|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
vixena ja też nie cierpię mrówek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Króliczku, u nas za salę płaci się PRZED weselem. Ale dzień przed, a nie pół roku przed
![]() Co do okrągłych stołów to też słyszałam negatywne opinie. Tzn. że ładne (a jakże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Ja jak bym miała możliwość to brałabym okrągłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o to właśnie chodzi, żeby to rodzice mieli wybór. Poza tym na wszystkich weselach jakich była, były dzieci, nawet kilkumiesieczne, pokoje nad salą czy obok też były i wszystko dało się pogodzić, a rodzice nie byli umęczeni. Jak by mnie ktoś zaprosił bez dziecka to poczułabym się co najmniej dziwnie. Aczkolwiek wiem, że każdy może mieć swoje zdanie i robi po swojemu, zresztą jak ze wszystkim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wydaje mi się, że największym problemem będzie pogodzenie terminu w kościele i na sali. co najpierw ustalałyście? ![]()
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
u mnie byl zadatek (1000zl), przed weselm placimy pol sumy a po weselu jak wszytsko bedzie ok druga czesc, co uwazam za całkiem rozsadne
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
jak w styczniu dzwoniłam do mojej wymarzonej sali to najbliższy wolny termin mieli pod koniec października 2014, więc radzę się pośpieszyć.
Króliczku, my płacimy dopiero po weselu, wcześniej tylko zaliczkę. Oczywiście teściowa była oburzona tym, że musieliśmy zaliczkę zapłacić bo co jak wesele się nie odbędzie? ![]() ![]() najpierw warto poszukać sali Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-03-27 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Dodaja, no właśnie chodzi mi o to żeby nie była jakaś specjalnie przekombinowana
![]() Czy myślicie, że na osobę: - wzrostu ok. 170 - duży biust, wąskie ramiona - widoczne wcięcie w talii - szerokie biodra - zdecydowanie NIE szczupłą ![]() będzie taki fason pasował? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to ciężko mi się pisało, bo dostałam dziś @ :/
Masakra, już myślałam, że się poddam i wsunę pod kołdrę, no ale jak zwykle Ibuprom Max mnie uratował. Właśnie miałam korki na Skype, drugę lekcję ![]() ![]()
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też by mi się nie podobało organizowanie dwóch wesel jednocześnie. My mamy zaznaczone, że cały obiekt jest dla nas- a jest ogromny ! Termin w kościele? To najmniejszy pikuś ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Dodaja, właśnie im dłużej na nią patrzę tym bardziej wydaje mi się, że powinna być dobra
![]() Ale wolę się upewnić ![]() Hmmm miałam niby mierzyć kiecki za ok. pół roku jak trochę schudnę.. Ale kusi mnie żeby w piątek podjechać i ją zmierzyć, zwłaszcza, że będę mieć mamę ze sobą, bo mam ją do fryzjera zawieźć i zakupy jej zrobić... ![]() Ale myślicie że zmierzyć czy poczekać aż sylwetka jednak się zmieni bliżej tej "ślubnej" ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie najwiekszym problemem bylo dopasowanie zespolu do sali, bo jakos nie moglismy trafic na zespol, który podobalby sie nam i mial wtedy akurat wolny termin, np. mieli termin wolny tydzien przed lub po naszej dacie a wtedy sala byla zajeta. Ale jakos sie udalo, byle jeszcze fotografa znalezc.... (tzn. najpierw trzeba zaczac szukac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
docik10 wysłałam pzrepis na PW.
My również nie zapewniamy transportu gościom. Ślub i wesele odbywają się w tym samym mieście gdzie mieszkamy. Oddalone są od siebie ok. 6 km. Rodzina przyjezna będzie miała nocleg nad salą. |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Miałam możliwość zrobienia wesela w hotelu, gdzie mogą jednocześnie odbywać się trzy wesela - stwierdziłam, że to zdecydowanie zły pomysł. Niby każda sala ma osobne wejście ale to tak jakoś dziwnie.
http://www.welonimuszka.pl/index.php/2013/03/zurawie/ co myślicie o tym? Mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie, to przecież nic fajnego.. a szkoda, bo tamta sala jest świetna (też nad jeziorem) i w sumie to na nią się nastawiałam. ale pogadam jeszcze na spotkaniu, może uda się jakoś ugrać, żeby nie robili tych dwóch wesel tego dnia (chociaż pewnie dla nich liczy się kasa a nie moje prośby :P ) Cytat:
![]()
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawy pomysł z tymi żurawiami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do 3 wesel to w tej restauracji w naszym terminie też będą 3 wesela, ale nie martwię się już o to. Rozmawiałam z koleżanką która miała tam wesele i mówiła że nic nie słychać. Ściany są wygłuszone, wejścia osobne, osobne pomosty, osobna kuchnia i cały staff. Skontaktowałam się też z jednym panem który wyprawiał wesele córce i mówił że jedyna sytuacja w której goście się przemieszali, to jak w jednym czasie na zewnatrz wyruszuły dwa "wężyki", każdy z innej sali, oba się przerwały i goście pobiegli nie za tym co trzeba ![]() Poza tym lokal ma baaaaardzo dobrą renomę w mieście i wszystkim kojarzy się z luksusem. Więc nie sądzę żeby nie byli przygotowani na 3 imprezy w jednym dniu.
