![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() Ale jesteś pewna tego cc??? Może byś spróbowała sn? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do hemoroidow w ciazy z Tomkiem mialam jednego, ale jakos jak urodzilam wszytsko sie samo zagoilo ostatnio znow zaczyna troszke dokuczac jak nie zapomne to zapytam na wizycie w czwartek to Ci napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zadomowienie
|
No dokładnie on jest tam po to żeby odpowiadać na Twoje pytanie , rozwiewać Twoje ewentualne wątpliwości.No i kurde tym bardziej jeszcze , że płacisz to łaski nie robi... ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Pytałam już kiedyś lekarza o cc ale to przeciwnik cc (inni lekarze tak o nim mówia) i powiedział mi ,że zależy jak dzieci się ułozą. Więcej nie pytam bo i tak wiem co mi powie.Zdaję się na dzieci i na "matkę naturę" ona chyba najlepiej wie.Nie ukrywam jednak , że wolałabym cc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
tak na 80 % cc wolę... boję sn ze względu nie na ból pękanie czy inne takie, ale boje się o malego. Z kim nie pogadam to zawsze cos w tych sn jest nie tak. mojej chrzesnicy złamali obojczyk, koleżanki córce bark a sąsaidce męża używali tej przyssawki zeby dziecko wyciągnac bo sie pordó zatrzymal bo ona nie miała juz siły... a wczoraj u tej kolezanki co byłam to jej córka dostała 1 punkt bo była podduszona juz a oni nie chcieli cc zrobić po 11 godzinach męczenia się, dobrze ze jej lekarz akurat przyszedl i zarządił cc, powiedział ze w jej stanie białko w moczu i wyskoie cisnienie wogóle nie powinni kazac jej rodzic sn. Ech bądz tu człowieku mądry
#395 |
Zadomowienie
|
Czarna,
Teraz nie mam ale w pierwszej ciazy miałam straszne. Lekarz kazał mi wtedy smarowac maścią bez recepty ale nie pamietam nazwy. I pomagało, choć długo z nimi walczylam po ciazy tyle ze potem czymś nao recepte ![]()
#396 |
Zakorzenienie
|
A i powiedziała jeszcze ze na 6 porodów które były jak leżała w szpitalu każdy sn wszystkie zakończły sie cc, to ja sie pytam po co meczyc sibie i dziecko?
#397 | |||
Rozeznanie
|
Landi jedz do swojego gina na wizytę indywidualną, nie ma co ryzykować. Ja bym Wam mogła poopowiadać co się dzieje w szpitalach, ale nie chcę Was straszyć. Powiem krótko, cieszę się, że moja siostra pracuje na porodówce i że wszyscy mnie tam znają, bo widzę, że zupełnie inaczej mnie traktują. Generalnie zasada jest jedna: "lekarzom się nie przeszkadza" W nocy EWENTUALNIE MOŻNA ich obudzić jeśli występuje zagrożenie życia rodzącej lub dziecka. W innym wypadku położne same odbierają poród, a lekarze rano podpisują dokumentację. I rzecz którą widziałam na własne oczy. Spotkałam z moja siostrą ginekologa z jej szpitala w przychodni i spytał czy dużo rodzących jest, bo ma dziś nockę. Moja siostra odpowiedziała "jak schodziłam z dyżuru o 7 rano to były tylko 2, nie wiem co działo się później", na co pan doktor odpowiedział "O! to świetnie! oby je wyrodzili dziś to będę mógł w nocy leżeć bykiem" i uradowany poszedł dalej, a ja zdezorientowana miałam taką minę:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko z dzidzią ok! dodaj lekarzowi opinię na portalu w stylu "ranking lekarzy" ![]() ![]() Daj przepis na to ciassstoo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#398 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za laska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za dzisiejsze wizyty ![]() synek dał mi pospać ale wczoraj gdzieś mi uciskał wieczorem, do tego zgaga i ryczeć mi się tylko chciało ![]() dziś przychodzi kumpela na kawkę - doświadczona mama także podpytam ją o kilka rzeczy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Też mam ochotę na mokrego murzynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Jasiu ma rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale cały czas mam w głowie słowa tego znajomego lekarza o porodach, co Wam kiedyś pisałam, o bezpieczeństwie podczas sn i cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
ja wolę sn, poród miałam lekki, mam nadzieję, że teraz tez sie uda sn
![]() a co do rodzenia bliźniaków sn to bym się zastanowiła, kuzynka mi mówiła, że ma znajomą co była w ciąży z bliźniakami, dzieci ułożyły się główkami do dołu jak trzeba i rodziła sn, urodziła jedno, a tym czasie drugie sie obkręciło i musieli zrobić cc, tak więc i dół i brzuch rozwalony, nie zazdroszczę ![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
biorę się za wyprawkę w excelu i podliczanie kosztów
![]() już się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie uważacie, ze w dzisiejszych czasach kobieta powinna miec prawo wyboru jak chce rodzić?? CZy po cc czy po sn jest ból i trzeba dochodzić do siebie.
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
laski trzymajcie kciuki, ogarnęłam się i jadę do lekarza.
a po 2-gie, nasze szczęście nie trwało długo... nowi najemcy którzy mają na nasze miejsce wejść mają wątpliwości, bo babka chce im czynsz podnieść. Jeśli oni nie wejdą na nasze miejsce, to musimy tu zostać jeszcze 3 miesiące, bo taki jest okres wypowiedzenia... czyli leżymy i kwiczymy z kasą wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
No tak to własnie powinno być ,że kobieta decyduje.Za przeproszeniem w końcu to jej d...a.No chyba ,że jest jakieś przeciwwskazanie do wybranego przez nią porodu to ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
hey kochane! witam się w nowym wątku na 14 stronie
![]() Posprzatane, uprane, obiadek się gotuje więc czeka mnie błogie lenistwo ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- a i witam się 100-dniówkowo ![]() ![]()
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Zjadłabym kiełbasy
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
ooooooo matkoooo nie pedzic taak my wrocilysmy ze spacerku jakie goroaca sie zrobilo masakra ciekawe czy moj dzidziol sie przzekrecii
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem ciągle głodna
![]() ![]()
#419 |
Rozeznanie
|
Noooo wreszcie udało mi się Was nadrobić! Tylko już połowę pozapominałam
![]() Landi idź do lekarza,ja w niedzielę jak byłam na IP,również z bólem brzucha,to dostałam ochrzan,że zwlekałam i nie przyjechałam od razu,u mnie na szczęście było w porządku,ale bóle brzucha w III trymestrze,mogą być oznaką odklejającego się łożyska!!!! Lepiej dmuchać na zimne. czarnamadonna ja kilka tygodni temu miałam jednego,troszkę mnie bolało,szczególnie przy wypróżnianiu.Ja zażywam cyklo3fort na bolące żyły,pajączki i tam jest napisane,że ten lek też działa na hemoroidy i rzeczywiście całkowicie ustąpiło.Lek jest roślinny i bezpieczny w ciąży.Ja stosuję 2x1.A przy okazji pajączki przestały się pojawiać,żyły wklęsły i nie bolą,a i nie puchną.Na mnie działa super. |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||
Zadomowienie
|
Witamy się w 27 tygodniu
![]() Cytat:
![]() Aaaa to mnie uspokoiłaś, spodziewam się chłopca ![]() Cytat:
![]() Podchodzisz do zadania technicznie? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.