Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 06:14   #391
tamtaglista
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Muszę sobie kupic takie małe buteleczki do pasamacie jakieś propozycje?Narazie napoje mam w biedronkowych actimelach zakręcanych
Tak, w decathlonie dostaniesz Mój TŻ sprawił mi takie na rocznicę (nie wiem po co) a skoro już je mam to zaczęłam się zastanawiać nad przyszłorocznym biegiem w moim mieście, ale poważnie, ja i zawody/inne bieganie z ludźmi ?
Stary 2013-05-14, 06:32   #392
martolina1982
Zakorzenienie

moje bmi 30,9. wzrost 164cm. co do odzywiania, jem wszystko tylko mniej. nie wykluczam z jadlospisu niczego, zeby potem sie nie rzucic na zakazane jedzenie. jesli coś kalorycznego to w pierwszej połowie dnia i potem odpowiedni mniej do wieczora...nie liczę kalorii...chudnę 0,5-1kg na tydzień. byłam osłabiona na początku, ale teraz się unormowało. mam energię i siłę do cwiczeń. no i wielką motywację!

mogę biegać tylko po asfalcie. nie znam tu ani jednej ściezki. poza tym pewnie bałabym sie biegać gdzieś po łąkach, lasach. parku nie mamy. to małe miasteczko.

buty właśnie kupuję. czy mocno amortyzowane to takie z żelem np.?

a z innej beczki...z czego może wynikać wzmozone pocenie się podczas ćwiczeń? na początku dostawałam zadyszki, bołały mnie mięśnie ale nie pociłam się mocno. teraz pot z czoła kapie na dywan. potem pokryte całe ciało, nawet przedramiona, dłonie...brzydko mówiąc, pocę się jak świnia od jakiegoś czasu podczas ćwiczeń. to dobrze czy źle?

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 06:46   #393
Choco_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
ja sobie ściągnęłam aplikacje do telefonu i miły pan mówi mi w słuchawkach "high" albo "low". polecam, bardzo wygodna sprawa
A gdzie go trzymasz jak biegasz?
Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Masz smartfona ? Ja uzywam aplikacji na iPada. Ale to dziala tylko w domu na crossie. Raczej nie biegam z iPadem :P. Za to ze smartfonem mozna
Ni mam smartfona Ale moze uda mi sie znaleźć taką aplikację na moj telefon, tylko nie bardzo wiem gdzie go trzymać jak będę biegła. W dłoni
Choco_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:07   #394
cpp
Rozeznanie

Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez Choco_ Pokaż wiadomość

Ni mam smartfona Ale moze uda mi sie znaleźć taką aplikację na moj telefon, tylko nie bardzo wiem gdzie go trzymać jak będę biegła. W dłoni
Mój TŻ podczas biegu trzyma telefon w kurtce, ja wolę w dłoni, nie przeszkadza mi to, a przynajmniej nie majta się przy każdym ruchu
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:54   #395
Choco_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Mój TŻ podczas biegu trzyma telefon w kurtce, ja wolę w dłoni, nie przeszkadza mi to, a przynajmniej nie majta się przy każdym ruchu
no właśnie o to obijanie mi sie chodzi w takim razie spróbuje biegać z telefonem w dłoni o ile znajde jakas aplikacje
Choco_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:00   #396
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
moje bmi 30,9. wzrost 164cm. co do odzywiania, jem wszystko tylko mniej. nie wykluczam z jadlospisu niczego, zeby potem sie nie rzucic na zakazane jedzenie. jesli coś kalorycznego to w pierwszej połowie dnia i potem odpowiedni mniej do wieczora...nie liczę kalorii...chudnę 0,5-1kg na tydzień. byłam osłabiona na początku, ale teraz się unormowało. mam energię i siłę do cwiczeń. no i wielką motywację!

mogę biegać tylko po asfalcie. nie znam tu ani jednej ściezki. poza tym pewnie bałabym sie biegać gdzieś po łąkach, lasach. parku nie mamy. to małe miasteczko.