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od fryzjera. Przy okazji podpytałam o slubną fryzurę
![]() Umawiać mam się w przyszłym roku bo ona nikogo wcześniej nie zapisuje. Koszt 150zł. Próbna odradzała bo zna moje włosy, a ja wiem w jakim typie chcę fryzurę, więc bez sensu. Tak samo myślałam bo ufam jej w 100% i mogę nawet z zawiązanymi włosami siedzieć na fotelu,zawsze wychodzę zachwycona ![]() A i mówiła, żeby welon kupić bez grzebyka bo zazwyczaj te grzebyki są plastikowe i badziewne, więc i tak kończy się ich odpruwaniem na szybko. A teraz mogę iść nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Dodaja - ja generalnie czy szczupła czy nie, to figurę mam taką samą, tylko rozmiar mniejszy lub większy
![]() Bo zawsze mam duży biust szerokie biodra, mocne wcięcie w talii (nawet przy rozmiarze XL ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Romantyczka wszystkiego najlepszego!
![]() say-hello, leniucha witajcie ![]() krooliczek trzymaj się ![]() ![]() O dzieciach rozmawiałyście: co do rodziny to zapraszamy z dziećmi, znajomych bez dzieci. Wiem, że u mnie będą chcieli raczej z dziećmi przychodzić, bo bez dzieci, to tak smutno sie na weselu robi ![]() ![]()
#416 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeszcze jedno pytanie - przejmujecie nazwisko męża? ja bardzo lubię swoje i baaardzo chciałabym przy nim zostać. niestety opcja dwóch nazwisk odpada, bo oba kończą się na -ska, są dosyć długie (imię też długie) i brzmiałoby to co najmniej śmiesznie
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- ![]()
#417 |
Zakorzenienie
|
Żurawie fajne, ale w życiu by mi się nie chciało tego robić
![]() My mamy jakieś serduszka zwisające z sufitu ![]() ![]() Co do 2 lub 3 wesel w tym samym lokalu, ja mówię nie.. Bardzo nam na tym zależało i mamy pewność, że nie będzie żadnej innej imprezy. Co najwyżej na górze, w restauracji hotelowej, może być przyjęcie typu: posiadówka, 20 osób, obiad, wino i do domu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Kochane znacie jakieś ciekawe blogi ze zdrowymi przepisami ?
![]()
#419 |
Zakorzenienie
|
Ja mam oryginalne nawisko, jakieś 40 osób w Polsce ma takie (poza moją najbliższą rodziną)
![]() ![]() I przejmuję mężowe ![]() ![]() Aha wiecie co? Ja po ślubie będę się nazywać jak jego siostra za czasów panieńskich ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Karooolecka, tak na szybko: Dietetyczne fanaberie i Dietetycznie siostro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Wtajemniczenie
|
kroooliczek89 Mam koleżankę która przechodzi przez to co Ty, ciągle jej powtarzałam że ma uwierzyć w siebie bo wszystko będzie dobrze. Po operacji zrobili jej badania i płakała ze szczęścia jak do mnie dzwoniła. Więc wiem co mówię
![]() A z mieszkaniem to byłby rewelacyjny prezent! My kupując swoje mogliśmy jedynie liczyć, że rodzice zapłacą za notariusza, co i tak było sporym odciążeniem bo wszystkie koszty wyniosly ponad 15000 zł. A poza tym za wszystko płaciliśmy sami, teraz też spłacamy kredyt sami i to dość spore obciążenie. Żegnajcie urlopy, wycieczki, szalenstwa. Ale i tak cieszę się niesamowicie z tego że mam swoje własne wymarzone mieszkanko ![]() aneczka25057 ja prawie stosuję Twoją metodę sprzatania ![]() ![]() ![]() Dotka90 mi się podoba Sonata. Osobiście wolę suknie w kształcie litery A, ale skromne, bez falban, ale to ze względu na moją figurę. Mam dość duże dupsko. Generalnie od pasa w górę jestem sporo drobniejsza niż w dole. Mam masywne nogi i tyłek więc takie lejące suknie nie są dobre dla mnie. Ale bardzo mi sie podobają. Są takie delikatne i romantyczne. monikkad 5 stron w jeden dzien i w dodatku po niem? Dla mnie każda strona mgr była cudem na ziemi więc 5 stron jest mega wielkim cudem ![]() Jak ja pisałam swoją rok temu to nawet tapicerki od kanap miałam wyprane ![]() Cytat:
No i kwestia winietek. Ja bym chciała, ale z drugiej strony jak źle posadzimy gości to będą mieli pretensje do nas, a tak to każdy siada na własną odpowiedzialność. A Wy będziecie miały winietki na stołach?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.