiam na ślub) żeby dobrać przy okazji długość sukni no i tu jednogłośnie: trzeba przyciąć. Kobietka się ucieszyła, bo w sumie suknia aż się o to prosi - jednak tiul na dole, przy samym brzegu zawsze po weselu będzie taki wyświechtany i będzie wyglądał jakby go ktoś krzywo przyciął No to wzięła karteczkę i zaczęła zapisywać, w którym miejscu poprawić ozdóbki z koralików itd. no a ja tak się przyjrzałam swojej talii i stwierdziłam, że dla własnego komfortu psychicznego wolałabym jednak zwęzić suknię w okolicach talii (bo zawiązała mnie na maksa a ja czułam, że moją talię możnaby jeszcze lepiej podkreślić) Wtedy babeczka powiedziała, że w takim razie suknię będę miała wyżej (nie wiem skąd ona to wywnioskowała, ale widać że ma oko - jak uniosłyśmy ją wyżej to i na biuście zaczęła się lepiej układać ), a jak po bokach wytnie się materiał to i talię pięknie się opasa, będzie znacznie zacniej I dopiero na kolejnej przymiarce (będzie to 31 sierpnia, ale przecież mam czas ) zobaczymy, czy trzeba skracać - skoro całość uniesie się do góry to może się okazać, że tylko ten tiul z wierzchu lekko się uciacha/wyrówna Ostatecznie babeczka skasuje nas za to... 200zł (auć) ale w sumie na umowie mam, że to jest cena zwężenia gorsetu, a wszystkie poprawki kosmetyczne że niby "gratis" hehe Przyjmuję, że to taki chwyt marketingowy Generalnie jak wcześniej się pytałam ile kosztuje zwężenie to mówiła, że tak 150-200 zależy od tego jak bardzo pracochłonne Ale już nie wnikam :p Bo z tymi poprawkami to nazbierało się tego trochę, bo będzie mi przyszywała brakującą cyrkonię na samym przedzie, trzeba poprawić prawie całą aplikację z koralików (musiała się poluzować podczas czyszczenia) no i będzie coś kombinowała z tym długim welonem (jest na zdjęciu w poście z naszymi kieckami ;p) co to od 1wszej właścicielki sukni mam - na sam koniec jak się ubierałam w swoje ciuszki moja mama zauważyła, że coś z nim nie tak, ale jak się spytałam co to babka szybko schowała i mówiła że "niiiiiiiiiic ![]() Aha, maxwelko Jeśli chodzi o halki, to powiem Ci, że dziś dostałam największą halkę jaką mają (a mają ogólnie w salonie halkę do rybek, do sukien A no i tę co ja mierzyłam, aczkolwiek nie wyglądała tak jak ta z 3 kołami co kiedyś wklejałam - ta miała 2 koła a falbany tiulowe zaczynały się tak w połowie) no i powiedzmy, że ten efekt mnie nie zadowolił w całości ;p Dopiero na koniec mi się przypomniało, że miałam babeczkę przycisnąć z tymi dużymi halkami Powiedziała, że na najbliższą przymiarkę przygotuje mi taką dodatkową halkę, która składa się z samych warstw tiulowych (chyba z 3 czy 4 łącznie ;p) no i tę halkę zakłada się... na tą co dziś mierzyła z kołem, no szaleństwo ;p No, ale zobaczymy jaki będzie efekt finalny Oczekuj zdjęć 31 sierpnia wieczorem ![]() No i jeszcze słowo o... welonie Chciałam przymierzyć takiego pierzaka jakiego w Nikol mierzyłam żeby sprawdzić, czy za.je.bi.ście wygląda z moją kiecą Pani miała tylko takiego naprawdę postrzępionego kurczaka i powiedziała, że właśnie specjalnie salony zamawiają różne welony żeby się nie powielały I że mam się nie przejmować tylko kupić i na najbliższą przymiarkę przyjść właśnie z nim Powiedziała, że skoro jest tiulowy, cięty i z delikatnymi dżetami to będzie idealnie No więc chyba zaraz zamawiam Fuuuuck... Sztuczce znowu litania wyszła... Przepraszam
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-06 o 13:53 |
||
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Nattiv mam pytanie do Ciebie, Ty robiłas winietki i też kleiłaś je klejem Magic, nie boisz się że Ci się rozkleją przez rok? bo ja sie zastanawiam nad tym, w zasadzie nie powinny ale wiesz róznie to bywa..
