![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Wiecie co moja mama jak ja jej się na coś skarżę albo narzekam to zawsze mną potrząśnie i to jest super u niej. To dodaje mi sił i patrzę zawsze inaczej po rozmowie z nią. Np. Jak mam kiepską noc to mama "no bo on taki malutki, może coś mu się przyśniło chciał się przytulić, ten mój kotuś maleńki" albo "ciesz się że wstajesz do zdrowego dziecka bo niejedna mama chorego dziecka zamieniłaby się z Tobą choćby 10 razy miała wstawać"
No i wiem że ma rację więc zawsze biorę się w garść. No nie mogę się opanować zaraz będziecie miały mnie dość. No ale 5 dni mnie nie było więc teraz pisać mi się bardzo chce i czytać.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-07 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
moze TA strona się przyda...
ponoć rozkminia kto wyprodukował dany towar - np gdy coś jest wyprodukowane dla biedrony i nie wiemy kto to wyprodukował
#393 |
Moderatoreska
|
Dziękujemy pięknie za komentarze w albumie
![]() Wiktorek dziś tacie przez skype zaprezentował nową umiejetność, tylko patrzeć jak będą chodzic, ale ten czas leci jeszcze trochę i już pół roku im stuknie. Bulbery współczuję stłuczki, ale najważniejsze że wam nic się nie stało. |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
Mamaoptymistko
![]() ![]() Mąż mi często mówi że jestem najlepszą mamą na świecie ![]() Daisy -dziekuję też na zimę kupię większy nawet myślałam o rozmiarze 80 ![]()
#396 |
Zadomowienie
|
daisy ale bajer , jogurt który przed chwilą zjadłam jest z Biedronki i jest produkowany przez Bakomę. Nie wiedziałam a teraz już wiem.
Dziękuję jesteście wspaniałe a Tobie Gusiaczku dziękuję bardzo mocno ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-07 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc
Najlepiej te które mają pod ręką kombinezony ![]() Mamaopt, Daisy.... Zmierzycie mi długość od góry do stopki? i jaki macie rozmiar bo się strasznie zastanawiam nad jednych jest ostatni w rozmiarze 80 co wydaje mi się (po podanych cm) duży a mały nasi 6-9 miesięcy i niektóre rzeczy ma na styk.
#398 | |
Zakorzenienie
|
Andziotku z 60 ml robisz mleka ?? Kurde ale to malusio
![]() Siasiu zaraz Ci zmierzę. Mamooptymistko ooo sprawdziłaś? Działa ?? Jupi !! a nie było napisane, ze Bakoma robiła na pudełku ? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() kupiłam rozmiar 68
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Daisy - trochę popłakał, w końcu pierwsza siła poszła głównie na niego, ale dzielny chłopak był, bo tylko chwilę to trwało, jak wysiadłam z auta, żeby do niego pójść to już było ok, bo ciumkał swoje rączki. Przy okazji Ci powiem, zrobiłam te papryki faszerowane.... WOW!!!! Zajadaliśmy się z mężem, bardzo nam smakowały
![]() Anula - jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze. WTF!!! Co Ty moja droga opowiadasz???? Jesteś bardzo zaangażowaną mamą, Zosia Ciebie kocha najbardziej na całym świecie, jesteś dla niej chodzącym ideałem, macierzyństwo to Twoje drugie imię. A są sprawy na które nie mamy wpływu, niestety. Dlatego kochana wrzucamy na luz i się świetnie bawimy dalej z naszymi bobaskami. I tyle.
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- blueberry, baaardzo dzielny !!!!!!!!!!!!!! A te papryki proscizna, prawda? Też mi strasznie smakowały i jak szybko i łatwo się robi, nawet mielonego przesmażac dodatkowo nie trzeba ![]() Kurde Gabik jeszcze nie wykąpany i nie nakarmiony... kaszką ![]()
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy tak sprawdziłam Jogurt FruVita z Biedronki ma napisane wyprodukowano dla Biedronki dystrybucja Kostrzyn ani słowa o Bakomie a ja sprawdziłam i wiem. tak kod wpisalam
siasiek ja mam kupione kombinezony ale nie mierzyłam na małym. na Twoim miejscu zmierzyłabym bodziaka od ramienia do końca dodała kilka cm i na tej podstawie kupowała. Bo najważniejszy jest tułów a nóżki na pewno się zmieszczą. Obstawiam że 80 będzie ok . a jeszcze muszę sprawdzić żel miceralny bo kiedyś obiło mi się o uszy że to Tołpa zobaczę zaraz
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-07 o 21:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Daisy i Gaba ma dobry czy jeszcze z zapasem?
