|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
A ja zaczęłam sie wkręcać w jazdę na rowerze
Wczoraj przejechałam jakieś 10 km., przedwczoraj też coś koło tego , dzisiaj tak mnie tyłek boli że ledwo siedzę Aaa dziś idę jeszcze suknie ślubne pomierzyć, mama ma mi towarzyszyć, więc muszę się uzbroić w cierpliwość
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
nunny ale Ci zazdroszczę! Uwielbiam rower, a nie jeździłam chyba z 6 lat! W krk nie mamy rowerów
![]() jusztyska - wcale się nie dziwię, że nie chce Ci się iść :P JA szczerze mówiąc w ogóle nie rozumiem idei robienia komunii i sama chyba swojemu dziecku takowej robić nie będę.
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
eh, napisałam Wam długiego posta i mi go zeżarło...
Nic no - tak w skrócie: też nie rozumiem idei wystawnych komunii - rodzice, dziadkowie, chrzestni i dziecko. Tyle. Żadnych pociotków itp... Obiad w domu, nie w lokalu i skromne przyjęcie, nie wystawna feta. Pogoda piękna, aż zachęca do spacerów. Ale jak na złość muszę siedzieć na uczelni. No, ale kiedyś w końcu się to skończy ![]() Talk - bad news - żeby zająć miejsce na ławeczce pod arką trzeba tam siedzieć już o 16/17
|
|
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię strasznie przyjęć komunijnych, zawsze mi się nudzi, ale na szczęście prędko nie będę miała okazji w żadnej uczestniczyć
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za dwa lata będę miała Komunię chrześnicy..
![]() I też jestem za skromnym przyjęciem komunijnym, w domu, dla najbliższych, dziadkowie, chrzestni, Nasze rodzeństwo i tylu.
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
hehe paula - no to nieźle
![]() nunny - właśnie chcieliśmy się zainteresować wypożyczeniem, ale jedna wypożyczalnia, która nas interesowała była w centrum , więc nawet nieprzyjemnie później jechać przez pół tego zatłoczonego Krk aż się wyjedzie gdzieś na wioski. Ja mieszkam na wylocie z Krk i zazwyczaj widzę, jak ludzie wyjeżdżają poza Kraków z rowerami na dachach samochodów. Jeszce jakbym była w Krośnie, to nawet przez miasto się przejechać jest przyjemnie, a w Krk d**a blada. Ostatnio nawet sama opieprzyłam rowerzystę, bo kurde jechał zatłoczonym chodnikiem, a nie ulica i prawię we mnie wjechał... :/ a po ulicy też bez sensu się jeździ, a ścieżek rowerowych niewiele.. Ja też tak uważam co do komunii ... Dziecko, rodzice, chrzestni i dziadkowie. Finito. Ale z drugiej strony u nas robi sie pogoń za prześciganiem się w wystawnych przyjęciach i prezentach. I tak sobie myślę, że mimo, ze bym chciała dziecko nauczyć, tego , jakie to puste i bez sensu, to i tak czułoby się biednie, jakby dzień po Komunii wszyscy chwalili się co to nie dostali.
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-04-18 o 10:50 |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
oj, Kraków jest trudnym miejscem dla rowerzystów niestety. Mój znajomy roweruje i twierdzi, że to jak ciągłe igranie z losem. No ale co zrobisz...
Jeśli chodzi o dzieci i prezenty - to jest straszny problem. Bo co z tego, że Ty dasz dziecku na komunię biblię, medalik czy nawet jakiś ładny zegarek, jak kolega dostanie quada i laptopa. I wytłumacz swojemu, że wcale nie jest gorszy, biedniejszy, mniej grzeczny. Bo kolega dostał coś większego. Taki paradoks - chcesz dowartościować dzieciaka - musisz mu kupić coś, co mają koleżanki/koledzy. A że to kosztuje kupę kasy to już inna bajka. Moja znajoma ma fajne podejście do tego - wytłumaczyła dzieciom, że wcale nie trzeba mieć drogich zabawek, żeby się nimi móc pobawić. Razem z córką szyją ubrania dla lalek, budują domki z kartonu, z synem kleją sami samoloty itp. Dzieci mają frajdę a w przedszkolu mają się czym pochwalić, bo nikt nie ma takiego samego chociaż z tego co wiem, czasem kuzynka kapituluje i kupi jakiegoś bakugana (czy jak to się tam nazywa), bo każdy chłopiec ma chociaż jednego i jej syn się czuje odrzucony jak się nie może z kolegami bawić w jakąś bakuganową wojnę czy cokolwiek by to nie było
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane,jakoś ostatnio nie miałam czasu by tu zaglądać,a to prace w ogrodzie,a to odwiedziny u siostrzeńca,a to jakieś tam inne prace ,a to niespodzianka urodzinowa od Tż-ta itp.. Pogoda rewelacyjna,a ja od rana myje okna w firmie brrr...mam nadzieje ze nie polamie paznokci bo w sobotę idę na wesele
![]() Talk,dziekuje mały przeslodkiTeż się z wami zgadzam co do komunii jestem jak najbardziej za niewielkimi a nie za ,,malymi weselami,, Też coś myślimy nad wakacjami w Hajduszoboszlo
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
hej, wpadłam na chwilę by napisać, że PM'14 jakaś jędza skasowała pocztę, lub zmieniła do niej hasło
|
|
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Bardzo długo mnie tutaj nie było. Jakoś nie było mi po drodze z internetem i w ogóle. No ale za to w sprawach ślubnych podgoniliśmy troszkę tempo. Zamówiłam i zaliczkowałam już suknię, kupiliśmy obrączki, zatwierdziliśmy ostateczną ilość osób do proszenia - choć wciąż nie mozemy sie zebrać do wybrania i zamówienia zaproszeń , odwiedziliśmy księdza, mniej więcej wszystko dogadaliśmy i w połowie maja na 2-gie spotkanie mamy się wybrać, zakupiliśmy tablice ślubne i parę jeszcze innych duperklołków,które jednak cieszą
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy na zdjęcia i relacje z poszukiwań ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
ostatnio nie mam za wiele czasu na internet bo przy tak pięknej pogodzie staram sie nie siedziec w domu tylko wychodze z TŻ na spacer, jeździmy rowerami a jak sie juz uczes to też na ławeczce przed domem żeby jak najwiecej słońca złapać Edytowane przez agniecha_17 Czas edycji: 2013-04-19 o 08:32 |
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
ja się witam, ale nie mam specjalnie co pisać :P Nic się nie dzieje :P
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam wczoraj na te sukienki popatrzeć i zgłupiałam już całkiem
Coś czuję, że będę wszystko na ostatnią chwilę załatwiać.
