|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Witam dziewczynki w zimowy dzień... Przytłacza mnie niesamowicie już ta zima
![]() ![]() Tak ostatnio rozmawialiśmy z mężem na temat wakacji- chcemy wybrać się do Chorwacji. Tylko nigdy tam jeszcze nie byliśmy i nie wiemy w który region warto pojechać. Możecie mi coś doradzić? Dodam, że pojedziemy własnym autem- chcielibyśmy zobaczyć jeszcze coś 'po drodze' i w samej Chorwacji pojeździć. Takie wakacje pół na pół- coś dla oka i dla ciała (błogie wylegiwanie się na słonku ![]() Błagam dziewczynki o pomysły ![]() Malgoś- Tyś specjalistką od wypraw- może coś podszepniesz?
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() Fajnie masz, ze wszystko przed Wami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my malowaliśmy duluxem i jest super- ładnie kryje i jest zmywalny. Co prawda jak robiliśmy remont w salonie to zdzieralismy ciemną farbę ale potem pomalowaliśmy na jasno. Myślę, że lepiej zedrzeć farbę a potem malować np najpierw na biało a potem na kolor- bo nawet jak na biało położysz na ciemne to i tak może przebijać ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
moja szwagierka była w Chorwacji samochodem na objazdówce, zwiedzili jeszcze Serbię, Czarnogórę itp. Nocowali na campingach i w hotelach. Dużo zwiedzili i polecają taką wyprawę- ponoć widoki nieziemskie
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pewnością warto zobaczyć Plitvickie Jeziora (jest tam przecudnie - to park narodowy z zespołem jezior) Możecie wybrać się zobaczyć wodospad Krka. Polecam po prostu pojechać wybrzeżem i zahaczyć o Dubrovnik, Split, Zadar - miasta/miasteczka bardzo klimatyczne, przyjemnie jest pochodzić i pozwiedzać Pula z koloseum Makarska - plaża a za tobą góry ![]() Można zobaczyć po drodze również kilka wysp jak Hvar, Pag i jak najbardziej Czarnogórę, Medjugorie - w Bośni i Hercegowinie. I koniecznie zaopatrzcie się w karimatę na plaże plus ręczniki, niestety plaże bardzo często kamieniste więc nie ma problemu się położyć. Pogoda i kraj cudny. Można się zakochać ![]() ![]() A i jeszcze piękne miejsce w Słowenii, miejscowość Portoroz nad morzem ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-20 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że Dulux daje radę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wyspie Pad też jest może i góry w jednym ![]() Chorwacja jest cudowna ![]() ![]() Parę zdjęć przesyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale się u ciebie dzieje. Pozazdrościć. Remont , ślub... uhuhu My właśnie z małżem wczoraj stwierdziliśmy że przez ostatnie zamęty z remontami, weselem mało dbamy o siebie, o czas razem spędzony o kulturę (filmy, ksiązki (chociaż ja czytam sporo)) ale chodzi o nas, żebyśmy robili coś razem. Postanowiliśmy że jak tylko Tż upora się z egzaminami to poświęcimy czas tylko dla siebie. Ale to bliżej kwietnia... omg ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Warto zobaczyć Plitvickie Jeziora - cudowne miejsce Dubrovnik, Split i wiele innych... No i obowiązkowa karimata i buty do pływania. Ja tam nie wchodziłam bez butów do wody, zbyt duże ryzyko że wbije mi się jeżowiec. Poza tym pyszne jedzenie, świetna pogoda... A co najważniejsz noce spędzaliśmy na kempingach (ja pierwszy raz) ale było przyzwoicie. ładne łazienki, miejsca odpowiednio przygotowane. W chorwacji można wypocząć i zobaczyć dużo ciekawych i pięknych miejsc. Polecam. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A poza tym nie mogę sie jakoś wydostać z przeziębienia. Nosa już nie mam zatkanego, ale ciągle coś tam jest, gardło mnie nadal delikatnie drapie no i ta "flegma w gardle"... Ale od jutra zaczynam urlop - 4 dni wolnego spędzonego z małżonkiem. ![]() A właśnie myślimy o zakupie pojazdu ![]() chcemy kupić coś ładnego, ekonomicznego i sprawdzonego. Zastanawiamy się nad passatem, małż coś szepcze o mercedesie ( co mi raczej nie odpowiada) może jakiś Volkswagen... Może byście mi coś doradziły, macie może jakieś sprawdzone auta?
