|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ale tutaj dzisiaj cisza!!!! chyba kazda weekenduje.
|
|
|
|
#392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zapas liści malin, już zaczynałam pić, ale mała się nie przekręciła i miałam cc, więc malinki odstawiłam raz dwa![]() Cytat:
Ja chodziłam prywatnie do mojej gin, średnio wychodziło raz w miesiącu, na poczatku miałam małe problemy z łożyskiem (było jakieś dziwne, ale się samo naprawiło ) to kazała mi przychodzić co tydzień na usg, ale za to nawet grosza nie brała. A wszystkie badania które można zrobić na nfz wypisałam mi na kartce i wysłala z nia do poradni kobiecej, kazała powiedzieć że ona mnie wysłała. Powiedziała jeszcze że nawet jak nie powiem że od niej jestem to łaski nie robią, jak jestem ubespieczona to muszą dać skierowanie i już. Także trafiłam baaaardzo dobrze. I za wizyte tych 100zł nie było mi szkoda dać, bo się pzynajmniej pewnie czułam. A termin cesarki wyznaczyła mi tak że miała dyżur w szpitalu i sama mi robiła. Złota kobieta...No to się rozpisałam :P trochę chaotycznie ale cóż
|
||
|
|
|
#393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do testu to też zostawiam na pamiątkę, z pierwszej ciąży też mam i przez 2,5 roku nie wyblakł ![]() Cytat:
![]() ja chodzę prywatnie i wszystkie badania też prywatnie, bo moja lekarka nie pracuje w szpitalu, ale za wizyte płace 70 zł, więc nie tak źle
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
niektórzy pracują :/ dziś nocka, jutro następna :/
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Ja dzis tez do pracy ale na 16sta dopiero na 4h. Wiecie co tak sobie kombinuje, bo kojejna wizyte pryw. (150zl) mam 11 wrzesnia i tak sobie mysle, ze moze by mi sie udalo wczesniej pojsc do osiedlowej przychodni do gina na nfz..powiedzialabym, ze chyba jestem w ciazy i moze by mi zrobila usg i bym sie troszke uspokoila widzac wkoncu zarodek...?? |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niestety nic z tego wczoraj po tygodniu spóźnienia nawiedziła mnie miesiączka
także pozdrawiam Was ciepło trzymajcie się dobrze i powodzenia
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Witam i melduje się do wątku
termin z kalkulatora mam na 5 maja. To moja druga ciąża, jeszcze nie byłam u gina ale będę na to forum zaglądać często, tak jak zaglądałam do mam wrzesień 2009;-) Pozdrawiam wszystkie świeże brzuszki
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim przyszłym mamusiom życzę spokojnych i radosnych 9m
a jeszcze rok temu 20.08 to ja dołączałam na forum - och leci czas jak szalony. mamusia marcowa 2012 |
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy nowa mamusie - gratulacje!
sylwianna - Dzien dobry na chwilke! Zaraz lece na dluuuugi spacer z moim smykiem ![]() 14-15 wrzesnia powinna nadejsc @, wiec trzymacie kciuki, zeby zgubila droge
|
#401 | ||
|
Raczkowanie
|
No tak to racja nie pomyslalam moze dlatego ze ja nie pracuje.
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za nastepny cykl. Bedzie dobrze ja tez na tolicze Pozdrawiam.
|
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przyznam się bez bicia, jestem pierwszy raz na tym wątku. Przejrzałam tak na szybko tylko wątek. No i postanowiłam się przyłączyć. ;-) W sobotę tak jak u VwVampirka zobaczyłam II kreseczki na teście. ;-) |
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
nie lubię poniedziałku!
![]() tydzień zaczęłam z głową w klozecie, na to czeka mnie z 10 godz pracy z bandą debili i za oknem październikowa pogoda. Dziękuję bardzo |
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
gratuluje 2 kreseczek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- to co? kto się bierze za nasza pierwsza stronę ???? kto się tym zajmie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
kasha musi sie tym zajac, bo do niej nalezal pierwszy post.
witam kolejna mamusie ![]() no i u mnie z samopoczuciem coraz gorzej chyba zaczynaja mi sie konkretniejsze mdlosci. a dzis mija dzien, ktorego nigdy nie przeskoczylam w 2och poprzednich ciazach
|
|
|
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- santom mdłości bardzo dodry znak . Musi byc dobrze my w to wierzymy. |
|
|
|
|
#407 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czuję się jakby mnie czołg przejechal ![]() Cytat:
bardzo się cieszę ![]() ![]() Dzień dobry Mamuśki i Ciotki Klotki Brak mi mocy dziś,do tego pogoda typowo jesienna,szaro-buro,zimo i brzydko...synuś w przedszkolu,mężuś w pracy,ja dziś wolne i siedzę i się nudzę..nie chce mi się nic.......jedzenie jest bleeee
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z sentymentu was podczytuje w wolnych chwilach. Ja na początku ciąży też miałam bóle podbrzusza i gin kazał brać mi nospę. Za każdym razem na wizycie pytał czy boli coś a jak boli to NOSPA. Pytałam czy nie zaszkodzi to mówił, że nie i że wskazane jest brać bo działa rozkurczowo. Kilka razy brałam bo czasami bolało całkiem sporo ale to macica się przygotowuje i powiększa. Nie martwcie się
|
|
#409 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
jeszcze te 10h..masakra..Twoje 1 wymioty? Ktory tydzien jestes? Ja do pracy na 16sta i tak mi sie nie chce Poszlabym spac ..
