|
|
#391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy :)
no tydzien z kawalkiem, a wiecie moze czy Gusia bedzie, czy sie juz na Anglie przeprowadzila?
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze sie nie odezwala, ale jeszcze mamy nadzieje ze sie odezwie
![]()
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
O,czesc Moni
Gusi tez tu kupe czasu nie bylo i szczerze mowiac watpie,ze sie pojawi na spotkaniu Ale nie wiem czy wiesz,ze dolaczy do nas nowa wizazanka z Dormagen ![]() |
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie siostry.
Poczytuje sobie Was od jakiegos czasu, i mysle, że czas sie przedstawić.Nazywam się Galja, od kilku lat mam 25 lat, więc jestem prawieże Waszą rówieśniczką. Na Emigrantki weszłam z dwóch powodów. Otórz, pomimo, że mieszkam w miejscowości w której sie urodziłam, czyli, emigrantką nie jestem, to tak naprawde się czuje wśród ludzi czasem jak emigrantka z najdlaszego zakątka świata (w zasadzie dla australijki jestem kims z odległego miejsca na świecie, prawda?hiii).Dzięki temu, że bardzo czesto - naprawde nie robie tego celowo, samo tak wychodzi - mam odmienne poglądy, pomysły itp. itd. wtedy to sie czuje jak z innej galaktyki. A drugi powód mego zawędrowania tutaj, ma blond włosy, powód ;-) jest wygadany, przebojowy i strasznie kochany, jest nią moja kuznka-emigrantka, kóra 'sprzedała" mi linka na wizaż. Więcej sie o osbie nie bede rozpisywac, co by nie przynudzac, wszystko i tak wyjdzie w praniu. Jednym słowem: witajcie! |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Galja
...
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduje sie blond powod
![]() Fajnie, ze wpadlas no i oczywiscie witaj Co do twojej "odmiennosci" to kwalifikuje cie na forum emigrantek . Wiesz ze uwielbiam to "innosc", bo sama czasem taka posiadam (nie zebym byla nieskromna, ale sama wiesz...)No i pamietaj...jestes kofffffana ![]()
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem
... moze w koncu uda mi sie spotkac z Luba ... Svenja gdzies zniknela... i jeszcze byla jakas wizazanka z okolic Passau... ale tez cos jej nie widze...
|
#401 |
|
Konto usunięte
|
no i juz niedlugo 30 kwietnia do zobaczenia na Hbf
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,tak
Moni,a Monika_T bedzie?Wiesz moze cos ? |
|
|
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
do tej pory Monika nie byla pewna czy przejdzie, a wczoraj mala sie na szkarlatyne rozchorowla, wiec wydaje mi sie ze raczej nie. Zobaczymy w niedziele
|
|
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Hehs sorki że sie troche wpierdykam ale mam tylko pytabko do Bawarskich wiżanek. Czy u was też tak leje jak u nas?? Bo ja mieszkajac w Wielkpolsce zawsze pogada przychodzi z bawarii taka sama. Wiec moze przestało już u was padac?? Hmm
Ja chce słońce!!!
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
MyLife... u mnie dzis na szczescie juz nie pada... i chwilami nawet slonko widac
... ale nastepne dwa dni tez maja byc nieciekawe... ale 100 km dalej na poludnie pogoda moze byc zupelnie inna ...
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. słuchacie może takiej muzyki typowo chyba bawarskiej. Wiecie taka biesiadna, na festynach śpiewana....akordeon i te sprawy. Ja ją bardzp lubie....czasami oglądam na DE tv ale chciałabym jakieś na kompie miec mp3. Ma może któras z was? Albo mogła by mi załatwic i wtedy na meila hm??
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie, meldunek z placu boju zostal zamieszczony jakims dziwnym przypadkiem (wynikajacym z mojego gapiostwa) na forum Spotkania Wizazanek, na 4tej stronie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post1746888
Jesli chcecie, to przeklejcie go tutaj, do naszego domowego watku
|
|
|
|
#409 |
|
Ordnung muss sein!
|