buty właśnie kupuję. czy mocno amortyzowane to takie z żelem np.?

a z innej beczki...z czego może wynikać wzmozone pocenie się podczas ćwiczeń? na początku dostawałam zadyszki, bołały mnie mięśnie ale nie pociłam się mocno. teraz pot z czoła kapie na dywan. potem pokryte całe ciało, nawet przedramiona, dłonie...brzydko mówiąc, pocę się jak świnia od jakiegoś czasu podczas ćwiczeń. to dobrze czy źle?
Niektórzy pocą się więcej inni mniej, na to za bardzo wpływu nie mamy. Ważne aby mieć dobre antypenspiranty żeby nie śmierdzieć
Czasami jak ktoś obok mnie na zawodach biegnie to aż na mnie chlapie, a mam koleżanke co po biegu nie ma na czole nawet kropelki potu.
Ja to dobiegam czerwona opuchnięta na buzi i z mokrymi plecami
Lepsza amortyzacja w bucie powoduje że są bardziej "miękkie"w chodzeniu. Jak biegasz po asfalbie to wtedy konieczność żeby nie mieć problemów np z kolanami. Przy wyższej wadze amortyzacja w butach też szybciej się zużywa. Ja jak kupie nowe buty to mogę w nich przebiec około 500km i zaczynam odczuwać że są twardsze, lub że kolana po biegu czy piszczele mnie bolą. Koleżanki co ważą niecałe 50 km mają buty i na 1500kmAle co zrobić.
Ja też mam w swojej diecie produkty których tam nie powinno być, np co jakiś czas paczkę żelek, kawałek ciasta, czy piwko, lody.Ale też sporo pozamieniałam, np karkówkę na filety z ryb, zamiast zagęszczanych sosów robie coś ala leczo, zamiast śmietany jogurt naturalny, do kubka mleka zamiast cukru to miód, tak samo musli miodem słodzę. Takie drobnostki ale się ich trzymam.
No ale dzisiaj wieczorem idę na działce robić ognisko, i będzie kiełbaska z kija tylko tyle że pani w sklepie powiedziała że chuda

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 12:12   #397
karton
Zakorzenienie

Muszę koniecznie kupić nowy stanik sportowy do biegania
Polecicie mi coś?
Może się wybiorę do TK Maxxa, moja koleżanka tam dorwała Shock Absorbera w śmiesznej cenie. Ale to pewnie już dawno i nieprawda
I to tak trochę na gwałt szukam bo mój już się nie nadaje, poleciało mi trochę z obwodu i po prostu już nie trzyma wszystkiego tak jak należy Mój biust jest z grupy tych większych niestety

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2013-05-14 o 12:13
karton jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 12:26   #398
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Polecicie mi coś?
Może się wybiorę do TK Maxxa, moja koleżanka tam dorwała Shock Absorbera w śmiesznej cenie. Ale to pewnie już dawno i nieprawda
I to tak trochę na gwałt szukam bo mój już się nie nadaje, poleciało mi trochę z obwodu i po prostu już nie trzyma wszystkiego tak jak należy Mój biust jest z grupy tych większych niestety
Ja mam z Marksa & Spencera, szary ze skrzyżowanymi na plecach ramiączkami, rozmiarówka do E chyba. Trzyma bosko. Jak przymierzyłam i poskakałam w przymierzalni, to kupiłam od razu. Sprawdź tylko, czy nie uwiera - poprzedni miałam też z podobnymi ramiączkami, podczas biegania się przemieszczał i obcierał mnie w szyję, potem się ludzie w pracy śmiali, że mam malinkę

A w TK Maxx bywają cudowne okazje, zimą kupiłam rewelacyjne spodnie na góry

No i wielkie gratulacje z powodu schudnięcia!
Stary 2013-05-14, 12:30   #399
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Polecicie mi coś?
polecam shock absorber Level 4
wystarczy jeden ale dobrze dopasowany i spelniajacy swoja role niz 2 badziewne. jesli masz spory biust nie zaluj na dobry stanik

poniedzialkowe bieganko po 1,5 miesiecznej przerwie- 10 km

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2013-05-14 o 12:32
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 12:32   #400
miss venflon
Zakorzenienie

ja znowóż polecę panache sport-mam 32gg-i trzyma idealnie-ładnie odciąga pot i szybko schnie
Stary 2013-05-14, 12:33   #401
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
Pewnie ćwiczysz intensywniej Poza tym teraz jest zwyczajnie cieplej Ale to dobrze, trzeba wypocić toksyny i cellulit

Ja się nie mogę doczekać włożenia butów do biegania - nówki sztuki nieśmigane stoją i czekają od ubiegłego tygodnia, śpię teraz po 4,5 godzin na dobę, jadę na kawie, jak na chwilę gdzieś usiądę, to zasypiam, non stop kolor w pracy, masakra jakaś.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 12:39   #402
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
ja znowóż polecę panache sport-mam 32gg-i trzyma idealnie-ładnie odciąga pot i szybko schnie
u mnie niestety ciezko z panache sport stacjonarnie, a chetnie bym pomierzyla
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:45   #403
karton
Zakorzenienie

Dziękuję Wam bardzo za rady, już sobie wszystko zapisałam i dzisiaj/jutro zapoluję na któryś z poleconych przez Was modeli
Pewnie jutro bo w niedzielę pod koniec biegu trochę rozbolało mnie prawe kolano i wczoraj zamiast przełożyć bieg na wtorek to poszłam w imię zasady "keep going, no matter what" i teraz siedzę z voltarenem w garści. Jakiś mały stan zapalny i boli cholerstwo

dzięki dori wolałabym nogi niczym łania ale dojdziemy i do tego!
Stary 2013-05-14, 15:30   #404
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Choco_ Pokaż wiadomość

Sa opaski na smartfony, na ramie i na pas.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Polecicie mi coś?
Ja mam z Kalenji, dwa rodzaje i po raz pierwszy jestem zadowolona ze stanika sportowego.

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 18:42   #405
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz blisko do TK Maxx to idź koniecznie, mi sie wydaje że teraz te absorbery wprowadzili na dłużej(moge sie oczywiście mylić), ale moja siostra dawno tam zakupiła i ja oczywiście foch że też chcę, po kilku miesiącach pojechałam(bo mam daleko i rzadko bywam) i było ich mnóstwo na dziale z bielizną(do wybory fioletowe i szaro-czarne) kosztował bodajże 45zł, raz też dorwałam z reeboka za 30zł - też super bo mega trzyma a nie to co niektóre nic nie dają. Ogólnie tam są mega sportowe ciuszki w na prawdę super cenach, ale mam daleko i jak jestem to czasem coś uda mi się kupić

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 19:20   #406
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Sa opaski na smartfony, na ramie i na pas.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Ja mam z Kalenji, dwa rodzaje i po raz pierwszy jestem zadowolona ze stanika sportowego.
Też mam z tej firmy i byłam mega zdziwiona, że nic nie skacze, nie przesuwa się -bomba!
Stary 2013-05-14, 19:24   #407
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Ale jestem dumna z mojego TŻ Dzisiaj pierwszy raz poszliśmy na wspólny trening. On jest baaardzo mocno początkujący ale daliśmy radę
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:04   #408
saane
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Ja też dzisiaj pobiegałam. Odległość, co prawda, śmieszna, ale stwierdziłam, że lepsza taka niż nijaka Ale się zrymowało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:34   #409
Natexxa
Raczkowanie

Dziś mój trzeci dzień biegowy, a raczej nauki biegania, bo korzystam z tego planu: http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy
W 30 minut całe 3.75 km, szalone odległości, nie ma co!

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:05   #410
annan_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez najada_naj Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma takie fajne "trzymanko" na ramię do zamontowania telefonu czy innego odtwarzacza muzyki? Noszę iphona z programem biegowym/ muzyką w kieszeni bluzy, ale mało to wygodne. Taką opaskę na ramię widziałam na zdjęciach z maratonów, będzie w Decathlonie? Nie wiecie może?
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwCA&dur=25 ja mam takie coś, choć nie mam użądzenia na I, używam już do drugiego telefonu (raz było htc, teraz sony) i działa super, piorę w pralce, a mimo to trzyma się kupy. Działa przez tę folijkę, nie spada z ramienia.