Ten na który cieknie mi ślinka ma 67 i jeszcze dopinany bucik. Zastanawiam się czy nie za duży będzie. Wiesz gdzie jest Dobrego Pasterza w Krk?
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koło 29 listopada, blisko centrum ![]()
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie i dzieciaczki
![]() Melduję się z opóźnieniem w kolejnej części. Przyznaję, że nie wiem co się tu dzieje za bardzo, bo przeczytałam ostatnie 2 strony. Także do wielu postów się nie odniosę ![]() Dziękuję wszystkim tym, które odpowiedziały w sprawie laktatora ![]() Blueberry, najważniejsze, że Wam się nic nie stało, wyobrażam sobie jak się musiałaś wystraszyć. Anula, ja nic nowego nie napiszę, dziewczyny dobrze „mówią”, nie zamartwiaj się i nie myśl , że jesteś złą matką. Niepotrzebnie wpędzasz się w poczucie winy. A co do pleśniawek to i przesadne dbanie o sterylność może się przyczynić do ich powstania, bo potem wystarczy jedna „brudna” rzecz i gotowe. Dziecko musi się oswajać też z bakteriami, nie będzie przecież żyć pod kloszem ![]() Lolka, Aulinko, Gusia, pytałyście jak w pracy i jak sobie radzę z dziećmi. Nie jest łatwo, praktycznie czasu na przyjemności (czyt. Wizaż) brak, wracam z pracy zajmuję się dzieciakami, a wieczorami przygotowuję się na zajęcia. W pracy radzę sobie coraz lepiej i czuję się z dnia na dzień pewniej, faza docierania chyba dobiega końca ![]() Jeśli chodzi o Adasia to rozłąkę znosi bardzo dobrze, nie płacze, jest spokojny, ładnie zjada. Nie ma z nim większego problemu. Maja jest w czasie mojej nieobecności w przedszkolu, rano ją zaprowadzam, a potem odbieram, także ona nie zauważa mojej nieobecności. Potem czas spędzamy razem na spacerach przeważnie, korzystałam ile mogłam z ciepłych dni. Jak już dzieci idą spać to ja siadam do lekcji. Najbardziej cierpi na mojej nieobecności dom, nie mam czasu na porządki, ogarniam wszystko z grubsza, gotuję jakoś zupę i piorę, żebyśmy mieli w czym chodzić. Prasuję przeważnie najpotrzebniejsze rzeczy przed wyjściem. Po za tym Adaś od 2 dni, jest jakiś niespokojny popołudniami, nie chce leżeć w wózku, nie bardzo chce chwycić pierś, pręży się i krzyczy jak tylko go przystawiam, po czym po wielkim płaczu łapie i je jakby ze 100 lat cycka nie widział. Albo znowu je i co chwilę puszcza. Pod moją nieobecność dostaje mój mleko z butelki i obawiam się, że mały cwaniak wyczaił, że z butelki leci dobrze bez wysiłku. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys, bo inaczej chyba się zapłaczę, że nie chce jeść z UU, a ja nie dam rady tyle ściągać by podawać mleczko tylko butelką. Pewnie większość z Was nie przeczytała moich wypocin, dla wytrwałych ![]() Może jeśli pogoda będzie już taka jak dziś, uda mi się wpadać częściej i z wami porozmawiać, bo ostatnio tylko co u mnie piszę. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-10-07 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
Daisy tam znajduje się jeszcze nasz kombinezonik
![]() Mamaopt i jak ten żel bo nie chce mi się do łazienki iść ![]() A Wy nie idziecie spać?
