![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
![]() jeśli nie bolał go brzuszek to bym nie odstawiała, przecież i tak codziennie nie będziesz dyni dawać, spróbujesz za parę dni i zobaczysz jak reaguje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Daisy odpuscilam sobie w weekend zumbe, ale cwiczylam brzuszki. Dzis zamierzam znow potanczyc!
![]() ![]() Nadusiu Camomile wszystkiego najlespzego z okazji 4 miesiecy!!! ![]() ![]() ![]()
#393 |
Zakorzenienie
|
eweska; nie dobrze.......przykro mi
![]() ![]() andziot; a to Cie Gabrynia robi w bambuko ![]() ![]() night i kolejna uzależniona od Żyrafki ![]() Paulizia czysta przyjemność chudnąć w rytm tańca !! Ja chyba wezmę z Ciebie przykład i jednak się poruszam, bo to zawsze coś
#394 |
Zakorzenienie
|
Fotos w albumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
witam
Ddaaiissyy, Kiara ![]() ![]() my się chyba dzisiaj wybierzemy do lekarza, słyszę i widzę początki kataru u Matiego ![]() aaaa chciałam zapytać - czy to możliwe, żeby po 3 miesiącach NIE karmienia piersią nagle mi coś poleciało ![]() ![]()
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe że to mleko jeszcze ![]() Zosia dojadła marchewę po Gabi ![]() no i Gabrynia macha 3x więcej rękami jak je niż Zocha ![]() chyba muszę kupić śliniako-wdzianko ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- TAKIE coś znalazłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() andziot tez widziałam te gryzaki TT ale to na te drugie zabki a na te pierwsze ? boże ale sie boje tego usg ![]()
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
![]() nie mam za bardzo czasu, żeby poodpisywać ![]() ![]() Ania przekręciła się dziś z brzuszka na plecy ![]() ![]() i przy okazji ![]() ![]() PS. wczoraj opowiadałam mężowi jak matal i andziot kombinują jakby tu wejść w posiadanie słynnej żyrafki, a on na to "pokaż tą żyrafę, bo widzę, że też byś ją chciała ![]() ![]() PS2. to by znaczyło, że nie wylecę z wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
witam ,spalismy do 8
![]() ubrlaismy sie na spacer i poszła mega kupa, wiec cofnełam sie aby przebrac tyłek, ubrałam go znów i ![]() ![]() to se pospacerowali ...................... wczoraj acały dzien spedzilismy nadziałce było pieeeeeknie ,pogoda superowa ![]() ![]() przyszłą mi paczka z bobowity ![]() Eweska mąz czy młody??? trzym sie ![]() andziot zawsze mozna obwiazac jednorazówka ![]() matall, a co Edzikowi sie znowu spanie zepsuło?
#401 |
Moderatoreska
|
Monika-cyferki małż :/
Młody spoko, na razie jest ok, czasami pokrzyczę na niego bo pyskuje trochę, ale jest dobrze. Napiszę w klubie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grazin trzymam ![]() Niebieska.lwica ![]()
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, który gryzaczek na 1 etap jest najlepszy ?
Taki a może taki ? a może jeszcze inny? Pewnie chwila wyżynania ząbków coraz bliżej aniżeli dalej i nie chciałabym zostać zaskoczona, więc chcę się przygotować ![]()
#404 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
Andziot, Grazin Stage 1 to sa TE gryzaki na dziaselka, potem sa te co Andziot podala, a trzeci to TAKIE po 5 miesiacu
#406 |
Zakorzenienie
|
niebieska.lwica, pięknie !!!!! Nie dziwię się, że musiałaś się od pracy oderwać by tą nowiną się podzielić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#407 |
Zadomowienie
|
Andziot, Matall, Night25, Blueberry, Gusiagatko, Grazin, Paulizia, Daisy, Zosiaaa serdecznie dziękujemy za życzonka dla mojego kochanego solenizanta
![]() ![]() Mama do mnie dzwoniła i mów, ze kupiła dziś na All jakiś prezencik dla Tonusia z okazji trzymiesięcznicy i kazała do nas wysłać.. ale nie powiedziała jaki prezencik wybrała.. ale jestem ciekawa! Ze mną jak z dzieckiem.. mam nadzieję, że jaką zabaweczka ![]() Mamaoptymistka już po 12, ale dołączam do trzymających kciuki za Franiusia.. daj znać jak po wizytce!! ![]() Daisy jeszcze miałam pisać, że widzę że twój meżula to taki kreatywny jak mój jeśli chodzi o wymyślanie zabaw i ich nazw dla naszych dzieciaczków ![]() ![]() Ulubiona zabawa mojego Antka z tatą to "Zgniatarka dzieci" ![]() ![]() ![]() Andziotku własnie chodzi o to, że jest typowa dziurka w Zyrafce.. dlatego nie kumam dlaczego kaczka po zanużeniu w wodzie normalnie kwiczy, a Zyrafka nie ![]() Grazin mocno zaciskam za Ciebie ![]() Zosiaa mam nadzieję, ze katarek Mateuszkowi szybko przejdzie i nie będzie oznaką większego choróbstwa! Eweska ![]() Boshe.. zęby, gryzaki.. Aaaa! |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Grazin ja nie wiem, co ta witryna rozpoznaje, ale nie IP, bo po rozłączeniu nie mogłam znów głosować