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za rady
![]() Ahh już się nie mogę doczekać! ![]() ![]() ![]() Mąż chce jechać tam 'w ciemno'- tzn bez zarezerwowanego noclegu. Nasi znajomi twierdzą, że tam na miejscu jest wiele wolnych miejsc- wręcz mieszkańcy stoją na drogach i oferują noclegi. Czy to prawda? Trochę się obawiam tego (lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik ![]()
#399 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to nie wiem czy sie nie poodkleja pod wpływem kolejnej farby... ja miałam raufazę kiedyś i bez problemu zdarłam- trzeba namoczyć i sama odłazi ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
o ludzie ale widoki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
zależy jaki ma budżet na zakup i jakich gabarytów ma być autko ![]()
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Justynaa - a ja polecam mazdę, bo są dość tanie w porównaniu z konkurencyjnymi autkami pomimo dobrego wyposażenia, a są prawie nie do zajechania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Tylko trzeba pamiętać, że nowe samochody są już słabsze, więcej elektroniki i udoskonalania. Kiedyś Mazdy produkowali Japończycy, a teraz Mazda jest produkowana na podzespołach Fordów, więc to już nie jest ta sama Mazda.
Tak samo jest z Nissanami, nowe Nissany nie są już tak dobre jak te z przed 15 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Rozeznanie
|
Hop, hop
![]() Witam się weekendowo ![]() ![]() ![]() ![]() w świecie polskiej piłki nożnej wiosna właśnie się zaczęła - o 18 zaczął się 1. mecz WIOSENNEJ rundy ekstraklasy ![]() ![]() ![]() nie będę cytować, bo znów po takiej długiej nieobecności mój post zajmie pół strony ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajnie, że ciągle z nami jesteś ![]() justiii87 - zainteresowały mnie te zabiegi laserowego usuwania owłosienia - możesz napisać czy to Twój pierwszy raz, czy już któraś sesja? bo ja też bym sobie chętnie to zafundowała (nogi i bikini), ale nie znam nikogo kto by się temu poddał. magnusia super pomysł z firmą organizującą wesela! działaj, staraj się o dofinansowanie z funduszy europejskich i rozkręcaj biznes! sama też bym chętnie się tym zajęła, bo bardzo mnie kręciło organizowanie naszego ślubu i wesela ![]() ale się uśmiałam przeglądając faszyn from raszyn ![]() ![]() Viollet jak fajnie, że tyle się u Was będzie działo ![]() świetny pomysł z tą kolacją w hotelu, w którym organizujecie wesele. dobrze, że jedzenie Wam smakowało. no i jestem pod wrażeniem podejścia menadżerki sali - fajnie wiedzieć, że ktoś się tak angażuje w tak ważny dla Was dzień ![]() czyli jednak Fill wciąż chodzi Ci po głowie? dla nas dobrze, że jeszcze we wtorek będziesz w salonie, bo - mam nadzieję - dostaniemy kolejną relację ![]() co do Lady i jej ramiączek - myślałaś o ich poszerzeniu z tyłu? chodzi mi o efekt w tym stylu: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,3553.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4948.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4314.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,3463.html haczyk7 witaj w nowej części wątku i wpadaj do nas częściej ![]() katie99kasia my niestety nie byliśmy w Chorwacji, więc nie mogę nic doradzić, ale słyszałam same pozytywne opinie i też chętnie wybrałabym się w tamte rejony ![]() JJJustynAAA ciężko doradzać w kwestii aut, bo to zależy czego oczekujecie od samochodu. czy to ma być auto z salonu, kilku- czy kilkunastolatek? czy mówiąc o aucie ekonomicznym masz na myśli niewielki silnik albo instalację gazową, czy raczej stosunkowo niskie koszty eksploatacji i ewentualnych napraw? raczej sportowe czy bardziej luksusowe? skoro TŻ wspomina o mercedesie, to podejrzewam, że może chodzić o komfort wnętrza i jakość (długowieczność) silnika... i podobno tak jest, że mercedesy trzymają swoje ceny nawet jak mają kilkanaście lat, bo są solidne i dość mało awaryjne. napiszę z perspektywy tego, na co my zwracamy uwagę. dysponujemy budżetem w wysokości 10.000zł. szukamy auta 4-drzwiowego, silnik benzyna 1,6 lub 1,8 bez gazu, rocznik min. '99. Za tą cenę możemy kupić Passata B5. jest ich mnóstwo, łatwiej (i taniej) można kupić do nich części. podobnie jest z Golfami IV. bardzo tanio można kupić Renault Laguna i Megane, ale są dość awaryjne. Co do japończyków - my jakoś nie mamy przekonania do nissanów, ale nasi świadkowie są ich