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Też się witam
![]() Ja właśnie wybrałam kolory do sypialni Wypiłam kawkę, zjadłam ciasteczko i chyba pasuje zjeść coś lepszego ![]() Nunny, a jakie sukienki bierzesz pod uwagę? |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
![]() blue jakie kolorki będą? powiedz...... ========================= ========================= ==== a co do poczty.... jeśli jest zmieniane hasło tak jak było ostatnio to informujemy o tym, a poczte usuwać by ktoś chciał u nas ... nie wydaje mi się..... my grzeczne dziewczyny jesteśmy hehe. jutro wracamy do Polski, pozdro |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
super, powiem ci ze barzo podobne kolorki do naszej sypialni.
my mamy sciany w takim bardzo jasnym szarym kolorze włącznie z sufitem, i pasy właśnie z mocnego fioletu / śliwka/ tzn pasy nie są po całośći tylko na szerokość łóżka- na jednej ścianie. a na drugiej jeden szeroki i dwa węższe. |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
No mi się fiolet w sypialni bardzo podoba
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy łóżko + stoliki nocne takim brązie ale nie ciemny i jest ok.
jeśli cjhodzi o szfe to taka jak ściana/ bo przesuwana wnękowa/. mi się ostatnio bardzo podoba całe wnętrze na biało - czarno np. białe ściany meble,.... |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam białe meble do sypialni, ale Mężowi się nie podobają
Więc wybraliśmy wenge
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
blue - ta sypialnia jest prześliczna!
ale ślicznie pasuje ten kolor do sypialni! A to odnośnie sypialni w PL? uhuuu dzisiaj chyba lunie deszczem coś czuję
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Talk, tak, sypialnia w Pl. Tutaj nawet nie malowaliśmy mieszkania, tylko jest tak jak było..
![]() U nas też zachmurzone i pewnie będzie padać... |
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokazywałam Wam chyba http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAQ&dur=88 ta mi się spodobała na samym początku i nad nią się zastanawiałam, potem zaczęłam mierzyć princesski no i wydawało mi się że jednak taką chcę. Wczoraj poszłam do salonu i po rozmowie z mamą i panią zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej wyglądałabym jednak w Erherdzie, mam 1.60 wzrostu i znowu zaczęłam się bać że będę wyglądać jak mała, biała kuleczka Mam miesiąc na zamówienie sukni a nie wiem czego chcę |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Nunny, dziękuję
![]() A nie robiłaś sobie zdjęć w sukniach, żebyś miała jak porównać? |
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
U nas dzisiaj pół dnia padał deszcz jak to dobrze, że już weekend i w końcu się wyśpię A jutro będę robić migdałowca, zrobię zdjęcie i się Wam pochwalę ![]() blue bardzo ładne kolory do sypialni ![]() nunny pokaż zdjęcia agniecha Tera to powinnaś jak najwięcej czasu spędzać na świeżym powietrzu
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Przychodzę "po sąsiedzku" z Tarnowa. Mam oooogromną prośbę. W przyszły weekend będę w rzeszowie i chcę pochodzić po sklepach za butami ślubnymi. (W Tarnowie nic nie znalazłam...). Czy jakaś miła koleżanka wizażanka zaznaczyła by mi na mapce (którą załączam w załączniku) miejsca, gdzie mogła bym spotkać jakieś buciki ślubne? Chodzi mi o salony ślubne lub po prostu sklepy obuwnicze z butami takimi które można by założyć na ślub. Nie znam Rzeszowa więc zostaje mi tylko szukanie z mapki. Baaabrzo prosze o pomoc. mapa-podkarpacie.jpg
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam Wam jeszcze raz tez zdjęcia w princesce na pocztę
Właśnie wróciłam z roweru, jakieś 27 km. przejechałam, jutro chyba nie wstanę...
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
nunny Z tych trzech sukienek najładniej Ci w ostatniej
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Wczoraj przejechałam jakieś 10 km., przedwczoraj też coś koło tego , dzisiaj tak mnie tyłek boli że ledwo siedzę
Aaa dziś idę jeszcze suknie ślubne pomierzyć, mama ma mi towarzyszyć, więc muszę się uzbroić w cierpliwość

Wypiłam kawkę, zjadłam ciasteczko i chyba pasuje zjeść coś lepszego 

Więc wybraliśmy wenge
jak to dobrze, że już weekend i w końcu się wyśpię