Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 11:18   #391
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

ale sie wczoraj z malego usmialam, pewnie to byl przypadek, ale zabawny tz gada do niego: ''powiedz: bu'' i tak powtarza to ''bu'' a F na niego spojrzal i tak od niechcenia 'bu' tak mu to wyszlo pieknie, jakby juz mowil. No to sie tz rozochocil i dalej go meczy, ''no powiedz'' a mlody nazbieral sliny i centralnie mu w oko naplul, ze 2 metry przelecialo jak nic zapomnial biedny tz, ze ostatnio ulubionym po ''raczkowaniu'' zajeciem Filipa jest plucie na odleglosc

my lecimy zaraz na spacer na 1,5-2h, potem jedzonko, pakuje mlodego w auto i jedziemy po Tz i na zakupy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:27   #392
elf27
Zadomowienie

a my kurna musimy popołudniami spacerować bo młody ma światłofobię i przy słońcu nie ma mowy o spaniu plus włącza marudzenie, przy innej pogodzie śpi jak zabity
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:30   #393
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a my kurna musimy popołudniami spacerować bo młody ma światłofobię i przy słońcu nie ma mowy o spaniu plus włącza marudzenie, przy innej pogodzie śpi jak zabity
moj musi byc zacieniony, przed najmniejszym promieniem slonecznym ucieka jak wampir
cos nie moge sie zebrac do wyjscia...
Stary 2012-04-26, 12:03   #394
basiula19
Zadomowienie

a my mykamy na polko bo mały właśnie sie obudził a pogoda jak marzenie grzech w domu siedzieć.........w pokoju mam syf jak cholera czeka na mnie prasowanie ale nie dziś nie dziś jutro tż cały dzien w domu zajmnie sie małym a ja ogarne ten grajdoł............

......tabletki pomogły już nie boli...........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:34   #395
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
moj musi byc zacieniony, przed najmniejszym promieniem slonecznym ucieka jak wampir
cos nie moge sie zebrac do wyjscia...
do mojego też nie może zaden promyk dojść bo rzuca sie jak szalony;/ też sie nie moge zebrać, wogole ostatnio to wcale nie chce mi sie chodzić na te spacery;/ nigdy nie wiadomo czy po 4 krokach od wyjścia z domu nie zacznie sie histeria, zaraz na rece i koniec spaceru, bo pchanie wózka jedną reką, w drugiej trzymając malego to jakoś mnie nie kreci
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:37   #396
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
tru

już zagłosowoane

p.s. powiedz mi jeżlei możesz moja 15letnia siostrzenica ma mieć przez dermatologa peeleng kwasem pirogronowym na trądzik- dobre to? czy nie bedzie miała czerwonej twarzy? takiej poparzonej po tym?

ech to mlenio, po każdym karmieniu jak naciskam brodawki to się pokazują kropelki to chyba jest?
ech a on znowu się złosci nei wiem o co

dzisiaj powiem neurologowi bo w końcu cycki opadają :/

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

o! Oolong
czy to normalne ze każda zabawka go złości? bawi się max. 1min.
nie wiem, ale starszy też był nieznośny wrzaskun i nie wydaje się, by coś mu było poważnego

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:55   #397
pokszyfka
Zadomowienie

matko świętapoł dnia mnie nie bylo i 4 str do czytania...

tż pozbył się jednego zęba, narazie źle się czuje...
moja pani po bioderkach, next wizyta jak zacznie chcieć chodzić
i po szczepieniu. 7500g mały pampuch
slicznie dzisiaj, tylko wietrznie...ale i tak zabieram mała na pole/dwór niech się tż prześpi...

aaa, jeszcze się pochwalęmoja pani w nocy miałaby jedno karmienie, po 22, ale to zaden interes, bo o 4 musiałam ją brać na śpiocha bo cycki miałam tak pełne i bolesne, że nie mogłam spać...
i tak źle i tak niedobrze
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:59   #398
mol_aa
Zadomowienie

pokszyfka super waga

My już po jednym spacerze, obiad zrobiony, posprzątane, poprasowane, czekamy na tża i na kolejny spacer

