![]() |
#391 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() Pers chętnie by wychodził, ale luzem, co kategorycznie odpada. Cham jakby się przyzwyczaił to pewnie też chętnie by pospacerował po ogródku. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Nikomu nawet nie pozwalałam wychodzić z psami, a jak poszłam do pracy, to w punktach napisałam bratu instrukcję wyjścia co i jak ![]() Pierwszym razem jak wystawiłam papugi na dwór i musiałam iść na chwilę do domu, to kazałam mamie stać przed klatką i oka nie spuszczać z papug, żeby jakiś kot nie podszedł ![]() Koty też się bałam zostawiać same w domu, a jak klapa od WC nie była zamknięta, to furii dostawałam ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mowiac to ja nie mialam pojecia ze wiele tych sklepowych drapakow jest na tekturze a tylko drewno na widocznych elementach a teraz mam taki potezny, nie dosc ze nogi to podwojne dechy to jeszcze polki maja po 2 duze i 1 mniejszym katowniku (nogi to maja po 4 duze katowniki do podtrzymania plus sa przywiercone do podstaw), nawet jak kot skoczy na polki z kominka czy podlogi czy wyzszej polki na nizsza z hukiem (czy spadnie popchniety przez drugiego ![]() ![]()
![]() |
#396 | |
KOTerator
|
Cytat:
Jak wiesz miałam kontakt przez dwa tygodnie z kotką chorą na felv. Dotykałam ją w rękawiczkach, przebierałam się po kilka razy dziennie, miałam czepek albo włosy myłam zanim poszłam do Milki i Soni itp. Mimo tego wszystkiego gdy Sonia źle się poczuła pobrano jej krew do testu Elisa na białaczkę, test byłby zrobiony, gdyby jej stan się pogorszył. Przez ścianę, przez buty, przez powietrze, nie wiem jak by miało dojść do zarażenia, ale ryzyko istnieje, nikt mi gwarancji nie da, że nie przyniosłam tego do domu ![]() Gdy umrze zwierzątko, trzeba zdezynfekować dom. TŻ jakiś czas po odejściu Feliksa pojechał do weta i dokładnie wypytał, czy na pewno możemy adoptować kolejnego kotka, czy musimy poczekać np. pół roku, żeby dom się 'przewietrzył'. Chucham na zimne, zanim Milkę wprowadziłam do domu Soni Młoda miała badanie na fiv i felv. Gdyby była chora, musiałabym jej szukać innego domu... Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-12 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak dobrze ze nie musialas ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
KOTerator
|
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Nie zapomnij ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Dlaczego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Rozeznanie
|
Dziękować
![]() Cytat:
![]() ![]() Dopiszcie mnie do klubu ![]() Kurczak tyle stron produkujecie, że nie nadążam ![]() My dziś bardzo zmęczone ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-04-12 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
KOTerator
|
Tu Sonia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
KOTerator
|
A tu Milka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
KOTerator
|
Teraz jesteśmy takie piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Prawie przejechałam dwa koty
![]() ![]() ![]() Dlaczego ludzie puszczają je luzem bez opieki ![]() ![]() ![]()
#404 |
Nie depcze krokusów
|
Cudne słodziaki
![]()
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
nie wierzę, że Sonia była kiedyś takim słodkim bobasem
![]() przecież to dostojna i czcigodna królowa Sonia ![]() piękne masz te kocice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
KOTerator
|
A tak świętowałyśmy dzisiaj urodziny, wylegując się na parapecie i polując na ptaki, eh jakie my jesteśmy leniwe
![]() Widzicie jak podrapałam Pańci okno, zła była, hihi może zrozumie wreszcie, że chcę drapak. Milka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
KOTerator
|
Życzę wszystkim Pańciom i kotkom miłego weekendu i do niedzieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Kazar Lady
|
Monika - ale masz cudne kociaki
![]() jak Milka sobie radzi bez nózki ( czemu miałą amputowana? ) |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Milce któryś z sąsiadów amputował nogę, przyszła do mnie, złapaliśmy, wet amputował nogę, zrobił sterylizację, usunął dwa palce z przedniej jednej łapki (dodatkowo w jednym nie ma czucia), później się okazało, że ma też złamaną przednią łapkę, pojechała daleko do ortopedy, później wróciła do ortopedy znowu, bo trzeba było poprawiać amputację i teraz jest już wszystko dobrze. Radzi sobie wyjątkowo dobrze. Ja planowałam dla niej wózek, a ona biega bardzo szybko, skacze nawet na wysokość metra (nie obcinam jej pazurków) i manewruje ogonem (ogon to nie ogon tylko żywy ster). Jak biegnie to nie widać, że nie ma nogi; jak idzie to trochę kuleje. Żyje jak normalny kot. Boję się co będzie z jej kręgosłupem, bo tylną nóżkę dziwnie układa po środku, czasami chodzi zgarbiona... W czerwcu/lipcu wybieram się z nią do ortopedy na konsultacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
za godzinke Manuelek idzie do Pana Doktora ,na szczepienie przeciw wsciekliznie i na zalozenie microchipa ...
zawsze jak z nim wychodze to wyje jak wilk.... bede tak szla z wyjacym Manuelem po miescie ![]() Monika-Sonia ![]() ![]()
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsza jest dezynfekcja domu po panleukopenii, inne wirusy nie są tak trwałe w środowisku, nie sądzę, żeby człowiek mógł przenieść na butach czy ubraniu wirus FeLV czy FIV, trwałość tych wirusów w otoczeniu jest podobna jak HIV, czyli bardzo słaba. już weekend zaczynasz? miłego wypoczynku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
KOTerator
|
![]() Żart Ci się udał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Jaki bobas uroczy!
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Babcia zaczyna rozmyślać się z kotka, bo sąsiadka powiedziaaała... ![]()
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
to tylko moja taka wyrozumiała? ostatnio sie przebudziła przez nas
![]() ![]()
#416 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Mój mąż padnie jk zobaczy. Ma fioła na punkcie Brytoli ![]() Słodyczka ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Jejku, jaka ona jest kochaniutka... ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
Dziś miałam na chwile kota
![]() Wracałam od babci, a na mieście, pod blokiem, pod drzwiami siedzi wieeelki kocur. Minęłam go... i się wróciłam, ale drzwi były zamknięte, a on tak miauczał i stawał na dwóch łapkach jakby chciał te drzwi sam otworzyć. Postałam nad nim i zastanawiałam się co robić, bo domofonu nie było, drzwi zamknięte, wielki śliczny kocur... Mówię do niego "chodź ze mną- z drugiej strony bloku sprawdzimy czy drzwi otwarte" a on idzie obok mnie jak pies! ![]() ![]() Pukam do 1 drzwi... 2...3...4....5...6...7... 8.. nikt nie otwiera:/ przy 9 dziadek mi otworzył i powiedział, że kot bezdomny, ale pani z kwiaciarni go dokarmia... ![]() Kota na ręce i do kwiaciarni. W kwiaciarni pani mówi, że często ten kot u niej jest, że czasami da mu coś do jedzenia, ale on chyba ma panią, bo kiedyś jakaś pani do niego po imieniu mówiła... Pod kwiaciarnią stanęłam i nie wiedziałam co robić... a ten dalej na rekach i chce żebym głaskała ![]() Przechodziła taka pani z wózkiem i mówi "o Rudolf- już kogoś sobie znalazłeś żeby Cię głaskał?" to się zapytałam, czy wie, czyj to kot- odpowiedź "tak- to kot mojej mamy!" ![]() Szkoda, że taki wychodzący, ale cóż mogłam zrobić jak to czyjś kot. Postawiłam go na chodniku, pogłaskałam i poszłam. Już miałam wizję, że to bezdomniak i go wezmę jako tymczasa ![]()
#418 |
KOTerator
|
![]() Podziwiam Cię za to, że potrafisz zobaczyć inne koty po stracie Kitty i chcesz im pomagać, ja po Felku widziałam tylko jego wszędzie, żadne mi się nie podobały, wszystkie były głupie i brzydkie. Nawet jak przywieźliśmy Sonię, to mnie denerwowała, czułam się za nią bardzo odpowiedzialna, ale uczucia nie było, dopiero z czasem mi przeszło... |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Monika dla twoich panienek Soni i Milki z okazji urodzin dużo ,dużo glaskow i drapkow ![]() ![]() Ja dziś byłam z moim niebieskim w połowie kartusem Snoopym , u Vetki na szczepieniu corocznym , ale sie nim zachwycala ze jaki wyrosl duży chłopak 4,6 kg ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.