|
||
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
biorę się za siebie
idę ćwiczyć z chodakowska skalpel :p ciekawe czy wytrzymam trzymajcie kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#411 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
oj dziewczyny myślałam że będzie trochę łatwiej
kiedyś bardzo dużo ćwiczylam a od kilku lat nie ćwiczylam wogóle czasami tylko basen albo rower ![]() było ciężko ale dałam radę nie wyglądało to tak jak bym chciała ale pewnie z treningu na trening będzie łatwiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby ten dzien minal ci na mdlosciach i wszelakich objawach ciazowych, ktore cie uspokojaPewnie tez tak bede reagowac jak przyjdzie moj dzien... Najwazniejsze to miec wiare!
|
|
#414 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
, obyś przeskakiwała wszystkiego kolejne dni aż do porodu ![]() Cytat:
Moja mama stwierdziła dziś, że jak nic będzie chłopiec, bo ona z moim bratem tak samo często chodziła na rozmowy Cytat:
Na początku jest ciężką ale z każdym dniem i widocznymi efektami wzrasta motywacja
|
|||
|
|
|
#415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzisiaj czuję się bardzo dobrze Trochę mnie brzuszek pobolewa, trochę jestem zmęczona po pracy, ale daję radę.Dziś w pracy kadrowy mnie (!!!). W skrócie: pracodawca mocno zachamił wobec mnie, teraz chyba zdał sobie z tego sprawę a ja dostałam opie(!!!) za to, że to wszystko z mojej winy i że to ja byłam bardzo niewporządku i to ja zachowałam się niewyobrażalnie źle Tak mi ciśnienie podniósł, że aż mnie brzuch dość mocno zaczął boleć... zarejestrowałam się na środę do ginki i chyba już ją poproszę o L4... bo jeszcze dziady dzidziusiowi zaszkodzą ![]() Cytat:
![]() Mi, z mojego kalkulatora też wyszedł 5 maj... czyli spotykamy się na porodówce ![]() Cytat:
Nom, właściwie to w tym samym czasie zobaczyłyśmy te 2 kreseczki i się nimi chwaliłyśmy
|
|
|
#416 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Licząc od OM zaczęłam dzis 8 tydz. od 1,5 tyg na duphastonie. Nie wiem czy to dzisiejsze nastawienie czy co ale znowu mam jakies plamienie Lekkie i raczej brązowawe niż krwiste. Na razie nie lece znowu na Izbę bo juz mnie tam nie znoszą... I tak nie mieliby wiele do zrobienia jakby coś :/poczekam co będzie jutro |
||
|
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko bd dobrze, musisz sie pozytywnie nakrecic..jutro bedzie nowy dzien, pozniej kolejne i coraz blizej nam wszystkim do bezpieczniejszego 4 msc ![]() Ja wkoncu w lozeczku ssanie ze wzdeciem mam czylu norma,.jutro na 9 do roboty..buJutro 7t1d (czyli z tego co sie orientuje 8 tydz) |
|
|
|
|
#418 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez na luteinie jestem o 4 tygodnia. Ale dlatego, ze choruje na reumataidalne zapalenie stawów i lekarz zapisał mi ja zapobiegawczo. U mnie zaczyna sie już 9tydzien
|
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
czyżbym była dziś pierwsza? Na szczęście nie mam żadnych nudnosci, tylko strasznie mi dziś gorąco. Jak się czujecie i jak wasze objawy? Ja częściej chodzę siku i piersi mam jakby miały eksplodowac. @ miałam 28 lipca Szczerze to strasznie się cieszę i nie mogę się doczekać kiedy będzie brzuszek i ta ciąża będzie taka zaawansowana bo teraz jakoś do mnie nie do końca to dochodzi, boję się ze coś się jeszcze popsuje:/ też tak macie? |
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Madziarek, to chyba normalka. Chyba kazda z nas sie tutaj cyka. I tez juz sie brzuszka nie moge doczekac, chyba wtedy takie realniejsze sie to wszystko wyda, nie mowiac juz o ruchach.
Ja na luteinie i duphastonie tez jestem juz od wlasciwie 4 tygodnia, tak jak zalecil mi lekarz, zeby zaczac brac od pozytywnego testu. U mnie z testem byla smieszna historia bo pierwszy raz uzywalam testow z rossmana i nie wierzylam, ze juz moze pokazac, ale pokazal w 11 dniu po owulacji potem w terminie okresu zrobilam jeszcze jeden bo nie wierzylam, ale tabletki juz zaczelam brac od pierwszego testu.A brzuszek mam wrazenie, ze juz od dolu zaczyna mi podrastac ogolnie nawet maz tego nie widzie, ale ja juz widze roznice, ze cos zaczyna wystawac gdzie wczesniej moglam wciagnac caly brzuch
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Ja mam zapas liści malin, już zaczynałam pić, ale mała się nie przekręciła i miałam cc, więc malinki odstawiłam raz dwa
) to kazała mi przychodzić co tydzień na usg, ale za to nawet grosza nie brała. A wszystkie badania które można zrobić na nfz wypisałam mi na kartce i wysłala z nia do poradni kobiecej, kazała powiedzieć że ona mnie wysłała. Powiedziała jeszcze że nawet jak nie powiem że od niej jestem to łaski nie robią, jak jestem ubespieczona to muszą dać skierowanie i już. Także trafiłam baaaardzo dobrze. I za wizyte tych 100zł nie było mi szkoda dać, bo się pzynajmniej pewnie czułam. A termin cesarki wyznaczyła mi tak że miała dyżur w szpitalu i sama mi robiła. Złota kobieta...

ale to po niej do dzieła co 2 dni i się wkoncu udaaaa

bardzo się cieszę