|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Ola jak to jest z tym monitoringiem? Chodzisz prywatnie? Ile razy trzeba iść na usg? Każda wizyta płatna czy w "pakiecie" jakaś inna cena?
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Mąż mnie namawia na testowanie jutro. Chyba jeszcze za wcześnie, ale jeśli owu była 10 dc to już mineły od niej 2 tyg. nie wiem co robic
![]() Test kupiony mam, leży na półce i czeka hmmm... Chyba poczekam na przyszły weekend |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
A więc tak - w szpitalu jest taka opcja że wykupujesz karnet na monitorowanie cyklu - na 5 badań co 2 dni i taki pakiet kosztuje 100 zł ! Więc tragedi nie ma !
Pytałam koleżanek i one jak chodzą do gin prywatnie to płacą każdorazowo ok. 50 zł ! Takze mysle ze znalazłam dobrą opcję ! ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Trele lepiej odczekaj jeszcze parę dni ( choc wiem ze ciezko ) Przed poronieniem jak testowałam to w dniu okresu był negatywny wynik a 3 dni po 2 kreski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostalam list ze szpitala . 28.02 mam zglosic si ena pobranie krwi , a 19.03 bede miala pierwsze usg !! Wyobrazacie sobie jakbym miala tak dlugo czekac bez wizyty prywatnej ? Czy oni sa normalni ?
![]()
#396 |
Zadomowienie
|
Trele
![]() ![]() Zeloth, ja testowałam na 3 dni przed okresem. I test wyszedł pozytywny. Ale tym razem nie zamierzam się śpieszyć. Bo to i tak niczego nie zmieni. Alko nie piję, kwas łykam. Dbam o siebie. Tyle, że jeśli nie jestem w ciąży, to @ mogłaby się opóźnić ze dwa dni, bo tak wychodzi na walentynki;] ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Ja już też do pozytywnego wyniku testu podejde spokojnie bo teraz juz wiem że od momentu testu do dzidziusia to bardzooo długa droga ! I an usg tez pójdę nie prędzej niż w 8 tyg. Nie chce się nakręcać prędzej - póki nie usłysze serduszka to nie uwierze !
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
a ja to juz nawet nie wiem jak u mnie z tą owulacja...wczoraj byłam u lekarza neurologa(zawroty głowy) i to juz moja 3 lekarka i w końcu madra kobieta pokierowała mnie... powiedziała wprost ze hormony we mnie szaleją i lekarze do których chodze tzn. moja gin. która przyjmuje w tej samej poradni co neurolog powiedziała wprost ze mnie nie wyprowadzi z tego i mam sobie dać spokój... załamka tylko ze 2 lata po poronieniu i co?? zmarnowany czas na chodzenie , faszerowanie sie lekami... brak słow. dała mi namiary na klinike ginekologia-endokrynologia i teraz zaczynam walczyc o dostanie sie tam. tam już lekarze są z tytuami, prof. wiec mam nadzieje ze jak mi pomogą wyprostować hormonki to zajde w ciąże.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Nie będę testowac. Test zaczeka do przyszłego weekendu, no chyba że wcześniej się okaże, że niestety nie będzie potrzebny. Oby tak się nie stało
![]() Podziwiam się za cierpliwośc ale oczywiście się nakręcam. Najgorsze, że ta cierpliwośc to też jest rodzaj nakręcania, takie zaklinanie rzeczywistości - 'jak jeszcze poczekam to się uda'. W pierwszej ciąży test zrobiłam 18 dni po terminie @ też z tego powodu. Znacie to? takie mówienie 'nie, na pewno się nie udało, na pewno nie jestem' a jednocześnie ten szept w głowie 'oj tak to chyba to' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie tego monitorowania cyklu, czy lekarz Wam to zlecił czy same tak postanowiłyście? Byłam przekonana że monitoring robi się po długich, bezowocnych staraniach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaa i oczywiście sama o nic nie prosiłam- ot myślałam, że coś przepisze jakieś inne witaminki czy coś. albo podpowie. a on sam - nawet nie proponował- tylko wręcz nakazał ![]() trochę się rozpisałam ![]() ![]()
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
no właśnie to mnie podtrzymuje na duchu, że zaszłam w ciaze juz raz, wiec nie było źle ze mna od poczatku. a hormony to napewno prolaktyna jest podwyzszona. od lutego 2011 do wrzesnia 2011 brałam bromergon na zbicie i w pazdzierniku 2011 miałam badania czy spadła,ale sie okazało ze dużo za duzo podwyzszona wiec znowu brałam bromergon i własnie 2 dni temu wziełam ostatnia tabletke i teraz do gin. czy spadła. a już miałam podejrzenie ze na przysadce mózgowej zrobił sie gruczolak i stad ta wysoka prolaktyna, zaroty głowy i pogorszenie wzroku,ale byłam w szpitalu i miałam badania i rezonans głowy i wyszło ok,wiec odetchnęłam z ulgą...chociaż tyle, ze to nie guz. a co do innych to nie wiem i własnie jak wczoraj byłam u tej nowej neurolg i sie pytała jakie badania miałam robione( hormony) to mówie ze ta prolaktyne i na tym sie skupiła to stwierdziła ze tak naprawde to nie miałam zadnych badan zrobionych i zaczeła działac i namiary i co gdzie kiedy, adresy itd. wszytko mi powiedziała i ze ona mi pomoże i nie żadne prywatne gabinety, nie endokrynolodzy prywatnie tylko ze teraz ja potrzebuje pomocy specjalistów a z tymi co chodziłam to mam sobie dac spokoj. z jednej strony to myśle ze to własnie jest lekarz z prawdziwego zdarzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie wstalam
![]()
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Nie , tym razem to nie uroki ciazy
![]() ![]()
#408 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Ja też miałam za wysoką prolaktynę, ale po obciążeniu. Lekarz mi przepisał duphaston czy dostinex, nie pamiętam już.
