|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
dobry
![]() u was też tak wieje . masakra niby słonce swieci a nie da sie wyjsc ![]() jestem niedospana , łeb mi peka , @przyszła wczesniej ![]() dziec marudny bo niedospany a odmawia współpracy , musi wiec poczekac na drzemke popołudniową . własnie co by pokazac cos nowego i czyms zając - dałam puzle i schowałam - zainteresowania było 2 min jak wszystkim ![]() ![]() masakra - jak my dzisiejszy dzien wytrzymamy .. donosze też że pomyliłam sie w obliczeniach - zebów mamy 15 ![]() ![]()
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Velluto, tu masz po 15zł fajne puzzle też (darmowa wysyłka): http://www.sklep.ententino.pl/74-gry...?id_lang=3&p=5
Galt-y kupowałam tu: http://www.mazakzabawki.pl/search.php?text=galt ale widzę,że teraz facet nie ma. Z tym, że sprawdzaj codziennie jakbyś chciała, bo on często je dokłada. Ja ostatnie brałam a potem już 2 razy widziałam że były, i nie było ![]() Silpe, ja nie wiem ile córa zębów ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Jak napiszę , że dziś mam mdlości od rana i objawy grypy jelitowej to pomyślicie, że jakaś wariatka
![]() lea fajny ten pingwin. Wymyśliłam , że kupię szymonowi namiot domowy, on uwielbia. Miałam taki po Michale z biedronki, ale się rozwalil. Jeszcze tylko na święta muszę coś wymyślić. Michał dostanie palptopa dla dzieci z biedry. Ma laptop edukacyjny stary, jego ulubiona zabawka. Do tego puzzle z biedry, dziś były. Tylko coś kiepski wybor, napaliłam się na Tomka, ale nie było. Kupiłam Auta. No i jeszcze zamówilam mu grę grzybobranie. Czuczu ma, codziennie się bawimy ![]()
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Witam.
Czytam, czytam i widzę, że nie jestem sama jesli chodzi o bicie, gryzienie i fochy. U nas to samo. Najgorsze, ze bija sie na wzajem. I to z taką wściekłością i zapamiętaniem, ze jestem w szoku. Skąd to się bierze u takich małych dzieci. Jakieś pierwotne instynkty ![]() Czasami już nie wiem, jak powinnam się zachować w takiej sytuacji, zwłaszcza z Nadią, bo jakakolwiek zdecydowana reakcja powoduje jeszcze większą agresję. Jak jej czegoś zabronię, albo zabiorę coś czym nie powinna się bawić to z zemsty idzie natłuc Idze ![]() Tytuł wątku świetnie opisuje naszą sytuację - Mama próbuje nie oszaleć.
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30769143]Velluto, tu masz po 15zł fajne puzzle też (darmowa wysyłka): http://www.sklep.ententino.pl/74-gry...?id_lang=3&p=5
Galt-y kupowałam tu: http://www.mazakzabawki.pl/search.php?text=galt ale widzę,że teraz facet nie ma. Z tym, że sprawdzaj codziennie jakbyś chciała, bo on często je dokłada. Ja ostatnie brałam a potem już 2 razy widziałam że były, i nie było ![]() Silpe, ja nie wiem ile córa zębów ma ![]() dzieki szaja ![]() Ten ostatni gość ma w sumie największy wybór, sprzedaje tez na allegro, więc chyba w końcu u niego kupię. A tak swoją drogą, to napisałam maile do kilku sklepów czy biorą udział w tej akcji DDD i jeden z nich mi odpisał, że nie biorą udziału, ale tez w tym dniu nie zmieniają cen... A więc jak to z wiekszością takich akcji bywa, darmowa przesyłka to tylko pozory a sprzedawca musi wyjść na swoje. Migotka - ta gra 3w1 na allegro jest taniej z przesyłką niz w sklepie misialala bez przesyłki ![]() U nas 16 zębów juz jest od dawna, mimo to moje dziecko dalej nie chce gryźć mięsa ![]() No i mamy nowe słowo "zabiście" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Konto usunięte