![]() A IP mi się zmieniło ![]() lwica ![]()
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Moje drogie parafianki, moje dziecko wybralo sobie profesje majac juz 4 miesiace. I wcale nie chce byc ksiezniczka, lekarzem, jednorozcem ani nauczycielka. Otoz moje dziecko chce byc mułłą i nawolywac do modlitw z minaretu. Od tygodnia nic innego nie robi, tylko od rana wzywa do rozlozenia dywanika i sklonow w kierunku Mekki. Problem w tym, ze nie mam dywanika, nie wiem, gdzie jest Mekka i nawet nie jestem muzulmanka, co jednak w ogole nie przeszkadza mojej corce, bo jak tylko oczy otworzy, nawoluje caly blok. Planuje wiec podjechac z nia do najblizszego meczetu i sprobowac sprzedac jej uslugi, nie bedzie sie dziewczyna marnowac i jeszcze sobie na pieluchy zarobi.
Sa dwa momenty w ciagu dnia, kiedy nie spiewa. Moment pierwszy to wtedy, gdy spi. Moment drugi - gdy robi kupe. A propos kupa szyczułejszon [Mary umarlam ze smiechu]- u nas od kilku dni zielonki, lekarz mowil, ze to moga byc zęby. Podalam Dicoflor i bylo dobrze, potem nie podalam, doszlo jabluszko i znowu zielonka. Eh nie myslalam, ze kupa moze tak zmacic sen moj spokojny i to bynajmniej nie kupa moja wlasna w pizamie. Jabluszko dzisiaj nie mialo wziecia. Moze sie jej juz przejadlo po 7miu lyzeczkach i czeka teraz na panierowanego ciernika w szafranowym sosie? ![]() Ah i jeszcze kupa w wielorazowce. Kupa w wielorazowce = kupa na bodziaku, kupa na spodenkach, kupa na bujaczku. Kupa everywhere! Podziwiam wiec matki, ktore pieluchuja w wielo non stop, ja po pierwszej kupie niesmak czuje do dzisiaj. Po pierwsze - papierek go*wno daje (no wlasnie, go*wno!), niby cos tam zostalo na papierku, ale wszystko i tak wyfrunelo bokiem/gora. Zdjac to brudne cudo to w ogole nie da rady, zeby dziecka i siebie nie upie*przyc po pachy. Potem trzeba kupe sprac [bleeeeeeee] i do prania. W zwiazku z powyzszym ciesze sie bardzo, ze minely nam podraznienia i mozemy wrocic do Pampersow [na te chwile zostala nam 1 sztuka, slownie: jedna, TZ pojedzie do SP po powrocie z pracy]. Po glebszych rozmyslaniach [coz, troche mi to zajelo] za podraznienia obwiniam Huggiesy 3 i /lub chusteczki Nivea Soft&Cream. W tej chwili nosimy Pampersy 3 i myje pisie woda z emolientem - jest cud. A do tego ktorys z naszej baterii kremikowej - Alantan Dermoline - Linomag - Bepanthen - Hipp na odparzenia - Bubchen na odparzenia - Sudocrem - Pimafucort No mamy sie czym pochwalic w kwestii kosmetykow, Misia ma wieksza kosmetyczke w wieku 4 miesiecy, niz ja w wieku lat 28. A jeszcze chcialam wspomniec, ze bylismy na Akademii Pampers, gdzie kilka rzeczy zrobilo na mnie wrazenie np. porownanie Pampersow i "pieluszek firmy konkurencyjnej" [od razu rozpoznalam Hugiesy, Watsonie], roznica znaczna, sama bralam udzial w eksperymencie pokazowym. Chusteczki juz mnie tak nie ruszyly. Fajne bylo wielkie krzeslo, na ktore sie wdrapywalismy; pokaz snu dziecka; halas w lonie matki; sztuczne rece doroslego, za ktore trzyma sie dziecko raczkami gdy uczy sie chodzic. Poniewaz Pampers wspolpracuje z Reebokiem, dostalismy znizke 20% na buty EasyTone i po 10minutach spedzonych w tych wypozyczonych butach stwierdzam "Oh yeah jara mnie to", wiec ze znizki skorzystam, bo buty faktycznie czuc az w du*pie. Dostalismy tez jakies tam gazetki, mini chusteczki i jednego Pampersa, ktorego wlasnie zuzywamy. Nie wiem, jak to mozliwe, ale zawsze mialam Pampersy poupychane w roznych zakamarkach mieszkania, a tymczasem jak na zlosc okazuje sie, ze nie ma ani sztuki. Uprasza sie o nieinformowanie opieki spolecznej o zaistnialej sytuacji. Dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze wam wkleić film jak pluje smoczkiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
hej
poodpisuje później Byliśmy na szczepieniu Franuś był dzielny tylko podczas ukłucia zapłakał a potem szybko się uspokoił, kamień z serca. Przed samym wkłuciem uśmiechał się do męża i mąż mówił że musiał się odsunąć bo jak on tak się śmiał top jakbyśmy go oszukiwali. Mocno przeżywaliśmy ale na szczęście już po. Wasze kciuki działają cuda , ogromnie Wam dziekuję kochane. Franuś waży 7200g Loluś dla Antonka sto buziaków i litr mleczka Camomile i dla Twoje Naduni wszystkiego co najlepsze ewesko przykro mi potem doczytam
#412 |
Zakorzenienie
|
mimbi no tak własnie myslałam ze kupa w wielo może być porażką...