Wszystko wróciło do normy. Ale mam przyjaciółkę, która też zmaga się z problemem hormonów, i tyle razy jej mówiłam, że ma iść do gin endo, bo zwykły gin jej tego nie wyleczy. I wiecie kto ją przekonał? Dietetyczka.... No ale dobrze, że pójdzie. Mnie dziś bolą jajniki. Identycznie jak poprzednio. Miałam się nie nakręcać...ale to się chyba jednak tak nie da;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() więc grzecznie czekam do następnego tygodnia z delikatną nadzieją ![]() ale w zasadzie uważam, że co będzie, to będzie ![]()
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Wczoraj kłucie w jajkach a dziś totalny ból brzucha na@....
Mam dwa testy i się do mnie uśmiechały rano...ale kazałam im spadać... Głupio tak czekać i spodziewać sie i nie spodziewać. Chyba fajniejsza jest (chciana) wpadka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Ja po ostatniej wizycie u gina jestem tak pozytywnie nastawiona i właśnie złapałam się na tym ze się nakręcam choć jeszcze musimy poczekać ze staraniami do kwietnia
![]() Przed poronieniem staraliśmy się prawie rok w oparciu o metodę objawowo- termiczną a teraz od gina dostałam wspomagacze i jestem pełną nadziei na szybką akcję ![]() Dziewczyny jak zatestujecie szybko dawać znać bo się niecierpliwie razem z wami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Ja się dzisiaj za to nakręcam negatywnie. Po prostu nie wierze
![]() Tak jak postanowiłam w weekend nie testowałam, bo dziś 27dc, więc byłoby za wcześnie. Byłam dziś u mojej doktor i przy okazji weszłam do laboratorium spytac o betę i wiecie co usłyszałam? oczywiście zrobią za 35 zł ale wyniki dopiero w piątek! w piątek! nie to ja dziękuję jak nie dostanę @ to w sobote rano siknę. Po prostu za dobrze się czuję aby byc w ciąży. Czasem zakłuje, poboli brzuch ale nie wiem czy to nie na @, piersi jakby pełniejsze ale wcale nie tkliwe ani nie bolące (choc to akurat dziwne bo przed @ są zawsze twarde bolące). Generalnie dopóki nie ma pryszcza jest niby nadzieja, bo jak się pojawi pryszcz to góra 2-3 dni i @ i po sprawie ehh. |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wychodzę na prosta. W końcu dostałam @ i zaczynam nowy etap. Proszę o wpisanie OM 26.01.2013. Zrobię sobie chyba jednak przerwę. Poobserwuje czy organizm doszedł di siebie i wracam na wiosnę pelna pozytywnych wibracji
![]() Chyba ze natura zadecyduje za nas wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Zeloth - ja mam tak samo z pryszczami
![]() Podejrzanie mnie też nie bolą piersi. A zawsze bolą przed @. W ciąży to mnie (tutaj niecenzuralne słowo)....Jak w pierwszej tak i ostatniej. No nic. Pozostaje czekać, niech ta @ przyjdzie szybko... |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
a ja dziś dostałam @...
równiutko miesiąc po zabiegu.... po rozmowie z mężem postanowiliśmy spróbować w czerwcu lub maju jeszcze raz...ale do tego czasu gruntowne badania i dentysta! Wyczytałam gdzieś że ciąża mogła obumrzeć od zębów a ja mam jedną starą plombę..czas to zmienić! Lista badań: różyczka -> toksoplazmoza -> cytomegalowirus -> PCR opryszczka -> listerioza-> WYMAZ zakażenia dróg rodnych ->wymaz Gardnerella vaginalis -> Enterococcus faecalis -> Escherichia coli -> Streptococcus agalactiae -> Chlamydia trachomatis -> Ureaplasma urealyticum -> Neisseria gonorrhoeae -> Mycoplasma hominis -> Trichomonas vaginalis -> Candida -> przeciwciał antykardiolipidowych, antykoagulantu toczniowego przeciwciał przeciwjądrowych (badanie przesiewowe) coś jeszcze ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
U mnie po ptokach. Tempka spadła, więc już wiem, że dziś lub jutro @
![]() W sumie fajnie z tym mierzeniem temperatury bo przynajmniej wiem wcześniej i jak się pojawia @ to nie jest już takie uderzenie żalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Hej... Jestem ,nadal @ brak oprócz tego sennosc mnie nęka ,ból i kłócie jajników i siku latam co chwila... byłam twarda test leżał schowany głeboko w szafie ale dziś poszłam rano i zrobiłam- nie wiem pewnie to moje schizy ale ja tam coś widze :/ zastanawiam się tylko czy to nie moja wyobraźnia
![]() ![]() ![]()
#420 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.