|
WIesz, ja znam ceny produktów które chcę kupić, więc jeśli po prostu podwyższą - nie kupię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam na oku zakupy w jednym sklepie i jestem ciekawa jak ceny beda ksztaltowac sie tego dnia
![]() Napisałam to, żeby zwrócić uwagę, że takie sytuacje mają miejsce i żeby nie dać nabić sie w butelkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś w końcu słońce wyszło
![]() ![]() ona zdrówka ![]() ![]() niunia w tej książce są jakieś metody postępowania ale jeszcze do tego momentu nie dotarłam velluto o dzięki dobra kobieto ![]() kaszpirek ![]() ![]() w czwartek w lidlu mają być też puzzle dla maluchów ale więcej elementów
![]() |
#399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja znalazłam takie aukcje: http://allegro.pl/lisciani-geniusz-3...956565471.html http://allegro.pl/lisciani-giochi-3w...960261757.html http://allegro.pl/lg-pierwsze-puzzle...956096376.html A w tym sklepie misialala juz chyba nawet nie ma tej gry, bo nie moge jej znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczne są te puzle ![]() dzis dałam puzle jednoelementowe i owszem chwila zainzteresowania , zwierzeta rozpoznaje i wie gdzie włożyc ale juz nie mysli co by dopasowac tylko na chama i nerw . pocwiczymy zobaczymy nie zamierzam nic na siłe . w koncu to malutkie dziecko i chce sie bawic a nie myslec logicznie ![]() na takie myslenie i cwiczenia ma jeszcze czas - była bym matką terrorystką jak bym jej teraz kazała nad puzlami siedziec albo cos do nawlekania dac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- a mąż sie na cos takiego napalił ![]() ![]() ale nie na gwiazdke ot kiedys tam jej dam ![]() ot taki mały kombajn ![]() http://www.toysrus.de/product/index....ductId=4319011
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-11-28 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
A ja uwielbiam puzzle
![]() ![]() Ostatnio jak byłam u rodziców to wygrzebałam jakies stare puzzle po mojej siostrze i od razu wszystkie ułożyłam ![]() Małej juz od dawna układamy puzzle i takie układanki z klocków, gdzie na kazdym boku klocka jest inny obrazek ![]() znalazłam jeszcze cos takiego fajnego: http://allegro.pl/ogromny-zestaw-10w...948895260.html http://allegro.pl/lisciani-geniusz-u...956567135.html tylko nie wiem czy to dwie rozne gry, czy ta sama tylko zdjecie pudelka z roznych stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30768221]Velluto, nie widziałam, ale za to odkryłam sklep z fajnymi grami, układankami:
http://www.sklep.ententino.pl/74-gry...ogiczne-puzzle[/QUOTE] bez zastrzeżeń ![]() ale tu są tańsze puzzle http://www.agugu.com.pl/zabawki-edukacyjne-c-151.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Silpe - kombajn fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Konto usunięte
|
