|
|
#391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zielone włosy
To pewnie zależy od twojego naturalnego pigmentu... Może zacznij kupować ciepłe blondy?
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze niedawno ja tu pisalam o swoim problemie. Powiem Wam jak sie skonczyla moja historia. Pomalowalam cale swoje dluuugie wlosy plonaca lawa z syoss i mimo wszystko mialam 3 kolory na glowie:/ ten zielony przybladl i bylo w sumie ok. jakies 1,5 tyg temu malowalam u fryzjerki pomalowala mi zlotym blondem i kolor wygladal suuper. Teraz po kilku myciach widze ze wlosy sie splukaly i te niektore pasemka nie sa moze zielone ale baardzo jasne :/
|
|
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
Już dawno sama na to wpadłam, jednak nawet ciepłe blondy nie dają rady w tym temacie.
|
|
|
|
|
#394 |
|
Konto usunięte
|
No to czerwony mix ton?
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem juz 3-4 miesiac w blondach i nadal mam jeszcze resztki zieleni na glowie gdzieniegdzie.. nadal takze nie mam rownomiernwego koloru.. zloty blond daje rade ale w niektorych miejscach jest jasniejszy a w innych bardziej rdzawy
nic nie da sie zrobic czekac ax wlosy odrosna i sciac zielen
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, Sugar, Twoje nowe zdjęcie chyba dzisiaj- ślicznie jest
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
ja glownie mialam ten zielony tu z przodu wiec scielam dosc duzo wlosow zrobilam grzywke ale mimo wszystko cos tam jest
moze czepiam sie szczegółów nie wiem.. nigdy nie zetne tak krotko wlosow :P
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana juz coraz lepiej ten blond wygląda.
Zielonoka a ty nie musisz ścinać bardzo krótko zakryć zieleń jakąś farba tak jak ja to zrobiłam na tyle żeby było ok nie musisz przyciemniane koloru.
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę mi sie bardzo podoba
![]() Wysłane poprzez Sony Xperia J- jak Julia.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie, pozbyłam sie zieleni farbując na rudo, jednak musialam sciąć jeszcze wiecej wlosów bo nie przetrzymały tych eksperymentów. Mam pytanie, czy jest sznsa uzyskać naturalny lub popielaty blond na żółtych włosach? z rudego schodziłam do złotych ciemnych blondów itp. Teraz mam żółtawy średni blond a marzy mi sie powrót do natury. Jak tak czytam co piszecie to popadam w zwątpienie czy to mi sie kiedyś uda.. i boje sie ze znowu bede zielona :-(
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia J- jak Julia.
|
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
http://www.iv.pl/images/19034302927547985690.jpg
Włosy jak na załączonym obrazku. Ciemniejsze pola na długości to glon, którego telefon nie chwycił. Włosy były obcinane, pigmentowane. Póki co, 3x raz były farbowane w ciągu 8miesięcy. Farba wymywa się w tempie ekspresowym. Włosy rok wcześniej były rozjaśniane (dosyć inwazyjnie, 12% woda na czas ok.30min, fryzjer ) dlatego obwinniam tę sytuację o to, że farba prędko znika z włosów. 3tygodnie temu było tak : https://imagizer.imageshack.us/v2/50...674/rmk4h9.jpg Także.. co robić, żeby jakoś to zlikwidować na dłuższy czas? Henna? |
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
Tak, te 1 zdjęcie aktualne. To już są zahennowane włosy. Od nich się wszystko zaczęło. Na zbyt jasne włosy położyłam khadi ciemny brąz bez wcześniejszego zagruntowania włosów zwykłą henną + raczej nierównomierne rozłożenie samej henny.