Dzisiaj do mnie dotarło, że Piter mógł przechodzić skok rozwojowy, bo przez odstatnie 3-4 tyg prawie nic nie gadał, był mega marudny, a od wczoraj zupełnie inne dziecko, lepiej śpi, zaczął gadać i to dużo i nie jest taki marudny jak ostatnio
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:16   #399
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

ponawiam pytanie - kleik ryżowy na wodzie czy mleku? na opakowaniu holle pisze, ze pół na pół ale nie chce mi się w to bawić
Ja robię na mleku
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:26   #400
nie _wiem
Raczkowanie

ELF ja biorę 120 ml przegotowanej wody (primavera) wsypuję 1,5 miarki kaszki manny na mm neastle i ok 3 łyżek stołowych kaszki mleczno ryżowej o smaku owocowym, nie daję potem picia bo mała ma straszna tendencje do ulewania:P nawet na 10-15 min przez kolejnym karmieniem..... więć taka porcja kaszy stanowi pełny posiłek i wytrzymuje mi 3- 3,5 godziny
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:34   #401
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
do mojego też nie może zaden promyk dojść bo rzuca sie jak szalony;/ też sie nie moge zebrać, wogole ostatnio to wcale nie chce mi sie chodzić na te spacery;/ nigdy nie wiadomo czy po 4 krokach od wyjścia z domu nie zacznie sie histeria, zaraz na rece i koniec spaceru, bo pchanie wózka jedną reką, w drugiej trzymając malego to jakoś mnie nie kreci
no wlasnie... juz jestesmy po bo w parku jesc mu sie zachcialo i byl wrzask. Biegiem do chaty z wrzeszczacym dzieckiem przez centrum miasteczka

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
matko świętapoł dnia mnie nie bylo i 4 str do czytania...

tż pozbył się jednego zęba, narazie źle się czuje...
moja pani po bioderkach, next wizyta jak zacznie chcieć chodzić
i po szczepieniu. 7500g mały pampuch
slicznie dzisiaj, tylko wietrznie...ale i tak zabieram mała na pole/dwór niech się tż prześpi...

aaa, jeszcze się pochwalęmoja pani w nocy miałaby jedno karmienie, po 22, ale to zaden interes, bo o 4 musiałam ją brać na śpiocha bo cycki miałam tak pełne i bolesne, że nie mogłam spać...
i tak źle i tak niedobrze
za szczepienie i wage
dlatego czasami jednak ciesze sie, ze nie karmie juz cyckiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 13:41   #402
elf27
Zadomowienie

NIKA może mały przechodzi skok?

Dziewczyny a próbowała któraś słoiczków HOLLE? myślę czy nie zamówić zamiast Hippa
Stary 2012-04-26, 13:43   #403
nettka_
Zadomowienie

My dzisiaj po szczepieniu
UWAGA! PAULINA WAŻY 8600G

U mnie 22 stopnie w cieniu jak się obudzi to idziemy na spacerek
Stary 2012-04-26, 13:48   #404
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
NIKA a jak karmisz i w trakcie wyjmiesz małemu z buzi sutka to cieknie mleko strużką? Piersi nabrane?
na początku karmienia, potem już nie bardzo

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
nika będzie miała raczej czerwoną buzię - zależy jakie stężenie jej da ta dermatolog, ale raczej dermatolodzy sadzą jak najwyższe i się niczym nie przejmują , potem skóra będzie się łuszczyć...
pewnie dowalą jej na maxa, bo powiedziała ze przy tym musi byc dermatolog a nie kosmetyczka :/ w ogóle chciała jej a/biotyk na trądzik zasadzić na pół roku- ale sis się nei zgodziłą... znowóż mają podobnież w mieście dobra kosmetolożkę któa oczyszczaniem samym wyleczyła jakiego chłopaka z mega trądziku- a ta dermatolog zakazałą oczyszczać... i nie wiem co jej doradzić
do tej dermatolog na kwasy
czy
do kosmetolog na oczyszcanie

co radzisz?

