![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
nemtor, ja stawiam na ekobiznes
![]() Słuchajcie, a z 437 punktami warto składać na wczesnoszkolną? W sumie uwielbiam pracę z dzieciakami, a w tamtym roku się nie dostałam. Złożyłam też na dziennikarstwo i inne kierunki, ale chciałabym zahaczyć o to, sęk w tym, że nie wiem czy jest sens. Poradźcie mi proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Jeśli rok temu na prawo próg był 550, to myślicie, że z 571 pkt się dostanę? Strasznie się stresuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Kuźnia inspiracji
|
Czyli z tego wynika, że to zaświadczenie można od razu załatwić w tym dniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Niby miałbym dużą szansę na dostanie się, ale jakoś nie przekonuje mnie akurat ekobiznes :P Jego bym dał na koniec tej listy akurat. Mam 2 dni do przemyślenia i muszę to ogarnąć.
BTW. Co jest, jeśli np przy rekrutacji wybiorę 3 kierunki a zapłacę 110zł? Sam przydzielę na które kierunki "zapłaciłem" czy jest to losowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Raczkowanie
|
a to składałaś na ten kierunek w tamtym roku i się nie dostałaś z tyloma punktami?
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Też sądzę, że ekobiznes to bardzo dobry pomysł ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Zatem jeśli już mam wybierać specjalność, to lepiej odrzucić Rynek kapitałowy i ekonomię sektora publicznego?
I jeszcze jedno. Dobrze rozumiem, że biorąc specjalność mam profil taki sam jak osoba na Ekonomi + dodatkowo specjalność [w sensie wybierając specjalność zyskuję, a nie tracę?]. |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po ukończeniu ekonomii ze specjalizacją jesteś ekonomistą w konkretnej specjalizacji, także nie tracisz ;P chodzi o to moim zdaniem, że jeśli ktoś wybiera studia ze specjalizacją to jest wtedy węższy zakres, dotyczy on wtedy specjalizacji jaką się wybierze. no np. ekonomia to już bardzo ogólne ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez LittleSeashell Czas edycji: 2013-07-01 o 17:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() @nemtor, ja nadal stawiam na ekobiznes, jest mało osób, i nie stawiam dlatego, że miałbyś szanse, ale dlatego, że jest tam mniej osób, co za tym idzie- mniej specjalistów w takiej dziedzinie ![]() A ktoś składa na wczesnoszkolną jeszcze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
LittleSeashell,
No bardziej pytałem o to, że będąc ekonomistą z spec. ekobiznesu mam tą wiedzę co normalny ekonomista z dodatkową tematyką, czy jest to głównie skupione na ekobiznesie pomijając wiele ogólnych spraw. Bo jeśli różni się to tylko ilością materiału, to jakoś z większą sobie poradzę ![]() ![]() Ephee niby sprytne podejście. Musiałbym zatem jeszcze doglądnąć innych uczelni jak to z tym jest, bo co z tego, że w ŁDZ na UŁ będzie mało, jak na innej uczelni będzie przesyt :P |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() @LittleSeashell, fajnie by było! ![]() Edit: Jednak chyba nie składam na opiekuńczo-pedagogiczną, bo można składać tylko na jedną specjalność...? ![]() Edytowane przez Ephee Czas edycji: 2013-07-01 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Ludzieeee czyli z tego co piszeciee wynika,ze na stronie rekrutacyjnej moge mieć napisane iż opłata nie została wpłacona aż do 3 lipca? I mimo tego bedą mnie brali pod uwage? Ja wysyłałam przelew internetowy wczoraj i nic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaawansowana analiza ekonomiczna i finansowa, Kierowanie małą i średnią firmą, Kreowanie kompetencji menedżerskich, Inwestycje kapitałowe, Inwestycje i nieruchomości, Zarządzanie zasobami ludzkimi, Ekonomika i finansowanie działalności gospodarczej. Nie studiuję na tym wydziale, ale takie informacje podane są na stronie. Zresztą nie znam żadnego kierunku, na którym nie wybiera się prędzej czy później specjalności ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-07-01 o 18:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41588591]Na tzw. "czystej" ekonomii też będziesz miał specjalność, jednak wybiera się ją w trakcie studiów i utworzenie danej specjalności zależy od liczby chętnych i rocznika. Składając np. na ekobiznes, realizujesz specjalność od I roku, na "czystej" ekonomii dopiero od któregoś z kolei semestru. Jeśli można wierzyć stronie eksoc, to na "czystej" ekonomii masz do wyboru specjalności:
Zaawansowana analiza ekonomiczna i finansowa, Kierowanie małą i średnią firmą, Kreowanie kompetencji menedżerskich, Inwestycje kapitałowe, Inwestycje i nieruchomości, Zarządzanie zasobami ludzkimi, Ekonomika i finansowanie działalności gospodarczej. Nie studiuję na tym wydziale, ale takie informacje podane są na stronie. Zresztą nie znam żadnego kierunku, na którym nie wybiera się prędzej czy później specjalności ![]() O to mi dokładnie chodzi ![]() ![]() Też nie znam, ale tutaj wszystko dziwne względem innych uczelni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamiast ekonomii dałbym "informatyka i ekonometria" - o wiele bardziej konkretny kierunek, próg to 130 pkt. ale jest to próg fikcyjny - bo nie ma aż tylu chętnych. Samo IiE na UŁ jest podobno najlepsze w kraju, więc może być trochę hardcorowo. :P W sumie ile tych punktów masz? Na emaila podali mi, że na AG jest "minimalnie 280 pkt.". Ej w sumie jak to jest z tymi kryteriami, liczyłem z koleżanką i jej wyszło dokładnie 369. Liczyliśmy tak jak jest napisane: angielski x4 matematyka x1 matematyka x0,5 dobrze? Gdzieś tu pisaliście, że nie można dać tego samego 2 razy.
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Tak , nie można 2 razy tego samego przedmiotu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu? Nie wiem, zawsze marzyłam o wczesnoszkolnej, ale się nie dostanę. Po tej specjalizacji, którą sobie wybrałam mogę być pedagogiem szkolnym, pracować w domu dziecka czy w domu pomocy społecznej. Po skoczeniu tych studiów idę na podyplomowe z wczesnoszkolnej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LittleSeashell Czas edycji: 2013-07-01 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Myślicie ze mam szanse dostać się na pedagogikę albo logopedie z audiologią z 260 punktami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Na logopedię jest 332 chętnych na 120 miejsc to pewnie bd wysoki próg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.