Ollencjo, no fakt, gapa ze mnie, sama wczoraj oglądałam w agugu bo bodziaków szukałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec widze że młoda po mnie nerwus i dłubaniny nie lubi ![]() jak na razie widze że ona woli konkrety , a nie meczyc sie z układaniem . wiec zmuszac nie bede , na układanki , przeplatanki czy klocki ma czas - dorosnie a teraz do szczescia jej nie potrzebne , ale oczywiscie od czasu do czasu podsune. młoda najbardziej lubi usypiac lalke ![]() ![]() tak - ale skromniejszy i droższy ![]()
![]() |
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Równiez mam puzle 700 szt ale motyw morska głębina -nie wiem ile zajmie układanie ale to juz jak sie przeprowadzimy i bedzie miejsce na tego typu układanki ![]() w biedronce fajne zabawki Adrian ma dostac konia na biegunach(od czegoś trzeba zacząć ![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Próbuję od kilku dni się zameldować,ale jakoś słabo mi wychodzi
![]() U nas wszystko oki,Tośka miała kiepski okres wariacji,marudzenia,nudze nia i nerwowości,ale widzę,że i uWas się pojawia,więc trochę mnie pocieszyłyście ![]() ![]() ![]() ![]() W Ententino mają boskie sukienki i bluzeczki ![]() ![]() Ona-zdrówka! ![]() ![]() ![]() Basiak-jakiego Ty masz pięknego synka ![]() ![]() Kaszpirku-Twój mafiozo równie uroczy ![]() Dilayla-witaj fajne gry,puzzle,mądre zabawki ma też ten sklep http://www.hocki-klocki.pl/ my mamy te puzzle http://www.hocki-klocki.pl/product.php?product=7905 są cudne i obie dziewczyny bardzo je lubią,wytrzymałe bardzo ![]() więcej nie pamiętam wybaczcie ale pomóżcie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-11-28 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Konto usunięte
|
Ale ceny w Hockach klockach mają zaporowe, mały majsterkowicz 125zl, ja za niego dałam... 62
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
niektóre tak inne nie
jakosć za to mają super ![]() właśnie znowu przeglądałam ich strone i powaliła mnie cena za 4 szt.szablonów drewnianych do nauki pisania za 170 chyba zł ![]() ale też mają fajne drewniane lalki misie do ubierania czy gry różne fajne szkoda,że drewniane owoce/jedzenie takie drogie mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
![]() w piątek byłam z małą na kontroli u okulisty w W-wie. Pisałam już kiedyś że muszę z małą jeździć na kontrole bo lekarka zauważyła że lewe oczko jej troszkę do środka "leci" (ledwo zauważalne było i to tylko wtedy jak na coś z bliska patrzyła). Musiałam dawać jej raz dziennie kropelki specjalne na rozszerzenie źrenicy oczka zdrowego, coby te drugie musiało bardziej "pracować" i JEST POPRAWA ![]() ![]() ![]() Mała w poczekalni bardzo towarzyska. Podchodziła do dzieci wyciągała rękę żeby się przywitać. Doczepiła się takiego chłopca, na siłę chciała mu dać paluszka, w końcu zaczął jej uciekać, śmiesznie to wyglądało. Jego mama zdziwiona że moja ma dopiero 1,5 roku, bo jak to powiedziała bardzo kumata (nie powiem miło mi się zrobiło ![]() Pisałyście o tym, że Wasze dzieci poza domem odważniejsze. Potwierdzam u nas to samo. Jak gdzieś idziemy to nikogo się nie wstydzi, popisuje się itd. Jeśli chodzi o bicie, gryzienie i siadanie na podłodze z wściekłości i walenie nogami o nią to mamy to samo. Jeszcze do tego robi tą swoją groźną minę i fuczy - znak zodiaku byk dokładnie teraz do niej pasuje. Ale to minie tak???!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
A Wy dalej o prezentach.
![]() U mnie w tym roku koniec w tej materii. Młody już ma szlaban na wyjścia i prezenty, i zero kieszonkowego do 25rż. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Dziś przyszły układanki z allegro, młoda zachwycona o takie . Na razie tylko dałam jej te dwie drewniane ze zwierzątkami. Ten misio do ubierania fajny. Na mikołajki dostanie resztę, oprócz domina to na później.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Hej,
U nas tez oczko ucieka ale widze to tylko na zdjęciach. Olka rozumie po angielsku.Narazie jedno zdanie ale wie o co chodzi. Oglada taki program co pan uczy jezyka migowego i z tego programu wie co zrobić jak sie mówi "touch your nose" a ona wkalda palec do nosa ![]() No prawie to samo. Mamy nowe slowko "lalka".Coś upodobały sie jej słowka z "k". Dziś mowie do niej zaraz idziemy myć d..upkę.A ona pyta "upkę?" Ale w sobote zrobiłam numer. Zarezerwowałam sobie w sklepie lego duplo (promocja jest na supermarket).Dostałam numer rezerwacji smsem.Zaplanowałam sobie,że po kosmetyczce podjade je odebrac. No i pojechalam ale nie do tego sklepu co trzeba ![]() Zorientowałam sie dopiero jak chciałam zapłacic w maszynie. Już potem nie zdążyłam do tego drugiego podjechac. To dzis musiałam jechac do innego miasta po te klocki i jeszcze porfel zostawiłam w sklepie ale naszczescie był tam gdzie go położyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
czesc
widzę że mamuśki zaczynają nam chorować-ona , justin zdrówka życzę ![]() mój Tymon też ciska przedmiotami, ale spustoszenia tak jak Daniel nie sieje( jeszcze).za to miał fazę na ciągnięcie mnie za włosy, te z tyłu krótkie co są, bardzo bolące. znosiłam przez ok 3 m-ce, tłumaczyłam, zabierałam rękę, odkładałam na podłogę jak był na rękach, 0 poprawy.zaglądał mi głęboko w oczy i z uśmiechem to samo robił. w końcu jak mnie znowu zaczął ciągnąć, ja też zaczęłam ciągnąć jego,był wyk, ale teraz zdarza się to bardzo, bardzo rzadko.może niektóre z Was powiedzą że źle zrobiłam,ale nic nie działało i nie docierało, a mi straszny ból sprawiało. teraz gryzie, męża i nianię. mnie próbował. udaje że chce się przytulić i gryzie w szyję/kark , a radochę ma że hej. ja jak widzę że szykuje się do takiej akcji to odstawiam na podłogę i mam spokój na jakiś czas, zrozumiał tym razem Tymon opanował odkręcanie i zakręcanie nakrętki na butelce od wody ![]() ![]() w piątek facet skasował nam auto. mąż stał na światłach i facet mu tak w tył wjechał, że wyrwało siedzenie pasażera i poduszka wystrzeliła.szkoda całkowita.mąż cały. szczęście że sam jechał, bez Tymona ,bo by mu nogi ten fotel połamał ![]() aaa i byliśmy u ortopedy,super lekarz nam się trafił. Tymon stoi, porusza się w osi, płaskostopie ma, ale to norma u takich dzieci, klatka piersiowa ok, kręgosłup ok. zabronił siadać tylko tak: jak z klęku na pięty i te pięty się rozsunie a między nie tyłek wciśnie( ale wytłumaczyłam ![]() zapytałam też, bo Tymonowi swego czasu strasznie stawy strzelały, czy to normalne-normalne, stawy rozwijają się i dojrzewają wtedy, podobno najbardziej w kolanowych to słychać, my mieliśmy w każdym jednym ![]() pan doktor mówił jeszcze że Tymon bardzo ładny chłopak, pewnie wszystkim tak gada, ale mi bardzo miło było (połechtał moją próżność ![]() Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-11-28 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
dołaczam do grona chorujących mam. chyba małz mnie zaraził. na razie ból gardła, jakiś lekki kaszel i katar, ale oczywiście wyleżeć nie ma kiedy, więc zakładam, że to się rozwinie. oby tylko na komisję było już ok.
Ewcia zdrowa, bryka jak zawsze. dziś przywaliła czołem o kant stołu, bo schylała się po chrupka. zaczyna powtarzać coraz więcej słów, ale tylko pierwsze sylaby, np: bie - biedronka (dzikie okrzyki na widok sklepu ![]() de - deska wczoraj pół dnia chodziła z tekstem "be" co miało oznaczać "bozia" i przyglądała się krzyżowi z zestawu kolędowego. obudziła się chwilę po przyjściu ministrantów. popłakała się na ich widok, a jak przyszedł ksiądz, to się do mnie przykleiła, prawie przestała oddychać i patrzyła w druga stronę. humor jej się poprawił, jak ksiądz zebrał się do wyjścia i nawet mu zrobiła "papa" z małym uśmiechem. to się nazywa polska gościnność ![]() zakochałam się w ciuszkach Ententino, chyba zrobię u nich zakupy. zastanawiam się tylko, czy te promocyjne ceny, np 19.90 za bluzeczki, będą też obowiązywać w środę... co do śpiewaków - ja pojęcia nie mam, który najfajniejszy. Ewcia dostanie jednego niedługo, bo idzie w paczce ze Stanów, ale nie wiem, jaki kolor. wyjęłam jej dziś jeden zestaw kart Czu-Czu. na początku zero zainteresowania, ale z czasem przynosiła je, żeby oglądać i o niektórych obrazkach "opowiadała". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
to ja tak tylko a szybko: śpiewaka mamy żółtego i jest fajny
![]() ![]() moje dziecko z miłości do bananów zjadło dziś ..... skórę po bananie (kawał porządny) ![]() ![]()
![]() |
#418 |
Konto usunięte
|
Będę gryźć
![]() Nie śpię od 3:30, dziecko też nie, wierci się, łazi po całym łózku, najpierw się zsikała po pachy (jak nigdy), potem jeść, a potem to już nie wiem co. Wstałam bo bez sensu leżę i wściekam się tylko. A mogłam spać do 6! cholera jasna. Muszę po południu babcię na spacer posłać i iść spać, bo nosem zaryję o ziemię. Jakbym normalnie sypiała to chrzanić, ale nie dość, że każda noc do bani, to jeszcze dzisiaj totalne niespanie. Ratunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30786660]Będę gryźć
![]() Nie śpię od 3:30, dziecko też nie, wierci się, łazi po całym łózku, najpierw się zsikała po pachy (jak nigdy), potem jeść, a potem to już nie wiem co. Wstałam bo bez sensu leżę i wściekam się tylko. A mogłam spać do 6! cholera jasna. Muszę po południu babcię na spacer posłać i iść spać, bo nosem zaryję o ziemię. Jakbym normalnie sypiała to chrzanić, ale nie dość, że każda noc do bani, to jeszcze dzisiaj totalne niespanie. Ratunku ![]() Ja Ci gadam... My musimy bliżej mieszkać i komuś dobrze zapłacić za opiekę. ![]() ![]() Ja teraz mniej śpię, niż gdy gad miał dwa miesiące. Z dnia na dzień jestem bardziej zmęczona. A niestety nie mam opcji posłania go z kimś gdzieś i pójścia spać. :/ ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30786660]Będę gryźć
![]() Nie śpię od 3:30, dziecko też nie, wierci się, łazi po całym łózku, najpierw się zsikała po pachy (jak nigdy), potem jeść, a potem to już nie wiem co. Wstałam bo bez sensu leżę i wściekam się tylko. A mogłam spać do 6! cholera jasna. Muszę po południu babcię na spacer posłać i iść spać, bo nosem zaryję o ziemię. Jakbym normalnie sypiała to chrzanić, ale nie dość, że każda noc do bani, to jeszcze dzisiaj totalne niespanie. Ratunku ![]() o matko...współczuję,mój mały miał przebudzenie ok 22 i tak masakrycznie płakal i gryzł raczki ze na szybko na śpiocha musialam podawac ibum,utulałam i zasnoł,na szczęście do rana było już w miare...ale kiedy sie to wszystko unormuje to nie wiem tłumaczę sobie,że jak zęby wyjdą ![]() ![]() A mój jak przeszedł na jedną drzemkę to wcale nic sie nie poprawiło...śpi max 60min(nie wiem gdzie te dzieci co spia podobno po 3 godz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.