fanami (Primera, Maxima, a nawet Almera). trudniej znaleźć do nich części i są one droższe, ale te auta podobno raczej rzadko się psują. mój brat jeździ już trzecią mazdą 323 i jest zadowolony. ja jestem zakochana w nowej maździe 6, ale jest niestety poza naszym zasięgiem... no chyba że anglik ![]() dotąd jeździliśmy golfem III z 94r. 1,8 benz., kombi - trafił nam się niezardzewiały egzemplarz i bardzo go kochałam. później audi a4, silnik j.w., '96 - super się jeździło, przyjemne zawieszenie, dość komfortowe wnętrze, ale coś się pierdzieliła elektronika. teraz od lipca mamy audi a3, '97, 1,6, 2/3 drzwi i myślimy nad sprzedażą, bo jest dla nas troszkę za małe ![]() miałam nie zająć pół strony, a rozpisałam się jak wariat ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Justi - masz rację z tym, że im nowsze autko tym więcej elektroniki i takie naprawy kosztują często też więcej bo potrzebny jest do tego drogi sprzęt... ale cóż trzeba iść z duchem czasu
![]() Co do Mazdy, to nie do końca się zgodzę bo nie ma aż tak wiele podzespołów forda i nie każdy model, choć Mazda jest nadal produkowana w Japonii tylko niektóre modele (z tego co się orientuję) mają np płytę podłogową niemiecką (np mazda 3 co akurat jest dobre) i chyba jeden z silnik był produkowany w Niemczech (jakiś diesel - ale był to najgorszy silnik jaki mazda miała), ale Mazda 3 i mazda 6 są jednymi z najwyżej stojących aut w rankingach bezawaryjności, więc coś w tym musi być, a np Premacy jest na pierwszym miejscu w minivanach. Pamiętam, że nissan Almera po 2005 roku to już silnik produkuje Renault, dlatego tato tż-ta zdecydowanie nam odradzał, bo przez chwilkę braliśmy je pod uwagę. Nie wiem jak z całą resztą. Ja wiem, że Citroena i renaulta czy Peguota nie kupię, ale każdy może mieć inne doświadczenia z tymi autkami. Myśleliśmy też o Hondzie, ale obecnie produkują ją w Anglii, więc chyba pozostaniemy przy starym dobrym japońcu ![]() Ja wiem tez jedno, strasznie nie podobają mi się kombi, więc mam nadzieję, że życie mnie nie "zmusi" do jego kupna ![]() ![]() Justi jakby nas tż-ci zobaczyli o czym rozmawiamy to pewnie by się troszkę zdziwili co nie ![]() Kasioonya - oj tak chcemy już wiosnę ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-22 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
wpadłam do was na chwilkę. Spędziliśmy z mężem milutki dzionek. Człowiek zaganiany w ciągu tygodnie nie wie jak starsznie mu brakuje czasu spedzonego razem. Ale dziś było super. Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Mi zależy na ekonomiczności tzn spalanie - bo jezdze codziennie do pracy. Mężowi na wnętrzu i marce. Budżet około 20.000 zł. 4 drzwiowy, diesel bąź paliwo najlepiej 1.9 silnik jak najmłodszy i namniej awaryjny no i nowoczesny ![]() ![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Justyna - wiadomo, że taka mazda nie będzie się równała wyposażeniem z np z BMW, ale dlatego między innymi jest tańsza... poza tym jak człowiek dołoży do BMW to jego cena tak szybko nie spada ... ale mnie tutaj na jakiekolwiek naprawy nie byłoby stać
![]() a tak mi się przypomniało Mercedes w latach swojej świetności był tak bezawaryjny, że o mało nie zbankrutowali ![]() oj zdziwili by się i to bardzo ![]() ![]() ja tez mam wymagania co do autka i tż się śmieje, że takie nie istnieją... musi być małe ale duże, tanie, ale nie za tanie, hatchback, ładny, nowy, wygodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||
Rozeznanie
|
już niedługo
![]() Cytat:
![]() ja tam myślę, że mężowie nie byliby tak strasznie zaskoczeni - to pewnie z nimi najwięcej rozmawiamy na "męskie" tematy. i oni pewnie też mają sporą wiedzę dotyczącą "babskich" spraw. ja jestem ze swojego Małża dumna, bo odróżnia już brwi od rzęs, sukienkę od spódnicy i kolor różowy od pomarańczowego ![]() ![]() chyba wcale nie jest tak dużo tych wymagań, a na pewno są konkretne - gorzej byłoby, gdybyś powiedziała, że lakier ma pasować do koloru Twojej ulubionej torebki ![]() ![]() ![]() ale zaznaczam, że to nie są propozycje poparte dogłębną analizą recenzji motoryzacyjnych, a jedynie moja opinia ![]() Cytat:
![]() najbardziej podoba mi się Twój warunek "małe, ale duże" ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Kasiu jeśli wprowadzą tax w paliwie, to będę polować na większe autko (tzn większy silnik) - bardzo chciałabym Mazdę 5, ale niestety na razie za dużo kosztuje...