haloznalazlam was dzieki Majce i jej ogloszeniu o spotkaniu!Jestem spod dortmundu-27kwietnia minelo 4lata jak jestem w N!
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
O jak mi milo
Witaj na forum emigrantek |
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze szkoda ze nie bylas na spotkaniu. Nastepne organizujemy w lipcu, mam nadzieje ze tym razem wpadniesz. Tymczasem udzielaj sie i jeszcze raz udzielaj sie na emigrantkach
Do innych to sie tez tyczy...majka22 i monika_t ![]()
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam tez tutaj super sprawozdanie Sylwii z naszego spotkania
Cytat:
|
|
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ten czas nam wtedy zlecial, co? Normalnie ponad 5 godzin minelo jak pare chwil! Dziewczyny, jeszcze mi sie przypomnialy parasole pogrzebowe Moniki P. i jak jej maz pisal list po polsku
)) a zwlaszcza rzeczowniki. Kurcze, smieje sie, a pewnie za pare lat sama bede miala problemy. A, przypomnialo mi sie, jak kiedys mielismy problemy z programem Kadu i ja lezalam sobie na wyrku i nie chcialo mi sie wstac, wiec podyktowalam mojemu chlopakowi, co ma napisac (mowilam wyraznie), a wczesniej oczywisci uczyl sie troche zasad pisowni po polsku, o dwuznakach itd. Oto, jak napisal: drogi shogun, djienkuja ca od powitz. Kadu alle powaya sche dagni sam problem: psche registracie niwiedatsch podaneko de kadu do pschesanje. Cheba vienc sprobuwe carestovatch che na PC cnajego kollego Tlumaczenie z polskiego na nasze (sama mialam problemy z odczytaniem, ale sie w koncu udalo): Drogi shogun, dziekuje za odpowiedz. Uzylam (=>zjadl wyraz) Kadu, ale pojawia sie ten sam problem: przy rejestracji nie widac podanego tam kodu do przepisania. Chyba wiec sprobuje zarejestrowac sie na PC mojego kolegi. Jezu, jak to zobaczylam, to padlam, najbardziej mi sie podoba uzywanie c zamiast z (chyba sobie wbil do glowy wreszcie, ze po polsku z nie czyta sie jako c, ale cos mu sie w pismie i tak pomerdalo) i wszystkie dwuznaki sch, dj itd. Moj chlopak nie potrafi pojac brzmienia litery y i pisze i mowi czesto e... A myslalam, ze go juz czegos nauczylam! Co za naiwnosc z mojej strony
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze bylo tak fajnie Cytat:
|
||
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie mojego, jak pisze bardzo podobnie. I faktycznie to "z" z "c" mu się też ciągle myli. Ja też padam jak mój Tż czyta coś polskiego, gdy jestem daleko od kompa, wtedy to jest dopiero radosna twórczość. ![]() Bardzo wam zazdroszczę spotkania Pewnie było super. Ja na szczęście mam przy sobie Jolę, więc też nie narzekam. A tak z innej beczki to co niemcy mają z tymi 60tymi urodzinam?? To zdaje się jakieś wielkie wydarzenie? Wujek mojego Tż wyprawia ogromną, rodzinną imprezę gdzieś w Saksonii, w jakimś zamku hmm...
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz fajnie, ze masz Jole blisko ... ja tez tak chce a co do Niemcow to faktycznie na 60 robia wielkie imprezy... widocznie taka tradycja... ... moze to swietowanie trzeciej mlodosci ...
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo mi bardzo to przeczytac
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczynki, ja tylko wpadlam, zeby Wam przypomniec, ze dzis o 21 jest polfinal Eurowizji.. Poziom jaki jest - kazdy wie, ale mimo tego co roku ogladam to badziewie i trzymam kciuki za Polske.
Niestety, dzis czeka mnie ogladanie w bardzo zlej jakosci przez Internet - obraz zmienia sie co jakies 5 sekund, a dzwiek przerywa...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

-> co sroce w oko wpadnie 

. Wiesz ze uwielbiam to "innosc", bo sama czasem taka posiadam (nie zebym byla nieskromna, ale sama wiesz...)

,pewnie bedzie wolala zostac z mala...
...

Wyjatkowo zdolna bestyja! Ma fajne pieprzyki w fajnych miejscach, ale i tak nie przebija pod tym wzgledem nastepnej dziewojdy, czyli: