|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Hej hej Bury Kocie
![]() Karolinek ja próbowałam z kolorowym paskiem - nie pasuje... Zresztą nie bardzo pasują mi takie akcenty. Do tego ta suknia, którą mam na zdjęciu jest w kolorze ivory, a moja będzie śnieżnobiała (akurat już jej nie mieli dzisiaj białej) i wygląda lepiej jak ma biały pasek. Do tego chcę jeszcze do niej doszyć ramionko z tiulowych kwiatów, bo strasznie mi się to podoba i też bardzo ładnie wygląda. Co do wymarzonej sukni to podobały mi się zawsze takie w stylu greckim, ale jak przymierzyłam taką to wyglądałam jak w gigantycznej koszuli nocnej - dramat!!! Kurczę może ja też spróbuję z tą stroną...? Jak następna z Was ją chwali... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja ciasto wzięłam stąd: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...cie-twarogowym Zrobiliśmy z TŻ-tem więcej tego i poszło do zamrożenia ![]() Powiem szczerze, że kiedyś jak robiłam z ciastem z oryginalnego przepisu na pieroga (ciasto drożdżowe) to bardziej mi smakowało. To twarogowe zrobiło mi się takie bardziej "zlepione i cięższe" - ale czego się nie robi dla diety. ![]() Jak liczyłam moją porcję pieroga to wyszło mi z 700 kcal. A jestem najedzona do teraz. Wiem, że powinnam mniejsze porcje, a częściej, ale w praktyce wychodzi coś innego ![]() Jeśli chodzi o kolację to często jest tak, że obiad jem dość późno (około 18) i wtedy coś podgryzę. Czasami niestety ten nieszczęsny popcorn do filmu ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43933309]Hej hej Bury Kocie ![]() Co do wymarzonej sukni to podobały mi się zawsze takie w stylu greckim, ale jak przymierzyłam taką to wyglądałam jak w gigantycznej koszuli nocnej - dramat!!! Kurczę może ja też spróbuję z tą stroną...? Jak następna z Was ją chwali... [/QUOTE] Też mi się kiedyś podobały takie sukienki ![]() Stronka godna polecenia ![]() Dziewczyny, a co pijecie w ciągu dnia ? Ja ostatnio jestem zagorzałą fanką różnych herbat i ziółek z dodatkiem imbiru ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-11-28 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
no tak, jeśli do tego chcesz ozdobne ramiączka to kolorowy pasek to byłoby za dużo
![]() koniecznie spróbuj, ja wykupiłam tam abonament na miesiąc za 19 zł i teraz mi się zapisuje dziennik codziennie co jadłam także mogę wracać do kilku tygodni wcześniej co jadłam i ile, naprawdę wszystko widać jak na dłoni, można porównywać różne produkty, jak się ma wątpliwości co wybrać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ja piję zieloną albo czerwoną herbatę i staram się pić wodę, ale piję mniej niż powinnam niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Konto usunięte
|
Ja piję herbaty, raz dziennie kawę rozpuszczalną z mlekiem, czasem łyk soku marchewkowego, ale nie jednodniowego tylko takiego ze sklepu. No i wodę w dużych ilościach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-11-28 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Ja wróciłam niedawno z Krakowa, byłam na callaneticsie. Od soboty nie ćwiczę nic, ale jutro zaczynam dywanówki robić z powrotem, bo szło mi nadzwyczaj dobrze.
#397 | |
Zakorzenienie
|
okolice Limerick
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43921395]Ostatnio czytałam, że ćwiczenia wykonywane na czczo lepiej spalają tkankę tłuszczową, ale musisz zobaczyć czy Ci to odpowiada. Ja np. wiem, że u mnie takie coś nie przejdzie - muszę coś zjeść przed ćwiczeniami, bo inaczej ciągle myślę o tym jaka jestem głodna zamiast skupić się na cwiczeniu. Więc może i przed śniadaniem lepiej spala się tłuszczyk, ale to czy dasz radę ćwiczyć z pustym żołądkiem to jest sprawa indywidualna.[/QUOTE] nigdy, ale to przenigdy nie powinno się ćwiczyć na pusty żołądek ![]() ![]() ![]() najpierw trzeba organizmowi dać energię żeby można było wyciskać z niego poty ![]() ale się tu ruch zrobił, fajnie ![]() witam wszystkie nowe osoby ![]() wczoraj dzień przerwy od wszystkiego a dziś już poćwiczone, kolacja zjedzona a teraz czas na relaks przy zielonej herbacie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
Grapefrutka widzisz ja tylko przytoczyłam to, co ostatnio czytałam... W moim przypadku to się kompletnie nie sprawdza, ale myślę też, że jest to sprawa indywidualna, bo znam ludzi, którzy inaczej niż na czczo się nie ruszą... Także chyba jak kto woli, chociaż ja mam na ten temat podobne zdanie co Ty, bo jak nie zjem przed ćwiczeniami to nie jestem w stanie się ruszać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
To ja już nie wiem jak z tym ćwiczeniem - na czczo, nie na czczo, ech...