Citroena jednego już miałam i więcej nie chcę - francuzy są beeee dla nas (oczywiście model modelowi nie równy) a z tym małym dużym autem to chcę żeby kiedyś przyszłości wózek spokojnie się zmieścił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
tutaj mazda 6 jest dużo tańsza od mazdy 3 ale po względem pojemności silnika trójka nam bardziej na czas obecny odpowiada
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maz juz pochrapuje - wrocil z meczu przemarzniety i ze zdartym gardlem,ale przeszczesliwy,bo nasi wygrali 3:0 po naprawde dobrej grze ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
widzę że wkroczyłyście na temat samochodów a to poniekąd jeden z moich ulubionych tematów zaraz po psach i polityce
![]() ![]() Edytowane przez gawa Czas edycji: 2013-02-23 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amerykańskie auta są również niekiepskie, ale w naszym kraju jest problem z dostępnością części jeśli już są to są to chińskie podróbki w kosmicznych cenach. A tak naprawdę jest się ciężko wypowiedzieć na temat jakiego kol wiek auta bo są gusta i guściki i wszystko jest zależne na jaki model trafimy i jak go eksploatujemy, a odnośnie rankingów niezawodności samochodów nie powinniśmy brać tego za bardzo pod uwagę jeśli kupujemy auto używane bo cały ten ranking jest robiony na podstawie danych serwisowych, a niestety 90% użytkowników nowych aut serwisuje auta tylko na czas trwania gwarancji, a w tym czasie rzadko który samochód się psuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Gawa - takie 160 koni to ma fajnego "kopa"
Justii - tak na serio to wszystko też często zależy od szczęścia bo jeden kupi największy złom i będzie jeździł nim przez długie lata, a inny kupi najmniej awaryjny i ciągle będzie musiał coś wymieniać ![]() Tak jak mój kolega kupił volvo i w sumie jeździł nim 2 miesiące, a przez resztę pół roku nie wychodził od mechaników, w końcu auto zostawił w rozliczeniu bo mu się nie opłacało zabierać ![]() ale zejdźmy już z tych męskich tematów ![]() Co porabiacie ciekawego przez weekend? |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
nie było mnie dwa dni a tu takie męskie tematy się zaczęły
![]() w piątek po pracy pojechałam do szwagierki na wino i kolację ![]() Wczoraj przyjechali do nas znajomi z zaproszeniem na wesele ![]() super- 1 czerwca jedziemy więc. No właśnie Dziewczynki, czy możecie polecić jakiś salon fryzjersko/kosmetyczny lub wizażystę z Ełku?
#417 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - fajne wieści
![]() ![]() wyobraźcie sobie, że wczoraj moje osiedle nie miało prądu przez ponad 1,5 godz... i co tu robić... oczywiście miałam myśli typu, a to pooglądam tv, sprawdzę coś tam w necie....poszłam spać po 22.00 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
koleżanka mieszka już parę lat w Warszawie a tam mieszkają jej rodzicie i rodzina. Wypadła już z obiegu jeśli chodzi o salony fryzjerskie bo wiadomo wszystko się szybko w miastach zmienia ![]() ![]()
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Magnusia nie tylko ciemności, ale do tego powłączało się kilka alarmów w mieszkaniach, ale mieliśmy romantycznie bo pozapalałam świeczki w całym mieszkaniu
![]() Na "ślubnym Image" dopiero co widziałam wątek o tym, że ktoś szuka właśnie w Ełku fryzjera i kosmetyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My spędziliśmy weekend u mojej siostry i szwagra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.