|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() mi też bardziej chodzi o to żeby było kawałek zieleni, miejsca na grilla, leżaczek, świeże powietrze i święty spokój
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-15 o 13:31 |
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
No dokladnie!
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
oki, idę się szykować na wizytę
![]() trzymajcie kciuki
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Pisałam do Madziary czy wychodzi dzisiaj do domu i mi odpisała: "Nie bo mały ma rumień jakiś noworodkowy i mają go kąpać w jakimś specjalnym płynie. Mały ślicznie je i śpi." |
|
|
|
|
#396 | |||
|
Zakorzenienie
|
dopiero wróciłam z miasta
A wy już od rana znowu szalejecie z pisaniem ![]() Cytat:
zgadza się dzielna kobieta jeszcze raz gratuluje Cytat:
Współczuję kataru nie znosze tego ![]() Cytat:
![]() ale pije je tzn jem z płatkami bo lubie ![]() no i na zgage to tylko reni ewentualnie troszke migdałów jak jest słaba. Dziś widziałam kobiete ok 30stki szła z wózkiem a tam taka malutka kruszynka a obok niej córeczka ja wiem ok 4latek może miała a matka z papierochem
|
|||
|
|
|
#397 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej melduję się w nowym wątku
czytam was cały czas, ale tempo nadajecie ogromne. Ostatnio było trochę spokoju, a teraz znowu się rozgadałyście![]() jak ten starczy na 20 dni to może zdążę urodzić, bo zostało mi 18 wg licznika, choć czym bliżej to tym dalej odsuwam to od siebie... Karolca, trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło ![]() Jolka fajnie, że chciało Ci się założyć nowy wątek ![]() Monia gratulacje gkatarzynka, bo pamiętam, że pisałaś o winie i mój lekarz też kilka razy na wizycie mówił, że można. Ja nawet nie pytałam tylko on wymieniał co jeść: barszczyk czerwony, lampa wina na tydzień, rybki, warzywa itd... także rzeczywiście niektórzy zezwalają i nie będę ukrywać, że na sylwka pozwoliłam sobie na pół lampki pół na pół w wodą mineralną. Cytat:
czekamy na opis poroduCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i pocieszyłaś mnie z tymi liściami malin, bo ja właśnie nic takiego nie robię i ostatnio się zastanawiałam, ale i tak już za późno... i tak jeszcze minimum 10 dni chcę wytrzymać w dwupaku
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
synek grzeczny puki co mam nadzieje ze mu sie nie odmieni
![]() na brzuchu zostala mi skora tylko w bluzce wygladam jak sprzed ciazy ale spodni sprzed ciazy nie moge dopiac w pasie |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#400 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy;]
Cytat:
nooo czlowiekowi się chyba schiza włącza i nadmierne myslenie wychodzi w nocyCytat:
). Ja mysle,ze trzeba robic to co podpowiada instynkt i serducho. Są rozne opinie i kazde dziecko jest inne. Cytat:
![]() Cytat:
widzisz..a ja sie boje,ze moglabym przygniesc Malego,bo spie jak paralityk. Zdarzylo mi sie zasnac z Nim na piersi Cytat:
Szpital jakis wybrac trzeba. Z tego co slysze to kazda z dziewczyn w Wawie jest zadowolona z tego w którym rodziła, także dobrze to wrozy .Cytat:
u nas podobnie oprócz kąpieli. Musimy wypracowac jakis sposob. A jak kąpiecie Małego to od czego zaczynacie? brzuszek? plecki?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj już nie mam takiej ochoty na te naleśniki, ale za to zjadłabym kopytka z cebulką i boczkiem ale jak już wspominałam dzisiaj pocieszam się kebabem Cytat:
Ja to mam ochotę zjeść całą wielką paczkę chipsów jakiś ![]() Albo Magnuma z migdałami (mam w domu 2 + 2 inne w kubku) i wiecie co mam tyle słodyczy a nie ciągnie mnie do nich np 3 opakowania ptasiego mleczka jedno milki i 2 wedla + czekolade białą z orzechami, czekolady 2 z orzechami milka i lindtt + chyba z 6paczek ciastek hity, delicje, piguski, jeżyki, oreo, wafle familijne + nie powiem ile batonów i wafelków i różnych innych pierdół bo mnie zaraz zabijecie na pocieszenie mam również 3 paczki chipsów ale jedne duszki i 2x bekonowe pepisy a ja jak na złość mam ochotę na inne ![]() Mravka słodkie zdjęcie
|
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka maz kopie malego zaczynajac od stopek, pachwiny, tyleczek i klejnoty, pozniej brzuszek, pod paszkami, raczki i na druga strone, plecki i tyleczek znow z drugiej strony
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam nowy odcinek porodówki bo sobie wczoraj nagrałam i uryczałam się jak dziecko jeszcze się dobrze nie zaczęła a ja już ryczałam ![]() ostatecznie doszłam do wniosku, że chcę mieć CC skoro mi przysługuje... darłam się prawie z tą kobietą franca słuchać mnie nie chciała ... w końcu zrobili mi CC i orzekli że mały tak się ułożył, że bym go nie urodziła naturalnie EUREKA !!! ale jak mówiłam to nikt mnie słuchać nie chciał wyniosłam pościel na podwórko, wyprałam dzisiaj ostatnie elementy wózka, kocyki i pokrowiec na materac, dopakowałam torbę, może dla małego tez już spakuje... a moze dopiero za 2 tygodnie jak będę wiedziec na czym stoje bo i tak nie wiem jakie ciuszki wziąć... będzie ciepło czy zimno o to jest pytanie ![]() Ewidentnie odczuwam syndrom wicia gniazda... dobrze, że nie mam lakieru bo pewnie bym łóżeczko jeszcze dzisiaj wymalowała... planuje jeszcze wygotować te wszystkie butelki, laktator, smoczek i co tam wygotować trzeba... zrobiłabym jeszcze wiele rzeczy ale chcę donosić ciążę do końca marca minimum a czuje, że jakbym się rozszalała to mogłoby być ciężkie... dzisiaj na obiad serwuje sobie i synkowi szaszłyki z piersi z kurczaka a do tego surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkiem, ogórkiem, i dymką ![]() tak więc idę pokroić warzywka bo jak mi starszak z drzemki wstanie to pasuje mu dupkę na podwórku przewietrzyć ![]() MONIA GRATULACJE !!! |
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam na niego ochotę ![]() dużą paczkę zjadłaś strongów? ja też bym je wszamała albo jakieś inne laysy czy crunchipsy
|
|
|
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Ja właśnie mam chwilę wytchnienia bo mój maluszek śpiocha słodko. Ciężkie są te początki macierzyństwa, wogóle nie śpimy i mam problem z karmieniem piersią. W szpitalu nie miałam pokarmu i dopiero teraz coś się ruszyło, ale mała wypluwa mój pokarm i woli sztuczne. Dziś była pani doktor bo martwiło nas jej dziwne oddychanie, myśleliśmy że się przeziębiła, ale jest wszystko w porządku. Pani doktor powiedziała, że jest śliczną i zdrową dziewczynką Aż mnie duma rozpiera Gratuluję rozpakowanym mamusiom wspaniałych pociech, widziałam zdjęcia na mailu i aż się łezka w oku kręci takie śliczne są Wasze maleństwa ![]() Mnie troszkę pobolewa brzuszek i ta rana po nacięciu i marzę o tym żeby jak najszybciej się zagoiło bo nic wokół siebie i małej zrobić nie mogę. Ciągle jakaś taka osłabiona jestem, ale chyba to normalne. Pozdrawiam Was serdecznie i oto foteczki małej Zuzi
|
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo proszę.... to strasznie prosty przepis i napewno wyjdzie: Składniki na blaszkę 24 x 24 cm. 1 szklanka* mleka 1 szklanka* cukru 125 g masła albo margaryny(ja dodałam oliwę, bo nie miałam margaryny) 4 łyżki powideł, konfitury albo domowego dżemu (dałam konfiturę wiśniową) 1 łyżeczka cynamonu 2 pełne łyżki prawdziwego miodu (dałam lipowy) 1 czubata łyżka ciemnego kakao (20 g) opcjonalnie: 1 szklanka bakalii: rodzynków, posiekanych orzechów, migdałów 1 duże jajko 2 i ½ szklanki* mąki pszennej 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej (albo proszku do pieczenia) cukier puder do posypania ciasta *szklanka o pojemności 250 ml Do garnka wlać mleko, dodać cukier, masło (margarynę), powidła (dżem), cynamon, miód, przyprawę do piernika, kakao i wszystko razem zagotować. Ostudzić masę. (Odlałam pół kubka tej masy, żeby nią polać ciasto po upieczeniu) Do ostudzonej masy dodać 1 jajko, mąkę i sodę. Dobrze wymieszać dużą łyżką (używam łopatki silikonowej). Dodać bakalie - ja nie dodawałam ostatnio Masę przelać do blaszki posmarowanej masłem (margaryną) i posypanej mąką. Albo po prostu wyłożonej papierem do pieczenia Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 -180 stopni i piec 40 – 50 minut, do tzw suchego patyczka (ja piekę na 170-180 stopni Po upieczeniu wyciągnąć ciasto z piekarnika, zostawić do wystudzenia i posypać cukrem pudrem. A ja polewam pozostawioną masą czekoladową... Przepis rewelacyjny, bardzo prosty i przede wszystkim mój Mąż, który nie znosi czekoladowych czy kakaowych ciast zajada ze smakiem...