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powiem Ci, ze nie widać żadnej różnicy materiału i jest idealnie sztuczka_magiczka ja też się zastanawiam nad wszywaniem push-up zobaczę jak mi pójdą poszukiwania jakiegoś dobrego biustonosza i wtedy zdecydujemy co dalej. a mi sie bardzo podobasz z tym welonem |
||
|
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
evoonia86 o to dziękuje Ci bardzo
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- sztuczko śliczny ten welon, myślę że bedzie idealnie pasował do sukni ![]() też mi się taki marzy tylko sukni jeszcze nie mam heheh |
|
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
taka cisza tu nastała a nagle patrze o Sztuczka przyszla-bedzie co czytac
nie mylislam sie super, ze Pani w salonie byla kompetentna i znala się na rzeczy od razu chce sie chodzic na przymiarki! jak ktos umie doradzic, powiedziec co trzeba poprawic, bo chce, zeby Jej klientki byly zadowolone! a Sztuczko mam pytanko.. pewnie juz to pisalas tysiąc razy, ale mnie w lipcu tutaj praiwe nie bylo.. Twoja sukienka jest nowa czy uzywana i poprostu dajesz ją do salonu na poprawki? Cytat:
ja mu pokazuje czasami jakieś sukienki, zebym wiedziala co mu sie podoba to On ma byc mną zachwycony! na szczescie podobają mu sie tiulowe i falbankowe doły Cytat:
moze byc zbawnie
|
||
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta z przepisu PM 2013![]() Wiecie, że Andrzej Lepper nie żyje??? Podobno popełnił samobójstwo.... Sztuczko..litania piekna Minka na zdjęciu bezbłedna
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
aa z tą RÓWNINA MORENY DENNEJ to wypaliłaś
![]() nie przeceniaj mojego TZta przeciez On nie wie co to ecru dla NIego jest biały i pożółkły
|
|
|
|
#410 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, może mnie ta wiadomość nie pocieszyła szczególnie (nie lubię jak ludziom wokół też się cokolwiek złego dzieje), ale czuję się normalniej wiedząc, że inni też miewają durne sprzeczki Trzymam kciuki i za Was i za nas ![]() Cytat:
Wiesz, sama nie wiem które rozwiązanie jest lepsze (super biustonosz pod suknią czy podusie wszyte w suknię), ale wydaje mi się, że jeśli push-up'y przytwierdzone są do kiecki to lepiej to współgra z ciałem PMki w trakcie noszenia, bo tak to biustonosz sobie a suknia sobie - wszystko pracuje, może się przemieszczać względem siebie, takie mam wyobrażenie ![]() Dziękuję bardzo Nie wszyscy lubią takie puszyste welony, ale ja w takim czuję się najzacniej Co prawda spodobał mi się ten długi co mam w pakiecie z suknią i już wiem, że założę go dostojnie do kościoła, ale na sali chcę mieć tego pierzaczka ![]() Cytat:
Pani w salonie też stwierdziła, że będzie idealnie hehe to jesteście już co najmniej 2 tak rokujące ^^ Miło, że nie tylko ja chcę mieć taki szalony welonik A w jakich kieckach gustujesz? Bo generalnie tak wszędzie czytam i słyszę, że tego typu welon najlepiej wygląda z równie puszystym dołem, czyli albo mega tiul (jak u mnie ) albo pierzaste falbanki ![]() A właśnie, miałam wyrazić zdanie o zawieszkach No więc fajne, ale ( ) ja bym wybrała jakąś bardziej elegancką czcionkę (jeśli właśnie ta Ci się najbardziej podoba i koniec to spoko, nie wtrącam się ;p), przyprasowałabym kokardkę (żeby była płaska, chyba że wolisz taką trójwymiarową) no i serduszka przykleiłabym tak, żeby ich koniuszki skierowane były do środka zawieszki a nie do jej brzegu Przepraszam - czepiam się trochę ;p Ale może coś Ci się spodoba z moich sugestii i z nich skorzystasz
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klej to klej. Ja bardzo często robię różne pierdółki ręczne, używałam wielu "sklejaczy" i nigdy nic mi się nie rozkleiło. W pudełku będą miały sucho więc wszystko będzie ok ![]() Cytat:
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
sztuczko dziekuje za sugestie, przecież po to Wam tu pokazuję zebym wiedziała jak sie inny to podoba. o czcionce pomyśle bo to była moja pierwsza, teraz bedę drukować inne więc cos pokombinuje bo wcześniej to tak troche na "odczep" zrobiłam:P jesli chodzi o serduszka to mogę je inaczej spróbowac ustawić, natomiast kokardka mi się własnie taka podoba
ale myślę że gdy będę je przechowywać to się i tak troche spłaszczyja myslałam o sukience w lini A.. kurcze to mnie nie pocieszyłas że pasuje tylko to takich sukien. mi falbanki i tiule puszyste raczej pasowac nie bedą myślałam o jakiejś spokojniejszej i prostszej sukni
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaa wiecie coi!!!!!!!!!!!!!