I ciągle chodzi za mną coś słodkiego, mama nakupiła słodyczy, to już w ogóle mam teraz problem, żeby się powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ale dziś chodzę głodna, a jeszcze przyjechałam do domu rodzinnego więc tu ciągle coś pysznego jedzą, a to smażą kiełbaski, a to kanapeczki w ogrzewaczu, a jeszcze była cały dzień moja 2 letnia chrześnica, więc a to jakiegoś groszka jej babcia dała, a to ciasteczko, jakiegoś chrupka, a ja tylko patrzyłam ![]() tak jak zawsze sobie mówiłam, że nie ma żadnych odstępstw od diety i nie mogę się skusić na kebaba czy pizze a bo inni jedza to i ja raz na jakis czas moge, tylko jak jestem na diecie to jem i pije tylko to co można, no aaaaale ![]() ![]() ![]()
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nerieed jak za Tobą tak chodzi to jutro sobie pozwól na coś słodkiego-tylko nie za dużo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43934736]Grapefrutka widzisz ja tylko przytoczyłam to, co ostatnio czytałam... W moim przypadku to się kompletnie nie sprawdza, ale myślę też, że jest to sprawa indywidualna, bo znam ludzi, którzy inaczej niż na czczo się nie ruszą... Także chyba jak kto woli, chociaż ja mam na ten temat podobne zdanie co Ty, bo jak nie zjem przed ćwiczeniami to nie jestem w stanie się ruszać.[/QUOTE]
nie mam pretensji do Ciebie ![]() ![]() nie mówię jeść pełne śniadanie przed ćwiczeniami ale coś lekkiego typu jogurt czy banan a po ćwiczeniach zjeść już coś konkretniejszego - no ale ja też nie jestem trenerem więc mogę się mylić ![]() sama ćwiczę wieczorem więc nie mam z tym problemu ![]() Cytat:
![]() też mam dziś straszne parcie na słodkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Kurczę, tylko to nie chodzi o to, że jestem głodna. Ja po prostu mam zachciankę na słodkie, a wiem, że jak coś ruszę, to już się nie opamiętam
![]() Obejrzałam właśnie serial internetowy "Klucz", amatorzy go robili, całkiem fajnie im wyszło. Jest sporo do zarzucenia tej produkcji, ale nie mogłam się oderwać, musiałam obejrzeć od razu wszystkie odcinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Konto usunięte
|
Witam się porannie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43937905] ale jutro idziemy z Narzeczonym do znajomych na piwko i też będzie rozpusta...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Weekendy są najgorsze dla dietujących. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-29 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43937905]Witam się porannie
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Ja na takich spotkaniach, staram się jak najwolniej pić to piwo ![]() Aczkolwiek trudno się powstrzymać . Cytat:
O tak weekendy to: SAMO ZŁO ! ![]() Chociaż ja i tak w większość weekendów jestem na uczelni. W dodatku teraz opuszczam mojego TŻ-ta na min. 3 tygodnia (on mieszka w Niemczech), więc nie będę miała z kimś świętować ![]() ![]() Co do ćwiczeń na czczo to też bym chyba nie dała rady tak zupełnie z pustym żołądkiem. Muszę wypić chociażby gęsty sok, jogurt, cokolwiek. Chociaż raz mi się zdarzyło i o wiele bardziej się wtedy zmęczyłam. Dziewczyny, a słyszałyście może coś o piciu zielonej kawy ![]()
![]() |
#407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Konto usunięte
|
Hehehe też się uśmiechnęłam jak to przeczytałam
![]() Ale dzisiaj już wróciłam na dobre tory, gorzej będzie jutro... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Konto usunięte
|
A i w ogole tak sobie mysle, dziewczyny, ze w zadnej diecie nie chodzi o tego typu katowanie sie - ze ma sie ochote, ale skreca az, zal sciska i siedzi sie niepocieszonym i obserwuje jak to onni korzystaja. Mysle, ze tutaj przede wszystkim trzeba dobrze sie przygotowac psychicznie - wytlumaczyc sobie i zrozumiec, to dlaczego inni jedza, a ja dlaczego ja tego nie robie. W odpowiednim mysleniu jest caly klucz. Inaczej, dieta bedzie sie kojarzyc z czyms nieprzyjemnym, z czyms do czego nie bedziemy chcialy wracac, a przeciez nie o to w tym chodzi.
Rozmumiem was po czesci, bo tez tak mialam, ale tak sie jednego wieczoru zmotywowalam, przemyslalam wszystko, nastawilam, ze teraz nic mnie rusza i po prostu daze do wytyczonego przez siebie celu. |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43940199]A i w ogole tak sobie mysle, dziewczyny, ze w zadnej diecie nie chodzi o tego typu katowanie sie - ze ma sie ochote, ale skreca az, zal sciska i siedzi sie niepocieszonym i obserwuje jak to onni korzystaja. Mysle, ze tutaj przede wszystkim trzeba dobrze sie przygotowac psychicznie - wytlumaczyc sobie i zrozumiec, to dlaczego inni jedza, a ja dlaczego ja tego nie robie. W odpowiednim mysleniu jest caly klucz. Inaczej, dieta bedzie sie kojarzyc z czyms nieprzyjemnym, z czyms do czego nie bedziemy chcialy wracac, a przeciez nie o to w tym chodzi.
Rozmumiem was po czesci, bo tez tak mialam, ale tak sie jednego wieczoru zmotywowalam, przemyslalam wszystko, nastawilam, ze teraz nic mnie rusza i po prostu daze do wytyczonego przez siebie celu.[/QUOTE] Dobrze powiedziane Cindirella. Ja na przykład staram się przygotowywać sobie smaczne posiłki poprzez dodawanie wielu przypraw. Dieta to nie wyjałowione ze smaku dni, które trzeba wytrzymać. Ja czasami pozwalam sobie też na małe co nieco, ale wtedy staram się aby było to ZDROWE co nieco. Np. zamiast zjeść pralinkę, jem kulkę marcepanu, bo ten ma trochę białka, a zawarte w nim tłuszcze są zdrowe bo roślinne itd.
#411 |
Konto usunięte
|
Ja też w zasadzie staram się przygotowywać sobie same smakołyki, aż mój Narzeczony czasem patrzy i mówi "no ładnie - Ty sobie takie pyszności jesz, a ja to co?". Zawsze się z Niego wtedy śmieję, że przecież ja się odchudzam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43939105]N Jogurty Jogobella sa dosc dobre (na pewno lepszy sklad niz Danone!) - uwielbiam pieczone jablko
![]() ![]() Jogurty 'owocowe' mają nie za dobry skład, mnóstwo sztucznych dodatków: smakowych, aromatyzujących owocowych. W jogurcie 'owocowym' i tak nie ma praktycznie owoców. To prawda, że jeszcze trzeba zwracać uwagę, czy to jogurt 'owocowy' czy 'o smaku owocowym', bo o ile w tym pierwszym jakieś śladowe ilości owoców są, to w drugim nie ma ani grama. Zrób sobie test i kup np. jogurt truskawkowy kilku firm - sprawdź ile z nich nie pachnie sztucznymi aromatami, albo po spóbowaniu nie ma takich dziwnych posmaków. Jogobella to jeszcze jeden z najlepszych firm, jeśli chodzi o jogurty owcowe - tam mamy większe kawałki owoców i nie pachnie to tak sztucznie, jest w miarę smaczny. Ale weź sobie np. Gratkę - to sama chemia. Znacznie lepiej kupić sobie jogurt naturalny i wkroić do niego owoce - wiesz, co jesz i jest ten smak, czujesz owoce. Jest tez białko i są kultury bakterii, o których piszesz. ![]() ![]() I to, że w jogurcie owocowym jest białko to też nie przemawia za ich jedzeniem, bo o wiele więcej białka jest w twarogu czy w mięsie. Jest za to dużo cukrów i dodatków. Poza tym nie najesz się tym jogurtem na długo.. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-29 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
macie zupełną rację-dobre podejście to jest tajemnica sukcesu, ja też się staram myśleć jak widzę coś słodkiego czy warto, kupiłam sobie piękny strój kąpielowy agent provocateur i zawsze jak chcę coś słodkiego to myślę, jak będę wygladać w tym stroju jak się ugnę
![]() weekendy to jest tragedia, ledwo piątek się zaczął a już przyjechali siostrzeńcy z żelkami,ziadek już smaży oponki i tak będzie cały weekend ![]() a ja też słyszałam o zielonej kawie, ale do picia jakoś się nie przekonałam, za to brałam tabletki z zielonej kawy, ale jakoś nie wiedziałam różnicy specjalnej-może za krótko brałam-dwa miesiące, ale jak ktoś pije dużo zwykłej kawy, to zielona jest świetną alternatywą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- rozbawilo mnie to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
a mnie załamało
![]() aż musiałam uciec z domu na zakupy, żeby nie czuć tego zapachu, kupiłam sobie taką herbatę wspomagającą odchudzanie i zrobię z niej dziś galaretkę ![]() ![]() ja też uwielbiam jogobellę a zwłaszcza tą 0% śliwkową ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- oj zjadłam właśnie podwieczorek- jabłko z cynamonem z mikrofali, które jedna z Was polecała, ale pyyyyyycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Tak chwalicie to jabłko z cynamonem, może kiedyś spróbuję, ale dostęp do mikrofalówki będę miała dopiero jak będę w domu na święta... Bo póki co nie wolno mi jeść jabłek (1 faza SB
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.