A co do chipsów, to prawie całą dużą paczkę zjadłam - Mąż mi trochę pomógł... zresztą biegł przed chwilą do sklepu, bo mnie się chipsów i jabłka zachciało |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to, że ja tego nie jadłam wcale- to kwestia tego, że jakby mi zasmakowało, to bym się nie zatrzymała na jednej bułeczce z pasztetem czy 1 plasterku wędliny... przezornie nie jadłam wcale. to tak jak u mnie z zakupami. nie chodzę na sklepy jak nie mam realnej kasy na wydatki, bo jeżeli coś mi się spodoba, a nie mogę tego mieć , to się męczę, denerwuję. tak samo z jedzeniem. rodizna częstuje słodyczami, nie biorę ani jednego bo jak wezmę 1, smak zostanie... Cytat:
![]() a co do owoców - no moja lista jest troszkę długa, bo owoce mam ograniczone dietą przy kamicy nerkowej - nie wolno jeść tych z jedną, dużą pestką (brzoskwinie, śliwy, wiśnie) rabarbaru, ale za to można masę cytrusów (ale jako alergiczna też ostrożnie) i dietą cukrzycową (banany, winogrona, mandaryny) uczulenie łapie mnie na cytrusy, truskawki. cholestaza nie lubi surowych jabłek. więc mnie osobiście niewiele dozwolonych owocków zostało. ale z tego co się orientuję, ciężarne nie powinny jeść bądź przesadzać z jedzeniem owoców tropikalnych - marakuja, papaja, smoczy owoc i tego typu wymysły. na codzień tego się przecież nie jada, ale dużo takich właśnie cudów jest w soczkach frugo. nie wiem, jak na nie zareaguję w ciąży, więc nie pijam. czarne frugo-pitahaya, żółte-papaja, pomarańczowe - passiflora. może zakaz dotyczy świeżych owoców, nie wiem, wolałam odpuścić... |
||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Asika, słodką masz Smerfetkę
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smaka mam na te chipsy no
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asika nie martw się, powolutku wszystko się ustabilizuje i ułoży! Najwazniejsze że Malutka jest zdrowa!
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym pokarmem, to pewnie jeszcze się przyzwyczai jeśli tylko Ty chcesz karmić...bo takie sztuczne mleczko, to raczej inaczej smakuje niż Mamusiowe....chyba |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Asika ale slicznosci masz
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Asika slodka masz coreczke
|
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gin - znajomy o ile dobrze pamietam? A na grilla, jak najbardziej! Zapraszam
|
|
#419 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A moze na te problemy z karmieniem jakies spotkanie w poradni laktacyjnej, moze cos pomoga? skojarzylam,ze jak bylam ostatnio na zdjeciu szwów to wlasnie natknelam się na taka informacje o konsultacjach. Cytat:
Cytat:
![]() u nas dzis na obiad pulpety w sosie koperkowym z kaszą gryczaną mniaaami. Wczoraj T.zrobił krupnik już zapomniałam jak dobrze to smakuje
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z miasta było mi cholernie gorąco, teraz jest mi strasznie zimno
spać mi się chce, ale nie pójdę bo w nocy nie zasnę chociaż sama nie wiem... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

). Ja mysle,ze trzeba robic to co podpowiada instynkt i serducho. Są rozne opinie i kazde dziecko jest inne. 
ale dzisiaj już nie mam takiej ochoty na te naleśniki, ale za to zjadłabym kopytka z cebulką i boczkiem 

jeszcze się dobrze nie zaczęła a ja już ryczałam
bo i tak nie wiem jakie ciuszki wziąć... będzie ciepło czy zimno