właśnie dzwoniła do mnie moja świadkowa jest na mieście pod trybunałem i tam uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!! gra mój zespół AGAT mówi że dają czadu jeeeeeeeeeeeeeeeeeepytałam tżta jakie rodzaje zna sukien ślubnych i on na to hmmmm.... tu myśli 5 min i w końcu: księżniczka?? ze znakiem zapytania w głosie a jak tak i jaka jeszcze?? a ojn nie wiem ale wiem że tej na pewno nie będziesz mieć. Ha ha ha
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pocieszyłaś mnie
|
|
|
|
|
#415 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak - tylko ja potrafię zamulić z taką litanią ;pOj babeczka naprawdę zna się na rzeczy Poza tym to właśnie ona zaprojektowała tę suknię specjalnie dla jej pierwszej posiadaczki - drugiej takiej nie ma i nie będzie No więc tak, jest używana - wcześniej by mi do głowy nie przyszło, sądziłam że ten jeden raz muszę mieć coś PRZEBOSKIEGO i idealnego na sobie heh No ale z nudów przeglądałam all i znalazłam JĄ Doszłam do wniosku, że skoro to ich suknia to nikt inny nie przerobi jej dla mnie lepiej Poza tym już podczas pierwszej wizyty tam poznałam właścicielkę - to naprawdę super kobietka Niby trochę du.pa, że robię poprawki (teraz 200zł za gorset i może skrócenie ze 100zł sobie policzą...), ale tak czy siak jeśli by dodać jeszcze zakup/wypożyczenie halki oraz czyszczenie przed samym ślubem to zmieszczę się w 2 tysiącach Gdybym zażyczyła sobie identyczną ale nowiutką to zabuliłabym ze wszystkim prawie 4 koła, więc myślę że mimo wszystko gra jest warta świeczki Upsss... się rozpisałam No, ale chciałam dokładnie wytłumaczyć ![]() Cytat:
Ale szok... [*]No litanię to zapodałam Cytat:
A fotą z welonem się nie sugeruj, bo ta kieca którą mam tam na sobie to taka sztywniacka jak zbroja była i sama sobą robiła mi wyboje na klacie
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-05 o 20:42 |
|||
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Twoj TZ to widac, ze takie zorienowany w sukniach jak Moj
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się, że mogłam trochę pomóc z tym czepianiem Ale skoro mówisz, że to taki prototyp to faktycznie fajnie, że jeszcze pokminisz jak je podrasować co by były już naprawdę fajowe ![]() Ej ej - ale nie przejmuj się Mówię, że tak tylko słyszałam/czytałam Ale słyszałam/czytałam również, że dekolt w serduszko to tylko dla PMek z dużymi cyckami, no i że do sukni ślubnej to absolutnie nie odkryte buty - a tak się składa, że wielkością biustu to ja nie grzeszę, natomiast buty zamierzam mieć sandałkowe, taneczne więc niestety totalnie łamię te "zasady" Pamiętaj, że wystarczy byś przymierzyła jedno z drugim i sama dojdziesz do wniosku, czy to pasuje czy nie Są gusta i guściki, zawsze ktoś coś będzie "sapać" a generalnie to TOBIE MA SIĘ PODOBAĆ Okeeey robi się późno a ja muszę jeszcze pedi i manicure zrobić!!! Dziś tańcu-tańcu Buziaki
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmylilo mnie to, ze poszlas do salonu (czyli teoretycznie tak sie robi jak sie kupuje nową suknie) a potem doczytalam "poprzednia własicielka" to zbzikowalam. I nie pomyslalam, ze skoro napisalas , ze poprzednia-pierwsza wlasnicielka, to znaczy, ze jest z drugiej reki! to bylo proste i logiczne, jednak jest juz troche pozno i sie zamotałam tak tak tlumacze sie ze swojej glupoty
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To Sztuczka pie.przy od rzeczy i doskonale o tym wie - powaga! Ja jak wytłumaczę, to zawsze na około jak tylko się da, ze wszystkimi najmniej potrzebnymi szczegółami przez co mój rozmówca rzadko kiedy od razu się zorientuje o co kaman w moim przydługim wywodzie hehe No i nie raz mam tak: "yyyy... ale o czym ja właściwie chciałam Ci powiedzieć ?" hehe ![]() Ojeeej w rmf maxxx leci nowy song Seana Paula i Alexis Jordan - Got to love you ---> Sztuczka to uwielbia!!!
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
a cóż to za okazja że grają? orientuję się któraś ?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

No to życzę owocnych poszukiwań

bardzo podobają mi się te serduszka. są z tego samego materiału co ucho ?
Późnym wieczorkiem na szczęście już wszystko się ułożyło 

18.08.2010 - zaręczyny
miłego wierczorku

) - sprytnie mnie w nią ubrała, no i tu załamka = po zdjęciu biustonosza moim oczom ukazała się RÓWNINA MORENY DENNEJ
Także dziewczynki, trudno - będą wszywane push-up'y
zobaczę jak mi pójdą poszukiwania jakiegoś dobrego biustonosza i wtedy zdecydujemy co dalej. a mi sie bardzo podobasz z tym welonem
Kochana, może mnie ta wiadomość nie pocieszyła szczególnie (nie lubię jak ludziom wokół też się cokolwiek złego dzieje), ale czuję się normalniej wiedząc, że inni też miewają durne sprzeczki 
myślałam o jakiejś spokojniejszej i prostszej sukni