uwielbiam Cie czytac napisz ksiażke dla mnie ![]() może być nawet telefoniczna ![]() ![]() w zamian nie bede informowac MOPSu o ilości pieluch:P smrodek mi sie budzi i ubieram go i wybywam na usg ![]()
#413 |
Zadomowienie
|
Nom.. wy o gryzaczkach, a ja o fotelikach
![]() ![]() Czytam w necie o fotelikach, tych większych, powyżej 9 kg.. Ten co mamy póki co jest okej, ale tak powolutko robię rozeznanie w temacie.. Dalej będziemy chcieli Maxi Cosi, ale doczytuję, że powyżej 9 kg są różne modele i próbuje ogarnąć temat.. Na razie wiem tylko tyle, że ten fotelik który teraz mamy jest niby do 13 kg.. ale u nas szans nie ma, żeby do tej wagi Antonek nadal z niego korzystał.. Juz teraz nózki nieźle wystają, pokazać wam? A pokaże.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
![]()
mimbi widziałam własnie jak reporterzy TVN wdrapywali sie na te wielkie meble - ofc było to w Bydgoszczy i od razu o Was pomyślałam. A czy Pampers mówił czym różnią sie Active Baby od tych zwykłych pampersów? Po raz pierwszy zakupiłam pudło activów i podobają mi się
![]() Loluś, no ja nie wiem skąd faceci biorą te wymyślne nazwy i zabawy... u nas jeszcze ostatnio hrabia bąbula na tapecie kiedy małż robi Gabi w wannie jacuzzi. A na czym polega Wasza tajemnicza zabawa? ![]() ![]() Widzę, że Twoi rodzice też lubią uczcić każdą okazję Antolka? Moi również i z kolei 100dniówki urodzinowej sprawili Malutkiej prezenty. mamaoptymistka, ale dzielny Synek !!!!!
#415 |
Zadomowienie
|
Grazin mocno trzymam kciuki za Pana Sebastiana
#416 |
Zakorzenienie
|
Lolus no bardzo wystają... ależ Anton przystojny !!!!
A czy ta ochronka dookoła główki nie jest wyciągana? Bo u nas była podobna, jakoś noworodkowa się nazywała i wyciągnęliśmy ją Gabi dzięki czemu ma dziewczynka więcej miejsca ![]() Daj znać jak wybierzesz cosik, ja też dalej uderzam w MC ale rozeznania w ogóle nie robiłam Co Ty masz na podłodze? Jaki fajowski włochacz, tylko jak to odkurzac ??? A propos wnętrz, ma któraś z Was w łazience drewno? Jak sie sprawdza?
#417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mimbi tylko ty możesz tak pisać o kupie że czyta się to z zapartym tchem ![]() Sebulku trzymamy ![]() niebieska.lwica super ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
ale u nas jest podobnie Maciuś w samochodzie nogi opiera o fotel |
||
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
zosiaaa, andziot, ddaaiissyy, matal, night25 Ania dziękuje i przesyła ciociom
![]() mimbi podpowiem Ci, że Warszawie od dłuższego czasu buduje się meczet, więc jest szansa na wolny etat ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-09-12 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Lolka my kupujemy TAKI FOTELIK
Sprawdzony (mój wujek wozi w nim chrześniaka ![]() ![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
niebieska.lwica
![]() mamaoptymistka ![]() Lolka Nozki wystaja... ale jaki Toni jest przystojny kawaler ![]() ![]() Wiecie, czasem fajnie byc mama najmlodszego szkraba na watku. Wy kupujecie teraz gryzaki, zastanawiacie sie jakie kupic itd. a ja pozniej tylko wszystko od Was zgapie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.