Runners, Yeah We're Different:
http://chayden.net/Runs/Adidas/
annan_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:01   #411
coccinelle7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
Dziś mój trzeci dzień biegowy, a raczej nauki biegania, bo korzystam z tego planu: http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy
W 30 minut całe 3.75 km, szalone odległości, nie ma co!
3mam kciuki, też niedawno zaczynałam od planu, może nie tego samego, ale podobnego gdzie więcej było marszu niż biegu ale opłaca się bo człowiek się nie zrazi i nie zmęczy jak świnka biegasz pewnie na Błoniach?
Stary 2013-05-14, 23:22   #412
jus93tyna
Rozeznanie

koniecznie muszę zakupić takie cuś na ramię bo dziś plątałam się w kablu słuchawek jak nigdy!
dzisiejszy wynik to 30min - 4.38km, biegłam 2min i maszerowałam przez 3
jest poprawa
jus93tyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 06:57   #413
najada_naj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annan_ Pokaż wiadomość
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwCA&dur=25 ja mam takie coś, choć nie mam użądzenia na I, używam już do drugiego telefonu (raz było htc, teraz sony) i działa super, piorę w pralce, a mimo to trzyma się kupy. Działa przez tę folijkę, nie spada z ramienia.
Dzieki, ide dzis zapolowac na trzymanko i pobiegam wieczorem!
Ale jestem dumna, wreszcie spadla mi waga - po ponad pół roku zastoju jest 0,8 kg mniej . Wiem, że to niedużo, ale wygląda na to, że dopiero bieganie pomogło, dołożone do moich treningów. Spróbuję biegać 3 x w tyg., obym dała radę!
najada_naj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:40   #414
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

mozna? wczoraj był moj pierwszy dzien biegania narazie 2min biegu , 4 min marszu x 5 nastepny dzien jutro mam ochote niby teraz pobiegac ale jakos tak głupio kazdy sie gapi jak ktos biegnie wiec juz wole z kuzynka biegac. dopiero w lasku lepiej sie czuje ale trzeba juz troszke sie nabiec zeby byc w tym lasku
Stary 2013-05-15, 18:44   #415
saane
Zakorzenienie

Ja też nienawidzę, gdy się gapią, ale wtedy sobie mówię, że biegam dla siebie, nie dla innych

130/1000
Stary 2013-05-15, 18:48   #416
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Ja też nienawidzę, gdy się gapią, ale wtedy sobie mówię, że biegam dla siebie, nie dla innych
no niby tak
Stary 2013-05-15, 19:00   #417
saane
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Czasami jest ciężko, ale każdy da radę Dziewczyny, jaki czas jest najlepszy na 800m?

130/1000
Stary 2013-05-15, 19:16   #418
cacajuate
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Czasami jest ciężko, ale każdy da radę Dziewczyny, jaki czas jest najlepszy na 800m?

Nie wiem, na treningach robie na 3.54, bo powtarzam min 6 razy.

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:21   #419
karton
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Niestety na razie z polowań na stanik nici - w TK Maxxie kompletne zero, w Marks & Spencer Pani mnie poinformowała, że tych do biegania już nie ma - były wcześniej, ostatnio wyprzedali je na wyprzedażach i w tej nowej kolekcji pojawiły się na razie jedynie takie zwyklaki do jogi i pilatesu. Jest szansa, że i tamte wrócą ale nie wiadomo

Zostaje mi polowanie na Panache Sport
Stary 2013-05-15, 19:44   #420
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Nie wiem, na treningach robie na 3.54, bo powtarzam min 6 razy.
Hm, dzięki Rok temu były zawody, właśnie na 800m, w tym roku też chciałabym wystartować.

130/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości