![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() my lecimy zaraz na spacer na 1,5-2h, potem jedzonko, pakuje mlodego w auto i jedziemy po Tz i na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
a my kurna musimy popołudniami spacerować bo młody ma światłofobię i przy słońcu nie ma mowy o spaniu plus włącza marudzenie, przy innej pogodzie śpi jak zabity
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos nie moge sie zebrac do wyjscia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
a my mykamy na polko bo mały właśnie sie obudził a pogoda jak marzenie grzech w domu siedzieć.........w pokoju mam syf jak cholera czeka na mnie prasowanie ale nie dziś nie dziś jutro tż cały dzien w domu zajmnie sie małym a ja ogarne ten grajdoł............
......tabletki pomogły już nie boli ![]()
#395 |
Zadomowienie
|
do mojego też nie może zaden promyk dojść bo rzuca sie jak szalony;/ też sie nie moge zebrać, wogole ostatnio to wcale nie chce mi sie chodzić na te spacery;/ nigdy nie wiadomo czy po 4 krokach od wyjścia z domu nie zacznie sie histeria, zaraz na rece i koniec spaceru, bo pchanie wózka jedną reką, w drugiej trzymając malego to jakoś mnie nie kreci
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
matko święta
![]() tż pozbył się jednego zęba, narazie źle się czuje... moja pani po bioderkach, next wizyta jak zacznie chcieć chodzić ![]() i po szczepieniu. 7500g ![]() ![]() slicznie dzisiaj, tylko wietrznie...ale i tak zabieram mała na pole/dwór ![]() aaa, jeszcze się pochwalę ![]() i tak źle i tak niedobrze |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
pokszyfka
![]() My już po jednym spacerze, obiad zrobiony, posprzątane, poprasowane, czekamy na tża i na kolejny spacer ![]() Dzisiaj do mnie dotarło, że Piter mógł przechodzić skok rozwojowy, bo przez odstatnie 3-4 tyg prawie nic nie gadał, był mega marudny, a od wczoraj zupełnie inne dziecko, lepiej śpi, zaczął gadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
ELF ja biorę 120 ml przegotowanej wody (primavera) wsypuję 1,5 miarki kaszki manny na mm neastle i ok 3 łyżek stołowych kaszki mleczno ryżowej o smaku owocowym, nie daję potem picia bo mała ma straszna tendencje do ulewania:P nawet na 10-15 min przez kolejnym karmieniem.....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() dlatego czasami jednak ciesze sie, ze nie karmie juz cyckiem ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
NIKA może mały przechodzi skok?
Dziewczyny a próbowała któraś słoiczków HOLLE? myślę czy nie zamówić zamiast Hippa |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
My dzisiaj po szczepieniu
![]() UWAGA! PAULINA WAŻY 8600G ![]() U mnie 22 stopnie w cieniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() do tej dermatolog na kwasy czy do kosmetolog na oczyszcanie co radzisz? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() muff no i ja się b.ciesze, tylko nie zdąrzyłam się umalować, tak super expresowo dostarczyli hehe my po spacerku 3h .... młody nakarmiony sobie siediz(bez zabawek) w leżaczku a ja ide rzyszykowac obiad buziole aaa i gratki pokszyfka za szczepienei i wagę- ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- nettka szczęka opada-łął ślicznie ![]() ![]() elfik no moze musze sprawdzić keidy te skoki- ma teraz hmm...18tydzień... kurde płącze chyba chce spać? czy jeść? ![]() msuze elcieć... obiadu nie będzie chyba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
NIKA nasz lepiej się zachowuje jak bawi się tylko ze mną, moimi rękami, twarzą, pisku i wrzasku, śmiechu co niemiara. Zabawki go rozpraszają, jak już to lubi bawić się wacikami albo butelką, czymś nietypowym, nie przepada za matą, grzechotkami, karuzelą czy bujakiem.
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Nasz też miał taki etap, myslałam, ze mam mało mleka a on chciał się po prostu ciągl przytulać do cycka. minęło. |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
netko, z Paulinki ładna kobitka się robi fiu fiu
![]() ![]() Michał jak jadł dzisiaj zupę, chlasną mi nogą w miskę i zupa na świerzo wypran kapę się wylała :[ po takiej niespodziance jutro daje mu z butli ![]() Spacer zaliczony, 2,5h. U Nas tak wali słońce że gęba mnie piecze przeokrutnie ![]() Jeszcze później się przejdziemy. Dziś na podwieczorek robię kaszkę manną z jabłkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
brawa za szczepienia
![]() zapomnialam co mialam odp ![]() goldi ja na spacer zawsze biore soczek przecierowy, w razie W mlody sie troche ''zapcha'' i moge na spokojnie do domu dotrzec. Zreszta od kiedy fruwa w spacerowce moze nie jesc, nie pic i nogami nie wierzgac, tylko rozdziawiony sie rozglada ![]() a moze ja powinnam red party urzadzic dzisiaj ![]() kolezanka zaraz wpadnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
wróciliśmy do domku dopiero 16 to pewnie gdzieś za godzinke 1,5 znowu wyjdziemy na chwilke..........robiłam dzisiaj ten blok od glam zobaczymy jaki wyszedł ale chyba za dużo dałam mleka w proszku.....
muff...soczek przecierowy??? moja bestia niczego po za cyckiem, mlekiem i herbatka koperkową nie wypije kupiłąm mu jabłko melisa i co??? "sama sobie to pij"......miałam coś pisać jeszcze ale zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- aaaaaaaaaaa wiem o skokach własnie wczoraj czytałam, ze 22-26 tydzień dziecko przechodzi skok i możemy odnieść wrażenie że sie "cofneło w rozwoju" bo to co robiło do tej pory to robi mniej albo wcale chodzi i umiejętności......
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
moj wody nie tknie, herbatek tez nie ( w sumie dobrze, bo to cukier sam). Ile ja sie nameczylam, zeby przez dzien 50ml chociaz wypil, a teraz wybawienie, rozcienczam mocno, zeby sie napil, a nie najadl i setka na jedno pojenie idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no poczekam, czytałam ze ten skok od 14-19tygodnia moze trwać, w sumie jeszcze tydzień- dwa akurat będzie 5m-c i moze wprowadzę cos nowego, moze będzie mniej marudny? ![]() ja też zrobiłam blok czekoladowy a le z innego przepisu bo nei miałam gorzkiej tylko kakao- z migdałąmi i żurawiną ![]() ![]() edit: fajnie macie z ejuż podajecie coś do picia- my tylko cyc i cyc ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-26 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
no mi nie wyszedł.........w smaku dobry ale strasznie sie kruszy.....chyba faktycznie za dużo tego mleka sypnełam ( dopadłam w sklepie to co glam pisała w niebieskim woreczku takie prawdziwe hehe) no ale zmarnować się raczej nie zmarnuje hehheeh napewno.....idę kolejny raz dzisiejszego dnia na polko z małym
![]()
#413 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczeniaczka widziałam ostatnio za 120zł, także 106zł z wysyłką to moim zdaniem dobra cena ![]() DZIEŃ DOBRY ![]() Jezu złoty, ale jestem wykończona. Przebywanie na słońcu przez prawie 3h mnie wykończyło, ale dziecie zadowolone ![]() Nie było mnie rano na wizażu i mam trochę do nadrobienia, póki maluch śpi, poczytam ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Ja nie wiem co mojej się zrobiło, że od kilku dni nie wstaje o 5:50, a o 5 ;/ ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Ale super, a co to takie siedzisko? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaa
![]() ![]() Tytuł jak najbardziej zasłużony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu nie zgodziła sie na antybiotyk? ja dłuuugo walczyłam z tradzikiem, zreszta do tej pory walcze, brałam ten antyb. przez kilka długich miesiecy i mimo ze wiem ze to syf straszny (tetracyklina) ale pomogło do tego kilka specyfików do smarowania i wygladam juz po kilku latach jak człowiek. jesli moge tylko cos doradzic to na tradzik polecam tylko dermartologa, kosmetyka w drugiej kolejnosci, jak stany zapalne sie podlecxza i dla utrzymania ładnego efektu. i osobiscie polecam kasy zamiast oczyszczania, przynajmniej lepiej działały, nie podraznialy tak skóry, ale to moje osobiste doznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
my juz po szczepieniu placz tylko 3s jestem z niej dumna.wkurzylam sie bo za pierwszym razem na szczepieniu dr mowila ze do 6mcy rota mozna wiec chcialam dzis a juz inna dr mowi ze za pozno bo do 6mc to 2dawka ma byc.switnie informuja pacjentow nie?mala wazy 7150g dr kazala sie wstrzymac z podawaniem nowosci pozwolila jabllko bo mala dzis z sokowirowki zapijala sie soczkiem.powiedziala ze skoro ja karmie w wieksxosci cycem to mamy poczekac bo mala ladnie rosnie.gluten po 5 miesiacu.
#417 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() co muszę zrobić zeby sie do Was "zapisac" ![]() bo ja też rozpakowałam sie w grudniu 2011 ![]()
![]() |
#418 |
Wtajemniczenie
|
witaj wystarczy ze bedziesz sie udzielala
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- nikaa nasze pociechy to juz 19tyg a nie 18skonczyly ![]()
#419 |
Zadomowienie
|
Czy Wasze maluchy też warczą?
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- PRINC nie mam pojęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.