Z czasem henna zaczęła się wypłukiwać zostawiając glona po sobie. Kolor - szczerze mówiąc = wszystko jedno. Byle jeden. Bez glona i byleby się trzymało dłużej jak 2tygodnie. Tylko to chcę. ![]() Może być to ciemny brąz z mocnym akcentem czerwieni/rudości. Edytowane przez omleecik Czas edycji: 2014-11-02 o 20:48 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo już się z tym męczysz? W ogóle jak to się stało, że też dorobiłaś się zielonki? Na mnie czeka garnier nutrisse creme, 45. To jest mahoniowy brąz. Myślę, że da radę, ale najbardziej boję się tego wypłukiwania. Włosy przeważnie myje jakimś myjadłem, facelle, babydream, czasami jakiś rypacz, żeby włosy oczyścić. Ich kondycja nie jest jakaś wspaniała,ale nie jest też najgorzej,ale nie chcę z tych włosów popalonych miotełek robić.. Zastanawiałam się, czy lepiej farbować np szamponami koloryzującymi (np co 1,5miesiąca) czy lepiej położyć na to farbę co 2miesiąc np? Która opcja byłaby lepsza, żeby włosów nie uszkodzić (jako tako) i żeby ten kolor po którymś razie zaskoczył w końcu? Większa szansa na to daje szampon, czy farba? Edytowane przez omleecik Czas edycji: 2014-11-03 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i walcze zakrywam a teraz i scielam prawie cale.. wlosy sa lekko podsuszone ale maski i oleje ida w ruchU ciebie tez radze maski i oleje uzywac wiesz szamponetka tez zakryje, nie niszczy a jest tania i mozesz kupic ich kilka i miec na jakis czas ..w pogotowiu w domu zawsze zeby taka byla.. ja pamietam kiedys uzywalam z joanny pierw szamponetek a potem farb wlasnie machni burgundow czasem wisni. piekne kolorki byly a co ile myjesz wlosy? i jaka woda? goraca? moze za czesto myjesz> ja majac mega czerwien na glowie mylam letnia woda i myje co 3 -4dni wlosy i wtedy kolor sie trzymal te 4-6 tygodni czasem 3 tygodnie ale to wtedy szla pianka albo szamponetka w ruch na zakrycie .. ![]() teraz myje tez co 3-4 dni
|
|
|
#409 |
|
Przyczajenie
|
no co Ty chcesz, fajne są :P
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#410 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mam pewien mały problem. Miałam swego czasu lekkie ombre, na górze ciemny blond, na dole blond zmieszany z ciemnym blondem. Położyłam na nie farbę syoss w kolorze blondu. Niestety na połowie włosów miałam delikatną poświatę zieleni, więc 2/3 tygodnie później zafarbowałam ją farbą loreal prodigy LEN CIEMNY OPALIZUJĄCO-ZŁOTY BLOND. Jednak poświata jak była tak została. Zdecydowałam się ściąć włosy do ramion, bo i tak były już bardzo zniszczone moimi wszelakimi eksperymentami. Ale niestety nadal przy końcówkach pod światło widać delikatnie zieleń. I teraz moje pytanie jaką farbę mogę położyć na włosy, żeby się tego pozbyć? Głównie interesują mnie kolory między ciemnym blondem a jasnym brązem. Jakieś propozycje?
Edytowane przez Wixy Czas edycji: 2014-11-05 o 22:01 |
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#412 |
|
Przyczajenie
|
A czy np. popielaty blond z Loreal byłby dobrym rozwiązaniem? Czy taj bardziej coś okolicach złcistego beżu też z Loreal?
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popiel moze dac ci szarosc zielonkawa lepiej wez cos z lekkim zlotem
|
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hehe, ja bym nigdy się nie odważyła rozjaśniać henny dopóki bym nuie miała pewności że wszystkie włosy zdążyły odrosnąć. ![]() Swoje włosy też obcięłam i to dosyć mocno, ale dalej mam te zielonki. Wiem, że to jest kwestia już tylko pół roku, czy tam 8miesięcy i powinnam już wszystko ściąć.. No ale chciałabym jakoś przetrwać te kilka miesięcy. Spokojnie, o włosy dbam od 3lat jakoś. Także maski, odżywki, oleje itd. są u mnie na porządku dziennym,a nie od święta. Włosy staram się myć co 2 dzień, przetłuszczają mi się strasznie, ale to prawdopodobnie wina hormonów. Jak mam pofarbowane włosy to przedłużam ich świeżość suchym szamponem, żeby włosy miały jak najmniejszy kontakt z wodą.. Włosy myje letnią wodą, odżywki spłukuję już chłodniejszą wodą, żeby domknąć łuski. Nie używam suszarek, prostownic, nie śpię z rozpuszczonymi włosami itd,itd. ![]() Jak brać szamponetki, to jakie? Tak ostatnio patrzyłam w drogeriach, ale były albo ciemne brązy, albo same czerwone. |
|
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może być dużo czerwonego, ale żeby nie był to czysty czerwony kolor. Chociaż nie wiem, czy szamponetkami się uzyska taką czystą czerwień.Ano, moje włosy koloru nie trzymają. To pewnie przez tamto jednorazowe rozjaśnianie, chociaż sama nie wiem. |
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam. Szamponetka ładnie chwyciła mi kolorek. Piękny, równy kolorek, bez nuty zieleni. Wzięłam bordo z mariona.
![]() W ogóle jak często mogę po szamponetki sięgać? Znając moje szczęście zaraz nic po niej nie będzie. |
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

nic nie da sie zrobic czekac ax wlosy odrosna i sciac zielen