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie wiem, ale starszy też był nieznośny wrzaskun i nie wydaje się, by coś mu było poważnego
ano ja przewrażliwona matka jestem to się wkręcam moze i tak jakoś on jest spokojniejszy jak nie ma zabawek wokół siebie- co dla mnie jest dziwne bo dzieciaczki(a jest ich 6 ) mojego rodzeństwa bez zabawek żyć nie mogła

muff
no i ja się b.ciesze, tylko nie zdąrzyłam się umalować, tak super expresowo dostarczyli hehe

my po spacerku 3h .... młody nakarmiony sobie siediz(bez zabawek) w leżaczku a ja ide rzyszykowac obiad

buziole

aaa i gratki pokszyfka za szczepienei i wagę-

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

nettka

szczęka opada-łął ślicznie

elfik

no moze musze sprawdzić keidy te skoki- ma teraz hmm...18tydzień... kurde płącze chyba chce spać? czy jeść?

msuze elcieć... obiadu nie będzie chyba
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:49   #405
elf27
Zadomowienie

NIKA nasz lepiej się zachowuje jak bawi się tylko ze mną, moimi rękami, twarzą, pisku i wrzasku, śmiechu co niemiara. Zabawki go rozpraszają, jak już to lubi bawić się wacikami albo butelką, czymś nietypowym, nie przepada za matą, grzechotkami, karuzelą czy bujakiem.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Nasz też miał taki etap, myslałam, ze mam mało mleka a on chciał się po prostu ciągl przytulać do cycka. minęło.
Stary 2012-04-26, 14:09   #406
Bahamadia_25
Zakorzenienie

netko, z Paulinki ładna kobitka się robi fiu fiu

Michał jak jadł dzisiaj zupę, chlasną mi nogą w miskę i zupa na świerzo wypran kapę się wylała :[ po takiej niespodziance jutro daje mu z butli

Spacer zaliczony, 2,5h. U Nas tak wali słońce że gęba mnie piecze przeokrutnie a mialam krem z filtrem Michała...
Jeszcze później się przejdziemy.

Dziś na podwieczorek robię kaszkę manną z jabłkiem
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:27   #407
muffinka90
Zakorzenienie

brawa za szczepienia

zapomnialam co mialam odp

goldi ja na spacer zawsze biore soczek przecierowy, w razie W mlody sie troche ''zapcha'' i moge na spokojnie do domu dotrzec. Zreszta od kiedy fruwa w spacerowce moze nie jesc, nie pic i nogami nie wierzgac, tylko rozdziawiony sie rozglada

a moze ja powinnam red party urzadzic dzisiaj

kolezanka zaraz wpadnie tylko ciasto nie zdazy stezec, taki biszkopt mi wyszedl dzisiaj puszysty i wyrosniety jak nigdy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:33   #408
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

a moze ja powinnam red party urzadzic dzisiaj

haahah
Stary 2012-04-26, 14:59   #409
basiula19
Zadomowienie

wróciliśmy do domku dopiero 16 to pewnie gdzieś za godzinke 1,5 znowu wyjdziemy na chwilke..........robiłam dzisiaj ten blok od glam zobaczymy jaki wyszedł ale chyba za dużo dałam mleka w proszku.....

muff...soczek przecierowy??? moja bestia niczego po za cyckiem, mlekiem i herbatka koperkową nie wypije kupiłąm mu jabłko melisa i co??? "sama sobie to pij"......miałam coś pisać jeszcze ale zapomniałam

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

aaaaaaaaaaa wiem o skokach własnie wczoraj czytałam, ze 22-26 tydzień dziecko przechodzi skok i możemy odnieść wrażenie że sie "cofneło w rozwoju" bo to co robiło do tej pory to robi mniej albo wcale chodzi i umiejętności......