#406 |
Wtajemniczenie
|
Daisy prosimy o zaprezentowanie kombinezonu
![]() ania2631 http://mycuisine.blox.pl/2007/07/Sza...m-ciescie.html Anula napewo z latwoscia wyleczysz jej te plesniawki i napewno nie jest to Twoja wina ![]() mamaoptymistka slowa Twojej mamy o mamie i chorym dziecku naprawde przemawia ![]() Siasiek a co to za kombinezonik Cie zainteresowal? ![]()
#407 |
Zadomowienie
|
Zaraz zapodam linkiem tylko czekam na opinię Mamyopt
![]() Bo nie kliknęłam a jeszcze byś mnie ubiegła ![]()
#408 |
Rozeznanie
|
82anusia super sobie radzisz ze wszystkim
![]() Ja sobie nie wyobrażam powrotu do pracy, a zbliża się to wielkimi krokami ![]() Wczoraj podliczyliśmy wszystko z mężem, czy byłaby szansa, żebym mogła do 2 urodzinek zostać z Antosiem, ale niestety bilans był nieugięty i moja wypłata jest niezbędna ![]() Ddaaiissyy daj potem znać, jak tam Gabrysia zareagowała na kaszkę. No i zapomniałam wcześniej ... wszystkiego dobrego z okazji 19 tygodni ![]() ![]() ![]() Blueberry straszny ten wypadek ![]() ![]() Mamooptymistko twoja mama, to bardzo mądra kobieta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
anusia82 jestes teraz bardzo zajeta kobieta. Jednak powrot do pracy zabiera nam bardzo duzo. Tak jak piszesz, ze reszte dnia chce sie spedzic tylko ze swoimi malenstwami, a gdzie jeszcze porzadki i inne obowiazki...
Fajnie, ze juz zaklimatyzowalas sie w pracy. Moze Adas ma skok? Chyba wypada ten nadluzszy ![]() ![]()
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
Siasiek my juz mamy
![]() Kombinezon pilota ![]() ![]() ![]()
#412 |
Zadomowienie
|
TORF CORPORATION Fabryka Leków sp. z o.o.
a Ty go używasz, bo ja bardzo rzadko jak mi się płyn kończy tak jak dziś to użyje. Mam tendencje do kupowania pochopnie kosmetyków a potem leżą. 82anusia myślę że to chwilowe to rzucanie się, nie wiem czy wcześniej tak miał ale u nas też zdarza się że się pręży wkurza ale pije. Z Jasiem jak wróciłam do pracy też dostawał z butli moje ale pił nadal do roku. Wpadaj nawet jak nie nadrobisz to pisz co u Was. AgnieszkaM nas w domu było 4 dzieci i ona robiła wszystko w większości sama, jest bardzo zaradna i konkretna i ona chyba nie miała czasu na analizowanie bo musiała od razu włączyć działanie aby to wszystko ogarnąć.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-07 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
AgnieszkaM ofc ze dam znac
![]() noo wykąpsiana a teraz jeszcze pytanie kaszkę dodaje sie do ciepłego mleka ??? ![]() Siasiek, zdecydowanie z zapasem
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-07 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
A właśnie ... jeszcze miałam spytać - marypoziomkowa, blueberry o jakiej milce gruszkowej pisałyście???!!! Ja takiej nigdzie nie widziałam, a ślina mi do pasa pociekła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() superrr! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas w sumie nic ciekawego, bylam dzisiaj w aptece po leki dla Oli (zelazo kwas foliowy witaminy) ech to wszystko takie drogie, musze kupic oilatum 2 miesiace temu kupowalam 500ml za 59zl a teraz koszyuje ponad 70 ![]() ![]() Jutro z rana musze jechac na uczelnie ![]() ide spac Dobranoc mamuski ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-10-07 o 22:00 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Ddaaiissyy u mnie na opakowaniu jest napisane, że mleko ma mieć 40 stopni, ale ja nie mam Holle, więc sprawdź na opakowaniu - powinno być napisane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę spać.Miłej nocki Gerls ![]() Ciał
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
82anusia mały może leniuszek?
![]() Podziwiam Cie, ja chyba wysiądę psychicznie jak wrócę do pracy. A to już tuż tuż.... Dobra Paulizia kupiłam ![]() ![]() Mamaopt też mam pełne płki w łazience (albo rozdaje między koleżanki) Czasem go używam, na zmianę z innymi żelami i płynem z AA.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-10-07 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Mój Franek dziś marudny był i musiałam iść z nim na podwórko bo bez liścia nie ma spokoju
![]() Oczywiście liście na drzewach, oda do liścia zaliczona a potem kimono. On gadał a ja sprzątałam pralnie tylko co chwilę wychylałam głowę a tam wózek się cały trząsł jakby wibrę miał włączoną tak nóżkami przebierał.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-07 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.