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 15:01   #410
muffinka90
Zakorzenienie

moj wody nie tknie, herbatek tez nie ( w sumie dobrze, bo to cukier sam). Ile ja sie nameczylam, zeby przez dzien 50ml chociaz wypil, a teraz wybawienie, rozcienczam mocno, zeby sie napil, a nie najadl i setka na jedno pojenie idzie i dziec spokojniejszy, bo nie suszy a na spacer nie rozcienczam, coby wytrzymal po nim te troche do domu, chociaz jak narazie nie bylo awarii, wychodzimy po jedzeniu od razu i 3-4h spokoju jest

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:23   #411
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
NIKA nasz lepiej się zachowuje jak bawi się tylko ze mną, moimi rękami, twarzą, pisku i wrzasku, śmiechu co niemiara. Zabawki go rozpraszają, jak już to lubi bawić się wacikami albo butelką, czymś nietypowym, nie przepada za matą, grzechotkami, karuzelą czy bujakiem.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Nasz też miał taki etap, myslałam, ze mam mało mleka a on chciał się po prostu ciągl przytulać do cycka. minęło.
o to tak jak mój, włosami, twarzą a palce moje najlepsze do gryzienia- ostatnio pediatre chciał dziabnąć- a ma czym bo 2 zębole ma hehe sie kobitka wystraszyła nieco, ale co ja jej miałąm pwiedzieć, ze dzieć lubi mnie gryźć a ja mu pozwalam?

no poczekam, czytałam ze ten skok od 14-19tygodnia moze trwać, w sumie jeszcze tydzień- dwa akurat będzie 5m-c i moze wprowadzę cos nowego, moze będzie mniej marudny?

ja też zrobiłam blok czekoladowy a le z innego przepisu bo nei miałam gorzkiej tylko kakao- z migdałąmi i żurawiną z młodym w chuscie- insteresowało go moje mieszanie, przelewanie dodawanie...a teraz woła ewidentnie do spania

edit:
fajnie macie z ejuż podajecie coś do picia- my tylko cyc i cyc

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:26
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:30   #412
basiula19
Zadomowienie

no mi nie wyszedł.........w smaku dobry ale strasznie sie kruszy.....chyba faktycznie za dużo tego mleka sypnełam ( dopadłam w sklepie to co glam pisała w niebieskim woreczku takie prawdziwe hehe) no ale zmarnować się raczej nie zmarnuje hehheeh napewno.....idę kolejny raz dzisiejszego dnia na polko z małym

Stary 2012-04-26, 15:47   #413
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze dzieci interesuja sie stopami? moja ma prawie 5mcy i jakby nogi dla niej nie istniały Potrafi sie juz turlać ale stopy jej nie interesują.

Wiecie może ile w sklepie kosztuje ten szczeniaczek - uczniaczek? bo znalazłam na allegro za 106zł z wysyłka i nie wiem czy to duzo czy mało - a zamierzam małej go kupić.
Roksanka od jakiegoś czasu bawi się stopami, ale do takich akrobacji jedzenia paluszków u nogi jeszcze jej daleko

Szczeniaczka widziałam ostatnio za 120zł, także 106zł z wysyłką to moim zdaniem dobra cena

DZIEŃ DOBRY

Jezu złoty, ale jestem wykończona. Przebywanie na słońcu przez prawie 3h mnie wykończyło, ale dziecie zadowolone

Nie było mnie rano na wizażu i mam trochę do nadrobienia, póki maluch śpi, poczytam

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Po ile są pampersy Dada w Biedronce rozmiar 4 i ile sztuk jest w paczce? Biedronkę mam daleko i nie wiem po ile wychodzi jedna sztuka i czy nie taniej wyjdzie np. Huggies w promocji?
My kupujemy Dada premium za jakieś 28zł za 54sztk

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
dziewczyny wy tu o tych przytulankach a ja mam dalej z tym problem;/ tzn dalej mi to ból sprawia;/ a to juz 5 mc! ehhh byłam po 6 tyg u ginekologa i mowił ze wszystko ok, ale ja tam nie wiem, widocznie musze jeszcze poczekać
Może to wina stresu? Może się obawiasz, że kolejnym razem będzie coś nie tak.. Mam nadzieję, że będzie git w jak najbliższym czasie A może jakiś żel nawilżający?

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Nasz odwrotnie, na cycku spał całą noc a teraz na mm jest koszmar, prawie w ogóle nie śpi do tego płacze przez sen
Jeju, czemu tak? Może mm złe? Może inne?

Ja nie wiem co mojej się zrobiło, że od kilku dni nie wstaje o 5:50, a o 5 ;/

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Pochwale się Piterem
Ale super, a co to takie siedzisko?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:59   #414
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Aaaaaa Zanim nadrobię - chwalę się - widziałam naszą Miss
Tytuł jak najbardziej zasłużony

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:41   #415
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

pewnie dowalą jej na maxa, bo powiedziała ze przy tym musi byc dermatolog a nie kosmetyczka :/ w ogóle chciała jej a/biotyk na trądzik zasadzić na pół roku- ale sis się nei zgodziłą... znowóż mają podobnież w mieście dobra kosmetolożkę któa oczyszczaniem samym wyleczyła jakiego chłopaka z mega trądziku- a ta dermatolog zakazałą oczyszczać... i nie wiem co jej doradzić
do tej dermatolog na kwasy
czy
do kosmetolog na oczyszcanie

co radzisz?

a czemu nie zgodziła sie na antybiotyk? ja dłuuugo walczyłam z tradzikiem, zreszta do tej pory walcze, brałam ten antyb. przez kilka długich miesiecy i mimo ze wiem ze to syf straszny (tetracyklina) ale pomogło do tego kilka specyfików do smarowania i wygladam juz po kilku latach jak człowiek. jesli moge tylko cos doradzic to na tradzik polecam tylko dermartologa, kosmetyka w drugiej kolejnosci, jak stany zapalne sie podlecxza i dla utrzymania ładnego efektu. i osobiscie polecam kasy zamiast oczyszczania, przynajmniej lepiej działały, nie podraznialy tak skóry, ale to moje osobiste doznania
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:44   #416
fatal21
Wtajemniczenie

my juz po szczepieniu placz tylko 3s jestem z niej dumna.wkurzylam sie bo za pierwszym razem na szczepieniu dr mowila ze do 6mcy rota mozna wiec chcialam dzis a juz inna dr mowi ze za pozno bo do 6mc to 2dawka ma byc.switnie informuja pacjentow nie?mala wazy 7150g dr kazala sie wstrzymac z podawaniem nowosci pozwolila jabllko bo mala dzis z sokowirowki zapijala sie soczkiem.powiedziala ze skoro ja karmie w wieksxosci cycem to mamy poczekac bo mala ladnie rosnie.gluten po 5 miesiacu.
Stary 2012-04-26, 16:50   #417
Oliveira79
Zadomowienie

witam wszystkie mamusie
co muszę zrobić zeby sie do Was "zapisac" i dopisać do listy na początku?
bo ja też rozpakowałam sie w grudniu 2011

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 17:08   #418
fatal21
Wtajemniczenie

witaj wystarczy ze bedziesz sie udzielalado listy dopisze cie ggoora ale za jakis czas bo jest w trakcie przeprowadzki i chyba netu juz nie ma.powiedz kiedy i co urodzilas pochwal sie

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

nikaa nasze pociechy to juz 19tyg a nie 18skonczyly
Stary 2012-04-26, 17:13   #419
elf27
Zadomowienie

Czy Wasze maluchy też warczą?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

PRINC nie mam pojęcia może tęskni za cycem
Stary 2012-04-26, 17:14   #420
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
My dzisiaj po szczepieniu
UWAGA! PAULINA WAŻY 8600G
WOW
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości